Dodaj do ulubionych

prosze o pomoc dla dwujki smykow

• mamba30 Odpowiadam, bo widze pierogi sensacje wzbudzily 09.11.12, 09:32
      Z gory przepraszam za brak polskich fontow, ale mam nowego lapka i nie umiem ustawic, musze na meza poczekac.

Owszem, napisalam to z przekasem, a to dlatego, ze Ewa jak juz ktoras z forumek tez to zauwazyla, unika odpowiedzi na wiele pytan, za to tworzy enty post albo to z podziekowaniem dla tej, ktora bez pytania paczke sle, albo to z jojczeniem, jak jest jej ciezko. Wierze rzecz jasna, ze jest jej ciezko, ale nie widze za to nic co by robila, aby te sytuacje zmienic.

Ale rady byly jak najbardziej serio. Takie domowe lepienie/wypieki sa jakas alternatywa, gdy do pracy na etat nie ma jak isc. Moga to tez byc kanapki, slatki, cokolwiek. Ale warynek jest jeden - trzeba chciec, a tu tej checi nie hu hu nie widze.

Do pan, ktore tak ochoczo poklepuja Ewe po pleckach i krytykuja wszelakie pomysly - rozumiem, ze w imie tej solidarnosci z Ewa i w imie wspolczucia bedziecie Ewie slac co m-c paczki z jedzeniem, co kwartal wyposazac dzieci w ubrania i obuwie, bo jak wiadomo male dzieci rosna szybko...????? Chyba zdajecie sobie sprawe, ze w grudniu/styczniu itd. manna jej z nieba nie spadnie i sytuacja sama sie nie naprawi, a moze jednak nie, skoro piszecie takie a nie inne posty...

Dopoki Ewa sama nie ruszy za przeproszeniem zadku i nic ze swoim zyciem nie zrobi, nie bedzie miala lepszej sytuacji, wroci tu za m-c, dwa, trzy. A jak nie tu, to na innym forum bedzie prosic. Ot chociazby na Forum rodzicow w Holandii, Mjak mama24, czy jakims innym Ekai. Przykladem jest chociazby watek Nastki - we wrzesniu/pazdzierniku dostala spora pomoc z forum, mamy listopad a ona pojawia sie ponownie. Takie zycie...

Piszesz Ewo, ze nie potrafisz zrobic pierogow. Masz czas, co widac po twojej obecnosci na forum, masz internet, wiec nie kumam, jaki masz problem, zeby sie nauczyc. Ciast tez pewnie nie potrafisz piec, mies rowniez? salatki to filozofia. Robotki reczne tez. Ech, niech zgadne - przeciez Ty nie potrafisz nic i nic nie mozesz, bo sa male dzieci. paczki przeciez przyjda...

Bywaly tu rozne potrzebujace. Takie, ktore zadnej pracy sie nie baly tez. I powiem ci, ze robily wszystko, wszystkiego sie imaly, aby dorobic sobie chociaz pare groszy i im sie to udawalo przy duzych checiach. Uwierz mi, na forum jestem juz wiele lat.
      • ewa796 Re: Odpowiadam, bo widze pierogi sensacje wzbudzi 09.11.12, 10:06
        Tu się z panią zgodze oczywiście ma pani rację .Ale też nie będę oczekiwać wiecznie pomocy w jak pani to mówi w formie paczek itp.z form zgadza się ale też nie otrzymałam pomocy.A na dzień dzisiejszy naprawdę jej potrzebuje to że onia proszę to Źle? nie prosiła bym będę podstawie .A czas na napisanie postaci się znajdzie mam pracę w domku i pomimo że odpisywala na jeden czy dwa post zawsze się znajdzie.A praca która mam wykonać zawsze jest zrobiona więc nie ma problemu.Może jest pani tu kilka kilkanaście lat i.widziała pani tu różne historię ale w to niewnikam .I jeżeli będę tylko możliwości idę zaraz do pracy.Puki co nie mam takich możliwości nie mam takich.Ale dziękuje za dobre rady napewno wezmę je do siebie i zacznę działać w swoim kierunku .Oczywiście was o tym poinformuje.
        • atena12345 Re: Odpowiadam, bo widze pierogi sensacje wzbudzi 09.11.12, 10:29
          Wciąż dużo piszesz Ewo, ale nie odpowiedziałaś na pytania ze szpilki
          • claudel6 Re: Odpowiadam, bo widze pierogi sensacje wzbudzi 09.11.12, 15:48
            odpowiedziała:
            forum.gazeta.pl/forum/w,615,140060924,140324776,Re_prosze_o_pomoc_dla_dwujki_smykow.html
    • claudel6 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 09.11.12, 15:50
      Ewo, dziewczyny już Ci wysłały jakieś paczki, więc napisz czego Ci dla dzieci ubraniowo najbardziej jeszcze brakuje. Podaj mi tez swój adres na prix, zamówię Ci pieluchy, bo foremka, która u Ciebie była pisała, ze też są potrzebne. Dla mnie Twoja sytuacja jest wystarczająco potwierdzona.
      • mawitka Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 09.11.12, 16:00
        Ewa, nie gniewaj sie, ale nie mam czasu czytac historii Twojego zycia, ktora dostalam na maila. Obiecalam przeslac ubranka i to zrobie - potrzebuje tylko adresu.
        Co do rad odnosnie poszukiwania pracy to zgadzam sie z dziwczynami, ze cos zrobic musisz. I mimo, ze pomysl lepienia pierogow i sprzedawania ich na krzeselku na ulicy z dwojka dzieci (troche przekrecilam, wiem) uwazam od czapy to cos rzeczywiscie musisz zrobic.
        Nie wiem jakie masz wyksztalcenie czy doswiadczenie zawodowe, nie wiem czy przysluguja Ci jakies kursy z UP (nie znam sie na tym). Sama musisz cos ze soba zrobic.
        Porzucenie meza psychola to byl pierwszy wazny i trudny krok. Czas na nastepne....
        Trzymam kciuki.
    • claudel6 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 10.11.12, 14:08
      Ewo podaj mi swoj adres i nr telefonu. w mailach, ktore mi wysłalas nie ma tych informacji
    • marlenka85_k Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 10.11.12, 17:23
      ja chciałabym tylko napisać, że Ewa pracę ma smile pracuje u kobiety, u której mieszka ... sprząta i zajmuje się ogrodem ... w zamian nie płaci czynszu ... tak jak u mnie w mieście to jest jakieś 800-1000 zł ... smile
      • mamba30 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 10.11.12, 18:15
        Marlenka, weź się rozpędź i dalej sama wiesz co... Po prostu ręce mi opadają, jak czytam takie brednie. Jesteś tak zapluta, jak taki jeden, którego imienia nie wymówię....

Jątrzysz aby jątrzyć. Weź przeczytaj jeszcze raz - sprząta w zamian za mieszkanie, więc jaka to jest do cholery praca??? To jest tzw. umowa barterowa. Jeżeli nie wiesz, co to znaczy, skocz do wujka gugla uncertain

Kolejna sprawa - jakby mieszkała u siebie, to też by sprzątała i o ogród dbała i zapewne pensji by za to nie wymagała. Rety, paluchy mnie świerzbią jak diabli uncertain
        • anngam8388 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 10.11.12, 19:54
          Skoro mieszka u tej osoby, to moze z ta osobą zostawiać dzieci ..więc jaki problem by dorobiła?? ma jeszcze łatwiej niż ja , bo muszę zostawiać z dwunastolatkiem, czego już też się doczepiono
          • kannama Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 10.11.12, 20:04
            w tym akurat pewności nie masz, bo może mieszkać u starszej pani co nie ma siły opiekować sie dziećmi, lub u pani co nie ma ochoty opiekować sie dziećmi, bo niby dlaczego miałaby mieć? Dziadkowie często nie mają...ba, nawet ojcowie...
          • agula30-2006 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 10.11.12, 20:46
            Ale nie... dalej trzeba pisać żeby pisać pokazując jak się jest wszechwiedzącym...
        • marlenka85_k Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 10.11.12, 20:54
          kobieto czy ty umiesz czytać?? co ja takiego napisałam, że tak to opisałaś ???
          sprzątanie to nie praca??

echhh no chyba napisałaś to wszystko o sobie bo ja nie czuje się tego odbiorcą

Pozdrawiam smile smile
          • mamba30 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 10.11.12, 21:14
            Dziewczę, a czy ty potrafisz? Mam wiele wątpliwości. O ile literki składasz, o tyle czytanie ze zrozumieniem mocno kuleje.

Ewa mieszka za darmo!!! Nie płaci za wynajem!!! W zamian za to sprząta i dba o obejście!!! Ponownie polecam gugla, aby sprawdzić co to barter. Znaczy jest na zero.

Ja ciebie nie pozdrawiam. Trolle internetowe mi wiszą kalafiorem. Co najwyżej mogę starać się je uświadamiać...
            • marlenka85_k Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 10.11.12, 22:11
              >"skoczyłam do wujka gugla"

i szukam "wiszą kalafiorem" ...smile smile big_grin
              • sabka22 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 10.11.12, 23:18
                Matko co za słownictwo,aż po oczach razi.
                Przeczytajcie jeszcze raz cały wątek a znajdziecie odpowiedź czy Ewa mieszka z ową starszą Panią czy Ta Pani wyjechała...
                • hugo43 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 10.11.12, 23:58
                  a błędy ortograficzne,nawet w tytule, cię nie drażnią?
                  • pati1133 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 11.11.12, 01:18
                    czuje sie wezwana do odpowiedzi Ewa zamieszkuje u pani ktora nie mieszka w Polsce, więc trudno o opieke nad dziecmi
                  • sabka22 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 11.11.12, 09:29
                    Do mnie to było?błędy mnie zawsze drażnią ale nie tak jak bez podstawne chamskie odpowiedzi,na dodatek "zwis kalafiorem" przebija wszystko..kobieta jest wulgarna jak dla mnie.
                    • mamba30 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 11.11.12, 09:53
                      sabka22 napisała:

> Do mnie to było?błędy mnie zawsze drażnią

ale nie tak jak bez podstawne chamski

a to się akurat pisze łącznie, powinnaś chyba to wiedzieć, skoro tak cię drażnią błędy big_grin

> e odpowiedzi,na dodatek "zwis kalafiorem" przebija wszystko..kobieta jest wulga
                      > rna jak dla mnie.
                      >

weź mnie nie rozśmieszaj wspaniała sabko... zgłoś do agory, żeby wycięli, tylko się zastanów co - tez zwis czy kalafiora.
                    • bj32 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 11.11.12, 12:21
                      Zwisanie kalafiorem jest depresyjne, nie chamskie. Chamskie są notoryczne prowokacje na forum, które uskuteczniasz li tylko po to, żeby się coś działo. Idź może pakuj rzeczy dla wszystkich, którym cała reszta nie chce pomagać z marszu, co?
    • jbasko Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 11.11.12, 14:37
      czy otrzymała Pani jakieś butki zimowe dla synka? przypomni Pani rozmiar?
    • b.bujak Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 11.11.12, 18:46
      Ewa
      zrobił się bałagan w Twoim wątku i trudno prześledzić co już Ci wysłano;
      zrób przegląd tego, co już dostałaś i napisz nam, czego wam jeszcze brakuje, szczególnie jeśli chodzi o rzeczy takie, jak kurtki czy buty
    • atena12345 Pani Ewo 13.11.12, 08:08
      proszę przestać pisać prośby na priv
      • bj32 Re: Pani Ewo 13.11.12, 11:13
        Fajnie.
        Ciekawe,co jeszcze Ewa wymyśli.

Sorry, Ewa,ale czemu do Ateny, a nie do Sabki, Marlenki i kilku innych?
        • atena12345 Re: Pani Ewo 13.11.12, 11:28
          bj32 napisała:

> Fajnie.
          > Ciekawe,co jeszcze Ewa wymyśli.
          >
          > Sorry, Ewa,ale czemu do Ateny, a nie do Sabki, Marlenki i kilku innych?

Bo tam już pewnie napisała
          • ewa796 Re: Pani Ewo 13.11.12, 12:01
            A bylo juz tak cicho .widze ze jestem bardzo lubiana to napisalam to ateny tylko dlatego ze mnie nie widza i nie wiedza jaka sytuacja jest u mnie zla.dlatego opisalam co przezywalam ale nie wszyscy to rozumieja i trzeba robic sensacje jak ostatnio.By sie cos dzialo .Malo tego ostatnie sensacje wywolaly takze na innych forach kiedy jedna z osob kazala wejsc na moj forum.bo jest ciekawszy.Nie bede komentowacpozostawie to dla siebie.Wkoncu jest osoba na ktorej mozna sie wyzyc prawda.
            • atena12345 Ewa 13.11.12, 12:08
              Nie prosiłam Cię o pisanie do mnie na priv, nie deklarowałam tez żadnej pomocy. Opis sytuacji w jakiej jesteś mamy z forum i relacji forumki, która Cię odwiedziła. Pisanie na priv maili i załączanie do nich zdjęć dzieci nie jest w porządku w stosunku do mnie i do innych również.
              Albo nie rozumiesz co do Ciebie piszemy, albo nie chcesz rozumieć. Weź się w garść, zrób to dla tych bąków dwóch, których masz w domu, skorzystaj z porad dziewczyn, pytaj...itp.
              Póki co....kiepsko to wygląda

I nie wyzywam się na Tobie, ale to chyba nie ma sensu ci tłumaczyć, bo wiesz swoje...
            • bj32 Re: Pani Ewo 13.11.12, 12:36
              Słuchaj, ja rozumiem, że masz ciężko... Ty i połowa lokalnych forumowiczek. Niektóre mają więcej dzieci, niektóre są niepełnosprawne, mają niepełnosprawne dzieci, są po przejściach... A niektóre wszystko naraz. Ale stosują się do zasad.
              Tymczasem Ty robisz numer stulecia i piszesz do ludzi na priv. Nie wiadomo, co już dostałaś, czego nie, na pytania nie chcesz odpowiadać, bo"w wątku już pisać nie będziesz", bo "to wywołuje sensację na forum", bo "można się wyżyć". Cudownie!
              Kochana: oceniasz, krytykujesz i narzekasz, straszysz i się obrażasz, oraz się ciężko dziwisz, że ktoś chce informacji publicznie, a nie nękania na priv. Sprawa jest bardzo prosta: były tu już takie, które na priv każdej z nas umierały, a później się okazało,że pomoc do nich szła krociowa.
              Nie komentuj. Albo się dostosuj do zasad, albo cierp w milczeniu - Twoja decyzja.

Słowo Ci daję, ze coraz bardziej się zastanawiam, czy się w ogóle w takim stanie nadajesz do opieki nad dziećmi. Skoro ze sobą sobie poradzić nie możesz, to co z nimi?
          • mawitka Re: Pani Ewo 13.11.12, 12:03
            Do mnie Ewa nie pisala żadnych próśb mimo, że też zadeklarowałam pomoc.
            Tak czy inaczej chciałabym wysłać kombinezon dla jej syna, ale nie wiem czy ktoś już wysłał czy nie.
            Wiem, ze Ewa nie chce pisać w tym wątku (cała 'dyskusja' toczy się od pewnego momentu bez jej udziału i mimo to niektóre pomocne coraz bardziej się nakręcają), ale dobrze by było poinformować co już poszło.
            • atena12345 mawitka 13.11.12, 12:11
              ktoś już pisał posta z info o tym, że dostał maila od ewy + dostała go na pewno sabka, teraz ja (nie wiem czemu)
              Ewa już wie jak pisać maile do poszczególnych osób, ale nie zapyta co to np. dodatek mieszkaniowy i jak go załatwić.
              • mawitka Re: mawitka 13.11.12, 13:44
                Ja tez dostalam maila z historia Ewy, ale nie bylo tam zadnych prosb. Sama zadeklarowalam, ze wysle troche ciuchow. I mimo, ze tak sobie teraz wyglada jej wiarygodnosc, to ja zamierzam sie wywiazac.
                Pewnie dlatego, ze nie jestem do konca obiektywna - w bliskim otoczeniu mam osobe chora na schizofrenie i wiem co to za okropna choroba. Chcialabym tylko wiedziec co Ewa juz dostala jesli chodzi o ciuszki. Tyle.
                • atena12345 Re: mawitka 13.11.12, 14:09
                  osoby chore na schizofrenie muszą brać leki,Ewa wciąż podkreśla, że tych leków nie ma..
                  wnioski nasuwają się same.
            • ewa796 Re: Pani Ewo 13.11.12, 13:48
              dokladnie tak.jest mawitko cokolwiek bym nie pisala to ciagle jest zle.Boje sie o cokolwiek tu zapytac bo dostaje odpowiedzi ze niewiem co o tym myslec .Weszlam ty po pomoc a od samego poczatku wieszano na mnie psy.Dopiero po odwiedzinach pani z forum sytuacja ucichla.A teraz znoe przepychanki.Dlatego nie bede pisala na watku bo bynamniej jest spokoj I na priv nie bede sie tlumaczyc bo widze ze nie mozna .Jezeli to bylo niestosowne to bardzo was przepraszam.Co juz otzrymalam :buciki dla dzieci ,kilka bluzeczek spodni dla malwinki ,sukienki.2kurteczki oraz zywnosci i zabawki.Brakuje mi spodni dla czarka pampersow oraz vluzek z dlugim i krotkim rekawkiem I jak by ktos posiadal to jakies materialy zebym mogla wlozyc miedzy okna bo pomimo ze w krystku napale do rana jest zimno.
              • mamba30 Re: Pani Ewo 13.11.12, 14:01
                Ewa, przejdź sie po lumpkach i zakup sobie za grosze te materiały. Przesyłka też kosztuje i to nie mało, najtańsza paczka do kg bodajże to 9,50, a takie szmaty zapewne ważą dużo więcej. W Warszawie można kupić za kilka złotych zasłony. Skoro na urodę nie patrzysz, to się nadadzą. Tylko mi nie pisz, że w Częstochowie lumpków nie ma...

Powinnaś już odzwyczaić dziecko od pieluch, skoro Cię nie stać na nie. Wygodniej by Wam było i na pewno bardziej ekonomicznie. Próbuj.

Pisanie do ludzi na priva to jest nękanie, o ile taka osoba sama Cię nie poprosiła o to.

Teraz się możesz obrazić i zabrać zabawki do innej piaskownicy...
                • atena12345 Re: Pani Ewo 13.11.12, 14:28
                  mamba30 napisała:

> Ewa, przejdź sie po lumpkach i zakup sobie za grosze te materiały. Przesyłka te
                  > ż kosztuje i to nie mało, najtańsza paczka do kg bodajże to 9,50, a takie szmat
                  > y zapewne ważą dużo więcej.

Takie szmaty często ludzie wykładają przy śmietnikach - mozna sobie uzbierac na uszczelnienie wieżowca
                • ewa796 Re: Pani Ewo 13.11.12, 14:30
                  poslucham pani rad ma pani racje ucze synka na nocnik ale niechce siedziec na nim niebede go przeciez bila.Nie mam lekow bo nie mam za co wykupic jedno opakowanie koszt 11.70 mam och 9lekarz zapisal wiecej tylko dlatego zebym nie musiala przeciskac sie w kolejce z dziecmi.Tym bardziej ze synek to zywa iskierka .I nie wytrzymuje dlugo w biurach czy gabinetach nie mam z kim zostawic.A lumpeksy w Czestochowie pewnie ze sa tylko trzeba mniec pieniazki zeby po nie isc.Skoro nie mam na leki a co dopiero na materialy.Ale dziekuje za rady napewno beda mi pomocne.I obiecuje ze jak bede miala jakis problem oglosze na forum i skonsultuje
                  • renata.36 Re: Pani Ewo 13.11.12, 14:38
                    Nie wiem... może jestem mało wyrozumiała ale wydaje mi sie .że wykupienie i zazywanie lekarstw w twoim przypadku jest priorytetem.Ze względu na dzieci. ze względu na siebie.ze względu na bezpieczeństwo.jakkolwiek to zabrzmi. dla mnie jestes nieodpowiedzialna.
                    • pati1133 Re: Pani Ewo 13.11.12, 14:49
                      Ewa widziałyśmy sie tydzien temu,pamiętasz o co Cię prosiłam
                      Miałaś iść do apteki spisać ceny leków i do mnie wysłać ,szkoda że nie miałaś na to czasu
                      • mamba30 Re: Pani Ewo 13.11.12, 15:31
                        no wiesz, zarobiona była...
                  • mamba30 Re: Pani Ewo 13.11.12, 15:36
                    można w aptece wziąć odpis recepty i wykupić tylko część. Na wszystko Ewo masz swoją odpowiedź, nie da się, nie mogę, nie, nie i nie, bo nie... pomóżcie, wyślijcie, dajcie, bo ja taka biedna...

marznij zatem i zużywaj więcej opału, skoro moje rady są do psiej...

.I obiecuje ze jak bede miala jakis problem oglosze na forum i skonsult
                    > uje

dla mnie nie musisz nic ogłaszać, bo i po co? na mnie to wrażenia nie robi żadnego i nie spowoduje chęci wysłania ci paczki z czymkolwiek. Z rad i tak nie korzystasz tylko jojczysz wiecznie.

I nie bądź cyniczna, bo to ty tu po pomoc przyszłaś, a nie ja...
                    • kannama Re: Pani Ewo 13.11.12, 19:42
                      Odpisu recepty na leki na schizofrenie żaden odpowiedzialny aptekarz nie da. Ale można poprosić lekarz, żeby wypisał leki na kilku receptach i tyle.
                  • pitahaya1 Re: Pani Ewo 13.11.12, 15:43
                    ewa796 napisał(a):

A lumpeksy
                    > w Czestochowie pewnie ze sa tylko trzeba mniec pieniazki zeby po nie isc.Skoro
                    > nie mam na leki a co dopiero na materialy.Ale dziekuje za rady napewno beda mi
                    > pomocne.

Chcesz wersję darmową? Idź do punktów przeróbek krawieckich. Końcówek materiałów mają tak od zatrzęsienia. I mi nie odpisuj, że punktów nie ma. W mojej dziurze są trzy. Często biorę końcówki tkanin, tasiemki. Ostatnio dostałam całe dwie siaty.

Wyjdź z domu. Siedzieć w domu wołając "nie da się" co druga potrafi.
                    • mamba30 Re: Pani Ewo 13.11.12, 15:48
                      Pitahaya, uwierz mi, że moich warszawskich lumpeksach i to na drogiej dzielnicy można na wyprzedażach kupić całe zasłony po 5 zeta. No w mordą jeża, nawet tyle nie jest w stanie uciułać?

Każda dotąd rada spotkała się z negacją. jedynie te posty, w których ktoś coś chce wysłać są ok. Przerażające i porażające jest to dla mnie...
              • karolina198001 Re: Pani Ewo 13.11.12, 14:07
                a jaki rozmiar rzeczy i bucików nosi pani synek ?
              • bj32 Re: Pani Ewo 13.11.12, 16:31
                Ty nie chcesz pomocy, tylko prezentów.
                Jeśli ruszysz tyłek do apteki i dowiesz się, jakie są ceny leków to niewykluczone, ze jakaś życzliwa dusza raczy Ci je zakupić przez net. Ale Tobie zwyczajnie jest łatwiej siedzieć i klepać, ze "wieszano na Tobie psy" i "Ty już nie będziesz pisać".
                No to nie pisz-łachy nikomu nie robisz. Licz się z tym, ze przy Twojej chorobie jesteś nieobliczalna i zagrożone są Twoje dzieci. W najlepszym wypadku Domem Dziecka.
              • atena12345 Re: Pani Ewo 13.11.12, 17:00
                Po pierwsze: w aptece można kupić jeden lek z recepty, a na resztę wziąć odpis, ważność recepty przedłuża się o kolejne 30 dni. Cholera też mam bardzo żywe dzieci, młodszy zwykle czołgi się pod biurka, albo coś innego wymyśla, ale ja trzeba to jadę z nim i załatwiać.
                Po drugie: co to za leki i ile kosztują też nie chciało się sprawdzić
                Po któreštm: szmaty možna uzbierać przy śmietnikach (piszę to z całą powagą) można też iść do lumpeksu i poprosić o jakieś szmaty, myšlę że bez problemu dostaniesz za darmo jeśli powiesz po co ci są potrzebne.
                • sabka22 Re: Pani Ewo 13.11.12, 17:33
                  Przecież pisała Ewa ile kosztują leki..
                  Lumpex to instytucja charytatywna?chyba nie,jeśli zgłosi się takich jak Ewa 20stu?
                  Fajnie że dajecie rady,ale nie wymyślajcie ich na siłę.
                  Mi się wydaje że możesz po takie "szmaty" iść do MOPSu i tam na pewno dostaniesz za darmo.
                  • atena12345 Re: Pani Ewo 13.11.12, 17:53
                    sabka22 napisała:

> Przecież pisała Ewa ile kosztują leki..

nie pisała, miała napisać do pati

> Lumpex to instytucja charytatywna?chyba nie,jeśli zgłosi się takich jak Ewa 20s
                    > tu?

Ewa jest w dwudziestu osobach?
                    Mówimy o szmatach, które również można znaleźć przy pojemnikach PCK
                    Nie, masz rację Sabka:
                    Przepraszam cie, zaraz spakuję trochę szmat i wyślę Ewie
                    Matko...

> Fajnie że dajecie rady,ale nie wymyślajcie ich na siłę
                    > Mi się wydaje że możesz po takie "szmaty" iść do MOPSu i tam na pewno dostanies
                    > z za darmo.

Nie wymyślają na siłę
                    • sabka22 Re: Pani Ewo 13.11.12, 18:07
                      Wiesz co ja nie widziałam u siebie szmat przy pojemnikach pck,na śmietniku są chyba tylko ułamek sekundy a bezdomnych odwiedzających lumpeksy i proszących o szmaty sporo..
                      Po co się unosisz?każe Ci ktoś coś wysyłać?
                      Leki kosztują 11,90 za opakowanie,trzeba się wysilić i poszukać w postach,da się.
                      • bj32 Re: Pani Ewo 13.11.12, 20:05
                        Widzę, Sabka, ze jesteś i dokładnie poinformowana o ilości proszących o szmaty i o tym, ile czasu szmaty wiszą na kontenerach... Zdumiewające, ze przy całej swojej wiedzy tak Ci kiepsko i szło w życiu i idzie pomaganie.
                        Ale ferment siać potrafisz znakomicie...
    • pati1133 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 13.11.12, 18:20
      Ewa ma różne lekarstwa nie każde kosztuje 11.90 dlatego prosilam o koszt wszystkich
      • sabka22 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 13.11.12, 18:22
        Ale Ewa pisała o lekach za 11,90,wydaje mi się że to są te najważniejsze skoro o nich wspomina.
        • anna.k777 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 13.11.12, 18:31
          Przepraszam,że tak napiszę,ale wygląda to tak jak nie urok,to sraczka.Wszystko źle,jak mają jej pomocne emamy pomóc,jak coś chcą się dowiedzieć,to ty Sabka jakoś dziwnie atakujesz innych.Wydaje mi się,że niepotrzebnie służysz za adwokata,bo bałagan powstaje istny.Dlaczego Ewa nie pójdzie z receptą,oraz karteczką z cenami leków do ops,w aptece nawet jej podbiją pod tymi cenami.
          • missmiriam1 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 13.11.12, 20:11
            Ciekawa jestem, kiedy Sabka wreszcie zda sobie sprawę z tego, że zwyczajnie Ewie szkodzi. Bo nie dość, że swoimi wypowiedziami pokazuje, że zasady na tym forum Ewy nie obowiazują, to dodatkowo szkodzi jej na przyszłość, utwierdzając w przekonaniu, że ''się nie da''. Ewa nie była w lumpeksie spytać o darmowe rzeczy, ale Sabka oczywiście wie, że tam dzikie tłumy po szmatki przychodzą a sprzedawcy i tak nie dadzą. Otóż nie, dadzą. Rok temu wór szmatek za darmo dostaliśmy na legowiska dla psów. Zasłony, naddarta posciel. I jeszcze nam podziekowano, że do kontenera panie nie muszą się z tym taszczyć. Sabko, wmawiając Ewie, że się nie da, że nie trzeba sie starać serio jej pomagasz?
        • atena12345 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 13.11.12, 19:30
          sabka22 napisała:

> Ale Ewa pisała o lekach za 11,90,wydaje mi się że to są te najważniejsze

A mi się wydaje, że Ewa powinna się wysilić
        • bj32 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 13.11.12, 20:44
          "wydaje mi się"
          No właśnie...
    • anngam8388 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 13.11.12, 18:43
      Co do recept,to ja dostałam zaświadczenie z apteki o cenie leków oczywiście podbite. poszłam z tym do mopsu po celówkę . Z recepty wykupiłam tylko antybiotyk który był niezbędny na resztę wzięłam tzw odpis. Gdy dostałam celówkę bez problemudostałam swoje leki idąc z odpisem. Trzeba iśc poprosić , pogadać to wszystko się da

I wybacz nie tylko Ty masz zywe dziecko mój dwulatek na przykład jest bardzo trudny do ogarnięcia. I załatwiajac rodzinne stałam kilka godzin z nim bo musiałam.Ile nerwów przy tym zjadłam tylko ja wiem, bo jest super żywym dzieckiem.Sztukę bycia w kilku miejscach na raz opanował do perwekcji.A ja dziś przy nim myłam okna zaprzyjażnionej starszej pani. Sama powiedziała, że mały to wyjatkowy rozrabiaka, ale podbił jej serce smile

Zauważyłam,ze Ty odpowiadasz na każdy post ,ze sie nie da. Przez prawie tydzień nie poszłaś do apteki, aby spis i cenę leków do Pati wysłać.
    • ewencja Recepty 13.11.12, 19:44
      Autorko,
      wyslij mi skany recept, postaram sie je wykupic, na adres gazetowy,czyli: ewencja@gazeta.pl
      • bj32 Re: Recepty 13.11.12, 20:56
        Dostałam też od jednej z forumek propozycję, ze dorzuci do leków, jeśli ktoś je wykupi. Chętnych zapraszam na priv do mnie.

Dziewczyny, jeśli Ewa nie będzie miała leków, to sytuacja zrobi się groźna i dla niej, i dla dzieci. Czasu jest mało... o ile w ogóle jest. A przekazanie pieniędzy bezpośrednio Ewie odpada.
        • sabka22 Re: Recepty 13.11.12, 21:33
          Blanka nie zamierzam z Tobą wchodzić w pyskówki,mam prawo pisać i będę,na nic Twoje wywody.
          Poradziłam Ewie co ma zrobić żeby za darmo takie szmaty znaleźć i myślę że się zastosuje nie koniecznie żebrając za darmo w lumpeksie.
          Po za tym ja nie będę Ewie dawała pustych rad,czytajcie ze zrozumieniem,przecież pisała że od stycznia ma dzieci w przedszkolu więc rozejrzy się za pracą,potrzebuje pomocy chwilowej,teraz.
          Po co mam jej radzić jak niektóre dobre ciotki że ma już pracy szukać?ma dzieci w domu,nie ma co z nimi zrobić,od początku roku będą w przedszkolu...dla mnie sprawa jasna.
          • missmiriam1 Re: Recepty 13.11.12, 21:43
            Powtórzę jeszcze raz - działasz na szkodę Ewy, mam tylko nadzieję, że nie jest to działanie zamierzone. Do stycznia kawał czasu, czemu z uporem maniaka negujesz rady dotyczace np. pracy dorywczej? Czemu tak ważne dla ciebie jest to, żeby nie próbowała się ogarnąć?
            O szmaty w lumpeksie nie żebrałam - zapytałam, czy maja zbedne, nawet nie pytały po co mi są potrzebne. I czym rózni sie proszenie w lumpku od proszenia w MOPSie? A przepraszam, w lumpku ''żebrałaby''...
            • marlenka85_k Re: Recepty 13.11.12, 22:31
              ja też was proszę dziewczyny przestańmy się kłócić ... to wszystko Ewa czyta i to jej na prawdę szkodzi ... czy można ten wątek usunąć i zacząć jeszcze raz ??? i napisać tam w porządku o tym co Ewa dostała, co potrzebuje i dać jej realne rady co mogłaby w tej zaistniałej sytuacji zrobić żeby sobie pomóc ...
              • bj32 Re: Recepty 13.11.12, 22:42
                Nie można, bo nie usuwa się wątków wyłącznie dlatego, ze jedna zakichana obrończyni z drugą niezorganizowaną potrzebującą biegają w kółko i potykają się o własne nogi.
                Poniżej napisałam, co trzeba zrobić i jak wszechmocna Sabka nie jest w stanie, to może Ty z łaskie swojej się tym zajmiesz, co? Recepty, ceny, pobliska apteka internetowa.

A Ewa zamiast siedzieć na zadku i czytać, mogłaby się ruszyć do załatwiania spraw urzędowych. Nie o tej porze, naturalnie, ale zdaje się, ze w ogóle ma z tym problem, a nikt tego za nią nie zrobi.
              • missmiriam1 Re: Recepty 13.11.12, 23:17
                Marlenka, jakie rady, skoro od razu zjawi sie Sabka i je zaneguje?
          • bj32 Re: Recepty 13.11.12, 22:08
            Czy Ty, Makowa Panienko, wiesz w ogóle, co się dzieje? Jak jesteś taka genialna, to rusz swój wszechwiedzący zadek i powiedz mi, kto podejdzie do Ewy, weźmie receptę i kupi jej leki? Bo nikt zdrowy umysłowo Ewie gotówki do ręki nie da. Jesteś, zakichańcu, jej przyjaciółką, to weź od niej skan recepty, dowiedz się, ile kosztują te cholerne leki, gdzie koło Ewy jest apteka, w której można kupić je przez net i upewnij się, że do Ewy dociera, ze ma je odebrać. A wtedy jest szansa, ze dostanie leki i będzie mogła ruszyć mózgownicą, zanim zrobi faktycznie krzywdę sobie albo dzieciom.

I zamknij już dziób, bo mi się kilkanaście osób zwierzyło, ze chciały Ewie pomóc, ale przez Twoje pyszczenie, wszechwiedząca, odechciało im sie zupełnie.
            • sabka22 Re: Recepty 14.11.12, 08:38
              Kobieto śmieszna jesteś,ktoś chciał pomóc ale przeze mnie nie pomógł??dziób masz Ty i to nie wyparzony.
              Poczytaj co o Tobie wypisują a potem pisz co na mnie..
              Nie sądzę że szkodzę Ewie,chciała pomocy chwilowej,przesłała dokumenty,była u niej Pati..czego więcej Wam potrzeba do pomagania?Napisała że od stycznia idą dzieci do przedszkola i ma szansę na pracę.To Wy drążycie sprawę a gdyby Ewa miałą nóż na gardle to znalazła by sobie dorywczą pracę.Potrzebowała odzieży na teraz i tyle,dziecko w sandałach jeździło po tym zimnie,myślisz że czekałaby z tym do pierwszej wypłaty?nie,dlatego poprosiła tu i koniec.
              Ja chcąc pomagać nie patrzę na to co ktoś pisze i każdy mądry tak zrobi.
              Koniec.
              • missmiriam1 Re: Recepty 14.11.12, 08:52
                Tak, szkodzisz. I zaszkodziłaś.To między innymi osoby współfinansujące pomoc organizowaną przeze mnie odmówiły po przeczytaniu twoich wpisów. Zrekompensujesz to Ewie? A dziecko w sandałach na mrozie to jest, jak to ujęłaś, ''nóż na gardle''.
                • mawitka do Sabki 14.11.12, 09:16
                  Zaszkodzilas miedzy innymi tym, ze przez bezsensowne pyskowki watek rozrosl sie tak, ze niektore z pomocnych nie bedzie miala czasu, zeby przez calosc przebrnac.
                  Ja paczke wysle, ale tylko dlatego, ze nie jestem obiektywna jesli chodzi o schizofrenie. Czesc osob zniecheci sie czytajac Twoje wypowiedzi negujace kazda pomoc. Twoje Sabko, nie Ewy! Ale Twoje zdanie i napastliwe wypowiedzi sa utozsamiane ze zdaniem Ewy.
                  Oczywiscie nie tylko Ty pisalas obrazliwe i chamskie komentarze, ale to Ty niby trzymalas strone Ewy...... I to Ty zaszkodzilas najbardziej. Niestety.
                  • renata.36 Re: do Sabki 14.11.12, 09:27
                    Sabka. kim ty jestes w tym wątku?Wspierającą. pomagającą. broniąca czy tylko wkur... innych.Ogarnij sie dziewczyno i znajdz sobie bardziej twórcze zajecie.
                    • sabka22 Re: do Sabki 14.11.12, 10:07
                      Przepraszam a posty Blanki nie zraziły potencjalnych darczyńców do pomocy?dziwne bo to Ona od początku bardziej jechała na Ewe,ja chcę Ewie pomóc,wysłać rzeczy dlatego się udzielam a Blanka po co odpisuje na posty i robi zamieszanie?chce pomóc?wątpię.

Ewo,napisz że będziesz miała dziś opakowanie leków,żeby zamieszania nie było.
                      • renata.36 Re: do Sabki 14.11.12, 10:28
                        To wyślij po prostu te rzeczy i już Po ci Ci ta cała "oprawa".
                        • sabka22 Re: do Sabki 14.11.12, 10:31
                          A po co innym oprawa?ja jedna tu piszę?chyba nie,co się mnie czepiliście.
                          • pitahaya1 Re: do Sabki 14.11.12, 10:36
                            Sabko, nie znam Cię osobiście, więc personalnie nic mi do Ciebie ale krecią robotę Ewie robisz.
                            Masz taki trend "muszę, bo się uduszę". Koniecznie musisz zabrać głos, koniecznie musisz odpisać, koniecznie musisz kogoś pouczyć, koniecznie...
                            Ewa na tym traci.

To tyle. A zrobisz z tym co chcesz.
                            • sabka22 Re: do Sabki 14.11.12, 10:45
                              Czyli jak ja odpiszę to Ewa traci ale jak inni jadą po niej to jest ok?tak mam to rozumieć?
                              • pitahaya1 Re: do Sabki 14.11.12, 10:54
                                Nie zrozumiałaś. Nie chodzi mi personalnie o Ciebie, bo do Ciebie jako osoby nic nie mam.Chodzi wyłącznie o pokierowanie rozmową w ten czy inny sposób. Takie "zamieszanie" i bicie piany powoduje jedynie, że potencjalnych chętny do pomocy już na wstępie ma dość. Ludzie nie chcą wnikać w setny post. Ludzie czytają pierwsze 50 wpisów i uciekają gdzie pieprz rośnie, bez doczytania, że może jednak warto pomóc Ewie czy innej osobie, bo to nie tylko Ewy się tyczy.

I mówię Ci to jak jedna z koordynatorek akcji gwiazdkowej.

• sabka22 Re: do Sabki 14.11.12, 11:00
                                  Ja to rozumiem ale jak mnie ktoś osądza o szkody na rzecz Ewy to przepraszam ale nie da się nie pisać bo o mnie chodzi.
                                  Po za tym to chyba norma bo każdy wątek z prośbą rozrasta się na pyskówkach a ja w każdych nie uczestniczę.
                                  • pitahaya1 Re: do Sabki 14.11.12, 11:11
                                    I znów napiszę, że nie chodzi mi o Ciebie. Nie twierdzę, że w każdym wątku bijesz pianę. Chodzi mi o styl prowadzenia rozmowy. W tym wątku jest ponad 350 wpisów, z czego tylko z 50 na temat. Reszta to przepychanki, które niczemu nie służą.

Kolczyki to pomysł od czapy. Sama zamawiam te ręcznie robione i o ile w sklepie kosztują ponad 200zł (duże kamienie), o tyle ja płacę za nie nie więcej niż 60zł i jeszcze gratisy dostaję. Bo jakoś trzeba je sprzedać a konkurencja rośnie. To w temacie kolczyków. Nie teraz, chyba, że Ewa jest bardzo obrotną osobą i ma ten siódmy zmysł. Wtedy jest sens ale wtedy to trzeba trochę więcej zainwestować niż w drut i szczypce. Pani, od której kupuję biżu, regularnie siedzi na wystawach, targach, szuka ciekawych kamieni, szuka pomysłów. A zarobek z tego "na waciki".
                      • claudel6 Re: do Sabki 14.11.12, 10:46
                        Nie martw sie sabka, kwoki sie rozgadały, jak zawsze, jedna przez drugą, a bj jak zawsze musi mieć ostatnie słowo, bo się udusi. Czasem nie da się na tym forum wytrzymać. Gdyby nie to dla mnie najbardziej osiagalny sposób na pomoc innym ludziom, to bym dawno się z tego forum wypisała. Twoje wpisy w żadne sposób np. mnie nie zraziły, a jesli kogos zraziły, to znaczy że jego chęc pomocy była gó..ana.
                        W ogole to z boku wyglada jak paplanina 8-9-latek w podstawówce, a ty to, a ty to, a ty śmaka owaka.
                        • sabka22 Re: do Sabki 14.11.12, 10:54
                          Wiesz co ja wiem że nikomu nie szkodzę,jeśli ktoś chce pomóc to pomaga proste dla mnie.
                          To że Bj musi mieć ostatnie słowo także wiem,jak by nie było trochę już na forum jestem,ale to w jaki sposób potrafią dawać dobre rady to już paranoja...żeby to były jeszcze realne do wykonania rady byłoby super.

Dziewczyna nie ma na chleb ale każą jej zacząć chałupnictwo,za chwilę jak Ewa ma pomysł piszą że to przecież nieopłacalne..każą iść pod koniec roku do pracy(widać nigdy tej pracy nie szukały same w listopadzie)ale wiem,tak da się..każą dorabiać przy wszelkich pomocach typu sprzedaż zniczy,sprzątanie mimo tego że Ewa pisze że nie ma co z dzieciakami zrobić..wszystko jest takie super łatwe że aż dziwne że taka bieda i bezrobocie jest w Naszym kraju..
                        • zuzann-a Re: do Sabki 14.11.12, 12:35
                          claudel6 napisała:

> Nie martw sie sabka, kwoki sie rozgadały, jak zawsze, jedna przez drugą, a bj j
                          > ak zawsze musi mieć ostatnie słowo, bo się udusi. Czasem nie da się na tym foru
                          > m wytrzymać. Gdyby nie to dla mnie najbardziej osiagalny sposób na pomoc innym
                          > ludziom, to bym dawno się z tego forum wypisała. Twoje wpisy w żadne sposób np.
                          > mnie nie zraziły, a jesli kogos zraziły, to znaczy że jego chęc pomocy była gó
                          > ..ana.
                          > W ogole to z boku wyglada jak paplanina 8-9-latek w podstawówce, a ty to, a ty
                          > to, a ty śmaka owaka.

O dzięki Ci za ten post bo już sobie pomyślałam, że ja faktycznie z kosmosu jestem skoro widzę co innego niż większość tu piszących.
                        • ewa796 Re: do Sabki 14.11.12, 13:19
                          kochana sabko nie kluc sie i nie pisz juz nic bo naprawde wyszedl z tego magiel .Osoby ktore chca mi pomoc nie maja mozliwosci dostepu do postow czego mi potrzeba .A wiesz ty jak i inne ze potrzebna mi jest pomoc nie tylko w formie paczek dla moich dzieci a tez lekow .Takze prosze cie ucisz odrobinke emocje.Bo kazdy znas je jakies ma jedni dobre inni zle wiec .prosze tylko o to dziekuje
                          • bj32 Dziękuję, Ewo. 14.11.12, 13:23

• bj32 Re: do Sabki 14.11.12, 12:00
                        Wykorzystałaś Ewę po to, żeby udowodnić, ze jestem podła. Jesteś wredną manipulatorką, która kosztem chorej kobiety i jej dzieci chce sobie zrobić pozytywny PR i zaszkodzić mi. Chciałaś dobrze, a wyszło jak zwykle.
                        Mam nadzieję, ze Ewa będzie miała okazję Ci podziękować aż Ci się czkawką odbije.
                  • missmiriam1 Re: do Sabki 14.11.12, 10:32
                    Nie bedę cytowała tego, co napisała Mawitka, ale o to dokładnie chodzi. I nie tylko o to...
                    Sabka, to, że kłamiesz w wątkach dotyczących pomocy otrzymanej przez ciebie, to twoja sprawa. Ale to, że twoje wypowiedzi w tym wątku odstraszyły mi ludzi, których namawiałam na pomoc Ewie, to już zabawne być przestało. I nie, posty Blanki ich nie zniechęciły. To ludzie pomagający mi od dawna, i od dawna poczytujacy wskazane przeze mnie wątki. Za cenę pobrylowania jako ''jedyna sprawiedliwa'' zrobiłaś dużo złego.
                    • sabka22 Re: do Sabki 14.11.12, 10:43
                      Kobieto zejdź ze mnie i zajmij się czymś pożytecznym,bo teraz to nawet napiszesz że swoimi postami życie Ci zrujnowałam,daj sobie spokój z wyimaginowanymi "osobami".
                      W czym kłamię co?opamiętaj się i zamiast deklarować że "jakieś osoby" się zraziły to sama pomóż skoro tak strasznie się udzielasz.
                      Ja tez mogę napisać że cała masa osób nie chce teraz pomóc Ewie bo Blanka wyrzuca swój jad na forum..i co wierzysz mi?ja mam głęboko w zadku co Ty myślisz,są dziewczyny które pomogły i super,nie obnoszą się z tym.
                      Ja też nie zamierzam.
                      • missmiriam1 Re: do Sabki 14.11.12, 10:49
                        Sabka, czy do ciebie nic nie dociera, serio? Nadal bedziesz odstraszać tych, którzy się zastanawiają i czytaja ten wątek? I nie sa to wyimaginowane osoby, nie będę ci wyliczać, co i komu na tym forum i poza forum dały, bo ty i tak wiesz lepiej i nawet wiedząc, ża nadal działasz na szkodę Ewy pisać napastliwie będziesz. A w czym kłamiesz? A w watkach dotyczących pomocy, która otrzymałaś z forum. I jak napiszesz o tej masie osób, to bedzie kolejne twoje kłamstwo.
              • bj32 Re: Recepty 14.11.12, 11:54
                Dalej nic nie rozumiesz, pieniaczu.
                Nie ma znaczenia, co o mnie wypisują, a Twoje słowa
                "gdyby Ewa miałą nóż na gardle to znalazła by sobie dorywczą pracę."

tylko dodatkowo zaszkodziły Ewie. Nie ma noża na gardle? OK.

Ewa, podziękuj Sabce za pomoc.
                Ja już wiem, co mam zrobić.
      • b.bujak Re: Recepty 15.11.12, 20:22
        ewencja napisała:

> Autorko,
        > wyslij mi skany recept, postaram sie je wykupic, na adres gazetowy,czyli: ewenc
        > ja@gazeta.pl

dostałaś skany ??
        • ewa796 Re: Recepty 15.11.12, 20:45
          kochane odnosnie zakupu lekow jest wyjasnione forumowiczka ktora u mnie byla zakupi mi pozostale leki.Teraz mam wykupione 2op.tj 40 tabletek a wiec starczy .Kwestia leku zalatwiona .Pisze pani o Mops w mc listopadzie nie otrzymam juz pomocy tylko dlatego ze przyznali mi 590zl gdzie oplacilam bierzace rachunki takze nie ma szans bym teraz dostala bo twierdza ze nie maja funduszu.Pracownik socjalny przyjdzie na poczatku grudnia i muwil ze cos dostane na swieta .
    • anngam8388 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 14.11.12, 09:46
      Jak jest jakaś zbiórka na leki to ja chętnie się dołożę trochu. Sama nie mam wiele, ale jak kazdy dołozy to ziarnko do ziarka i leki będą. A wydaję mi się, że to jest na teraz potrzeba najpilniejsza .Może jak Ewa zacznie brać leki to się ogarnie i zacznie działać.Może to jakteraz postępuje to przyczyna jej choroby. Jeżli ktoś zbiera na te leki proszę o numer konta na priw
      • marlenka85_k Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 14.11.12, 10:04
        tak sobie myślę że może wyślemy do Pati?? ja też bym się dołożyła ...
        recepta jest już w aptece, także Ewa może wykupić resztę leków tylko w tym miejscu ..

Pati co ty na to ??
        • ewa796 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 14.11.12, 10:20
          Kochane mamy to prawda dzis bede miala lek Jedno opakowanie starczy mi na 30dni uzgodnilam z farmaceuta ze bede mogla ten lek wykupic w ratach bez problemu .Pomoc swoja zaoferowala mi Pati ze bedzie u mnie przed swietami i zakupi mi lek na te chorobe .Dodatkowe dwie recepty na wrzody zoladka przepadly do wykupienia musze podejsc i poprosic lekarza by wypisal mi nowa.Bardzo dziekuje za pomoc wszyskim ktorzy chcieli zakupic mi lekarstwa.Odnosnie pracy zgadzam sie z tym ze potrzebna mi jest nie miala bym tylu problemow.Chcialabym i nawet pomysl tez jest ale na to potrzebuje niewielkiego wkladu finansowego.Jest to zdobienie i robienie kolczykow.Mozna te akcesoria kupic na alegroo.Nie sa drogie i praca w domku.Ale musze czekac na zaswiadczenie od komornika bym mogla.potem ustabilizowac sytuacje finansowa.Wtedy rusze z tym pomyslem wiem ze jest oplacalne tylko trzeba pozyskac odbiorcow.A od stycznia rusze do pracy gdy malwinka pujdzie do przedszola bo mam zalatwione od drugiego semestru.Dziekuje wam za motywacje i sile.pozdrawiam
          • sabka22 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 14.11.12, 10:34
            Więc wyszło na to że jest jak pisałam,żeby zacząć coś w domu potrzeba pieniędzy na początek,od stycznia Ewa będzie mogła zacząć pracę,to wszystko napisała już wcześniej ale Wy nadal drążycie,chore to jest.
            • atena12345 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 14.11.12, 10:43
              sabka22 napisała:

> Więc wyszło na to że jest jak pisałam,żeby zacząć coś w domu potrzeba pieniędzy
              > na początek,od stycznia Ewa będzie mogła zacząć pracę,to wszystko napisała już
              > wcześniej ale Wy nadal drążycie,chore to jest.

ales Ty sabka zacietrzewiona jest.... nic nie wyszło... wyszło, że od stycznia może JEDNO dziecko pójdzie do przedszkola, a to nad wyraz ruchliwe zostaje w domu. Poza tym co to przeszkadza w robieniu kolczyków?
              Oczywiście nie dociera do Ciebie nic...
          • missmiriam1 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 14.11.12, 10:44
            Ewo, ale zdajesz sobie sprawę z tego, że na ręcznie robioną biżuterie jest niewielkie zapotrzebowanie i ogromna konkurencja? Że te rzeczy sie zwyczajnie słabo sprzedają, bo na każdym portalu jest tego mnóstwo za grosze?
            • sabka22 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 14.11.12, 10:47
              Proszę ciocia dobra rada sama teraz zniechęca Ewę do jej pomysłu..szkoda bo ma dziewczyna jakiś pomysł i myslę że fajny.
              Moja znajoma robi i pieniążki z tego ma,niewielkie ale na mleko czy pampersy dorobi.
              Tylko potrzebny jest wkład finansowy.
              • missmiriam1 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 14.11.12, 10:53
                Pewnie, lepiej ją namawiać na władowanie kasy w zakup materiałów i robienie rzeczy, których na portalach jest zwyczajnie zatrzęsienie...
                Świetnie, skoro wiesz lepiej, to ''pomagaj'' Ewie dalej. I żyj z tym później. Z efektami twojej ''pomocy''.
                • sabka22 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 14.11.12, 10:57
                  A jaki jest efekt Twojej pracy i Twoich postów??
                  Wiesz co Ty nie wiesz co ja otrzymałam z forum i czy w ogóle coś otrzymałam..ale nie o mnie wątek a Tobie od mojej osoby radzę się grzecznie odczepić.
                  No i przestań już pisać o "tej masie" ludzi bo nudne to jest.
          • atena12345 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 14.11.12, 10:57
            Ewo pomyśl jeszcze o innej formie dorobienia, bo z biżuterii nie wyżyjecie. Może porozwieszaj po mieście ogłoszenia, że pomyjesz okna przed świętami itp?
            • anngam8388 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 14.11.12, 11:06
              atena12345 napisała:

> Ewo pomyśl jeszcze o innej formie dorobienia, bo z biżuterii nie wyżyjecie. Moż
              > e porozwieszaj po mieście ogłoszenia, że pomyjesz okna przed świętami itp?

Nie wiem na ile Ewa jest sprawna fizycznie, tzn na ile ma siły , ale z własnego doświadczenia wiem,ze jest teraz bardzo duże zapotrzebowanie na przynoszenia węgla i drzewa starszym osobom z piwnicy.Sama mam trzy takie babcie ,jedną jeszcze z tamtego roku smile Przed świętami ruszy ogólnie potrzeba na trzepanie dywanów i ogólne sprzątanie.

Rozwieszanie ulotek to naprawdę dobra reklama, tylko dobra eada lepiej wieszać na drzewach i latarniach, tablice informacyjne nie zdają egzaminu, ponieważ ogłoszenia od razu są zaklejane przez onne duże ogłoszenia w formach plakatów.
    • atena12345 do wszystkich 14.11.12, 10:59
      przestańmy odpisywać sabce, może sie znudzi. Watek się rozrósł i nic z niego nie wynika
    • bj32 Najnowsze informacje: 15.11.12, 11:22
      Ewa jest objęta opieką MOPS, nie tylko pod względem świadczeń zresztą. Jej problemy są monitorowane.
      Jedna z dziewczyn zgodziła się zebrać pieniądze na leki i wykupić je Ewie w grudniu.
      • bj32 Zbiórka na leki 15.11.12, 11:41
        Piszcie do Pati1133
        • karolina198001 Re: Zbiórka na leki 15.11.12, 19:57
          ja rozmawiałam z panią Ewą przez maile i wyśle jej kilka ciuszków po moim synku ale dopiero po 27 listopada, po rodzinny bo teraz nie dam rady finansowo z opłata pocztowa smile
      • b.bujak Re: Najnowsze informacje: 15.11.12, 20:25
        bj32 napisała:

> Ewa jest objęta opieką MOPS, nie tylko pod względem świadczeń zresztą.

czy w takiej sytuacji MOPS nie powinien finansować leków ??
        • bj32 Re: Najnowsze informacje: 15.11.12, 20:49
          Nie ma obowiązku finansować. Może dofinansowywać w zależności od sytuacji. Muszą się kierować przepisami.

Dla mnie znacznie ważniejsze jest to, że tam na miejscu są ludzie, którzy w razie czego nie dopuszczą do tragedii - mam nadzieję. Sprawdziłam, ze nie trzeba ekstra Ewie organizować Anioła Stróża, bo już jakiś jest i mogę spać spokojnie.

Nie wiem, co Ewa dokładnie ze spraw urzędowych ma już załatwione, a czego nie i jakimi dokumentami dysponuje. Ale też i urzędnik nie ma prawa mnie o tym informować, ja zaś nie pytałam. Tyle wiem, że sytuacja Ewy jest znana i monitorowana. I to mi wystarczy.
          • ewa796 Re: Najnowsze informacje: 15.11.12, 22:00
            blanko kochana najbardziej sie ciesze ze mam leki .Dzis nie najlepszej formie ale tylko dlatego ze przerwa byla.Odnosnie papierow 26listopada wysylam na pomorze do komornika o zaswiadczenie potem jak tylko mi to przesla biore to i lece Z tym do funduszu.W grudniu przychodzi do mnie pracownik to cos dostane z pomocy moze i nie zawiele bo.wtedy tlumaczyl mi ze maja malo srodkow ale to juz cos .W styczniu Malwinka idzie do przedzkola wiec rozejze sie za jakas praca moze nie w swoim kierunku bo jak bede miala orzeczenie to z takim zdrowotnym schorzeniem nie przyjma legalnie .Ake dzaorobie chodz pare groszy.Wiecie ci najbardziej mnie zasmuca ze w wigilie bede sama z dziecmi nie mam tu do kogo pujsc a na pomorze nie pojade bo za duze koszta a podroz meczaca .Calkiem sama z dziecmi w pustym domku.A jesli chodzi o Aniola to mam kilku ktorzy nie pozwalaja mi sie zalamywac podnosza na duchu i wspieraja jak moga .Jestem im bardzo wszystkim wdzieczna z calego serca Bardzo Dziekuje .Blanko jak tylko bede miala udokumentowane dokumenty wysle skany do cb.pozdrawiamsmile
            • gd_3334 Re: Najnowsze informacje: 15.11.12, 22:47
              prosze niech któraś mi wrzuci na @ nazwy leków
            • bj32 Re: Najnowsze informacje: 15.11.12, 23:04
              Ewa: jesteś Ty i dzieci. Wigilia nie musi być na 40 osób, żeby było miło, ciepło i rodzinnie.
              Póki co pozbieraj się do kupy i pozałatwiaj sprawy urzędowesmile Wszystko systematycznie i będzie OK.
              Trzymam kciuki.
    • pati1133 lekarstwa 16.11.12, 10:59
      Dziewczyny leki kosztuja ,jak sie okazało 4.90 .Więc nie ma sensu zebyście wpłacały pieniądze bo potrzeba wykupić jeszcze tylko 2 opakowania .Bardzo wam dziekuje za chęć pomocy
      • agula30-2006 Re: lekarstwa 16.11.12, 11:39
        Ewa, napisz może co jeszcze jest Ci potrzebne żeby przetrwać ten czas. Trudno przekopywać się przez całość, by odszukać co już dotałaś a czego jeszcze brak.
        • mawitka Re: lekarstwa 16.11.12, 12:44
          Ja dziś po pracy wyślę Ewie paczkę z ubraniami dla syna: między innymi kombinezon na 98 cm i sporo ciuszków, które mogą być trochę za duże, ale można je wykorzystać dla córki (niektóre są unisex) albo przetrzymać do wiosny i będą ok. Wysyłam trochę ksiązeczek i zabawek (2 maskotki, puzzle, mały plecak, duży słoik nutelli) oraz mały koc. Pozdrawiam
      • totorotot Re: lekarstwa 16.11.12, 13:48
        Pati, Ewa pisala coś o wrzodach, to może na to by jej wykupić, co?
      • marlenka85_k Re: lekarstwa 16.11.12, 16:23
        Pati mi się wydaje, że chyba było 9 opakowań tego leku ... i jakieś jeszcze na wrzody powinna Ewa wykupić, ale musi iść po receptę ..
        • pati1133 Re: lekarstwa 16.11.12, 16:43
          Ewa miala przepisane 90 tabletek możę kupić 4 pudełka po 20 tabletek .kupila juz 2 jak do niej pojde kupimy nastepne .nie wiem czemu pisala o 9 opakowaniach ,moze kiedys byly po 10 sztuk ? .Jeśli chodzi o zoładek to musi iść po recepty .Z resztą jak do nie pójdę wszystko sprawdzę
          • ewa796 Re: lekarstwa 16.11.12, 16:52
            lekarz mial tak pogryzdana recepte ze ciezko bylo sie obeznac .Dopiero w tej aptece w ktorej wykupilam okazalo sie ze nie 9op a 90szt Kiedys byly pakowane po 30 drazetek teraz zmiejszyli i dlatego te 4 opakowania po 20 szt.Takze o10 drazetek mniej.Na wrzody zoladka musze zapisac bo skonczyl sie termin waznosci recepty teraz mam zastepczy ale malo skuteczny ale w poniedzialek.ide zapisac.pozdrawiam
    • ewa796 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 16.11.12, 13:41
      Kochane mamy .Dzis zadzwonilam do pracownika socjalnego o pomoc w sprawie piecyka do pokoju .Jak pisalam wam wczesniej pale w kuchni starej daty i mogla bym w nim palic caly dzien .Rano jak wstane juz jest wychlodzony pokoj.Jest zimno okna sa nieszczelne poupychalam czym tylko mozliwe ale to nic nie daje.Pracownik obiecal ze przyjdzie we wtorek byc moze uda nam sie zrobic wniosek na zakup takiego piecyka.Czarus juz jest chory za chwilke i malwinka sie mi pochoruje.Jeszcze tego by brakowalo bym mniala szpital tego bym nie chciala.Teraz najpilniejsze rzeczy jakie bym potrzebowala to.jakies cieple pizamki czy pajacyki .,koc , moze jest ktos kto rekawiczki i czapki po swoich dzieciach i jakies cieplejsze bluzy.Byla bym ogromnie wdziecznaChcialabym rowniez podziekowac osoba ktorzy przyslali mi zywnosc ubranka dla dzieci itd.Naprawde bardzo z calego serca dziekuje.smile
      • brysia0 Karolina198001 19.11.12, 08:10
        Kalrolina, jeżeli możesz wysłac paczkę szybciej, a chodzi jedynie o opłatę za przesyłkę, to ja pokryję koszty. I wysyłaj. Na priva podaj, proszę nr konta. pozdrawiam.
    • karolina198001 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 19.11.12, 13:11
      jeśli by pani mogła opłacić przesyłkę to byłoby super, wyślę jeszcze w tym tygodniu i napiszę do Pani ile wyszło opłaty smile a jak rozmiar nosi Pani Ewa może tez bym coś znalazła bo głównie mam po moim synku dla jej małego
      • brysia0 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 19.11.12, 14:17
        OK, to czekam na info. Od piatku na kilka dni nie mam dostepu do netu, więc jesli dasz radę do czwartku to od razu Ci przeleję.
        • karolina198001 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 19.11.12, 14:44
          postaram się wyrobić z poczta do czwartku smile tylko niech p. Ewa napisze jaki nosi rozmiar i czy buty zimowe dla małego mogą być w rozmiarze 25 ? ( mój synek dostał tutaj w tamtym roku od jede=nej z mama a teraz jeszcze inny maluch może je ponosić bo są w bdb stanie )
          • pati1133 karolina 19.11.12, 14:57
            Ewa nosi rozmiar 36 (co ja bym oddała za ten rozmiarsmile )
            a Czaruś ma dlugosc stópki 15 cm nie mam pojęcia jaki to rozmiar pozdrawiam
            • karolina198001 Re: karolina 19.11.12, 16:07
              a jak jest wysoka ? czy to takie malutkie 36 czy może 38 tez by pasowało ? buciki powinny być dobre smile
        • karolina198001 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 21.11.12, 14:46
          brysia0 napisała:

> OK, to czekam na info. Od piatku na kilka dni nie mam dostepu do netu, więc je
          > sli dasz radę do czwartku to od razu Ci przeleję.
          Witam, czy może odezwać się Pani do mnie na gazetowa skrzynkę smile nie mogę wysłać do Pani wiadomości sad paczka dzisiaj poszła do Ewy smile
          • penelopa40 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 21.11.12, 16:36
            karolino
            piszesz w okienku :do kogo" w mailu : brysia0@gazeta.pl i mail dojdzie!
            ci, którzy nie aktywowali konta nie mają automatycznie tego maila tylko trzeba wprowadzać adres mailowy ręcznie, ale wiadomości dochodzą...
            • karolina198001 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 21.11.12, 17:18
              właśnie tak robiłam ale nie chciało mi wysłać, jeszcze raz sprawdzę smile
              • brysia0 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 22.11.12, 10:23
                Karolino,

poczta od Ciebie doszła do mnie. Dzis przelałam na konto, które podałas wskazaną kwotę. Powinna dojśc najdalej jutro. pozdrawiam
    • ewa796 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 19.11.12, 23:16
      Kochani wlasnie dzis dostalam wezwanie na komisje ale mi niespodzianke zrobili na same mikolajki niezle.przeczytalam tu na forum ze ktos chce przeslac buty .Jezeli chodzi o mnie to juz mam kozaczki dzieki marlence 85 i innych dobrych ludzi.Diekuje wszystkim ktorzy podaja mi pomocna dlon.Teraz co potrzebowalabym to dla sb skarpetki i jakies grube rajstopy.Dla Malwinki jakies cieple czapki .Za okazane mi serce z gory bardzo dziekuje.smile
      • karolina198001 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 20.11.12, 07:19
        a dla synka przydadzą się na zimę buty ? jutro planuję wysłać paczkę z tym co mam, za dużo nie będzie ale zawsze coś już jest smile
        • marlenka85_k Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 20.11.12, 09:39
          wydaje mi się, że Czarek ma buty na zimę, ale chyba takie cieńsze ...
      • miedzymorze Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 20.11.12, 09:59
        ewa796 napisał(a):

> o dla sb skarpetki i jakies grube rajstopy.Dla Malwinki jakies cieple czapki .
        > Za okazane mi serce z gory bardzo dziekuje.smile

Czapkę polarową mogę wysłać, jaki numer skarpet ?
        prosze o maila z adresem jeszcze dzisiaj, jutro będę na poczcie.

pozdr.
        mi
    • bj32 Tabelka: 20.11.12, 11:28
      Tabelka z przesyłkami dla Ewy.
      • mawitka Re: Tabelka: 20.11.12, 11:44
        Pomylkowo zostalam wpisana dwa razy - napisze w tej sprawie do chomiczki.
        Co do paczki to Ewa potwierdzila, ze dzis ja otrzymala.
    • ewa796 Kochani potrzeboje waszej pomocy doradzcie 20.11.12, 23:15
      Jak wiecie mieszkam u pani ktorej pomagam w domku.I teraz mam problem jedyne ogrzewania w tym domku to plata tzw stara kuchnia na ktorej codziennie pale by przygotowac obiad .W pokoju jest strasznie zimno pomimo ze pale caly dzien w kuchni .Odradzaj mi elektryczny piecyk bo pozre mnie zywcem prad i.z nim oplaty.Doradzcie mi co w tej sytuacji zrobic? Amoze zna ktos taniego zduna ktory by postawil maly piecyk.za niewielka kwote albo macie moze inne pomysly jak ogrzac pokoj.Dziekuje
      • totorotot Re: Kochani potrzeboje waszej pomocy doradzcie 25.11.12, 22:16
        Może coś takiego byśmy się zrzuciły co, można wylicytować na allegro używany
        img16.allegroimg.pl/photos/400x300/28/19/00/72/2819007298Może coś takiego byśmy się zrzuciły co, można wylicytować na allegro używany
        • totorotot Re: Kochani potrzeboje waszej pomocy doradzcie 25.11.12, 22:19
          img16.allegroimg.pl/photos/400x300/28/19/00/72/2819007298

• totorotot Re: Kochani potrzeboje waszej pomocy doradzcie 25.11.12, 23:03
            allegro.pl/piecyk-gazowy-master-450-na-propan-butan-i2814979909.html

Może takie ?
    • karolina198001 Brysia0 22.11.12, 10:16
      napisałam do Pani wiadomość związaną z wysyłka paczki, tylko nie wiem czy doszła sad
      • ewa796 podziekowanie i pomoc odnosnie piecyka 26.11.12, 10:49
        Kochani bardzoi pom dziekuje wszystkim za pomocna dlon .Jezeli chodzi o paczuszke od karoliny dotarla wszystko przesliczne.Dziekuje bardzo takze innym pomocnym mama ktore mi pomagaja.Doradzalam sie odnosnie piecyka ale odradzaja mi gazowy i elektryczny .Najlepiej by bylo albo tzw koze tylko ze montaz tego piecyka drogo wychodzi dochodza rury czy blacha zdun wycenil to 250 zl .Zakup tego piecyka tez nie tani.Wiec muwia mi ze lepiej by bylo by lepiej ten olejowy dluzej cieplo trzyma .Energi tez nie wypala z byt duzo bo rowno by wyszlo co zakup opalu niewiem w jakiej cenie sa.6grudnia maym komisje odnosnie stopnia niepelnosprawnosci mam adzieje ze pozytywnie przejdesmile .
        • hania3gwiazdki Re: podziekowanie i pomoc odnosnie piecyka 03.12.12, 13:13
          Czy jest ktoś chętny na zrobienie paczki żywnościowej dla Ewy i Jej dzieci? Czeka w tej chwili na zaświadczenie od komornika , na pracownika z opieki , ale to wszystko się przedłuża , a jeść nie bardzo mają co. Ja niestety na chwilę obecną nie bardzo mam możliwość ( jeśli nikt się nie zgłosi, to oczywiście jakoś spróbuję pomóc ) .
          • karolina198001 Re: podziekowanie i pomoc odnosnie piecyka 03.12.12, 19:45
            poprzednia paczkę którą wysyłałam opłaciła Brysia0 za co jestem wdzięczna jej, Ewa się do mnie odezwała po otrzymaniu i wiem że wszystko pasuje smile jeśli znalazł by się ktoś kto będzie w stanie pokryć koszty do w przyszłym tygodniu postarałbym się wysłać następna paczkę, z żywnością i rzeczami smile ostatnio były rzeczy tylko msmile
            • brysia0 Re: podziekowanie i pomoc odnosnie piecyka 04.12.12, 11:22
              To mogę znów pokryc koszt przesyłki.
              Mam też małe sugestie, jeśli mozna: ja paczki wysyłam z "wysyłamnajtaniej.pl" ( czy jakoś tak) i tak opłaca się robic cięzkie paczki, bo do 35 kg jest stała opłata 21 zł, do tego przychodzi do Ciebie kurier więc nie dzwigasz na pocztę, odbiorca też ma wniesione do domu. Trzeba tylko samemu wydrukowac list przewozowy.
              I druga sprawa. Może skoro robisz paczkę, to lepiej ją zrobic dużą. Może ktoś dopłaciłby się do zawartości żywnościowej tej paczki? Razem byłoby taniej, a efektywniej.
              • karolina198001 Re: podziekowanie i pomoc odnosnie piecyka 04.12.12, 12:17
                jeśli mógłby ktoś przelać mi na konto chociaż kilka zł które dołożyłabym do zakupów byłoby super smile sama za wiele nie kupię ale tyle ile finansowo dam radę będzie to zawsze coś smile
                • brysia0 Re: podziekowanie i pomoc odnosnie piecyka 04.12.12, 14:56
                  Wysłałam Karolinie 30 zł, częśc na pokrycie kosztów przesyłki, a reszta na jakieś produkty do paczki.
                  • sabka22 Re: podziekowanie i pomoc odnosnie piecyka 04.12.12, 16:40
                    A zakupy w tesco online?ceny mają takie same jak w normalnym tesco a kurier zawozi za maź 9zł zakupy pod wskazany adres..
                    • karolina198001 Re: podziekowanie i pomoc odnosnie piecyka 04.12.12, 19:06
                      ja nigdy jeszcze tak nie robiłam smile Brysia0 juz mi przelała pieniążki, w weekend kupię za pieniążki od niej i od siebie a we wtorek wysyłka smile jeśli ktoś chwiałby się dołożyć jeszcze oczywiście zdąży smile
                      • sabka22 Re: podziekowanie i pomoc odnosnie piecyka 04.12.12, 20:32
                        Przecież to żaden problem a taniej kurier wyjdzie i nie trzeba pakować itd,wystarczy wpisać tesco.pl i jest tam wszystko jak na tacy.
                        To tylko moja sugestia,po prostu kurier tescowy taniej wyjdzie a wszystko na miejscu.
                      • atena12345 karolina 05.12.12, 08:22
                        prześlij mi numer konta na priv - dorzucę sie do paczki
                        • mawitka Re: karolina 05.12.12, 08:33
                          Ja też się dorzucę - prześlij nr konta.
                          I te zakupy tesco online to bardzo dobry pomysł - szybko i oszczędnie.
                          • sabka22 Re: karolina 05.12.12, 09:37
                            W miarę jak robisz zakupy to obok masz kwotę jaką już wydałaś,wszystko pod kontrolą a kurier połowę tańszy.Polecam.
                          • karolina198001 mawitka 05.12.12, 14:13
                            napisz do mnie na gazetowego, bo mi wiadomości do Ciebie wracją sad
                • ewa-mamazosi do Karoliny 198001 05.12.12, 21:42
                  Karolina chętnie bym się dorzuciła do paczki dla Ewy, czy to aktualne?
                  pozdrawiam ewa
                  • karolina198001 Re: do Karoliny 198001 06.12.12, 07:10
                    tak aktualne, wysyłka dopiero w przyszłym tygodniu smile
                    • ewa-mamazosi Re: do Karoliny 198001 06.12.12, 09:41
                      Bardzo się cieszę, w takim razie proszę o nr konta to dzisiaj postaram się przesłać.
                      • marlenka85_k Re: do Karoliny 198001 06.12.12, 13:28
                        to nie beda to zakupy w tesco? wyslanie takiej ciezkiej paczki to bedzie duży koszt
                        • mawitka Re: do Karoliny 198001 06.12.12, 13:35
                          Karolina pisala, ze nie bardzo wie jak to zrobić tzn. zamówić przez tesco. Mnie też ta opcja wydaje się najbardziej sensowna, ale też nigdy nie zamawiałam. Wysyłka pocztą polską ok. 10 kg. to 20 zł. Może któraś z pomocnych pomogłaby opanować temat?
                          • ewa796 stres i jakby fatum 06.12.12, 13:46
                            Kochani dzis mam stres wypilam melise potem wzielam leki.Ale strasznie sie denerwuje jak by jakies fatum na dodatek Zgubilam dowod osobisty przewalilam dom do gory nogami i jak by go wcielo.Dobrze ze mam legitymacje ubezpieczeniowa i potwierdzenie czasowego zameldowania.Na dodatek wszysko wypada mi z rak zbilam nawet miske przez przypadek mysle ze to moze naszczescie.Dam znac po komisji jak poszlo zoladek to mam w gardle.Trzymajcie kciuki
                          • karolina198001 Re: do Karoliny 198001 06.12.12, 15:49
                            jak ktoś inny zrobi przez tesco to ja przeleję to co mi wpłynęło smile tylko proszę jak najszybciej o wiadomość smile nigdy tego nie robiłam, tam trzeba się zalogować tez widziałam sad
                            • sabka22 Re: do Karoliny 198001 06.12.12, 16:50
                              Tylko się logujesz i robisz zakupy,po kolei wrzucasz do "koszyka" a obok rośnie cena zakupów..potem podajesz adres dostawy i tyle,płacisz zdaje się przelewem,spróbuj chociaż,ja ostatnio robiłam pierwszy raz i nie ma tam nic skomplikowanego.Kurier w zależności od miejsca dostawy wynosi od 0,99gr-9,90zł więc warto.Bo PP wyjdzie 20 zł a 10 kg to w mig się nazbiera zakupów.
                              • pati1133 Re: do Karoliny 198001 06.12.12, 17:05
                                e-tesco nie obsługuje Czestochowy niestety
                              • karolina198001 Re: do Karoliny 198001 06.12.12, 18:48
                                sabka22, to może zrobisz, jak już wiesz jak smile ja naprawdę odpadam przy czymś takim sad mogę tylko normalnie zrobić smile więc dajcie mi do jutra rana znać co i jak bo jutro idę na zakupy i juz bym kupiła za to co mam smile
                                • donkaczka Re: do Karoliny 198001 06.12.12, 20:23
                                  mozecie tez zamowic bony tesco do obioru osobistego, placi sie przelewem i sa gotowe za jakies 3 dni
                                  wtedy mozna sobie zrobic pasujace zakupy na miejscu, online nie wszystko jest i pakuja tez czasem przypadkowe produkty
                                • sabka22 Re: do Karoliny 198001 06.12.12, 20:34
                                  Ja już nic nie zrobię po poscie Blanki o Ewie..wstyd,tyle pomocy już otrzymałaś i dalej prosisz gdzie możesz,przecież dziewczyny Ci chciały zakupy właśnie robić!!!
                                  • bj32 ??? O_O n/t 06.12.12, 21:10

• karolina198001 Re: do Karoliny 198001 07.12.12, 08:58
                                    no to ja teraz się wstrzymuję z zakupami sad za pieniądze które bym tutaj wydała wolę dokupić coś moim chłopcom , chciałam dobrze ale mnie nie stać żeby pomagać komuś kto może ma więcej ode mnie sad chociaż chciałby się teraz mylić bo już raz wysłałam paczkę opłaconą przez Brysia0 sad pieniążki które mi wpłacona zwrócę , a swoje chociaż też nie było by tego za dużo może z 20 zł wolę podzielić na swoje dzieci sad przykro mi z tego powodu sad
    • ewa796 pomoc w zorganizowaniu paczki 04.12.12, 20:06
      Kochani niewiecie jak sie teraz czuje ,naprawde jestescie kochane.Mam teraz okres dla mnie ciezki w dodatku z biurokracja idzie zwariowac .Otuz okazalo sie ze sedzia w wniosku o alimenty nie napisal ze sa to alimenty ale zaspokojenie potrzeb rodziny .Nie wyszczegolnil kwoty 700zl na dwojke czyli ze na kedno dziecko 350 i na drugie 350.Zlozylam w funduszu wniosek ale nie kompletny w pt dopiero komornik wyslal z pomorza zaswiadczenie ,czekam rowniez za zaswiadczeniem z Urzedu Skarbowego strasznie sie ociagaja jak tak dalej pujdzie to gwiazdka bedzie najgorsza na swiecie.sadJeszcze kto wie czy w funduszu to przejdzie jestem zaniepokojona bo jak nie przejdzie czeka mnie kolejna rozprawa o alimenty.Teraz 6grudnia mam komisje odnosnie mojej choroby oby poszlo to pozytywnie.Jutro ma przyjsc pracownik socjalny gdybym nie zadzwonila to by nic sie nie pofatygowal mam mniec tego asystentabi nic tylko dizo gadaja .Zalatwilam w caritasie cieple posilki takze 3razycw tygodniu mam zupke i chlebek .Najgozej ze dzieciaczki zawszevjak czegos nie ma w domku posiadaniu to chca .Wczoraj corcia do mnie mamus jogurta a ja do niej dziecko z kad mamusia ma wziac .Kochani naprawde nie oczekuje mega i kilku letniej pomocy poprostu teraz mam ciezki okres .Ostatnio probowalam z ty sprzataniem przed swietami wywiesilam ogloszenia mialam kilka tel ale co to dali jak powiedzialam ze z dziecmi bym przyszla to uslyszalam czy pani nie powazzna albo jak pani sobie wypobraza z dziecmi sprzatac .Myslalam ze chodz tak pare groszy zarobie na codziene zakupy .A tu nic .Piecyka nadal nie mam i zimno jak piernik dzis mi przyniosla pani ktora pracuje naprzeciwko w sklepie uzyte uszczelki ktore sie kleja jutro zrobie okna by uszczelnic a na drzwi musze pomyslec o jakims kocyku.Najgozej to smyki bo ja tam moge marznac a one niechcialabym bo to wtedy dodatkowe zmartwienia.Zaraz swieta wigilia i snieg.Wiecie co bardzo cierpie w ten dzien jest mi bardzo smutno bo mam imieninki wtedy dostaje zyczenia smsy i placze ze jest jeszcze ktos kto o mnie pamieta.Szkoda ze nie rodzina .I jest mi z tym bardzo ciezko przypomina mi sie tatus ktorego nie mam i wogule .Teraz na dodatek bede sama z dziecmi na wigilie ciesze sie z jednego ze to one beda mi towarzyszyc i bedzie magia swiat .Kocham je ponad wszystko i dla nich staram sie jak.najlepiej by bylo dobrze tylko musze byc silna i sie nie poddac.Takze kochane mamy bardzo z calego serca dziekuje wam za pomoc.Napewno nie bede ciahle siedziala i prosila .Chce rowniez podziekowac za paczuszke z czapeczkami i rekawiczkami dla moich dzieci bynajmniej mi nie zmarzna .Bardzo dziekuje
      • ewa-mamazosi Re: pomoc w zorganizowaniu paczki 05.12.12, 12:02
        Ewo, napisałam Tobie meila na gazetowego, al jest jakiś problem, proszę o kontakt. ewa
        • ewa796 Re: pomoc w zorganizowaniu paczki 05.12.12, 14:43
          Prosze pani niewiem dlaczego ale nie otrzymalam od pani wiadomosci na gazetowym takze dlqtego nie odpowiedzialamsmile
    • sabka22 Ewa.. 06.12.12, 20:54
      Przestań pisać na priv,tutaj możesz się wytłumaczyć jak masz ochotę.
    • ewa796 Wyjasnienie zaistnialej sytuacji 06.12.12, 21:18
      Kochani nalezy sie wam wyjasnienie .Po pierwsze Blaneczko odnosnie asystenta wczoraj byl u mnie pracownik socjalny powiedzial ze sprawa jest rozpatrywana i mam czekac na tel.Przyznam sie pisalam na innym forum o pomoc .Chodzilo mi glownie o pomoc w zakupie piecyka czy zdobycia kocy .Bardzo prosze by przyszla do mnie patii przy niej zadzwonie do pracownika i bedzie wiedziala jak moja sprawa sie ma.Nie mam nic do ukrycia prosilam o pomoc w sprawie zywnosci bo na dzien dzisiejszy nie mam a to cos zlego ze chce by dzieci nie chodzily mi glodne.Poprosilam o pomoc w sprawie zywnosci tylko dlatego ze zanim dziewczyny zorganizowaly by cos to wiadomo ze potrwa..Takze bardzo prosze w trybiepilnym domnie patii jesli uzna ze pomoc mi sie nie nalezy to wam napisze.Bo wychodze na naciagaczke. A chodzilo mi o to by dzieciaczki mialy wkoncu cieplo a nie spaly w podwojnych bluzach od forumowiczek i rajstopach i nie byly glodne.
      • pati1133 Re: Wyjasnienie zaistnialej sytuacji 07.12.12, 09:01
        Ewa wybacz ale nie przyjdę....miałas być uczciwa .Po drugie nie traktuj mnie jak wysłannika Boga z tego forum bo nim nie jestem ,nikt tu nie musi mi wierzyc co u Ciebie zobaczyłam.A po trzecie "poprosze w trybie pilnym do mnie patii" rozwaliło mnie na łopatki .Nie chce mieć już z tym nic wspólnego
        • karolina198001 Re: Wyjasnienie zaistnialej sytuacji 08.12.12, 17:39
          czy coś się wyjaśniło w sprawie Ewy ? miałam dwie wpłaty do paczki i co dalej sad chciałam dobrze ale nie chcę pomagać komuś kto może tej pomocy nie potrzebuje sad sama nie mam dużo i wolałabym kupić za to co miałam wydać moim dzieciom sad
          • bj32 Re: Wyjasnienie zaistnialej sytuacji 08.12.12, 18:15
            Tylko to, co widać. Może paczki przestały płynąć, to Ewa przestała pisać...
            • karolina198001 Re: Wyjasnienie zaistnialej sytuacji 08.12.12, 20:05
              szkoda , że się nie odzywa sad dwie Panie które mi przelały pieniążki mówiły żeby wysłać za te pieniążki , może tak będzie lepiej dla dzieci smile
              • bj32 Re: Wyjasnienie zaistnialej sytuacji 08.12.12, 20:11
                Jest tak: Ewa *ma* trudną sytuacje generalnie. Jedyny teraz problem, to z ilu portali i od ilu osób otrzymuje pomoc. Prawdy nie powie, a z naszej wiedzy nic nie wynika. Czyli decyzja należy do osób pomagających: do Ciebie i Koleżanek, które Ci przelały pieniądze. Nikt za Was nie może podjąć decyzjismile
                • brysia0 Re: Wyjasnienie zaistnialej sytuacji 08.12.12, 20:17
                  Ślij, nie ubędzie nam. z całusami dla dzieci.
                • ewa796 Re: Wyjasnienie zaistnialej sytuacji 08.12.12, 20:46
                  Blaneczko teraz kieruje to do cb.Ze bylam na innych portalach to wiesz wkoncu dobry z cb dedektyw.Druga rzecz na innych forach po dzien dzisiejszy dostalam dwie wiadomosci przez tel okazalo sie ze chcieli pomoc ale w formie nadstawienia tylka .Dziekuje bardzo za taka pomoc szanuje swe cialo .Jezeli uwazasz ze naprawde mam duzo pomocy zapraszam do mnie jeszcze ci kawcie zrobie.Nie widze problemu .Nie mam 50 par butow czy 50par ubran roznego rodzaju.Niewchodze na forum tylko z podaniem namiatow bo ktos chce poslac paczke bez przesady poruszalam kilka spraw .Np o piecyk czy prace dorywcza ale ciezko sie doczytac jak jest tak duzo wpisow.Jesli chodzi o asystenta to czekam na odpowiedz od pracownika socjalnego .Bo sprawa byla rozpatrywana.Co moge powiedziec tylko przepraszam was forumowiczki .Wiem ze to juz nic nie da ale czlowiek nie majacy zadnego dochodu jest bardzirj zalamany niz sadzicie.Czekam obecnie na przeczenie jesli bedzie pozytywne bede mialq prace w zakladzie pracy chronionej ale musze czekac na orzeczenie.Wtedy nie bede wchodzic i prosic bo zaczne robic cos na wlasna reke.Jak mam teraz pojsc gdzie kolwiek z kim dzieci ?Malwinka idzie od drugiego semestru do przedszkola czyli 22lutego jest to przedszkole integracyjne.Jezeli chodzi o sytuavje co macie zrobic yo.decyzja nalezy do was.Z jednej rzeczy jest mi przykro.z wlasnej glupoty ze Malwinka dostala z akcji gwiazdka paczke pod choinke a czarus zostal skreslony.Dzieci w tym przypadku nie sa niczemu winne.Takze zrobicie jak uwazacie.Pozdrawiam
                  • bj32 Re: Wyjasnienie zaistnialej sytuacji 08.12.12, 20:53
                    A czemu akurat do mnie? Ja się nie zajmuję rozdawaniem dóbr.
                  • ewa-mamazosi Re: Wyjasnienie zaistnialej sytuacji 08.12.12, 20:54
                    Karolina jeżeli zdecydujesz się wysyłać paczuszkę dla ewy i jej dzieci to ja oczywiście się dorzucę tak jak się wcześniej zdeklarowałam
                    • marlenka85_k Re: Wyjasnienie zaistnialej sytuacji 08.12.12, 21:19
                      niestety Ewa popełnila błąd pisząc że nie ma prezentów dla dzieci .. ale piecyka wciąż nie ma a jest co raz bardziej zimno, więc to chyba nic złego że szuka pomocy w tej sprawie na innych forach ..
                      tak sobie pomyślałam, że lepiej może zbierać pieniążki na jakis piecyk
                      co o tym sądzicie?
                      • bj32 Re: Wyjasnienie zaistnialej sytuacji 08.12.12, 21:24
                        Zbieraj.
                      • totorotot Re: Wyjasnienie zaistnialej sytuacji 08.12.12, 21:30
                        Na piecyk tak. Przy czym na miejscu Ewy bym nie liczyła, ze zbierze na kozę i na montaż a na taki za 200 zł na butlę. Sama taki mialam, a rozwiązanie potrzebne jest na już, nie na czekanie na zdunach, montaż itp., bo mrozy idą już.
                        • marlenka85_k Re: Wyjasnienie zaistnialej sytuacji 08.12.12, 21:43
                          no właśnie dobrze, że poruszyłaś także ten temat ... przydałaby się taka rada jaki piecyk warto kupić i który bedzie bezpieczny
                          • totorotot Re: Wyjasnienie zaistnialej sytuacji 08.12.12, 21:56
                            No cóż. Ten piecyk jest tani ale upierdliwy, bo trzeba nosić butlę. Przy czym zakładam, ze jak ja mogłam w 9. miesiącu ciąży rąbać drewno aby dziecko nie marzlo to i Ewa nie będzie grymasic.
                          • bj32 Re: Wyjasnienie zaistnialej sytuacji 08.12.12, 21:59
                            Marlenka, ja doceniam dobrą wolę jak najbardziej, ale czy to jakaś akcja z serii "weźmy się i zróbcie"? Rzucasz hasło, że "zbierzmy - czyli rozumiem, że Ty organizujesz - pieniądze na piecyk" kompletnie nie mając pojęcia czy pomysłu, jaki piecyk, gdzie, za ile, jak działa, jak jest wydajny, jak go dostarczyć, jakie w stosunku do takich piecyków obowiązują normy i jaka jest ich statystyczna wybuchalność?
                            A gdzie "piszcie do mnie, podam numer konta"?
                          • miedzymorze Re: Wyjasnienie zaistnialej sytuacji 08.12.12, 22:08
                            Z moich doświadczeń dogrzewania się w pomieszczeniach bez c.o.

- koza - trzeba często dokładać, przy dzieciach słabe, bo jest to b. gorący przedmiot bez zabezpieczenia (u mnie tylko kot wskoczył i szybko zeskoczył), musi być dobrze zrobiona, żeby nie wypuszczać ciepła w komin. (za to doskonała do utylizacji opakowań i stert papierów, które się przewalają po domu wink

- farelka - głośna, wysusza powietrze, trzeba uważać, żeby jej czymś nie nakryć

- kominek - dobrze zrobiony - ok, słabo zrobiony dymi i wypuszcza ciepło w niebo.

Najlepiej sprawdził mi się grzejnik olejowy - nie pamiętam parametrów, bo to było dawno, nowe o ile dobrze widzę są wyposażone w termostat, wada -dość wolno się nagrzewa. No i jest na prąd. Zaletą na pewno jest to, że nie ma chrzanienia się z noszeniem węgla itp.
                            Obrazki poglądowe:
                            www.leroymerlin.pl/szukaj.html?q=grzejnik+olejowy
                            Na pewno trzeba dopytać w sklepie jaka powinna być moc w zal od wielkości pomieszczenia.

pozdr,
                            mi
                            • totorotot Re: Wyjasnienie zaistnialej sytuacji 09.12.12, 09:50
                              Z pewnych przyczyn nie mogę zbierać kasy na swoje konto. Mogę dołożyć 30 zł oraz zalicytować na allegro albo poszukać używanego piecyka i dopilnować wysyłki do Ewy. Uważam, ze proponowany przeze mnie piecyk jest dobrym rozwiązaniem, gdyż nie jest drogi w eksploatacji i jego montaż nie jest kłopotliwy. Można go w razie przeprowadzki zabrać ze sobą, no i nie jest inwestycją stałą w cudzej nieruchomości.
                              Chyba że Ewa już sobie coś sama zorganizowała w tym temacie.
                              • karolina198001 totorotot 09.12.12, 10:00
                                hej, napisałam do Ciebie na gazetowego smile a jeśli chodzi o piecyk to chyba dobry pomysł, ale sama Ewa by musiała się odezwać bo może faktycznie już coś ma smile
                                • ewa796 do karoliny:-) 09.12.12, 10:14
                                  Nie mam nadal piecyka jedynie co patrzalam to u nas w castoramie piecyki sa u nas w cenie od 160zl w zwyz nie wymagaja montazu i dostarczaja do domu.I sa rowniez przenosnie.Nie wymagaja duzo nakladu ani wysilku sa na szamoty. Takze nie bede grymasic bo prosta rzecz udzwignievie wiadra wegla nie jest az tak ciezkie.Tymbardzie ze pod dwoch cesarkach nosilam kubly z drzewem czy weglem na drugie pietro swiezo po szpitalu.Takze to nie problem.Takze zrobicie jak uwazacie i zadecydujecie .
                              • bj32 Re: Wyjasnienie zaistnialej sytuacji 09.12.12, 12:44
                                Czyli Ewa ma już wybrany piecyk, jaki będzie dla niej idealny - teraz musicie go jej tylko kupić.

Marlenka zbiera kasę, o ile wiem.
                                • totorotot Re: Wyjasnienie zaistnialej sytuacji 09.12.12, 13:46
                                  W d*pe jeża, spłodziłam elaborat i mi wcieło.

W skrócie:
                                  -Ewa zamiast szmatami, to uszczelnij okna samoprzylepnymi uszczelkami, tanie, dostepne w supermaretach budowlanych
                                  -na parapet od srodka i od zewnatrz koce
                                  -koce, szmaty, fajne rzeczy poszukaj na śmietnikach. Nie w koszu, a w workach obok zsypów ludzie zostawiają "dla ubogich", czyli sie łapiesz

Wybierz rodzaj pieca na
                                  -szamoty
                                  -gaz
                                  -olej

Jakie są koszta eksploatacji? My tym na butle ogrzewalismy ok. 25m2- 2 butle miesiecznie, 1 butla koszt ok. 60zł obecnie

Czy dziewczyny sie zgodza, aby zamiast na jedzenie ich kasa poszła na piecyk. Ile Kasy Karola ma zebrane.
                                  • bj32 Mnie zastanawia jeszcze jedno... 09.12.12, 20:55
                                    Totorotot: Ewa wyżej bardzo dokładnie pisze, jaki to piec...

Wiem, że jest koniec roku i OPSom brakuje kasy... ale nie dajmy się ponieść fantazji. Ewa jest pod specjalną opieką, więc pracownicy socjalni, mając świadomość jej warunków i sytuacji... nie dają celówek ani na leki, ani nie dadzą konkretnie na piec? Jakieś to dla mnie dziwne, bo skoro sami zaproponowali Asystenta, to znaczy, ze otaczają rodzinę Ewy szczególną troską.

Jak to zatem jest, ze Ewa ma już oblukany konkretny piec, wie, jaki to, jak działa i nawet ile kosztuje, ale czy choćby spróbowała złożyć wniosek do MOPS o zakup tego piecyka? Bo jakoś na ten temat nic nie wiemy.

Hania pisze, ze Ewa została ukarana, a dzieci niczemu nie winne. Zgadza się. Tylko jakoś nie widzę u Ewy szczególnej chęci do działania, a dobro dzieci jako argument do umeblowania sobie mieszkania i otrzymania wszystkich niezbędnych rzeczy bardzo mi się podoba.
                                    • ewa796 Re: Mnie zastanawia jeszcze jedno... 10.12.12, 11:10
                                      Droga Blanko sprawa dofinansowania do piecyka jak sama napisalas Mops ma zwezony budrzet owszem mam zlozone podanie ale pomoc finansowo dostane na same swieta takze napewno nie na zakup piecyka bo maja ograniczony budrzet.A to juz nie moja wina.Druga sprawa owszem rozgladalam sie w sprawie piecyka a to chyba normalne jesli pilnie potrzeboje hp do pokoju.Dla twojego onfo bylam nawet na zlomowiskach patrzec nie leze w domu Tyleczkiem i nie czekam az mi pod nos sie podlozy.Tam dowiedzialam sie ze jak maja takie piecyki to ida jak swierze bulki tym bardziej ze jest okres grzewczy.A propo postow czytaj wszystkie a nie te ktore chcesz czytac .Pisalam o asystencie ze jest zlozone podanie i bedzie rozpatrywane a to roznica jak rozpatrywac a juz go miec.Dlatego czytaj wszystkie posty a nie wyrywkowo.Proste logiczne ze patrzalam w sprawie piecyka bo to pilna rzecz jest .Dzieciaczki juz mi psikajai pokaszluja .A odnosnie pomocy po pierwsze nie zasugerowalam nikomu zakupu piecyka to pomocne emamy wyszly z tw incjatywa.I napewno nie prosilam nikogo by mi mieszkanie umeblowal bo mm jej umeblowane tylko brakuje kilka rzeczy.Wiem ze zle zrobilam przeprosilam .I napewno dostalam lekcje zycia.Ale to nieznaczy ze biore teraz kazdego na litosc i jak napisalas na dzieci.Przemyslalam swoje postepowanie i zaluje tego co zrobilam.I konsekwencje tego czyn otrzymalam ja jak i moje dzieci.Ale to nie znaczy ze trzeba zaraz tak sie nademna uwziac.Dziekuje wszystkim mamom ze podaly mi pomocna dlon.I ze dzueciaczki maja ubranka czy zabawki.I napewno nie bede liczyla na kilkuletnia pomoc.
                                      • bj32 Re: Mnie zastanawia jeszcze jedno... 10.12.12, 11:21
                                        Ale odmowę dofinansowania piecyka masz na piśmie? Czy spytałaś i powiedzieli?

Oczywiście, ze jeszcze nie masz asystenta, ale będziesz miała jak najszybciej, skoro sami Ci zaproponowali.
                                        Współpracuję z OPSami i tam nie pracują wizjonerzy, tylko przytomni ludzie na ogół.

Nigdzie nie napisałam, że cokolwiek sugerujesz, "leżysz Tyłeczkiem" - cudne określenie! - ani się na Ciebie nie uwzięłam, nie mam pojęcia, skąd taka teoria. Po prostu wyraziłam zdumienie, że MOPS z jednej strony troszczy się o Ciebie nadzwyczajnie - i słusznie! - z drugiej nie mamy żadnej informacji o tym, ze odmówił Ci piecyka, wiedząc, ze jest Ci niezbędny. I tyle.

Nie mam pojęcia, jak idą piecyki, bo ja od lat mam tradycyjny kaflowy. Lepiej jestem zorientowana w obsłudze i możliwosciach zdobycia opału za free, niż w zakupie piecyka.
                                        • totorotot Re: Mnie zastanawia jeszcze jedno... 10.12.12, 21:03
                                          Ewo odpowiedz proszę Bj
                                        • ewa796 Re: Mnie zastanawia jeszcze jedno... 10.12.12, 21:54
                                          Nie otrzymalam zqdnej odmowy na pismie odnosnie piecyka tylko oznajmil mi ze maja zwezony budrzet i ze napewno nie otrzymam duzej pomocy pomimo ze nie mam zadnego dochodu.Pracownik nie informuje mnie jaka kwote otrzymam wiem to dopiero jak otrzymam decyzje.Odnosnie asystenta tez nie wiem wniosek skladalam pod koniec listopada narazie cisza.Jak dzwonie to muwi musii byc pani cierpliwa i tyle .
                                          • bj32 Re: Mnie zastanawia jeszcze jedno... 10.12.12, 22:24
                                            A ja tyle razy mówiłam, ze na gębę to się można z siostrą na kawkę umówić i też nie ma gwarancji, że przyjdzie...
                                            O celówki składa się wniosek, bo od odmowy na piśmie można się odwołać. "Na pewno" to Kopernik nie żyje, a i na pewno łatwiej wziąć pomoc z różnych źródeł niż złożyć wniosek i w razie definitywnej odmowy szukać dalej. Zawsze to więcej człowiekowi skapnie...

Eh, jak chyba też muszę być cierpliwa, bo do końca świata się ludzie nie nauczą że z urzędami się nie deliberuje werbalnie...
                                            Masz szczęście, Ewa, że tu tylu dobrych ludzi chce Ci pomagać mimo wszystko...
                                            • totorotot Re: Mnie zastanawia jeszcze jedno... 10.12.12, 22:58
                                              Dobra, to może uda nam się zebrać to 160 zł na piecyk, ktoś chętny?
                                              • karolina198001 totorotot 11.12.12, 10:16
                                                napisałam do Ciebie na gazetowego , ja nie będę mogła brać na swoje konto tym razem wpłat przykro mi sad
                                                • totorotot Re: totorotot 11.12.12, 11:46
                                                  Ja też nie mogę właśnie, bo to przy okazji konto firmowe, a nie chce się tłumaczyć potem przed us z wpływów.

Wydaje mi się, że można kupić na allegro i wpłacać po troszku sprzedawcy? Czy to głupi pomysł?
                                                  • karolina198001 Re: totorotot 11.12.12, 12:13
                                                    oj tego to ja już naprawdę nie wiem sad
                      • slonko1335 Re: Wyjasnienie zaistnialej sytuacji 08.12.12, 21:33
                        Kłopot polega na tym, że jeżeli ktoś zostanie przyłapany na bezczelnym kłamstwie(to nie błąd nazwijmy rzecz po imieniu) raz to potem trudno jest uwierzyć, że pozostałe rzeczy to prawda, niestety.
                        • bj32 Re: Wyjasnienie zaistnialej sytuacji 08.12.12, 21:51
                          Dlatego ja uważam, że moje zadania dotyczące pomocy Ewie już się skończyły i nie zamierzam się wiecej nijak angażować.
    • hania3gwiazdki Prezent Gwiazdkowy dla Czarka 09.12.12, 13:27
      Czy ktoś zgłosił chęć zrobienia prezentu dla Czarka?
      Mama dostała już nauczkę . Mam nadzieję,że wnioski wyciągnęła.
      Jednak uważam ,że dziecko nie jest niczemu winne ( tym bardziej,że Malwinka prezent dostanie ) więc jeśli nikt nie wyraził chęci na zrobienie paczki , ja zgłaszam swoją kandydaturę .
      • ewa-mamazosi do Hani3gwiazdki 10.12.12, 09:56
        Haniu czy Twoja propozycja zrobienia prezentu Czarkowi jest nadal aktualna? Pytam ponieważ parę dziewczyn się złożył i wstępnie zakupiona jest żywność i jeżeli byś zrobiła prezent Małemu to za resztę też byśmy kupiły jedzonka, jeżeli nie to pewną kwotę byśmy przeznaczyły chociaż na jakieś małe autko. Haniu napisz co i jak
        pozdrawiam Ewa
        • hania3gwiazdki Odp. do ewa-mamazosi 10.12.12, 10:31
          Zgadza się . Robię prezent, więc resztę pieniędzy możecie przeznaczyć na coś według własnego uznania smile . Myślę,że żywność jest bardzo dobrym pomysłem.
          Pozdrawiam.
          • ewa-mamazosi Re: Odp. do ewa-mamazosi 10.12.12, 10:48
            Haniu dziękuję za szybką odpowiedź. pozdrawiam Ewa
    • ewa-mamazosi Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 10.12.12, 21:57
      Ewa doszły książeczki dla maluchów?
      • ewa796 Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 10.12.12, 22:02
        Pani Ewko niedoszly dzis byc moze beda jutrosmile
        • ewa-mamazosi Re: prosze o pomoc dla dwujki smykow 10.12.12, 22:04
          W takim razie czekam na info i mam nadzieję, że szybko dojdą i dzieciaczki będą zadowolone smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka