Dodaj do ulubionych

potrzebna pomoc

10.12.14, 21:05
witam .pisze w imieniu mojej mamy .potrzebujemy pomocy jest nas 10 osób razem z rodzicami .rodzice maja 8 dzieci na wychowaniu . potrzebujemy ubrań .butów kurtek na zimę przyjmiemy to co komuś niepotrzebne . rodzice niepracuja SA na bezrobociu .starsze rodzeństwo tez .najmłodsze dziecko ma 6 lat . jesteśmy z woj małopolskiego pow tarnowski .proszę o każda pomoc dla nas nieprosze nie wiadomo o co .z gory dziękuje
Obserwuj wątek
    • atena12345 Re: potrzebna pomoc 10.12.14, 21:13
      To ile dorosłych bezrobotnych jest w waszym gospodarstwie domowym?
      No i zastosuj się do zasad forum
      • aneczka1237 Re: potrzebna pomoc 10.12.14, 21:16
        Teraz obecnie 5 osób . bez prawa do zasiłku . siostry łapią prace dorywcze jak jest jakaś .
    • pitahaya1 Re: potrzebna pomoc 10.12.14, 21:14
      Aneczko nie masz 5 lat. Kliknij na link niżej i zastosuj się do naszego swojskiego regulaminu.

forum.gazeta.pl/forum/w,615,155056510,155056510,Zasady_korzystania_z_pomocy_.html
      Nie prosisz o nie wiadomo co. Prosisz o pomoc w postaci ubrań, butów. Jest Was dziesięcioro. Czyli potrzebujecie 10 kurtek i tyleż par butów? Nikt nic nie ma? Wszyscy goli i bosi chodzą?

• aneczka1237 Re: potrzebna pomoc 10.12.14, 21:20
        Owszem niemam 5 lat . nie AZ tyle par butów nie potrzebujemy ani kurtek .na najmłodsze dziecko 6 letnie i na brata 17 let który dalej się uczy . gdybym była nie zmuszona to bym niepisala ale każdy cos w zyciu ma i tez czasem jest pod górkę .
        • pitahaya1 Re: potrzebna pomoc 10.12.14, 21:41
          aneczka1237 napisał(a):

> Owszem niemam 5 lat . nie AZ tyle par butów nie potrzebujemy ani kurtek .na naj
          > młodsze dziecko 6 letnie i na brata 17 let który dalej się uczy .

Z pierwszego postu to nie wynika, choćbym nie wiem, jak czytała.

gdybym była n
          > ie zmuszona to bym niepisala ale każdy cos w zyciu ma i tez czasem jest pod gór
          > kę .

Tak, jak pozostałe osoby, które tu piszą. Każdy jest w takiej a nie innej sytuacji. Osoby, które nie mają problemów finansowych nie proszą tu o kurtki i buty.

Link Ci podałam. Tak jest wszystko opisane, razem z adresem mailowym do przesłania dokumentów.
    • aneczka1237 Re: potrzebna pomoc 10.12.14, 22:28
      witam mam na imie malgorzata , pochoze z woj malopolskiego pow tarnowski ,
      - mam wyksztalcenie zawodowe , maz ma techniczne , ja dotychczasz pracowalam przy osobach starszych , a maz niepracuje obecni enigdzie teraz oboje jestesmy na bezrobociu bez prawa do zasilku , mam zasilek rodzinny na 2 dzieci na synow 6 letniego i 17 letn syn ma stypendium szkolne
      0 teraz niekorzystamy z pomocy mopsu poniewaz nam niepomoga jestesmy od ponad roku bez ich pomocy poniewaz sprzedal maz pole i powiedzialy ze dochod nam przekroczyl a pole poszlo na dlugi ktore maz mial w krusie i teraz niemamy pomocy od mopsu .
      - mamy corke chora na schizofremie ma tyylko rente 450 zl i zasilek pielegnacyjny na nia 153 zl niejest tego duzo ale dobre i to dla niej .
      -ze strony rodziny niemam co liczyc mam tylko mame czyli babcia dla tych dzieci niepomoga nam bo sama malo co ma , ciezko tez jest samotnej starszej osobie leki kosztuja oplatyy itd
      - nasze dochody sa niskie mamy tylko to rodzinne(450 zl ) . rente corki plus pielegnacyjne (450 +153 ) , corka pracuje dorywczo w sklepie ma czasme jkaie s600 zl ,
      • penelopa40 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 09:39
        synowie : 6 lat , 17 lat - uczą się ale 23 lat i 26 lat, corki 19 lat , 22 lat 24 i 25 lat (pomijając tę na rencie) i dwoje rodziców to jest 7 osób dorosłych, które mogłyby a nie pracują, skoro w waszym miejscu zamieszkania nie ma żadnej pracy dla żadnej z tych 7 osób to może rozważcie przeprowadzkę w inne miejsce gdzie byłaby praca, bo to jest paranoiczne... albo wyjazd do pracy do innego miasta części z was, lub za granicę do pracy młodego pokolenia, tutaj kilka kurtek i par butów sprawy nie rozwiąże, i skąd nagle jakieś niemowlę 9-miesięczne i prośba o rzeczy dla niego?
        do MOPS złożyć pisemną prośbę (kolejną) o pomoc, i czekać na rozpatrzenie, dochód przekroczył rok temu ale za chwilę 2015 wiec trzeba składać na nowo ....
        i przede wszystkim szukać pracy!!!
        • atojaxxl Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 12:35
          Z wpisu matki wynika, że to niemowlę to wnuczka...
      • atena12345 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 09:43
        mam jedną radę:
        do pracy marsz!
      • kochmama Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 10:49
        , moze ktos by jej tez pomogl po wode chodzi do sasiada ma kawalek co rok jest slabsza pomagamy jej co moge ale sama niedam rady za duzo jest do zrobienia na raz a tu jeszcze dach przecieka i drzewo sie sypie .
        A Twoi synowie przeciez oni sa dorosli moga pomoc babci jesli nie pracuja
        wydaje mi sie ze ten post nie jest prawdziwy.
        • mag1982 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 11:18
          Na ematce aneczka1237 wywlokła ostatnio kilka starych wątków i tam wkleiła swoją prośbę o pomoc dla rodziny z ośmiorgiem dzieci z których najmłodsze ma 6 lat. Nie wspomniała, że większość dzieci jest dorosła.
          • renata.36 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 12:40
            Tam jest tyle dorosłych osób, że to az nieprawdopodobne aby nikt nie miała pracy.Dla mnie to jest jakas podpucha, bo w głowie normalnego człowieka taka rzeczywistość sie nie mieści.
            • mag1982 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 13:05
              Też to dla mnie dziwne ale na świecie jest tyle rzeczy o których się filozofom nie śniło... U mnie w bloku też zawsze przed świętami chodzą a to bezdomni a to cyganki z dziećmi. Przez cały rok spokój ale w okolicach Bożego Narodzenia ludzie robią się chyba bardziej hojni i to przyciąga i potrzebujących i oszustów.
          • aneczka1237 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 13:09
            Ma cos pani do nas .nie jesteśmy oszustami ani naciagaczami . ciekawe z czego pani się utrzymuje i żyje ??? Ile ma pani dzieci pewnie jakaś bogaczka się wypowiada a biedne osoby trzeba z gory traktować i błotem opluc to jest właśnie prawda .niewstydze się ze mam tyle dzieci .dorosłe SA córki pomagają mi chodzą do pracy dorywczej SA na bezrobociu syn tez miał prace AE jest teraz po operacji na pluca
            • oteczka Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 13:13
              No i krzyczymy nie chcecie dać ? to niedobre bogaczki jesteście !!!!aneczka to że ty jesteś ciekawa z czego pomocne mamy się utrzymują to nieważne to nie one wołają pomocy tylko ty ,a tu same ciężko pracujące osoby i raczej na pasożytów nie będą wydawać swojej kasy.
              • mag1982 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 13:19
                Chyba jednak troll bo chyba nikt proszący o pomoc nie wypisywałby takich rzeczy. Wiadomo, że jak się kogoś zwyzywa to ten ktoś raczej już nam nie pomoże.
                • aneczka1237 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 17:27
                  A czy ja kogoś zwyzywalam
              • aneczka1237 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 13:21
                Tylko zapytalam może i ciekawa jestem . a pasożytami nie jesteśmy od pani żadnej kasy niebierzemy ani nic to proszę tak niepisac obrażać INO pani umie i błotem obszczelac .a tak zapytać się cos nie po co odrazy z Buzka na nas . dziękuje bardzo prosić się niebd .
                • atena12345 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 13:34
                  aneczka1237 napisał(a):

> Tylko zapytalam może i ciekawa jestem . a pasożytami nie jesteśmy od pani żadne
                  > j kasy niebierzemy

ależ bierzecie, bierzecie. Wszelkie zasiłki i pomoc z mops opłacana jest z podatków pracujących obywateli.
                  A dlaczego o pozbyliście się pola?

> dziękuje
                  > bardzo prosić się niebd .

a i słusznie
                  • aneczka1237 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 17:30
                    A co to panią obchodzi .na długi ciekawska babo .INO wypytac się wszystko .a dupe żal ściska ze podatki trzeba płacić jak się robi to pobierają podatki halo glupio Babi zal mi CB . teraz możecie powiedzieć ze obrazami kogoś na to SB zasluzylyacie wstretne grube baby
                    • penelopa40 Re: usmiałam się przed wyjściem z pracy! 11.12.14, 17:50
                      z tych grubych bab! bo, że wstrętne to można domniemywać po wypowiedziach, ale grube??? że niby mamy co jeść to grube jesteśmy... no, obśmiałam się, coraz ciekawiej pisze ta autorka wątku... choć ja jestem z miasta i połowy nie rozumiem, np. tych dużych liter INO, CB, SB, jakich szyfr to jest?
                      • atena12345 Re: usmiałam się przed wyjściem z pracy! 11.12.14, 18:23
                        penelopa40 napisała:

> np. tych dużych liter INO, CB, SB, jakich szyfr to jest?
                        tak pisz młodzież w wieku nastoletnim na fejsie np. (mam córkę wink)

tego raczej nie pisze dorosła osoba jednak
                        • claudel6 Re: usmiałam się przed wyjściem z pracy! 15.12.14, 13:07
                          a wiesz co te skroty znaczą? big_grin
                          • atena12345 Re: usmiałam się przed wyjściem z pracy! 15.12.14, 15:02
                            claudel6 napisała:

> a wiesz co te skroty znaczą? big_grin

SB - sobie
                            CB - ciebie, itp.
                            ale tak dzieciaki piszą wink
                    • pani.jezowa Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 18:32
                      Przepraszam, ale po takich wpisach chciałabyś dostać tutaj jakąkolwiek pomoc?
                      Obrażając ludzi, którzy pomagają z własnych, prywatnych zasobów?
                      Ludzi, za których podatki żyjesz Ty z rodziną?
                      W głowie mi się nie mieści, że w ogóle można się tak zachować.
                      • aneczka1237 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 19:24
                        to niech pisza tak samo do mnie z szacunkiem a nie chamsko sie odnoscic , skoro pisze wyraznie ze niemamy pracy na bezrobociu jestesmy itd to chyba ktos to zrozumie anie dopytuje sie jeszcze niewiadomo o co , co to ma byc wywiad bo czegos nierozumiem
                        • pani.jezowa Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 20:43
                          Nikt się tu chamsko nie odnosił, poza Tobą.
                          Jeśli ludzie mają pomóc to mają prawo zadać pytania.
                          Czytałaś zasady forum, więc wiesz, że pomagający pytają i trzeba też przedstawić dokumenty potwierdzające sytuację.
                          Poza tym pomoc to nie tylko pieniądze, żywność, chemia i odzież.
                          To także dobra rada, a może nawet przede wszystkim rada, jak wyjść z trudnej sytuacji.
                          A Ty nie zachowujesz się tutaj jak osoba, która szuka takiej rady i prawdziwej pomocy.
            • pitahaya1 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 13:25
              Proponuję jednak ochłonąć i wysłać dzieci do pracy, tej dalszej, nie w swojej wsi.
              W mojej rodzinnej wsi nie ma młodego człowieka. Niemal każdy pracuje w UK lub po prostu pojechał w Polskę. Nikt nie narzeka a jeszcze rodziców wspomoże, jak jest potrzebasmile

Tak więc zamiast na nas kubeł wylewać, może zasugeruj dzieciom poszukanie pracysmile
              Tu nie ma bogaczek, bo takie pomaganiem sobie paluszków nie brudzą. Tu są takie same baby, jak Ty. W większości kiedyś same prosiły o pomoc, teraz bardzo często same pomagają, żeby się odwdzięczyć za wyciągniętą rękę.
              Owszem, są i takie, które tylko pomagają, ale na te pomyj wylewać tym bardziej nie trzeba. Uwierz mi. One nie są złesmile Jak i podatki płacone przez te sekutnice, bo to z ich podatków wypłacane są te obrzydliwe zasiłki, zapomogi i choćby zasiłek dla bezrobotnych.

A ręki, która karmi to się raczej nie gryzie.
              • aneczka1237 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 13:36
                Wie pani co mam dorosłe dzieci owszem ale niezmusze ich na sile do pracy ani niepojde za nich do niej . jedna córka pracuje w sklepie jako kasjerka kokosow tam niezarabia musi z mężem ciężko pracować na każdy grosz . a reszta dzieci to bezrobocie jedna dopiero skończyła staż a teraz siedzi w domu Trzecia córka chodzi na kursy z bezrobocia i budy tez kosztują ale cos za cos . chytamy się pracy jak jest jakaś niezerujrmy na ludziach .a ze raz w życiu proszę o pomoc to takie cos słyszę jest mi naprawdę przykro .widzę ze inne osoby proszą nie wiadomo o co i dostają a ja ze mam tyle dzieci to dostalam tylko je . nieprosze o nic juz widzę ze SA bardziej lidzie potrzebujący niż my .może za rok sam komuś pomohe jak BD mnie stać ale niebd nikogo osadzać
                • atena12345 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 13:41
                  no patrz! inni dostają a Ty nie. hm ....taka niesprawiedliwość sad powpisuj się w związku z tym we wszystkich wątkach 10 lat wstecz.
                  A dzieci nie zmusisz do pracy, ale skoro maja przykład niepracujących rodziców, kórzy nie widza w tym nic złego...
                • penelopa40 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 13:47
                  "Wie pani co mam dorosłe dzieci owszem ale niezmusze ich na sile do pracy ani niepojde za nich do niej"
                  - no to nie spodziewaj się pomocy... w całym tym towarzystwie pomóc to można jedynie temu 6-latkowi, bo dziecko nie jest winne niefrasobliwości rodziców i rodzeństwa...
              • mati.2010 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 13:38
                Ja tez pochodze z rodziny wielodzietnej było nas 6 cioro .Mama pracowała 38 lat tata mial rente wypadkowa gdy pokonczylismy szkoły rodzice dali nam pół roku na znalezienie pracy .Nikt nie był bezrobotny kazdy pracował i dokladał się do utrzymania.Osobiscie nie wierze ,że tyle dorośłych ośób żyje za taką kwotę.
                • atena12345 mati.2010 11.12.14, 13:43
                  bo to nie wielodzietność jest powodem do wstydu
                • aneczka1237 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 13:45
                  To niech pani niewierzy . po co moglama sklamac wtedy by pani uwierzyła tylko po co .biedny zawsze będzie biedny jak to się mówi .nie niebd się nigdzie wypowiadać nie jestem dzieckiem mam trochę juz lat .i proszę mnie nieobrazac ani Meza maz pracował na budowach teraz mu zdrowie Siadło jest tylko na bezrobociu bez prawa do zasiłku jak juz .
                  • oteczka Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 13:51
                    Biedny zawsze będzie biedny ? tak jak patologia nie weźmie się do pracy to powiela takie zachowanie u dzieci .Ty biedna ,twoje córki też biedne bo nic nie robią ,biorąc przykład z rodziców ,9 miesięczna wnuczka też będzie biedna jak napatrzy się na mamę, tatę i dziadków co to siedzą i nic nie robią i koło się zamyka to wy macie przerwać ten magiczny krąg.
                    • aneczka1237 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 13:56
                      Może i racja to niech PAN/i da mi ta prace bardzo chętnie skorzystam .
                      • atena12345 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 13:57
                        aneczka1237 napisał(a):

> Może i racja to niech PAN/i da mi ta prace bardzo chętnie skorzystam .

a nie, nie...pracy się szuka, o pracę się stara, za pracą się wjeżdża..itp. a nie "dajcie mi"
                  • penelopa40 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 13:54
                    nikt pani nie obraża, ale proszę pomyśleć: 8 dorosłych osób, jedna na rencie inwalidzkiej, czyli 7 zostaje, nikt nie pracuje i nie zarabia... i kto to ma utrzymywać??? państwo? my z forum? skoro ma pani swoje lata to chyba rozumie, że jak się nie pracuje to się nie zarabia i do garnka nie ma co włożyć, co to znaczy, ze pani dzieci nie zmusi do pracy? tak do końca życia będą na garnku matki i Państwa?
                    jeśli mąż stracił zdrowie w pracy to niech składa o rentę
                    nie ma na wsi prac w polu? pracy żadnej w miasteczku obok?
                    to kupcie kury i sprzedawajcie jaja, cokolwiek róbcie
                    w głowie się nie mieści, zę 7 osób nic nie robi i czeka na tzw "zmiłowanie"....
                    • aneczka1237 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 14:02
                      Tak maz składał juz o rentę ale nie dostał powiedzieli mu ze może chodzić to do pracy dojdzie ale ze dźwigać nie może to gdzie go przyjmia .no niebd zyc wiecznie niebd wkoncu . jemu pani dalej nie rozumie teraz obecnie na tym gospodarstwie jest dorosłych osób 6 z ta córka chora .2 nie mieszka juz z nami ułożyli SB życie i tak na SB pracują i rodzinę .
                      • atena12345 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 14:05
                        a o cos się zmieniło nagle? bo gdzieś czytałam: mama ma nas 8 na wychowaniu. Teraz dwójka już samodzielna, ale jednak prosisz tez dla wnuczki...? nie kumam już
                        • aneczka1237 Re: potrzebna pomoc 15.12.14, 13:37
                          bo chyba dalej ma 8 dzieci . tzn jak pani ma dorosle dzieci to co juz sie nieliczza??? ,chyba tez je urodzilam i jednakowo traktuje , przeciez dla nich nieprosze o pomoc a wymienilam pisalma w zasadach zeby podac ile ma sie dzieci , wiec teraz to ja nierozumiem tego foorum !!!
                          a co mi wnuczka winna chyba mozna zapytac czy niema ktos niepotrzebnych rzeczy na dziecko co w tym zlego ???
                      • oteczka Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 14:11
                        To jak na siebie pracują to po co piszesz mam 8 dzieci i jeszcze wnuczkę ? Na wsi mieszkacie kury trzymać jajka sprzedawać ,swoje warzywa jakieś grzyby czy orzechy co tylko się chce ,ja w mieście mieszkam i co roku łuskam swoje orzechy włoskie i sprzedaję ,teraz święta piekę ciasta na zamówienie ,ale trzeba chcieć .Tylko po co jak da MOPS ,albo pożebrze się po forach ,wstyd dlatego ja naprawdę sporadycznie pomagam ludziom ,wolę zwierzętom chociaż wiem że swojej ciężko zarobionej kasy nie wywaliłam w błoto.
                    • aneczka1237 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 14:05
                      Tak maz składał juz o rentę ale nie dostał powiedzieli mu ze może chodzić to do pracy dojdzie ale ze dźwigać nie może to gdzie go przyjmia .no niebd zyc wiecznie niebd wkoncu . jeju pani dalej nie rozumie teraz obecnie na tym gospodarstwie jest dorosłych osób 6 z ta córka chora .2 nie mieszka juz z nami ułożyli SB życie i tak na SB pracują i rodzinę .
                      • mag1982 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 14:11
                        teraz obecnie na tym gospodarstwie jest dorosłych osób 6 z ta córka chora .2 nie mieszka juz z nami ułożyli SB życie i tak na SB pracują i rodzinę .

To skąd prośba o pomoc dla rodziny z 8 dzieci? Zaczynasz się motać w zeznaniach. Może czas skończyć?
                        • aneczka1237 Re: potrzebna pomoc 15.12.14, 13:57
                          bo jak niewiesz to mam 8 dzieci niewypieram sie zadneog wszystkie urodzilam , wiec jak niemoge miec 8 dzieci 8 !!! tak ciezko to zrozumiec
                  • atena12345 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 13:56
                    aneczka1237 napisał(a):

> maz pracował na budowach teraz mu zdrowie Siadło jest tylko na bezrobociu bez
                    > prawa do zasiłku jak juz .

to dlaczego nie ma renty?
                    • aneczka1237 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 14:07
                      Stawał kilka razy juz na rentę ma tylko stopień niepełnosprawność i tyle renty żadnej nie pobiera . powiedzieli mu ze nogi ma zdrowe to może łac do pracy to jest troszkę chore
                      • renata.36 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 14:11
                        Troszkę chora to jest skala bezrobocia w waszej rodzinie.
                        • aneczka1237 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 14:20
                          Czemu chora to chyba normalne w zimie zawsze jest bezrobocie. Co może córki maja iść na budowę robić .jest pani chora bo zdrowa chyba nie . proszę dac mi prace to pojdee
                          • atena12345 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 14:21
                            aneczka1237 napisał(a):

> Co może córki maj
                            > a iść na budowę robić

ja pracowałam big_grin
                            i zamilknij już
                            • aneczka1237 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 19:21
                              to chyba pani kawe na budowie podawala bo napewno nie przy dachu czy cegle , takie bajki to moze pani dzieciom pisac a nie mi starszej osobie troche szacunku
                              • atena12345 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 19:25
                                kawę podawali mnie wink
                                byłam mistrzem budowy
                                ale potrafię kłaść kafelki, wstawić drzwi itp.
                                i w nosie mam w co wierzysz starsza osobo smile
                        • aneczka1237 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 14:21
                          Czemu chora to chyba normalne w zimie zawsze jest bezrobocie. Co może córki maja iść na budowę robić .jest pani chora bo zdrowa chyba nie . proszę dac mi prace to pojdee i dzieci tez .
                          • pitahaya1 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 15:37
                            aneczka1237 napisał(a):

> Czemu chora to chyba normalne w zimie zawsze jest bezrobocie.

Zimą jest bezrobocie? Piszesz, jakby cała Polska zimą siedziała w domu i czekała na pierwsze kwiaty wiosenne. Litości.
                            A może warto rozważyć takie zajęcie, które jest w ciągu całego rokusmile I które również zimą przynosi dochody. Ot, taka wykończeniówka. Robi się wewnątrz, tylko trzeba coś umieć, żeby robotę dostać.
                            Mnóstwo ludzi ze wsi dorabia zimą gdzie indziej. A Wam ciężko się w cieplutkiego domu ruszyć.
                            Szlag mnie zaraz trafi. Ja z malutkim dzieckiem i drugim nieco większym pojechałam kilkaset km dalej, żeby lepiej zarabiać. Brak rodziny, znajomych, nikogo, kto by mi dzieci przypilnował. Miałam 2 tygodnie na znalezienie opiekunki i poszliśmy do pracy. Nikt nie patrzył, czy rodzice pomogą i czy się zasiłek należy.

A Wam jest ciężko za pracą wyjechać nie mając żadnych zobowiązań i malutkich dzieci na głowie??

• atena12345 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 14:11
                        nie wiem cz chore. Mój ojciec o kulach do pracy chodził., bo trzeba było nas nakarmić mama schorowana, ze stopniem niepełnosprawności również pracuje.

jeśli nadal oczekujesz tu pomocy, to prześlij dokumenty. Jeśli zrezygnowałaś, to zamilknij lepiej.
                        • aneczka1237 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 14:23
                          A po co pani moje dokumenty .na zasadach forum pisało zeby nirpodawac swoich danych .ciekawe czy o kulach na budowę szedł .!!!!!
                          • aneczka1237 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 14:24
                            Pomocy dalej potrzebuje i dlatego niezamilkne .każdy ma tutaj prawo napisać .
                          • penelopa40 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 15:26
                            w zasadach forum było napisane żeby przesłać dokumenty potwierdzające swoją sytuację do osoby zajmującej się ich sprawdzaniem, oraz nie podawać swoich danych publicznie, na forum, to dwie rożne rzeczy
                            bez uwiarygodnienia sytuacji tak czy owak nikt z tego forum ci niczego nie wyśle, pisać owszem możesz, tylko to nic nie da... takie tu panują zasady, albo się dostosujesz i ewentualnie otrzymasz pomoc, albo się nie dostosujesz i o pomocy zapomnij,
                            i naprawdę oduczcie się ludzie, że pracę, mieszkania, zapomogi DAJĄ! dajcie i dajcie! a niby z jakiej racji? rozdawnictwo i socjalizm się skończyły 25 lat temu...
                        • renata.36 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 14:25
                          Nie jest normalne,że w zimie pracy nie ma.A jak sie wie,że pracy sezonowo nie bedzie, to się wczesniej zarabia i zapasy robi.Wiem,copisze,Ze wsi pochodzę, w polu pracowałam od wczesnych klas szkoły podstawowej.na miare swoich mozliwości oczywiście,4 dzieci nas było i każde prace po szkole znalazło.Sama ma dzieci w wieku twoich,Ucza sie i pracują,gdybym nie daj Boże popadła w skrajny niedostatek, to by mnie poratowały.Nikt im pracy nie podał na tacy.Szukały i znalazły.
                          • aneczka1237 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 14:40
                            Moim dzieciom tez nikt pracy niedal same SB znalazły te starsze co poszły z domu juz .reszta dzieciaków niema pracy jeszcze szukają ale ciężko im idzie .ja tez od miesiąca jestem na bezrobociu tak to pracowalam ale mnie zwolnili na okres zimowy . córka tez mi pomaga z mężem jak może ciężko pracują na każdy grosz ale nigdy nieodmowila pomocy dla rodzeństwa .
                            • tosiaczek06 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 15:17
                              aneczka1237 napisał(a):
                              > ja tez od miesiąca jestem na bezrobociu tak to pracowalam ale mnie zwolnili
                              jak Cię zwolnili to dlaczego nie masz zasiłku?

> córka tez mi pomaga z mężem jak może ciężko pracują na każdy grosz al
                              > e nigdy nieodmowila pomocy dla rodzeństwa .
                              skoro corka Wam pomaga to czemu wczesniej piszes, że nikt Wam nie pomaga?
                              • aneczka1237 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 17:26
                                Bo niepracowalam zbyt długo prace społeczne opiekowalam się babcia za 300 zł teraz ma wnuka do pomocy i siedze w domu . bo teraz nam pomaga jak znalazła prace dopiero miesiąc niewiadawno miała wesele i mieszka gdzie indziej od nas 40 km .
              • aneczka1237 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 17:33
                Raczej mnie niekarmicie ani moich dzieci to mogę grysc .i pisać będę co chce . a prosić o pomoc będę każdy moze
    • renata.36 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 17:46
      Czy moderatorki mogłyby aneczke zablokować skutecznie, bo sieje ferment nie tylko tutaj ale odgrzebuje stare wątki.Troll moim zdaniem,Ignorować.
      • mawitka Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 18:45
        Szkoda nerwów. Od pierwszego posta widać, ze to patologia. I wasze argumenty, że bez pracy nie ma kołaczy tu nie trafią. Trudno. Jak to się mówi: 'nie rzucaj pereł między wieprze'.
        • aneczka1237 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 19:17
          patologia to jest u pani w domu ,prosze mnie nieobrazac .zna mnie pani ze ocenia ?????? najlepiej tak odrazu skreslic , i komu wy oczy zamydlacie tu niby pomagacie a niektorych to z blotem obrzucacie . niemacie zadnego prawa osadzac komu potrzebna pomoc a komu nie juz zaluje ze wogole tu napisalam bo z taka gadka to szkoda bylo opisywac moja rodzine moze i jestesmy biedni ale dzieci dobrze wychowalam nie pija niekradna starsze pracuja na sb jak moga a tu mi bd pisac ze patologia moze wlasnie patologiom pomagacie wiec my sie do nich niezaliczamy zegnam szkoda mojego czasu zeby tu pisac .
      • aneczka1237 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 19:19
        a blokujcie bo prawde napisalam , patologia to jest na ty forum , przepraszam jesli kogos urazilam ale mnie mozna obrazac !!!
    • juli52 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 19:50
      Nikt tu Pani nie obraził, jeszcze.
      Czy wie Pani co to jest adres IP? To jest taki adres, po którym ustala się nadawcę korespondencji w internecie.
      Czy zdaje sobie Pani sprawę że po tym adresie można ustalić następnie adres zamieszkania oraz poinformować okoliczny MOPS i może jeśli trzeba kuratora o sytuacji rodzinnej i zachowaniu matki 8 dzieci z obecnie 6-giem na wychowaniu??!!!!
      Jeśli tak to radzę się uspokoić, przestać pyskować i rzucać - tylko dlatego że paczki nie idą tonami bo przy takim zachowaniu nie przyjdą a konsekwencje Pani zachowania mogą być zupełnie odmienne od oczekiwań.
      Jeśli jest Pani faktycznie osobą potrzebującą a nie szczylem (trollem) z wybujałą fantazją, radzę przesłać dokumenty uwiarygadniające sytuację a pewnie znajdzie się ktoś, kto zaufa i pomoże.
      Pomocą nie są tylko paczki ale też rady. Dlaczego nie ma Pani zasiłku opiekuńczego na niepełnosprawne dziecko? Ja nie jestem w temacie, może ktoś więcej podpowie ale on chyba teraz ponad 1000zł wynosi a od stycznia 1200??!!! Do tego te wszystkie inne rodzinne + wielodzietność, już była by inna kwota! Do tego praca dorosłych dzieci i już nie trzeba było by się zastanawiać czy będzie chleb i coś na chleb albo czy dobrzy ludzie z internetu wyślą!
      • aneczka1237 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 20:43
        Dziękuje za informacje niemam zasiłku na córkę niepełnosprawna ponieważ ma 3 stopien i jej się nie należy tak lekarz mówił jak stawała na komisji lekarskiej . jak by inne panie grzecznie pisały a niewysmiewaly Sie to bym się nie zachowywała tak .wszędzie INO się śmieją tam gdzie jest dużo dzieci a przecież moje dzieci nie SA gorsze od innych to ze w biedzie się urodziły niezmaczy ze SA gorsze .niwlicze na żadna pomoc
      • aneczka1237 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 20:46
        Mam tylko rodzinne na dwoje sieci bo SA niepełnoletnie i uczą się .na resztę juz nic sami tez szukają pracy jak mogą tylko tam gdzie moeszkamy niema za dużo miejsc pracy a do innego miasta jest 26km . tez jeżdżą za praca tam ale jak widać naradzie bez rezultatu
      • aneczka1237 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 20:49
        Jak niby mam przesłać dokumenty ?? Niemal drukarki w domu hm
        • pani.jezowa Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 21:03
          Można zrobić zdjęcia telefonem i przesłać mailem.
        • prochottka1 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 21:13
          drukarki nie potrzebujesz

mozesz isc do punktu ksero
          skerowac i wysłac zwykła poczta
          albo zeskanowac i wysłac internetem
          • pitahaya1 Re: potrzebna pomoc 11.12.14, 22:05
            Prochottko, może na razie e-mail wystarczysmile W dobie dostępu do netu, bo przecież każda taki dostęp posiada skoro pisze na forum, wysłanie maila z załącznikiem nie powinno stanowić problemu. Niemal każdy telefon posiada aparat, nawet archaiczny.
            Podawanie w świat mojego adresu zamieszkania jest wyjściem bardzo ostatecznymsmile
            • aneczka1237 Re: potrzebna pomoc 12.12.14, 22:20
              Dzięki wielkie ale moich dokumentów niebd nikomu dostarczać tyle teraz się słyszy .niebd podawać nic .litości nie potrzebuje dawalismy SB rade to teraz tez damy .niech się inni biedacy płaszcza .ja mam swoja godność . a straszyć mnie niwbd kuratorem ze mam się uspokoić . szkoda slow mi naprawdę .ile macie lat ???
              • atena12345 Re: potrzebna pomoc 13.12.14, 08:18
                Super! W takim razie żegnam
              • juli52 Re: potrzebna pomoc 13.12.14, 09:07
                Pani ma jakieś rozdwojenie jaźni czy 13 lat???
                Nikt tu Pani nie straszy smile To taka przestroga żeby Pani sobie kłopotów nie narobiła przed Świętami! Nic co w internecie zamieszczone anonimowe nie jest - proszę przyswoić i o tym pamiętać smile
                Wstyd żeby matka dzieci o ile to matka.... zachowywała się w taki sposób.
                Żegnam zatem i Wesołych Świąt życzę big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka