Dodaj do ulubionych

A taki pierścionek - gigant (foto) ?

24.03.24, 17:20
Kiedyś tu o tym pisałam. Próba 333, kamień cytryn, z Yes.
Parę lat temu zauroczył mnie i kupiłam. Okazał się mało praktyczny bo za duży i już mnie nie zachwyca. Nie mam zamiaru zostawiać po sobie ( np dla córki) pamiątek w postaci biżuterii, nie wiem co z tym fantem zrobić.
Co zrobiłybyście?
Sprzedały w lombardzie? Czy kombinowały z przerobieniem w przywieszkę? Czy jednak nosiły pomimo gabarytów?
Obserwuj wątek
    • memphis90 Re: A taki pierścionek - gigant (foto) ? 24.03.24, 17:28
      Ja bym nosiła, to przecież żaden gigant, tylko większe oczko… Gigant to zasłania sąsiadujące palce i wymaga wycięcia w rękawiczce…
    • mamtrzykotyidwato5 Re: A taki pierścionek - gigant (foto) ? 24.03.24, 17:34
      To ma być gigant??
      Spodziewałam się czegoś na pół dłoni.
      Pierścionek, jak pierścionek, ładny, jak ci się nie podoba to sprzedaj, ale w lombardzie to grosze dostaniesz.
      Lepiej na allegro wystaw tylko niech ci ktoś ładne zdjęcia zrobi, bo te są mało zachęcające.
    • eliszka25 Re: A taki pierścionek - gigant (foto) ? 24.03.24, 17:39
      Łeee, toż to żaden gigant. Spodziewałam się czegoś co najmniej na 3 palce.

Jak ci się nie podoba, to sprzedaj, ale w lombardzie raczej nie, bo pewnie dostaniesz grosze w stosunku do faktycznej wartości. Może na allegro czy innym vinted. Albo podaruj komuś, komu się podoba.
    • majenkirr Re: A taki pierścionek - gigant (foto) ? 24.03.24, 17:49
      Ale clickbait 🙄, to normalny pierścionek przecie. Noś na zdrowie, a potem oddaj córce/synowej czy komu tam chcesz. Nie sprzedawaj i nie przerabiaj.
    • zajonc_w Re: A taki pierścionek - gigant (foto) ? 24.03.24, 18:19
      Ładnysmile Jaki to rozmiar?

W lombardzie nie; dziewczyny dobrze radzą. Miałam kiedyś taki, który mi się nie podobał - nie podobał mi sie, bo był bardzo ekhm... nowoczesny, a ja jestem miłośniczką tradycji (dostałam, ale żadna tam pamiątka rodzinna). Puściłam w obieg - córce przyjaciółki bardzo pasował.
      • anbete Re: A taki pierścionek - gigant (foto) ? 26.03.24, 11:09
        zajonc_w napisała:

> Ładnysmile Jaki to rozmiar?

15
    • lauren6 Re: A taki pierścionek - gigant (foto) ? 24.03.24, 18:45
      Skoro ci nie pasuje to sprzedaj.
    • primula.alpicola Re: A taki pierścionek - gigant (foto) ? 25.03.24, 14:46
      To nie jest żaden gigant, no ale jeśli Ci się nie podoba, to nic nie poradzisz.
      Zostawiłabym, dużo miejsca ten "gigant" nie zajmuje
    • srubokretka Re: A taki pierścionek - gigant (foto) ? 25.03.24, 15:07
      Przeciez on nie jest duzy, do tego kolor zlewa sie z kolorem ciala
    • 21mada Re: A taki pierścionek - gigant (foto) ? 25.03.24, 16:43
      Możesz go zmniejszyć. Noś go codziennie a na pewno już niedługo jakaś koleżanka skomentuje o jaki cudny pierścionek. Wtedy zdejmujesz z palca i jej dajesz. I po kłopocie.
    • mikams75 Re: A taki pierścionek - gigant (foto) ? 26.03.24, 13:20
      Nie jest duzy. I calkiem ladny. A corke masz? To czemu nie chcesz dla niej zostawic? Nawet jak jej sie teraz nie podoba, to kiedys sie odmieni. Moja mama nie nosila bizuterii, ostal sie jeden pierscionek i jestem nim zachwycona, ze w ogole mam. A corka dostaje co i raz cos ze starych zbiorow tesciowej i tez jest zachwycona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka