tarja30 Re: potrzebne też ciuchy dla Mamy! 13.02.10, 19:22 Dziewczyny buty bede miala od jednej wspanialej emamy Tak wiec buty dla mnie, spodnie dresowe nie są juz poszukiwane Z rzeczy ktore sa nam bardzo potrzebne to pieluszki 4+ lub 5, mleko i buty dla chlopcow, dla mlodszego rozm.23 dla starszaka 37. Bedziemy naprawde wdzieczni i wierze, ze bede mogla sie kiedys odwdzieczyć. Pozdrawiam z zasypanego podkarpacia. Odpowiedz Link Zgłoś
penelopa40 Re: potrzebne też ciuchy dla Mamy! 15.02.10, 15:17 wysłałam dziś paczkę - napisałam na priva mam buty 37-38, mogą byc dla chłopca, w tej sprawie też napisałam Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: tarja30 16.02.10, 11:55 gd_3334 napisała: > wysłałam paczuszkę dziekuje Napisze jak dojdzie.Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
tarja35 jakieś fatum 16.07.10, 12:15 Wczoraj pobili mojego J jak byl z dzieckiem na spacerze.Nie patrzyli, ze pcha wozek z dzieckiem.Jeden bil z tylu drugi z przodu.Maly sie przerazil.plakal.Przyjechala policja.Dzis byli kryminalni i co sie okazuje?mozemy zlozyc tylko sprawe cywilna bo uszczerbek na zdrowiu jest do 7 dni. Czy ktos sie orientuje jakie sa koszty takiej sprawy? Nie mozemy tego darowac bo jutro mogą pobic dziecko... Odpowiedz Link Zgłoś
magas1169 Re: jakieś fatum 16.07.10, 12:43 Kochana,strasznie Ci współczuję... Jak Mąż się dzisiaj ma? Macie jakiś świadków?A czego ogólnie chcieli?Ot tak,rozerwać się czy szukali kasy?Bo wiesz,to zmienia kwalifikację czynu...I nie żartuje teraz. Sprawę możecie wnieść,ale dobrze by było gdybyście poszli na obdukcję i wprost powiedzieli że zależy Wam na sprawie...macie małe dziecię. Zwykle lekarze się przychylnie nastawiają do takich spraw,zwłaszcza że maluch był świadkiem pobicia. Odezwij się do mnie na priv,powiem Ci jak pozałatwiać niektóre sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Nie no załamka... 16.02.10, 12:45 Do 18.01 mielismy zaplacic prąd, nie bylo kasy wiec czekalismy na upomnienie... od upomnienia bylo ok 2 tygodnie na zaplacanie a ze mam dostac zasilek to zaplacilabym .Przed chwila ze skrzynki wyciagnelam owo nieszczesne upomnienie a tam termin platnosci do jutra!! Dzwonie do Mops i pytam czy sa moje decyzje bo ile mozna czekac? Nie ma. Pytam co z rachunkiem mam zrobic czy dadza jakis docelowy. Nie moga bo na ten rok nie maja na to kasy. No wiec siąść i plakać. Odpowiedz Link Zgłoś
mamasi Re: Nie no załamka... 16.02.10, 14:00 nie wiem jak to wyglada ale może idź do nich i pogadaj, albo zapłać część, jakąś minimalna kwotę to nie dołączą bo coś zapłaciłaś, w ten sposób wydłużysz czas, zreszta jak do jutra więc jeszcze z tydzien zanim zacznie sie coś dziać - ok. tygodnia chyba czekaja na przyjście przelewu?? Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: Nie no załamka... 16.02.10, 14:02 mamasi napisała: > nie wiem jak to wyglada ale może idź do nich i pogadaj, albo zapłać > część, jakąś minimalna kwotę to nie dołączą bo coś zapłaciłaś, w ten > sposób wydłużysz czas, zreszta jak do jutra więc jeszcze z tydzien > zanim zacznie sie coś dziać - ok. tygodnia chyba czekaja na > przyjście przelewu?? Odpowiedz Link Zgłoś
mamasi Re: Nie no załamka... 16.02.10, 14:08 a skąd będa wiedzieli czy zapłaciłaś czy nie, przecież przelewy czasami idą z 3-4 dni? dostałas poleconym to czy nie? bo jak nie to skąd moga wiedzieć czy rzeczywiście do Was to dotarło? znajoma dostała jeszcze jedno upomnienie (drugie) ale poleconym, miała kilka dni na zapłacenie, potem jeszcze chyba z tydzień zanim przyszli odłączyć prąd - tylko że ona zapłaciła w banku ale oni nic nie dostali bo bank coś namieszał Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: Nie no załamka... 16.02.10, 14:17 Znajoma mi mowila, ze przyszli jej odlaczyc prad pomimo, ze zaplacila rachunek na poczcie i pokazala im to. Powiedzieli, ze oni tych pieniedzy nie otrzymali. Chodzila do elektrowni i jakos to zalatwili. U nich maja byc pieniadze na czas i najlepiej, zeby bylo placone w ich kasie. Na raty tez nie chca rozkladac nawet jak przyjdzie spora niedoplata. Odpowiedz Link Zgłoś
mamasi Re: Nie no załamka... 16.02.10, 14:21 hm jej rozłozyli kiedyś na raty, wszystko pewnie zalezy od firmy. Zapytać nie zaszkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: Nie no załamka... 16.02.10, 14:25 jutro sie okaze mam nadzieje, ze pojda nam na rękę i poczekaja do czasu wyplaty zasilku. Kurde gdybym wiedziala, ze mops tak bedzie sie ociągal i , ze zaklad energetyczny zmienil czas wplaty z 2 tyg. na 1 dzien to bym to predzej zalatwila. No nic juz po ptakach... Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: Nie no załamka... 16.02.10, 23:40 Napisz nam jutro co i jak. A tak przy okazji - dostalas już jakieś ciuchy i buty? Jesli nie, to mam kilka par spodni (materialowe i chyba jeansy), jakiś sweter, golf, kilka t-shirtow, wszystko w rozmiarze 38. Jesli potrzebujesz - daj znac. Mlodszy ma juz wystarczająco dużo ciuszków czy trzeba mu czegos? Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: Nie no załamka... 17.02.10, 00:08 kroliczyca80 napisała: > Napisz nam jutro co i jak. > A tak przy okazji - dostalas już jakieś ciuchy i buty? Jesli nie, to > mam kilka par spodni (materialowe i chyba jeansy), jakiś sweter, > golf, kilka t-shirtow, wszystko w rozmiarze 38. Jesli potrzebujesz - > daj znac. Mlodszy ma juz wystarczająco dużo ciuszków czy trzeba mu > czegos? Na pewno napisze jutro co i jak... Napisalam do Ciebie na gazetowy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marjaga Re: Nie no załamka... 17.02.10, 08:59 Witam! piszę bo wysłałam Ci na konto pare złoty ale nie piszesz czy doszły, pytam bo może coś pomyliłam i poszły na inne konto. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 marjaga 17.02.10, 10:13 marjaga napisała: > Witam! piszę bo wysłałam Ci na konto pare złoty > ale nie piszesz czy doszły, pytam bo może > coś pomyliłam i poszły na inne konto. pozdr Witaj, oczywiscie przelew dotarl i to w tym samym dniu. Napisalam do Ciebie od razu mail z podziekowaniami ale wychodzi na to, ze nie doszedl do Ciebie Pozdrawiam i ogromnie dziekuje za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 bedzie opał! :-) 17.02.10, 13:46 Dzis dostalismy decyzje w sprawie oplau... 400zl na węgiel. Jestem przeszczesliwa, szkoda tylko, ze trzeba czekac do 4.03. Druga dobra wiadomosc to paczka świateczna za kwote 120zl. no i za prąd przelozyli nam platnosc do 25.02. Odpowiedz Link Zgłoś
gd_3334 Re: bedzie opał! :-) 17.02.10, 13:51 aż miło się czyta takie wiadomości. A ile masz do zapłaty za prąd? Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: bedzie opał! :-) 17.02.10, 13:59 gd_3334 napisała: > aż miło się czyta takie wiadomości. > A ile masz do zapłaty za prąd? za prąd mamy dużo bo to jakaś nieszczęsna niedoplata i jest tego 230zl W tamtym roku placilismy nieduzo ale wiadomo urodzil sie Nikoś to i pranie częstsze i takie efekty... węgiel poprawil mi humor my mamy centralne na opal wiec zeby byla ciepla woda to trzeba palić i teraz bedzie czym ))))))))))) Buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
mamasi Re: bedzie opał! :-) 17.02.10, 14:55 Same super wiadomości wiedziałam że cos się w końcu uda. Oby tak dalej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: bedzie opał! :-) 17.02.10, 18:25 W piątek bedzie decyzjaw sprawie dotacji do mieszkania mam nadzieje, ze bedzie OK Jestescie super Odpowiedz Link Zgłoś
penelopa40 Re: wysłałam dziś drugą paczuszke 19.02.10, 15:15 wysłalam niedawno drugą paczuszkę, z butami, spodniami i drobiazgami... trzymajcie sie! penelopa Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: wysłałam dziś drugą paczuszke 20.02.10, 15:01 penelopa40 napisała: > wysłalam niedawno drugą paczuszkę, z butami, spodniami i > drobiazgami... trzymajcie sie! penelopa dziekuje Dam znać jak tylko dojdzie do nas. Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 MOPS 21.02.10, 15:42 Jutro musze byc w mopsie... dostalismy dotacje do mieszkania i trzeba zaniesc kopie do mops bo dotacje licza jako dochod wiec automatycznie zmniejsza mi zasilek staly z 270zl do ok.200zl. Bylam tez zdziwiona, ze zasilek pielegnacyjny to dochod no ale mops ma swoje zasady. Trzymajcie jutro kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
penelopa40 Re: MOPS 22.02.10, 09:23 kciuki trzymam! co do MOPSu to ja si9ę kiedyś do łez uśmiałam, moja św p. teściowa miała mała rentę więc płaciliśmy jej opłaty mieszkaniowe, energię gaz i inne opłaty... kiedy była poważnie i nieuleczalnie chora chcieliśmy starać się dla niej o przychodzącą pielęgniarkę czy inna kobietę do pomocy ...., na pytanie o dochody teściowej powiedziałam, że ma tak mało że płacimy za nia opłaty, pani z Mopsu rzekła, ze w takim razie wliczy jej to do dochodu! moje cięzko zarobione pieniądze do dochodu teściowej!!!! więcej z ta instytuacją nie miałam i nie chciałabym mieć do czynienia, zreszta owa pani z mopsu wybrałaby sie do nas na wizytę lustracyjną, nie tylko do teściowej ale i do nas!!!....a przecież ja dla siebie nie prosiłam, teściowa składki płaciła i chyba coś jej się należało..... MOPS ma bardzo dziwne zasady postepowania jak dla mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: MOPS 22.02.10, 13:18 Bylam i jakos to przezylam. Teraz musze czekac na nowa decyzje z okrojonym zasilkiem stalym o dochod w postacji dotacji do mieszkania. Masę oswiadczen trzeba pisac, juz sie wkurzylam i zapytalam czy jak Tomek dostal na urodziny 50zl to czy to tez jako dochod mam podac? Paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
dlakacperka Re: MOPS 22.02.10, 13:44 Skąd ja to znam.... U mnie ostatnio Pani socjalna przyjechała bez uprzedzenia do domu zrobić wywiad... ok, nie mam nic do ukrycia, dobrze, że byłam w domu... akurat Kacperek się rozkładał na dobre wtedy. Wiecie że czepiła się, że na leki wydajemy takie kwoty - skąd na to bierzemy, pyta!!! Dla mnie to paranoja - nie otrzymałam jakiejś zapomogi,. zasiłku... a wylicza mi, że rachumki miesięczne tyle, leki tyle... a dochód mniejszy. Liczyć umie tylko w jedną stronę, a pomocy jak nie było - tak nie ma. MOPS czy GOPS to instytucja... dla znajomków, alkocholików itd... A normalnych ludzi traktują jak zero, bo potrzebujemy pomocy czasami doraźnej, czasem dłuższej... ale nie na wódzię, tylko jedzenie, leki, opał, odzież... Szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: Kochane mamy 02.03.10, 20:13 Dziewczyny mam juz buty Nawet o takich ladnych nie marzylam Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
alex359 ubrania rozmiar 38 10.03.10, 15:21 mam trochę zbędnych ubrań w rozmiarze 38 (niektóre są nowe), napisz mi proszę adres do wysłania paczki na maila: alex359 małpa gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Kochane mamy 10.03.10, 22:02 Dziewczyny moze ktora z Was ma niepotrzebna bluzę chlopiecą rozpinaną na calej dlugosci? Rozm.146/152cm. Myslalam, ze uda mi sie zrobic wypad na szmateks ale proba sie nie udala.Strach wzial górę Odpowiedz Link Zgłoś
aqua696 Tarja i kroliczyca 11.03.10, 00:01 Mam juz spakowane kilka bluz, tez rozpinana na pewno...i inne rzeczy wlasnie dla Tomka Bede u kroliczycy 18 marca... Kroliczyca odpowiedz jesli mozesz... Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: Tarja i kroliczyca 11.03.10, 15:58 Jestem, wiem o 18 marca i czekam Wczoraj miałam wziąć rzeczyh od Justyny, ale jej dziecko zachorowało na szkarlatynę i może zarażać, więc nie pojechałam. Justyna chyba sama wysle swoją paczkę. Może ktoś jeszcze się do mnie przyłączy? Wysyłam tylko swoje rzeczy oraz rzeczy od aqua696, dostalam też 20 zl na pomoc w wysłce od anna.k777 (dzieki kochana;***). To co, może ktoś jeszcze? Mamy caly tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
aqua696 Re: Tarja i kroliczyca 11.03.10, 16:07 Na szkarlatyne trzeba uwazac..moj mial dawno temu..ale cholerstwo nieciekawe..tym bardziej ze podejrzewalismy wszystko...inne. Kroliczyca ok ja bede na pewno.. ) Tarja nie martw sie glowa do gory..a moze zamiast mleka..kaszki, lub budynie dla malutkiego, on juz nie taki malutki...moze warto na chwile zmienic jedzenie. Ja zobacze teraz ciezko mi cos obiecac...bo czeka mnie sporo badan.. Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: Tarja i kroliczyca 11.03.10, 16:18 super jestescie kaszki Nikoś wcina mamy jeszcze kilka w zapasie od mam Odpowiedz Link Zgłoś
alex359 będę miała paczkę 12.03.10, 08:46 Ja będę miała trochę ubrań i robię paczkę. W poniedziałek zamierzam ją wysłać, ale jeśli macie już jakieś ustalone zasady to się dołączę. Jestem ze stolicy. Info proszę na alex359 małpa gazeta.pl. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: Kochane mamy 15.03.10, 18:46 U nas znowu goraczka jak w zegarku... miesiąc i kilka dni. Jutro idzie trzecia kupka do badania. Wyniki moczu pewnie juz są ale laboratorium daje od razu wyniki do lekarza. Nikos jak zawsze jest dzielny Kochany chlopak. Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 od Nikosia :-) 03.04.10, 16:44 i Tomka który nie chciał pozować ale to już kawaler i ma swoje zdanie Nie wiem jak bez Was byśmy sobie radzili. Jesteście NAJ NAJ!!! Na zdjęciu Nikoś w ubrankach od jednej ze wspaniałych mam Jeszcze raz ZDROWYCH i Wesołych Świąt Odpowiedz Link Zgłoś
xojo Re: od Nikosia :-) 03.04.10, 18:03 Masz ślicznego synka Tajro. Tak jak dzieci mnie "nie ruszają" to Twój jest uroczy Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: od Nikosia :-) 03.04.10, 20:24 xojo napisał: > Masz ślicznego synka Tajro. Tak jak dzieci mnie "nie ruszają" to Twój jest > uroczy Pozdrawiam. to miłe dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: od Nikosia :-) 03.04.10, 21:17 Oj tak, Nikoś to taki mały model Śliczny jest Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: Kochane mamy 06.04.10, 19:47 Dziewczyny moze ktoras z Was ma na zbyciu klocki takie dla 1,5 roczniaka? Starszy mial duzo klockow ale wszystko porozdawalam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aqua696 Re: Kochane mamy 08.04.10, 03:58 Witam Powrocilam ku domowi..na swieta..lzejsza o walizke... niestety musialam zostawic... Tarja napisz mi jakie spodenki..kurcze kolacze mi ze mam w domu i chyba nawet nie pomyslalam aby zapakowac.. a moze po prostu wiem ze sa..ale nie kojaze gdzie.. O koszulkach dla Ciebie tez bede pamietac...czy chodzi o takie zwykle z krotkim rekawkiem??... Mlodszy synke sliczny....az zazdrosc mnie zzera...ale w tym pozytywnym znaczeniu... Kroliczyca Twoj szkrab tez sliczny... Klocki nie kojarze aby sie gdzies paletaly....niestety... Wiekszosc zabawek oddalam gdzie moj chadzal na zajecia Odpowiedz Link Zgłoś
penelopa40 Re: Kochane mamy 10.04.10, 20:55 zwlekałam z wysłaniem paczki z rożnych powodów, ale dobrze wyszło, bo mam sporo więcej rzeczy do tej paki, kilka ubrań dla ciebie tarju i inne, jedna książeczka dla ślicznego Nikosia się nawet znalazła, o Pluto i myszce Miki, w poniedziałek rano zawiozę na pocztę pozdrawiam penelopa Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 penelopa40 10.04.10, 23:05 penelopa40 napisała: > zwlekałam z wysłaniem paczki z rożnych powodów, ale dobrze wyszło, bo > mam sporo więcej rzeczy do tej paki, kilka ubrań dla ciebie tarju i > inne, jedna książeczka dla ślicznego Nikosia się nawet znalazła, o > Pluto i myszce Miki, w poniedziałek rano zawiozę na pocztę > pozdrawiam penelopa Ogromnie sie ciesze a Nikos na pewno bedzie zachwycony Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: Kochane mamy 10.04.10, 23:02 aqua696 napisała: > Witam > Powrocilam ku domowi..na swieta..lzejsza o walizke... > niestety musialam zostawic... > > Tarja napisz mi jakie spodenki..kurcze kolacze mi ze mam w domu i > chyba nawet nie pomyslalam aby zapakowac.. > a moze po prostu wiem ze sa..ale nie kojaze gdzie.. > O koszulkach dla Ciebie tez bede pamietac...czy chodzi o takie > zwykle z krotkim rekawkiem??... > Mlodszy synke sliczny....az zazdrosc mnie zzera...ale w tym > pozytywnym znaczeniu... > Kroliczyca Twoj szkrab tez sliczny... > Klocki nie kojarze aby sie gdzies paletaly....niestety... > Wiekszosc zabawek oddalam gdzie moj chadzal na zajecia Spodenki takie najzwyklejsze koszulki dla mnie tez ale dobrze by bylo gdyby byly takie dluzsze do bioder bo brzuchol po ciazowy mam aqua te rzeczy od Was sa cudne Jeszcze raz dziekuje > Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 szczepienie 12.04.10, 13:01 Dziewczyny doradzcie mi... Nikos jak sie urodzil i bylo u nas lepiej to byl szczepiony platna szczepionką INFANRIX. Mial dwa szczepienia. Dzis dostalismy wezwanie do zaleglego szczepienia i czy teraz mozna szczepic go ta bezplatna jesli wczesniejsze byly platne? Koszt szczepionki jest ogromny bo 120zl. wiec na obecna sytuacje wolalabym bezplatna ale strasznie sie boje tego szczepienia komorkowego Odpowiedz Link Zgłoś
mamasi Re: szczepienie 12.04.10, 13:28 hm..najlepiej spytaj o to lekarza lub w punkcie szczepień Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: szczepienie 12.04.10, 14:03 wiem wiem i zapytam ale chcialabym wiedziec czy moze ktoras z mam byla w takiej sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska182 Re: szczepienie 12.04.10, 15:18 Witaj My tez zaszczepilismy nasza malutka INFARIX(szczerze mowiac nie wiedzialam jaka jest roznica-pierwsze dziecko,brak doswiadzcenia w sluzbie zdrowia ).Zaszczepilismy przeciwko rotawirusom w przychodni prywatnie(nie mielismy ubezpieczenia zadnego i w tej samej przychodni szzcepilismy pierwsza dawka INFARIX , pozniej juz mielismy ubezpieczenie na malutka ,ale niestety kazda dawke musielismy oplacic. Ostatnia kosztowala nas 250 zl(bylam przygotowana na 120). Mam nadzieje ,ze w Twoim przypadku bedzie lepiej i trafisz na bardziej wyrozumialy zespol w przychodni.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mamasi Re: szczepienie 12.04.10, 15:22 nas w przychodni chcieli skasować na ok.150 zł, zamówiłam szczepionke przez internet w doz.pl za cenę 108 zł. Powodzenia zyczę Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska182 Re: szczepienie 12.04.10, 15:31 Wczesniej tez kupowalam sama w aptece szczepionke ( szlam do przychodni po recepte) .Julia byla szzcepiona w styczniu 2010 (ostatnia dawka INFARIX) i niestety trzeba bylo umowic wizyte na konkretna godzine i przychodnia sama zaopatruje w szczepionki.Juz ze swoja nie mozna bylo isc. Wiem ,ze cena szzcepionek byla rozna w zaleznosci od apteki( w 3 aptekach na tej samej ulicy 3 rozne ceny, roznica nawet 34 zl). Nie wiem czy tylko nasza Przychodnia ma nowe zarzadzenia.Jesli rzeczywiscie bedziesz musiala zaszzcepic odplatnie napisz do mnie PW.Powodzenia . Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: szczepienie 12.04.10, 16:07 Malogosiu jutro bede wiedziala co i jak. Nikos byl dwa razy szczepiony ta odplatna i zawsze lekarz dawal recepte i wykupywalo sie samemu w aptece. To bylo rok temu i mamy zalegla szczepionke (ogolnie boje sie szczepien tyle sie czyta o szczepieniach)Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska182 Re: szczepienie 12.04.10, 16:16 Moja siostra ma starsza coreczke od mojej Juleczki i Ona zaszzcepila INFARIXem.Zawsze sadzilam z,e sa to szczepienia obowiazkowe)))) Kiedy przy ostatniej szzcepionce recepcjonistka wyspiewala 250 zl troche sie zjezylam)))) jak to mamy ubezpieczenie )))) a Pani na to ,ze tylko obowiazkowe sa bezplatne tzn .z tabeli szczepien a skoro zdecydowalismy sie na INFARIX to palcic i glowy nie zawracac))Tez czytalam o szzcepeiniach i ciary przechodza. Z kolei szczepienia ktore u nas za moich czasow byly obowiazkowe sprawiaja problemy za granica ( szczepionka przeciwko gruzlicy) daje zawsze wynik dodatni i kieruja nas do szpitala i daja skierowanie do pulmonologa, oczywiscie przeswietlenie pluc obowiazkowo, chociaz czlowiek tlumaczy skad przybyl)) Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: szczepienie 12.04.10, 16:22 a dlaczego az 250zl? my placilismy rok temu 120zl Moj starszy byl szczepiony tymi nieodplatnymi i bylo ok ale jak urodzil sie Nikos to byly te afery szczepionkowe min.tu w Przemyslu zmarl maluch dlatego jak moglam to zaszczepilam platna teraz niestety jest inaczej i to ogromne obciazenie dla kieszeni Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska182 Re: szczepienie 12.04.10, 16:39 Nie mam pojecia , tez bylam przekonana,ze bedzie 120 zl.Moja Julia jest z sierpnia 2008,widze ,ze Twoj Nikodem z pazdziernika,wiec bedzie to dla niego chyba tez ostatnia dawka INFARIXu .Ostatnie miala 12 stycznia 2010 i to ostatnia dawka wkleili nawet serie szczepionki.Inaczej nazywana jest ta szczepionka szzcepionka skojarzona. Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: szczepienie 12.04.10, 16:59 wszystkich tych szczepien ma byc 3 czy 4 ? My bedziemy miec trzecia bo odwlekalismy wlasnie ze wzgledu na koszty ale przyszlo pismo wiec jest mus Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska182 Re: szczepienie 12.04.10, 17:27 Trzy szczepienia , my pilnowalismy terminow .Przed ukonczeniem 18 miesciecy powinny byc chyba wszystkie wykonane.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska182 Re: szczepienie 12.04.10, 17:39 Najlepiej zadzwon do przychodni i zapytaj ile bedzie kosztowala szzcepionka.Powiedz ,ze byl szczepiony tak a taka szczepionka.Zadzwonilam umowic sie na szzcepienie i przy okazji wizyte lekarska , podalam nazwisko, zapytano mnie w jakim wieku corka i ,ze szczepionka 120 zl.Poszlam na szzcepienie z coreczka i tesciowa pomagala mi .Mialam ze soba 150 zl( nie chodze normalnie z forsa ,jak wiem ,ze nie jest mi potrzebna) A tu pani z rejestracji mowi :250.Na szczescie tesciowa mnie poratowala. W sumie wina po obu stronach.Moglam powiedziec prosze sprawdzic w karcie jaki rodzaj szczepionki miala moja corka , pani przyjmujaca zgloszenie na szczepienie mogla ruszyc ...... i sprawdzic w karcie corki. Niedomowienie . Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: szczepienie 12.04.10, 17:44 Jutro tam zadzwonie i sie dowiem.Na szczepienie mamy zglosic sie w srode.Mamy w sobote skonczyl 18 m-cy Odpowiedz Link Zgłoś
mamasi Re: zalezy jaki infanrix 12.04.10, 18:20 Dziewczyny bo to zależy jaki infanrix. Jest 5w1 i 6w1. Malgoska ty pewnie miałaś ta druga szczepionkę - infanrix hexa czyli tzw 6w1, on kosztuje własnie ok. 200 zł (w doz.pl a w przychodniach coś koło 250) To jest błonnica, tężec, krztusiec, ipv, hib i dodatkowo na zap. watroby typu b. Ten 5w1 nie ma szczepienie na wirusowe zap. wątroby typu b - koszt ok.120 zł Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska182 Re: zalezy jaki infanrix 12.04.10, 18:27 Tak oczywiscie masz racje .Sprawdzilam w ksiazeczce szzcepien .My mielismy to 6 w 1 . Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: Kochane mamy 13.04.10, 11:38 Dzwonilam.Mamy byc jutro miedzy 12 a 13.Szczepionka niestety platna Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 szczepienie 14.04.10, 14:18 I po szczepieniu... maly pokrzyczal ale dzielny chlopak. Zaplacilismy 180zl 100 mielismy swoje na zycie 80 trzeba bylo pozyczyc Odpowiedz Link Zgłoś
annaox Re: szczepienie 14.04.10, 17:15 Dobrze, że szczepienie już za Wami My na szczęście szczepiłyśmy się bezpłatnymi. Nie wyobrażam sobie tych kosztów ... Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: szczepienie 14.04.10, 17:30 Jak sie urodzil Nikos to bylo u nas lepiej dlatego zdecydowalismy sie. Na dzien dzisiejszy wydalismy wszystko co mielismy+ dopozyczylismy. Odpowiedz Link Zgłoś
annaox Re: szczepienie 14.04.10, 18:53 tarja Ja to rozumiem Różnie w życiu bywa. Jednak zaszczepić musieliście i trzeba iść dalej Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 prześcieradlo 21.04.10, 00:19 glupio mi juz tak prosic... Dziewczyny moze macie na zbyciu przescieradlo na pojedyncze lozko w rozm. szerokosc ok. 90cm.,dlugosc ok.2m? ogromnie bylabym wdzieczna Odpowiedz Link Zgłoś
vangie Re: prześcieradlo 21.04.10, 09:27 powinnam cos znalezc, z tym, ze na dlugosc bedzie na styk; jesli to nie przeszkadza, to poprosze o adres na prv. Odpowiedz Link Zgłoś
penelopa40 Re: prześcieradlo 21.04.10, 10:41 mam takie typu frotté białe i zwykłe białe, mogę wysłać razem z prezentami na dzień dziecka...penelopa Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: prześcieradlo 21.04.10, 12:24 Wiola, a jak tam Wasza sytuacja? Jest szansa na jakąs poprawę? Czy Twoj partner szuka lepszej pracy albo mozliwości dorobienia? Odpowiedz Link Zgłoś
gd_3334 Re: prześcieradlo 21.04.10, 12:36 Viola mam prześcieradło łososiowe, mój za żadne skarby nie chce na nim spac bo mówi że to różowe dla dziewczyn Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: prześcieradlo 21.04.10, 12:41 Nam kolor jest zupelnie obojetny U nas sytuacja niestety bez zmian. CV lezy chyba w kazdym zakladzie u nas i czekamy, kilka rozmow bylo ale nic poki co sie nie zmienilo.Nadzieja jest w UP bo jest szansa zrobienia prawa jazdy na ciezarowe a wtedy byloby latwiej. Oczywiscie dorywczo pracuje, jest polecany i jakos to leci Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: Kochane mamy 28.04.10, 12:22 Dziewczyny wyszlam z domu a raczej zostalam wywieziona na szmateks ludzi tam bylo ogrom, ten halas na ktory pewnie na ogol nie zwraca sie uwagi w mojej glowie byl ogromny. Zamiast skupiac sie na szukaniu czegos fajnego, obserwowalam tych ludzi i kurcze jak to jest, ze oni tak na luzie, nie boja sie? no nic to, kupilam Tomkowi żółciutkie frotkowe przescieradlo z gumką wiec juz nie jest potrzebne. Jakis dół mnie dopadl, że inni mogą a ja jestem jak dziwoląg. Odpowiedz Link Zgłoś
mamasi Re: Kochane mamy 28.04.10, 13:15 Pewnie trafiłaś na dzień dostawy - wtedy to jest mega ludzi i walka nie musisz miec doła bo każdy jak wtedy tam wejdzie jest w szoku "inni mogą a ja nie..." jak nie możesz no przecież wyszłaś ale następnym razem to może do piekarni po bułeczki - tam spokojniej albo do parku trzymam kciuki!!! będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: Kochane mamy 28.04.10, 14:33 zostalam podwieziona pod same drzwi wiec dalam jakos rade no i auto musialo stac blisko... do piekarni a owszem podwiezc pod i jakos kupie sama z domu nie wyjde, nie dam rady Odpowiedz Link Zgłoś
gd_3334 Re: Kochane mamy 28.04.10, 14:57 ech, nie tak dawno pisałas ze do lumpeksu za żadne skarby nie dasz rady a tu prosze jaka niespodzianka, az miło się czyta, także po te bułeczki to za jakiś czas też pójdziesz, trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 moj Tomcio... 28.04.10, 21:56 wygral kolejny konkurs z j.angielskiego I miejsce w szkole i Przemyślu i I na calym podkarpaciu a jaki skromny... wczoraj sie o tym dowiedzial a powiedzial mi o tym przed chwilka ot tak podczas luźnej rozmowy Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 moja wielka prośba 02.05.10, 00:19 zrobilo sie cieplo... i mam ogromną prośbę dla Nikosia brakuje mi krotkich spodenek i takich lekkich pajacykow, rampersow rozm.86 od jednej e-mamy dostalismy rzeczy letnie ale sa na Nikosia sporo za duze (rozm.ok.98) wiec posluza w przyszlym roku. bede ogromnie wdzieczna Odpowiedz Link Zgłoś
annaox Re: moja wielka prośba 02.05.10, 12:22 Po pierwsze : gratulacje dla Tomka, zdolny chłopiec Po drugie : skoro dostałaś na Nikosia za duże ubranka letnie, a potrzebujesz mniejszych, to może na zamień je z inną mamą?. Oddaj większe, a dostaniesz mniejsze, te które Ci na synka teraz będą potrzebne. Ja tak robię czasami. Poza tym, ważna sprawa zresztą - nie wiadomo tak naprawdę jaki rozmiar Twój synek będzie nosił na następne wakacje, ciuszki zatem mogą okazać się nieużyteczne, bo za małe na Nikosia. To taka mała rada ... żeby nic w szafie nie zalegało, a żebyś mogła mieć, to czego w danej chwili potrzebujesz. Bardzo dużo mam tak robi. Troszkę wysiłku i zobaczysz jakie to fajne zrobić coś "samej" Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: moja wielka prośba 02.05.10, 18:32 dziekuje Co do ubranek to część juz wymienilam, zostawilam tylko takie typu body lub z plamkami pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: moja wielka prośba 04.05.10, 15:23 kochane moze znajdziecie jakies krotkie spodenki na 86/92cm.? z gumką najlepiej bo Nikoś ma spory brzuszek. Od Kamilki mamy takie fajne pajace- rampersy z dlugim rekawkiem ale przydalyby sie z krotkim. Maly jest taki nabiciuszek i poci się. Odpowiedz Link Zgłoś
alanine Re: moja wielka prośba 04.05.10, 21:18 Wyślij mi adres na priv. Powinnam coś znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua696 Re: moja wielka prośba 04.05.10, 22:32 moze zrob liste dowiedz sie kiedy nie ma dostawy czyli ---w ciuchu nie ma takiego tloku..i udaj sie..kolejne wyjscie przyblizy cie tylko do wyjscia z choroby... Chorujesz dlugo ale dalas rade byc po urodzeniu maluszka w szpitalu...a to przeciez tez miejsce gdzie bywa tloczno.. Sama powalcz z swoimi slabosciami...powoli kroczkami...ale do celu. Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: moja wielka prośba 04.05.10, 22:42 aqua696 napisała: > moze zrob liste dowiedz sie kiedy nie ma dostawy czyli ---w ciuchu > nie ma takiego tloku..i udaj sie..kolejne wyjscie przyblizy cie > tylko do wyjscia z choroby... > > Chorujesz dlugo ale dalas rade byc po urodzeniu maluszka w > szpitalu...a to przeciez tez miejsce gdzie bywa tloczno.. > > Sama powalcz z swoimi slabosciami...powoli kroczkami...ale do celu. )) taki tez mam plan ale czekam az wyplaca mi rodzinne to ze 20zl przeznacze na szmatki mam miec zmiane leku a to zawsze znosze strasznie, ogolnie kilka tyg. wyjetych z zyciorysu i poki co chce jeszcze wyjsc bo potem nie ma szans. W szpitalu bylo ok, ogolnie jak bylam w ciąży czulam sie inaczej, lęki są ale wszystkie fizyczne objawy przytlumiaja wszystko. U mnie w kazdej ciazy to bite 5 miesiecy nudnosci i wymiotow, pozniej problemy z kregoslupem i na ogol lezenie do konca ciazy. W szpitalu bylo w miare, moj lekarz prowadzacy wiedzial, ze choruje dlatego staral sie zapewnic mi dobre warunki. Bylam sama na sali i Jarek mogl byc ze mna przez caly dzien. Aqua slonce nawet nie wiesz jak moj Tomcio wyglada super w tych rzeczach od Cibie. Jeszcze raz ogromnie dziekujemy Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: moja wielka prośba 05.05.10, 00:32 Wiola, napisz co dokładnie Ci jeszcze potrzeba. W sensie jaki rozmiar i co (spodnie, koszulka itd). Sama juz nic nie mam, ale jutro wieczorem podskoczę na wyprzedaż w moim przydomowym ciucholandzie, ma być 5 zł za kg, czyli lekkie rzeczy wychodza nawet po 50 gr Super rzeczy tam nie ma, jak to na wyprzedazy, wszystko raczej mocno używane, ale jeśli calkiem nie masz w co dziecka ubrać to poszukam, a nuż coś się nada. A bylam pewna że wysłałam Ci dużo ubranek wiosennych Odpowiedz Link Zgłoś
aqua696 Re: moja wielka prośba 05.05.10, 02:28 Tarja i super ze jest zadowolony.. Ja powinnam zrobic kolejne szafosprzatanie...ale teraz to strach z chmura wulkaniczna mamy... Kroliczyca czy bedziesz moze cos szykowac.. Ja mam nadal ksiazki ktorych wtedy juz nie zmiescilam...moze by mi sie udalo teraz. A 12 mamy wizyte u ortodonty w Krakowie na lipnickiego.. Znow maraton medyczno turystyczny zrobimy z moja pociecha.. Tarja czy ty masz rente?? Zloz dokumenty..choc socjalna niech ci przyanaj to zawsze 400 pare zlotych wiecej.. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: moja wielka prośba 05.05.10, 15:38 Nie, nic juz nie szykuję, nie mam z czego. Ksiązki możesz jej wysłac sama, jesli sa potrzebne. Ja idę do tego ciucholandu zajrzeć, ale tarja nie pisze co potrzeba więc jakoś specjalnie nie będe się zagłebiać. Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: moja wielka prośba 05.05.10, 16:48 Kamila dziekuje juz niczego nie potrzebuje bo dwie mamy zaoferowaly pomoc. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 aqua 06.05.10, 19:59 Mam zasilek pielegnacyjny oraz zasilek staly w kwocie 199zl Odpowiedz Link Zgłoś
aqua696 Re: aqua 07.05.10, 01:56 Ale czy masz rente socjalna... pielegnacyjny rozumiem jest na ciebie..czyli jakies 160zl do tego mozna starac sie rente socjalna w zaleznosci co masz w orzeczeniu www.zus.pl/default.asp?p=4&id=406 fakt nieraz trzeba sie powyginac ale warto zawalczyc.... Odpowiedz Link Zgłoś
penelopa40 Re: paczka wysłana... 18.05.10, 09:38 tarju, paczka z prezentami na dzien dziecka wysłana dziś rano, dołożyłam bluzeczkę dla ciebie, i dwa prześcieradła... pozdrawiam penelopa Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 penelopa40 18.05.10, 23:19 penelopa40 napisała: > tarju, paczka z prezentami na dzien dziecka wysłana dziś rano, > dołożyłam bluzeczkę dla ciebie, i dwa prześcieradła... pozdrawiam > penelopa dziekuje Ci kochana napisze jak dojdzie Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 lipa 18.05.10, 23:25 Mam mega dola... to przez moje chorobsko jest u nas źle Ostatnio moj byl na rozmowie i wszystko ok do czasu pytania czy jest dyspozycyjny, powiedzial zgodnie z prawda, ze jestem chora i czasami wymagam opieki, pomocy ale zaznaczyl, ze radze sobie dobrze i takie sytuacje nie sa czeste ale i tak mu podziekowali czeka mnie zmiana lekow wtedy niestety kilka tyg. mam wycietych z zyciorysu, nie daje sobie rady, nie wychodze z lozka... jestem typem ktory bardzo zle znosi kazdy nowy lek pomimo, ze zawsze zaczynam od najmniejszych dawek nie mam nikogo innego kto moze przy mnie byc ale nawet gdyby ktos byl to i tak musi to byc tylko ktos kto daje mi poczucie bezpieczenstwa i daje wiare a tylko ON to potrafi Odpowiedz Link Zgłoś
mamasi Re: lipa 19.05.10, 09:42 Kochana masz cudowne dzieci i faceta - wiesz jaki to skarb niejedna kobieta tego Ci zazdrości. Miec oparcie w kimś to rzecz bardzo cenna. Prędzej czy później wszystko się ułoży - musi no bo przecież wiecznie źle być nie może trzymaj się cieplutko a te kilka tygodni nowych leków szybko minie - a moż eteraz zareagujesz inaczej trzymam kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tarja35 jakieś fatum 16.07.10, 12:43 Wczoraj pobili mojego J jak byl z dzieckiem na spacerze.Nie patrzyli, ze pcha wozek z dzieckiem.Jeden bil z tylu drugi z przodu.Maly sie przerazil.plakal.Przyjechala policja.Dzis byli kryminalni i co sie okazuje?mozemy zlozyc tylko sprawe cywilna bo uszczerbek na zdrowiu jest do 7 dni. Czy ktos sie orientuje jakie sa koszty takiej sprawy? Nie mozemy tego darowac bo jutro mogą pobic dziecko... Odpowiedz Link Zgłoś
mamasi Re: jakieś fatum 16.07.10, 17:13 my zakładaliśmy sprawę cywilną ale o zwrot kasy - koszt 30 zł, z tym że jak facet przegra (a przegrał) ma nam oddać też koszty sądowe Odpowiedz Link Zgłoś
tarja35 [...] 25.09.10, 14:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Przede wszystkim 25.09.10, 15:05 to nie jest *Twoje* forum, ani *Twój* blog. Zanim napiszesz kolejną roszczeniową bzdurę - pomyśl. Odpowiedz Link Zgłoś
tarja35 [...] 25.09.10, 15:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś