Dodaj do ulubionych

Gdzie do restauracji z maluchem w W-wie???

08.11.06, 21:35
Jestem mamą 9-miesiecznego, bardzo zywotnego chłopczyka. Chciałabym od czasu
do czasu spotkać się ze znajomymi, również dzieciatymi gdzieś na obiedzie,
kawie, ciachu. Czy znacie w Warszawie jakies lokale przyjazne dzieciom, do
których same chodzicie? Szukam takiego miejsca, które posiada np.wewnętrzny
placyk zabaw dla dzieci, również raczkujących. Wiem tylko o pizzerii Al
Pomodoro w Ursusie, ale to ode mnie bardzo daleko.
Obserwuj wątek
    • majan2 Re: Gdzie do restauracji z maluchem w W-wie??? 08.11.06, 21:41
      Il cabinetto na Saskie Kepie w takich brzydkich pawilonach kolo australijskiej
      piekarnii, kolo przystanku 123 i111. Nia pamietam ulicy -chyba koniec
      Zwyciezców, Wloska kajnpka, bardzo przyjemna, krzesla dla adzieci, daja zabawki
      do zabwy, tylko nie ma przewijaka i dobre jedzenie.
      • aniak04 Re: Gdzie do restauracji z maluchem w W-wie??? 08.11.06, 21:56
        restauracja Ambasador przy pl. Bankowym
        • wieczna-gosia Re: Gdzie do restauracji z maluchem w W-wie??? 08.11.06, 21:57
          arsenal a nie ambasador smile))
      • moms75 Re: Gdzie do restauracji z maluchem w W-wie??? 08.11.06, 22:02
        Dzięki dziewczyny za szybką reakcję smile Saka Kępa to niedaleko ode mnie. Z
        pewnościa się wybiore. A w tej przy pl. Bankowym chyba kiedyś byłam. To ta za
        Pizzą Hut w stronę Żoliborza?
      • marghe_72 Re: Gdzie do restauracji z maluchem w W-wie??? 08.11.06, 23:09
        majan2 napisała:

> Il cabinetto na Saskie Kepie w takich brzydkich pawilonach kolo australijskiej
        > piekarnii, kolo przystanku 123 i111.

Caminetto smile
      • podyanty Re: Gdzie do restauracji z maluchem w W-wie??? 09.11.06, 01:22
        Just out of curiosity :

w takich brzydkich pawilonach kolo australijskiej
        > piekarnii,

piekarnia australijska? w austriacka to bym uwierzyla, ale australijska ???
    • mammutka Re: Gdzie do restauracji z maluchem w W-wie??? 08.11.06, 22:13
      ja wiem,że w akżdej pizzy hut sa krzesełka i ew. menu dla dzieci ( na szczęście
      sa desery owocowe.. )
    • oxygen100 Re: Gdzie do restauracji z maluchem w W-wie??? 08.11.06, 22:20
      w Lolku zwlaszcza w soboty i niedziele wczesnym popoluniem to sie obsluga nawet
      dziecmi zajmie w sali obok(ale nie wiem czy takimi malymi) jakies zajecia,
      klaun, konkursy itp. Tyle ze to pub ale maja grilla i jakies dania tez ale nic
      wyszukanego.
      • marta76 Re: Gdzie do restauracji z maluchem w W-wie??? 08.11.06, 22:25
        w Spinx jest menu dla dzieci i dają coś do rysowania.
        W Al Pomidoro to samo dają rysować bo plac zabaw jest na dworzu i w zasadzie nie
        mogłabyś puścić dziecka samego.
        Calabria,ale tez Ursus,dają dziecku mały zestaw do zrobienia własnej
        pizzy-wałek,deska,foremki + duża kulka ciasta.
    • aleksandrynka Re: Gdzie do restauracji z maluchem w W-wie??? 08.11.06, 22:38
      Jak fajnie, że pytasz. Co prawda nie pomogę, ale podzielę się swoimi
      wczorajszymi wrażeniami - byłam w Jeff's w Galerii Mokotów, piliśmy z niemężem
      piwko, klimat fajnoknajpiany, muzyka na żywo, papieroski itp. Nagle słyszę
      płacz niemowlęcia. -eee, to nie maluch, to to trzyletnie dziecko co tu obok
      biegało (?!) - powiedział niemąż. Ja jednak wiedziałam, co słyszałam i okazało
      się, że słuch mnie nie myli - za moment z knajpy ewakuowały się dwie kobiety,
      jedna trzymała w ręku nosidełko z około trzymiesięczną zawartością w środku, że
      się tak wyrażę. Papieros mi prawie kołkiem w ustach stanął...
      Luuuuudzie!
      • anusiamilusia Re: Gdzie do restauracji z maluchem w W-wie??? 08.11.06, 22:59
        San Marzano na Ursynowie przy Multikinie, jest kącik dla dzieci, krzesełka,
        przewijak, specjalne menusmile
        • marghe_72 Re: Gdzie do restauracji z maluchem w W-wie??? 08.11.06, 23:58
          anusiamilusia napisała:

> San Marzano na Ursynowie przy Multikinie, jest kącik dla dzieci, krzesełka,
          > przewijak, specjalne menusmile

nie radzę karmić dziecka specjałami z san marzano
          ze sphinksa takoż

ot takie moje luxne obserwacje..
        • moms75 Re: Gdzie do restauracji z maluchem w W-wie??? 11.11.06, 20:04
          anusiamilusia napisała:

> San Marzano na Ursynowie przy Multikinie, jest kącik dla dzieci, krzesełka,
          > przewijak, specjalne menusmile

O!!! Jeździmy tam do MultiBaby kina smile Następnym razem zajrzymy do San Marzano,
          dzięki.
    • malgra Re: Gdzie do restauracji z maluchem w W-wie??? 08.11.06, 23:05
      na kawie możesz się spotkać w którymś z placów zabaw ,,pod dachem''. Są tam
      wydzielone miejsca dla mniejszych dzieci, baseny z piłeczkami, małe i
      bezpieczne zjeżdżalnie i inne zabawki.
    • marghe_72 Re: Gdzie do restauracji z maluchem w W-wie??? 08.11.06, 23:13
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=287&w=20021559&a=20021559
      tu dośc stary wątek, ale moze coś znajdziesz
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=287&w=6885597&a=6885597
      poza tym 9-miesieczne dziecko nie potrzebuje duzo atrakcji, mozesz je wziąc w
      zasadzie do kazdej restauracji, wiekszosc ma krzesełka do karmienia
      • moms75 Re: Gdzie do restauracji z maluchem w W-wie??? 11.11.06, 19:51
        Mój synek jest dość ruchliwym dzieckiem smile W krzesełku nie usiedzi smile
        Dlatego interesują mnie głównie miejsca, gdzie jest wewnętrzny (ze wzgl.na
        pogodę)kącik zabaw wyłożony wykładziną, żeby maluch mógł sobie podreptać,
        poraczkować i nie wchodzić pod nogi kelnerom wink
        Pozdrawiam.
    • niusianiusia Re: Gdzie do restauracji z maluchem w W-wie??? 08.11.06, 23:26
      Jeff`s ( chyba tak się to pisze) przy Polach Mokotowskich, od Al.Żwirki i
      Wigury. W tej knajpce nie wolno palić, dla dzieci są specjalne siedziska. Nie
      ma co prawda możliwości raczkowania. Mój prawie dwulatek uwielbia tam chodzić.
      To dziwne, ale moje dziecko bardzo lubi chodzic do każdej restauracji. Jest
      wtedy bardzo grzeczny, siedzi sobie, podżera frytki ( tylko wtedy mu wolno),
      pije napój przez słomkę i wygląda przekomicznie, do tego aniołek z niego.
      Dziadek nam się skarżył, ze na spacerach synek prowadził go do ogródków
      piwnych, zasiadał przy stoliku i ( jak było ciepło) i chciał żeby zamawiac mu
      Colę ("Dać coli!!!").
      • marta76 Re: Gdzie do restauracji z maluchem w W-wie??? 08.11.06, 23:56
        no i poczciwa Ikea.Jak Młody był w okresie 1.5 -2 lata często tam jeździłam z
        koleżanką ponieważ:nasze dzieciaki uwielbiały te klopsiki,ceny spoko,przy
        stolikach plac zabaw dla dzieci.
        • ledzeppelin3 Re: Gdzie do restauracji z maluchem w W-wie??? 09.11.06, 09:52
          Na Podwalu Piwna Kompania, fajne żarcie, krzesełka dla dzieci
    • dexon Re: Gdzie do restauracji z maluchem w W-wie??? 11.11.06, 16:29
      "folk gospoda" przy Grzybowskiej, duży kącik dla dzieci
    • moms75 Re: Gdzie do restauracji z maluchem w W-wie??? 12.11.06, 21:44
      Dziewczyny, znalazłam fajne miejsce, chyba o coś takiego mi chodziło smile Na
      Targówku, w M1 jest nowootwarty pasaż z restauracjami i tam jest specjalnie
      wydzielone miejsce do zabaw dla dzieci, wyłożone wykładziną, z zabawkami jak w
      Ikei. Naprawdę fajnie smile Natomiast nie polecam stanowczo w tym miejscu Stone
      Clubu. Owszem mają tam stoliczek dla dzieci do rysowania, ale na moje pytanie,
      gdzie są miejsca dla niepalących, pani zdziwiona popatrzyła na mnie jak na
      jakiś okaz i stwierdziła, ze nie ma, że tam można palić wszędzie. To po co
      robią kącik dla dzieci skoro miejsce nie jest zupełnie dzieciom przyjazne???!!!
      • barbamama Re: Gdzie do restauracji z maluchem w W-wie??? 14.11.06, 00:15
        "Stara szafa" na Ludnej: jest mała sala (obok duzej) gdzie można usiąśc i zjeśc
        i kufer z zabawkami, miła obsługa.
        "Presto" (kuchnia włoska) na Wilczej z bardzo małym kącikiem zabaw dla dzieci
        ale jest !
    • zuzulek Oliwka! 20.11.06, 10:19
      Nie czytałam wszystkich wypowiedzi, więc może ktoś już polecał: bardzo "pod
      dzieci" jest zrobiona restauracja "Oliwka" na Natolinie. Oprócz świetnego kącika
      (a raczej pokoju) zabaw, mają też kartę dań dla alergików. Polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka