Dodaj do ulubionych

turyści nie chcieli wracać Flashem!!!!

IP: *.tvk.tpsa.pl 06.01.04, 13:34
Powrót turystów, którzy do Egiptu polecieli z biurem El Greco, opóźnił się z
powodu sobotniej katastrofy boeinga lokalnej firmy Flash Air, w wyniku
której zginęło 148 osób.

Właśnie tymi liniami mieli wrócić Polacy, po tygodniu spędzonym nad Morzem
Czerwonym. Nie zgodzili się jednak na to i od soboty czekali na inny
samolot. (iza)
wirtualna polska
Obserwuj wątek
    • Gość: corrina_f1 Re: turyści nie chcieli wracać Flashem!!!! IP: *.maqs.com 06.01.04, 13:46
      Wacle się im nie dziwię , ja też bym nimi nie chciała wracać !

pzdr
      Kasia
      • Gość: efcik Re: turyści nie chcieli wracać Flashem!!!! IP: *.tvk.tpsa.pl 06.01.04, 13:58
        tak faktycznie masz rację biorąc pod uwage fakt, iż jeden na ponad 6000000
        startów (tylko tego rodzaju boeinga!!!)kończy się katastrofą to na Twoim
        miejscu obawiałabym sie wychodzic z domu bo jeden na 20 wyjść z domu kończy
        się złamaniem kończyny a jeden na 3500 kończy się gwałtem a jeden na 5000
        morderstwem!!!! wszystkie dane przyblizone i zaokraglone!!!!!!!!!!!!
        • marieia Re: turyści nie chcieli wracać Flashem!!!! 06.01.04, 14:00
          wykup wakcje w EL GRECO to polecisz na pewno.... do tego egipskimi liniami
          milych wakacji....
          • Gość: efcik Re: turyści nie chcieli wracać Flashem!!!! IP: *.tvk.tpsa.pl 06.01.04, 14:30
            wykupiłam w el greco wycieczkę z której wróciłam tydzien temu! właśnie
            egipskimi liniami! standard był taki za jaki zapłaciłam!!! leciałam razem z
            innymi zadowolonymi którzy popłacili wiecej i co z tego??? myslę, że powinnaś
            pochamować swoje emocje bo może nie wiesz ale ktos to czyta!!! nie krzywdź
            innych tylko dlategi, że nie umiesz panować nad tym co czujesz!! zastanów się
            dlaczego tak jes??
            co bedzie jak jutro spadnie inny samolot?? wtedy "zjesz" kogoś innego na tym
            forum?
            • Gość: Grażyna Re: turyści nie chcieli wracać Flashem!!!! IP: *.mech.pg.gda.pl 06.01.04, 14:51
              No właśnie Ty wróciłaś, ale innym już nawet nie udało się wyjechać. Tak
              niestety jest, że jeżeli jednym uda się wyjechać bardzo tanio, to inny musi za
              to zapłacić. Dlaczego TUI ma ceny inne niż pozostałe biura?. Bo wszyscy
              wyjeżdżają do tych hoteli, za które zapłacili i wracają szczęśliwi (jak ja po
              raz kilkunasty), a nie zostają gdzieś na plaży albo na lotnisku w Warszawie.
              P.s Pisze się pohamować.
            • Gość: c Re: turyści nie chcieli wracać Flashem!!!! IP: *.maqs.Com 06.01.04, 15:50
            • Gość: corrina_f1 Re: turyści nie chcieli wracać Flashem!!!! IP: *.maqs.Com 06.01.04, 15:55
              Gość portalu: efcik napisał(a):

> wykupiłam w el greco wycieczkę z której wróciłam tydzien temu! właśnie
              > egipskimi liniami! standard był taki za jaki zapłaciłam!!! leciałam razem z
              > innymi zadowolonymi którzy popłacili wiecej i co z tego??? myslę, że powinnaś
              > pochamować swoje emocje bo może nie wiesz ale ktos to czyta!!! nie krzywdź
              > innych tylko dlategi, że nie umiesz panować nad tym co czujesz!! zastanów się
              > dlaczego tak jes??
              > co bedzie jak jutro spadnie inny samolot?? wtedy "zjesz" kogoś innego na tym
              > forum?

Najpierw wyżej piszesz, że wypadki zdarzają się raz na iles tam (skąd źródło
              tych statystyk?) a teraz zastanwiasz się, co by było gdyby jutro spadł
              samolot ? Gdzie tu konsekwencja ? ;)
              Póki co w tym wątku wszyscy piszą spokojnie i (cyt) "panują nad tym, co czują",
              a nerwy puszczają chyba Tobie ?

pozdrawiam
              Kasia
      • Gość: k Re: turyści nie chcieli wracać Flashem!!!! IP: *.proxyplus.cz / *.poznan.sdi.tpnet.pl 06.01.04, 14:14
        jak chcieli tanio no to mają odpowiedni do ceny standard
    • Gość: Egipcjanka Co a bzdury... IP: 213.131.78.* 06.01.04, 15:23
      ...te nasze media wypisuja

Gość portalu: efcik napisał(a):

> Właśnie tymi liniami mieli wrócić Polacy, po tygodniu spędzonym nad Morzem
      > Czerwonym. Nie zgodzili się jednak na to i od soboty czekali na inny
      > samolot. (iza)
      > wirtualna polska

Polscy turysci nie mieli sie co zgadzac, lub nie. Po katastrofie wszystkie
      samoloty Flash Air zostaly uziemione do czasu wyjasnienia przyczyn wypadku.
      • pc_maniac Re: Co a bzdury... 06.01.04, 15:29
        Nie do końca masz rację.
        Wyjaśnienie przyczyn wypadku może potrwać kilka miesięcy, zaś wstrzymanie
        lotów obowiązywało 1 dobę.

Wczoraj na lotnisku pracownik El Greco poinformował nas, że loty są nadal
        wstrzymane, wyśmiałem go, ponieważ kilka godzin wcześniej rozmawiałem na tym
        samym lotnisku z turystami Scan Holidays i Ecco Holiday, którzy właśnie
        stamtąd wrócili.
        Po tym gość zmienił wersję wydarzeń, pokazując nam potwierdzenie wpłaty za lot
        samolotu do Egiptu. Zapomniał nam jednak dodać, że nie jest to dokument
        przelewu, a jedynie pismo jakie przysłał podrzędny Flash Air do Polski.

I gdzie tu znaleźć prawdę?!
        • pc_maniac Miało być... 06.01.04, 15:31
          (miało być) Zapomniał nam jednak dodać, że nie jest to dokument
          przelewu, a jedynie pismo jakie przysłał podrzędny pracownik biura Flash Air
          do Polski, nie zaś dokument bankowy.
          • marieia przelew 06.01.04, 15:54
            w prawie bankowym obowiazuja nie tylko przelewy ale takze potwierdzone weksle i
            czeki
            niestety EG juz nic nikomu nie zaplaci...
            pisemka zadna powazna firma nie bierze pod uwage tym bardziej po wielu wpadkach
            upadłych biur turystycznych
        • Gość: Egipcjanka Re: Co a bzdury... IP: 213.131.78.* 06.01.04, 15:52
          Turysci Scan Holiday i Ecco Holiday wrocili, ale chyba nie Flashem. Chodzilo mi
          o to, ze nie nalezy pisac glupot o turystach odmawiajacych lotu tymi, czy
          innymi liniami (jak napisala Wirtualna Polska). Nie mieli co odmawiac, bo Flash
          w tym momencie nie mogl nigdzie leciec zadnym ze swoich samolotow.
          • pc_maniac Re: Co a bzdury... 06.01.04, 16:03
            Tu Ci przyznaję rację, ale już w sobotę o g. 16:00 zostaliśmy powiadomieni
            przez przedstawiciela El Greco, że w niedzielę lecimy innymi liniami.
            Nikt nie miał pretensji, że odlot został przesunięty z uwagi na katastrofę.
            Ale kolejne, wykluczające się często informacje ze strony El Greco oraz
            całkowity brak zainteresowania naszym losem aż do poniedziałku wieczór, gdy
            wreszcie łaskawie zjawił się prezes, jednoznacznie wskazywało, że coś jest nie
            tak, szalę goryczy przelała wczorajsza wypowiedź, że jeśli chcemy zwrotu
            pieniędzy za nie zrealizowane zoboiwiązanie (które znajduje się w umowie),
            musimy zwrócić się do ubezpieczyciela, nie zaś do El Greco. To już wczoraj
            wskazało, że BP jest bankrutem.
            • Gość: Egipcjanka Re: Co a bzdury... IP: 213.131.78.* 06.01.04, 16:35
              Owszem, biuro wyplacalne nie wysyla ludzi po pieniadze do swego
              ubezpieczyciela. A ja sie zdenerwowalam, bo w roznych doniesieniach oficjalnych
              mediow az roi sie od bledow i przeinaczen. Wystarczy popatrzec na dyskusje zeby
              stwierdzic ile zlego narobil ten tekst o "odmowie skorzystania z Flash Air
              przez polskich turystow".
              Swoja droga przygode miales (Ty i jeszcze wielu innych turystow koczujacych na
              lotnisku) nie do pozazdroszczenia.
    • Gość: irek Macie ogromne szczęscie w tym nieszceściu! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.04, 21:23
      Samolot, który spieprzył się w sobotni poranek do Red Sea miał tego samego dnia
      przylecieć do Warszawy. 150 Polaków mogło leżeć w strzępach gdzieś na dnie
      morza, setki metrów pod jego pięknmi falami. Dajcie więć na msze za ocalone
      życie, Kochani Turyści.
      • imonate Re: Macie ogromne szczęscie w tym nieszceściu! 06.01.04, 21:29
        i 140 turystów miało odlecieć tym samym samolotem z OKĘCIA do Egiptu :(

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka