Dodaj do ulubionych

Pani dr Prost W-wa, opinie

14.06.06, 12:55
Witam
przyznam, że jestem trochę oszołomiona wizytami u okulistów z moim synkiem.
Pani Prost jest już czwartym z kolei. Dwóch pierwszych nie liczę, bo
całkowicie zbagatelizowali zeza u małego, trzecia pani zapisała okulary na
obydwoje oczu po +0,75 a dzisiaj byliśmy u pani Prost i ta zapisała okulary
na +4,5 i +5,5 dioptrii. Teraz to ja już nie wiem co mam robić. Poszliśmy do
niej prywatnie, gdyż poprzednia wizyta u okulistki przy jednym ze szpiatli
dziecięcych mnie nie zadowalała. Pani doktor była nieprzyjemna i wydawało mi
się, że robiła wszystko "na odwal". Ale nie spodziewałam się aż takiej
rozbieżności w diagnozie. I kto ma rację? Czy powinnam szukać kolejnego
okulisty?? Mały ma juz prawie 1,5 roku, więc czas goni. Co radzicie??
Obserwuj wątek
    • tolka11 Re: Pani dr Prost W-wa, opinie 14.06.06, 14:25
      Błąd. Trzeba było iść do jej męża. kto ją wam polecił? ma niezbyt dobrą opinię.
      jej mąż to fachowiec światowej klasy, przemiły kompetentny człowiek. Lekarz od
      spraw najtrudniejszych i beznadziejnych. Wejdz na forum >dzieci słabowidzące<,
      tam większość jest pod opieką profesora Prosta, a to naprawdę trudne przypadki.
      ma super wyposażony gabinet. wizyta u niego to przyjemność i bardzo dokładna
      diagnoza.
      mama Miłosza 3 lata - oko lewe retinopatia V st., oko prawe astygmatyzm
      • mismon Re: Pani dr Prost W-wa, opinie 14.06.06, 23:51
        Chyba będę płakać sad Ale na ich stronie to przy jej "zadaniach" jest napisane,
        że zajmuje się zezem i jak dzwoniłam do rejestracji pani tam spytała czy chodzi
        o zeza. Potwierdziłam i wówczas powiedziała, że tym zajmuje się pani Prost,
        dlatego wylądowaliśmy u niej. I co, iść teraz do jej męża? Trochę to będzie
        śmieszne... No i kolejna stówka do tyłu sad Mam dosyć lekarzy. W ogóle
        podłamałam się jak ta Prost stwierdziła taką silną wadę sad
        Dzięki za odp.
      • mismon Re: Pani dr Prost W-wa, opinie 15.06.06, 00:09
        Widzę, że często wypowiadałaś się o prof Proście i rozumiem, że skoro uratował
        oczka Twojego synka to możesz mówić o nim jedynie pozytywnie. Sama już nie wiem
        co robić. Swoją drogą ciekawe dlaczego on jest droższy od swojej żony wink
        Aktualnie koresponduję mailowo z pewną panią znającą sie na rzeczy. Opisała jej
        naszą historię i zobaczymy co mi poradzi. Bo ileż można chodzić po lekarzach? I
        komu wierzyć? Skąd mam wiedzieć, że trzeci lekarz powie prawdę, a może powie ją
        dopiero dziesiąty? A może pierwszy miał rację? Paranoja...
      • mich144 Re: Pani dr Prost W-wa, opinie 15.06.06, 18:24
        Chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej na temat pani dr Prost.
        Dlaczego ma niezbyt dobrą opinię?.Mozesz napisać cos więcej na ten temat.
        Dlaczego tak uważasz?
      • iza3108 Re: Pani dr Prost W-wa, opinie 22.06.06, 16:42
        no niewiem czy to taki lekarz światowy, ja w w lutym poznałam wszystkich
        najlepszych specjalistów okulistów i najlepszy jest Piotr Tesla i Piotr
        Fryczkowski, polecam klinikę w Łodzi Jasne Błonia i klinikę w Niemczech Bremen,
        gdyby nie oni mój tata by już nie widział a miał bardzo skomplikowane
        odklejenie siatkówki do tego doszła jaskra i miał sztuczna soczewkę.

tolka11 napisała:

> Błąd. Trzeba było iść do jej męża. kto ją wam polecił? ma niezbyt dobrą
        opinię.
        >
        > jej mąż to fachowiec światowej klasy, przemiły kompetentny człowiek. Lekarz
        od
        > spraw najtrudniejszych i beznadziejnych. Wejdz na forum >dzieci słabowidząc
        > e<,
        > tam większość jest pod opieką profesora Prosta, a to naprawdę trudne
        przypadki.
        > ma super wyposażony gabinet. wizyta u niego to przyjemność i bardzo dokładna
        > diagnoza.
        > mama Miłosza 3 lata - oko lewe retinopatia V st., oko prawe astygmatyzm
    • kszaszka Re: Pani dr Prost W-wa, opinie 16.06.06, 11:49
      Zaufaj pani dr Prost!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      jej mąż zajmuje sie trudniejszymi przypadkami, a nie zwykłą wadą wzroku z zezem!
      leczę u niej już drugie dziecko, które oprócz tego chodzi do przedszkola dla
      dzieci z wadą wzroku, więc mam weryfikacje diagnozy przez przedszklonego
      okuliste i jest IDENTYCZNA z diagnozą Pani Prostowej.
      To dobry specjalista, może nie jest ona urocza jesli chodzi o sposób bycia ale
      jest PROFESJONALNA I DOBRA!
      POZDRAWIAM KSZASZKA
      • tolka11 Re: Pani dr Prost W-wa, opinie 16.06.06, 14:14
        mnie nie chodziło o kompetencje, tylko o sposób bycia i traktowania małych
        pacjentów i ich rodziców. jest nieprzyjemna i obcesowa, trudna w odbiorze.
        jesli nie wie, jak leczyć dalej to mówi dowidzenia i już. nie kieruje gdzie
        indziej. Natomiast nie mam zastrzeżeń jeśli chodzi o diagnostykę, raczej się
        nie myli. i trafnie leczy. Tylko jest wielu specjalistów jej klasy, którzy
        potrafią małego pacjenta traktować z szacunkiem i sympatią [a przecież za
        wizytę się płaci!], więc po co męczyć dziecko u niej.
        • mami7 Re: Pani dr Prost W-wa, opinie 17.06.06, 18:32
          a jacy specjaliści, oprócz dr Prosta i jego żony w takim razie? Chodzi mi o Warszawę i leczenie zeza, albo porządną diagnostykę w tym kierunku.

Pozdrawiam
          • mismon Re: Pani dr Prost W-wa, opinie 22.06.06, 10:30
            Witam,
            nam polecono jeszcze dr Wojciecha Hautza. Idziemy do niego 29 czerwca, żeby
            potwierdził bądź nie diagnozę pani Prost.
            A dlaczego jej nie bardzo ufam? Jej diagnoza znacznie różni się od opinii
            poprzedniego okulisty tj. różnica wynosi 3-4 dioptrie, a to przecież strasznie
            dużo! Poza tym to badanie wyglądało średnio, ja trzymałam synka na kolanach
            ściskając mu nóżki swoimi nogami, ręce trzyamałam ja, mąż głowę a ona patrzyla
            w oczka. Mały się darł i wyrywał. Nie mam pojęcia czy ona go dobrze zbadała.
            Dziwi mnie też, że miałby mieć taką silną wadę, ponieważ on ma bardzo dobry
            wzrok. Z daleka widzi rzeczy, których my nie widzimy, dopiero po chwili
            mówimy: "acha, rzeczywiście, piesek!". Zbiera też okruszki z podłogi, widzi
            maleńkie szczególiki na obrazkach w książeczce itp.
            Fakt, że nie mam powodów aby pani Prost nie ufać, nie wierzyć, byliśmy u niej
            dopiero 2 razy. Ale nie mam też powodów, żeby ufać jej bezgranicznie. Dlatego
            idziemy do kolejnego okulisty. Jeśli potwierdzi jej diagnozę to ok, a jeśli nie
            to jeszcze nie wiem.
        • kszaszka Re: Pani dr Prost W-wa, opinie 17.06.06, 19:36
          masz racje! szczególnie miła to ona nie jest, ale nie moge powiedzieć też,ze
          zrobiła coś niewłaściwego w przeciwieństwie do okulistki z CZD, która uderzyła
          moją córcię...nie zostawiliśmy tego bez echa...
          przy niej dr.prost jest OK
    • renmak Re: Pani dr Prost W-wa, opinie 16.06.06, 21:01
      Dziewczyny, a gdzie dr Prost pracuje? w jakim mieście i konkretnie w jakim
      Szpitalu, przychodni?
      • tolka11 Re: Pani dr Prost W-wa, opinie 17.06.06, 10:41
        I profesor Prost i jego żona dr Prost pracują w Warszawie w swojej prywatnej
        przychodni w Aninie.
        • kamilia3 Re: Pani dr Prost W-wa, opinie 18.06.06, 20:29
          lecze syna u Pana Prof,Prost jest WSPANIAŁY pod każdym względem,jaka jest zona
          niestety nie wiem,znam w Waszawie klinikę czy szpital nie pamietam b.dobra
          specjalizującą się w zezie dziecięcym,ale musze poszukać adresu ,jutro ci
          napisze
          pzdr
        • iza3108 Re: Pani dr Prost W-wa, opinie 22.06.06, 16:45

on pracuje w szpitalu wojskowym a Krasińskiego a w Aninie ma swój prywatny
          gabinet
          tolka11 napisała:

> I profesor Prost i jego żona dr Prost pracują w Warszawie w swojej prywatnej
          > przychodni w Aninie.
    • iza3108 Re: Pani dr Prost W-wa, opinie 22.06.06, 16:39
      to jest chyba pan a nie pani, odradzam go !! mojemu tacie odkleiła sie
      siatkówka w oku które ma jedyne jakie funkcjonuje, nie wymagalismy od niego
      cudów ale pokierował go tak ze tata by stracił wzrok, dopiero trafilismy na
      jedynego super specjaliste w Warszawie który jako jedyny podjął sie operacji a
      była bardzo skomplikowana, jest to Piotr Fryczkowski naprawde polecam go,
      strona ich gabinetu to www.retina.pl gabinet ma na Żoliborzu.
      • tolka11 Re: Pani dr Prost W-wa, opinie 22.06.06, 18:35
        To jest i pan i pani. Pan profesor i jego żona pani dr. Możesz o profesorze
        Proście poczytać na forum >dzieci słabowidzące<. Nic nie wiem, żeby pracował w
        szpitalu wojskowym, ale być może. Operuje w prywatnej klinice EnelMed na
        Targówku. Kiedyś pracował z prof Hautzem w CZD. Jako jedyny operuje retinopatię
        Vst, czyli całkowite odwarstiwenie siatkówki u wcześniaków, chociaż szanse na
        powodzenie są niewielkie. Wielki lekarz i niezwykły człowiek. I nie tylko ja
        tak twierdzę, chcociaż jak każdy ma wrogów.
        • iza3108 Re: Pani dr Prost W-wa, opinie 22.06.06, 18:45
          Czytałam o nim wiele zanim tata sie do niego wybrał, ja nie przeczę że on jest
          złym lekarzem ale mojego tatę sie pozbył i go tak pokierował ze by stracił
          wzrok bo w przypadku siatkówki liczy sie każdy dzień.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka