Dodaj do ulubionych

Magazyn Ekspresu Reporterów

08.06.15, 18:17
Hej
przypadkiem oglądam odcinek z 19.05.2015
i jest historia ojca, który wychowuje sam 7 dzieci:
Natalia Nylec, „Tata fajny jest”
Od 2009 r., po tym jak żona nie wróciła z leczenia odwykowego, sam wychowuje siedmioro swoich dzieci. Najgorzej jest jak pojawia się duży problem, z którym nie może sobie od razu poradzić. Wtedy wali pięścią w mur, po za cel postawił sobie wprowadzić dzieci w dorosłość.
vod.tvp.pl/audycje/publicystyka/magazyn-ekspresu-reporterow/wideo/19052015/20161834
Podziwiam tego Pana.
Obserwuj wątek
    • jakikato Re: Magazyn Ekspresu Reporterów 08.06.15, 18:33
      coś ci się pomyliło - to nie forum o programach TVP
      • ewencja Re: Magazyn Ekspresu Reporterów 08.06.15, 18:35
        nic mi się nie pomylilo.
        Poogladaj material, to powinien być wzór do naśladowania, facet i 7mka dzieci, i daje rady, pomoc?owszem jest, ale nie jedna z proszących osób tutaj, powinna Go wziąć jako przykład.
        • samawsnach Re: Magazyn Ekspresu Reporterów 08.06.15, 22:14
          "nie jedna z proszących osób tutaj, powinna Go wziąć jako przykład."
          Ależ Ewencjo, pan robi dokładnie to, co niejedna z proszących - żyje z zasiłków. Poza tym nie chciałbym wiedzieć tego linczu tu, gdyby któraś z mam napisała, że dzieci bolą nóżki, bo buty za małe, a nie ma pieniędzy na większe, czy że skarpetki dziurawe... Pan daje dzieciom dużo miłości i duży szacunek dla niego za to i za to, że już nie pije, ale twierdzenie, że powinien być wzorem do naśladowania dla proszących to jakaś pomyłka, bo pan podobnie jak one radzi sobie bardzo średnio jeśli chodzi o zabezpieczenie rodzinie potrzeb materialnych. Swoją drogą ciekawa jestem dlaczego nie ma alimentów, bo chyba tylko o zasiłkach rodzinnych wspominał.
          • ewencja Re: Magazyn Ekspresu Reporterów 08.06.15, 22:17
            alimenty z funduszu ma. Plus zasiłki.
            Dla mnie ten Pan pozostanie jednak wzorem, ok może przesadzam, przestał pić, ogarnął rozwód, o ma 7mkę dzieciaków, które są uśmiechnięte,i z tego co widać kochają ojca, mam nadzieję, że ludzie pomogą im, żeby dzieciaki miały buty dopasowane i ciuchy.
            Pozdrawiamsmile
        • jakikato Re: Magazyn Ekspresu Reporterów 09.06.15, 09:42
          " to powinien być wzór do naśladowania, facet i 7mka dzieci, " no przepraszam, ale jaki to wzór ??
          faceta, który spłodził siódemkę dzieci i bieduję na zasiłkach i pomocy społecznej ? Samą miłością dzieci nie nakarmi. Fakt, że potrzebuje pomocy, Proszę, jednak nie stawiaj takich wzorów.
          • brysia0 Re: Magazyn Ekspresu Reporterów 09.06.15, 16:19
            Oj tam, nie czepiajmy się słów. Wiadomo przecież, o co chodziło ewencji smile
    • mmb Re: Magazyn Ekspresu Reporterów 09.06.15, 17:50
      No ja przepraszam, ale rozczulanie się nad rodzicem tylko dlatego że jest facetem to dla mnie przegięcie.
      Jest masa kobiet samotnie wychowujących dzieci. Kobieta z 7 dzieci żyjąca z zasiłku w dokładnie takiej samej sytuacji słyszy że sama jest sobie winna bo po co im było tyle dzieci a w ogóle to powinny się wstydzić skoro nie potrafią zacerować skarpetki!
      Nie zgadzam się by traktować ludzi w tak różny sposób z powodu płci. Proszę mnie dobrze zrozumieć nie chodzi mi o to by jego wyzywać od najgorszych i wyrodnych ojców, ale z drugiej stronie nie uważam by jego samotne rodzicielstwo było powodem do takich zachwytów.
      • jakikato Re: Magazyn Ekspresu Reporterów 09.06.15, 18:44
        O to to dokładnie trafiłaś. Samotna matka z siódemka dzieci jakoś nie jest stawiana za wzór,
        • jadzia509 Re: Magazyn Ekspresu Reporterów 09.06.15, 18:50
          brawo!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka