31.03.11, 08:17
Dawno się nie udzielałam na forum z braku czasu. Niestety ostatnio zostałam bez pracy. Pracowaliśmy z mężem w jednej firmie, i niestety już nie przedłużyli mi umowy( szefostwo miało obiekcje że robimy razem). Ciesze się że mąż został, dla niego to idealna praca, lepszej by zresztą nie znalazł. Niestety stało się to w momencie kiedy byliśmy na przed ostatniej prostej aby wyjść z długów. Muszę teraz szybko coś znaleź. Mam do was prośby wysyłam cv gdzie się da, ale żadnej odpowiedzi niema. Sądze że może mam źle napisane Cv. Może któraś z emam mogła by mi pomóc je zmodyfikować.
Obserwuj wątek
    • diablica_diabla Re: cv... 31.03.11, 08:48
      anzawa83 napisała:

> Dawno się nie udzielałam na forum z braku czasu. Niestety ostatnio zostałam bez
      > pracy. Pracowaliśmy z mężem w jednej firmie, i niestety już nie przedłużyli mi
      > umowy( szefostwo miało obiekcje że robimy razem).

wrrrrr no tak oczywiscie, mezczyzny by nie zwolnili ale kobiete jak najbardziej. Szlag mnie trafia, kobiety zawsze sa pokrzywdzone.

Ciesze się że mąż został, dl
      > a niego to idealna praca, lepszej by zresztą nie znalazł. Niestety stało się to
      > w momencie kiedy byliśmy na przed ostatniej prostej aby wyjść z długów. Muszę
      > teraz szybko coś znaleź. Mam do was prośby wysyłam cv gdzie się da, ale żadnej
      > odpowiedzi niema. Sądze że może mam źle napisane Cv. Może któraś z emam mogła b
      > y mi pomóc je zmodyfikować.

jesli mozesz wyslij mi na gazetowego to zobacze co i jak. Czasem jeden wpisic w CV potrafi zepsuc efekt.
      • bj32 Re: cv... 31.03.11, 11:29
        "kobiety zawsze sa pokrzywdzone."
        Zwłaszcza, kiedy idzie o pracę w kopalni albo targanie worków z piaskiem na wały w czasie powodzi. Rozpacz. Czy nie mogłaby taka Nieznalska na przykład pomóc strażakom i 10 godzin z tymi workami w samych gaciach pobiegać? Mogłaby, to jej się zabrania <chlip>

Nie, żebym uważała, że wszystko jest OK... Zwyczajnie nie popieram skrajnego feminizmu, parytetów wszędzie i teorii, że kobieta potrzebuje mężczyzny jak ryba roweru oraz tylko kobiety wiedza, tylko kobiety potrafią.
        • diablica_diabla Re: cv... 31.03.11, 11:56
          A czy ja komus zabraniam pracowac w kopalni? Nie, to faceci ustanowili zawody i zajecia typowo meskimi. Ja mowie ogolnie, ze kobieta zawsze ma pod gorke, facet zawsze wygrywa. Nienawidze tego patriarchatu i niesprawiedliwosci. Uwazasz pewnie tez, ze wynagrodzenia dla kobiet, ktore sa 30% nizsze od facetow to tez jest ok?
          • bj32 Re: cv... 31.03.11, 15:18
            Nie czytałaś dokładnie, co napisałam, czy zwyczajnie postanowiłaś się ze mną nie zgadzać dla zasady?
            "faceci ustanowili zawody i zajecia typowo meskimi"
            Raz, że to totalny nonsens. Nie było tak, że starszyzna męska się zebrała i ustaliła. Tylko ze względu na warunki fizyczne i psychiczne jesteśmy przystosowani do różnych rzeczy. Jeśli tak szalenie Ci się to nie podoba, to proszę Cie uprzejmie: weź kilkudziesięciokilogramową gaśnice, stań sonie na dachu budynku i gaś przez kilka godzin. Wejdź w tym ich fikuśnym wdzianku do płonącego budynku i wynieś stamtąd dwójkę dziesięciolatków... Ba! Oddaj im maskę i taka kaszląca ich wyprowadź. I powiedz mi, ilu znasz mężczyzn, nadających się na pielęgniarzy na neonatologii albo przedszkolanki. którzy po dwóch godzinach z dwadzieściorgiem dzieciaków nie będą mieć obłędu w oczach.
            Ja również nienawidzę patriarchatu, dlatego właśnie mój teść mnie nie odwiedza. Ale nie widzę powodów, dla których miałabym sama rąbać drewno albo tachać węgiel z piwnicy,bądź też rezygnować z robienia mężowi śniadań do pracy, gotowania albo prania. Dla idei i żeby udowodnić, że taka ze mnie Zosia-Samosia? A po licho? I bez ganiania z wiadrami węgla po schodach mam problemy z kręgosłupem.

" Uwazasz pewnie tez"
            "Też"? A co jeszcze uważam?
            I nie, nie uważam, żeby za taką samą pracę miała być niższa płaca ze względu na płeć. Tylko nie każda kobieta ma umysł Skłodowskiej, a poroniony feminizm zmierza nie ku równouprawnieniu, tylko ku temu, żeby to mężczyźni zarabiali mniej. A ja sobie równouprawnienie cenię i nie rozumiem, dlaczego mężczyzn miałabym uznać za gorszy gatunek.
            Jak się dobrze rozejrzysz, to się okaże, że nawet w tak banalnej sprawie, jak poruszanie się samochodem kobietom sprawia znacznie więcej trudności, niż mężczyznom. Statystycznie. Jak sądzisz? Wynika to z narzuconego przez mężczyzn założenia, że kobiety się do tego nie nadają? Czy raczej z cech wykazywanych przez większość osobników danej płci?
            • ata-07 Re: cv... 31.03.11, 18:27
              Kobieta powinna dostawać więcej,a nie mniej za tą samą pracę,co mężczyzna z tego powodu,że jest " sLabszą płcią " i wymaga więcej siły do pracy.
              • anzawa83 diablica_diabla naisałam na priv 01.04.11, 09:16
                Często kobiety są niedoceniane w pracy. Mają takie same obowiązki jak mężczyźni, którzy po powrocie do domu oczekują ciepłego obiadu i spokoju(czyt. żeby dzieci mu nie przeszkadzały) jak ogląda mecz. Czyli kobieta pracuje na etacie w domu gotuje i musi zając się dzieckiem i za to wszystko ma mniej płacone. Niestety taka jest Polska i tego się nie zmieni, przez co coraz więcej myślę o wyjeżdzie zagranice.
                • diablica_diabla ok ide przeczytac co i jak :) 01.04.11, 11:18
                  Ano wlasnie a panstwo zamiast robic idiotyczne spisy powszechne, zajeliby sie tym, zeby im obywatele nie uciekali - w wakacje bedzie juz -3 osoby wink
                  • diablica_diabla anzawa masz gg? bo trzeba ciut dopracowac to cv :) 01.04.11, 11:20
                    najporosciej bedzie przez gg albi skype
                    • anzawa83 Re: anzawa masz gg? bo trzeba ciut dopracowac to 01.04.11, 11:22
                      gg 6691382

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka