Dodaj do ulubionych

emamy z Ujeściska?!

10.09.04, 21:39
Czy jest jakaś emama z Ujeściska?
Obserwuj wątek
    • milena_w Re: emamy z Ujeściska?! 12.09.04, 11:48
      jestem a co ;O)
    • elve Re: emamy z Ujeściska?! 12.09.04, 22:10
      ja też z Ujeściska. gdzie chodzicie na spacery? bo jakoś śmiganie z wózkiem po
      naszych błotnistych polach mi się nie uśmiecha - ja jest z Wami? smile
      • milena_w Re: emamy z Ujeściska?! 16.09.04, 10:41
        elve czy już jest was dwoje?
        • elve Re: emamy z Ujeściska?! 20.09.04, 17:18
          tak!
          to do zobaczenia niedługo smile gdzieś na spacerku smile
    • milena_w Re: emamy z Ujeściska?! 14.09.04, 12:51
      ja chodzę po chodnikach ;O)
      ale tylko weekendami, bo w tygodniu pracuję
      • bea975 pytanie do Milli 15.09.04, 13:20
        Cześć smile

Natchniona twoim postem na Ujeścisko.pl powoli dojrzewam do porzucenia pani dr
        K. i poszukania nowego pediatry dla mojego synka. Najbardzej odpowiadałaby mi
        przychodnia na Warszawskiej, bo po Jeleniogórskiej to najbliższa placówka z
        umową z NFZ i w związku z tym mam parę pytań:
        1. Czy mają podobnie chore podejście jak na Jeleniogórskiej, że można zapisać
        dziecko do pediatry pod warunkiem, że w tej samej przychodni rodzice mają
        lekarza pierwszego kontaktu
        2. Czy jest możliwość wyboru pediatry?
        3. Czy w przypadku szczepień i wyboru opcji płatnej mają na miejscu
        szczepionki, czy trzeba takąż wcześniej zakupić w aptece?
        Będę wdzięczna za odpowiedź.
        • sypla1 Re: pytanie do Milli 15.09.04, 14:57
          bea975 napisała:

> Cześć smile
          >
          > Natchniona twoim postem na Ujeścisko.pl powoli dojrzewam do porzucenia pani
          dr
          > K. i poszukania nowego pediatry dla mojego synka. Najbardzej odpowiadałaby mi
          > przychodnia na Warszawskiej, bo po Jeleniogórskiej to najbliższa placówka z
          > umową z NFZ i w związku z tym mam parę pytań:
          > 1. Czy mają podobnie chore podejście jak na Jeleniogórskiej, że można zapisać
          > dziecko do pediatry pod warunkiem, że w tej samej przychodni rodzice mają
          > lekarza pierwszego kontaktu
          > 2. Czy jest możliwość wyboru pediatry?
          > 3. Czy w przypadku szczepień i wyboru opcji płatnej mają na miejscu
          > szczepionki, czy trzeba takąż wcześniej zakupić w aptece?
          > Będę wdzięczna za odpowiedź.

Hej!
          Odpowiadam:
          1-do lekarza można zapisać samo dziecko
          2- można wybrać pediatrę, moją Julkę zapisała do doktor Zalewskiej, bardzo miła
          i kompetentna osoba
          co prawda byłam też już na kontroli u dwóch innych lekarek z tejże przychodni i
          też nie mogę złego słowa powiedzieć na ich temat
          3- płatne szczepionki są w stałym posiadaniu przychodni, w ubiegły piątek moja
          Juleczka była tam po raz pierwszy szczepiona, wszystko przebiegało bardzo
          sprawnie.
          Jeśli ktoś chce to może sam kupić sobie szczepionkę, bo może gdzieś znajdzie
          taniej, receptę wypiszą. Przynajmniej tak mnie poinformowano. Nie brałam
          recepty, bo nie mam czasu na latanie po aptekach i porównywanie cen. Ogólnie
          jestem zadowolona z tej przychodni i polecam ją też Tobie.

pozdrowienia
          • bea975 Re: pytanie do Milli 15.09.04, 15:54
            Dziękuję za odpowiedzismile. W takim razie przenosimy się. Wybrałaś od razu
            Warszawską, czy też jesteś uciekinierką z Jeleniogórskiej wink
            • milena_w Re: pytanie do Milli 16.09.04, 10:39
              przenoście się spokojnie naprawdę polecam z czystym sumieniem
              • milena_w Re: pytanie do Milli 16.09.04, 10:40
                aha jestem uciekinierką tzn. moje dziecko, bo my z mężem nadal tam jesteśmy ale
                chyba czas to zmienić
                • sandraw Re: pytanie do Milli 20.09.04, 08:31
                  a mi jakoś nawet do glowy nie wpadło tam zapisywać malej, jesteśmy w Akademii i
                  tak już zostało...

ale za to polecam panią ginekolog Ciach na Jeleniogórskiej.

Ola, z MArtusią (4) i fasolką na luty wink
                  • bea975 Re: pytanie do Milli 20.09.04, 21:07
                    >
                    > ale za to polecam panią ginekolog Ciach na Jeleniogórskiej.
                    >

Ja też byłam zadowolona, prowadziła całą moją ciążę i chyba nigdy w życiu nie
                    byłam tak przebadana. Jest młoda i może dlatego strasznie się przejmuje, kiedy
                    coś odbiega od normy. U mnie przez całą ciążę były problemy z podwyższonym
                    ciśnieniem i kiedy na jednej z wizyt pomiar wskazał szczególnie wysokie
                    wartości to dostałam zalecenie wykonania pomiaru w przychodni. Jak się później
                    dowiedziałam pani dr specjalnie dzwoniła żeby dopytać się o wyniki. Nie wiem
                    jakie są wasze doświadczenia z państwową służbą zdrowia, ale ja po raz pierwszy
                    w życiu byłam tak miło zaskoczona dbałością o pacjenta smile
                    • sandraw mi brakuje przedszkola... 02.10.04, 11:00
                      ja jestem po prostu bardzo zadowolona z jej opieki, nie wiem co tu napisać,
                      grunt że nie "odwala" roboty, może faktycznie jej wiek na to wpływa?

a co myślicie o braku przedszkola na naszym osiedlu?
                      • milena_w Re: mi brakuje przedszkola... 02.10.04, 16:35
                        co yu myśleć to poprostu skandal żeby nie było przedszkola i poczty
    • dumo Re: emamy z Ujeściska?! 22.09.04, 18:04
      Czesc big_grin
      Ja tez jestem z Ujesciska i naleze do przychodni na Warszawskiej. Polecam.
      ZAWSZE mozna sie dodzwonic i nawet poprosic o szybka konsultacje z lekarzem. Ma
      to duze znaczenie zwlaszcza przy malym dziecku. Ostatnio pojawila sie tam nowa
      lekarka p. Kowalik-Kufel - mam jak najlepsze doswiadczenia . No a poza tym
      trzeba przyznac, ze osoby tam pracujace cechuje wysoka kultura osobista !

Pozdrawiam smile
      ------------
      Monika
      • milena_w Re: emamy z Ujeściska?! 23.09.04, 16:20
        właśnie nie trzeba czekać na wizytę. mój synek chodzi do dr Kowalik naprawdę
        duży plus
        • mamusienka2 Re: emamy z Ujeściska?! 07.10.04, 13:42
          Przepraszam że nie wyjaśniłam o co mi chodzi,ale już wyjaśniam.
          Mianowicie szukam e-mamy,która ma na imię Ola i ma dwu letnią córeczkę Wiktorię z tego co wiem mieszka na Ujeścisku ul.Czętochowska?!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka