fotografika1 17.09.07, 13:21 macie może jakieś pomysły. czekam na wszelkie sugestie Dorota Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anmanika Re: gdzie wyprawić urodziny 9 latkowi w Warszawie 17.09.07, 13:54 fotografika1 napisała: > macie może jakieś pomysły. czekam na wszelkie sugestie Dorota Koleżanka córki urządzała urodziny w zoo, było bardzo fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_azj Re: gdzie wyprawić urodziny 9 latkowi w Warszawie 18.09.07, 21:07 anmanika napisała: > fotografika1 napisała: > > > macie może jakieś pomysły. czekam na wszelkie sugestie Dorota > > > > Koleżanka córki urządzała urodziny w zoo, było bardzo fajnie. My też urządzałysmy, ale jest to możliwe tylko w maju i czerwcu, ew. we wrześniu i dużo zależy od pogody. Jak jest ładna to jest to znakomite miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
aniak04 Re: gdzie wyprawić urodziny 9 latkowi w Warszawie 17.09.07, 22:12 mam właśnie ten sam dylemat, moje rozważania i propozycje: - muzeum techniki - pałac kultury - muzeum ewolucji - pałac kultury - wyprawa do kina - seans + poczęstunek + zwiedzanie zaplecza - fikoland - galeria mokotów w muzeum techniki syn był w wieku 6 lat i podobało mu się, aczkolwiek uważam, że był na to jeszcze trochę za mały - teraz byłoby ok, muzeum ewolucji kusi wystawą dinozaurów i innymi atrakcjami, kino dla dzieciaków to atrakcja w każdym wieku, fikoland może trochę dziecinny ale w końcu liczy się dobra zabawa pozostawiłam wybór mojemu synowi - na razie się namyśla (ma jeszcze dwa miesiące), ale skłania się "niestety" ku ostatniej propozycji)) Odpowiedz Link Zgłoś
kerry_weaver Re: gdzie wyprawić urodziny 9 latkowi w Warszawie 18.09.07, 08:23 Mój syn zażyczył sobie 8-me urodziny w kinie, wiem że Multikino organizuje takie imprezy, z tortem i salką do zabawy - ale jak to naprawdę wygląda będę wiedziała za 3 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
fotografika1 Re: gdzie wyprawić urodziny 9 latkowi w Warszawie 18.09.07, 14:23 Dzięki , masz ciekawe propozycje. Czy w muzeum techniki jest tez jakis barek czy salka gdzie można poczęstować gości tortem. Mogłabys napisać mi cos wiecej o tym. Dzieci tylko zwiedzają, z przewodnikiem? Czy rodzicami i wogóle co z nimi czy jest tam jakies miejsce do usadowienia tego towarzystwa? Pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
aniak04 Re: gdzie wyprawić urodziny 9 latkowi w Warszawie 18.09.07, 18:51 muzeum techniki - www.muzeum-techniki.waw.pl/index.php? page=imprezy muzeum ewolucji - www.muzewol.pan.pl/edukacja.htm na dole strony tam znajdziecie szczegóły dotyczące organizacji takiej imprezy urodzinowej - przyjemne z pożytecznym)) Odpowiedz Link Zgłoś
atari800xl w domu:) 18.09.07, 11:57 przeciez tam bezdie najfajniej no chyba ze nie chce ci sie sprzatac. Odpowiedz Link Zgłoś
michal2708 Re: w domu:) 18.09.07, 14:00 No pewnie w domu byłoby najfajniej ale jeżeli nie masz warunków lub nie chce ci się sprzątać to polecam Hulakula (kręgielnia w BUWie przy ul.Dobrej) gdzie są sale zabaw dla dzieci (podział na do 7 lat i powyżej) oraz kręgle, muzyka, strzałki (darts) i minihokej. Za grupę ok. 10 osób trzeba zapłacić ok. 300-400 PLN. To nie mało ale dzieciaki mają super zabawę i są później naprawdę bardzo zadowolone. Sam to sprawdziłem. I moja córka też Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: w domu:) 18.09.07, 14:06 Nie zawsze w domu jest najfajniej. Gdy w pokoju obok będzie ciężo chora babcia lub ciocia i dziecibędą co chwilę uciszane - myślisz, że się będą dobrze bawić? Nie zawsze sprawa dotyczy kwestii sprzątania. Nie zawsze jest mozliwość wyprawiania urodzn w domu. Czy naprawdę tak ciężko zrozumieć, że nie tylko z lenistwa nie wyprawia się czasem urodzin w domu? Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: w domu:) 18.09.07, 14:21 jak syn byl mlodszy to robilismy urodziny w Fikolandzie, fajnie tylko strasznie drogo w zeszlym roku byl w cinemacity bemowo - tam jest kino skladajace sie z kilku sal - 3D, ruszajace sie fotele itp (nie pamietam nazwy) bardzo mu sie podobalo Odpowiedz Link Zgłoś
kerry_weaver Nioma 18.09.07, 17:22 > w zeszlym roku byl w cinemacity bemowo - tam jest kino skladajace > sie z kilku sal - 3D, ruszajace sie fotele itp (nie pamietam nazwy) > bardzo mu sie podobalo napisz proszę coś więcej - koszty? dodatkowe atrakcje? jakaś salka na zjedzenie tortu i rozpakowanie prezentów? Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Nioma 18.09.07, 17:34 wiecej nie napisze bo moj syn byl tylko zaproszonym gosciem moge go pozniej podpytac czy byla jakas salka na poczestunek Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_azj Re: Nioma 18.09.07, 21:04 kerry_weaver napisała: > > w zeszlym roku byl w cinemacity bemowo - tam jest kino skladajace > > sie z kilku sal - 3D, ruszajace sie fotele itp (nie pamietam nazwy) > > bardzo mu sie podobalo > > napisz proszę coś więcej - koszty? dodatkowe atrakcje? jakaś salka > na zjedzenie tortu i rozpakowanie prezentów? > Moja córka była raz tam gościem i potem też chciała tam mieć urodziny. Seans jest bardzo długi - trwa chyba 4 godziny. Nie ma salki, ale można dogadać się z jakimś lokalem. Wtedy, gdy Zosia była gościem, poszli potem do pizzerii. W tym kinie jest jeszcze kręgielnia i tam też można urządzić urodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: gdzie wyprawić urodziny 9 latkowi w Warszawie 18.09.07, 15:28 w zeszym roku przebojem w grupie mojej corki bylo wyjscie na basen. Dziewczynka mieszka niedaleko basenu, rodzice normalnie przyprowadzili towarzycho do domu, poszli na zwykly basen na 1,5 godziny, a pozniej na pizze i tam tez byl podany tort. Po powrocie do domu wszyscy goscie stwierdzili, ze oni tez tak chca Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: gdzie wyprawić urodziny 9 latkowi w Warszawie 18.09.07, 15:34 a ja swoim starym dziecim, jak byly w 1-2 klasie urzadzilam urodziny w puszczy kaminowskiej- zarezerwowalam stoliki w knajpce, zeby jakby padalo- mozna bylo zjesc pod dachem. W pyszczy sa akie fajnie stanowiska do grila pod daszkami, obok miejsce na ognisko. Byly podchody (ja ucieklam z jedna grupa, maz nas gonil z druga, bylo jedzonko z grilla plus slodycze, wzielismy pilke, rakietki, wszelki sprzet sportowy lacznie z twisterem. Na koniec bylo oczywiscie ognisko. Impreza trwala chyba 4-5 godzin, do tej pory jest wspominana, alez ja bylam kiedys szalona ))) Odpowiedz Link Zgłoś
jovanka5 Re: gdzie wyprawić urodziny 9 latkowi w Warszawie 19.09.07, 09:10 w muzeum techniki samemu sie przynosi jedzenie, i jest poczęstunek, stół jest rozstawiony w sali z gramofonami, potem dzieci idą zwiedzać z Panem Jurkiem. Rodzice tez mogą, tyle że za rodziców też trzeba zapłacić bilet. Bylo super, syn byl zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś