Dodaj do ulubionych

Do Adrianny i wszystkich wierzacych i nie wierzacych....

IP: *.* 22.03.03, 19:55
Szanowna Pani Adrianno!W odpowiedzi na Pani post chcialabym uprzejmie poinformowac Pania ze nie ma sie co dziwic tylko poprostu zainteresowac sie w troszke inny sposob niz pani to zrobila.Nie wiem skad przyszlo Pani do glowy to ze CHCIALAM kupic buciki bartki.Wydaje mi sie prosilam Kinge o kontakt i ze to pilne.Ciesze sie ze emamy sprawdzaja inne posty danego uzytkownika i ciesze sie ze jest taka mozliwosc i dobrze ze pani tez tak zrobila i prosze z gory o nieocenianie zbyt pochopnie.Po pierwsze:Ze wzgledu na fatalna nasza sytuacje, ktora sie juz niedlugo jeszcze pogorszy-w skrocie-nie mamy oboje z mezem wyplacanego wynagrodzenia od 14 miesiecy czyli 28 wyplat (ok.30tys.zl)to w dodatku w 99% bedzie ogloszona jednak upadlosc po 2 latach walki o przetrwanie wielkiej fabryki zatrudniajacej niegdys 800 osob.na pomoc rodziny nie ma co liczyc poza tesciowa ktora zarabia 800zl a ja mamy nie mam.Na utzymaniu mamy 2 letniego Kacperka a ja jestem obecnie w 6 m-cy ciazy-d.p 30 czerwca.Pomyslicie pewnie jacys nie normalni!!!W takiej sytuacji decyduja sie na 2 dziecko.otoz nie decydowalismy sie na 2 dziecko-poprostu tak wyszlo-i nawetnie pomyslalam przez 1 sek o tym ze mogloby go nie byc(nie napisze dosadnie o co chodzi bo nie przejdzie przez klawiature!!!bo juz mi sciska gardlo)A poza tym nawet Ty sam nie jestes pewien czlowieku czy jutro nie wstaniesz pokrecony z lozka wiec planowac se mozna i wycieczke na Hawaje.Jest jak jest i nic nie zmienie.jak sobie poplacze w nocy w poduszke to mi lepiej!Jedynym stalym zrodlem dochodu jest moja kawalerka ktora wynajmujemy za 200zl miesiecznie.Z gory zaznaczam ze nie mozemy jej sprzedac bo po smierci mojej mamy aby byla w pelni moja musialabym zaplacic podatek a ze nie mialam z czego zostal on umozony ale za to nie moge przez 5 lat jej sprzedac.A jesli chodzi o nieszczesne buciki to moze poprosze dziewczyne Kinge do ktorej napisalam zeby potwierdzila ze nie kupilam ich nawet za 20zl.A poprostu pomylilam rubryki i myslalam ze ma je do oddania co bylo by dla mnie zbawieniem bo Kac z bucikow ktore dostalam od Kasi Sobczyk poprostu wyrosl bo robia mu sie odciski!-zwiazane to bylo z tym iz w tym dniu przegladalam mase ogloszen bo poprostu ratuje siebie i rodzine jak moge.Zreszta kazda rozsadna mama ktora ma ostatnie pare groszy wie ze lepiej kupic dziecku jedzenie niz buty!Ajesli chodzi o mamy ktore stwierdzily ze jednak nie jestem w tak zlej sytuacji to powiem tylko tyle ze nie zycze nikomu takiej wlasnie czy podobnej sytuacji nawet przez 2 tyg.A jesli to malo to chyba niektorzy nie zdaja sobie sprawy jak mala jest Polska bo tu pozwole sobie przytoczyc Malgosie Lechowicz i Monike (ika).Monika mieszka blisko mnie a Malgosia wie co sie dzieje w fabryce i ze to prawda.Serdecznie wszystkich wierzacych i nie wierzacych pozdrawiam i obiecuje ze chyba nie napisze juz zadnego postu bo narazie spotykaja mnie z tego tutulu nieprzyjemnosci.Ale rozumiem sa tez inni ktorzy naciagaja i tzrba byc ostroznym...Joanna
Obserwuj wątek
    • Gość: electra Re: Do Adrianny i wszystkich wierzacych i nie wierzacych.... IP: *.* 24.03.03, 11:05
      Cześć :-)))Przeczytałam Twój post i zrobiło mi się przykro. Nie czytałam wcześniejszych postów więc nie jestem super zorientowana, ale zrozumiałam że nie dość tego że potrzebujesz pomocy to jeszcze zdarza się że masz z tego powodu jakieś przykrości. Mogę tylko poradzić Ci żebyś nie przejmowała się jakimiś nieprzyjemnymi postami, zawsze znajdzie się ktoś, kto musi dołożyć swoje 3 grosze (nie wiadomo w jakim celu). Głowa do góry, jutro będzie lepiej, napewno Ci się ułoży i zaświeci słoneczko :-)Co do tego że jesteś w ciąży z drugim dzidziusiem pomimo kłopotów, świadczy to tylko o tym że jesteście wspaniałą rodziną i wiecie że w zyciu dzieciaczki i miłość są najważniejsze :-)Nie martw się i nie przejmuj się takimi osobami, na forum na szczęście więcej jest mamuś (tatusiów pewnie też) z czystym sercem i chęcią pomocy.Pozdrawiam cieplutko całą waszą rodzinkę (tą w brzuszku też)Aga
    • Gość: gosiah Re: Do Adrianny i wszystkich wierzacych i nie wierzacych.... IP: *.* 24.03.03, 15:07
      miałyśmy już okazję pokorespondować nt. tego postu, o którym wspominasz... a pomyślałam, że jesteś z Warszawy, bo w adresie masz "kama.pl" więc myślałam, że chodzi o Kama Foods, która właśnie mimo "starań" p. Muchy upada - a pracuję z chłopakiem, który kiedyś tam pracował w biurze i szefa też miałam chyba stamtąd... ale o tym to może na priv. Zaproponowałam Ci wtedy pomoc w formie ubranek dla nadchodzącego maleństwa, ale nie odezwałaś się przez jakiś czas i wysłałam część Fasoli, która po tym poście do mnie napisała, a jutro oddaję pozostałość mamie oczekującej bliźniaków... szkoda, że tak wyszło... Ale chyba mam buciki dla Twojego Synka - napisz tylko jaki nosi rozmiar (Mat ma teraz 3 lata, więc te z zeszłego sezonu powinny być OK - pewnie jakieś 22-24?). napisz czy tak....
    • Gość: mamami Re: Do Adrianny i wszystkich wierzacych i nie wierzacych.... IP: *.* 25.03.03, 14:37
      Joasiu glowa do góry :) Napisz do mnie na priv moze znajde jakies buty lub cos jeszcze.
    • Gość: dagmarakkk do kacprus IP: *.* 26.03.03, 14:54
      Droga KacprusMuszę napisać Ci że trochę mnie wyprowadził z równowagi ten wątek o buciakch !!!! Ja nie rozumiem w czym tu problem: są potrzebne Ci buciki i nikt nie ma prawa zagłębiać się w Twoją sytuację materialną i rządać wyjaśnień. To jest Twoja sprawa ale trzeba Ci pomóc i nieważne czy w innym poście chcesz kupić buciki za 2 zł czy za 40. Ale chciałam Ci o czymś innym napisać. Ja mam trochę niepotrzenych ubrań dla dzieci (chłopca i dziewczynki) może i znalazłyby się buciki. Napisz do mnie ile ma lat Twój synek , jego wzrost i rozm. buta. Napisz czego jeszcze potrzebujesz. Niczego Ci nie obiecuję na 100 % bo obecnie mieszkam za granicą i nie wiem kiedy dokładnie będę w Polsce ale .... Odezwij się do mnie !!!
      • Gość: SylwiaKlatt Re: do kacprus IP: *.* 28.03.03, 16:37
        Droga JoasiuTo obrzydliwe ze ktos moze ingerowac w twoja prywatnosc.Brzydze sie takim zachowaniem i wyobrazam sobie taka mame jak wychowuje swoje dziecko majac tak podly charakter.Ja nie mam takich bucikow ale skoro jestes w ciazy to moge ci oddac troche letnich ubranek dla twojego przyszlego dzidziusia.Tylko takie ubranka w mniejszych rozmiarach mi zostaly.Jesli chcesz to prosze o kontakt.Sylwia mama 13-mies Nikoli.W-wa 503418488.I nie martw sie takimi osobami,nie zasluguja na twoje tlumaczenia........
        • Gość: mysha Re: do Sylwii IP: *.* 29.03.03, 08:17
          Jesteś bardzo niesprawiedliwa. Moim zdaniem nie ma nic niewłasciwego w tym, że mamy sledzą dokładnie posty osób, które proszą o pomoc. Tu na forum zdarzyło się kilka osób, które naciągnely inne mamy.Dlatego jeśli ktoś pisze, ze nie ma nawet na rajtuzki, a za chwile że kupi buciki to mamom ma prawo się włączyć ostrzegawcze światełko.Nikt nie osądza Kacprusia, ale.. skoro ktos chce pomoc, ma prawo wiedziec komu pomaga i jaka jest naprawde sytuacja tej osoby.
        • Gość: kacprus Re: do kacprus IP: *.* 29.03.03, 21:48
          Witam!bardzo dziekuje za odzew!Bardzo dzieki za propozycje ale wiesz co dla maluszka dostralam juz paczuszke wiec nie chcialabym naciagac nikogo z tym ze sa to typowo raczej chlopiece rzeczy a doswiedzialam sie na usg ze chyba bedzie dzieweczynka.....To jeszcze nic pewnego no ale miejmy nadzieje.W zwiazku z tym prosilabym cie jesli to mozeliwe zeby sie wstrzymac z paczka i jesli okaze sie to dziewczynka to wtedy poprosilabym o typowo dziewczece rzeczy!.Chce byc pewna ze poprostu pomoc ktora do mnie naplynie przyda mi sie w 100% bo zaraz jakas "oszolomka" mi napisze po co ci ciuszki na dziewczynke skoro urodzilas chlopca!-sory ale to po malych nieprzyjemnosciach....Serdecvznie pozdr.i dziekuje.Telefon zapisalam!Asia
      • Gość: Adrianna_ Re: do kacprus IP: *.* 29.03.03, 14:36
        Naruszeniem prywantości nie jest sprwadzenienie postow danej osoby...to jest dostepne w opcjach ogolnych. I nie rozumiem dlaczego reagujesz taka agresja. W koncu jak cos oddaje mam prawo wiedziec do kogo to trafia...w koncu to moje rzeczy. Proponuje wiec aby wszystkie mamy, ktore w jakis sposob poczuly sie wykorzystane lub oszukane napisaly o tym.
        • Gość: mysha Re: do kacprus IP: *.* 29.03.03, 15:23
          Dziewczyny to już ostatnie dni na forum, a tu tyle złości i żalu...Myślę Adrianno, że nie ma sensu, żeby się tu rozpisywać kto kogo i jak wykorzystał. Jeśli tak się komuś przytrafiło, to było minęło i nie ma do czego wracać.Napisałam kiedyś, że trzeba umieć dawać. Chodziło mi o to, żeby nie ranić osoób, które proszą pomoc.Ale prosić też trzeba umieć - wiem, że to nie jest wcale łatwe, ale faktycznie, żyjemy w czasach gdzie wszystko trzeba sprawdzać. Wszystko i każdego. I dziewczyny, które proszą o pomoc też nie powinny się obrażać jeśli jakaś mama chce się dowiedzieć jakiś szczegółów. Dziewczyny, bądźmy dla siebie dobre... na wiosnęsmile
        • Gość: mawu Re: do kacprus IP: *.* 29.03.03, 21:03
          Słuchaj Adrianna,jeśli i tak nie masz ochoty pomóc,bo to TWOJE RZECZY to po co tak mącisz? I czytaj dokładnie co ktoś chce powiedzieć -przecież kacpruś pisze,że pomyliła rubryki i stąd zamieszanie z tymi nieszczęsnymi butami! Poza tym raczej nie ma pretensji,ze ktoś sprawdzał jej stare posty! A rzeczy schowaj dla siebie może przydadzą się dla kolejnego maluszka...kiedyśSorry,że tak ostro ale naprawdę podnosza mi ciśnienie takie posty!
    • monika_wroclaw Re: Do Adrianny i wszystkich wierzacych i nie wie 05.04.03, 18:42
      Cześć Asiu!
      Napisz mi na priv skąd jesteś, ja mam synka(5lat) i córeczkę (9m-cy), może będę
      mogła Ci jakoś pomóc monikajablonska@interia.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka