Dodaj do ulubionych

Potrzebuje pomocy

07.12.12, 22:12
Witam wszystkich , mam na imie Marzena mieszkam z moim partnerem i malenka coreczka , obydwoje jestesmy na bezrobociu bez prawa do zasilku , moj partner pracowal dorywczo i nie dostal zaplacone tak wyglada u nas praca na czarno , do 30 listopada figurowalam z dzieckiem jako bezdomna nie moglam zalatwic na corke rodzinnego , od 30 jestem zameldowana na tymczasowo moge w koncu z czyms ruszyc , poszlam do mopsu po pomoc to skonczyly sie fundusze i przyznali mi 100zl na 20 grudnia do odbioru , i za to mamy zyc nie mamy zadnego innego dochodu , ciezko na koniec roku znalez jakakolwiek prace , mamy mieszkanie gdzie trzeba opalu , moj lazii zbiera gdzie sie da drewno z pod koszy i w pobliskie drzewa , chrust , przykro mi jest bo nie mam dac co dziecku jesc ,Klaudusia ma 17 miesiecy , dla niej prosila bym o mleczko jakies kaszki i pampersy , corcia wazy 12 kg mala nie je zadnych sloiczkow nauczona jest domowego gotowania , jesli znajda sie dobrzy ludzie to prosila bym w imieniu coreczki
Prosila bym dobrych ludzi o pomoc w formie zywnosci i srodkow czytosci , ida swieta a mi serce sie rozrywa ze u nas taka ciezka sytuacja , Jesli ktos bedzie chcial moge to wszystko udokumentowac od kiedy jestem zameldowana , decyzja z mopsu , co tylko potrzebne na wszystko mam dokumenty
Wstyd mi bylo bardzo pisac ale pusty brzuch i troska o dziecko sa silniejsze
Obserwuj wątek
    • prochottka1 Re: Potrzebuje pomocy 07.12.12, 22:39
      forum.gazeta.pl/forum/w,615,127121701,127121701,jesli_oczekujesz_pomocy_przeczytaj.html
      zapoznaj sie z zasadami forum
    • isabelka20 Re: Potrzebuje pomocy 07.12.12, 23:33
      pusty brzuch dziecka i troska o niego powinny was skłonić do ruszenia tyłka do pracy, a nie pisania po forach internetowych. Dlaczego partner pracuje ? Dlaczego ty nie pracujesz ? Oboje siedzicie w domu i szukać skąd by tu wziąć kasę. Dwoje młodych ludzi.
      Skąd jesteś ? Jeśli chodzi o zasiłek rodzinny to nie trzeba mieć meldunku, to samo zresztą z uzyskaniem pomocy z OPS. Aha i przypominam, że 100 zł otrzymane z OPS nie jest po to żebyście z tego mieli przeżyć. OPS nie jest od tego by utrzymywać ludzi.
      • marzena197235 Re: Potrzebuje pomocy 08.12.12, 00:16
        Przepraszam ze smialam cos takiego napisac , nie siedzimy na dupie bezczynnie do tej pory starczalo nam a zycie , ale jesli sie pracuje u kogos i ten ktos nie placi to przykro mi ale nikt nie bedzie harytatywnie pracowal za darmo , jesli chodzi o rodzinne to jestem w trakcie zalatwiania a jak sie jest bezdomnym to niestety nic sie w tej kwesti nie zalatwi bynajmniej w mojej miejscowosci ani dotacji ani zasilkow a jak ktos nie wie niech sie nie wypowiada, do Mopsu poszlam pierwszy raz w grudniu na poczatku miesiaca i srodki na pomoc sie skonczyly
        Jesli chodzi o moja prace i pojscie do niej to zrobilam wszystko co w mojej mocy , pszlam zrobic sobie wieczorowke liceum zeby miec srednie bo teraz byle gdzie potrzebuja taki papierek , i prosze mi nie ublizac i mowic dlaczego tego nie zrobilam wczesniej bo jesli ktos nie zna sytuacji w rodzinie to lepiej niech sie nie wypowiada . Z bezrobotnego zrobilam sobie kurs kadry place z mysla ze zalapie sie na jakis staz tym bardziej ze obiecali taki , jednak w moim przedziale wiekowym nie bylo takiego , no coz czlowiek jest szara zwykla myszka nie ma znajomosci to nie ma pracy ani stazu oboje z mezem mamy po 40 lat i 17 miesieczna coreczke , maz juz pskladal gdzie tylko mozliwe cv byl na nie jednej rozmowie i nie siedzi bezczynnie , obiecane prace sa ale po nowym roku nie teraz a nam potrzebna jest pomoc teraz
        • missmiriam1 Re: Potrzebuje pomocy 08.12.12, 00:29
          Marzeno, Prochottka podała link, z którym powinna sie zapoznać każda nowa osoba na forum. Czy masz dorosłe dzieci? Może one moga Wam chwilowo pomóc? Czy w marketach szukałaś zatrudnienia? Jest okres przedświąteczny, przyjmuja chociażby do wykładania towarów.
        • bj32 Re: Potrzebuje pomocy 08.12.12, 01:09
          Miarkuj się, Marzena.
          "a jak ktos nie wie niech sie nie wypowiada"
          A jak nie wiesz, kto się wypowiada, to nie zakładaj, że nie wie... Bo się może okazać, ze pracownik socjalny.
          "jak sie jest bezdomnym to niestety nic sie w tej kwesti nie zalatwi bynajmniej w mojej miejscowosci"
          Może gdyby zamiast "załatwiać" - pójść złożyć papiery - byłoby inaczej. Niezależnie od miejscowości. Bo to przepisy krajowe, a nie inne w Pcimiu, a inne w Bydgoszczy. Nie opowiadaj, ze "się nie da", bo sama dopiero co ganiałam młodzież bezdomną do OPSu i jakoś dostali wszelką pomoc niezbędną.
          "do Mopsu poszlam pierwszy raz w grudniu"
          Rozumiem, ze w listopadzie jeszcze wszystko było u Was w normie i nie potrzebowaliście pomocy?
          "bo jesli ktos nie zna sytuacji"
          To ktoś, kto prosi o pomoc powinien ją opisać, a nie żądać pomocy i jeszcze się rzucać.
          "nie ma znajomosci to nie ma pracy ani stazu"
          Znam masę osób, które bez znajomości mają staż, pracę, mieszkanie,szkołę i w ogóle żyją normalnie. Bez liczenia na znajomości i wkurzania się, że "obiecali".

Ty prosisz o pomoc czy jej żądasz?
          • marzena197235 Re: Potrzebuje pomocy 08.12.12, 08:37
            Ja prosze o pomoc nie zadam , to dlaczego jak cos chcialam zalatwic to mnie odsylali , tak samo dziwne bylo da mojej znajomej co kiedys pracowala w Mopsie ze sie srodki na pomoc skonczyly a tutaj mi tak powiedziala pani , do tej pory jakos sobie radzilam maz zawsze cs dorywczo zalapal jednak jest zima i trudniej o prace zwlaszcza na budowlance , corki mam starsze 2 mlodsza nie pracuje starsza tak obie mieszkaja w Jastrzebiu Zdroju i zyja z tego co zarobi starsza a zarabia najmniejsza srednia porobia oplaty i ledwo zipia
            Jesli chodzi o moj zal to go mam i miec bede do panstwa i do tego systemu , myslicie ze bym nie poszla do pracy ze jej nie szukam albo moj maz nie szuka , prace ma obiecana po nowym roku , czy ktos by chcial pracowac i ne dostawac pensji bo pelno teraz takich pracodawcow , sami tego doswiadczylismy , nie mam ksiazeczki sanepidowskiej i po sklepach ne moge pracowac
            Z regulaminem sie zapoznalam dokumenty wrzuce
            • missmiriam1 Re: Potrzebuje pomocy 08.12.12, 08:56
              A może agencja pracy tymczasowej w Jastrzębiu lub Sosnowcu miałaby jakąś dorywczą pracę na teraz?
              • marzena197235 Re: Potrzebuje pomocy 08.12.12, 09:25
                Mamy poskladane w Sosnowcu w Maupaler i Adecco dokumenty dla chlopa znajdzie sie ale po nowym roku , do Jastrzebia daleko nie ma dojazdu w okolicznych miejscowosciach cv zlozone gdzie tylko mozliwe
            • prochottka1 Re: Potrzebuje pomocy 08.12.12, 11:45
              marzena197235 napisał(a):nie mam ksiazeczki sanepidowskiej i po sklepach ne moge pracowac

wiec trzeba sie o postarac i wyrobic. w czym problem ??
              • oteczka Re: Potrzebuje pomocy 08.12.12, 11:52
                Ja myślę że problem w kosztach jak nie masz na chleb to nie tak łatwo wydać około 200 zł na książeczkę ,tyle ja zapłaciłam 2 lata temu nie wiem jaki teraz koszt.
                • anngam8388 Re: Potrzebuje pomocy 08.12.12, 13:26
                  Marzena jesteś z sosnowca?
                  • marzena197235 Re: Potrzebuje pomocy 08.12.12, 16:33
                    anngam

tak jestem z Sosnowca , ja próbowałam byle gdzie przed swietami i nie potrzebuja , chca ale młode dziewczyny , ksiazeczki nie moge wyrobic
                    • anngam8388 Re: Potrzebuje pomocy 09.12.12, 09:11
                      marzena197235 napisał(a):

> anngam
                      >
                      > tak jestem z Sosnowca , ja próbowałam byle gdzie przed swietami i nie potrzebuj
                      > a , chca ale młode dziewczyny , ksiazeczki nie moge wyrobic

zostało mi 10 pampersów po moim małym , bo już nocnikowy smilew rozmiarze 8-15 , też jestem z Sosnowca. jak chcesz mozem się gdzies spotkać i Ci podam .
                    • ale_to_ja Re: Potrzebuje pomocy 09.12.12, 22:09

> tak jestem z Sosnowca , ja próbowałam byle gdzie przed swietami i nie potrzebuj
                      > a , chca ale młode dziewczyny , ksiazeczki nie moge wyrobic

a na targowisku przy Plazie pytałas o pracę?
                      Ostatnio na Rossmanie wisiała kartka, że szukają na grudzień pracownika.
              • julka-4 Re: Potrzebuje pomocy 08.12.12, 14:09
                Pracuję w markecie-zawsze dorywczo przed świętami-nie mam książeczki sanepidowskiej.Nie musisz jej mieć na działach które nie są związane z żywnością.
                • agpagp Re: Potrzebuje pomocy 08.12.12, 17:11
                  Julka wybacz ale 13 lat przepracowałam w handlu i nawet w markecie budowlanym musiałam okazywać książeczkę.
                  • julka-4 Re: Potrzebuje pomocy 08.12.12, 18:51
                    Piszę jak jest,nikt nie chce odemnie książeczki.Pracuję któryś rok z kolei.Zawsze przed świętami.
    • anngam8388 Re: Potrzebuje pomocy 09.12.12, 09:36
      aha i czy korzystasz z pomocy caritasu w formie żywności?? bo jak nie to moge Ci dać troche płatków kukurydzianych, maki, makaronu , dżemu , oraz marchewki z groszkiem w puszce.
      • marzena197235 Re: Potrzebuje pomocy 09.12.12, 13:24
        nie nie korzystam z caritasu jak ja załatwiałam sobie wszystko w Mopsie to wydawali na poczatku miesiaca i nie miałam jeszcze dokumentów , a jak pani by mi to dała mieszka pani w Sosnowcu zebym sobie podeszła po to

Zaraz przesle dokumenty do moderatorki , nie było mnie wczesniej w domu jak pisalam prosbe o pomoc i nie miałam jak ich wrzucic
        • anngam8388 Re: Potrzebuje pomocy 09.12.12, 13:57

> nie nie korzystam z caritasu jak ja załatwiałam sobie wszystko w Mopsie to wyda
          > wali na poczatku miesiaca i nie miałam jeszcze dokumentów , a jak pani by mi to
          > dała mieszka pani w Sosnowcu zebym sobie podeszła po to
          >
          > Zaraz przesle dokumenty do moderatorki , nie było mnie wczesniej w domu jak pis
          > alam prosbe o pomoc i nie miałam jak ich wrzucic

a z jakiej dzielnicy jesteś? napisz do mnie na priw to się umówimy jakoś
          • marzena197235 Re: Potrzebuje pomocy 09.12.12, 20:11
            za chiny ludowe nie wiem jak odpisac na pw próbowałam ale nie wychodzi , prosze mi podpowiedziec a jak nie to tutaj sie umówimy jakos
            • missmiriam1 Re: Potrzebuje pomocy 09.12.12, 20:21
              Anna ma aktywny profil, więc możesz kliknąć na jej nick u góry postu i na profilu kliknij w ''wyślij wiadomość'' pod zdjęciem. Albo napisz na anngam8388@gazeta.pl .
    • bj32 Mam dokumenty. 09.12.12, 21:23
      O rodzinnym, celówce i z UP.

Marzena, starsza córka, która z Tobą mieszka - uczy się albo pracuje? Ma jakieś świadczenia? Alimenty? Szuka pracy?
      • anngam8388 Re: Mam dokumenty. 09.12.12, 21:53
        Marzena przepraszam,że dopiero teraz odpisuje, ale nie umiałam wejśc na forum strasznie cos się tnie stronka. ale do rzeczy, tak jak obiecałam dam Ci te pampersy i podziele się żywnościa. Wiem co to znaczy nie mieć co dac dzieciom jeśc, teraz juz mam trochę leepiej na jedzenie mi wystarcza, i dlatego cieszę się wtedy gdy i ja mogę komus pomóc. ja jestem z Pogoni , a Ty? zaraz spróbuje napisać do Ciebie na pw, jak mi sie znów nie zatnie
      • bestyja34 Re: Mam dokumenty. 09.12.12, 22:54
        www.babyboom.pl/forum/mozesz-pomoc-zobacz-f220/potrzebuje-pomocy-60559/
        w Twojej rodzinie źle dzieje się już od jakiegoś czasu, nie wkleiłam tutaj tego złośliwie tylko po to aby sytuacja była jasna.
        W okresie przedświątecznym sporo osób kombinuje.
        • marzena197235 Re: Mam dokumenty. 09.12.12, 23:22
          Bestyjka tak jak tam opisalam byla prawda misiek pracowal za darmo , we wrzesniu wyjechal do niemiec mialo byc lepiej kazalam to zamknac , okazalo sie ze zas zostal oszukany w listopadzie zarejestrowal sie znowu , przykro mi ze mamy takiego pecha a moze ktoras z dziewczyn zalatwi nam uczciwego pracodawce zeby za prace zaplacil to ja dam sobie spokojnie rade nie bede potrzebowala zadnej pomocy a wrecz sama komus pomoge , jesli chodzi o starsza corke to nie uczy sie nigdzie jest zarejestrowana na bezrobociu , mieszka ze starsza corka w Jastrzebiu tyle tylko ze tutaj ma meldunek czasowy zeby nie byc bezdomnym czlowiekiem , nie wiem czy ludzie kombinuja ja mysle ze jak ktos prosi o pomoc to jej potrzebuje inaczej nie ponizal by sie az do takiego stopnia , jesli panie jeszcze chca wiedziec cokolwiek odpowiem na kazde pytanie tylko nie na temat mojej matki i ojca ci ludzie dla mnie nie istnieja wogole , moze kiedys powiem dlaczego
        • anngam8388 Re: Mam dokumenty. 12.12.12, 13:56
          Witam . W dniu dzisiejszym spotkałam się z Marzeną ,tak jak pisałam wcześniej przekazałam parę rzeczy. Marzena zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie, kobietka miła, skromna, dzieciątko widać ,ze zadbane.
          • anngam8388 Re: Mam dokumenty. 12.12.12, 13:59
            Ja przekazałam, to co miałam troszkę pampersów, bluzeczek , buciki, kilka maskotek i produkty z Unii. wiem ,że najbardziej brakuję tam żywności dla tej malutkiej dziewczyny, typu mleko jakieś kaszki i zywnośc dla maluszka , jakbyktoś mógł pomóc Marzenie w tym temacie
            • marzena197235 Re: Mam dokumenty. 12.12.12, 23:17
              anngam8388 napisała:

> Ja przekazałam, to co miałam troszkę pampersów, bluzeczek , buciki, kilka masko
              > tek i produkty z Unii. wiem ,że najbardziej brakuję tam żywności dla tej malut
              > kiej dziewczyny, typu mleko jakieś kaszki i zywnośc dla maluszka , jakbyktoś mó
              > gł pomóc Marzenie w tym temacie

Anngam8388 bardzo ci dziekuje za pomoc niunia do wieczora bawila sie ta kolorowa zabawka ,
              • anngam8388 Re: Mam dokumenty. 12.12.12, 23:38
                marzena197235 napisała:

> anngam8388 napisała:
                >
                > > Ja przekazałam, to co miałam troszkę pampersów, bluzeczek , buciki, kilka
                > masko
                > > tek i produkty z Unii. wiem ,że najbardziej brakuję tam żywności dla tej
                > malut
                > > kiej dziewczyny, typu mleko jakieś kaszki i zywnośc dla maluszka , jakbyk
                > toś mó
                > > gł pomóc Marzenie w tym temacie
                >
                > Anngam8388 bardzo ci dziekuje za pomoc niunia do wieczora bawila sie ta koloro
                > wa zabawka ,

Nie ma za co , jak będę cos miała jeszcze to jesteśmy w kontakcie smile
              • eve.75 Re: Mam dokumenty. 13.12.12, 13:07
                Poproszę o wiadomość na maila gazetowego jakie mleczko oraz jakie kaszki jada córeczka oraz jakie inne produkty spożywcze bylyby dla niej potrzebne.
                • marzena197235 Re: Mam dokumenty. 13.12.12, 19:29
                  Pni eve npisalam pani wiadomosc , dziekuje
                  • eve.75 Re: Mam dokumenty. 14.12.12, 11:44
                    Dziękuję, wysłałam Pani odpowiedź na pocztę.
                    • marzena197235 Re: Mam dokumenty. 20.12.12, 00:06
                      Pani Ewo ja juz pani podziekowalam osobiscie , ale jeszcze podziekuje tutaj , wiecej tak wspanialych osob a swiat staje sie piekniejszy , pani mi po prostu z dobrego serca pomogla i jestem bardzo wdzieczna za wszystko , fortuna sie odwroci jestem pewna ze jak wygram walke z choroba o ktorej tutaj nie pisalam i nie przekazywalam dokumentow zadnych , to stane na nogi i tez odwdziecze sie w taki sposob ,
                      Jeszcze raz bardzo dziekuje
                      Marzena
                  • claudel6 Re: Mam dokumenty. 16.12.12, 20:15
                    napisz mis wój adres, mam mleko do oddania NAN 3
    • chomiczkami Założyłam tabelkę 20.12.12, 00:23
      Założyłam tabelkę w tabeli wysyłek, od tej pory proszę informować o wysyłkach na mail gazetowy smile z góry dziękuję.
    • naiwna8 Re: Potrzebuje pomocy 11.11.13, 10:15
      Marzena to OSZUSTKA!!! NIE POMAGAJCIE JEJ ..łazi po różnych portalach i naciąga naiwnych tutaj dowód!!!

Marzena197235 mam do ciebie tylko jedno pytanie i mam wielką nadzieję, że staniesz na wysokości zadania i odpowiesz mi na nie, ale tym razem zgodnie z prawdą. 15 grudnia 2012 roku dostałaś od nas (dziewczyn z forum lipiec 2011, na babyboom.pl) wielką paczkę z jedzeniem, pampersami i prezentami dla Klaudii. Jedna z nas osobiście ci go przywiozła.W ciąży dziewczyna była i targała ci siaty z jedzeniem i rzeczami dla Klaudii do domu. Jej mąż zasuwał z towarem a twój Misiek siedział na piwku u sąsiada i nawet nie raczył im pomóc. Wytłumacz mi proszę, dlaczego 4 dni później żebrałaś i kłamałaś że nie masz za co świąt zrobić? Za mało dostałaś? Poszło na was kilkaset złotych.

Tu masz link do twojej wypowiedzi, gdybyś nie pamiętała jednak że taka sytuacja miała miejsce scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/...f3&oe=5282A6FC

Oczekuję od ciebie wyjaśniej, bo nie ukrywam, że jestem mocno wku...ona. Dla mnie jest to zwykłe wyłudzanie pieniędzy, które kwalifikuje się do zgłoszenia na policję. Oczekuję wyjaśnień, ja i dziewczyny. Uważam że nam się należą!
      • kroliczyca80 Re: Potrzebuje pomocy 11.11.13, 10:38
        Link się nie otwiera. Poza tym Marzena prosiła tu o pomoc rok temu, więc raczej Ci nie odpisze i nie odpowie na pytania. A szkoda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka