Dodaj do ulubionych

Czy ktoś zna tę przychodnię...

17.08.06, 19:23
Przychodnia Medycyny Rodzinnej W@rocławska 7a (właściwie skrzyżowanie
Wrocławskiej i Radiowej). Czy ktoś ją zna? Jakie macie o niej opinie? Nie ma
problemu z umówieniem się na wizytę? Zależy mi na dobrym interniście i
pediatrze. Będę wdzięczna za informacje.
Obserwuj wątek
    • aetas Re: Czy ktoś zna tę przychodnię... 17.08.06, 21:43
      jak się zapisywałam rok temu, nie było, teraz jest trochę więcej ludzi i czasem
      trudno się dostać z dzieckiem tego samego dnia, mówią, proszę przyjść i spytać,
      czy pani dr przyjmie... eh, czyli jak w starym poczciwym peerelu, lekarki są
      tam niezłe, dr Łukowska, wiele lat pracowała na niekłańskiej, my do niej
      chodzimy, byłam też ze dwa razy u dr krasowskiej (chyba że pomyliłam nazwisko,
      kierowniczka przychodni), generalnie i polecam i nie, nie przenoszę się, bo mam
      do wyboru albo prywatnie (nie na nfz), albo do typowej państwowej nfz, to
      jeszcze gorzej... uncertain

a internistów nie kojarzę, nawet nie pamiętam, do którego jesteśm,y z mężem
      zapisani, bo chadzamy tam raczej tylko do pedioatry z dziećmi i to też nie
      najczęśćiej i oby tak dalej! smile
      • goska251 Re: Czy ktoś zna tę przychodnię... 18.08.06, 08:48
        witam my też chodzimy tam tylko do pediatry którą bardzo polecam drSawionek choc gdy idziemy na szczepienie to trzeba do niej zapisac sie dużo wczesniej za to do dzieci chorych dostajemy sie bez problemu
        • anyaa Re: Czy ktoś zna tę przychodnię... 18.08.06, 09:32
          internista dr Pach (mężczyzna)
          pediatra dr Łukowska lub dr Sawionek
          • iskra14 Re: Czy ktoś zna tę przychodnię... 18.08.06, 10:40
            Dzięki za odpowiedzi. My z maluchem (6 lat) jeździmy na Koszykową - mieszkaliśmy
            w innym miejscu i po przeniesieniu się na Bemowo tak zostało, przede wszystkim
            dlatego, że lekarze przyjmują od 8.00 do 19.30 i nigdy nie miałam problemu,
            żebym nie dostała sie z dzieckiem (zawsze umawiałam wizyte telefonicznie).
            Niestety mój internista juz tam nie pracuje i dlatego nie widzę sensu jeżdżźenia
            do tej przychodni. Bardzo ciężko jest tam dostać sie do specjalisty. Ja jestem
            nauczycielką i zdarza mi się problem z gardłem. Kiedyś pani doktor była
            zdziwiona, że chcę zwolnienie, a ja idąc do szkoły z bolącym gardłem po prostu
            po 2 dniach nie mówię. Poza tym potrzebny mi dostęp do laryngologa.
            • agamamaoli Re: Czy ktoś zna tę przychodnię... 18.08.06, 22:39
              Jeżeli chodzi o internistę to w porządku jest też dr Kamińska - nie ma problemu
              ze skierowaniami na badania, zwolnieniami lek. Umawiam się na telefon - zawsze
              się dostaję na dany dzień, chociaż zdarza się że do innego lekarza, bo akurat
              pani dr nie ma albo już nie ma do niej numerków. Akurat z tej przychodni jestem
              zadowolona.
              Do pediatry chodze do tej przychodni przy Wrocławskiej koło kościoła - w sumie
              też wizyty na telefon, sporo pacjentów odpłynęło do Med Rodzinnej to
              przynajmniej łatwo się dostać. My chodzimy do dr Kilian i jak do tej pory (od 3
              lat) nie moge na nią narzekać; nie daje antybiotyków bez potrzeby - jeszcze Ola
              nie miała, miła dla dziecka, niebędziemy zmieniać akurat pediatry na mr.
              Pozdr /A
              • iskra14 Re: Czy ktoś zna tę przychodnię... 19.08.06, 10:00
                No to nie pozostaje mi nic innego jak dokonać formalności.
              • becbec5 agamamaoli napisała..... 22.08.06, 12:11
                agamamaoli napisała:

> Do pediatry chodze do tej przychodni przy Wrocławskiej koło kościoła - w
                sumie
                > też wizyty na telefon, sporo pacjentów odpłynęło do Med Rodzinnej to
                > przynajmniej łatwo się dostać. My chodzimy do dr Kilian i jak do tej pory (od
                3
                >
                > lat) nie moge na nią narzekać; nie daje antybiotyków bez potrzeby - jeszcze
                Ola
                >
                > nie miała, miła dla dziecka, niebędziemy zmieniać akurat pediatry na mr.
                > Pozdr /A

MR na WQrocławskiej jest super.
                Wcześniej chodziliśmy koło kościoła-też do Kilian. Koszmar. Widocznie p. Kilian
                trochę się podciągnęłą, bo za naszych czasów antybiotyki pakowała na maxa.
                Poza tym nigdy nie przy katarze nie zajrzała nam w uszy, co teraz jest
                normalką, nie mówiąc że nigdy nie wiedziałam jej myjącej ręce miedzy badaniem
                jednego i drugiego mojego dziecka.
                Teraz chodzimy do Łukowskiej, byliśmy kilka razy u Sawionek (nie mam problemu z
                dostaniem się do nie swojego lekarza)i jesteśmy bardzo zadowoleni.
                • iskra14 Re: agamamaoli napisała..... 22.08.06, 12:46
                  dziękuję za odpowiedzi, muszę więc załatwić sprawę zapisania nas.
                  • iskra14 Jeszcze jedno pytanie 22.08.06, 12:56
                    Przychodnia MR ma podpisana umowę z NFZ tylko na opiekę podstawową, a wiec za
                    wizytę u specjalisty trzeba płacić lub szukać w innej przychodni, czy w
                    takimukładzie badania podstawowe typu morfologia, mocz, OB sa bezpłatne czy nie?
                    (oczywiście mając skierowanie)
                    • kara13 Re: Jeszcze jedno pytanie 22.08.06, 13:26
                      Krew, mocz, ob, posiewy robiłąm bezpłatnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka