15.09.04, 14:35
witam

jestem mamą 3 dziewczynek 12lat 7 lat i 13 miesięcy oboje niepracujemy
utrzymujemy się tylko z pomocy MOPS-u i rodzinnego i jest nam coraz ciężej
Brakuje nam na wszystko odzież , żywność, zeszyty.......... dlatego zwracam
się do ludzi dobrego serca jakby ktoś miał jakieś ciuszki zwłaszcza dla mojej
najmłodszej -Oleńki , to byłabym bardzo wdzięczna ona nosi rozmiar 86-92 więc
może któraś z emam ma już jakieś niepotrzebne po swoim szkrabie, przydałyby
się również jakię piórniki, zeszyty, kredki ,bloki i inne przybory szkolne bo
pieniążki które dostaliśmy na rozpoczęcie roku (90zł) na dużo niestarczyły

więc jeżeli ktoś mógłby nam pomóc to bardzo prosze o kontakt

pozdrawiam i licze na państwa pomoc
Obserwuj wątek
    • emila_tomek Re: prosze 15.09.04, 18:58
      jadziu musisz poszukac pracy i maz tez jezeli nie macie pieniazkow a plodzicie
      dzieci. jezeli sie uprawia seks to trzeba wiedziec czym to grozi.wiecej
      optymizmu w szukaniu pracy i powodzenia!!!!!! badzcie dzielni!!smile
      • male_gonzo Re: prosze 15.09.04, 19:59
        Emilo!
        Jadzia nie prosi o dobre rady, tylko o pomoc.
        Nie wiesz dlaczego są w trudnej sytuacji, a nie każdy wie czym grozi(?).
        Pozdrawiam.
    • joolanta Re: prosze 16.09.04, 10:26
      Przyznam szczerze ze mnie tez dziwią takie posty. Czytałam dość duży artykuł na
      temat zasiłków z opieki i domyślam się dlaczego nie opłaca się Państwu podjąć
      pracy (3 X (400zl + 137,60 zł rodzinne) = 1337,60) prawie 1400 złotych to moim
      zdaniem niemałe pieniądze).
      • kwiat00 Re: prosze 16.09.04, 10:29
        przepraszam, ale mj mąż ma 750 zł na 3 osoby i żadnej pomocy do tej pory nie
        dostaliśmy, pomimo tego ze bylam kilka razy. Ale dlaczego? przeciez 750 zł : na
        3 osoby to 250 zł na osobę.Acha w tym jeszcze 43 zł zasiłek rodzinny. To gdyby
        to odjąc to wychodzi zaledwie 700 zł na 3 osoby.
        Niesstety nie ma szans aby otrzymac pomoc z opieki.
        • joolanta Re: prosze 16.09.04, 11:07
          W Twoim przypadku nie, bo Twój mąż pracuje, jeśli oboje bylibyście bez pracy to
          pomoc należałaby się, wiem ze to nielogiczne, ale…..
      • aa17 Re: joolanta 05.10.04, 19:08
        jestem ciekawa, gdzie jest ta opieka, ktora daje tyle kasy napewno nie W
        polsce. Bardzo proszę nie opowiadać takich bzdur!!!
    • jadzia3 Re: prosze 16.09.04, 14:59
      witam Was emamy
      Emilo zapewniam Cię że wiem czym To grozi a moje dzieci są wszystkie planowane
      to że teraz potrzebuje pomocy to nieoznacza że tak było zawsze.
      Nasza sytuacja pogorszyła się odkąd 2 lata temu mąż stracił prace , a że teraz
      jest tak jak jest z pracą to niemoże nic znależć na stałe jedynie jakieś
      dodatkowe fuchy. A co do pieniążków , to droga emamo widać że niekożystasz z
      tych zasiłków bo po 400zł na dziecko dostaje się tylko w tedy gdzy dziecko jest
      niepełnosprawne a Ja dostaje 3x 170 (alimenty) i czasami z MOPS-u po ok 100zł.
      Więc jakieś 600zł na 5osobową rodzine to nie jest tak dużo. A prace z chęcią
      bym podjęła ale przy 3 dzieci które ciągle nazmiane chorują i z podstawowym
      wykształceniem to raczej nie mam na nią szans. A jeżeli chodzi o moją prośbe to
      przecież niechodzi mi o to aby ktoś specjalnie coś kupował tylko może ktoś ma
      już jakieś małe ciuszki lub kupił zadużą ilość przyborów szkolnych

pozdrawiam
      • lauracorciaasi Re: prosze 16.09.04, 16:18
        jadziu, skad jestes?
        • okruszek100 oddam podręczniki 03.10.04, 12:29
          przyroda kl.6 ( Klimuszko), matematyka wokół nas kl.6 ( Lewicka)J.polski-
          oglądam świat kl 6( Chwastek)historia i społeczeństwo kl 6 ( Małkowski) Jeśli
          komuś potrzebne akurat te książki to prosze o kontakt, najlepiej na pocztę
          gazetową.Ksiązki używane ale w dobrym stanie, oczywiście.
      • joolanta Re: prosze 17.09.04, 08:55
        Jeśli opiekujesz się niepełnosprawnym dzieckiem to dostajesz dodatkowo zasiłek
        pielęgnacyjny, który wynosi 141,70 zł. Dziwi mnie ze niby korzystasz z pomocy
        opieki społecznej a nie wiesz ile i za co dają. Jeśli masz wątpliwości to
        podaje link do strony: www.pomocspoleczna.ngo.pl/labeo/app/cms/x/11357
        Już raz dałam się nabrać „biednej” e-mamie i dlatego moją podejrzliwość budzi
        każdy nietrzymający się kupy post.
    • jadzia3 Re: prosze 17.09.04, 15:30
      wiesz niewiem jak to jest według prawa ale ja pytałam się i nie przysługuje nam
      pomoc w kwocie 400zł ale najlepiej sama przejdź do mops-u to się dowiesz
      ale szczerze mówiąc to Wy drogie emamy niechcecie na tym forum pomagać
      potrzebującym osobą tylko szukacie sensacji i możliwości "jak tu tylko poniżyć
      człowieka " wieszcie mi to że zwracam się do was o pomoc jest już wystarczająco
      poniżające

ps. jestem za śląska mieszkam niedaleko Katowic jak chcesz mi choćby troche
      pomóc droga emamo to zapraszam na priv
      • 26magda3 chetnie pomogę 17.09.04, 17:47
        napisz do mnie na priva, bo ja chyba nie bardzo wiem jak napisać do ciebie -
        obsługa komputera nie idzie mi najlepiej!!! podaj swój adres!! mam też do
        ciebie kilka pytań, ale jak sie do mnie odezwiesz to wtedy ci odpiszę i o
        wszystko zapytam!!!

pozdrawiam

magda
    • l.e.a pieniądze z MOPS ??? 18.09.04, 08:18
      Witam

Śledzę regularnie wątki na tym forum, no i akurat w tym wątku zdziwiły mnie
      kwoty jakie podajecie, które niby należą się z MOPS. Jakieś 2 lata na bieżąco
      staram się pomagać, biednym rodzionom z miasteczka, w którym mieszkam, często
      są to rodziny niezaradne, tak więc by wesprzeć lub pomóc komuś idę np. z Panią
      Ewą do MOPSU w celu uzyskania pomocy.
      Nigdy, przenigdy Pani Ewa nie uzyskała takiej kwoty jaką podajecie ! Największa
      suma, a ma 5 dzieci to 250zł !!! Częśtsza suma miesiąc w miesiąć to 50zł. Pani
      Ewa ani jej mąz nie maja pracy - i winą nie jest ich leniostwo a brak pracy na
      naszym terenie - bezrobocie jest ogromne, a wokół same popegeerowskie wioski.

Gdyby Pani Ewa i inne rodziny otrzymywały takie pieniądze, o których tu
      piszecie nie musiałabym prosic o żywność i odzież dla nich !

Pani Jadziu, niech Pani poda rozmiary ubrań, butów i ew. brakujące ksiązki do
      szkoły, może znajdzie się ktoś, kto zechce pomóc - mam nadzieję,że tak się
      stanie. Mocno trzymam kciuki za poprawienie się sytuacji materialnej - wiem jak
      ciężko prosić o pomoc i jak ciężko żyć w dzisiejszych czasach.

Pozdrawiam serdecznie - lea
    • pimpek06 Re: prosze 18.09.04, 12:38
      MOPS tylko daje tym , co maj dobre znajomo[ci. Mi powiedzieli, ze nie mam szans
      na pomoc.Mam zasilek rodzinny i dodatek 170 zl to razy 2.Male choruja, ja
      tekze, a na leki nie mam .Mialo byc inaczej ale dalam sie oszukac.MOPS nie chce
      mi pomoc w dofinansowaniu lekow. Praca...niby bym mogla isc szyc, ale nie
      starczy mi na zlobek i przedszkole, a powiedzieli, ze na zmiany i do tego
      czesto trzeba zostac po godzinach, a moje zdrowie mi nie pozwoli na szycie, ja
      mam klopoty z pisaniem , niekiedy nawet z domu wyjsc nie moge, bo sie nie lecze.
      Przyszlosci nie da sie przewidziec.
      Proszenie jest bardzo trudne i nawet niektore osoby nie wiedza jak mi bylo ...
      wybaczcie, ale nie mam tu polskich liter, bo brat cos zrobil
      Nie osadzajcie pochopnie.Kazdy moze znalezc sie w podobnej sytuacji.
      Ja pracowalam z ciaza zagrozona, czulam sie okropnie,bolalo mni, plamilam,
      mialam skurcze, rozwarcie, a musialam dzwigac nawet telewizory i wachalam
      kleje, itp. A zarobilam za ostatni miesiac 160 zl za 8 godzin razy 5 , a nawet
      niekiedy zostawalam dluzej i robilam inne rzeczy.To normalne, ze mi placil po
      200 zl, nawet za 10 godz razy 5 .To byla praca na czarno.
      MOPS nie daje tym co potrzebuj, to juz wiem.MiaBam skierowania do specjalistow
      z dziecmi do innego miasta, miaBam wykupic buty
      ortopedyczne...leki...poprosilam o pomoc, ale mi powiedzieli, ze nie otrzymam
      jej.
      Wiem, kto dostawal pieniadze z MOPSU w moim miescie, i jeszcze mieszkanie
      dofinansowywali...a miala bardzo bogatych rodzicow, ktorzy jej wszystko
      zalatwiali, oplacali wszystko.
      Nie oczerniajcie ludzi bo nie kazdy potem ma sile by wytrzymac takie slowa...
      Gdyby mozna bylo przewidziec co sie stanie to kazdy mialby mniej klopotow.
      • agniesia33 Re: prosze 23.09.04, 17:01
        jadziu, jeśli jesteś zainteresowana piórnikiem, mam po synku-pasuje dla
        dziewczynki tej młodszejpodaj mi adres
    • agniesia33 Re: prosze 27.09.04, 15:12
      jadziu, wysłałam piórnik-przepraszam, że tak skromnie.
      • jadzia3 Re: prosze 27.09.04, 15:25
        agniesiu bardzo Ci dziękuje smile
      • jadzia3 Re: prosze 01.10.04, 20:51
        Agniesiu piórnik doszedł bardzo Ci dziękuje
        mojej Patrysi tak się spodobał że nie może doczekać się poniedziałku (aby
        pochwalić się koleżanką smile ) bardzo Ci dziękuje

drogie Emamy mam jeszcze jedną prośbe a mianowicie potrzeba nam książki do
        angielskiego do klasy pierwszej "Hokus Pokus" i do klasy piątej "Bingo" może
        ktoś będzie mógł nam pomóc bardzo prosze
    • okruszek100 sorry, wpisałam o podręcznikach nie tam gdzie trze 03.10.04, 12:33
      a przy okazji- pozdrawiam Cię Jadziu.Nie przejmuj się głupimi postami, jak ktoś
      nie chce to Ci przecież nie musi pomagać, po co te gadki..?!Wiadomo,że pomaga
      ten kto CHCE..buziakismile
    • agniesia33 Re: prosze 04.10.04, 12:24
      jadziu, a jaki rozmiar nosi Twoja Patrysia i druga córcia ta wieksza?nr buta i
      ciuszki? postaram się jeszcze pomóc
      • jadzia3 Re: prosze 05.10.04, 08:23
        witaj Agniesiu33
        przepraszam że dopiero teraz odpisuje ale mam problemy z dosępem do netu podaje
        wymiary całej mojej Trójeczki może ktoś inny jeszcze będzie mógł coś podesłać
        starsza Anitka ma wzrost 148 i numer nogi 38 (ma wielkie
        stopy smile )
        średnia Patrycja wzrost jakieś 120-130 cm noge 33
        a najmłodsz Oleńka wzrost ok 86-92 bucik 19-20
        dziękuje Ci bardzo Agniesiu33

• sojanka Re: prosze 05.10.04, 10:19
        • amelka99 Jadziu .. 05.10.04, 12:16
          witaj cieplutko,ja tez mieszkam niedaleko K-c wiec moze moglabym Ci
          pomoc.Wprawdzie nie mam dziewczynek tylko samych chlopcow,jednak wiem jak to
          jest wychowujac 3 dzieci w dzisiejszych czasach.Jak mozesz to napisz do mnie na
          poczte gazetowa napewno sie odezwe.Pozdrawiam Ola
    • agaszopa Re: prosze 07.10.04, 17:32
      Jadziu mam pare ciuszków na tą najmłodsza i butków też rówiesz jestem z okolic
      Katowic więc mogłabym ci to nawet podrzucic pozdrawiam gorąco mój adres
      szopki@poczta.onet.pl
    • zuzu1000 Re: prosze 08.10.04, 09:40
      napisałam na priv drugi email
      nie dostałam żadnej odpowiedzi
      Czy sprawa cię nie interesuje?
      czekam na odpowiedź
      pozdarwiam
      zuzu1000
    • jadzia3 Re: prosze 08.10.04, 12:28
      przepraszam że nieodpisuje odrazu na maile ale mam problemy z dostępem do netu
      ale już nadrabiam zaległości smile

pozdrawiam
    • jadzia3 Re: prosze 23.10.04, 21:20
      przybliżam może ktoś jeszcze będzie mógł nam pomóc zależy nam głównie na
      ciuszkach dla 14mie dziewczynki
    • prose Re: prosze 23.10.04, 21:22
      jadzia3 napisała:

> witam
      >
      > jestem mamą 3 dziewczynek 12lat 7 lat i 13 miesięcy oboje niepracujemy
      > utrzymujemy się tylko z pomocy MOPS-u i rodzinnego i jest nam coraz ciężej
      > Brakuje nam na wszystko odzież , żywność, zeszyty.......... dlatego zwracam
      > się do ludzi dobrego serca jakby ktoś miał jakieś ciuszki zwłaszcza dla mojej
      > najmłodszej -Oleńki , to byłabym bardzo wdzięczna ona nosi rozmiar 86-92 więc
      > może któraś z emam ma już jakieś niepotrzebne po swoim szkrabie, przydałyby
      > się również jakię piórniki, zeszyty, kredki ,bloki i inne przybory szkolne bo
      > pieniążki które dostaliśmy na rozpoczęcie roku (90zł) na dużo niestarczyły
      >
      > więc jeżeli ktoś mógłby nam pomóc to bardzo prosze o kontakt
      >
      > pozdrawiam i licze na państwa pomoc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka