Dodaj do ulubionych

prosze o pomoc dla moich córek i może dla mnie

02.12.10, 20:20
Od sierpnia mój mąz nie mieszka z nami, nie chce podpisać separacji, bo chce abym wpierw oddała mu za 1/2 mieszkania.
W momencie wyprowadzki, zostawił mnie bez środków do życia byłam na skromnym utrzymaniu moich rodziców przez 2 mc, nie wspomnę że przez te 2mc nie płaciłam czynszu, czy też innych opłat. min zalegam za energie.
W tej chwili pracuje w Biedronce, mój średni zarobek z 3mc to 935 zł netto (na rękę), mam zasądzone zabezpieczenie alimentacyjne na czas rozprawy 1 000zł.
Sama spłacam kredyt za mieszkanie (600zł) i kredyt który wzięliśmy zanim wszystko się waliło-260zł. Czynsz 356zł, energia 200zł (co 3mc) + zaległe po 50zl co miesiąc. Media(tv i internet) - płaci mama 88zł.
Do moich opłat należą jeszcze : leki nefrologiczne Weroniki (7lat) około 75zł/mc, i np teraz wymiana szkieł, naklejki na oko (zasłonka, ich, czasem ta sama starcza na 3- 4dni) itp (córa ma stygmatyzm i zeza

Jakoś dajemy sobie rade, skromnie bo skromnie ,ale zawsze, tylko teraz zaczęły się schody.
Od koleżanek i mam netowych dostałam ciuszki dla dziewczyn, jednak brakuje mi:
- botów dla starszej córki (traperki coś w tym stylu) r 36
- spodni ortalionowych: 146 i 128 (2ga córka 7lat)
Może by ktoś miał buty zimowe, nawet typu traperki r 38 dla mnie, byłabym wdzięczna.

W tej chwili nie mogę pokryć kosztów wysyłki.
Proszę o pomoc ,a moderatorce mogę wysłać skan moich dokumentów i opłat.
8 grudnia mam 1 rozprawę rozwodową.
Obserwuj wątek
    • kejtlinn Re: prosze o pomoc dla moich córek i może dla mn 02.12.10, 22:21
      Jeżeli moderator zapozna się z dokumentami i uzna, że wszystko się zgadza, mam grupę mam, które są chętne pomóc.
      • penelopa40 Re: prosze o pomoc dla moich córek i może dla mn 03.12.10, 10:15
        witam,
        znam Sabe od lat z forum, jest uczciwą i wiarygodną kobietą i z pewnością warto jej pomoc!
        do saby: mam buty 36 dla twojej starszej corki ale trampki, adidasy itp, zimowe moja ma już 38... jeśli chcesz te tramkowate, plus różowa bluzka z długim rękawem i co tam wykopiemy z szafy... to napisz czy mam wysłać?! trzymaj się i serdecznie pozdrawiam - penelopa
        • saba76 Re: prosze o pomoc dla moich córek i może dla mn 03.12.10, 19:36
          Jeśli możesz trampki na 100% przydadzą się, bo te co kupiłam na wiosne - ech, no jak to po szkole...
          Ciuchy dostała,m nawet dość fajne, więc jak kogoś masz to daj innym, ja potrzebuje najbardziej ortalionów na zimę, czapkę zimową dla Naty(140 - 11lat) i chyba to wszystko
    • malgorzatazak Re: prosze o pomoc dla moich córek i może dla mn 02.12.10, 23:34
      Witaj,
      ja też pracuje w B,troche dłużej.
      Nie bedzie tak żle przed świętami dostaniesz tzw talon na zakupy na 300 zł,
      dzieci oraz Ty dostaniecie paczki na święta.
      Pogadaj z KS możesz starać się o pożyczke z B nioprocentowaną,
      albo o zapomoge bezzwrotną w wysokości Twojej pensji,
      wiosną możesz złożyć wniosek o kolenie dla dzieci ( do 12 lat )
      kolonie super, nic nie płacisz, wszystko funduje B.
      Jaką masz umowę,
      że masz taką niską pensje netto ?
      • emi-26 Re: prosze o pomoc dla moich córek i może dla mn 03.12.10, 11:12
        Saba, skąd jestes?
        Mam kozaki, eco po sobie bo mam rozm 36, zamszowe i bardzo cieple, trzebaby bylo je odswierzyc, ale na duzy snieg nie bardzo.
        • saba76 Re: prosze o pomoc dla moich córek i może dla mn 03.12.10, 19:37
          Emi, jeśli zebra mi przyśle - to wystarczy - dziękuje za zainteresowanie
      • saba76 Re: prosze o pomoc dla moich córek i może dla mn 03.12.10, 19:34
        dzięki za info.
        1 wypłatę miałam bez premi, 2gą premia +100zł, a 3cia bez premii i z zwolnieniem i tak się zrobiła tak niska średnia, a dziś padło u nas ogrzewanie - szkoda gadać , na kasie miałam 6stopni Celsjusza, nawet kurtka jako okrycie na nogi nie pomagała, jedno dobre, dostaliśmy ciepły posiłek za darmo + co 2h przerwa na herbatę, coś ciepłego. Bosz jutrzejszy ranek mnie przeraża - mam na 6tą, do nieogrzanego budynku - brrr
    • zebra12 Re: prosze o pomoc dla moich córek i może dla mn 03.12.10, 16:45
      Mam buty 38. Czy to nadal aktualne?
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/lb/ai/hstg/EYcvErFx5Bg8LkbQdB.jpg
      Pasowały by Ci takie?
      Mam śniegowce Quechuha rozmiar 36-37 szare po mojej cóce, idealne na chlapę, na sanki itp.
      • zebra12 Re: prosze o pomoc dla moich córek i może dla mn 03.12.10, 16:59
        Quechua

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/lb/ai/hstg/yoVnGFZP4ITTKpFNTB.jpg

Jak jesteś zainteresowana to napisz na gg: 10107397 lub na maila.
      • papuzka_gda Re: prosze o pomoc dla moich córek i może dla mn 03.12.10, 17:09
        Saba jest z Gdyni - i ile ja dobrze pamietam.
        Pamietam Ją rowniez jako osobe uczciwa, wiarygodna, sprawdzana wczesniej. Saba keidy mogla sama udzielala pomocy.
        • zebra12 Re: prosze o pomoc dla moich córek i może dla mn 03.12.10, 17:20
          To mogę wysłać butki, jesli się jej spodobają. Czekam na info smile
      • saba76 Re: prosze o pomoc dla moich córek i może dla mn 03.12.10, 19:29
        Jeśli mogę - to bym prosiła te dwie pary butów, akurat dla mnie i córy
    • saba76 Re: prosze o pomoc dla moich córek i może dla mn 03.12.10, 19:27
      Mam umowę na cały etat niby 1730 brutto, ale naprawdę (wysłałam na gwiazdkowe, skan zarobków, netto)
      Tak zgadza dziś się dowiedziałam od kierownika że po 10 będę mogła zrobić zakupy za 300zł - bosz jak się ucieszyłam, przynajmniej będę miała na życie a za to spokojnie opłacę czynsz. Nie wiem na czym polegają te paczki.

Wszystkim odpisze na maila - kontakt podany lub gazetę
      Jutro rano idę do pracy, po południu będę w domku i dodatkowo podaje gg 8544723
      • malgorzatazak Re: prosze o pomoc dla moich córek i może dla mn 04.12.10, 11:55
        Witaj, dlatego pytałam o zarobek bo wysokosc zapomogi bezzwrotnej jest zwiazana
        z wysokoscią pensji, pytaj kierownika o wniosek, pisz .
        Wiosna kolezanka u mnie z pracy dostała 1800 bezzwrotnej zapomogi ,
        jestes w ciężkiej sytuacji może się uda smile
        Paczki z upomonkami i słodyczami dla dzieci i dla pracowników,
        beda przed swietami napewno.
        Mogę coś podesłać dla młodszej córki,
        odezwij się na gg 9459243,
        Pozdrawiam Małgośkla.
        • penelopa40 Re: prosze o pomoc dla moich córek i może dla mn 05.12.10, 14:53
          sabo,
          mam trampki 36, trampki 38, ale może i są mniejsze bo to chińszczyzna, oraz nowe ciepłe-ocieplane futrem koloszobuty na śnieg! kupiłam dla mojej w zeszłym roku ale ani razu nie włożyła, a teraz są za małe, napisane rozmiar 36-37, tylko adres mi daj bo nie mam czasu szukać w szufladach...pozdrawiam serdecznie - penelopa
    • aqua696 Re: prosze o pomoc dla moich córek i może dla mn 07.12.10, 14:40
      Saba splacasz kredyt wiec zbieraj kwity i w wplacajacy wpisuj tylko siebie jako wplacajaca 100%, rachunki za gaz, prad przepisz na siebie, wymeldowuj z urzedu gada...
      Jesli nie placi zaliczki to mozesz zglosis sie o dozywianie, i celowki...
      Dodatek mieszkaniowy kwalifikujesz sie zrodlo.
      Rodzinne masz przekroczone w dochodzie.
      Weronika ma orzeczenie??
      Jesli nie zloz..i kopie dolacz na sprawie o alimenty..jak nie to od okulisty zaswiadczenie i koszty leczenia...i od urologa..wez z soba wszelkie rachunki faktury..
      Mozliwe ze na tak rozbiezne schorzenia, dostaniesz orzeczenie ale bez prawa swiadczenia pielegnacyjnego.
      Trzymaj sie...mocno..
      Kurcze a myslalam o Tobie..ale nie mialam telefonu..
      Saba to super babeczka ..ktorej facet ma odbicie palmy...
      To pol mieszkania nie godz sie ..bo Ty zostajesz z pelna odpowiedzilanoscia z corkami kiedy on buja sobie...A tez jego obowizkeim jest zapewnic udzial w kosztach utrzymania dachu corek..
      • papuzka_gda Re: prosze o pomoc dla moich córek i może dla mn 07.12.10, 15:06
        Aqua, wymeldowanie z urzedu nei jest tak proste jak nam sie wydaje.
        • saba76 Re: prosze o pomoc dla moich córek i może dla mn 07.12.10, 15:53
          o wymeldowaniu myslalam ,ale szczeże nie wiem jak to zrobć,
          Wiem że powinien mi z tego tytulu placić swoją częśc za czynsz, nie płaci.
          Jeśli chodzi o Were jest bez orzeczenia ,a mecenas (moja matka chrzestna mi fundneła) ma wszystkie dowody wplat za leki, obduratory , okulary itp, oraz zaświadczenia od lekarzy, takze od psychologa i psychiatry (mojego, gdzie lecze depresje - od ponad 6mc)
          Dziś rozmawialam z mecenasem, jestem na zwolnieniu, zapalenie oskrzeli, więc jutro na rozprawie mnie nie będzie, będzie tylko mecenas.
          • aqua696 Re: prosze o pomoc dla moich córek i może dla mn 07.12.10, 16:04
            To zdrowka zdrowka..
            Na wszelkich kwitach spoldzielnia, kredyt wpisuj siebie..
            Trzymaj sie mocno...
            • aqua696 Re: prosze o pomoc dla moich córek i może dla mn 07.12.10, 16:08
              Wymeldowanie moze nie proste i szybkie ale warte zachodu...na wypadek dalszej palmy..
              W spoldzielni zglos iz mieszkasz sama z dziewczynkami zmiejszy to ilosc odprowadzanych kosztow..np. wywoz smieci.
              W UMG na 4 pietrze panie cie pokieruja...
              Mozesz tez poprosic aby uregulowal sprawe meldunku na pismie, albo tak dodatkowo przy sadzie wspomniej iz taka sytuacja iz moze wejsc w kazdej chwili zabuza wasze-twoje poczucie bezpieczenstwa i obawiasz sie iz wprowadzi sie z dodatkami..
              Madrej sedziny jutro..
          • emi-26 Sabciu 07.12.10, 18:16
            Jestem z doskoku tylko tylko przy kompie bo maly chory i tak jak jestem w pracy to tu zagladam, w domku nie mam kompasmile
            Tylko nie wiem czy teraz zrozumialam, ze mam trzymac te butki, czy juz niesmile

Jak dasz rade to pusc sygnal na tel ja oddzwoniesmile

Tak, tak, zgadzam sie z dziewczynami, ze to uczciwa, super babeczkasmile
            Znamy sie juz ho ho hosmilesmile
            • katrina1976 Re: Sabciu powodzenia w dniu dzisiejszym !!! 08.12.10, 06:50
              Trzymam kciukismile

Daj znać po rozprawie jak tam poszło...
        • wiola1901 Re: prosze o pomoc dla moich córek i może dla mn 15.12.10, 07:46
          Saba a czy Twój mąż jak się wyprowadził zabrał swoje rzeczy?
          Jeśłi tak składaj wniosek do UM o wymeldowanie go, napisz że się wyprowadził, zabrał swoje rzeczy, podaj świadków, będzie sprawa taka wewnętrzna w urzędzie i go wymeldują. Zbieraj wszystkie kwity że sama spłacasz kredyt (chociaż jak nie macie rozwodu to i tak mało daje) jak coś służe pomocą, też przez to przechodziłam sad
          Co Ci jeszcze potrzebne, będe starała się pomóc
          • saba76 Re: prosze o pomoc dla moich córek i może dla mn 15.12.10, 18:07
            Dziś byłam w UM - sprawa wydaje się prosta
            • aqua696 Re: prosze o pomoc dla moich córek i może dla mn 16.12.10, 03:54
              trzymam kciuki dasz rade i maszsuper corki..jak masz gorsze dni zasnij wtulona w nie poki chca
    • zebra12 Sabka, też mam problem z mężem 08.12.10, 10:34
      U mnie sprawa jest bardzo skomplikowana. Otóż mamy wspólną działkę z domkiem. Działka ma 2,5 ha. Nie mieszkamy tam, bo dom to rudera. W kazdym razie po rozwodzie, który miał miejsce równe dwa lata temu - dziś rocznica, chciałam podzielić działkę na pół. Eks się oczywiście nie zgodził. Jeszcze się złośliwe tam zameldował.. A ja tymczasem nie mam swojego mieszkania i zajmuję bez tytułu prawnego lokal po mojej babci i cioci, ktory powinnam była oddać po ich śmierci spółdzielni. Nie oddałąm i mieszkam tu od 20 lat z 3 dzieci. Dostałąm alimenty - po 300 zł na dziecko. Ta działka byłaby moim wkładem na mieszkanie. Tymczasem od 2 lat nic się nie dzieje i stoimy w miejscu. Działka nie ma drogi dojzadowej więc wzięłąm pożyczkę z pracy i załatwiej sądownie drogę. Liczę, ze eks dojrzeje do podziału. Jak nie to zostaje mi sąd, ale tam sprawy trwają. A mnie wkażdej chwili grozi eksmisja. Nasze sądy działają opieszale. No i tak to kolorowo wygląda.
      Nie daj się męzowi, walcz o swoje! Trzymam kciuki.
      • saba76 Re: Sabka, też mam problem z mężem 08.12.10, 12:04
        Nie mogę dzwonić, mam zablokowane wychodzące - nie opłacony racunek.
        Tak jak mówiłam ,butki dostaje (wysłana paczka)
        Jeśli chodzi o wymeldowanie , naprawde chce to zrobić, teraz nie mogę ze względu na chorobę ,ale napisze pismo. Chyba dobrym potwierdzeniem stani jest to że mam jego pozew gdzie jest czarno na bialym że wyprowadził się 9 sierpnia br

Fakt, bo je się, nie lubie gdy z nienacka mi wchodzi dpo domu, bo ma klucze.

Dziękuje za wszystko i jestem dobrej mysli.
        Będę pisać o zapomogę do Biedronki i z boża pomocą licze ze w następnym roku to ja będę mogla komuś pomóc.
        • aqua696 Re: Sabka, też mam problem z mężem 08.12.10, 13:19
          Sabus trzymam kciuki mocno...dasz rade jestes silna babaka..a mieczak widac musial isc do skorupki..

Zebra a mialas zameldowanie z babcia i ciocia??
          Probowalas zalatwic to polubownie z spoldzielnia??
          Napisz pismo o przydzila mieszkania ktore zajmujesz 20 lat..albo o wykupienie na preferencyjnych warunkach...
          Podnies tatuskowi alimnety i pogon podzial bo bez podzialu jak widac nie pojdzie..
          • saba76 Re: Sabka, też mam problem z mężem 09.12.10, 14:44
            Ja jAK narazie jestem uwięziona rozwodem ,ale będę skladać o podzial majątku. Tym bardzie że swoj przepisałam na dzieci.
            Wczoraj "malzonek" dzwonil do mnie ,że chce szybko i polubownie załatwić rozwód, czekam na jego propozycje.
            Widać spieszy mu się do rozwodu..., mi nie
          • zebra12 Re: Sabka, też mam problem z mężem 09.12.10, 19:53
            Nie byłam zameldowana niestety. Do spółdzielni pisałam i nie chcą iśc na żadną ugodę. Proponują jedynie eksmisję. Nie chcą nawet iśc na pierwokup! Ani na spłącanie wartości mieszkania w ratach. Nic zupełnie. Oni chcą sprzedać mieszkanie na wolnym rynku i miec zysk.
            • arwena_11 Re: Sabka, też mam problem z mężem 12.12.10, 21:07
              Zebra idź do sądu o zasiedzenie w dobrej wierze - 20 lat. Powinnas wygrać
    • slonko1335 Re: prosze o pomoc dla moich córek i może dla mn 10.12.10, 13:24
      Saba te ortalionowe spodnie to mają być takie które dziewczynki mają ubierać na śnieg? czy taki cienki ortalion po prostu jak kiedyś w dresach ortalionowych?
      • saba76 Re: prosze o pomoc dla moich córek i może dla mn 11.12.10, 15:34
        tak ortaliony takie na śnieg

Dziś moja mama kupiła w lumpie dla Naty
        • saba76 Bardzo dziękuje za buziciki - zebra 12.12.10, 20:39
          Coprawda te jedne są za duże dla Naty ,ale dla mnie dobre, a te czarne dałam Natalce , choć też jej są "lużne" , ona ma bardzo szczupłą nogę/
          Jednak Bardzo dziękuję. Bardzo nam pomogłaś.
          • penelopa40 Re: Bardzo dziękuje za buziciki - zebra 15.12.10, 09:17
            witam,
            noo nareszcie odzyskałam sprawność samochodową! (auto miałam nieczynne a poczta koło domu w remoncie...) dziś pakuję i jutro rano wysyłam buty, jest też bluzka z długim rękawem i jakieś drobiazgi... pozdrawiam serdecznie penelopa
            • penelopa40 Re: paczuszka wysłana! 17.12.10, 09:27
              pozdrowienia
              • penelopa40 Re: paczka nie doszła??? 28.12.10, 12:46
                saba, odezwij się, bo minęło 11 dni, paczka już dawno powinna dojść...
                • saba76 Dziękuje 29.12.10, 10:41
                  Przepraszam ,ale mialam bardzo cięzkie dni , zarówno w pracy jak i w domu, dalej mam zwariowany czas - jak to w handlu. Pracuje po 10-12h, kombinuje opiekę nad dziećmi i w ogóle

Bardzo dziękuje za paczki.
                  Buciki dotarły i są "super" jak to oceniła Natalka.

Wszystkim bardzo dziękuje i życzę dużo szczęścia i radości.
                  U mnie chyba los zaczął się uśmiechać. Może nie jest cudnie, bo nadal mam problemy finansowe ,ale pojawił się ktoś kto wnosi dużo radości i nadzieji na lepsze jutro.
                  Życzę Wam dużo szczęscia, miłóści i radości na Nowy 2011r
                  • nioma Re: Dziękuje 29.12.10, 10:44
                    Tobie rowniez wszystkiego najlepszego, zeby tylko lepiej było i cały czas z górki.
                  • gd_3334 Re: Dziękuje 29.12.10, 10:45
                    saba Ty jesteś z Trójmiasta? jak tak napisz do mnie na gazetowego
    • katrina1976 Re: prosze o pomoc dla moich córek i może dla mn 29.12.10, 15:04
      napisz mi adresik na privsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka