Dodaj do ulubionych

JAKI Dezodorant?

09.05.07, 11:42
Witam,

Mam pytanko-jaki dezodorant zastnosowac,zeby sie nie pocic? Slub w czerwcu,
moze byc upal, wesele w nieklimatyzowanym pomieszczeniu sad((((
A gorset sukni gruby sad Moze nie poce sie jakos tragicznie, ale boje sie,ze
ciepelko, gruba suknia i nerwy zrobia swoje sad(((
Probowalam etiaxilu-ale dostalam wysypki sad wiec on odpada sad

pozdrawiam i bardzo prosze o rady!!

Ewka
Obserwuj wątek
    • justyna.e Re: JAKI Dezodorant? 09.05.07, 12:15
      fa w kulce
      smile
    • mam6lat Re: JAKI Dezodorant? 09.05.07, 12:37
      poza aptecznymi, które kosztuja 50-70zł
      mogę polecić "zioła polskie - eva natura" z wyciagiem z szałwii (ma działanie
      ppotliwe i ppbakteryjne)
    • biedroncia79 Re: JAKI Dezodorant? 09.05.07, 12:41
      a Probowalas etiaxilu do skory wrazliwiej, czy do normalnej? Mi tez czasem sie
      zdarza, ze mnie piecze skora po zastosowaniu, ale rzedko. pewnie czytalas na
      ulotce, ze od depilacji musi minac minimum 48 h, ze skora musi byc czysta i
      calkowicie sucha i ze stosuje sie go tylko na noc. Rano trzeba umyc sie
      dlelikatnym mydlem i juz nie uzywac zadnego dezodorantu. jak sie do tego
      wszystkiego zastiosujesz, to nie powinno byc problemu. ja zawsze robie tak, ze
      uzywam go, a jak chce miec swiezo ogolone pachy, to gole je rano, po zmyciu
      etaxilu. ja osobiscie nie znam niczego bardziej skutecznego! Nawet w czasie
      wysilku fizycznego w upal pachy sa suche! Mozesz tez sprobowac pic szałwie,
      tylko regularnie, codziennie przez minimum miesiac, bo zoila dzialaja dopiero
      po jakims czasie. Powodzenia! smile
    • zosia2007 Re: JAKI Dezodorant? 09.05.07, 12:48
      Ja polecam Vichy w kulce z zieloną nakrętką - rewelacja i nie jest aż tak drogi
      (ok.30zł)
      • agnieszka5661 Re: JAKI Dezodorant? 09.05.07, 13:08
        na mnie w ogóle ten Vichy nie zadziałał crying ja używam Dove, a przez ładnych parę
        lat używałam Lady Speed Stick, ale chyba już za długo bo przestało na mnie działać
        • zosiaczek25 Re: JAKI Dezodorant? 10.05.07, 08:39
          Lady Speed Stick wedlug mnie odpada. Nie wchlania sie i pozostawia slady na
          ubraniach.
      • monia19801 Re: JAKI Dezodorant? 09.05.07, 13:09
        zdecydowanie VICHY!!!( zielona nakrętka)
        • miszawa_24 Re: JAKI Dezodorant? 09.05.07, 14:31
          też zdecydowanie polecam Vichy z zieloną nakrętką, super działa, co do Vichy z
          białą nakrętką to jest delikatniejszy, może wypróbuj któryś z nich?
    • mala_an Re: JAKI Dezodorant? 09.05.07, 15:00
      Masz jeszcze czas - proponuje przetestować parę na siłowni albo na aerobiku -
      podwójna korzyść - znajdziesz antyperspirant "idealny" i popracujesz nad figurą :]
    • gioseppe Re: JAKI Dezodorant? 09.05.07, 15:21
      amway w kulce
      adidas w kulce (seledynowa nakretka)

i pamietac ze skora przyzwyczaja sie do kazdego kosmetyku wiec najlepiej nie
      uzywac akurat danego antyp. np. 1-2 tyg. wczesniej
      • gioseppe Re: JAKI Dezodorant? 09.05.07, 15:22
        acha, ktos wspomnial etiaxil

ja osobiscie nikomu go nie polecam bo dla mnie jest żrący - i to wersja wrazliwa sad

myslalam ze wyjde z siebie przez te kilka dni stosowania..
        • biedroncia79 Re: JAKI Dezodorant? 10.05.07, 13:40
          etiaxil tzrba umiejetnie stosowac, wtedy nie jest zracy smile Na poczatku co 2
          dzien, a potem profilaktycznie raz w tygodniu i na suche pachy przed spaniem! I
          trzeba po zastosowaniu unikac pocenia sie! smile i naklada sie go bardzo malutko!
          jak sie przesadzi z iloscia, to faktycznie piecze jak cholera! smile
          • gioseppe Re: JAKI Dezodorant? 10.05.07, 13:45
            ja go dobrze stosowalam
            po prostu nie kazdy moze go uzywac

ja gryzlam tynk na scianach a moja siostra prawie spiewala z radosci na sama
            mysl ze mniej sie poci - ja lekko szczypalo, ja myslalam ze zdechnę
      • memphis90 Re: JAKI Dezodorant? 09.05.07, 21:04
        Amway ma też świetny z spray'u, ale trzeba uważac, bo może zostawić ślady pudru.
        • gioseppe Re: JAKI Dezodorant? 10.05.07, 09:56
          nie uzywalam smile
          ja jestem wierna odkad pamietam temu w kulce smile

rewelacja
          w nazwie - bodyseries...
    • forumania Re: JAKI Dezodorant? 09.05.07, 15:52
      A ja polecam biothermu dezodorant w kulce biotherm. Dla mnie świetny. Niestety
      dosyć drogi sad
      • kartynka Re: JAKI Dezodorant? 09.05.07, 19:22
        POlecam Vichy z zielona nakretka - dziala super. Ja sie teraz jeszcze
        zastanawiam czy nie zrobic sobie tej 7 dniowej kuracji Vichy na poceniesmile
    • ewa_warszawa Re: JAKI Dezodorant? 09.05.07, 20:33
      bylo forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=58319170&a=58445256
      • dorina04 Re: JAKI Dezodorant? 09.05.07, 20:38
        Zdecydowanie Vichy z zielona nakretka!!!
        Przetestowany, sprawdzony, naprawde polecam. Uzywałam roznych, ale zawsze do
        niego wracam.
        Na swoim weselu tez go mialamsmile)
        • katrina_k Re: JAKI Dezodorant? 09.05.07, 20:57
          Ja również używałam Vichy z zieloną nakrętką, ale na wesele na pewno go nie
          użyję, bo ma zapach, który kojarzy mi się z męskim dezodorantem. Teraz używam
          vichy z biała nakrętką, też super działa a jest bezzapachowy i zupełnie nie
          podrażnia skóry po goleniu.
          Bardzo polecam też Spirial firmy SVR. Także naprawdę super
    • memphis90 Re: JAKI Dezodorant? 09.05.07, 21:03
      Neutro Roberts w sztyfcie.
    • kocurki_dwa Re: JAKI Dezodorant? 10.05.07, 09:08
      wesele w nieklimatyzowanym pomieszczeniu sad((((

wspłóczuje

najlpiej vichy jest drogi ale dobry
    • kenzoania Re: JAKI Dezodorant? 10.05.07, 10:20
      Na mnie Vichy już nie działa. Polecam Lady Speed Stick w kulce. Ja mam zapach
      taki jakiś owocowy z fioletową nakrętką. Trzeba poczekać chwilkę, żeby się
      wchłonął i można szaleć smile
      • monia19801 Re: JAKI Dezodorant? 10.05.07, 11:00
        nie działa , bo za długo pewnie go stosowałaś!z każdym tak jest!skóra sie
        przyzwyczaja!
        dlatego dobrze ze zmieniłaś na Lady, ale za pare miesiecy możesz spokojnie
        wrócic do Vichy i gwarantuje ze bedzie nadal sie sprawdzał!
        Etiaxil natomiast nie należy stosować non-stop, tylko w przypadkach kiedy
        rzeczywiście nadmiernie sie pocimy lub okazjonalnie, bardziej w formie kuracji -
        poprostu jest za mocny do codziennego stosowania!!!
        • kenzoania Re: JAKI Dezodorant? 10.05.07, 13:53
          Próbowałam wrócić ale nie dość, że cały czas miałam mokre pachy to drażnił mnie
          ten zapach (za bardzo rozpieściła mnie swoim zapachem Ladywink. Muszę znaleźć coś
          na zastępstwo na teraz żeby na slub znów użyć Lady.
          • kenzoania Re: JAKI Dezodorant? 10.05.07, 13:56
            Mała pomyłka. Zapach denerwował mnie w Dermedic, który kupiłam po Vichy wink
            Vichy ma ładny zapach big_grin
            • ewciak11 Re: JAKI Dezodorant? 10.05.07, 14:09
              Dzieki, jestescie kochane wink
              jutro lece do aprteki na zakupy ;>
              jakby ktos jeszcze sobie przypomnial o jakims dezodorancie, to prosze pisac wink

pozdrawiam wszystkie Forumowiczki ;*

ewka
              • nesca77 Re: JAKI Dezodorant? 10.05.07, 17:46
                Ja polecam Adidasa w kulce, w moim przypadku niebieska zakretka.
                Przetestowalam na sobie juz mnostwo dezodorantow, a ze mieszkam na codzien w
                goracym, mokrym klimacie, ta kulka spisala sie na 5+. Jedyna niezawodna
                kuleczka!
              • elemelek27 do ewciak11 11.05.07, 09:17
                Hej,

ja tez skorzystam z porad, a póki co mi pomaga Fenjal w kulce - ok.11 złotych,
                uwielbiam jego zapach.
                Spróbuję tego Antidralu - zobaczymy.
                Pozdrawiamsmile))
                • vvx Re: do ewciak11 11.05.07, 13:48
                  Dzieki, co prawda dawno nie widzialam fenjalu, ale poszukam, moze znajde wink
                  pozdrowionka wink
                  • elemelek27 Re: do ewciak11 11.05.07, 14:17
                    Właśnie, ja też kocham Fenjala za ten jego super zapach. Ostatnio pojawił się w
                    szklanej butelce, w sprayu. Są do kupienia raczej w małych drogeriach, np. w
                    Rossmanie ich nie widziałam i byłam zawiedziona.
                • ewciak11 Re: do ewciak11 11.05.07, 13:59
                  Bardzo chetnie wyprobuje Fenjala-mialam kiedys plyn do kapieli fenjalu wink mial
                  cudowny zapach wink dzieki wielkie wink
    • weraole Re: JAKI Dezodorant? 10.05.07, 18:13
      Witam - ja miałam problem z poceniem, ale od kilku miesięcy używam ANTIDRAL i
      problem zniknął!!!Kupiłam w aptece za 14 zł., używa się na noc, na początku
      używałam co 2 dni, ale pomogło w zasadzie od razu. Teraz używam raz na tydzień,
      albo dwa...i nie wiem, co to potsmile Trochę szczypie, ale naprawdę minimalnie!
      Polecam!!!
      • agad16 Re: JAKI Dezodorant? 10.05.07, 20:55
        Ja też stosuję antidral i nawet w największe upały nie jestem spocona. Stosuję
        go wtedy, kiedy czuję, że zaczynam się pocić, czyli ok 1 raz na miesiąc i jest
        ok. Polecam.
        • karusia28 Re: JAKI Dezodorant? 10.05.07, 21:04
          antidral to duzo tansza wersja etiaxilu.polecilam go kiedys kolezance ktora
          naprawde strasznie sie pocila,kiedy zaczela stosowac antidral powiedziala ze
          jeszcze w zyciu takiego cudu nie widziala,caly czas suche pachy,powiedziala ze
          zostanie mu wierna na dlugi czas,jedyny minus tej kulki to ze jest z alkoholem
          i czasami moze lekko smierdziec i troche szczypac ale podobno dla efektu warto
          sie poswiecicsmileja natomiast na swoj slub jak zawsze uzyje lady spic stick w
          zelu,to jedyny sprawdzony dezodorant ktory na mnie dziala nie uczula nie
          szczypie i na dlugo zostawia suche pachy.polecam.
    • kasiunia62 Re: JAKI Dezodorant? 10.05.07, 22:02
      moja droga
      użyj dzien przed na umytą skórę ANTIDRALu ( w aptece) rano trzeba zmyć pod
      prysznicem i nałożyć swój ulubiony dezodorancik- jak ręką odjął! spróbuj sobie
      jakis czas przed ślubem czy na Ciebie zadziała. dla mnie to CUD
      • elemelek27 do kasiunia62 11.05.07, 09:13
        A ile kosztuje ten specyfik? Boże, jak ja się pocę...i wydaję tylko kupę forsy
        na antyperspiranty, które nie działają ani trochę. A zanim wyjdę gdzieś to już
        bluzka jest mokra i muszę się przebieraćcrying((
        Przyda mi się ta informacja.
        • gioseppe antidral to tansza wersja etiaxil 11.05.07, 09:22
    • kar0la2 Re: JAKI Dezodorant? 11.05.07, 19:13
      Vichy z zielona nakretka
      ok 25 zl w aptece magicznej (w promocji)
      • weraole antidral kosztuje 14 zł 11.05.07, 19:56
        antidral kosztuje 14 zł
        • malaa9 Re: antidral kosztuje 14 zł 12.05.07, 11:16
          ja polecam antyperspirant firmy SVR właściwie to jest taki krem, ale po nim
          ani kropelka potu nie wyjdzie, sama sprawdziłm na swoim slubie i mąż też, a on
          na takich imprezach zawsze cały mokry że aż kapie, a na ślubie ani troche,
          dostępny tylko w aptece a i kosztuje okolo 30 zl.... ale naprawde działa i
          można całe ciało wysmarowac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka