kama1609 10.09.07, 10:17 Czy ktoras z mam sie orientuje jak to jest z becikowym gdy adres zamieszkania jest inny niz zameldowania?W ktorym miescie mam odebrac becikowe i jakie dokumenty sa potrzebne? Bede wdzieczna za info Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kisia82 Re: becikowe 10.09.07, 10:58 Witaj.miałam tak jak piszesz inne miejsce zamieszkania a inne zameldowania.Musiałam odebrac tam gdzie jestem zameldowana.Potrzebne dokumenty to moj i ojca dowod oraz druk do wypelnienia od nich.A ze ja i maz jestesmy gdzie indziej zameldowani ( w innych miejscowosciach - ja u swoich rodzicow a on u swoich ) to dodatkowo jeszcze takie pismo od niego z MOPS-u ze on u siebie nie pobierał becikowego.pozdrawiam Kisia82 Odpowiedz Link Zgłoś
kama1609 Re: becikowe 10.09.07, 11:24 No to ja mam identyczna sytuacje.Maz tez jest zameldowany gdzie indziej.A musialas jechac po takie jego zawiadczenie czy MOPSy moze to jakos przesylaja? Przed chwila dzwonilam do Pani z MOPSu i mi powiedziala,ze liczy sie odbior becikowego tylko tam gdzie mieszkam,a nie gdzie jestem zameldowana Nic juz nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
kisia82 Re: becikowe 10.09.07, 20:02 Mopsy tego sobie nie przesyłaja musielismy osobiscie to zalatwic ale ze moj maz ma zameldowanie na drugim koncu polski to poprosilismy mame zeby nam to zalatwila i sie udalo To musisz isc w miejscu zamieszkania do mopsu i sie zapytac czy tak faktycznie mozna.Ja do miejsca swojego zameldowania mam 20km to odebrałam tu a przy okazji dziadkow odwiedzilismy Napisz jak rozstrzygnala sie ta sprawa bo az ciekawa jestem.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lutowa.2007 Re: becikowe 12.09.07, 11:51 odbieralismy w tym roku w miejscu zameldowania dziecka, z tamtejszym mopsem trzeba bylo zalatwiac i zaznaczyc tylko, ze w miejscu zamieszkania ojciec nie pobieral becikowego plus jego podpis (ja z synkiem jestesmy zameldowani w gdansku, mieszkamy teraz w malborku, tata tez zameldowany w malborku). Odpowiedz Link Zgłoś
zizet12 Re: becikowe 26.10.07, 15:04 Witam! Becikowe odbiera się w miejscu ZAMIESZKANIA a nie zameldowania! (chyba że na wniosku,który złożysz w Mopsie napiszesz że mieszkasz tam gdzie jesteś zameldowana - czyli skłamiesz, nikt tego nie sprawdza) Dokumenty: akt urodzenia dziecka, zaświadczenia z MOPSu w miejscu zameldowania że nie pobrałaś świadczenia, tak samo ojciec dziecka oraz dowody osobiste. Jeśli nie możesz sama odebrać zaświadczenia z MOPSu o niepobraniu u nich becikowego to prosisz MOPS w którym składasz wniosek (w miejscu zamieszkania) o wystąpienie MOPSu z urzędu o takie zaświadczenie. Możesz wówczas otrzymać później pieniążki ale nie musiasz jeździć po Polsce i szukać zaświdczeń. mama nadzieje że wyjaśniłam w miaręzrozumiale Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś