nadja_201 11.06.06, 21:33 Dostalismy skierowanie do kardiologa, niestety u nas trzeba czekac do października na przyjęcie wiec chcemy sie wybrac do wawy, gdzie jest jakis dobry, moze byc prywatnie. Synek ma 6 mc i ostatnio pediatra wykryła jakies szmery w serduszku.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fidonga Re: Gdzie kardiolog dzieciecy w wawie? 11.06.06, 23:03 prywatnie nie znam a państwowo w Warszawie też trzeba czekać. My jesteśmy w CZD tam można czasem przyśpieszyć jak lekarz pierwszego kontaktu zadzwoni i umówi w sekretariacie - jeżeli szmer jest na tyle poważny by badać go natychmiast. U nas był wykryty w 7 msc. życia i do kardiologa trafiłyśmy po 2 msc. Od tamtej pory mamy wizyty co pół roku (a mała ma 2 lata i 2 msc.) Odpowiedz Link Zgłoś
nadja_201 Re: Gdzie kardiolog dzieciecy w wawie? 12.06.06, 11:36 A co oznacza taki szmer? Czy jakies zagrożenie ze soba niesie? Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: Gdzie kardiolog dzieciecy w wawie? 12.06.06, 13:02 Nie musi nieść żadnego zagrożenia, ale zawsze trzeba sprawdzić. U nas oznaczało, że jakiś tam otworek zrósł się, ale tak na granicy normy. Mała miała robione dwa razy echo serca - ok. 3 mies. i jak skończyła rok. Lekarze twierdzą, że wszystko jest w porządku. Mamy na wszelki wypadek powtórzyć echo, kiedy mała będzie szła do przedszkola. Wrzuć najlepiej w wyszukiwarkę (widziałam parę razy posty o kardiologu dziecięcym, tu, na forum Warszawa, na Wady serca). Na pewno świetnym lekarzem jest doktor Dangiel (pewnie przekręcam nazwisko, bo nigdy nie mogę go zapamiętać), ale spróbuj poszukać w starych wątkach - na pewno znajdziesz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: Gdzie kardiolog dzieciecy w wawie? 13.06.06, 22:29 Nie ma za co. Nie martw się na zapas tylko działaj, szybciej będziesz spokojniejsza, że wszystko jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaszew Re: Gdzie kardiolog dzieciecy w wawie? 13.06.06, 23:06 Nam poradzlia p.doktor pojechac do Medservice na Swietokrzyska, ponoc dobrzy lekarze tam sa.Dzis sie zapisalismz na 22 lipca, ale mozna tez prywatnie. sorki za brak ogonkow ale maluch mi cos poprzestawial w kompie Odpowiedz Link Zgłoś
ewapn Re: Gdzie kardiolog dzieciecy w wawie? 14.06.06, 08:51 widze, ze posłuchałąs mojej rady i napisałas.. pozdrowienia od Maxia i Oli.. ewa Odpowiedz Link Zgłoś
magdawe Re: Gdzie kardiolog dzieciecy w wawie? 14.06.06, 23:29 Nadja - my trafilismy na kardiologie do szpitala na Litewskiej w 3 tygodniu zycia Jagodki. To "panstwowo". tam poznalismy dr Agnieszke Tomik - nie wiem gdzie prywatnie, i doskonałą prof. Werner - na 100% prywatnie w Luxmedzie na Puławskiej 15 - poszukaj w necie. Polecam. Naprawde sie zna. I spokojnie. Wiekszosc dzieci ma szmer w sercu. trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
ewaq Re: Gdzie kardiolog dzieciecy w wawie? 15.06.06, 22:49 szefowa oddziału kardiologicznego W CZD - prof. Wanda Kawalec przyjmuje w poradni kardiologicznej Medservice przy Świętokrzyskiej 18 (tel.829 92 58, 829 92 56). Wizyta wraz z badaniem kosztuje, niestety, aż 140 zł, ale na pewno warto. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś