Dodaj do ulubionych

a kto ma pierścionek z brylantem?

23.10.06, 10:20
mój tatuś kupił mi dokładnie taki jak chciałam a moje kochanie mi go
wręczyłosmile))) Jestem taka szczęśliwa. A tatuś do kompletu kupił mi jeszcze
takie same kolczyki , zawieszkę i pasującą do całości branzoletkę. Super, co nie?

Która z was ma pierścionek z brylantem - chwalcie się. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • zaba002 Re: a kto ma pierścionek z brylantem? 23.10.06, 10:25
      Sorka za to pytanie ale czy Ty się nabijasz? Jakieś takie dziwne posty piszesz.
      Jeszcze nie słyszałam aby ojciec płacił za pierścionek zaręczynowy. To tak
      jakby on Ci sie oświadczał heheeh a nie Twój facet.
      Albo się nabijasz albo jesteś rozbabraną jedynaczką.
      • nombrilek No co Ty uwierzyłaś??? 23.10.06, 10:26
        przecież wszystkie jej posty to podpucha jak nic, jaja i tyle, nabija sie i tyle
        • misumi Nie, z cyrkoniami!!! 23.10.06, 10:32
          i Uwazam że jest najpiękniejszy naświecie i dany prosto z serca!!!
          • maya_mi_mi bo sie juz pochwalić nie można??? 23.10.06, 10:42
            tylko narzekać, co? gdy bym napisała ze mój ojciec na bezrobociu to byscie mi
            współczuły. a tak to zazdrościcie, co nie? tak sie składa ze mój ojciec zarabia
            kupe kasy i stac go na to wszystko. Na biednych tez daje, ale wesele tez mi moze
            wyprawić a nawet musi bo trzeba zwżnych ludzi zaprosić. Przede wszystkim z
            rządu. I co mam niby pójsc w sukni z przeceny?
            • annajustyna Re: bo sie juz pochwalić nie można??? 23.10.06, 10:44
              Bransoleta sie pisze. Zapamietaj, bo jeszcze matury nie zdasz...
            • ala-81 Re: bo sie juz pochwalić nie można??? 23.10.06, 10:50
              a dlaczego Twój narzeczony nie kupił pierścionka dla Ciebie?
              • maya_mi_mi Re: bo sie juz pochwalić nie można??? 23.10.06, 10:51
                bo nie stać go na taki jaki chciałam
                • ala-81 Re: bo sie juz pochwalić nie można??? 23.10.06, 11:05
                  a czy Twojemu narzeczonemu nie jest przykro, ze wybrałas tak drogi pierścionek,
                  na który on nie mógł sobie pozwolić? MOże czułby się lepiej gdybyś wybrała
                  tańczy, taki który mógłby kupić sam?
                  • annajustyna Re: bo sie juz pochwalić nie można??? 23.10.06, 11:09
                    Narzeczony Mai to taki golodupiec, co na kase jej ojca polecial...
                    • maya_mi_mi Re: bo sie juz pochwalić nie można??? 23.10.06, 11:16
                      aż mi się przykro zrobiłosad(((( my się kochamy i wypraszam sobobie, żeby ktoś
                      tak pisał o moim Kochaniu. Mój narzeczony jest grekiem i żyjąc w grecji na pewno
                      więcej zarabia niż niejedna z was, zazdrośnice
                      • ala-81 Re: bo sie juz pochwalić nie można??? 23.10.06, 11:31
                        no ja nie jestem zazdrosna smile
                        mój narzeczony sam kupował pierścionek, tzn za swoje pieniądze i sam go
                        wybierał. Po prostu wiedział mniej więcej jakie podobają się mnie. ALE nigdy
                        nie pokazywałam mu pierścionków, zbyt drogich na jego kieszeń. Dla mnie
                        pierścionek ma wartoość symboliczną i szkoda by mi było mojego narzeczonego,
                        gdybym pokazała pierścionek za kilka, kilkanaście, kilkadziesiąt(??) tysięcy, a
                        jego nie byłoby stać na taki wydatek - dlatego pytam smile
                      • annajustyna Re: bo sie juz pochwalić nie można??? 23.10.06, 11:41
                        Tylko jak Ty, biedulko, w niecaly miesiac dyspense na slub koscielny zalatwisz???
            • surfmag76 Re: bo sie juz pochwalić nie można??? 23.10.06, 15:05
              Z rzadu??? Ale z tego obecnego? To oni nie bojkotuja slubu, bo Ty przed nim
              uprawialas cos tak strasznego jak seks?
            • marketa77 Re: bo sie juz pochwalić nie można??? 22.11.06, 18:58
              Myślę, że nikt Ci nie zazdrości tylko większość współczuje. A jak tatuś
              pierścionek zaręczynowy Ci kupuje, to może i za Twojego faceta załatwi sprawę w
              noc poślubną za niego skoro on nie potrafi.
    • dodi2121 Re: a kto ma pierścionek z brylantem? 23.10.06, 11:23
      Ja mam pierścionek zaręczynowy z brylantem dokładnie z pięcioma brylatami.Jest
      taki jak sobie wymarzyłam i wiesz co kupił mi go mój narzeczony a nie tatuś. Bo
      stać go było mimo że ne jest grekiem i nie zarabia "tak dużo" jak Twój.
    • minerwamcg Nie karmić trolla! n/t 23.10.06, 11:42

• skarbeczek Re: Nie karmić trolla! n/t 23.10.06, 12:04
        a ja bym wolała pierścionek z cyrkonią od mojego Kochania, niż z wielkimi
        brylantami od własnego ojca. Po pierwsze - dostałam pierścionek od serca wybrany
        przez moje Kochanie, po drugiee pokazywanie pierścionka za drogiego na kieszeń
        przyszłego męża jest upokarzające i nie na miejscu.

dodam, że pani u jubilera zdradziła mi, że dawno nie spotkała się ze strony
        faceta z takim zaangażowaniem w kupno pierścionka (oczywiście sam wybrał) i to
        mi się podobało najbardziej, a nie wielkość brylanta smile
    • annajustyna Re: bo sie juz pochwalić nie można??? 23.10.06, 11:48
      Ale co z greckim biskupem??? Generalnie grecka cerkiew nie zezwala na sluby
      mieszane (wyjatek: para krolewska Hiszpanii, ale wiadomo, ze takich to inna
      miara)...
    • chmurcia4 Żenada 23.10.06, 11:55
      ... a ja z takimi ludźmi czasami muszę współpracować:
      "a mój tatuś kupił mi..."
      "a moja mamusią podarowała mi..."
      "a mój narzeczony ma kupę forsy..."
      "a wy mi zazdrościcie.."
      ->> było by czego: głupoty, własnej bezradności i pustego życia, które ktoś
      wypełnia za ciebie.
      WSPÓŁCZUJĘ I ŻYCZĘ WIĘCEJ CIEPŁEGO MÓZGU POD CZASZKĄ
      • annajustyna Re: Żenada 23.10.06, 12:00
        Ty im zycz w ogole jakiegos mozgu...
        • ala-81 Re: Żenada 23.10.06, 12:02
          he he
          przypomniał mi sie kawał o blondynce smile
          dlaczego blondynka ma mózg wielkości groszku? bo w nocy jej puchnie smile
          • annajustyna Re: Żenada 23.10.06, 12:26
            A dlaczego puchnie jej w nocy???
            • ala-81 Re: Żenada 23.10.06, 12:28
              no nei wiem własnie smile
              • adrianna79 Re: Żenada 23.10.06, 13:05
                a to jest moj i kupiony od serca...i jego mama pomagala mu wybierac smile
                img90.imageshack.us/my.php?image=pierscionekfv6.jpg
                milego dnia!

• ala-81 Re: Żenada 23.10.06, 13:11
                  bardzo ładny pierścionek, właśnie w moim stylu. MOgłabyś podac oryginalny link
                  do tego pierścionka? Albo nazwę sklepu w którym został kupiony? Szukam czegoś
                  podobnego ale z innym oczkiem, nie białym i na prezent.
                  • adrianna79 Re: Żenada 23.10.06, 13:38
                    czesc ala.. bardzo dziekuje i tez mi sie bardzo podoba. niestety nie zostal
                    zakupiony w polsce. mieszkam w stanach. ale jak chcesz to jest strona
                    internetowa gdzie mozesz zbudowac swoj pierscionek www.bluenile.com z jakim
                    oczkiem chcesz, ile karatow etc. daj znac czy potrzebujesz jakies pomocy.
                    pozdrawiam!
                    • skarbeczek Ratunku! 23.10.06, 13:53
                      • skarbeczek Re: Ratunku! 23.10.06, 13:54
                        Dałam się wciagnąć w rozmowę z e_wik67. Pomocy, rozmowa z nią jest jak papier
                        toaletowy...! wink
                    • ala-81 Re: Żenada 23.10.06, 13:56
                      szkoda, ale zachowam zdjęcie jako wzór bo jest śliczny. Jka pisałam wczesneij
                      pierścionek ma być prezentem więc nie może być zabójczo drogi.
                      Ślub będziecie mieli w Polsce??
                      • ozi29 Re: Żenada 23.10.06, 14:30
                        E tam zenadawink))))))) znam przypadki, gdzie przyszly tesciu kupuje pierscionek
                        z brylantem ,bo mlodego nie stacsmile))))))))
                      • adrianna79 Re: Żenada 23.10.06, 22:02
                        witam.. slub bedzie w polsce, we wroclawiu 11-go sierpnia smile juz nie moge sie
                        doczekac... a wasz kiedy?
                        • monia189 Re: Żenada 27.10.06, 23:51
                          Adrianna 79 masz praktycznie identyczny pierścionek zaręczynowy jak ja ( z boku
                          jest dokładnie taki sam, na górze przy kamyku mój się trochę zwęża i jest
                          trochę cieńszy niz na dole). Nasz ślub również był we Wrocławiu 12 sierpnia
                          tego roku.
                          Pozdrawiam
                          czas niesamowicie szybko zleci...
                          • adrianna79 Re: Żenada 27.10.06, 23:55
                            ah... a gdzie kupiony? smile!!! masz z cyrkonia czy z brylantem?
                            • monia189 Re: Żenada 28.10.06, 16:07
                              pierścionek był kupiony w Stambule, dwa lata temu, ma cyrkonie, ale przepięknie
                              lśni i każdy jest zaskoczony jak mówię, że to cyrkonia a nie brylant. A Twój
                              jest z brylantem?
                              • adrianna79 Re: Żenada 28.10.06, 21:22
                                mamy taki sam gust! gratuluje wyboru!smile jestem pewna ze pieknie wyglada! a
                                nosisz go na tym samym palcu co obraczke? moja obraczka bedzie tej samej
                                grubosci co pierscionek i bedzie mial brylanciki tego samego ksztaltu, tak ze
                                bede mogla nosic obraczke i pierscionek zareczynowy na jednym palcu.
                                a gdzie mialas wesele we wroclawiu? nasz slub bedzie w kosciele uniwersyteckim
                                a impreza w palacu akademii rolniczej 11-go sierpnia 2007r.
                                • monia189 Re: Żenada 29.10.06, 16:33
                                  ja swój pierścionek po ślubie przełożyłam na lewą rękę. Jest on dość gruby i z
                                  obrączką zajmuje mi za dużo miejsca na palcu, a po drugie ma duże i wystające
                                  oczko więc za bardzo dominuje nad obrączką. Nasze wesele było w Starej
                                  Garbarni, a ślub w kościele przy ul. Bardzkiej 12 sierpnia 2006 r. Był to
                                  najpiękniejszy dzień w moim życiu.
                                  Pozdrawiam i życzę tak samo cudownych wrażeń z TEGO dnia.
    • skarbeczek d o e_wik67 23.10.06, 13:06
      Jedno pytanie:

masz coś ciekawego do powiedzenia czy będziesz zawsze karmić się krytykowaniem
      innych? Czy to jest Twój styl czy pomysł na życie? Może byś tak powiedziała coś
      od siebie? Chętnie posłucham...
    • skarbeczek Re: d o e_wik67 23.10.06, 13:52
      e_wik67 napisała:

> >Chętnie posłucham...
      > Niesety, musisz poczekać, az forum będzie głosowe, ale wtedy będzie taki hałas,
      >
      > że raczej nie usłyszysz.
      >
      > > masz coś ciekawego do powiedzenia czy będziesz zawsze karmić się krytykow
      > aniem
      > > innych?
      > Jeśli wypowiedzi będą ak "niebanalne" jak twoja, nie pozostanie mi nic innego.

Ależ Ty jesteś prymitywnie dosłowna. W takim razie chętnie p r z e c z y t a m
      "niebanalną" wypowiedź Twojego autorstwa /o ile taka wypowiedź jest możliwa/.
      Czekam!
      A jeśli nie masz nic ciekawego do dodania od siebie, to nie czepiaj się innych.
    • mia1986 Re: a kto ma pierścionek z brylantem? 23.10.06, 14:36
      Dziweczyno w wieku 20 lat to tzreba być troszke mądrzejszym a ty sie
      zachowujesz jak rozkapryszony 5-cio letni bachor, który woła mamo kup mi
      lizaka, mamo kup mi lalke a mam leci i kupuje. Parodia!!!!
      Nie przechwalaj sie tak tymi pieniedzmi i znajomoscimi, bo to rzecz nabyta i
      jak bedziesz nadal taka pusta to możesz to wszystko stracić.
      Nio i nie jestes jedyna na tym forum która ma znajomości i pieniądze. Tylko ty
      jedna sie tym chwalisz.
      • mayagaramond Re: a kto ma pierścionek z brylantem? 23.10.06, 15:01
        a mnie sie cos wydaje, ze jakby maya_mi_mi miala jakies pieniadze, to by takich
        glupot nie wypisywala. Paris Hilton moze inteligencja nie grzeszy, ale
        przyjmniej wie gdzie zamowic kolejna kiecke.
    • eyes69 To Twoj wlasny ojciec sie z Toba zareczyl? Fu!!! 23.10.06, 15:12
      To obrzydliwe!!!
      Wstydzilabys sie takie rzeczy wypisywac! tongue_out
      • doral2 Re: To Twoj wlasny ojciec sie z Toba zareczyl? Fu 23.10.06, 15:18
        i pewnie własny ojciec ją bzyka..
        • eyes69 Tez mi to przez glowe przelecialo ;) n/t 23.10.06, 23:20
    • ozi29 Re: a kto ma pierścionek z brylantem? 23.10.06, 15:19
      wcale bym sie nie zdziwila...
      • mmalicka21 aleee ci zazdroszczęęęę 23.10.06, 18:15

to gratulację: ))
        gratuluję szczęśliwej narzeczonej: ) co ma kupę kasy i chłopaka greka: )
        szczerze ci zazdroszę zawsze marzyłam o greku....
        i te brylanty..achhhh
        a kogo z rządu zaprosisz na wesele?
        a bedą kaczyńscy????chciała bym poznać zytę....przyjdzie???
        boże jak ja strasznie tam bym chciała być......
        maya zaprzyjażnijmy sie to może twój tata tez mi postawi brylanty....mówiłaś że
        na biednych tez daje...
        a mi ostatnio na zycie 2 zł zostało....
        a w lodówce tylko sałatka z kalafiora
      • mmalicka21 maya podam ci numer konta weź coś mi wpłać 23.10.06, 18:16
        bo u mnie cienko...
        • patina3 Re: maya podam ci numer konta weź coś mi wpłać 23.10.06, 20:56
          A ja mam Polaka
          i pierścionek
          który ma 23 brylanty

i się nie chwalę bo nie ma czym - teraz brylanty nie są drogie
          więc to żadna oznaka statusu

przewaga jednak brylantów nad cyrkoniami jest taka
          że cyrkonia się zetrze i za rok przyblaknie
          a brylant się będzie błyszczał
          bo taka jego natura

smile))))))
    • dragonetta Re: a kto ma pierścionek z brylantem? 24.10.06, 12:08
      Buhahaha. Właśnie zaczęłam przygotowywać się do ślubu i weszłam na to forum. W
      życiu nie czytałam czegoś tak idiotycznego. Naprawdę poprawia humor. A co to
      jest zawieszka i po jakiemu? Kocham ładną biżuterię, ale chwalenie się
      pierścionkami z brylantem to taka wiocha, że szkoda mówić. A lupę Ci tatuś
      kupił do niego? I ludzie z rządu będą na twoim ślubie? Ależ to robi wrażenie.
      Buhahaha. Nie mogę. Żenada.
    • agatka2860 Re: a kto ma pierścionek z brylantem? 25.10.06, 21:05
      Ach

ja mam brylant, a właściwie brylancik, taki maleńki ale gustowny. Pierścionek
      jest z białego złota, malutki i skromny. Dany szczerze z miłości i kupiony za
      przyoszczędzoną kasę (jak dla nas wcale nie małą). Nie marzę nawet o
      brylantowych kolczykach, wisiorkach i innych diamentowych kajdanach. Na moim
      ślubie nie będzie nikogo z rządu, nie będzie żadnych "ważnych". Będzie za to
      moja rodzina, moi przyjaciele których świetnie znam i zktórymi będę się świetnie
      bawiła.
      A tobie dziewczyno współczuję bo nie rozumiesz czym jest ślub, a co za tym idzie
      nie pojmiesz co tracisz gapiąc sie w te swoje brylanty i szastając kasą tatusia.
      Ja bardziej szanuję prawdziwego mężczyznę który sam zarobił na mój pierścionek a
      potem utrzyma (z moją pomocą) naszą rodzinę dzięki swojej pracy, niż dużego
      chłopca który nie ma godności i prosi o kasę PRZYSZłEGO TEśCIA (???? dla mnie to
      niezrozumiałe). Możesz być pewna że to się nie zmieni po ślubie (no chyba że na
      gorsze)
      Pozdrawiam wszystkie zaręczone bez x-karatowych brylantów.
      A
    • aldialdi Re: a kto ma pierścionek z brylantem? 26.10.06, 13:56
      A potem sie maya_mi_mi obudziłą zlana potem...o rany to był tylko sen.

Swoją drogą żenada.
    • justi54 Re: a kto ma pierścionek z brylantem? 26.10.06, 14:10
      A moja koleżanka przespała się z twoim greckim kochaniem kilka razy i on jej
      powiaedział, że ślub z tobą to tylko dla pieniędzy twojego tatusia.
      • yoolia7 gdzie jest maya_mi_mi?? 26.10.06, 14:14
        • eyes69 Zdaje sie, ze zostala zbanowana ;( 26.10.06, 14:19
          Nie wiem za co... crying(((((((((((
          • yoolia7 Re: Zdaje sie, ze zostala zbanowana ;( 26.10.06, 15:10
            szkoda sadsad
            a tak wesoło tu było wink
            • marti_ka82 Re: Zdaje sie, ze zostala zbanowana ;( 26.10.06, 15:53
              ojj szkoda szkoda bo to niegorzne takie bylo a tyle radosci dawalo kazdego
              dnia... a ta wyobraznia pewnie niejeden pisarz pozazdrosci big_grin
              • maya_mi_mi wracam 26.10.06, 16:14
                Nie byłam zabanowana bo nie jestem trolem. po prostu musiałam się uczyć. Bo ja
                zawsze mam świadectwo z paskiem a teraz trochę trój nałapałam więc same
                rozumiecie moje kochane
                • sierpniowa_julka Re: wracam 26.10.06, 22:35
                  fajnie, że jesteś. poprawisz mi jutro humor, jakbym znowu w pracy musiała do
                  późna zostać?
                • justi54 Re: wracam 27.10.06, 09:13
                  Fajnie, że wróciłaś. Dobrze jest przyjść do pracy , włączyć komputer i poczytać
                  coś od ciebie. Szkoda że w domu nie mam komputera i następnym razem "spotkamy"
                  się (mam nadzieję,że wróciłaś na dobre) w poniedziałek. Już za tobą tęsknię.
                  • xdagmarax Re: wracam 29.10.06, 01:20
                    kochanieńka... tatuś za karę odbierze brylancik jak będziesz mieć tróje. Oj nie
                    ładnie... Tęsknota jest wielka za twoimi skeczami...
    • anusiek997 dowcip roku chyba śnisz???? 27.10.06, 20:38
      To chyba jest jakiś żart???Niewiem odwiedzam to forum od kilku dni i to co
      przeczytałam jest dramatem to musi być jakiś żart,albo lalka robi sobie z nas
      jaja!!!! aha ja nie mam pierścionka z brylantem tylko z cyrkonią bo mojego
      mężczyzne stać na pierścionek i nie musi wyręczać się przyszłym teściem,na moim
      weselu nie będzie gwiazd polskiej sceny politycznej, no bo jaka to radocho
      gościć Kaczki(no chyba że w owocach podane na ciepło) czy Leppera albo Panią
      Beger czy Seniszyn?????!!!!!!!!
    • pheo Re: a kto ma pierścionek z brylantem? 28.10.06, 10:34
      LOOOOL!!!

Fajnie. Tatuś ci kupił pierścionek. To może wyjdź za niego? Ja całe wakacje
      harowałem na pierścionek dla mojej narzeczonej. Bo chciałem kupić taki jaki mi
      się podobał. I nie prosiłem nikogo o pomoc. Ale przynajmniej mam powód do dumy,
      że sam to zrobiłem. Wiesz, bo pierścionek to taki gest okazujący uczucie. Jeśli
      Twój narzeczony nie jest tak pusty jak Ty to współczuję mu, bo musi się teraz
      bardzo głupio czuć, że ktoś go "wyręczył" w zaręczynach. Milutko. Heh
      przynajmniej tatuś pokazał jak bardzo Cię kocha.
      • sandstorm86 Re: a kto ma pierścionek z brylantem? 24.11.06, 09:29
        A ja mam z takim malutkim brylancikiem smile i jest najpiękniejszy na świecie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka