Dodaj do ulubionych

Niedługo Świeta-choc wtedy chciałabym byc szczesli

10.11.05, 13:08
Jak zawsze podaje link do watku wczesniejszego- w ktorym oczywiscie z calego
serca dziekuje za okazana nam poomoc:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=615&w=30395637
zalozylam ten gdyz na forum zrobił sie okropny balagan.
Poniewaz mamy duze klopoty finansowe- mimo, ze maz pracuje,chcem prosic Was o
pomoc, niedługo świeta Bożego Narodzenia - nie chce aby były takie jak w
tamtym roku ;-( .Oczywiscie przyjmniemy tylko zeczy wam juz zbedne :
Tak wiec jesli ktos ma to bedziemy wdzieczni za mleko krotoszyn- moze byc
naczete dla naszej corki -Nikoli,kasze manna, suchy prowiant dla
nas,rajstopki rozmiar 86-92.

Obserwuj wątek
    • nikpat blamblam- dziekuje 11.11.05, 12:38
      Przyszla wczoraj od Ciebie paczka - Bluzy sa super i cieple smile
      pozdrawiam
    • zzana Re: Niedługo Świeta-choc wtedy chciałabym byc szc 11.11.05, 15:23
      chciałam Ci pomóc dlaczego już się nie odzywasz?
    • escribir Re: Niedługo Świeta-choc wtedy chciałabym byc szc 11.11.05, 16:17
      Rajtki sa juz zapakowane (te nieszczesne o których ci pisałam), w sobotę (mam
      nadzieję że poczte otworzą) będa wysłane.
      I przy okazji też dla jeszcze jedej mamy paczka gotowa.
      Pozdrawiam i pamiętam.
      • nikpat wiem, wiem escribir :-) 12.11.05, 10:02
        Mama pol skrzynki z twoimi wiadomosciami - ale nawet nie wiesz jakie to mile.Bo
        w ten sposob czlowiek sie poznaje- a pomoc nie jest anonimowa.
        pozdrawiam
        • escribir Re: wiem, wiem escribir :-) 12.11.05, 18:19
          Jest jeszcze milej bo dotarłam na pocztę- o dziwo zdążyłam wink) Powinno dojść
          do wtorku.
          Ale gdyby któraś z dziewczyn miała jakieś rajtki, to wyślijcie je, proszę, dla
          Nikoli. Te które ja wysłałam są naprawdę w fatalnym stanie, ale ustaliłyśmy z
          nikpat, że je wyślę, żeby chociaż jakiekolwiek były. Może nie rozpadną się od
          razu ;-(
          Pozdrawiam
          • ania198 Re: wiem, wiem escribir :-) 12.11.05, 18:31
            Hej, jaki rozmiar tych rajtków? Ja ostatnio byłam na "łowach" w lumpeksie i
            kupiłam rajtuzki, ale są zdecydowanie za duże na moją Córeczkę to rozmiar 86/92
            o ile dobrze pamiętam. Proszę o odpowiedz
    • aqua696 Re: Niedługo Świeta-choc wtedy chciałabym byc szc 12.11.05, 18:30
      a jakiej dlugosci musza byc rajtki??
      na wiekszosci niema rozmiarowki , tak mierzac od pasa do konca, lub stopki
      • escribir Re: Niedługo Świeta-choc wtedy chciałabym byc szc 12.11.05, 18:34
        Wiesz, to jeszcze zależy pewnie czy takie bardziej rozciągliwe czy nie.
        Ja wysłałam po Młodszej. Teraz ma 110 i zsuwały jej się z pupki, bo były za
        bardzo naciągniete.
        • ania198 Re: Niedługo Świeta-choc wtedy chciałabym byc szc 12.11.05, 18:36
          To czy 86/92 byłyby dobre dla Nikolki?
          • escribir Re: Niedługo Świeta-choc wtedy chciałabym byc szc 12.11.05, 18:46
            ania198 napisała:

> To czy 86/92 byłyby dobre dla Nikolki?
            • ania198 Re: Niedługo Świeta-choc wtedy chciałabym byc szc 12.11.05, 19:35
              To ja poproszę o adres, w poniedziałek wyślę rajstopki
      • nikpat Re: Niedługo Świeta-choc wtedy chciałabym byc szc 29.11.05, 17:37
    • aqua696 Re: Niedługo Świeta-choc wtedy chciałabym byc szc 12.11.05, 18:54
      moze jakies ktore ugotowal ro by byly dobre
    • pumaxl Re: Niedługo Świeta-choc wtedy chciałabym byc szc 12.11.05, 20:07
      Witaj,mam parę zbednych rzeczy i chetnie Ci je przesle jesli chcesz,podaj tylko
      wymiary was wszystkich,i co najbardziej potrzebujesz? o innych rzeczach pomysle
      sama.Pozdro smile
      • nikpat zajzalam i sama nie wierze wlasnym oczom 12.11.05, 20:24
        juz dawno nie widzialam tak duzego odzewu w swoim watku-jutro pomierze cala
        rodzinke i podam dokladne wymiary w centymetrach (bo teraz Nikola rozmiar 86-
        92, ja S-M, Patryk XL
        aha dzis przyszla paczka z tymi koszulkami i butami dla patryka - sa super-
        rewelacja - i juz chyba nie sciagnie ich do konca zimy - niech je tylko zobaczy
        pozdrawiam
        • arwena_11 Re: zajzalam i sama nie wierze wlasnym oczom 12.11.05, 20:57
          a w którym miesiącu ciąży byłaś jak ci nie przedłużono umowy?

Art. 177. § 1. Pracodawca nie może wypowiedzieć ani rozwiązać umowy o pracę w
          okresie ciąży, a także w okresie urlopu macierzyńskiego pracownicy, chyba że
          zachodzą przyczyny uzasadniające rozwiązanie umowy bez wypowiedzenia z jej winy
          i reprezentująca pracownicę zakładowa organizacja związkowa wyraziła zgodę na
          rozwiązanie umowy.
          § 2. Przepisu § 1 nie stosuje się do pracownicy w okresie próbnym, nie
          przekraczającym jednego miesiąca.
          § 3. Umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej
          pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby
          rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia
          porodu.
          § 4. Rozwiązanie przez pracodawcę umowy o pracę za wypowiedzeniem w okresie
          ciąży lub urlopu macierzyńskiego może nastąpić tylko w razie ogłoszenia
          upadłości lub likwidacji pracodawcy. Pracodawca jest obowiązany uzgodnić z
          reprezentującą pracownicę zakładową organizacją związkową termin rozwiązania
          umowy o pracę. W razie niemożności zapewnienia w tym okresie innego
          zatrudnienia, pracownicy przysługują świadczenia określone w odrębnych
          przepisach. Okres pobierania tych świadczeń wlicza się do okresu zatrudnienia,
          od którego zależą uprawnienia pracownicze.
          • arwena_11 Re: zajzalam i sama nie wierze wlasnym oczom 12.11.05, 21:00
            Przepraszam ale coś się pokiełbasiło i wkleiło nie nie tu gdzie trzeba.
        • ania198 Re: zajzalam i sama nie wierze wlasnym oczom 12.11.05, 21:32
          Nikpat - podaj mi na prv swój adresik, podeślę te rajstopki, co prawda, to tylko
          jedna para, ale na pewno się przydadzą smile
    • tiliae Re: Niedługo Świeta-choc wtedy chciałabym byc szc 12.11.05, 22:28
      kochana paczke mam spakowaną..nie jest tego wiele...bo część pozyczałam i
      jeszcze nie mam oddanej....ale mam sproo rajtuzkow...najwyżej za małe jak będą
      to komuś dasz..a w ogóle powiedz jak możesz...jaka długośc musi być
      rajtuzek..od pasa do konca stópki???bo ja na tych rajtkach nie mam rozmiarów
      napisanych a że moja ma 6 lat to zapomniałam jak to jest...z ta mneijszą
      rozmiarówką...i jescze jedno ...jaki rozmiar nóżki,tzn bucików ?????bo mam
      troszkę....tylko za malutkich też nie chcę niepotzrebie pakować...
      • pumaxl Re: Niedługo Świeta-choc wtedy chciałabym byc szc 13.11.05, 10:13
        Witaj podaj wasze wymiary i ewentualnie wiek dzieci , aby dopasować wiekowo ,no
        i oczywiście adres , w poniedziałek bym Ci wysłała ,pośpiesz się ,chcę dziś
        spakować , bo w poniedziałek wysyłam też inne paczki i przy okazji wyślę do
        Ciebie . Mam małe dziecko więc nie mam wiele czasu i mało możliwości wyjścia z
        domu ,a pocztę mam daleko od domu . Pozdrawiam
    • tiliae Re: Niedługo Świeta-choc wtedy chciałabym byc szc 12.11.05, 22:34
      ahaaa..i czym mała się bawi????bo mamy troszkę zabawek chyba w tapczanie i moja
      o nich zapomniala ..jak robilismy porządki...
    • nikpat wymiary - dokladne 13.11.05, 13:04
      wymiary:
      Nikola: rozmiar 86/92 wymiary ubranek :
      rajstopki cala dlugosc ok 47 cm,a od kroku w dol 33cm.
      szerokosc w pasie 24 cm obwod X 2
      spodenki podobnie moga byc troche wieksze.
      bluzeczka -dlugosc calkowita od 35 do 40 cm, dlugosc rekawka 21-22 cm
      obwod glowki 48 cm
      dlugosc stopki 13,5-14 cm rozmiar bucika 21-22

Juz biore sie za odpisywanie
      pozdrawiam i dziekuje

• nikpat escribir :-) przyszla paczka 14.11.05, 16:51
      witaj dzisiaj przyszla paczka od ciebie smile a rajstopki sa super - co ty od
      nich chcialas, sa ok, dziekuje tez za inne rzeczy .
      pozdrawiam
      • escribir Re: escribir :-) przyszla paczka 14.11.05, 20:52
        O jak super że już. Dobra, dobra - ja wiem jakie to rajstopki, bo osobiście je
        cerowałam.
        A pozostałe rzeczy dobre czy jeszcze zbyt duże?
        Pozdrawiam
        • nikpat Re: escribir :-) przyszla paczka 15.11.05, 22:16
          a ja je widzialam - i teraz mala w nich biega- naprawde nie wiem co od nich
          chcesz -to ze sa przetarte na stopkach, czy u gory -przeciez tego nie
          widac ,prawda?- ale kolanka sa cale smile pozatym ma byc czyste i pachnace,inne
          rzeczy tez sa juz niooo -prawie dore, ale tu podwine tam zawine i Nikola
          wyglada jak maly, pozadny czlowiek
          pozdrawiam
          • akia_k Re: escribir :-) przyszla paczka 16.11.05, 00:56
            Nikpat, sorry ze Ci zawracam głowę ale jakiś czas temu wysłałam Ci paczkę z tą
            różową kurteczką i nie wiem czy dotarła bo nic nie piszesz?
    • nikpat aniu- przyszla paczka od Ciebie 16.11.05, 13:21
      wczoraj popoludniu z kurteczka i reczta ubranek- bardzo Ci dziekuje
      pozdrawiam
    • mamagucia Doszły do Ciebie te buty? 16.11.05, 17:27
      bo wysłałam już dość dawno priorytetem, a nie miałam sygnału od Ciebie, że
      paczka dotarła. Pozdrawiam, Aga
      • nikpat mamogucia - napisalam na poczte gazetowa,ze buty 16.11.05, 22:45

doszly i ze sa super- pasuja jakby byly robione specjalnie na niego.aha pisalam
        juz ze 3 dni temu- bo paczka przyszla w poniedzialek
        pozdrawiam
        • mamagucia Re: mamogucia - napisalam na poczte gazetowa,ze b 17.11.05, 01:16
          No to fajnie, bo już się martwiłam, że z Pocztą Polską coś nie tak, a niestety
          nie doszła do mnie żadna wiadomość na gazetową.Pozdrawiam, Aga
    • nikpat tilitae i mamo smyka -dziekuje paczki przyszly... 18.11.05, 11:11
      tilitae- tak wielkiej paki nie widzialam na wlasne oczy dopoki nie przyszla ta
      od Ciebie.-A te "troche" rajtkow- to cala masa.smile naprawde bardzo Ci dziekuje-
      no i oczywiscie Nikola przesyla buziaki.
      Mamo smyka tobie tez bardzo dziekuje- bo ciuszki sa slicznie slicznie-
      bluzeczka za duza- ale jest tak cudna ze chyba zaczne zakladac ja malej juz
      teraz.
      Naprwde bardzo,bardzo, bardzo mocno wam dziekuje- za te chwile radosci przy
      oteieraniu paczek.
      pozdrawiam goraco
    • nikpat Re: Niedługo Świeta-choc wtedy chciałabym byc szc 19.11.05, 12:25
      • tiliae Re: Niedługo Świeta-choc wtedy chciałabym byc szc 19.11.05, 15:16
        to super że doszłasmilesmilesmileciesze się że się przydasmiletak jak napisałam ci jak
        tylko dostane te ciuszki co pożyczałam to Ci wyślę.....snieg już spadłsadszkoda
        że nie miałam więcej zimowychsad...buziaki dla maluszkasmilesmile
        • nikpat Re: Niedługo Świeta-choc wtedy chciałabym byc szc 20.11.05, 11:57
          Nikola buziaki przyjela- i w doslownym tego slowa znaczeniu posyla tez tobie
          ogromne buziaki.Naprawde bardzo dzikeujemy
          pozdrawiam
          • tiliae Re: Niedługo Świeta-choc wtedy chciałabym byc szc 20.11.05, 23:23
            nie ma za co naprawdę....cieszę się że mogłam choć tyle...smile
          • care5 CZy cos jeszcze potrzebujecie? 21.11.05, 09:29
            NIka czy mozesz napisac czego potzrebujesz w tej chwili?.... Widze ze
            dziewczyny po wysylaly Ci rajstopki i ubranka.. Czy jeszcze cos potzrebujesz
            dla malej lub was?.. To wasze jedyne dziecko?...
            Sorry ze tutaj ale nie mam czasu na dlugie maile. A chcetnie ci pomoge w miare
            mozliwosci.
            • nikpat CARE5 21.11.05, 18:22
              witaj w chwili obecnej potrzebujemy tylko i az produktow zywnosciowych
              szczegolnie dla malej kaszki, mleko krotoszyn, z ubranek skarpetki i body na
              dlugi rekawekrozmiar 86/92
              pozdrawiam
              • pumaxl Witaj 22.11.05, 10:09
                Wczoraj wysłałam paczkę do Ciebie ,dziś powinnaś otrzymać ,daj znać jak
                dojdzie .Pozdrawiam
    • nikpat Re: Niedługo Świeta-choc wtedy chciałabym byc szc 22.11.05, 16:11
      witaj narazie jeszcze nic nie przyszlo ale jak tylko paczka bedzie juz u mnie
      to dam znac - bardzo ci dziekuje pozdrawiam
      • nikpat pumaxl - dziekuje 23.11.05, 20:11
        dzis przyszla paczka od ciebie - chce ci bardzo podziekowa za cala zawartosc a
        w szczegolnosci za zywnosc- ktora jest podstawa
        pozdrawiam
    • nikpat Re: Niedługo Świeta-choc wtedy chciałabym byc szc 26.11.05, 11:23

• nikpat kochane prosze was najabrdziej o jedzenie 27.11.05, 22:09

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka