piedor 26.07.07, 19:46 A w jakim wieku byl Twoj maluch? Ja trafilam do rehabilitanta dopiero w 10 miesiacu. Powiedziala ze co najmniej 4 miesiecae aby nadrobila zaleglosci.Moja nie pelza, nie raczkuje i nie siedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inkaa5 Re: Pytanie do inkaa5 27.07.07, 01:56 piedor - Mój synek ma teraz 16 mies. a na rehabilitację zaczęliśmy chodzić hmmm nie pamiętam ,musiałabym spojrzeć w kalendarz, chyba jak mały miał jakieś 5 miesięcy. lub troszkę wcześniej. Pamiętam, że wymusiłam na lekarzu wydanie takiego skierowania, bo wczęśniej moje wątpliwości były bagatelizowane a ja widziałam, że coś jest nie tak. Rehabilitacja trwała do ok. 12 miesiąca młodego, więc trochę chodziliśmy. Dostaliśmy przerwę gdy synek zaczął wstawać trzymając się barierek. Teraz mam umawiać się na kontrolę. Ale jest już bardzo dobrze i jak kiedyś widać było wyraźną różnicę w poziomie porusznia się mojego dziecka a innych dzieci nawet młodszych od niego, tak teraz pięknie nadgonił i rozwija się wspaniale W poradni rehabilitacyjnej przy szpitalu na Kopernika jest tak, że najpierw umawiasz się na wizytę i trafiasz do lekarza-kierownik placówki, ona bardzo dokładnie dziecko ogląda, bada, sprawdza odruchy i poziom rozwoju i dopiero potem następuje decyzja co dalej. Ewentualnie dalsze konsultacje u np. neurologa. Zależnie od stopnia "problemu" zostajesz zapisana na 3,4,6 spotkań. Potem znów kontrola lekarza i konsultacja z rehabilitantem co do postępów i.t.d. I albo dalej spotkania alebo przerwa i za jakiś czas kontrola. Nam w tej placówce polecono zajęcia z pływania dla bobasów. Chodziłam z synkiem od września 2006 (gorąco polecam!) - przy jego problemach z obniżonym napięciem i niechęcią do ćwiczeń (leżenia na brzuszku, przekręcania się i.t.p.) zajęcia w wodzie baaaardzo pomogły. Spróbuj dostać się do tej poradni i może kontrola i dobrego nerologa? Trzymam za was kciuki i nie poddawaj się pozdrawiam p/s. jeśli masz jeszcze do mnie jakieś pyt. to pisz na priv a w miarę możliwości postaram ci się pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś