Dodaj do ulubionych

dot Filipka

05.03.13, 14:30
witam,
kochani mamy problem z mamą Filipka i maluchem..rury ze starości popękały i wszystko mają zalane, nie działające, prad odciety, sa narazie u rodziców Agaty a tam nie mają nic oprocz ciuchow - wszystko z wilgoci/mokre wiec polowa pojdzie niestety do kosza-jeżeli ktos ma posciel, srodki chemiczne, skarpetki bawełniane 25rozmiar i 39 dla Agaty.Jak na zlosc mały dostal zapalenia azs z tego wszystkiego(wysypki ropnej), mops itp obeszli znowu-jedynie obiady mają darmowe z jadłodajni, pieniedzy narazie nie mają by dawac(przyznali im100zl na jedzenie i leki)
jeżeli ktoś może bardzoo prosze poraz kolejny o pomoc, Agata jest zalamana bo co wyjdą na chwile z bagna zas wracają..
p.s szuka stazu z mopsu ale jak narazie ma odmowy-sie boją, ze pozaraza skwitowal jeden pracodawca..bo skad ma wiedziec, czy tym czyms co ma nie zarazi..no zal mi strasznie ich bo mloda a dostaje tak po d..
Obserwuj wątek
    • bruy-ere Re: dot Filipka 05.03.13, 20:20
      Powinnam mieć skarpetki dla dziecka i mamy. Proszę o adres na priv. Proszę tez o podanie rozmiaru i wieku chłopca, może coś znajdę - potrzebuje może ubrań na lato?
      • saramolenda Re: dot Filipka 06.03.13, 09:17
        zaraz pojdzie pw, dziekuję ślicznie
        • brysia0 Re: dot Filipka 06.03.13, 17:46
          Hej. A ja właśnie dla nich zbieram paczkę smile bo planowałam coś wysłac. Podaj mi ich adres u mamy, bo ja ma tylko ten stary. czekam na maila.
          • apple_isle Re: dot Filipka 06.03.13, 21:47
            Proszę napisać (może być na pocztę gazetową) co dokładnie byłoby najbardziej potrzebne (ciuszki-jeśli tak to jaki rozmiar, chemia, może coś z apteki jeśli mały ma problemy skórne), chętnie pomogę tylko nie chcę wysyłać w ciemno. I dane do wysyłki też poproszę.
            • saramolenda Re: dot Filipka 07.03.13, 07:47
              apple zaraz wysle pwsmiledzieki
          • saramolenda Re: dot Filipka 07.03.13, 07:47
            ojej fajnie, ze pamietaszsmilezaraz ci wysle
            dzieki
    • saramolenda Re: dot Filipka 07.03.13, 19:07
      dostałyscie odemnie maile??bo dostalam zwroty:/Delivery to the following recipient failed permanently:
      • brysia0 Re: dot Filipka 07.03.13, 19:33
        nic nie dostałam
        • apple_isle Re: dot Filipka 07.03.13, 20:19
          Do mnie też nic nie dzoszło.
          • brysia0 Re: dot Filipka 09.03.13, 11:49
            Sara, co jest? Moja poczta gazetowa działa, bo dostaję inne listy. Masz też mojego prywatnego maila, korespondowałyśmy na nim. Nie wyślę paczki na stary adres, skoro Agata tam nie mieszka.
            • saramolenda Re: dot Filipka 09.03.13, 22:00
              cos mam nie taksad nawet do mojego tżta wysłałam i tez zwrotsad(kochane, jak jutro nie bedzie poprawy to wieczorem zaloze nowego i sie odezwe na100%tu by bylo wiadomo,ze ja i na pw
              • hugo43 Re: dot Filipka 10.03.13, 12:28
                sara,a jaki wzrost ma filip?cos do 98cm bym znalazla,raczej bluzki i koszulki,nic specjalnego,ale do latania kolo domu moga byc.
                • hugo43 Re: dot Filipka 10.03.13, 12:30
                  i jeszcze moze majtki i skarpetki kilka par,jesli trzeba.
                  • brysia0 Re: dot Filipka 11.03.13, 10:29
                    Adres dostałam. Myślę, że do konca tygodnia wyslę paczkę. Będzie tam kilka ubran dla Agaty, kilka dla małego , w tym super kurtka na wiosnę z odpinanym polarkiem więc 2 w 1. 4 pary skarpetek dla małego, 4 t-shirty na lato. Duży samochód zabawkowy. włożę cos z chemii i jedzenia, ale to napiszę dopiero, jak kupię. Dam znac konkretnie, jak się trochę z tym ogarnę.
    • atena12345 Re: dot Filipka 11.03.13, 22:05
      Jaki rozmiar nosi mama Filipa?
      • bruy-ere Re: dot Filipka 12.03.13, 11:29
        atena12345 napisała:

> Jaki rozmiar nosi mama Filipa?

Z poprzedniego wątku wynika, że S / małe M, buty: typowe 39.
      • saramolenda Re: dot Filipka 15.03.13, 10:36
        s male msmile
    • bruy-ere Paczka 12.03.13, 11:31
      Wysyłam paczkę, a w niej ubrania na lato na roz. ok. 104 :
      • 6 par t-shirtów
      • 5 par szortów/rybaczek
      • 1 para spodni na lato długich
      • 2 t-shirty z długim rękawem (są większe, na ok. 110)
      • 7 par skarpetek
      • 2 czapki letnie (kaszkiet i kapelusz)

Poza tym:
      • kredki, flamastry, plastelinę
      • kilka książek dla wieku 3+
      • kolorowanki (wydruki z Internetu)
      • kilka par skarpetek dla mamy
      • hugo43 Re: Paczka 12.03.13, 21:40
        ja tez mam kilka rzeczy,raczej na 98cm:3 t-shirty,2 bluzki z dlugim,3 pary majtek,3 pary skarpet,spodnie dresowe.
        • bruy-ere Re: Paczka 12.03.13, 22:07
          Pisała mi Sara, że mały powoli wyrasta z 98, ale może niech sama potwierdzi. Zresztą rozmiar może byc mylący, wiadomo są rożne rozmiarówki
          • brysia0 Re: Paczka 14.03.13, 17:22
            Jutro kurier bierze paczkę.
            Są w niej : 4 bluzki dla Agaty, 2-3 bluzeczki dla małego, skarpetki dla niego, kurtka na wiosnę, duży samochód do zabawy, kilka kloców ( do kompletu, który wysłałam w zeszłym roku, a w międzyczasie się znajdowały jeszcze), parasoleczka, 2 czapeczki na lato, 2 szczoteczki do zębów dziecięce, pasta do zebów dla dzieci, pasta dla dorosłych, szamon dla dziecka, 1 litr mydła w płynie, papier toaletowy 10 rolek smile, mąka, makaron, ryż, mleko, majonez, 2 rodzaje serów, szynka z kurcząt, napój kakaowy, płatki do mleka, budynie, słodycze, soki dla małego, puszka groszku. i jeszcze jakieś drobiazgi, o których teraz nie pamiętam. A i kostium SPIDERMANA!
            • saramolenda Re: Paczka 15.03.13, 10:33
              dzieki kobiety,
              no wlasnie z rozmiarem to niestety tak jest bo ma kilka koszulek 98, ale 102 tez nosi..Agata nosi s male m-jest szczupła,Filipek jest dosyc duzy jak na swoj wieksmile
              Hugo43 wysle komus innemu bo szkoda by okazaly sie za male ubranka a innemu dzieciaczkowi lepiej potrzebujacemu dac by pochodzilo dluzejsmile))dzieki wielkie jeszcze raz!
            • saramolenda Re: Paczka 15.03.13, 10:38
              Brysia powiem im by ubrali go w kostium spidermana i cykneli fote bo az sama jestem ciekawa hihihismile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka