malgoska182 Re: proszę o pomoc 31.05.10, 11:50 kochmamo o co chodzi w tym watku ?www.kupsprzedaj.pl/dla_dziecka/pozostale/showAdvert4095227.html Czy dobrze zrozumialam,ze Pani ubranka ,ktore dostaje wymienia( to jest dopuszczalne,bo moga byc za male, za duze na Pani dzieci) ale rowniez sprzedaje Pani te ubranka,ktore Pani tutaj od wspanialych e-mam dostaje? Na forum jestem od dosyc dawna,ale z racji innego miejsca zamieszkania nie uczestniczylam aktywnie w pomaganiu.Wiec te osoby,ktore robia to od dawna i pomagaja innym zasluguja na moj wielki szacunek. Mam nadzieje,ze nie jest to prawda,ze Pani tymi rzeczami handluje. Odpowiedz Link Zgłoś
kochmama Re: proszę o pomoc 31.05.10, 13:00 Nigdy nie sprzedałam żadnej rzeczy którą dostałam na tym forum te rzeczy były moje i chciałam je jedynie wymienic ale w końcu oddałam mamie która spodziewa sie dzidziusia za koszty przesyłki mam jej adres ,ciuszki które dostałam od forumek z były za małe oddałam ostatnio dla powodzian ,a Pani ktora napisała ten post chciała te ubranka ode mnie ale w pore sie zorientowałam że handluje na allegro wiec jej ubranek nie wysłałam dlatego ta jej złość i opis pod moimi ogłoszeniami.Nic Pani o mnie nie wiem jedynie drażni Pania że jestem kulturalna i uczciwa już taka jestem i się nie zmienię biedny nie znaczy brudny ,głupi i chamski ,bieda to tylko stan rzeczy który kazdego moze doswiadczyć dzis mnie jutro kogos innego.Pozdrawiam serdecznie , Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska182 Re: proszę o pomoc 31.05.10, 14:04 Droga kochmamo nigdzie nie napisalam ,ze jest pani brudna,glupia i chamska.Zadalam Pani pytanie ,uzyskalam odpowiedz. Moge miec na wiele spraw wlasne zdanie ,Pani moze sie z nim nie zgodzic.Nie drazni mnie ,ze jest Pani kulturalna i uczciwa,bo tak jak Pani napisala ,nie znam Pani.Wiec tego czy jest pani kulturalna i uczciwa tez o Pani powiedziec nie moge.Probuje sie pewnych spraw dowiedziec ,ale nie ulatwia mi Pani tego. Zapewne wszystkie dane odnosnie dochodow,zasilkow przedstawila Pani osobom zainteresowanym.Tak sie zlozylo,ze ja tez sie zainteresowalam.Jezeli jest mozliwosc i nie jest to niezgodne z zasadami tego Forum ,prosze bardzo rowneiz o takie zestawienie( w dogodnym dla Pani czasie) : Wasze dochody lacznie z tym co Pani zarabia sprzatajac, pomagajac starszym, dochody pani meza ,zasilki(celowe ,okresowe).Czy Pani dzieci korzystaja z darmowych posilkow w szkole? Jak jest z wyprawkami do szkoly dla Pani dzieci? Oraz co od lutego 2009 roku robila Pani(oprocz skladania podan w MOPS,Caritas i innych instytucjach)aby Wasza sytuacja ulegla zmianie? Czy te skladanie CV w roznych zakladach pracy mozna potwierdzic ?Czy jak zadzwonie do pracodawcy i poprosze o sprawdzenie czy Pan XYZ staral sie o przyjecie do pracy, to uslysze potwierdzenie tego? Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
penelopa40 Re: w kwestii informacji tylko li jedynie 31.05.10, 15:30 abstrachując od kochmama i jej sytuacji... Czy te skladanie CV w roznych zakladach pracy mozna potwierdzić ? - tylko u tego co wysyłał... Czy jak zadzwonie do pracodawcy i poprosze o sprawdzenie czy Pan XYZ staral sie o przyjecie do pracy, to uslysze potwierdzenie tego? - usłyszy zapewne pani, że takich informacji nie udziala się!!! prosze sie zastanowić..., kto Pani poda informację, że pani "Kowalska" złozyła podanie o pracę w jakiejkolwiek firmie??? na jakiej podstawie??? wyśmieją Panią co najwyżej... Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska182 Re: w kwestii informacji tylko li jedynie 31.05.10, 16:03 penelopo 40 nie wysmieja.Dzwonilam i uzyskalam odpowiedz w pewnej sprawie. Nie dzwonie anonimowo,wiec nikt mnie nie zbywa.Nie te czasy droga Pani. Odpowiedz Link Zgłoś
penelopa40 Re: w kwestii informacji tylko li jedynie 31.05.10, 16:10 u mnie by pani żadnych informacji nie uzyskała... nie ze złej woli, ale to, ze ktos przez telefon pyta o coś... niesprawdzalne i w ogóle... no, chyba, że pani tam chodziła osobiście, legitymowala się i wyjaśniała ... zresztą nie ma sensu dyskutować... jak podali info tym lepiej... "nie te czasy", tzn. jakie nie te??? Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska182 Re: w kwestii informacji tylko li jedynie 31.05.10, 16:27 Uzywajac sformuowania:"nie te czasy"mialam na mysli,ze chyba skonczyly sie w Polsce czasy donoszenia na znajomych,anonimowych telefonow zeby komus zaszkodzic(moze sie myle?)Dzwonilam przedstawiajac sie i wyjasniajac sytuacje.Gdyby byla potrzeba osobistego stawiennictwa ,z checia bym poszla.Chodzilo, zeby komus pomoc,nie zaszkodzic.Moze ktos nie ma odwagi zlozyc CV, mysli ,ze jest za slaby, ze sie nie nadaje.Mialam kolezanke ,ktora wlasnie taka byla."Nie ma sensu,nie przyjma mnie, sie nie nadaje" powtarzala.'Zlozylas gdzies papiery"pytalam .Ona ,ze tak.Wspolnie rozmawialysmy na temat pewnej firmy.Sprawdzilam,ze pisklak))nie zlozyl papierow. Po moim wyjasnieniu i zartach szef(byla to mala firma) zaproponowal zeby przyszlo to nieszczescie)) na rozmowe.Dostala prace))) Do wszystkich mniej odwaznych: uwierzcie w siebie, do przodu,zostawic strach za drzwiami i ruszac na podboj swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
payuta Re: proszę o pomoc 31.05.10, 14:45 Gosia,rozni sa ludzie i roznie sie w zyciu dzieje.Jeden podnosi sie z upadku szybko inny podniesc sie wcale nie potrafi. Kochmamo,to nie to ze ja nie chce pomoc.Ja raczej pomagam chetnie,cieszy mnie ze moge pomoc , lubie to i juz.Ale ja mam watpliwosci,ktore sie jeszcze poglebily i tym razem z bolem serca (bo serce chce,a rozum nie)rezygnuje z pomocy tobie. Zebym sama nie przeszla,przez strate pracy,to pewnie latwiej by mi bylo uwierzyc ze z praca tak ciezko.Ale jak jest MUS to szybko byle jaka ale prace znalesc mozna.Zreszta z postow wynika ze az tak niezaradna nie jestes.Wierze ze inne mamy takich watpliwosci nie maja i chetnie ci pomoga.Ja tym razem poslucham rozumu.Przepraszam jesli urazilam.P.P. Odpowiedz Link Zgłoś
kochmama Re: proszę o pomoc 31.05.10, 15:22 Rozumiem każdy prosi zgodnie ze swoim sumieniem i pomaga także zgodnie z nim,mam nadzieję że Pani Małgosia będzie ucieszona że dopieła swego a nigdy nie dowie sie prawdy jak ciężko u nas jest nie raz pomimo starań i że pomagam jeszcze komuś chociaz sama mam mało nie chcę wymieniac tej osoby bo jest to dla mnie zbyt bolesne ,pozdrawiam i dziękuje za szczere chęci. Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska182 Re: proszę o pomoc 31.05.10, 16:00 kochmamo nie jestem ucieszona.Jest mi niezmiernie przykro,ze w zaden sposob nie probuje sie Pani odniesc do tego co napisalam.Pomoc innym nie jest bolesna,jest bardzo satysfakcjonujaca.Nie zrobila Pani nic, zebym zmienila swoje zdanie.Chcialam dowiedziec sie prawdy i dalej chce.Jesli Pani taka prawde przedstawi.Bo sam lament nie wystarcza.Nie dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kochmama Re: proszę o pomoc 02.06.10, 08:28 Dokumenty moge przesłac do Blanki lub kogosi mam jeszcze jedna prosbe moze Pani Małgosia skoro ja mam taka pomoc z mops ,caritasu,tyle zasiłków i wszystkiego zamieni sie ze mna na jeden dzien i wtedy porozmawiamy,pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska182 Re: proszę o pomoc 02.06.10, 10:03 kochmamo i po co ten wojowniczy ton? Moze bym i sie z Pania zamienila i na kilka dni czy tygodni tylko co to zmieni? Gdybym byla na pani miejscu(taka propozycje od Pani otrzymalam) to nejpierw grzecznie i rzeczowo bym odpowiedziala na zadane mi pytania.Pozniej bym poszla do UP z pytaniem na jaka moge liczyc pomoc , gdybym chciala rozwinac wlasna dzialalnosc(najpierw trzeba zrobic rozeznanie w terenie co mogloby sie sprawdzic).W miedzyczasie zostawiam dziecko z niepracujacym mezem i jesli nawet mialabym isc 10 km. w jedna strone to bym to robila i szla do pracy. Prosze Pani jeszzce pol roku temu zmuszona bylam zostawic niespelna roczne dziecko i wyjechac do pracy,bo wtedy maz nie mial zadnych propozycji pracy za godziwe pieniadze.Pracowal za 1200 zl miesiecznie po ponad 220 godzin w miesiacu.Ale pracowal.Nigdy nie poszlismy po zaden zasilek. kochmamo to moje pierwsze i jak sie okazalo jedyne dziecko, wiec bylo mi zle i smutno ,ze nie pomoglam jej zdmuchnac swieczki na pierwszych urodzinach.Teraz maz mial szanse wyjechac na bardzo korzystnych warunkach.Widzi Pani, ja tymi pieniedzmi,ktore teraz mamy staram sie w miare mozliwosci dzielic z innymi,bo wiem co to jest miec ich mniej.Dzieki Bogu nie bylismy nigdy w sytuacji,kiedy musielismy wybierac pomiedzy chlebem dla siebie ,czy pieluszkami czy jedzeniem dla dziecka. Wiec niech sie Pani zastanowi nad soba. Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska182 Re: proszę o pomoc 02.06.10, 10:28 kochamo tez z checia bym sie wsparla na ramieniu meza w trudnych chwilach.Niestety wyjechal zebysmy godnie zyli,teraz On czuje sie naprawde glowa rodziny,bo nie musimy sie martwic co bedzie jutro.Oczywiscie z dochodem 1200 zl na 3 osoby moglismy isc do MOPS ,ale jestesmy jeszcze na tyle mlodzi( niektorzy juz w tym wieku sie na emaryture wybieraja), w miare sprawni i najwazniejsze chetni do pracy.Teraz tez bym odpoczela po nieprzespanej nocy,bo dziecko ma 3-dniowke,ale jestem na strazymieszkamy w bloku w ruchliwym punkcie.Chce wietrzyc mieszkanie ,bo malutka miala ciezka noc,ale otwieram jak sie robi cicho, zamykam jak smieciarka podjezdza, dzieci wybiegaja na boisko.W miedzyczasie wieszam pranie,pisze tu do Pani,zeby Pani uswiadomic,ze zarobienie pieniedzy lezy w Pani rekach, checi,inne sprawy (choroba) sa od nas niezalezne. Odpowiedz Link Zgłoś
kochmama Re: proszę o pomoc 04.06.10, 13:10 Odpisałam i bardzo dziękuję mismiriam. Odpowiedz Link Zgłoś
wisnik79 Re: proszę o pomoc 23.06.10, 09:50 Cześć Bernadko, napisz co u Ciebie, jak sobie radzisz? Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
kochmama Re: proszę o pomoc 23.06.10, 10:22 Witaj Kasiu napisałam do Ciebie ,pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
wisnik79 Re: proszę o pomoc 24.06.10, 13:29 Bernadko, odpisałam Bardzo się cieszę, że widać światełko w tunelu z tą pracą. Podziwiam Was, że się zdecydowaliście i jesteście tak zdeterminowani. Pozdrawiam serdecznie PS. Napisz koniecznie jak podróż i w ogóle Mam nadzieję, że dostęp do internetu będziesz miała. Odpowiedz Link Zgłoś
mamasi Re: proszę o pomoc 24.06.10, 15:26 hm...cieszę się że tak Wam się układa ale mogłabym dostac jakieś info na priv? zrzera mnie ciekawość Odpowiedz Link Zgłoś
kochmama Potrzebne w związku zwyjazdem 28.06.10, 18:09 Od pomocnych emam dostałam więcej niz od kogokolwiek w moim zyciu .Mam jednak jeszcze jedna gorącą prośbe.Dostałam właśnie wiadomość że wyjazd mój i męża do pracy jest przewidziany na ten czwartek .Mam jednak ogromny problem ,pieniązki tam za prace dostaniemy pierwsze po dwóch tygodniach ,tu musze zostawić dzieciaczką na te dwa tygodnie .Może któraś z emam poratowała by nas jakas żywnością suchym prowiantem typu zupki chińskie,chcleb,konserwy ,Kasia( Wiśnik79)obiecała nam zupki chińskie ale ona teraz tez jest w trudnej sytuacji .Jeśli ktokolwiek zechciałby nam pomóc będę ogromnie wdzięczna . Odpowiedz Link Zgłoś
wisnik79 Re: Potrzebne w związku zwyjazdem 28.06.10, 19:00 Bernadko, bardzo się cieszę, że uda się Wam wyjechać Niestety nie udało mi się do Macro podjechać, bo nie miałam z kim dzieciaczków zostawić, a tam niestety wpuszczają od 140 cm wzrostu. Nie wiem dlaczego, ale takie mają zasady. Tak więc, nawet jak coś teraz kupię i wyślę, to obawiam się, że nie dojdzie na czas. Podaj mi Bernadko nr konta to jutro zrobię przelew. Uprzedam jednak, iż moja pomoc będzie niewielka, ale na ok 10 zupek powinno starczyć (zależy po ile kupisz Pozdrawiam serdecznie i czekam na wieści z zagranicy Odpowiedz Link Zgłoś
kochmama Re: Potrzebne w związku zwyjazdem 28.06.10, 19:56 Dziekuje Kasiu ,każda pomoc jest na wagę złota jeszcze raz dziekuję najtańsze zupki są u nas w Tesko po 69 gr ,mam nadzieję że wieści będą dobre ,pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kochmama Bardzo bardzo proszę 29.06.10, 10:28 Jeśli ktos mógł by nas jeszcze poratować najmniejsza pomoc dla nas jest ogromna pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kochmama Re: Bardzo bardzo proszę 29.06.10, 14:51 Napisałam bardzo bardzo dziekuje . Odpowiedz Link Zgłoś
wisnik79 Re: Potrzebne w związku zwyjazdem 29.06.10, 20:59 Bernadko, przelew zrobiłam. Raz jeszcze powodzenia życzę i czekam na wieści, jak tam, co tam i w ogóle Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
kochmama podziękowanie największe na świecie 30.06.10, 12:50 Serdecznie dziękuję carrie78,wiśnik79,styczniak czyli Karolince ,Kasi i Marcie za pomoc jaka mi okazały w zwiazku z wyjazdem jeszcze raz z całego serducha dziękuję pieniążki wpłynęły ,będę pisać tak często jak tylko się da bez WAS nie było by łatwo ,dziękuję za ogromne wsparcie które dostaje jest mi ono teraz bardzo bardzo potrzebne ,pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
styczniak Re: podziękowanie największe na świecie 30.06.10, 15:00 Cieszę się że mogłam pomóc. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
wisnik79 Re: podziękowanie największe na świecie 30.06.10, 15:18 Bernadko, powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
kochmama Dziękuję 19.08.10, 14:50 Drogie pomocne emamy chciałabym serdecznie podziękować za każdą nawet najmniejszą pomoc jaką od Was otrzymałam za każdy odruch serduszka. Dziękuję Blance za wiare i zrozumienie tak trzymaj jesteś tu bardzo potrzebna.Stanęliśmy na nogi i wierzę że już tak zostanie ,mam pracę na pół etatu ,mąż od września stałą pracę. Byłyście ,jesteście i będziecie mi bliskie. Dziękuję. p.s.proszę Kasiu usuń mnie z Tabelki potrzeb no może nie mnie a tylko potrzeby. Także będę się teraz starać aby z potrzebującej stać się pomocną emamą pierwsza paczka już poszła . Odpowiedz Link Zgłoś
wisnik79 Re: Dziękuję 19.08.10, 15:15 Bernadko, bardzo, ale to bardzo się cieszę i gratuluję Jesteś naprawdę bardzo dzielną kobietą i mamą. Życzę Ci, abyś już zawsze występowała tylko w roli "Darczyńcy". I mam nadzieję, że czasem napiszesz, co tam u Ciebie słychać Buziaki Wielkie Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
mamasi Re: Dziękuję 04.10.10, 20:26 długo mnie nie było na forum i dopiero dziś zauważyłam Twój wpis. Ale Wam się udało, super wiadomość!!! ogromnie się cieszę Waszym powodzeniem. Oby było coraz lepiej. Buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
wisnik79 Re: Dziękuję 10.10.10, 19:24 Witaj Kochmamo Co tam u Ciebie i rodzinki Twojej słychać? Jak sobie radzicie? Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
mama-16 Re: proszę o pomoc 26.11.10, 20:58 Witam jakiej pomocy potrzebujecie?prosze o odpowidz. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-16 Re: proszę o pomoc 26.11.10, 20:59 Witam jakiej pomocy potrzebujecie?prosze o odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
kochmama Re: proszę o pomoc 04.12.10, 08:13 Mismiriam dziekujemy; Weronika i mama. Odpowiedz Link Zgłoś