sambir 23.09.09, 11:02 Witam serdecznie. Jadę do Hurgady - Royal Palace. Niestety koło tego hotelu nie ma rafy, a więc jest mało różnych stworów morskich. Gdzie mogę najbliżej iść/pojechać na inną plażę z rafą. Pomóżcie please ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kr_ka_11 Re: Rafa w Hurgadzie 23.09.09, 11:43 wiesz? nawet jak jakies hotele maja rafe, to plaze sa prywatne i chyba trzeba placic za wstep. z tego co wiem, tam nie da sie robic kilometrowych spacerow plaza i przelazic z jednego terenu hotelowego na drugi. moze po prostu jedz na rejs statkiem, giftun, utopia albo pojedz do sharm el naga. z tego co wiem to hilton ma jakas rafke, ale ogolnie nie orientuje sie za bardzo, no i pytanie czy moglbys sobie tam tak po prostu jako nie gosc hotelowy plazowac? Odpowiedz Link Zgłoś
sambir Re: Rafa w Hurgadzie 23.09.09, 12:15 no właśnie patrzę na Google Earth, że poniżej lotniska są jakieś rafy bez hoteli. Zastanawiam się, czy mógłbym sobie tam robić spacerki, albo jakoś inaczej. Zakładając, ze chcę codziennie snurkować, to wydam majątek na wycieczki. Do SHARM EL NAGA można się wybrać na własną rękę ? Jakieś taxi, albo wielbłąd :) ile kosztują ? Odpowiedz Link Zgłoś
kr_ka_11 Re: Rafa w Hurgadzie 23.09.09, 12:32 nie wiem czy na wlasna reke do Sharm el Naga mozna, tzn napewno tak ale jako, ze jade pierwszy raz to sie raczej nie odwaze. z lokalnych biur jest taniej. ok. 30-35 dolarow. a jesli widzisz na google earth gdzie rafki, to moze faktycznie robic spacery. nie poradze tutaj niestety, bo nie wiem jak sie poruszac we wlasnym zakresie, nie bylam. Odpowiedz Link Zgłoś