Dodaj do ulubionych

Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie?

17.11.11, 20:51
Czytałam sobie opisy "zwyczajnych bohaterów" z konkursu BPH i ta historia od razu skojarzyła mi się z "naszym" Kaczmarkiem. Ciekawa jestem, czy to jemu pomogła ta nominowana pani. Mam nadzieję, że jednak komuś innemu, kto rzeczywiście był tego wart.
Zgadza się imię, choroba i wiek... Ale może to przypadek?
www.zwyklybohater.pl/historia-olgi
Obserwuj wątek
    • aqua696 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 17.11.11, 20:57
      Jeszcze brak tylko info ze chodzi o warszawe...
      Mam to samo przeczucie co ty ze to chodzi o niego..
      • kroliczyca80 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 17.11.11, 21:03
        Tu jest nieco więcej, ale nadal nie mam pewności. Zgadza się porażenie, padaczka i brat (który w tej wersji go opuścił)... Nie ma nic o mieście.
        www.zwyklybohater.pl/historia-olgi?oryg=1
    • wieczorynka26 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 17.11.11, 21:01
      Brzmi wręcz idealnie jak o Kaczmarku..

Oszukał dziad kolejną osobę..
      • kroliczyca80 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 17.11.11, 21:06
        Wiecie, że nawet NIE się nad nim litowało? Niesamowiteuncertain www.nie.com.pl/art23817.htm
        • anna.k777 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 17.11.11, 21:37
          Kaczmarek jak nic.
    • piekielna-diablica Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 17.11.11, 22:12
      Wy lepiej zobaczcie kto obok startuje w tej konkurencji smile
      Jedna nasza forumka smile
      • aqua696 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 17.11.11, 22:17
        www.zwyklybohater.pl/zwyczajna-ale-niezwykla
        No to nic innego jak oddawac glosy...
        • kroliczyca80 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 17.11.11, 22:21
          No proszę, tam jeszcze nie dotarłamsmile Glosujemy, drogie panie, glosujemy!
          • agpagp Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 17.11.11, 22:27
            ja już na Edytkę głos oddałam smile zaraz roześlę po znajomych link
        • piekielna-diablica Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 17.11.11, 22:23
          uff - miałam nadzieję że się domyślicie smile
          • aqua696 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 17.11.11, 22:35
            A ona malpa Cicho siedzi...i slowem pisanym nie napomknela

Masz ogromnego klapsa....Lea
            • piekielna-diablica Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 17.11.11, 22:58
              wiesz - może jej głupio smile
              • aqua696 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 17.11.11, 23:09
                Glupio to jej bedzie jak na srodku Szprotawy klapsa dostanie....
        • gazeta_mi_placi Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 17.11.11, 23:17
          Dam na Szkapę.
          • smutekmamwekrwi Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 28.11.11, 09:28
            podczytuję was się przyznam, właśnie jest program na ddtvn o tej Oldze i Mariuszu Kaczmarku właśnie. Nóż się w kieszeni otwiera, dostał mieszkanie nawet
            • kroliczyca80 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 28.11.11, 10:01
              Czyli jednak... Eh, szkoda gadać.
    • elkass Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 28.11.11, 12:03
      też widziałam...
      a stale widują jego ogłoszenia, nadal je umieszcza:
      katowice.gumtree.pl/c-Nieruchomosci-zamienie-dom-mieszkanie-BLAGAM-0-P0DAR0WNIE-MI-JEDZENIA-I-CIEPLEJ-0DZIESZY-DLA-MNIE-W0QQAdIdZ334181274
      • anna.k777 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 28.11.11, 13:09
        Mnie zastanawia,jak ona pomogła mu w przeprowadzce,jak on w prośbach podaje dalej ulicę Węgierską ostatnio na Gumtree.
        • malgoska182 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 28.11.11, 13:31
          Moze "zalatwila" mieszkanie.Byc moze latwiej bylo osobie niepelnosprawnej zalatwic mieszkanie,szczegolnie ,ze Mariusz ,jakby nie patrzec byl troche osoba publiczna(nie mam czasu szukac o Jego osiagnieciach sportowych).Pytanie tylko ,czy ta cala Olga zrobila to zupelnie bezinteresownie ,czy moze pomieszkuje wspolnie z Kaczmarkiem,czy ktos z jej znajomych .Z cala pewnoscia dodatek mieszkaniowy na takie mieszkanie jest. To takie moje przypuszczenia.
          • kroliczyca80 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 28.11.11, 14:10
            Może warto by było poinformować kogoś (organizatora konkursu?) o sprawie Kaczmarka... A przede wszystkim o jego ogłoszeniach, które nadal się wszędzie ukazują... Nie, żeby zdyskredytować Olgę (być może działała w dobrej wierze) ale ukrócić działalność Kaczmarka. Tylko kto wie o nim na tyle dużo (ja ledwie liznęłam temat przy okazji zniknięcia córki naszej Anny) żeby umieć to sensownie przekazać organizatorom? Potrzeba linków, dowodów, dokumentów...
            • anna.k777 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 28.11.11, 15:11
              Wątek założony przez bj pt;Mariusz Kaczmarek;
              • elkass Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 28.11.11, 15:58
                Ogłoszenia są usuwane ale i tak długo są, dzisiaj w Dzień Dobry TVN mówili że ta pani mu pracę znalazła (czy pomogła znaleźć) i on pracuje, a nadal w tych ogłoszeniach pisze że ma tylko rentę.
                Myślę że ta pani nawet nie wie komu pomogła, pewnie myślała i myśli że on taki biedny...może jakoś z nią się skontaktować.
                Pewnie chciała dobrze, ja też czytając chyba rok temu jego ogłoszenia chciałam mu pomóc ale najpierw wpisałam jego imię i nazwisko na google i znalazłam min to forum....nie pomogłam, ale inni pewnie pomagają
                • justyna198515 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 28.11.11, 16:09
                  albo to jest wszystko przekret wespół zespół być może...smile
                  • kroliczyca80 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 28.11.11, 17:26
                    tym bardziej warto zainteresowac tym organizatora...
                    • justyna198515 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 28.11.11, 18:08
                      ja kilka dni temu na fejsie dodałam odpowiedni komentarz, ale organizator nie zareagował. Może rzeczywiście jakaś kompetentna osoba powinna napisać do tvn-u
                • anka7961 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 28.11.11, 22:57
                  Ja skontaktowałam się z Olgą przez FB. Napisałam w kilku zdaniach, że zostałyśmy oszukane przez Mariusza, że kłamie, wyłudza, podałam linka do wątku, gdzie chciałyśmy zorganizować pomoc. Olga nadal pomaga Mariuszowi, bo "Mariusz pracuje i jest uczciwy, jest pokrzywdzony i odrzucony przez wszystkich". Olga poleciła mi do obejrzenia "celownik" jako prawdziwy obraz Mariusza. Biedny oszukany przez cały świat Mariuszek. Po krótkiej wymianie zdań nie ciągnęłyśmy tematu, bo ja jedno, a Olga drugie.
                  • anna.k777 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 28.11.11, 23:01
                    Aniu,szkoda,że nie oglądała interwencji z Kaczmarkiem,panna bardzo chce wygrać i nic do niej nie dotrze,nawet nie ma co do niej pisać.
                    • kroliczyca80 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 29.11.11, 11:11
                      A czy ta cała Olga wie, że Mariuszek nadal ogłasza się jako biedny i pokrzywdzony przed los? Nie warto jej przekonywać, przecież nie strzeli sobie teraz w stopę. Ja uderzałabym do organizatora. Chociaż nie sądzę, żeby teraz, na tym etapie konkursu jeszcze coś mogli zrobićsad
                      • aqua696 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 29.11.11, 11:50
                        A mniw nurtuje kto ja zglosil??
                        Bo przeciez nie kaczmarek??
                        • anka7961 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 29.11.11, 13:04
                          Aqua - siostra ją zgłosiła.
                          • belineea Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 29.11.11, 14:58
                            www.oglaszamy24.pl/szukaj/ogloszenia/----zostalo
                            • anna.k777 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 29.11.11, 15:29
                              On nie ma umiaru,zbanują go,a on i tak za jakiś czas da nowe,a co do panny ratującej Kaczmarka jako bohater,ma nikłe szanse.Większa część ludzi,wie kto to Kaczmarek,choćby przez numer wywalony przez niego w maju,wysłał do prawie 2000tyś osób,prośbę o 200zł na przeprowadzkę i ludzie się zbulwersowali tym.
                              • justyna198515 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 29.11.11, 15:32
                                "DZIĘKUJE ZA MIŁE SŁOWA I UBRANIA I JEDZENIE BARDZO LUBIE ZUPKI O SMAKU POMIDOROWYM I BARSC CZERWONY i BARDZO PROSE O SRODKI CZYSTOSCI PROSZK DO PRANIA I SZAMPON I MYDLO DZIEKUJE ZA KAZDE DARY I PRACE DLA MNIE POZDRAWIAM MARIUSZ."

Mariusz to jest zwykły bohater...smile tak mało mu do szczęscia brakuje
                                • anna.k777 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 29.11.11, 15:41
                                  Oj mało,trochę marychy i napojów procentowych.
                            • justyna198515 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 29.11.11, 15:29
                              Ja tu węsze przekręt jakiś.
                              • aurita Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 30.11.11, 14:07
                                nagroda jest spora, moze chca sie podzielic?
    • puchatka29 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 02.12.11, 12:45
      bardzo często przeglądam gumtrre .Szukam mieszkania ,bum kaczmarek ! ,szukam dodatkowej fuchy bum -kaczmarek ,czytam na odstresowanie społeczność -bum -kaczmarek ,niebawem z lodówki wyskoczy... Chyba też poprosze o 200 zł na przeprowadzkę ,a że przeprowadzam się często ,to będę uaktualniała co rusz i tym sposobem może zbiorę w końcu na własne ?
    • puchatka29 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 02.12.11, 12:46
      anna.k777 marychy ? to jakiś ćpun ???
    • bloopsar Kaczmarek! 02.12.11, 19:59
      Właśnie w Uwadze pokazywali - to Kaczmarek! Pokazali medale, dorzucili typową łzawą historyjkę, nawet zrobili najazd na plakietkę z jego nazwiskiem, zero wątpliwości.

Pani 'bohaterka' nawet wspomniała, że na początku miała wątpliwości czy to nie oszust, bo różnie na sieci bywa, ale gdzie tam, jest ok. Trochę zalatuje zmową z widokiem na pieniądze z nagrody. Wrr ciśnienie skacze! >indifferent
      • ewa9717 Re: Kaczmarek! 02.12.11, 20:37
        Ale ludzie piszą, ze to oszust i nic nie działa:
        dziendobry.tvn.pl/video/zwykly-bohater---olga-kobus,1,newest,16003.html
        • justyna198515 Re: Kaczmarek! 03.12.11, 08:41
          Ja też to widziałam i mało nie padłam.Wkleiłam nawet linka do jego noweych ogłoszeń i nic, jak ta kobieta wygra to będzie jakaś granda.
        • anna.k777 Re: Kaczmarek! 03.12.11, 08:44
          ewa9717 napisała:

> Ale ludzie piszą, ze to oszust i nic nie działa:
          > dziendobry.tvn.pl/video/zwykly-bohater---olga-kobus,1,newest,16003.html
          A bo najlepiej pod komentarzami Olgi,wklejać aktualne ogłoszenia i prośby Kaczmarka,bo stacja i ta pani muszą zachować twarz.
          • madziulec Re: Kaczmarek! 03.12.11, 08:57
            Nie. Ludzie nawet tych komentarzy nie czytaja. A jesli czytaja to mysla, ze to wredne zazdrosne baby, ktore nie chca by krysztalowa osoba wygrala.

Czy ktoras z was zglosila temat do Uwagi?/ Czy zglosila temat do organizatorow? Czy wreszcie zglosila temat na policje??

(aha, zeby zamknac pyszczek co poniektorym - ja wczoraj napisalam do znajomego reportera z Uwagi, czekam na odpowiedz)
            • anna.k777 Re: Kaczmarek! 03.12.11, 09:03
              Dzięki Magda,ja mogę zrobić konfrontację z Kaczmarkiem i z tą Olgą Kobus twarzą w twarz,trzeba odkopać link z Polsat Interwencja,jak Hela była poszukiwana.
              • missmiriam1 Re: Kaczmarek! 03.12.11, 20:58
                Taka naiwna? www.interwencja.polsat.pl/Interwencja__Oficjalna_Strona_Internetowa_Programu_INTERWENCJA,5781/Archiwum,5794/Archiwum__News,5800/Pomoz_Odnalezc_14letnia_Helene,706827/index.html
                • anna.k777 Re: Kaczmarek! 03.12.11, 21:03
                  missmiriam1 napisała:

> Taka naiwna? www.interwencja.polsat.pl/Interwencja__Oficjalna_Strona_Internetowa_Programu_INTERWENCJA,5781/Archiwum,5794/Archiwum__News,5800/Pomoz_Odnalezc_14letnia_Helene,706827/index.html
                  W internecie pełno jest ostrzeżeń przed Kaczmarkiem i wątpliwe,że nie wiedziała,a tym bardziej on dalej wyłudza dzień w dzień.
            • anka7961 Re: Kaczmarek! 03.12.11, 21:52
              Madziulec, ja też się pytałam jednego reportera z Uwagi - nie są zainteresowani. Niestety. Za duże echo już poszło, że Kaczmarek biedny i poszkodowany, a Kobuś złota dziewczyna i za 200 tys mu mieszkanie wyremontuje (chyba złote klamki powstawia za taką kasę). Kijem Wisły nie zawrócimy dziewczyny, szkoda naszych nerwów. A tvn aż tak się w pierś nie uderzy, bo musiałby ktoś nieźle za to beknąć (podobno wszystkie historie były weryfikowane).....
              • kroliczyca80 Re: Kaczmarek! 03.12.11, 23:03
                Pozostaje mocno trzymać paluszki, żeby Olga nie wygrała...sad
              • madziulec Re: Kaczmarek! 03.12.11, 23:35
                W poniedziałek skontaktuje sie tez z dziewczyną z Faktu.

Nie podoba mi sie bicie piany na forum i uwazam, ze cala energia w pisanie, ze ktos jest nie halo moglaby pojsc w naglosnienie tego, ze to jest naciaganie.
                Widac WAM nie zalezy.
                Aha - pisanie, ze kijem Wisly nie zawrocimy jest pozwalanie na to, by ktos kradl i robil zle rzeczy na naszych oczach.
    • puchatka29 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 03.12.11, 11:58
      czytają czytają , mądry będzie wiedział który komentarz od wredoty a który prawdziwy .
      Pytanie ilu mądrych czyta?
      Na marginesie to jedna z mam pisała tam że on częstował jej dziecko ziołem ,alkoholem ,osłupiałam.
      Rozumiem że facet ma deficyt umysłowy ,ale jak robi takie akcje to albo uciąć radykalnie pomoc ,albo zakład zamknięty.
      • anna.k777 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 03.12.11, 21:39
        Ależ on to robi dalej,tak samo jak wyłudza,jest ćpunem,pisał tak na zioło mam,na piwo mam,piję bo muszę.Tak samo prywatnie innym groził,zresztą co ja będę się rozpisywać,jest świadomy tego co robi i urzęduje z małolatami dalej.
        • mordaprostaczka Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 05.12.11, 16:50
          szalom!

zamiast pisać do organizatorów ( bo to oleją), załóżcie Panie profil na fejsie - grupe, wydarzenie. z opisem szwidnli, linami do historii gdzie był opisywany. wówczas nierzetelni pomagacze będą mieli niezły wstyd, inaczej was oleją, przecież tvn sie teraz nie wycofa.
          • bj32 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 05.12.11, 20:55
            I to szalenie pomoże...
            • anna.k777 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 05.12.11, 21:39
              Całe szczęście,że p.Kobus nie została zwykłym bohaterem.
              • kroliczyca80 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 05.12.11, 21:44
                No i po problemiesmile
                • aqua696 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 06.12.11, 07:17
                  Nie mogla zostac bo bylo za duzo kontrowersji i zadna stacja nie rozlozy sobie takiego widowiska potem smrodem..bo gazety typu fakt i super express szybko by podlapaly temat...
                • mordaprostaczka Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 06.12.11, 15:17
                  problem wcale nie został rozwiązany
                  po prostu naciąganie nie zostało nagrodzone.
              • cochi.2 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 06.12.11, 21:10
                Przecież Pani sama na poczatku organizowała dla tego chlopaka pomoc! Nie było tak?
                • lorek08 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 06.12.11, 21:34
                  Dużo osób organizowało dla niego pomoc.Później okazało się ,że to oszust. Jest znany na większości for .
                • anka7961 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 06.12.11, 22:57
                  Owszem, chciałyśmy zorganizować pomoc dla Kaczmarka i myślę, że byłoby to na dużą skalę (było wielu chętnych). Ale zanim otrzymał tą pomoc to DOKŁADNIE go sprawdziłyśmy (czego jak widać P. Olga nie zrobiła), w efektcie czego nie otrzymał od nas ŻADNEJ pomocy (nie licząc drobnych zakupów - chleb, masło, dżem, owoce, które dostał gdy odwiedziłam go z inną forumką).
            • mordaprostaczka Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 06.12.11, 15:07
              jak wszyscy będą mieli to w pupalu to nie pomoże.
              jak rozreklamują grupę to pomoże.
              Bo:
              media zwracają uwagę na kontrowersje
              chętnie piszą, że na fejsie jakaś grupa ma zwolenników sporo.

popieram madziulca - olanie sprawy to przyzwolenie na okradanie.
    • elkass Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 06.12.11, 09:59
      zobaczcie ile tych ogłoszeń umieszcza
      www.gumtree.pl/f-blagam-Classifieds-W0QQKeywordZblagamQQisSearchFormZtrue
      • anna.k777 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 06.12.11, 14:00
        elkass napisała:

> zobaczcie ile tych ogłoszeń umieszcza
        > www.gumtree.pl/f-blagam-Classifieds-W0QQKeywordZblagamQQisSearchFormZtrue
        Szał ogarnął,bo z wygranej nici,tylko patrzeć jak jaki numer wywiną.
        • marysienka44 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 06.12.11, 14:11
          aż mnie znowu zainteresowałyście sprawą, bo pamiętam z nim aferę, i też widziałam go w tv i skojarzyłam.
          Ale chłopak nie próżnuje i zamieszcza masę ogłoszeń, a na nie których (stare to zdjęcie) to jest chyba nawet z tą Olgą, no zobaczcie, co by wskazywało, iż znają się już długi czas
          poznan.gumtree.pl/c-ViewAdLargeImage?AdId=336433270
          • kroliczyca80 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 06.12.11, 15:13
            Postanowiłam z nim pokorespondować. Dowiedziałam się, że owszem, dzięki Oldze przeprowadził się, ale mieszkanie ma puste, a jedynym sprzętem jest zepsuta lodówka (?). Pracę stracił 2 tygodnie temu, a pracował podobno 7 miesięcy (haha). I Olga owszem, pomogła mu trochę, ale teraz znowu jest sam i zostało mu do jedzenia tylko kilka chińskich zupek.
            Chyba warto pokazać te ogłoszenia i może nawet moją korespondencję jakiemuś Faktowi. Facet kłamie w żywe oczy, a ta Olga... sama nie wiem.
            • anka7961 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 06.12.11, 16:29
              Króliczyca, a może prześlij tą korespondencję do tej Olgi. Ona twierdzi, że nadal mu pomaga.
              • kroliczyca80 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 06.12.11, 17:15
                Już do niej napisałam, ale zero odzewu. Dziewczyna ma pewnie powyżej kokardy wiadomości od ludzi, którzy wiedzą co za ziółko jest z Kaczmarka. Konkursu nie wygrała, a sprawa się ciągnie. Jeśli jest uczciwa i miała dobre intencje, to pewnie teraz czuje się strasznie. Tylko trudno mi pogodzić to, co mówiła (kaczmarkowe mieszkanie, praca, stały kontakt) z tymi jego ciągłymi ogłoszeniami...
            • cochi.2 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 06.12.11, 20:53
              To dziwne, bo ktoś tu coś zmyśla!!! Kaczmarek rzeczywiście mieszkanie ma puste i chyba widac było na tym reportażu w tvn. Tylko jakis materac na podłodze i pare mebli. Lodówka jest sprawna i działa. Dodatkowo pragne poinformowac, że ten chłopak nadal pracuje i nie stracił pracy 2 tygodnie temu. Można zadzwonic do firmy, ktora zatrudnia osoby niepelnosprawne i potwierdzic te informacje. A jesli ma Pani tą korespondencję to prosze ja tu opublikowac, by potwierdzic te brednie.
              • kroliczyca80 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 06.12.11, 22:03
                Czy Pani jest Olgą Kobus? Jeśli tak, chętnie udostępnię korespondencję na priv, tutaj nie chcę i chyba nawet nie powinnam tego robić. Zresztą to żadne cuda na kiju ta korespondencja, proszę napisać do Mariusza jako potencjalny darczyńca i zapytać czy pracuje, jak mieszka, za co żyje, odpisze pewnie to samo co mnie.
                A co do mieszkania - dziewczyny pisały, że on nadal podaje ten sam adres co kiedyś, tak jakby nigdzie się nie wyprowadził. I, o ile mnie pamięć nie myli, od "zawsze" narzeka na zepsutą lodówkę...
                • cochi.2 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 07.12.11, 07:52
                  Nie, nie jestem Olgą Kobus! Ta cała sprawa jest dla mnie dośc dziwna. Nie rozumiem, dlaczego Kaczmarek wciąż podaje stary adres, bo przecież się wyprowadził i w reportażu jest to pokazane. Nie może już nikogo do siebie zaprosic, by pokazac w jak trudnej jest sytuacji. Po co pisze, że potrzebuje pieniędzy na przeprowadzkę, skoro już się przeprowadził. A może za jego plecami robi to jego brat i tak naprawde to on wykorzystuje Kaczmarka i jego niepełnosprawnośc, by wyłudzic od ludzi pieniądze?
              • elkass Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 06.12.11, 23:09
                W reportażu na TVN mówione był że pracuje, Pani też tak twierdzi to dlaczego ogłoszenia w internecie umieszcza w których nic o tym nie pisze, pisze że ma tylko rentę itd wystarczy poszukać. Dzisiaj ogłoszeń tylko na jednym portalu było 118!
                Przecież podaje tam nr konta, może by tak US powiadomić czy podatki odprowadza od tego przychodu? Trzeba się dowiedzieć co i jak
              • anna.k777 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 06.12.11, 23:46
                witam
                Od: mariusz <pomocdlamariusza@gmail.com> (więcej) dnia: 16 maja 2011 18:59
                Możesz rozmawiać z tym kontaktem przez Komunikator Tlen. Kliknij tutaj, by dodać pomocdlamariusza@gmail.com do listy kontaktów.

witam to ja mariusz kaczmarek nie wiem czy mnie ktos pamieta jescze
                ale mam bardzo goraca prosbe bo wkoncu dostalem zamienne mieskanie 4
                ulice dalej bede mial w domu juz wc i ciepla wodei gaz tylko obecnie
                niestety bnie stac mnie na przeprowadzke z tej ruiny zagzybionej do
                nowego mieszkania ktore dostalem bo tu gdzie teraz mieszkam idzie do
                zbuzenia jezeli mogl by mi ktos pomoc w przeprowadzce bede bardzo
                wdzieczny z calego serca bo nie stac mnie zaplacic 200 zl za transport
                i nawet nie mam mi kto pomoc wyprowadzic sie z tej ruiny wiec prosze o
                pomoc mariusz,
          • cochi.2 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 06.12.11, 20:40
            Co za bzdura! Przecież widac na tym zdjeciu, ze to nie ona...
    • bazia8 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 06.12.11, 17:19
      jest taka strona dodaj oszusta, może warto wkleić?
      • anna.k777 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 06.12.11, 23:25
        Anna Kalbarczyk

Dziękuję,że odpowiedziała pani,tylko niech pani uważa z Kaczmarkiem,dalej wysyła apele na gumtree z prośbą i adresem ,na Węgierska6m28,a problemy z córką mam dzięki niemu i jego znajomym,zbyt wiele osób oszukał i groził im.Nie kibicuję nikomu,bo jedna farsa wyszła z tego i powodzenia życzę,a jeśli chce dalej pani pomagać,mam 15 dzieci w wieku od 0 do 10 lat w schronisku dla bezdomnych,11 grudnia z kilkoma osobami jedziemy zawieźć jedzenie tym dzieciom,serdecznie zapraszam i pozdrawiam Anna Kalbarczyk
        Olga Kobus
        Wczoraj
        Olga Kobus

Dobrze wiem, że w internecie nadal pojawiają się ogłoszenia o pomoc. Sprawa jest bardziej skomplikowana niż się Pani wydaje. Niestety te ogłoszenia są wystawiane na wszystkich portalach przez inna osobę niż Mariusz, dlatego tez są tam nieaktualne informacje. Jeśli się Pani dobrze przypatrzy tym ogłoszeniom, zauważy Pani, ze są one pisane przez inna osoba, a tylko wklejana jest stara prośba Mariusza. Nie mam wpływu na to z kim Mariusz się spotyka i jakich ma lub miał znajomych. Rozumiem, ze Mariusz nie miał nikogo, kto pomógłby mu w życiu i wytłumaczyłby mu co jest dobre a co złe. Nie można oczekiwać od chłopaka wychowanego na ulicy wzorowej postawy obywatelskiej. Mózgowe porażenie dziecięce nie jest jednostką chorobową, ale zespołem objawów chorobowych współistniejących z innymi objawami trwałego uszkodzenia mózgu, które są wynikiem uszkodzenia układu nerwowego. Takie osoby często mają problemy ze sferą psychiczną, okazywaniem emocji i wyrażaniem swoich uczuć. Nie bronię Mariusza za jego postępowanie jednak uważam, że żaden człowiek nie zasługuje na życie w takich warunkach jak żył Mariusz. Moja pomoc była skierowana tylko i wyłącznie na poprawę warunków bytowych Mariusza. Nie oceniam ludzi po tym co piszą inni o nich w internecie. Sama jestem świadkiem tego, co ludzie bezpodstawnie wypisują na mój temat nie mając na to żadnych dowodów.
        Anna Kalbarczyk
        Wczoraj
        Anna Kalbarczyk

Pani Olgo ja mam niepełnosprawne dziecko,drugie jest poszukiwane,a prośby wkleja Mariusz,byłam ja,pewna pani prezes stowarzyszenia i dziennikarka z ukrytą kamerą,a Mariusz siedział przed internetem i stroną gumtree.Jeśli jest chory,to dlaczego pije,ćpa,niech pani go nie tłumaczy,czy też znajdzie pani wytłumaczenie na to,że moja córka była złapana przez policję w jego towarzystwie,jak ochrona z arkadii wyprowadzała go pijanego.Jedno wiem na pewno,nic nie dotrze do pani,bo chodzi pani o zachowanie twarzy,trudno i życzę powodzenia,bo w takiej sytuacji to kilka tysięcy osób zostało oszukanych i jest zniesmaczonych całą tą sprawą.

Wiem,że będzie skasowane,ale to jest moja korespondencja moja z tą panią od Kaczmarka.
        • anna.k777 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 06.12.11, 23:40
          Śmierdzi mi ta cała sprawa na wielkie kilometry,niby on nie daje tych ogłoszeń,niby on nie otwiera drzwi ludziom,jeśli nie on,to dlaczego jest nie powiadomiona policja przez tą panią i Kaczmarka?
          • elkass Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 06.12.11, 23:44
            Konto też nie jego??
            Dziwna sprawa
          • cochi.2 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 07.12.11, 08:02
            Moim zdaniem ta Pani chciała tylko pomoc Kaczmarkowi tak, jak kiedys Pani i to zrobiła. Nie można jej winic za to, że sie nad nim zlitowała, czy dała sie nabrac. Nie wierze, zeby udawał chorobę czy sciemniał z warunkami w jakich mieszkał, bo przeciez sama Pani u niego była i widziała w jakim to było stanie. Nie wiemy tez, czy wspomagała go jakoś finansowo, bo o tym nie pisze. Wrecz przeciwnie! Przeciez każdy ma wolna wole i jesli chce komus pomoc to nie mozna mu tego zabronic! A to, ze Kaczmarek może byc chory psychicznie to juz wiemy. Po drugie nie napisała Pani czy Pani Olga była na policji? Moze ona wie cos wiecej od nas i nie chce tego powiedziec?
            • elkass Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 07.12.11, 09:11
              To już teraz nie chodzi o sprawę pani Olgi a o Mariusza.
              Nadal ogłoszenia umieszcza, wg mnie on, skoro jego nr konta i on pieniądze wypłaca.
              A podaje w nich nieprawdę, skoro mówili w TVN razem z panią Olgą że ma pracę, pani też pisze że pracuje a w ogłoszeniach o tym nic nie pisze, ludzie pomagają biednemu choremu bez pracy chłopakowi a tak nie jest. Przecież to nie jest uczciwe i przecież gdyby osoby które mu pieniądze posłały dowiedziały się że wcale nie doszły dla biednego chłopaka to mogliby się zgłosić na policję i to zgłosić.
              Znowu nowe ogłoszenia min tu:
              www.gumtree.pl/f-blagam-Classifieds-W0QQKeywordZblagamQQisSearchFormZtrue
              • elkass Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 07.12.11, 09:26
                wg mnie trzeba sprawę nagłośnić, im więcej osób się dowie tym mniej mu pieniądze prześle, tu już pisano o tym:

forum.gumtree.pl/search.php?mode=results
                www.fotka.pl/profil/mariuszkaczmarekkk
                nawet na wykop.pl dużo o nim pisze
                www.wykop.pl/link/378538/prosze-o-przecytanie-co-o-tym-sadzicie/

• aqua696 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 07.12.11, 09:28
              Cochi2 porazenie mozgowe nie ejst choroba psychiczna..w orzeczeniu powinno byc wtedy oprocz uszkodzenia narzadu ruchu i np. uposledzenia umyslowego rowniez choroba psychiczna..a tak nie ma.
              Wiec prosze nie pisz..owszem bywa ale raczej nie w tym przypadku.
              Napisalas chlopak wychowany na ulocy?? na jezdzil na olimpiade, uczyl sie i nikt tego nie zauwazyl??
              Olga pomogla mu znalesc -a wlasciwie wedle opisu zaltwila mieszkanie..jak?? z przydialu z urzedu na ktore czekal bo budynek idie do wyburzenia??
              I nie dostal z urzedu pieniedzy na przymusowa przeprowadzke??
              BZDURA...

Wiec moze troche uczciwosci...mieszkanie musila dostac z uwagi na stan budynku..i byl w kolejce oczekujacych a osob interweniujacych w tej sprawie bylo bardzo duzo plus reportaze..kiedy jeszcze o niej nikt nie slyszal
              Ogloszenia nie on zamieszacza ona o tym wie i nie interweniuje na policji, na portalach i nie blokuja??
              Jakos nie wierze...
              • jakikato Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 07.12.11, 12:01
                > Olga pomogla mu znalesc -a wlasciwie wedle opisu zaltwila mieszkanie..jak?? z p
                > rzydialu z urzedu na ktore czekal bo budynek idie do wyburzenia??

jak załatwiła mieszkanie??? może kupiła mu na wolnym rynku ???
                • elkass Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 07.12.11, 12:21
                  tutaj o tym:
                  www.zwyklybohater.pl/historia-olgi
                  i tutaj:

dziendobry.tvn.pl/video/zwykly-bohater---olga-kobus,1,newest,16003.html
                  tutaj pełna historia:
                  www.zwyklybohater.pl/historia-olgi?oryg=1

cytat:
                  "Olga Kobus pomogła stanąć na nogi choremu na porażenie mózgowe Mariuszowi.

Odpowiadając na internetowe ogłoszenie z prośbą o pomoc mieszkającemu w fatalnych warunkach i pozbawionemu środków do życia 25-latkowi, Olga zorganizowała wśród znajomych zbiórkę na jego rzecz, ale na tym nie poprzestała.

Pragnąc, aby Mariusz mógł godnie żyć, pomogła mu znaleźć pracę, a gdy dostał od dawna wyczekiwane mieszkanie, zorganizowała przeprowadzkę i pomogła mu je umeblować.

To wszystko mogło stać się tylko dzięki poświęceniu i determinacji Olgi, którą Mariusz traktuje jak siostrę."

• elkass Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 07.12.11, 12:25
                    cytat:

"PARĘ MIESIĘCY TEMU PRZEGLĄDAJĄC OGŁOSZENIA O PRACĘ MOJA MŁODSZA SIOSTRA OLGA ZNALAZŁA NIEZWYKŁĄ PROŚBĘ O POMOC. PO PRZECZYTANIU JEJ POPŁYNĘŁY NAM ŁZY. NIE MOŻNA BYŁO PRZEJŚĆ OBOK NIEJ OBOJĘTNIE. AUTOREM BYŁ 24LETNI CHŁOPAK O IMIENIU MARIUSZ. OD URODZENIA CIERPI NA PORAŻENIE MÓZGOWE. POSIADA 2GĄ GRUPĘ INWALIDZKĄ I W DODATKU PADACZKĘ. W WIEKU 16LAT STRACIŁ OBOJE RODZICÓW. BRAT ZOSTAWIŁ GO SAMEGO I WYJECHAŁ ZA GRANICĘ POLSKI. BRAKOWAŁO MU OSOBY, KTÓRA POPROWADZIŁABY GO PRZEZ ŻYCIE. MARIUSZ MIESZKAŁ SAM W STAREJ ROZPADAJĄCEJ SIĘ KAMIENICY, BEZ CENTRALNEGO OGRZEWANIA, CIEPŁEJ WODY, KUCHNI I ŁAZIENKI. MYŁ SIĘ W MAŁEJ DZIECIĘCEJ WANIENCE. NIE POSIADAŁ TELEWIZORA ANI TELEFONU. JEDYNY KONTAKT ZE ŚWIATEM MIAŁ DZIĘKI POBLISKIEMU OŚRODKOWI KULTURY, DO KTÓREGO UCZĘSZCZAŁ. NIE STAĆ GO BYŁO NA NIC, NAWET NA CIEPŁY POSIŁEK. NIGDZIE NIE MÓGŁ ZNALEŹĆ PRACY. NA POCZĄTKU POMYŚLAŁYŚMY, ŻE MOŻE TO BYĆ ZWYKŁY OSZUST. W INTERNECIE AŻ ROI SIĘ OD LUDZI ŻERUJĄCYCH NA LUDZKIEJ WRAŻLIWOŚCI. OLGA JEDNAK POSTANOWIŁA SKONTAKTOWAĆ SIĘ Z MARIUSZEM I TYM SPOSOBEM WYBRAŁYŚMY SIĘ DO NIEGO W ODWIEDZINY. TO, CO ZOBACZYŁYŚMY NA MIEJSCU PRZESZŁO NASZE OCZEKIWANIA I BARDZO NAS WZRUSZYŁO. CHŁOPAK OKAZAŁ SIĘ MIŁĄ I CIEPŁĄ OSOBĄ, KTÓRA POTRZEBOWAŁA LUDZKIEGO ZROZUMIENIA I CIEPŁEGO SERCA. NIE CHCIAŁ ŻADNYCH PIENIĘDZY, PROSIŁ JEDYNIE O UBRANIA I COŚ DO JEDZENIA. OLGA SZYBKO ZACZĘŁA DZIAŁAĆ. ZORGANIZOWAŁA WŚRÓD SWOICH ZNAJOMYCH ZBIÓRKĘ UBRAŃ I ŻYWNOŚCI. OPOWIEDZIAŁA CAŁĄ HISTORIĘ MAMIE, KTÓRA POMOGŁA W SZUKANIU PRACY. UDAŁO SIĘ JEJ ZNALEŹĆ AGENCJĘ, KTÓRA ZATRUDNIAŁA OSOBY NIEPEŁNOSPRAWNE. OLGA POJECHAŁA Z NIM NA SPOTKANIE GDYŻ MARIUSZ MIAŁ PROBLEMY Z MOWĄ I PISANIEM. POMOGŁA MU W WYPEŁNIENIU DOKUMENTÓW I ROZMOWIE. MIESIĄC PÓŹNIEJ MARIUSZ MIAŁ JUŻ PRACĘ. ZOSTAŁ JESZCZE TYLKO JEDEN PODSTAWOWY ELEMENT. TRZEBA BYŁO POMÓC CHŁOPAKOWI W ZMIANIE WARUNKÓW ŻYCIA. PONIEWAŻ KAMIENICA, W KTÓREJ MIESZKAŁ BYŁA DO ROZBIÓRKI PO PEWNYM CZASIE MARIUSZ DOSTAŁ OD GMINY NOWE MIESZKANIE. SIOSTRA ZORGANIZOWAŁA OD LUDZI: LODÓWKĘ, TELEWIZOR I MEBLE. ZNALAZŁA TRANSPORT, PRZEZ PERĘ DNI POMAGAŁA W PRZEPROWADZCE. TO DZIĘKI NIEJ TEN NIESZCZĘŚLIWY CZŁOWIEK ZAZNAŁ TROCHĘ LUDZKIEJ ŻYCZLIWOŚCI OD OBCYCH MU LUDZI. DO DZIŚ UTRZYMUJE Z NIM KONTAKT I POMAGA MU W CODZIENNYCH CZYNNOŚCIACH. POMOGŁA MU, TAK JAK POMAGA INNYM LUDZIOM DZIAŁAJĄC W FUNDACJI NA RZECZ DZIECI, MŁODZIEŻY I DOROSŁYCH OSÓB NIEPEŁNOSPRAWNYCH. STUDIUJE FIZJOTERAPIĘ I CODZIENNIE SPOTYKA SIĘ Z CIERPIENIEM LUDZI. ZA KAŻDYM RAZEM BARDZO PRZEŻYWA KAŻDĄ INDYWIDUALNĄ HISTORIĘ. DLA MNIE JEST I ZAWSZE BĘDZIE BOHATEREM."
                    • cochi.2 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 07.12.11, 12:42
                      Do elkass: nie ma tu nic o tym, że ta Pani załatwiła Kaczmarkowi mieszkanie!!!! Jest natomiast, że dostał od gminy to mieszkanie, bo kamienica była do rozbiórki, a ona pomogła mu w przeprowadzce i załatwiła potrzebne sprzęty. Na tym reportazu widac przecież, że Kaczmarek ma duża i jakąs małą lodówkę, a za nim stoi telewizor... Moze przestańmy się czepiac tej dziewczyny, a zastanówmy sie co tu zrobic z Kaczmarkiem, by przestał oszukiwac ludzi????
                      • elkass Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 07.12.11, 12:51
                        Przecież już pisałam że nie mam nic do pani Olgi, pewnie nie wiedziała komu pomaga itd
                        Chodzi teraz o to że podaje w ogłoszeniach coś innego niż w telewizji w ostatnich dniach.
                        Pisze w ogłoszeniach że ma tylko rentę, nie pracuje, podaje stary adres, pisze nawet że nie ma lodówki...

• anka7961 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 07.12.11, 13:49
                          elkass napisała:

> Przecież już pisałam że nie mam nic do pani Olgi, pewnie nie wiedziała komu pom
                          > aga itd

Wkurza mnie to, nie wiedziała, nie wiedziała..... P. Olga twierdzi, że wiedziała. Nie czuję się uprawniona do przytoczenia całej korespondecji z Nią, ale Ona twierdzi, że sprawdziła Kaczmarka dokładnie, że nie jest żadnym oszustem i to my (tak, tak drogie forumowe emamy) się MYLIMY. Bo Kaczmarek jest biednym odrzuconym przez wszystkich chłopaczkiem, któremu całe życie wiatr w oczy i Ona jest JEDYNĄ osobą, która wyciągneła do niego dłoń.
                          A jak ktoś mówi, że Kaczmarek to oszut, to ten ktoś nie ma racji i tyle. Nie, bo nie i żadne argumenty tu nie trafiają.
                          Jak chce niech pomaga - Jej kasa, czas i zaangażowanie. Ale wkurza mnie to, że TVN w tej całej wielkiej akcji nie sprawdza takich przekrętów... I takie "Olga nie widziała". Ale się dowiedziała i jednym uchem wpuściła a drugim wypuściła. I sory, ale dla mnie jak pomagasz oszustowi i wkręcasz w to znajomych, to tak jakbyś sama trochę oszukiwała tych ludzi nie?
                        • cochi.2 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 07.12.11, 16:57
                          Zgadzam sie! Dla mnie to też dziwne, co wyprawia Kaczmarek... Poza tym przeciez wie, co było w tym reportazu i chyba go widział...
              • cochi.2 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 07.12.11, 12:33
                O przepraszam, to nie ja pisalam, ze chlopak wychowal sie na ulicy itd. wiec prosze mi tu nic nie wmawiac. Z tego co ja się orientuje to Kaczmarek czekał na liście na przydział nowego mieszkania i ta pani nie mogla mu nic załatwic. Moze pomogła mu w wypisywaniu jakis dokumentow, albo zaprowadziła go za rączke do urzędu???? A może w telewizji cos ubarwnili??? Poza tym skad ta pewnośc, że ta dziewczyna nie była w tej sprawie na policji? Przecież sama sie nie wypowiada, a my mozemy tylko "gdybac" jak ta sprawa wygląda...
                • anna.k777 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 07.12.11, 15:23
                  Jeśli chciał pomóc,to pomogła,ale nie ona jedyna to zrobiła,wiesz ile osób wcześniej atakowało w sprawie Kaczmarka różne urzędy bo biedny,głodny.A gdzie ma tą małą nową lodówkę ofoliowaną,napiszę wprost ta pani miała cel nie pomocy,a wybicia się i chcieli zrobić jeden wielki przewał,bo nie jest tak debilna,by nie wiedzieć i czytać ostrzeżeń przed Kaczmarkiem i nie tłumaczcie,że jest chory na łeb,bo to nie prawda,jest to czyste wyrachowanie i po tej akcji w tvn nie odpuszczę!Wielkie bohaterstwo pomóc draniowi w dalszym wyłudzaniu!
                  • cochi.2 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 07.12.11, 17:09
                    Widzę, że jest Pani bardzo zawistna w calej tej sprawie. Powinna się Pani trochę zastanowic zanim zacznie Pani kogos o coś pomawiac. Nie zna jej Pani, a jeśli w ten sposob oskarża Pani dziewczyne to powinna Pani oskarzyc rownież wszystkie osoby, ktore pomagały i pomogły Kaczmarkowi!!!! Bo najwyraźniej inni tak jak ona tez węszyli WIELKI PRZEWAŁ!!!! Niech się Pani trochę zastanowi nad tym co Pani wypisuje!!! Te Pani przemyślenia robią się żałosne!!! Może przeczyta Pani jeszcze raz tą widomośc, którą Pani opublikowała! Widac, ze dziewczyna miała dobre intencje i tak jak wiele osob chciała mu pomoc. Programu nie wygrała, Kaczmarek remontu w domu nie bedzie mial i po sprawie. Zamiast zastanowic się, co zrobic z dalszymi prosbami Kaczmarka w necie, Pani zgania cała winę na tą dziewczyne! Przecież tak nie można!!!
                    • missmiriam1 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 07.12.11, 17:34
                      ''Nie zna jej Pani, a jeśli w ten sposob oskarża Pani dziewczyne to powinna Pani oskarzyc rownież wszystkie osoby, ktore pomagały i pomogły Kaczmarkowi!!!!''

cochi.2, jak na postronnego obserwatora poczynań Kaczmarka jakoś nadmiernie się Pani denerwuje. Siostry tych ''innych osób'' nie zgłaszały ich do żadnej nagrody, więc nie bardzo wiem, o co miałybyśmy je oskarżać. Fakt, osobiście nie znamy pani, która wiedząc o poczynaniach Kaczmarka udawała w mailowej korespondencji pierwszą naiwną. Jej siostry również nie znamy, a Pani?
                      • cochi.2 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 07.12.11, 18:05
                        Denerwuje się, bo uważam, że nie powinno sie tak podchodzic do sprawy Kaczmarka! Nie lubie, gdy ktos oskarza kogokolwiek o jakies niecne zamiarki, jesli nie zna tej osoby. Powinnysmy bardziej obiektywnie patrzec na tą sprawę, a nie wymyslac plotki! Przeciez ta dziewczyna pomogła znaleźc prace Kaczmarkowi ( jak twierdzi sam Kaczmarek 6 miesięcy temu) i w przeprowadzce jakis czas temu. Skad mogła wiedziec, że będzie organizowana taka akcja w telewizji? Nie znam żadnej z tych dziewczyn, ale nie podoba mi sie ocenianie innych takimi kategoriami. Chce też zauważyc, że sprawa Kaczmarka ciągnie się już od lat, a ten epizod z tą dziewczyna ma tu miejsce tylko i wyłacznie, bo została zgłoszona do tvn! Po co się nad tym tak zastanawiac? Czy gdyby był to ktos inny tez o nim, by sie tak pisało? To chyba nie jest sprawiedliwe?
                        • kroliczyca80 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 07.12.11, 18:10
                          Nie odpowiedziała Pani, czy zna siostrę pani Olgi. A mnie także się wydaje, że to właśnie Pani. Nie ma w tym nic złego, nic dziwnego że jej Pani broni.
                          • cochi.2 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 07.12.11, 18:24
                            Nie znam ani pani Olgi ani jej siostry. Nie znam nikogo kto ich zna.Przyglądam sie temu forum i probuje zrozumiec. To dziwne, ze jestem jedyna osobą, która sie o to pyta??? Staram sie byc obiektywna i zrozumiec kazdą stronę! Bo przecież o to własnie tu chodzi! Nie podoba mi sie cała ta sprawa Kaczmarka i nikogo nie chce bronic. Uwazam, ze powinnismy sie skupic na konkretach i na tm co dalej???
                        • missmiriam1 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 07.12.11, 19:57
                          Serio Pani nie rozumie? Nie chodzi o pomaganie oszustowi - wiele z nas dało się w życiu oszukać - ale o udawanie, ze nic się nie stało i szczerzenie się do kamer w momencie, kiedy już dokładnie wiedziała o jego przekrętach.
                    • kroliczyca80 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 07.12.11, 17:35
                      Cochi.1, anna nie jest zawistna, ale ma o sprawy osobisty stosunek. Jak napisała powyżej, jej nastoletnia córka uciekła z domu i była poszukiwana przez policję. Znaleziono ją z Kaczmarkiem, on jej dawał wódkę i narkotyki. Jakoś nie brakowało mu na to pieniędzy... Ja się jej nie dziwię, że tak alergicznie reaguje na to nazwisko.
                      • madziulec Konkrety??? 07.12.11, 18:10
                        Czy kogos z tego forum konkretnie Kaczmarek naciagnal? W sensie, ze ktos zalatwil mu np. lodowke, a teraz on prosi znow o lodowke twierdzac, ze nei ma tej lodowki?
                        Czy ktos dal pieniadze opierajac si ena nieprawdziwych informacjach?

Czy ktos zglosil to na policje - w sensie danie pieniedzy osobie, ktora rozpowszechnia nieprawdziwe informacje (mozna pewnie podciagnac juz nawet pod zbiórke publiczna bo pisał, że zbiera na swoją przeprowadzkę)?
                        Czy ktos zglosil tego pana do US, ile juz zebral kasy albo zeby to sprawdzili (wzbogacenie sie i podatek od tego)?

To moze skutecznie ukrocic proceder.
                        Jesli bedziemy gadac tak sobei po prosznicy, wstawiajac kolejne linki i dywagujac czy to on czy nie on i kto mu pomogl albo nie pomog to.. niewile sie posuniemy do przodu.
                        • missmiriam1 Re: Konkrety??? 07.12.11, 20:02
                          madziulec napisała:
                          '' Czy ktos zglosil to na policje - w sensie danie pieniedzy osobie, ktora rozpowszechnia nieprawdziwe informacje (mozna pewnie podciagnac juz nawet pod zbiórke publiczna bo pisał, że zbiera na swoją przeprowadzkę)?''

Madziulec, wyobraź sobie, że ja na policji byłam, próbowałam też zainteresować dziennikarzy tymi ogłoszeniami na rozmaitych portalach i paroma innymi sprawami.
                          • madziulec Re: Konkrety??? 07.12.11, 22:06
                            Potrafie to sobie wyobrazic.
                            Skoro zglosilas na policje masz wiec nr sprawy. Umorzona??? Czy w toku?
                            Bo cos sie z ta sprawa dzieje.
                            • missmiriam1 Re: Konkrety??? 07.12.11, 22:16
                              Chyba nie czytasz dokładnie. Byłam na policji nie oznacza, że zgłosiłam sprawę.
                              • madziulec Re: Konkrety??? 07.12.11, 23:08
                                Rozumiem, że byłas kurtuazyjnie.
                                Czyli bez sensu.

Jak to mawiała moja mama: o kant dupy potłuc.
                                Czyli możemy sobie teraz wstawiać dalej linki i pisac posciki traktując to jako hobby forumowe i każdy potraktuje tutejsze ciotki jako nieszkodliwe idiotki. Sorki za stwierdzenie.
                                Ale w działaniu potrzebna jest pewna konsekwencja, która zwykle powinna charakteryzowac człowieka dorosłego.
                                Stąd nic dziwnego, że się media tym zająć nie chą. Bo czym?? Panie pomagaja na własną prośbę, pchają towar gościowi w łapy, a jak zgłosić to żadna nie pójdzie...

Pozdrawiam i zycze miłego wyszukiwania informacji rzeczonego Kaczmarka.
                                • missmiriam1 Re: Konkrety??? 07.12.11, 23:16
                                  Madziulec, ze szklanej kuli wyczytałaś, że to kurtuazyjna wizyta była? Czy szalenie dowcipna chciałaś być? Nie wiesz o czym z policja rozmawiałam i co od nich usłyszałam. Mój post był odpowiedzią na Twój zarzut, że nic nie robimy tylko bijemy pianę na forum. Próbowałam coś zrobić, może według Ciebie było to bez sensu, na szczęście Twoja opinia zwisa mi swobodnie.
                          • anna.k777 Re: Konkrety??? 18.01.12, 23:36
                            Kaczmarek nie odpuszcza,na Mojej Wyspie dał znowu ogłoszenie,ale na szczęście są bardzo czujni i prośba jego skasowana została.
                            • bj32 Re: Konkrety??? 19.01.12, 11:51
                              Sama osobiście im zgłaszałam z linkiem do gógla.
                      • cochi.2 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 07.12.11, 18:15
                        Do kroliczyca80 : to akurat rozumiem. Gdyby moje dziecko znalazło się w takiej sytuacji, pewnie tez byłabym wściekła i starałabym się zrobic wszystko, co w mojej mocy, by rozwiazac sprawę. Wydaje mi się, jednak ze Pani Anna zbacza troszke z tropu. Zamiast pisac o tym co nadal robi Kaczmarek i o jego naciąganiu, Pani Anna bardzo emocjonalnie podchodzi do tego konkursu w tvn i do tej dziewczyny. Nie rozumiem, jak cel ma w oskarzaniu tej dziewczyny o pomoc Kaczmarkowi i jak to ma jej pomoc w jej relacji z córką? Po co ciągnąc dalej tą sprawę, gdy jest już po konkursie? Ci ludzie, którzy wiedzieli jaki jest Kaczmarek i jak wygląda cała sprawa nie głosowali na tą dziewczynę i pewnie dlatego tez nie wygrała! Nie rozumiem, jaki to ma dalej sens????
    • elkass Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 07.12.11, 18:40
      Myślę że pani Anna podchodzi do tego bardzo emocjonalnie ale w sumie się nie dziwię skorą ja sytuacja osobiście dotyczy.

Teraz po czasie myślę że dobrze że w tym konkursie się pojawił bo to jest dowód na to że mu się warunki poprawiły, nowe mieszkanie, praca itd więc to co pisze w ogłoszeniach nie jest prawdą a nadal je hurtem umieszcza.
      Trzeba zacząć działać, sprawę gdzieś zgłosić, nagłośnić by ludzie wiedzieli jak jest
      • anna.k777 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 07.12.11, 23:15
        Nie podchodzę emocjonalnie do tego,na facebooku wśród znajomych Kaczmarka jest jego stara brygada,wyłudza by mieć na używki dalej i wygląda na to,że dalej urzęduje.Zawistna nie jestem,a niestety Kaczmarek wśród znajomych ma dużo nielatów i myślisz,że dlaczego oni przyjaźnią się z nim.Myślisz,że to fajnie widzieć jak twoje dziecko stacza się na dno wiesz gdzie i z kim jest,a ty nic nie możesz zrobić,napiszę wprost jestem wściekła na Kaczmarka za to,że dzięki niemu mam piekło na ziemi.Wiele osób prywatnie pisało do mnie,bo trafili na ostrzeżenia przed nim,nie czepiam się tej pani,ale na pewno musiała czytać o nim.Madziulec do prokuratury było składane zawiadomienie na Kaczmarka,ale zbyt niska szkodliwość czynu,mam od cholery przeróżnych pism,od policji wiem,że Kaczmarek ma parę grzeszków.Z wieloma telefonicznie rozmawiam na ten temat,z tobą też nieraz rozmawiałam.Bardzo dużo osób dało zrobić się w balona przez Kaczmarka i póki naiwni mu się trafiają,to dalej tak będzie.Ps sprawiedliwie jest powiedzieć,że ci co mu pomogli i pomagają też są bohaterami.
        • anna.k777 Re: Kaczmarek? Nie Kaczmarek? Jak sądzicie? 31.12.11, 16:09
          Nikt nie powie,że Kaczmarek nie daje ogłoszeń,z 26 grudnia na jego profilu na facebook jest przez niego wstawiona prośba o pomoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka