Dodaj do ulubionych

Plastikowe zakrętki na rehabilitacje Rafaela

22.07.11, 22:18
Kochani !!

to jest chłopczyk z naszego miasta, synek koleżanki mojej córki Moniki, znam ich osobiście, przyłączyliśmy się całą rodziną do zbierania plastikowych zakrętek proszę przyłączcie się
rahabilitacjarafaela.bnx.pl/news.php
www.wiadomosci24.pl/artykul/ogolnopolska_akcja_pomocy_dla_rafaela_203697.htm
Dziękuję
Maria Skoczeń
Obserwuj wątek
    • missmiriam1 Re: Plastikowe zakrętki na rehabilitacje Rafaela 22.07.11, 22:32
      Marysiu, czy jest jakiś termin, do którego można zbierać?
      • nioma Re: Plastikowe zakrętki na rehabilitacje Rafaela 22.07.11, 23:05
        szkoda ze nie napisalas w jakim miescie jest zbiorka
        • babcia_marysia Re: Plastikowe zakrętki na rehabilitacje Rafaela 22.07.11, 23:37
          popytam Agnieszke-mame Rafaelka na temat miejsc zbiórki nakrętek i napiszę...

już mam troche informacji:
          Kontakt na skeype: agnieszka770603
          email : reh.rafael@o2.pl i numer tel 721-025-317
          oraz skype: konradkuzminski97
          .Osoby z Warszawy i okolic proszone sa o zdawanie nakretek u Agata Głaczkowska (Pilarska) kontakt przez facebooka.Dziekuje Agata
          Dziekuje mama Rafałka

www.facebook.com/pr​ofile.php?id=1000001734868​20
          **************************​**************************​****
          Kochani jesli macie zakrętki z Jeleniej Góry proszę je przekazywać do Codiego Kuźmińskiego. oto meil : konrad.kuzminski97@gmail.c​om

www.facebook.com/pr​ofile.php?id=1000009176901​94**************************​**************************​****
          Kochani WROCŁAW i okolice nakretki mozna oddawac do:
          tak
          ul. Swobodna 71-73, 50-089 Wroclaw - gabinet wellness kontakt
          michal.zielinski@lifemenu.​pl

Kochanie jeśli mieszkacie w Kamiennej Górze nakrętki możecie oddawać do Domu Kultury big_grinD

CENTRUM KULTURY
          ul.Kościuszki 4
          58-400 Kamienna Góra

oraz

Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej RODZINA
          Kościuszki 6
          tel. 0 75 743 28 93
          tel. komórkowy PLAY - 530 416 881
          58-400 Kamienna Góra

Wszyscy z Bydgoszczy proszę kierować nakrętki do Ani Michalak
          Adres:
          WYSPA - Centrum Wspierania Rozwoju Dziecka
          ul. Rupniewskiego 9 ( Fordon )
          85-796 Bydgoszcz
          tel. 52 524 31 73, 531 640 614
          www.wyspa.bydgoszcz.pl

Przed przyniesieniem nakrętek proszę o kontakt telefoniczny (jw)

**************************​**************************​*****

Punkt w Boguszowie.
          Sklep u Pani Danusi
          ul. Kolejowej

• babcia_marysia Re: Plastikowe zakrętki na rehabilitacje Rafaela 22.07.11, 23:06
        Nakrętki zbieramy od 16 lipca do 16 listopada , i kolejny link

www.facebook.com/event.php?eid=164825040257112
        • missmiriam1 Re: Plastikowe zakrętki na rehabilitacje Rafaela 22.07.11, 23:25
          Wygląda na to, że Kamienna Góra, ale jeśli ktoś z Warszawy będzie chciał zbierać, to mogę odebrać i przesłać.
          • isabelka20 Re: Plastikowe zakrętki na rehabilitacje Rafaela 23.07.11, 08:50
            Ja mam tych nakrętek dwie pełne reklamówki i zbieram dalej, bo kiedyś zbieraliśmy dla dziecka ze Stargardu Szczecińskiego. Jak by był jakiś punkt w Szczecinie to chętnie oddam. Albo może ktoś ze Szczecina też zbiera i wtedy by razem wysłać.
            • phantomka Re: Plastikowe zakrętki na rehabilitacje Rafaela 23.07.11, 10:54
              Też zbieram (siostrzeniec w szkole ma taką akcję przez cały rok) Zbiera również mama, więc jak uzbiera się jakaś większa ilość, mogę wysłać.
              • mamasi Re: Plastikowe zakrętki na rehabilitacje Rafaela 23.07.11, 11:27
                Ja bym poprosiła o adres zbiórki w Łodzi lub jakiś do wysyłki. Zbierałam dla jednego malucha w Świnoujściu, nawyk pozostał, zbierałam i zbieram dalej tylko nie wiedziałam jeszcze dla kogosmile
                • od.czasu.do.czasu Re: Plastikowe zakrętki na rehabilitacje Rafaela 23.07.11, 14:03
                  Też zbieram w Łodzi, ale osobiście nie widzę w tym sensu, podobno za 1kg (pełna torba jednorazowa) płacą 1zł. To ja bym wolała dać tym ludziom choćby 10zł w każdym miesiącu.
                  • babcia_marysia Re: Plastikowe zakrętki na rehabilitacje Rafaela 23.07.11, 16:28
                    dziękuje wszystkim za zaangażowanie

adresy do wysyłki zakrętek w Kamiennej Górze

CENTRUM KULTURY
                    ul.Kościuszki 4
                    58-400 Kamienna Góra

oraz

Kościuszki 6
                    tel. 0 75 743 28 93
                    58-400 Kamienna Góra
                    • babcia_marysia Re:kilka punktów zbiorczych 23.07.11, 17:00
                      Agnieszka pisze do wszystkich Domów Kultury w większych miastach i prosi o punkty zbiorcze w tych miejscach...czeka na odpowiedź, niżej podaję miejsca które już zgłosiły się jako punkty zbiorcze, jak będą następne to będe dopisywać.

WROCŁAW
                      ul. Swobodna 71-73,
                      50-089 Wroclaw - gabinet wellness
                      kontakt:michal.zielinski@lifemenu.​pl

KAMIENNA GÓRA -dom rodzinny Agnieszki
                      Ryszard Pawlikowski
                      ul.Jeleniogórska 54
                      58-400 Kamienne Gora

CENTRUM KULTURY
                      ul.Kościuszki 4
                      58-400 Kamienna Góra

oraz

Kościuszki 6
                      tel. 0 75 743 28 93
                      58-400 Kamienna Góra

BYDGOSZCZ
                      Anna Michalak
                      85-796 Bydgoszcz
                      tel. 52 524 31 73, 531 640 614
                      www.wyspa.bydgoszcz.pl

JELENIA GÓRA
                      Codi Konrad Kuźmiński
                      email:konrad.kuzminski97@gmail.c​om

Boguszów-Gorce
                      ul.Kolejowa
                      Sklep u Pani Danusi

www.facebook.com/event.php?eid=164825040257112
                  • agus-ka Re: Plastikowe zakrętki na rehabilitacje Rafaela 23.07.11, 16:52
                    a ja widze sens zbierania nakrętek. Firma, w której pracuje jest zaangażowana w różne akcje społeczne m.in zbieranie nakrętek dla dzieci, tylko u nas to się dzieje na duża skalę, bo nie tylko zbierają pracownicy, ale i odbieramy z różnych placówek typu szkoły, przedszkola. Dzięki tej akcji w ciągu pół roku jedno z dzieci dostało dobrej klasy wózek inwalidzki.
                    Kiedyś odnosiłam nakrętki do firmy, ale odkąd u małej w przedszkolu tez są organizowane takie zbiórki, to nosimy nakretki do przedszkola, w ramach uczenia odpowiedzialności społecznejsmile
                    Drugi aspekt tej akcji to środowisko, zakręcona butelka niestety nie jest podatna na zgniatanie i nie da się ugniesc wysypisk śmieci.
                    Warto więc zbierać.
                    • babcia_marysia Re:punkt zbiorczy w Warszawie 23.07.11, 17:04
                      Agata Głaczkowska (Pilarska) kontakt przez facebooka
                      www.facebook.com/profile.php?id=100000173486820
                      • penelopa40 Re:punkt zbiorczy w Warszawie 25.07.11, 09:44
                        chetnie oddam mam troche ale nie mam skype ani GG ani konta facebooka prosze o mail, adres... pisze na laptopie zastepczym, nie ma polskich liter penelopa
                        • missmiriam1 Re:punkt zbiorczy w Warszawie 25.07.11, 19:27
                          Dziewczyny, jeśli ktoś z Warszawy zbierający nakrętki nie będzie miał jak dostarczyć, to ja mogę odebrać i zawieźć gdzie trzebasmile
                        • babcia_marysia Re:punkt zbiorczy w Warszawie 25.07.11, 20:54
                          bardzo prosze tu jest email do Agaty Głaczkowskiej z Warszawy,
                          u niej jest punkt zbiorczy adziah@tlen.pl
                          • missmiriam1 Re:punkt zbiorczy w Warszawie 25.07.11, 21:24
                            Marysiu, piszę na priv.
                          • reh.rafael Jestem Cody 26.07.11, 19:12
                            Witam.
                            We wszystkich sprawach punktów Proszę pisać na adres reh.rafael@o2.pl lub konrad.kuzminski97@gmail.com , proszę dzwonić 725618290. big_grin
                            • reh.rafael Re: Jestem Cody 26.07.11, 19:13
                              reh.rafael napisał:
                              Witam.
                              We wszystkich sprawach punktów Proszę pisać na adres reh.rafael@o2.pl lub
                              konrad.kuzminski97@gmail.com , proszę dzwonić 725618290. big_grin
                              • babcia_marysia Re: Jestem Cody 26.07.11, 22:53
                                Cody dzięki że się tu zarejestrowałeś i będziesz odpowiadał w Imieniu Agnieszki na wszelkie pytania

Informuję wszystkich ze Cody to wolontariusz- młodzieniec o wielkiej wrażliwości i ogromnym sercu, to Cody rozpowszechnił zakręconą akcję z nakrętkami na całą Polskę.
                                Wszyscy bardzo pragniemy pomóc Agnieszce w dalszej rehabilitacji i leczeniu jej synka Rafaela
                                • reh.rafael Re: Jestem Cody 26.07.11, 23:05
                                  Może nie tak wolontariusz jak przyjaciel rodziny big_grin
                                • missmiriam1 Re: Jestem Cody 27.07.11, 22:07
                                  Gdyby ktoś miał na zbyciu worki jutowe albo transportowe z grubego plastiku, to również bardzo by się przydały.
                          • penelopa40 Re:punkt zbiorczy w Warszawie 01.08.11, 10:03
                            nie zdążyłam przed wyjazdem na urlop, ale na początku września chętnie się przyłączę, będzie więcej nakrętek, będziemy zbierać nad morzem...
                            • babcia_marysia Re:punkt zbiorczy w Warszawie 14.08.11, 06:58
                              penelopa40 bardzo dziękuję
            • aaalicja2 Re: Plastikowe zakrętki na rehabilitacje Rafaela 04.08.11, 10:03
              W Szczecinie nakrętki można oddać w Centrum Handlowym Stara Cegielnia przy Przyjaciół Żołnierza na Niebuszewie. Zbierają też dla jakiegoś dzieciaczka. Pojemnik stoi przy filarze, koło kebaba.

Alicja mama Laury (1200gram, 45cm, 30tc, 5,5,6)
              • babcia_marysia Re:do aaalicja2 14.08.11, 07:04
                aaalicja2....., ten punkt w Szczecinie nie jest dla Rafałka..
                .przpraszam ale podpiełaś się do naszej akcji
    • babcia_marysia Re: Plastikowe zakrętki na rehabilitacje Rafaela 23.07.11, 22:14
      Szukamy chętnych osób,które pomogą zorganizować punkty zbiorcze nakrętek w różnych miastach np: w Domach Kultury,zakładach pracy,w prywatnych firmach,w magazynie, może ktoś ma wolny garaż czy komórke i mógłby utworzyć punkt zbiorczy u siebie.

Odpowiadam na pytanie dotyczące nakrętek....
      zbieramy nakrętki plastikowe nie tylko od soków, wody i napojów ale również od płynów do naczyń, płynów do płukania-prania,szamponów, żeli pod prysznic oraz wszelkich innych byle były plastikowe
      • magdag28 Re: Plastikowe zakrętki na rehabilitacje Rafaela 23.07.11, 22:25
        co prawda teraz mam chore dziecko i jestem w Krakowie ale postaram sie porozmawiać u nas w Sanoku może się też uda taki punkt zorganizować ja sama zbieram i oddaje do dzieci do szkoły. W krakowie jest już punkt? jak tak prosze o adres znajomi u ktorych nocuje teraz mają w piwicy 3 reklamowki zakretek.

P.S piszcie na pw w jaki sposób zorganizowac w Sanoku punkt czy jakies dokumenty sa potrzebne?
        • babcia_marysia Re: Plastikowe zakrętki na rehabilitacje Rafaela 23.07.11, 22:52
          Na razie udało się zorganizować kilka punktów zbiorczych
          Punkty zbiorcze są :
          -trzy w Kamiennej Górze
          -jeden w Jeleniej Górze
          -jeden we Wrocławiu
          -jeden w Warszawie
          -jeden w Bydgoszczy
          -i jeden w Boguszowie-Gorcach
          kolejne w trakcie załatwiana...
          • isabelka20 Re: Plastikowe zakrętki na rehabilitacje Rafaela 24.07.11, 11:53
            A jak zoorganizować taki punkt? Ja mogłabym w Szczecinie.
            • magdag28 Re: Plastikowe zakrętki na rehabilitacje Rafaela 24.07.11, 13:27
              isabelka20 napisała:

> A jak zoorganizować taki punkt? Ja mogłabym w Szczecinie.

Ja właśnie też czekam na wskazówki jak to zrobić
              • babcia_marysia Re: Plastikowe zakrętki na rehabilitacje Rafaela 24.07.11, 15:36
                isabelka20 , magdag28 prosze skontaktujcie sie z Agnieszką mamą Rafaela, ona wam wszystko powie lub do wolontariusza Cody
                Do kontaktu podaje email reh.rafael@o2.pl i numer tel 725-618-290, 721-025-317 oraz skype: agnieszka770603, konradkuzminski97
                • anna.k777 Re: Plastikowe zakrętki na rehabilitacje Rafaela 24.07.11, 15:50
                  Z tego co wiem,to w zbieraniu nakrętek jest duża konkurencja,może porozumieć się z firmami kurierskimi,żeby odbierały nakrętki z danych miast do docelowego miasta w ramach pomocy danego dziecka,Spróbować spytać zawsze można.
                  • zytka29 Re: Plastikowe zakrętki na rehabilitacje Rafaela 24.07.11, 18:54
                    tu jest sporo ogłoszeń o oddaniu nakrętek( na dole strony, wprawdzie ogłoszenia niezbyt nowe, ale może dalej aktualne
                    www.ipon.pl/ogloszenia/pokaz_ogloszenie.php?bid=12&pbid=58
                    • agulka04 Re: Plastikowe zakrętki na rehabilitacje Rafaela 25.07.11, 12:20
                      Proponuję nawiązać kontakty ze szkołami - nasza szkoła w ciągu roku szkolnego zebrała ponad 1400kg.
        • babcia_marysia Re: Plastikowe zakrętki na rehabilitacje Rafaela 31.07.11, 15:49
          niestety z Krakowa nie mamy jeszcze odpowiedzi na temat zorganizowania punktu zbiorczego, jeżeli ktoś mógłby przesłać nakrętki to podaję adres Agnieszki

"Akcja dla Rafałka"
          Ul.Jeleniogórska 54
          58-400 Kamienna Góra
          • babcia_marysia Re: Punkt w Zgorzelcu 31.07.11, 16:06
            Zgorzelec:
            Miejski Dom Kultury w Zgorzelcu
            na portierni mozna zostawiac nakrętki od godziny 14:00 do 20:00
            • babcia_marysia Re: Punkt w Wałbrzychu 31.07.11, 16:24
              Informujemy iz w Walbrzychu powstaly juz dwa punkty
              gdzie mozecie zostawiac swoje nakretki.
              Dom Kultury na Piaskowej Górze i Białym Kamieniu dolaczył sie do Akcji
              • babcia_marysia Re : Rybnik i Suszec 31.07.11, 16:38
                Kochani, w Rybniku nakrętki i blaszki dla Rafałka można oddawać
                w Stowarzyszeniu Centrum Rozwoju Inicjatyw Społecznych CRIS,
                ul. J.F.Białych 7,
                44-200 Rybnik,

a także w Suszcu
                w Gminnym Ośrodku Kultury,
                ul. Ogrodowa 22,
                43-267 Suszec.
                • babcia_marysia Re: Punkt we Wrocławiu 31.07.11, 17:58
                  ul. Swobodna 71-73,
                  50-089 Wrocław - gabinet wellness
                  kontakt michal.zielinski@lifemenu.​pl
                  • babcia_marysia Re: Punkt w Kamiennej Górze 31.07.11, 18:03

"Akcja dla Rafałka"
                    ul.Jeleniogórska 54
                    58-400 Kamienna Góra

CENTRUM KULTURY
                    ul.Kościuszki 4
                    58-400 Kamienna Góra

oraz

Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej"RODZINA"
                    ul.Kościuszki 6
                    58-400 Kamienna Góra
                    tel. 0 75 743 28 93
                    • babcia_marysia Re: Punkt w Bydgoszczy 31.07.11, 18:05

Anna Michalak
                      85-796 Bydgoszcz
                      tel. 52 524 31 73 , 531 640 614
                      www.wyspa.bydgoszcz.pl
                  • babcia_marysia Re: kolejne punkty we Wrocławiu 21.08.11, 17:30
                    Centrum Edukacji Kulturalnej Dzieci i Młodzieży
                    50-007 Wrocław
                    ul. Kołłątaja 20
                    tel. (071) 343-88-56
                    e-mail: mdkkopernik1@wp.pl
                    www.mdk.kopernik.wroclaw.pl

Młodzieżowy Dom Kultury FABRYCZNA
                    54-438 Wrocław
                    ul. Zemska 16 a

Dom Kultury
                    „Bakara” ul. Różana 4-6
                    Wrocław
                    w godz. 15.00 - 19.00
              • babcia_marysia Re: Punkt w Wałbrzychu 21.08.11, 17:32
                Wałbrzyski Ośrodek Kultury
                Biały Kamień:
                ul. Andersa 185
                58-304 Wałbrzych

oraz

Piaskowa Góra:
                ul. Broniewskiego 65a
                58-309 Wałbrzych
                impresariat tel. 74 666 43 55
                • sylwia11022000 Re: Punkt w Wałbrzychu 22.08.11, 22:28
                  a w poznaniu coś macie?
                  moja młoda zbiera bo zbierają w szkole, ale nie wiem na co.
                  ale tak jest zakręcona że nawet z wczasów mi nakretki przywlekła
                  ba mleko jak kupowałam w kartonie to teraz mam wytyczną że tylko to co ma nakrętkę
          • reh.rafael Re: Plastikowe zakrętki na rehabilitacje Rafaela 02.08.11, 16:11
            Dopisek lepiej podawać do wszystkich taki sam:

" Akcja dla Rafaela"-Nakrętka na wagę zdrowia
          • b.bujak Re: Plastikowe zakrętki na rehabilitacje Rafaela 07.08.11, 18:41
            babcia_marysia napisała:

> "Akcja dla Rafałka"

jak w końcu ten chłopczyk ma na imię?

wcześniej używane imię sugeruje, ze dziecko pochodzi z innego kraju - czy tam też organizowana jest dla niego pomoc?
            • isabelka20 Re: Plastikowe zakrętki na rehabilitacje Rafaela 07.08.11, 23:08
              W dzisiejszych czasach patrząc na wszelkie Vanessy itp nie ma co się sugerować imionami.
              • b.bujak Re: Plastikowe zakrętki na rehabilitacje Rafaela 09.08.11, 00:26
                w dzisiejszych czasach, kiedy co chwilę ktoś wyciaga rękę o pomoc - chciałabym ale nie mogę pomóc wszystkim, czasem trzeba wybrać - i, niestety, chętniej pomogę Kasi czy Ani niż Vanessie...
            • babcia_marysia Re: do b.bujak 08.08.11, 23:01
              czy imię tu jest ważne czy zdrowie dziecka... dziecko z mamą obecnie mieszka w jej domu rodzinnym w Kamiennej Górze, tu jest leczone i tu jest prowadzona akcja zbiórki nakrętek,
              po więcej informacji odsyłam do mamy chłopca
              Do kontaktu podaje emaila: reh.rafael@o2.pl i numer tel 725-618-290, 721-025-317
              oraz skype: agnieszka770603, konradkuzminski97
              • b.bujak Re: do b.bujak 09.08.11, 00:22
                babcia_marysia napisała:

> czy imię tu jest ważne

oczywiscie, ze nie jest wazne; wolałabym jednak wiedziec, komu pomagam i w priorytetach mam jednak dzieci nasze, polskie... poza tym, różnie to bywa - jeśli ktos jest obywatelem innego kraju może szukac tez pomocy w swoim kraju - stąd moje pytanie, bez złośliwości smile
    • sylka22 Re: Plastikowe zakrętki na rehabilitacje Rafaela 07.08.11, 01:57
      Marysiu co prawda zbieramy młodemu do szkoły ale ty wiesz że z Tobą zawsze sie podziele smile
      wyslij mi na gazetowego swój adres, wyslę ci jak będę jakoś na chodzie bo teraz po zabiegu muszę sie tydzien oszczędzać więc leżę.
      • babcia_marysia Re: Plastikowe zakrętki na rehabilitacje Rafaela 08.08.11, 23:16
        Sylwuniu, napisałam na priva
        • babcia_marysia Re: Nowy punkt zbiorczy w Warszawie 14.08.11, 06:57
          WARSZAWA!!!!!!
          NOWY PUNKT ODDAWNIA NAKRETEK "AKCJA DLA RAFAELA":
          Multispektrum Sp. z o.o.
          Centrum Finansowo-Kredytowe
          ul. Złota 61 lok 108
          00-819 Warszawa
          Kontakt : Pani Dyrektor EWA PAWLAK
          • babcia_marysia Re: mama Rafaelka napisała : 15.08.11, 14:06
            Agnieszka Pawlikowska Moranska-Röder
            Dziękujemy !!!
            Dziękujemy serdecznie wszyskim ludziom dobrej woli. Dzięki wam Mamy już na subkoncie 450 zł na leczenie Rafaelka, 10 blaszek i około 100 kg nakrętek. Zachęcam serdecznie Was do pomocy, do akcji włączcie swoje szkoły, miejsca pracy, osiedla, Domy Kultury ... rahabilitacjarafaela.bn​x.pl/news.php
            Z wyrazami Szacunku Mama Rafaelka-Agnieszka : )
            • babcia_marysia Re: Punkt w Jeleniej Górze 21.08.11, 17:28
              Osiedlowy Dom Kultury
              ul. Komedy-Trzcińskiego 12
              58-506 Jelenia Góra ( Zabobrze)
              • babcia_marysia Re: jest punkt w Łodzi 29.08.11, 20:32
                nakrętki i blaszki inpost można oddawać w:

Dom Kultury
                ul.Traugutta 18
                90-113 Łódz
    • kasia8325 Re: Plastikowe zakrętki na rehabilitacje Rafaela 29.09.11, 12:03
      Mozna w WARSZAWIE oddawać korki na ul.Złotą 61 (biuro mieści sie w bramie, na przeciwko Apteki "Za grosze"). I pietro pokój nr 108. Od poniedziałku do piątku 11-19.
      polecam !!! pomagam !!!

Kasia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka