Dodaj do ulubionych

DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW

10.12.04, 10:00
Dziewczyny czas chyba trochę uporządkować pomoc dla Oli. Mamy z nią na razie
kontakt telefoniczny ( TYKADRYNKA )i wiemy trochę szczegółów. Co potrzeba

1. Dla Oli - rozmiar 40 na 165 cm,
2. Dla Oli męża - wzrost 188 cm, taki bardziej potężny więc pewnie kołnieżyk
ok 44
3. Dla Kacperka - ubranka na 86 ew. 92, buciki 22
4. Potrzebna jest kołdra duża
5. Środki higieniczne ( np podpaski )
6. Właściwie wszystko co potrzebne do domu nie mają nic

Co do pracy to Ola jest bez ostatniego roku ekonomii-doradztwo podatkowe, maz
renta (oczy-nic groznego i nie dyskwalifikuje go to do pracy) - elektryk

Strzalkowo lezy w odleglosci:
-27 km od Konina
-20 km od Wrzesni
-80 km od Poznania (Ola pracowala keidys w Poznan )
to dla osób które mogłyby zaoferować pracę.
Pod spodem proponuję pisać co kto wyśle żeby się nie dublować, bo ola ma
bardzo mało miejsca i nie będzie miała gdzie trzymać

Dziewczyny z Warszawy?
Może zrobimy jedną dużą paczkę i puścimy kurierem wyjdzie taniej.
Prosze o kontakt arwena_11@wp.pl lub gg 3035367

Pozdrawiam Marta

ps. Ola ma ciepła kurtkę na zimę
Obserwuj wątek
    • itonek Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 10.12.04, 10:23
      ja wysyłam ubranka dla kacperka (rekawiczki, pajace, bluzy, spodnie, rajtuzki,
      1 duże śpiochy)
      butki 22 dla małego - wyżesze ale mało ocieplane - ale poniewaz nie ma sniegu 0
      to bedą na teraz ok
      krem dla oli
      pieluchy
      herbata - melisa&gruszka
      włożę jeszcze jakaś ksiazeczke dla małego
      • szton Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 10.12.04, 11:06
        ja też butki ale b siepłe śniegowce 22spodnie sweterek bluzy polo kurteczkę ale
        nie wiem czy nie za mała zobaczymy rajstopki skarpetki myślę że trzeba coś z
        ciepłej bielizny typu body z długim rekawem ja na razie nie mam
        • betik6 Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 10.12.04, 11:19
          - bluza polarowa dla Oli
          - 2 golfy z długim rekawem,ale chyba za małe po mnie a ja nosze rozmiar 36
          - dla Kacpra kombinezon zimowy duży na 92-110 cm
          - rekawiczki polarkowe,czapkę wełnianą,spodenki,szalik
          - 2 mydełka Nivea,balsam dla Oli,perfumy dla męża
          - wózek dla Kacpra,śpiworek nieciekawy wizualnie,ale ciepły

Przed Świętami chcę wysłać paczkę typowo świateczną z
          kawa,herbatą,słodyczmi,zabawką dla małego.
      • itonek zapomniałam - jeszcze kapciuszki... 10.12.04, 14:14

• itonek ***** W y s ł a n e ******* 11.12.04, 21:48

• dkamin74 Wysłane: 10.12.04, 11:36
      Wysłałam wczoraj:

- dla Oli: kurtkę zimową, golf, dwa swetry z golfem, szalik polarowy i czapkę;
      - dla Maluszka: bluzę i kilka zabawek;
      - poza tym komplet pościeli i biały obrus.

Dorota.

• dkamin74 Wysłane raz jeszcze 10.12.04, 11:42
      teraz dopiero doczytałam o kurtce, ale trudno wysłanesmile. Ta, którą wysłałam to
      wełniana, jak budrysówka, może też się przyda....
      Aha, i może będę miała kołdrę, taką 140 na 200 cm. Napiszę popołudniu. Dorota.
    • ewelina1231 Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 10.12.04, 11:48
      Witajcie dziewczyny, piszę tu, nie na wątku który założylam, bo chcę, zeby to
      już było w jednym miejscu, widzialam się dziś z Olą, Maly ma się lepiej,
      wczoraj było znacznie gorzej, dosłownie lał się przez ręce, mial bardzo wyskoką
      gorączkę. Przede wszystkim najwyższe słowa uznania dla wassmile)) jesteście
      kochane, Ola kazala mi napisać, ze najchętniej ucalowalaby was na żywo, i nie
      ma słów na podziękowanie, aha, przed chwilą doszla paczka od Doroty, dzięki. Ja
      tak jak pisalam staram się jej pomagać doraźnie, ona pewnie za skarby świata
      nie napisze, ze coś potrzeba, trzeba by jej wiercić dziurę w brzuchu. Kupuję
      Malemu pampersy, kaszki, mleka on nie toleruje, jedynie "ukryte" w kaszkach,
      budyniach itd Wiem, ze macie ten tymczasowy telefon do niej, może uda mi się
      jej załatwić jakiś stary aparat i dostanie ode mnie na święta. Ja mieszkam
      sama, nie mam dzieci, dużo pracuję i nie zawsze udaje mi się tu wejść, w każdym
      razie już sprawiliście że wierzę w cudasmile bo nie sądzilam, ze jej losem ktoś
      się przejmie, do tej pory chętnych nie bylo. Nasza opieka spoleczna jest w
      moich oczach "skorumpowana" naprawdę przyznają pomoc głównie tym, ktorzy mają
      dużo, a ci najbiedniejsi odchodzą z kwitkiem, jeżeli Oli przy ich całkowitych
      dochodach 389 złtej rentu przyznano jednorazowo 70 zł a potem nic, to innych
      słów nie mam, byłam tam, interweniowalam, nieopatrznie powiedzialam, ze ja im
      pomagam i usłyszalam "no skoro tak to chyba jej nic już nie brak? pomoc ma od
      Pani" ręce mi opadły i w trosce o swoje nerwy więcej nie pójdę. No ale to nie
      temat na ten wątek. Piszę przede wszystkim, zeby powiedzieć, ze jeśli komuś
      trzeba zwrócić za wysylkę paczki (wiem, ze same dużo nie macie a pomagacie) to
      chociaż w ten sposób mogę się dołożyć, no i postaram się jej tu zrobić zakupy
      jedzeniowe, oni w Malego pakują wszystkie pieniądze, a teraz jak jeszcze
      choroba to pewnie sami "zapomnieli" o obiadach. Codziennie po pracy wstąpię i
      zobacze jak to się będzie toczyć dalej, jeszcze raz wielkie dzięki, możecie mi
      wierzyć że dla mnie to jest najlepszy prezent świąteczny, bo... musielibyście
      przyjechać i zobaczyć jak oni żyją, ta pomoc to bardzo dużo dla nich.
    • kapselek1 Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 10.12.04, 14:07
      Witajcie!!!
      Dosłownie za 10min lecę na pocztę z paczką dla Oli,a właświwie dla Kacperka,bo
      sa tam głównie rzeczy dla małego:
      - zimowa kurteczka (nie bardzo gruba),
      - 3 albo 4 pary spodenek,
      - kilka cieńszych bluzeczek (takich "pod spód" jak podkoszulki),
      - sweterek,
      - bluza,
      - tenisówki (będą na lato),
      - bawełniana ciepła kamizelka,
      - majteczki (też przydadzą się na lato),
      - rajtuzki,
      - samochód (spóźniony prezent mikołajkowy),
      - piłka,
      - jakieś słodycze (podkradłam smile mojemu synkowi z paczki mikołajkowej),
      i jeszcze chyba jakieś ubranka (w tej chwili nie pamiętam dokładnie co,a paczkę
      mam już zaklejoną).
      Mam nadzieję,że Oli przyda się to wszystko! smile
      Pozdrawiam cieplutko...
      OLA mama Kacperka smile (fajnie się złożyło,co?
      • alex05012000 Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 10.12.04, 14:38
        dziewczyny,
        ja wyślę swoją paczkę w poniedziałek wieczorem, dziś mi sie już nie uda, a poza
        tym chciałabym dokupić parę rzeczy jeszcze; mam już:
        spodnie dla taty - letnie, ale zawssze, może sweter znajdę,
        bluzka + srebrny wisiorek z granatowym kamieniem na łańcuszku dla Oli, jako
        świąteczny prezent, biżuteria też się pewnie spaliła, a kobieta lubi mieć coś
        na szyi...
        dla małego kupiłam 3 przytulanki, 3 ogrodniczki na 92, dresikowe spodenki, T-
        schirt, polo z krótkim, bluze rozpinaną i 1 skarpetki, dokupię jeszcze ubranek
        może ??? , ciężko mi kupować na 15 meisięczne dziecko którego na oczy nie
        widziałam, a Olesia moja ma już 5 lat i zapomniałam te rozmiary... aha, Olka
        moja dała wspaniałomyślnie 2 czapki,
        jutro w sobotę kupię spożywcze: kaszki, budynie, i kosmetyki: pastę do zębów
        kupię dla małego bo wiem, ze Ola dba o ząbki Kacperka (pisała przy okazji
        mojego pytania o kinderjaja) i dla rodziców też przy okazji zębna pasta, a te
        podpaski mogę kupić... może jeszcze mi coś w ręce wpadnie....
    • gogi25 Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 10.12.04, 14:24
      Cześć Dziewczyny
      Ja już wcześniej wysłałam Kacperkowi samochód, taki jeździk z hipermarketu. W
      następnym tygodniu wysyłam paczkę. Będą w niej napewno 3 sweterki dla Małego,
      dla Oli jeszcze nie wiem co , bo jadę na weekend do rodziców i tam mam swoje
      rzeczy. Noszę ten rozmiar co Ola więc coś znajdę. Chcę coś znaleźć dla Oli męża.
      Żeby nie wyszło,że on nie będzie mieć nic. Co prawda to duży mężczyzna ale może
      coś wykombinuję. Dokłądam środki czystości: ludwik, mydełka, pasta do zębów,
      zmywaki, podpaski. Chcę jej wysłać parę puszek takich z kukurydzą, czerwoną
      fasolą, papryką. Przyda się im na święta do jakiejś sałatki.Jeszcze cukier,
      mąka.. Co dokładnie wyślę napiszę po niedzieli.
      Pozdrawiam Gośka
      • szton Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 10.12.04, 16:47
        dziewczyny spodenek dla kacperka chyba dosyć! raczej ciepła bielizna koszulki
        bodt itp.
    • arwena_11 DOSZŁA PACZKA OD TYKADRYNKI 10.12.04, 16:53
      Paczka na razie z lekami i drobnymi kosmetykami, mydełka, szampon, podpaski.
      Kacperek wziął już syropek i witaminę c. Ola bardzo ucieszyła sie z szamponu i
      innych rzeczy. Druga paczka idzie w poniedziałek. Marta
    • kasiuniakus Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 10.12.04, 17:09
      Witam!
      Od jakiegoś czasu śledzę poczynania na tym forum i jestem pod ogromnym
      wrażeniem. Dziewczyny jesteście wspaniałe!
      Mam prośbę, prześlijcie mi adres Oli - choć ciuszków dla Kacperka nie mam, to
      znajdę napewno coś dla mamy. Po ciąży nie wróciłam już do swojego rozmiaru (38-
      40) a częśc rzeczy jeszcze zatrzymałam. Więc chętnie coś wyszukam. Czekam na
      wiadomość na emaila gazetowego. Pozdrawiam.
    • ewelina1122 Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 10.12.04, 18:32
      WITAM1 BARDZO BARDZO PROSZE O ADRES oLI MOGE POMÓC TYLKO NIE WIEM GDZIE WYSYŁAC
      PACZKĘ ! A JESZCZE JEDNO... W JAKIM WIEKU JEST kACPEREK?(JA MAM 2,5 LATKA TEŻ
      kACPERKA )WIEC MOZE JAKIES CIUSZKI? POZDRAWIAM eWELINA
      • takandrynka Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 10.12.04, 19:40
        Kasiunakus i Ewelina 1122

Wyslalam na prv adres Oli i Kacperka

Dziekujemy w imieniu Olusismile
    • arwena_11 Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 10.12.04, 20:06
      Cześć
      Podaję wymiary kacp[erka, zeby łatwiej było
      znaleźć dla niego ubranka. Kombinezon już ma, troszkę za duży ale jest.
      1. dl rekawa 25,
      2. dl od szyi do kroku 42cm,
      3. dl nogawki od kroku 30cm,

MARTA
    • gogi25 Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 10.12.04, 20:43
      Dziewczyny!
      Ja myślę, że trzeba też się skupić na mężu Oli. Kombinujemy rzeczy dla niej i
      dla małego, a wczy będzie chodzić tatuś Kacperka? Wiem, że jest to
      mężczyzna,który ma 188 cm wzrostu i bardziej przy kości. Może macie w takich
      wymiarach swoich mężów, braci, znajomych kolegów. Popytajcie. Niech każdy z
      członków rodziny Oli coś ma.
      • takandrynka Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 10.12.04, 20:56
        Gogi, myslimy i nad tymsmile Pracujemy wrecz nad kwestia ubrania calej Olusiowej
        Gromadkismilesmile
    • dkamin74 Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 10.12.04, 21:27
      Kołdra raczej będzie, a co do rzeczy dla męża Oli, poprosiłam mojego Tatę ( on
      jest dużym mężczyznąsmile, żeby przejrzał swoje rzeczy. Mam nadzieję, że coś
      znajdzie..... Dorota.
    • daguniaaa Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 10.12.04, 22:06
      Hej, ja wysyłam paczkę w poniedziałek. Była już zapakowana, ale przeczytawszy
      ten wątek postanowiłam wykraść coś mojemu mężowi i dołożyć dla męża Oli. Będzie
      to 1 sweter, 1 bluza i 1 koszulka polo. Mój ma 182, ale nosi luźne rzeczy więc
      mam nadzieję, że będą dobre.
      Poza tym spakowałam:
      -trochę ubranek (spodenki, bluzeczki, sweterek, koszulki ale na 18 - 24
      miesięcy, bo takie posiadam więc będą na później),
      - kilka książeczek + 2 maskotki od mojej Justynki,
      - szampon + odżywka, pasta do zębów, podpaski, chusteczki higieniczne,
      husteczki wilgotne dla małego,
      - perfumy 1 całe + 1 zużyte przeze mnie w połowie, myślę, że sie Ola nie
      pogniewa,jakieś reklamówki kosmetyków dla męża,
      - 2 pary majtusiów dla Oli,
      - pieprz duże pudełko, 2 słoiczki deserków dla małego, herbatę wiórkową mango.
      Chyba to wszystko.
      Pozdrawiam
      Dagmara

• ewelina1231 Dziękuję wciąż i wciąż.. 11.12.04, 15:35
        Słuchajcie dziewczyny, no muszę wam znów podziękować, bo widzę, ze znów jakieś paczki się dla Oli szykują, ja wiem, ze na pewno nie uda się mi i wam odbudować jej całego życia, ale wierzcie mi jeśli sprawimy, ze święta i chociaż ten początek Nowego Roku będzie miala lepszy to już bedzie sukces ogromny. To co już dostala to wiele, a to co się tu szykuje to już naprawde bardzo dużo. Dziękuję wam bardzo, sama nie dalabym rady. Jesteście wspaniałe i mam nadzieję, że ta dobroć wróci do was podwójnie. Maly czuje się trochę lepiej, ale nadal bardzo mocno kaszle, wiadomo, ze od razu nie przejdzie. Pozdrawiam was i całuję w imieniu Oli.
        • sion2 Re: dla Kacperka 11.12.04, 17:42
          Dziwczyny ja przez Martę (arwena) dla Kacperka podam: bluże granatową na 92 cm,
          piżama na 92-98, spodenki od piżamy na 92, body na 92 cm z krótkim rękawem i
          długim. Mam to z caritasu, bo ja organizuję pomoc p.Ani z Pruszkowa, i te
          rzeczy mi zostały jako juz niepotrzebne jej maluchom, szkoda że tak mało,
          chciałoby się pomóc wszytskim...
        • sion2 Re: Dziękuję wciąż i wciąż.. 11.12.04, 17:44
          czy skontaktowałyście się z lokalnym Caritasem? oni dostają takze meble za
          darmo i inne rzeczy, teraz jest cas przedświąteczny więc na pewno dostali dużo
          darów, trzeba tylko zadzwonić i sie dowiedziec
    • basia_31 Poproszę o adres. 11.12.04, 21:41
    • dkamin74 Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 12.12.04, 20:57
      Do góry!!!
      • takandrynka Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 13.12.04, 08:06
        Ola najprawdopodobnie bedzie miala wspomniana komorke do dzisiejszego
        popoludnia.
        Myslimy nad kwestia zastepczego telefonu, choc na jakis czas.
        • alex05012000 Re: telefon i lodówka 13.12.04, 10:41
          zgłaszam się w poniedziałek rano... moja paczka dla Oli pójdzie dziś wieczorem,
          oprócz rzeczy, o których już pisałam są w niej ciepłe rękawiczki dla Oli,
          ściereczka kuchenna, kawa i jeszcze jakieś drobiazgi... a i książka dla niej i
          kalendarz naścienny,
          co do telefonu to też myśłałam, może ktoś ma stary albo na forum zamienię -
          popatrzę w wolnej chwili... bo na tzw. wtórnym rynku to jakieś 200 zł z kartą
          początkową trzeba dać, przynajmniej w wwie... a to spora suma...
          ta kawiarenka internetowa do której Ola biega jest koło sklepu gdzie robi
          drobne zakupy wpada tam przy okazji tych zakupów... a propos moze któś na do
          oddania lodówkę - ups, zapomniałam, że tam prądu nie ma na strychu, ale może
          będzie z czasem.... tyle na razie - pozdrawiam - maria
    • kasiuniakus Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 13.12.04, 11:44
      Dzisiaj wysyłam:
      - 2 spódnice długie (jedna cieńsza)
      - spodnie czarne materiałowe
      - 2 bluzeczki
      - 1 sweterek rozpinany
      • takandrynka Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 13.12.04, 11:47
        A ja poczynilam pierwsze kroki w sprawie ew. pozyczenia Oli komorki. Musialabym
        kupic tylko karte-ale to koszt 20 zl za POPa.
        Na razie wszystko na dobrej drodze
        Papa
        • alex05012000 Re: DO TAKANDRYNKI - dam pół karty.... 13.12.04, 14:41
          tzn sfinansuję na pół - daj znać tylko czy będzie ten telefon... - maria
          • takandrynka Re: DO TAKANDRYNKI - dam pół karty.... 13.12.04, 14:51
            Maria, tel pozycze jej na razie swoj sluzbowy, ktory u mnie lezy w biureczku -
            a jak bedzie koniecznosc oddania to bede wymyslala cos innego. Mam karte plusa
            ale chyba tez ja trzeba doladowac-wiec chyba lepiej za 20 zl kupic nowa.
            Alex, nie masz moze tego tymczasowego tel do Oli? Siadla mi komrorka i cos zle
            wybieram numer - pozostale 6 cyferek na pewno dobrze pamietam. Czy Ty mieszkasz
            gdzies niedaleko Oli??
            • alex05012000 Re: DO TAKANDRYNKI - dam pół karty.... 14.12.04, 09:28
              ja właśnie miałam na myśli pół tych 20 zł za doładowanie... telefonu do Oli nie
              mam (numeru), ale jest poniżej ..., mieszkam daleko, bo w warszawie, i jestem
              na forum tylko w godzinach pracy czyli między 8h45 a 17h00, mail prywatny:
              poniatowska-bylina@wp.pl - maria
    • imeldaw Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 13.12.04, 12:10
      Dziewczyny Kochane, dziś przyszły paczki, nie mam słów, po prostu jestem tak
      wdzięczna, tak bardzo dziękuję, Mały ma ciuszki, trochę książeczek, samochód,
      cała góra pluszakówsmile dziękuję wam naprawdę strasznie, nie spodziewałam się
      tego i już starczy, bo przecież wy też macie swoje wydatki. Naprawdę chciałabym
      wam napisać jak bardzo dużo to dla mnie znaczy, ale nie ma takich słów, Kocham
      was za to. Już naprawdę nie zawracajcie sobie mną głowy, tyle jest
      potrzebujących a mi już teraz jest tak przykro, ze nie mam się jak odwdzięczyć.
      Maly czuje się znacznie lepiej, kaszle, ale nie ma gorączki, to też dzięki wam,
      bo przecież leki przyszły pierwsze, a gdyby nie to, dopiero dziś najwcześniej
      dostałby syrop. Za całą resztę jestem również bardzo wdzięczna, o wiele łatwiej
      będzie nam teraz dalej sobie radzić, dziękuję i będę tak dziękować jeszcze
      dłuuugosmile) muszę uciekać, zostawiłam go z sąsiadką, bo po prostu musiałam
      przybiec i podziękować wam od razu. Dla mnie jestescie dosłownie aniołami,
      obiecuję, ze jak tylko Mały wyrośnie pójdzie dalej do potrzebujących, Całuję
      was ciepło.
    • dkamin74 Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 13.12.04, 13:41
      Kołdra wypranasmile, jak tylko wyschnie pakuję i wysyłam! Myślę, że jutro,
      najpóźniej w środę uda mi się to zrobić. Dorota.
      • takandrynka Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 13.12.04, 14:02
        Dorotko, moze modasz jakis wymiar koldry to ewe. bedzie mozna dorzucic zmiane
        poscieli - tez pewnie sie przyda.
        Byc moze bedzie do oddania radio kilkunastoletnie Sniezka - przestojone i
        odbiera normalne fale - ale najpierw ten ktos musi dostac nowe.
    • ewelina1231 Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 13.12.04, 15:27
      witajcie, wpisuję tu numer Oli na komórkę, słuchajcie ona ma kartę sim, pożycza aparat, karta jej, tą co ma teraz (doładowującą) ja jej kupilam, muszę pilnie wyjechać na jakieś dwa trzy dni do rodziny, zostawiam jej swój aparat, numer ten sam, nie róbcie sobie kłopotu z pozyczaniem i wysyłką bo boje się że uszkodzi się podczas wysyłki, także aparat jej dam, potem pomyślę jak będzie okazja to może kupię jej w prezencie gwiazdkowym, na razie nie ma możliwości, wszystko drogie jak nie wiem co, dziękuję wam za paczki które doszly i za te wysłane, Iza (szton) Ola dziękuję ci bardzo, bardzo (ty wiesz za co) kazała mi napisać, ze nie musiałaś i że to za dużo i w ogóle, ze ona traktuje to jak pożyczkę, pozdrawiam was, ja zadzwonie do niej od rodzinki. Pa
    • ewelina1231 Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 13.12.04, 15:28
      zapomniałam z wrażenia napisać numer, 607193337 wolalabym bardziej kameralnie, ale nie mam już czasu wchodzić na pocztę, wierzę, ze w złej wierze nie będzie wykorzystany
    • imeldaw Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 13.12.04, 19:06
      weszłam na chwilkę, chcialam wam raz jeszcze bardzo podziękować, to dla mnie tak duzo znaczy, i przy okazji Ewelinka pomyliła mój numer, zastanawiam się, czy wpisać prawidłowy, ale jeśli ktoś ma dzwonić do obcej osoby to lepiej już znać mój, 607193334, już mówilam przez telefon Arlecie, ze dla mnie to jest nieoceniona pomoc, naprawdę nieoceniona, przykro mi tylko, ze nie mam jak się odwdzięczyć. Zmykam do Małego, jakkolwiek bym się nie powtarzała - kochane jesteście
      • takandrynka DO OLI jak juz tu wejdzie:) 13.12.04, 20:27
        Kochana Oleńko, jak juz rozmawialysmy przez telefon - lepiej pomoc komus w
        kilka osob, zawsze cos dobrego z tego na pewno wyniknie. A Wy jak kiedys
        bedziecie mogli - to na pewno tez komus pomozecie. Nigdy niestety nie wiadomo,
        kiedy moze nam byc potrzebna pomoc osob trzecich.
        Tym bardziej, ze sama pokazalas, ze Ty tez pomagasz kiedy mozeszsmile
        Buziaki
      • takandrynka Ola ma juz prad 13.12.04, 20:29
        Dziewczyny, ktoras tu wspomniala ze Imeldaw nie ma na swoim stryszku pradu,.
        Otoz, od czego ma meza elektrykasmile Prad juz maja u siebie na gorzesmile
    • dkamin74 Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 13.12.04, 21:42
      Kołdra jest 150cm na 200cm. Ja już jeden nieużywany komplet pościeli ( poszwa
      na kołdrę plus dwie poszewki) z kory wysłałam, więc jedna zmiana jestsmile.
      Dorota.
      • arwena_11 Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 13.12.04, 22:56
        Ja wyślę paczkę niestety dopiero w nowym roku. Teraz mam takie urwanie głowy,
        że nawet nie mam jak poszukać rzeczy. Na pewno wyślę parę ręczników i
        ściereczek, a także 1 zmianę pościeli. Mogę wysłać ze 2 prześcieradła, tylko
        muszę wiedzieć jakie wymiary ma Oli łóżko. nie będę wysyłała jedzenia tylko
        pieniążki. Ola sama sobie kupi to co potrzeba. Pozdrawiam Marta
        • alex05012000 Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 14.12.04, 09:35
          a moja paczka poszła dziś rano, bo wczoraj w takim ferworze ją pakowałam że
          zapakowałam sobie razem z zawartością paczki wypełniony kupon do nadania paczki
          z adresem! zatkniety w kartonie coby nie zgubić....!!! a ponieważ była 19h40 to
          nijak nie zdążyłabym ani do domu ani do pracy przed zamknięciem poczty
          obrócić... wysłałam jeszcze Oli ciepłe rękawiczki z zamszu, nowe, oraz dwa
          biustonosze, bo się okazało, że mam jej rozmiar - tzn. mój sprzed ciąży jeszcze
          mojej, jeden nowy, drugi założony może 2 razy... chusteczki nasączane dla
          malucha ... moze warto byłoby żeby ola napisała co brakuje, tzn czego potrzeba,
          choć pewnie będzie się krępować, ... moze Ewelina sie dowie? - pozdrawiam maria
          • takandrynka Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 14.12.04, 10:14
            Umowilam sie z Ola, ze jak juz poprzychodza paczki od dziewczyn-nie chcialam
            jej mowic przez tel tego co pisalyscie, co ktora bedzie wysylala, bo czasem to
            sie zmienia - to wowczas wyciagne z niej sila co jej jeszcze potrzebasmile
            • takandrynka Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 14.12.04, 10:38
              Jesli wszystko pojdzie dobrze, to jutro wysylam Stolica paczke dla Oli z paroma
              drobiazgami: obiecane i uzgodnione z nia firanki, sweterki dla niej i meza,
              jakies koszule dla meza, z 2-3 bluzeczki plus dla malego 2 kaszki, herbatka
              Bobovita, jeszcze 2 mydelka dla malego, dla Oli zel do mycia, makaron, dokupie
              moze budynie na wode (Ewelina cos pisala, ze jest uczulony na mleko i toleruje
              tylko to ukryte w kaszkach, budyniach) i jakies deserki jeszcze.
              Mysle jeszcze nad paroma rzeczami-ale nie wszystko da sie tak ogarnac na
              goracosmile
            • alex05012000 Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 14.12.04, 10:42
              ja też będę ciągnąć, bo czasem do mnie pisze maila... aha, jeszcze wysłałam
              VIBOVIT BOBAS dla małego, jak skończy antybiotyk to dobrze byłoby pobrać
              witaminki.... maria
              • mama007 napiszcie proszę w miarę konkretnie co jeszcze! 14.12.04, 11:20
                śledzę ten wątek od samego początku, jestem pełna podziwu dla Was i dla Oli,
                wszystkie jesteście niesamowite!!
                nie odzywałam się, bo nasza sytuacja też wcale nie jest najlepsza i po prostu
                niebardzo mam jak pomóc, ale na święta jadę do rodziców, może tam coś znajdę.
                Tylko tyle rzeczy wysłałyście i wysyłacie, że już się pogubiłam. Napiszcie
                proszę co konkretnie jeszcze jest potrzebne. Bo to będzie bez sensu jak Ola
                dostanie 10 obrusów i np 4 komplety pościeli, a nie dostanie czegoś innego, co
                jest jej potrzebne... smile
                i mam troszkę Cebionu Multi (malutko, koło 1/4 buteleczki, ale może się
                przyda), tylko nie wiem czy wysłanie tego pocztą będzie bezpieczne.
                W każdym razie o ile będę mogła to się przyłączę smile
                pozdrawiam
                • takandrynka Re: napiszcie proszę w miarę konkretnie co jeszcz 14.12.04, 11:29
                  Sprobuj moze napisac do Eweliny - teraz pare dni ma jej nie byc na miejscu ale
                  to ona mieszka najblizej Olismile
                  ewelina1231@gazeta.pl albo telefonik do Oli-choc z nia ciezko rozmawiac, bo
                  mowi, ze juz duzo jej pomoglysmy wszystkie. A skoro im zostala z domu tylko
                  piwnica a w niej zamale ubranka Kacperka - to im potrzeba wszystkiego.
    • gogi25 Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 14.12.04, 14:16
      cześć dziewczyny
      Ja właśnie wróciłam z poczty. Wysłałam Oli dwie paczki. Nie mogłam zrobić jednej
      bo byłoby mi za ciężko. Niedługo rodzę i nie mogę dźwigać ciężarów. Ja wysłąłąm Oli:
      ręczniczki,ścierki kuchenne
      mydła,podpaski,pasta do zębów
      środki opatrunkowe,proszek do prania Dosia
      zmywaki, takie do mycia garnków,gąbeczki, też takie do mycia garnków
      rajstopy,biustonosze. Ma tyle wzrostu co ja i 38-40 rozmiar(mój sprzed ciąży).
      Myślę, że będą dobre.
      maszynki do golenia dla męża, 2 sztuki
      sweter dla Oli, sweterki dla Kacpra, spodnie długie dla Oli
      parę bluzek, marynarkę
      trochę słodyczy i potrzebne rzeczy do kuchni: olej, bułka tarta, ananasy w
      puszce, kukurydza, ryż, cukier, sól, makaron, capucino itp
      Dla Kacperka- klocki i książeczkę.
      Niestety nie udało mi się zdobyć z ubrań nic dla męża Oli. Liczę,że Wam się uda.
      Mam nadzieję, że dzięki nam chociaż troszkę będzie radośniej w rodzinie Oli.
      • takandrynka Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 14.12.04, 15:35
        Gogi...supersmile
        Mi chyba tez wyjda dwie paczki. Wlasnie wrocilam ze sklepu-kupilam dla Kacperka
        body 2 szt. z dlugim rekawkiem (jedne frotowe, drugie ciensze bawelniane) i
        spodnie dresowe. Kupilam tez kilka budyni Slodka chwila - takie do zalania
        woda, czekoladke, batonika, czekoladki Kinder. Reszte dorzuce z domu, bo
        kupiony mam juz szmpon/plybn do kapieli dla malego i reszte o czym juz pisalam.
        I chyba wysle poczta a nie Stolica - wole to zaoszczedzic dla Oli - poczta
        jednak tansza.
    • anek.anek mam koszule 14.12.04, 17:57
      może pasowałyby na mężą Oli. dostała 8 kosul , na kołnierzyku maks rozmiar 44
      właśnie. Noszone, ale nie są zniszczone, a niektóre to jak całkiem nowe.
      Arwena, pisałam Ci maila w tej sprawie. Daj znać czy potrzeba, czy nie, czy
      ktoś będzie z W-wy wysyłał do Oli paczkę, to chętnie się z tym dołożę.
      Poszukam też rzeczy dla małego, chociaż nie obiecuję, że coś się znajdzie, bo
      większość już puściłam dawno w świat.
      • arwena_11 do anek.anek 14.12.04, 19:03
        Odpisałam na meila. Pozdrawiam Marta
        • arwena_11 Re: do anek.anek 14.12.04, 19:31
          odbierz pocztę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka