ja275 30.07.03, 14:57 termos do butelek przyjme - taki ktory pasuje do wszelkiego rodzaju i wszystkich rozmiarow butelek... prosze pisac na baski@go2.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ice100 Re: termos do butelek 31.07.03, 10:30 mam taki, chętnie oddam, powiedz tylko skąd jesteś, mam nadzieję że z wrocławia, ponieważ boję się wysyłać pozdrawiam marta i oki Odpowiedz Link Zgłoś
ja275 Re: termos do butelek 31.07.03, 19:16 no niestety nie jestem z Wroclawia !!! Jestem z Warszawy - a czemu boisz sie wysylac ? Ja zakupilam podgrzewacz Avent od dziewczyny z Kielc i nie bylo problemu chyba chodzi o kwestie zaufania pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ice100 Re: termos do butelek 31.07.03, 19:53 mój termosik nie nadaje się do butelek aventu, tylko na takie wąskie, jeśli jestes zainteresowana pisz rudamarta@wp.pl pozdrawiam marta i oki ps. tak, to kwestia zaufania, już raz zapłaciłam za przesyłkę w jedną i drugą stronę Odpowiedz Link Zgłoś
odrien Re: termos do butelek 03.08.03, 22:02 Nie rozumiem, chcesz kupic firmowe rzeczy, a nie stac Cie na kupno nowego terosika za 20 zl???? Odpowiedz Link Zgłoś
ja275 Re: termos do butelek 03.08.03, 22:54 czy Ty wszystko musisz rozumiec a skad taka zlosc i dziwne osady kobieto opamietaj sie !!!! a wogole to o jakich firmowych rzeczach gadasz bo chyba Cie nie rozumiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
ja275 Re: termos do butelek 03.08.03, 22:56 a wyobraz sobie ze moze mnie nie stac na kupno termosika za 20 zl zreszta nie widze potrzeby zeby sie przed Toba tlumaczyc . Zamiast snuc jakies podejrzenia popukalabys sie w glowe pare razy zanim kogos blednie ocenisz !!!! Czy wszystkie baby sa takie wredne ? Mam nadzieje ze nie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
odrien Re: termos do butelek 04.08.03, 08:30 Badz konsekwentna w sowich wypowiedziach najpierw piszesz ze Cie nie stac, a pozniej ze owszem Cie stac. Skoro kupilas podgrzewacz Aventu i chcialas kupic fotelik samochodwy i posciel Glucka i wiele innych rzeczy... to gdzie Twoje sumienie? Co do cen w Warszawie to ten termosik kosztuje dokladnie 18 zl do wszystkich rodzajow butelek. Co do sprawdzania postow to chyba najlepsza metoda aby zweryfikowac kto tak naprawde jest potrzebujacy! Odpowiedz Link Zgłoś
ja275 Re: termos do butelek 08.08.03, 18:26 prosze nie wciskac w usta slow ktore sie nie wypowiada lub nie wmiawiac komus ze napisal cos jak czegos nie napisal. Pisalam o zaoszczedzaniu a nie o tym ze mnie nie stac na to czy na tamto nie stac .... prosze uwazniej czytac !!!!! RADZE !!! Wiem z wypowiedzi innych forumianek ze nie tylko ja jestem podejrzana o jakies dziwne nieuczciwosci - i dzieki takim kobietom jak Wy inne kobiety juz tutaj nie zagladaja - nie wiem kto wam dal prawo do wyrazania tak beznadziejnych opinii, uzurpujecie sobie prawo do pisania bzdur jakbyscie byly wlascicielkami tych stron ... chore podejscie radze zaprzestac ... Neta Odpowiedz Link Zgłoś
sojanka Re: termos do butelek 08.08.03, 19:39 ja275 napisała: > prosze nie wciskac w usta slow ktore sie nie wypowiada lub nie wmiawiac komus > ze napisal cos jak czegos nie napisal. Pisalam o zaoszczedzaniu a nie o tym ze > mnie nie stac na to czy na tamto nie stac .... prosze uwazniej czytac !!!!! > RADZE !!! > Wiem z wypowiedzi innych forumianek ze nie tylko ja jestem podejrzana o jakies > dziwne nieuczciwosci - i dzieki takim kobietom jak Wy inne kobiety juz tutaj > nie zagladaja - nie wiem kto wam dal prawo do wyrazania tak beznadziejnych > opinii, uzurpujecie sobie prawo do pisania bzdur jakbyscie byly wlascicielkami > tych stron ... chore podejscie radze zaprzestac ... > Neta Pytasz kto nam dał prawo? Otóż my same dajemy sobie prawo do rozporządzania swoimi rzeczami!!! To firum powstało po to, by pomagać dziewczynom w ciężkiej sytuacji materialnej i takie mamy znalazły tu pomoc. Natomiast napewno nie jest to forum dla mam, które chcą zaoszczędzić kosztem innych. Ani dla tych, które chcą kogoś oszukać. A tu niestety do oszustw doszło. Więc my, jako mamy, które oddają ubranka, wózki, zabawki itp. mamy prawo dowiedzieć się komu pomagamy. Mamy prawo przejrzeć posty tej osoby, zobaczyć co kupuje, co sprzedaje. Spróbuj pójść do MOPS i powiedzieć, że chcesz pomocy, ale nie przedstawisz swoich miesięcznych przychodów, ani nie wpuścisz do mieszkania pracownika socjalnego. Myslisz, że wtedy Ci pomogą??? Bo ja myślę, że nie. Dlaczego zatem mamy na forum mają być świętsze od samego papieża i każdemu bezgranicznie ufać??? Twoje posty są coraz bardziej agresywne, coraz wiecej w nich furii... nie wiem czy ktoś zareaguje na nie oddaniem termosika. Na koniec pozwolę sobie na osobistą dygresję. Kiedy urodziłam mojego syna nie przelewało mi się. Starałam się jednak sama wszystko zapewnić mojemu dziecku. Kupowałam tak, by miał wszystko. Zamiast pościeli Gluck normalną pościel, zamiast firmowych spodenek zwykłe. Dzięki temu moglam mu kupić dodatkowo np. ochraniacz lub własnie termosik. Dziwię się mamom, ktore najpierw szukają firmowych pościeli i innych firmowych rzeczy, a potem proszą o taki drobiazg jak termosik!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ja275 Re: termos do butelek 08.08.03, 22:15 ech ech szkoda slow naprawde .... skad mozesz wiedziec jaka jest u mnie sytuacja materialna, sadzisz ze gdyby przelewalo mi sie i gdybym miala fure kasy to bym tutaj wogole zajrzala - pomysl prosze !!!! a to ze sie zloszcze to chyba normalne - drazni mnie takie podejscie kobiet jak Twoje - rozumiem ze moze martwisz sie o inne kobiety - w czyje rece trafia rozne rzeczy, ale dlaczego wypowiadasz sie w imieniu innych mam. Jestes ich adwokatem czy jak ? nie chce sie juz dluzej stresowac bo w mym stanie to niewskazanie ... mozesz podziekowac sobie i takim osobom jak Ty ze przez Ciebie niektore osoby "boja sie zagladac" na te strone nawet jesli maja cos do zaoferowania , do oddania innym mamom. Zbyt pochopnie wysuniete wnioski naprawde moga kogos skrzywdzic - czemu o tym nie pomyslalas .... koncze te dyskusje i wiecej juz na ten temat nie napisze .. dziwie sie tylko ze na innych stronach do takich afer nie dochodzi i pewne rzeczy sa normalne a tutaj - wszyscy sa nieuczciwi i robia cos dla wlasnych korzysci... jakas chora podejrzliwosc i zero zaufania ... naprawde !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sojanka Re: termos do butelek 09.08.03, 00:52 Nie piszę w imieniu innych mam tylko w swoim. Czy powinnam się bić w piersi, że niektóre mamy tu nie zaglądają? Może Twoim zdaniem tak. Ale dzięki temu, że uważnie czytam posty, rozdałam rzeczy po swoim dziecku osobom naprawdę potrzebującym, które nie oburzały się, że chcę się o nich dowiedzieć jak najwięcej. Przeczytaj na spokojnie Twoje posty. Wyobraź sobie, że jesteś mamą, która chce oddać rzeczy po swoim dziecku. Oddałabyś komuś kto reaguje tak agresywnie jak Ty i kto ma o wszystko pretensje? Bo ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ja275 Re: termos do butelek 09.08.03, 11:13 a jak mam niby reagowac jak takie uwagi jak Twoje doprowadzaja mnie do szalu, nie znosze kiedy ktos pomawia mnie o cos czego nie robie ... skad mozesz wiedziec czy dana osoba jest naprawde potrzebujaca czy tylko udaje ... nie wypowiadami sie juz w tej kwestii naprawde ... Odpowiedz Link Zgłoś
ja275 Re: termos do butelek 09.08.03, 11:14 dobrze ze jeszcze zdarzaja sie zyczliwi ludzie ktorzy nie sa tak podejrzliwi jak Ty ... Odpowiedz Link Zgłoś
sojanka Re: termos do butelek 09.08.03, 12:13 Widzisz tak się składa, że nie uważam za osobę w potrzebie kogoś kto chce kupić akcesoria BEBE COMFORT, GLUCK, ciuszki OLD NAVY itp. I myślę, że żadna mama która przeczyta uwaznie Twoje posty nie uzna Cię za osobę potrzebujacą... Odpowiedz Link Zgłoś
ja275 Re: termos do butelek 08.08.03, 18:27 aaa i jeszcze jedno co do mojego sumienia mam je naprawde w porzadku .... MATKO TERESO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ja275 Re: termos do butelek 03.08.03, 22:57 chyba Ci sie nudzi !!! Siedzisz i czytasz cudze maile to nieladnie i niekulturalnie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ja275 Re: termos do butelek 03.08.03, 23:02 a wogole to wszystkie z nas tak dobrze znasz ze wiesz co ktora kupuje za ile albo czego potrzebuje a czego nie . Ja na Twoim miejscu nie osmielilabym sie czegos takiego napisac , nie interesuje mnie co ktos i dlaczego - kazdy ma swoje potrzeby i nie musi sie przed Toba tlumaczyc - a moze jestes wirtualnym jasnowidzem he he dobre !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sojanka Re: termos do butelek 03.08.03, 23:17 Nie rozumiem skad u osób proszących o pomoc taka agresja i no nie wiem jak to nazwać, może oburzenie??? Ostatnio na forum wydarzyła się pewna afera, po której wiele mam czuje pewien niesmak. W końcu nikt nie lubi być oszukiwany... Stąd pewnie większość mam zaczęła uważniej czytać posty mam, które proszą o pomoc. Nie powinnaś się oburzać, że ktoś czyta Twoje posty, bo właśnie temu służy wyszukiwarka. Na innym podforum jesteś zainteresowana kupnem np. markowej pościeli, fotelika itp. Myślę, że są to dobra dosyć drogie, w tej sytuacji proszenie o termos (termos Canpola na wszystkie butelki kosztuje we Wrocławiu 11 zł i to bynajmniej nie w najtańszej hurtowni, ale w dość drogim sklepie), wydaje się pewnie niektórym mamom, nietaktowne. Forum zostało stworzone, by pomagać osobom najbardziej potrzebującym. I pewnie każda mama zanim odda rzeczy (za które najczęściej zapłaciła) zastanawia się czy trafią do osoby naprawdę potrzebujacej. Odpowiedz Link Zgłoś
ja275 Re: termos do butelek 03.08.03, 23:39 bo mnie to denerwuje - takie osadzanie !!! Naprawde widze ze mozna spotkac sie z ludzka niezyczliwoscia i latwym osadzaniem kogokolwiek chociaz sie tej osoby na oczy wczesniej nie widzialo !!! a moze ta Pani co tak napisala ma cos na sumieniu bo ja nie, k woli wyjasnienia napisze pare slow - ja nie potrzebuje ubranek bo wiem,ze jesli chodzi o te kwestie sa kobiety bardziej potrzebujace ode mnie. Ja na szczescie dostalam kilka ciuszkow po synku siostry mojego meza ... i nie osmielam sie nawet prosic o cos takiego bo wiem ze ktos moze bardziej potrzebowac ubranek ode mnie, jesli chodzi o termos - to masz szczescie bo jak pewnie wiesz w Wawie zycie jest troche drozsze... a co do fotelikow - tak kupie !!! jesli bedzie mi sie to naprawde oplacalo i za jakas sensowna sume a nie za nie wiadomo jakie pieniadze... kazdy probuje na czyms oszczedzic a mysle ze to normalne. Nie nabywam towaru by potem to sprzedac jak moze robia to niektorzy, nie mialabym sumienia robic czegos takiego a to ze chce troche zaoszczedzic, mysle ze to nie grzech i nie robie nic zlego .... Odpowiedz Link Zgłoś
ja275 Re: termos do butelek 03.08.03, 23:40 aha no i nie podnosilabym tego do rangi agresji a raczej jest to zwykle oburzenie i zdenerwowanie ... Odpowiedz Link Zgłoś
ja275 Re: termos do butelek 03.08.03, 23:44 nie widze bym zrobila cos nietaktownego i nie czuje sie w niczym winna Neta Odpowiedz Link Zgłoś
ja275 Re: termos do butelek 03.08.03, 23:45 a o jakiejs aferze nic mi nie wiadomo - nie siedze tutaj nie wiadomo ile wiec nie jestem w stanie wysledzic wszystko co dzieje sie na forum Odpowiedz Link Zgłoś