Dodaj do ulubionych

dosc glupie pytanie...

17.10.10, 13:03
co byscie zrobily jak byscie byly na moim miescu,otoz sytuacja wyglada tak:
rozstaje sie z ojcem mojego dziecka(nie jestesmy malzenstwem). wyprowadza sie lada dzien i zabiera "swoje" rzeczy m.in. tapczan,szafke,pralke i...kompa. i tu wlasnie moje pytanie brzmi nastepujaco czy pozwolic mu na zabranie komputera (za jego kase ale rachunek wystawiony na mnie)?
czy jest w stanie udowodnic (jak by co) ze zostal zakupiony za jego pieniadze?

przepraszam za haos i dosc glupie pytania ale nie wiem co zrobic...
Obserwuj wątek
    • anna.k777 Re: dosc glupie pytanie... 17.10.10, 13:11
      Komputer zostaw dla dziecka,coś mu się należy.
      • jowita-90 Re: dosc glupie pytanie... 17.10.10, 13:13
        dziecko ma 1,5 roku...
        on sie upiera(ex) ze udowodni mi ze to jest jego... i nie wiem co zrobic... klocic sie?
        • anna.k777 Re: dosc glupie pytanie... 17.10.10, 13:25
          Pokaż mu Damską Dumę,pięknie spakuj,kokardką zwiąż i oddaj.Zanim dziecko urośnie to jakiś układ scalony szlag trafi,załatw sobie jakiś używany.
    • kinga_owca Re: dosc glupie pytanie... 17.10.10, 13:30
      a jest w stanie udowodnić?
      płacił swoją karta kredytową/przelewem z konta/byl na niego kredyt itp?
      jesli za gotówkę to ma marne szanse na udowodnienie tego faktu - ty masz rachunek jako dowód a on co?
      po sądach Cie będzie włóczył za ten komputer? watpię raczej
      a z ciekawości - resztę jest w stanie udowodnić? smile
      • piotr-55 Re: dosc glupie pytanie... 17.10.10, 14:23
        A co to ma za znaczenie czy on udowodni czy nie udowodni, że to jego??
        Niech idzie do sądu. Zanim udowodni, komp stanie się zabytkiem. A na ten czas chroni ją art. 342 k.c.(z tytułu posiadania).
        Komp sobie zostawić, zmienić zamki i wypiąć się na niego .
        • aqua696 Re: dosc glupie pytanie... 17.10.10, 15:02
          Osobiscie to raczej o pralke bym walczyla.
          Spisz z nim umowe o alimenty na dziecko, z 2 swiadkami, lub u notariusza i rejestruj sa w sadzie. W niej niech bedzie data wyprowadzki.
          A potem spakuj chlopa ladnie wezwij slusarza, i zmien zamki, wystaw mu torbe jak bedzie szedl ku drzwom twym.
          Rozumiem ze mieszkanie twoje lub wynajete na ciebie??Dziecko potrzebuje gdzies spac, pralka sluzy do prania rowniez rzeczy dziecka, itp.
    • bj32 Re: dosc glupie pytanie... 17.10.10, 16:39
      Jejku... Jak nie ma na siebie faktur, to może spadać na szczaw. Oddajesz mu szczoteczkę do zębów i kapcie i z bani. Robisz, jak radzi Piotr. A on potem niech sobie łazi po sądach i udowadnia, że sam osobiście płacił;] Jak Ci szafka niepotrzebna, to mu te kapcie w szafce za drzwi wystaw. I złóż o te alimenty.
      • nioma Re: dosc glupie pytanie... 17.10.10, 21:58
        Nie zdziwie sie, jak na glowie stanie i bedzie Ci zycie utrudnial, alimentow nie placil albo wykazywal zanizone dochody. Jak Kuba bogu....
        • lilu.z Re: dosc glupie pytanie... 17.10.10, 22:50
          Moim zdaniem faceci już mają taką nature że lubią życie uprzykrzać ( nie wszyscy ) i nie ma tu znaczenia kłótnia o komputer Już sam fakt że chce go zabrać pokazuje że to taki typ człowieka. Skoro macie dzieciątko 1.5 roku to mniemam że już długo prowadzicie wspólne gospodarstwo domowe. W takim wypadku nie powinno być podziału na moje -twoje. Skoro ty byłaś w ciąży potem zajmowałaś się dzieckiem to oczywiste jest że miałaś mniejsze możliwości żeby zarobić.
          Moim zdaniem jesli uważasz że ci się należy to nie powinnaś oddawać. Ja jestem w podobnej sytuacji i zabrałam wszystko co było mi potrzebne w tym komputer i nie ważne za czyje pieniądze był kupione. Moim zdaniem on nie mając dzieci na głowie ma o wiele większe możliwości żeby sobie zarobić i kupić nowego kompa Mnie na to długo nie będzie stac.
    • ata-07 Re: dosc glupie pytanie... 18.10.10, 16:13
      Zabiera wszystko,a zostawia dziecko . Powinien dzielić na 3,to czego się dorobiliście wspólnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka