tusia04 14.05.08, 21:51 Witam. czy ktoś ma namiary gdzie w Poznaniu lub Wrocławiu wykonać w miarę szybko rezonans 4-ro letniemu dziecku? Dziękuję za info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bj32 Re: rezonans magnetyczny dla dziecka - gdzie? 15.05.08, 10:50 We Wrocławiu to w szpitalu Marciniaka na Traugutta na pewno. I pewnie w kilku innych miejscach. Ale nie wiem, czy rezonans wszystkiego, czy jakichś poszczególnych elementów człowieka... Odpowiedz Link Zgłoś
zorka7 Re: rezonans magnetyczny dla dziecka - gdzie? 20.05.08, 09:44 W Poznaniu polecam szpital przy ul. Przybyszewskiego. Jakby co - mam namiary na neurologa, któy tam pracuje. Mogę podać mailem. Sama robiłam tam 4-latkowi rezonans. Odpowiedz Link Zgłoś
eva.d11 Re: rezonans magnetyczny dla dziecka - gdzie? 15.10.14, 11:35 Witam,czy mogłaby mi Pani podać numer do tego neurologa,muszę córce wykonać rezonans a nigdzie nie mogę znaleźć placówki,która to zrobi,proszę odpisać na mojego maila ewa.czapracka@op.pl z góry dziękuję,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
akh_1 Re: rezonans magnetyczny dla dziecka - gdzie? 20.05.08, 12:31 Wiem, ze od jakiegos czasu mają super hiper maszynę w szpitalu Cegielskiego, ale nie wiem czy to dla dzieci tez... Odpowiedz Link Zgłoś
smokstan156 Re: rezonans magnetyczny dla dziecka - gdzie? 10.02.09, 14:55 Witam .gdzie mogę w woj.podlaskim wykonać szybko rezonans dla 14-mies dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-mamazosi Re: rezonans magnetyczny dla dziecka - gdzie? 15.10.14, 12:52 ja dla swojego dziecka robiłam rezonans w dsk w Białymstoku, ale nie wiem jakie tam kolejki. Odpowiedz Link Zgłoś
penelopa40 Re: rezonans magnetyczny dla dziecka - gdzie? 15.10.14, 14:16 z całym szacunkiem trzeba w google wrzucić... BIELSK PODLASKI W pracowni można wykonać pełny zakres badań głowy, kręgosłupów, ortopedii w tym możliwość wczesnego zdiagnozowania chorób zwyrodnieniowych stawów, oraz angiografii naczyniowej. W wymienionym zakresie wykonywane są wszelkie badania pediatryczne. Więcej informacji na stronie internetowej www.rodemed.pl Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Bielsku Podlaskim ul. Kleszczelowska 1, 17-100 Bielsk Podlaski3 BIAŁYSTOK Pracownia Rezonansu Magnetycznego działająca na terenie USK w Białymstoku zorganizowana została przez firmę TMS Diagnostyka Sp. z o.o. na podstawie dwustronnej umowy zawartej ze Szpitalem. Pracownia MR nr 1 ul. M. Skłodowskiej-Curie 24A 15-276 Białystok Tel: 85 7468 403 Fax: 85 7468 478 e-mail: usk@tmsdiagnostyka.pl Rejestracja na badania: telefoniczna pod nr 85 7468 403 Dyrektorem Medycznym Pracowni MR jest Prof. dr hab. n. med. Eugeniusz Tarasów. BIAŁYSTOK Pracownia rezonansu magnetycznego dla dzieci Uniwersytecki Dziecięcy Szpital Kliniczny im. L. Zamenhofa w Białymstoku ul. Jerzego Waszyngtona 17 15-274, Białystok informacja - telefon - 85 74 50 500, www.udsk.umb.edu.pl BIAŁA PODLASKA Pracownia Tomografii Komputerowej Adres: Terebelska 57-65 Miasto: Biała Podlaska Tel. 83 342 83 37 itd itp wszystko w 5 minut w googlach... powodzenia i zdrowia życzę Odpowiedz Link Zgłoś
ania_mama_wiki_i_grzesia Wrocław-ul.Pasteura 15.10.14, 14:51 Tu napewno robią dzieciom,nie wiem jak z terminami.I na Traugutta też robią, jak pisała Blanka. www.zdrowiedlawszystkich.pl/komorka/192848/pracownia-rezonansu-magnetycznego Odpowiedz Link Zgłoś
anna2580 Re: rezonans magnetyczny dla dziecka - gdzie? 22.07.16, 20:44 W Poznaniu z tego co mi wiadomo jedynym szpitalem gdzie wykonuja rezonans dzieciom to Szpital na ulicy przybyszewskiego. z głupim jasiem robią dla dzieci ale odradzam. jest to zaklad radiologi tomografi i rezonansu na terenie szpitala. w poczekalni brak miejsca do przewiniecia dziecka do roku czasu brak przewijaka. pani anestezjolog jest bardzo wredna i potrafi rodzica wyprosić z gabinetu który jej zwraca uwagi.Chodzi mi oto że jak pani nie wykryła żyły na ręce to pani prowadząca ma w dupie uwagi rodzica gdzie po wyproszeniu z gabinetu odrazu zmienila dziecku raczke i bez problemu znalazla zyle aby zalozyc welfron. rezonans robia na oddzialach w danych dziedzinach jesli jest skierowanie od laryngologa i jest to pilne to kladzie sie dziecko na dwa dni na oddzial wykonuje sie rezonans i zrobione. a tak jak nie jest pilne to zostaje jedynie to miejsce i sie czeka. nas czas oczekiwania z malym dzieckiem to od grudnia do lipca. chyba ze jakies dziecko sie rozchoruje to czas z dnia na dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka.92 Re: rezonans magnetyczny dla dziecka - gdzie? 09.10.16, 21:53 Najszybciej to prywatnie nasza Oleńka ma 7 lat i niedawno tez miała swój pierwszy rezonans magnetyczny. I kamień z serca, ze zrobiliśmy go w szpitalu Medicover. Pan obsługujący aparaturę zdawał sobie sprawę, ze małe dziecko nie do końca rozumie przebieg badania- Olcia oczywiście była zaciekawiona ‘maszyną’, ale jak to dziecko- ciężko jej usiedzieć w miejscu. Jednak poszło jak po maśle Podoba mi się podejście personelu do dzieci w tym szpitalu- są wyrozumiali, spokojnie tłumaczą i starają się uspokoić malucha ( a czasem i panikującego rodzica ). Super sprawa Odpowiedz Link Zgłoś