celinette 28.09.09, 16:54 Ciekawe ktory to ztad jest tym Piotrusiem co ma ten blog? szymczak.jogger.pl/2009/09/18/arab-lepszy-od-polaka/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ahmed_salim Re: Arab lepszy od Polaka? 28.09.09, 17:21 Celinette tak się zastanawiam czy ten autor nie jest odrobinę zazdrosny o to, iż Egipzjanie mają lepszą formę prawienia kompementów niż ktoś z białej rasy? A może ten pan był w Egipcie i sam nie mógł upolowac sobie dziewczyny na "ten teges", mimo, iż mogłby stosowac podobne praktyki co stosują miejscowi. Odpowiedz Link Zgłoś
ahmed_salim Re: Arab lepszy od Polaka? 28.09.09, 17:24 Pozdrawiam forumowiczki. Uśmiech i buziak gorący dla Was. :):( Odpowiedz Link Zgłoś
ahmed_salim Re: Arab lepszy od Polaka? 28.09.09, 17:25 YYYYY poprawka :*:*:*:*:*:*:* :) Odpowiedz Link Zgłoś
alefbet Re: Arab lepszy od Polaka? 28.09.09, 18:39 ahmed_salim napisał: > YYYYY poprawka :*:*:*:*:*:*:* :) W drugiej mordce dwukropek się wykrzywił. I nie dało się tego zamknąć w jednym poście? Jesteś płodny, ale Twoje dzieci chorują na "cukrzycę". No to dosyp jeszcze szklankę cukru. Na cukrzycę nikt nie zejdzie, co najwyżej się ktoś w kąciku porzyga kameralnie. Odpowiedz Link Zgłoś
celinette Re: Arab lepszy od Polaka? 28.09.09, 17:25 Chyba tak masz racje.... To jego zdjecie chyba tam jest... Odpowiedz Link Zgłoś
ahmed_salim Re: Arab lepszy od Polaka? 28.09.09, 17:45 celinette zdecydowanie to jest on. Odpowiedz Link Zgłoś
celinette Re: Arab lepszy od Polaka? 29.09.09, 09:06 No istny whale.... Nie ma co ale daleko mu do innych. Nie zalapie sie do Mr. World. mister-world.blogspot.com/ A tu tak na dodatek... mister-world.blogspot.com/2007/03/mr-egypt-omar-awad.html www.fanoos.com/society/amr_samaha_mr_egypt_2007.html Odpowiedz Link Zgłoś
arkan7 Re: Arab lepszy od Polaka? 28.09.09, 17:40 ahmed_salim napisał: > Celinette tak się zastanawiam czy ten autor nie jest odrobinę > zazdrosny o to, iż Egipzjanie mają lepszą formę prawienia > kompementów niż ktoś z białej rasy? Tyle razy bylo na tym forum, ze Arabowie sa rasy bialej, rasowo to typ zblizony do Zydow. W USA i krajach Ameryki Pd, nawet w czasach segregacji rasowej, arabscy imigranci byli zaliczani do bialych. Odpowiedz Link Zgłoś
tacomabelle wlaśnie, czy salim uznaje gumki? 29.09.09, 12:39 jestem ciekawa i czy też są słodzone na mdło? Odpowiedz Link Zgłoś
mmankaa Re: wlaśnie, czy salim uznaje gumki? 29.09.09, 16:16 O Tobie można powiedzieć, że jesteś mdła/mdły. Pod wieloma postami Twoje posty - nijakie, beznadziejne. Uprawiasz zwyczajne krytykanctwo, a do tego nie masz nic ciekawego do powiedzenia. I nie chodzi o to byś zgadzał/a się z opiniami innymi, ale o to, by powiedzieć coś sensownego. Ty masz z tym problem. Masz w ogóle problem z artykułowaniem mysli w sposób logiczny i rzeczowy. Odpowiedz Link Zgłoś
tacomabelle Re: wlaśnie, czy salim uznaje gumki? 29.09.09, 18:36 Odpowiedź nie na temat. Także wewnętrznie sprzeczna - "logiczny i rzeczowy" ewidentnie kłoci się z tematyką tego forum i osobami tutaj się wpisującymi. Odpowiedz Link Zgłoś
rubio.3 Re: wlaśnie, czy salim uznaje gumki? 29.09.09, 18:46 tacomabelle napisała: > Odpowiedź nie na temat. Także wewnętrznie sprzeczna - "logiczny i > rzeczowy" ewidentnie kłoci się z tematyką tego forum i osobami tutaj > się wpisującymi. Ale zgodzisz się , że logicznie rzecz biorąc to nikt nie ma przymusu czytania tych nierzeczowych wpisów nie na temat. A zdanie oczywiście każdy może mieć jakie chce, dla każdego uczestnika tego forum subiektywnie jest ono jak najbardziej logiczne i rzeczowe. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
ahmed_salim Re: wlaśnie, czy salim uznaje gumki? 29.09.09, 18:58 Rubio.3 te obelgi płynące ze strony tych osób świadczy o nich samych. Brak szacunku tutaj dla drugiej osoby z ich strony. Wg mnie to chyba zazdrość. Tylko czego oni zazdroszczą. Polacy mogą zazdrościć powodzenia Egipcjan u Europejek (na pewno). Ale bezpośrednio na nich się tutaj nie mogą wyżyć więc kierują swoją ostrą krytykę pod adresem KOBIET, KTÓRE CHCĄ TUTAJ POZNAĆ PRAWDĘ LUB CHOĆ JEJ CZEŚC E EGIPCKIM AMANCIE, LUB POPROSTU CHĘC WYŻALIĆ SIĘ INNYM!!! Ale jak wiadomo do chama tylko po chamsku możesz się odezwać, bo inaczej nie zrozumie przesłania. Pozdrawienia dla Rubio.3 Mmankaa Jasneniebo :):* dla Was. Odpowiedz Link Zgłoś
jasneniebo Re: wlaśnie, czy salim uznaje gumki? 29.09.09, 19:42 tacomabelle napisała: > Odpowiedź nie na temat. Także wewnętrznie sprzeczna - "logiczny i > rzeczowy" ewidentnie kłoci się z tematyką tego forum i osobami tutaj > się wpisującymi. WŁAŚNIE i osobami tu się wpisującymi krytykanctwo przekształca się powoli w samokrytykę ciekawe jak daleko ..... Odpowiedz Link Zgłoś
obiektywnyx Re: Arab lepszy od Polaka? 29.09.09, 20:09 Nie sa rasy bialej. Maja inne cechy fizyczne, kulturowe, ze juz o zwyklym kolorze nie wspominajac. Ok, sa bialymi, ktorzy sie jak drakula zamykaja na noc w solarium jak Drakula w trumnie. Odpowiedz Link Zgłoś
szymczak.piotr Re: Arab lepszy od Polaka? 29.09.09, 20:15 Witam dyskutantów, nie sądziłem że zwykły post z moich przemyśleń po przeczytaniu kilku postów na Tym i podobnym forum oraz po lekturze zalinkowanego u mnie bloga wywoła taką burzę. Zapewniam autorkę wątku, że kompleksów nie miewam, a jeśli to potrafię je zwalczyć i używam do tego innych metod niż wyżalanie się na forum. Funkcjonując w pewnych ramach moralnych, kulturowych i społecznych uzurpuję sobie prawo do oceny zachowań czy to singielki czy też mężatki, która zaszalała w Egipcie. Podkreślam prawo do oceny, a nie do zabraniania takich czy innych zachowań. Moja notka na blogu nie obraza nikogo personalnie, piszę tam o zagubionych zakompleksionych i zdradzających kobietach, jeśli któraś z czytelniczek tego wątku utożsamia się lub jest taką kobietą to jest mi bardzo przykro. Śmiem twierdzić, że jednorazowy seks w Egipcie, skok w bok, zdrada partnera nie są dobrym antidotum na walkę z własną oceną, gdyby tak było profesja psychologów była by zagrożona. każdy szedł by na szybki numerek z pierwszą lepszą osoba która powie jakiś komplement. Przechlapane by mieli grubi, mało urodziwi, i kalecy w ich przypadku mogło by zabraknąć chętnych do komplementowania takich osób i podwyższania ich samooceny. Reasumując pozwólcie wyrażać odmienne poglądy innym, nie odmawiajcie prawa do oceny. To że ja i wielu innych nie rozumie, nie pochwala naiwnego seksu z egipskim chłopcem nie znaczy ze Wam zabraniamy, ot jest to dla nas tak samo dziwne jak dla Was to że można źle pisać o turnusach w Egipcie :) -- Pozdrawiam Piotr Szymczak Odpowiedz Link Zgłoś
rubio.3 do piotr szymczak 29.09.09, 23:07 Prawie wszystkie Twoje wnioski w tym blogu są prawdziwe, opis sytuacji ,analiza powodów być może też. Zastanawia mnie tylko po co mężczyźni szukają nadal wytłumaczenia kobiecych zachowań skoro już wszystko zostało rozłożone na czynniki pierwsze na blogach, forach, portalach itp itd. i doszliście do wniosku, że to kurewstwo, głupia potrzeba adoracji bla bla bla. Rozumiem potrzebę dojścia do źródła naszych postępowań, ale tak na prawdę to nie ma sensu, bo kobiety mają narobione w głowie jak baran w torbie i żaden facet tego nie zrozumie , bo nawet dla nas samych jest to problem. I gwarantuję, że nawet jak byś my wymarły nagle wszystkie i pojawiła się tylko jedna samica nic się nie zmieni. Nie ma co dociekać po co i dlaczego, czy seksturystyka kwitnie czy za chwilę będzie dobrze , bo to nie ma sensu, tym bardziej w twoim kontekście świadomych siebie, wyluzowanych kobiet. To postęp cywilizacyjny stworzył z nas potwory albo może my się w jakiś sposób rozwinęłyśmy a mężczyźni dalej poprzestali na byciu kapciowym jak za komuny. Jakiś powód naszego postępowania jest ,ale jak już dojdzie do zdrady, zauroczenia czy jak tam zwał to tylko dwie zainteresowane osoby będą umiały dojść do tego dlaczego tak się stało. I to dotyczy także zdrady ze strony faceta. W tym temacie raczej stereotypy i złote myśli się nie sprawdzają. Jedna kobieta będzie nieszczęśliwa bo jej soli zabraknie a druga bo zupa była za słona. No i dogódź tu wszystkim. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
celinette Re: Arab lepszy od Polaka? 30.09.09, 06:41 Witaj Piotrusiu :) Chyba czesto tu zagldasz, skoro tak szybko odpisales...hmmm Nie ublizasz? A ja mysle, ze nazwanie kobiete koza nie jest ladnie. Tu jest to zdanie: "A te nasze naiwne kozy dają się nabierać na komplementy chłopców z Egiptu". Nastepna rzecz to nikogo nie powinny takie rzeczy intersowac gdzie, jak, z kim, po co itp. Jestem ciekawa czy jakbyc pojechal w miejsce gdzie moglbys zaszalec czy bys z tego nie skorzystal? Czy nazwalabym cie wtedy, ze jestes zagubiony, z kompleksami...napewno nie bo nawet by mnie to nie obchodzilo co tam robiles. Wkoncu jestes wolnym czlowiekiem i mozesz robic co chcesz. Ok, takie historie jak kobieta pojedzie i pozna kogo a jest mezatka to tez mi sie nie podoba. Ale reszta , te wolne kobiety to ich sprawa co robia ze swoim zyciem. Niewiem czy masz kompleksy i jak je leczysz ale o dziwnych rzeczach tam piszesz jak: Czy robisz sobie lewatywę? Powinni tego zabronić - Pan z dużym ptakiem ... :) Na to nie mam juz nic do powiedzenia.... Zycze mielgo dnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
mmankaa Re: Arab lepszy od Polaka? 30.09.09, 20:25 Nikt nie odmawia Ci prawa do oceny takiego zachowania, ale stwierdzenie Twoje: "To że ja i wielu innych nie rozumie, nie pochwala naiwnego seksu z egipskim chłopcem..." powinno odnosić się nie tylko do Egipcjan, ale również do Polaków i każdej innej narodowości. Jednak mam nieodparte wrażenie, że oddzielasz Egipcjan (Arabów) on innych nacji i dla większości męzczyzn największym problemem jest seks kobiety z Arabem właśnie, a już seks z "chłopcem" polskim, czeskim, niemieckim, etc nie jest takim złem. Mam nadzieję, że się mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
yamyam Re: Arab lepszy od Polaka? 30.09.09, 23:49 a ja odmawiam komukolwiek prawa oceniania innych, a tym bardziej pietnowania czy przyklejania etykietek. bo niby kto nam daje prawo do oceny innych? moze nam sie cos nie podobac, ale prawa do oceniania nie mamy...no chyba, ze ktos pokonczyl fakultety na Uniwersytecie Wszystkowiedzacych i Nieomylnych no i oczywiscie Nieskazitelnych :) Odpowiedz Link Zgłoś
mmankaa Re: Arab lepszy od Polaka? 01.10.09, 16:01 A jednak wszyscy oceniamy i musimy oceniać zachowania - stąd ogólne pojęcia: "dobra i zła", "zasady moralne" , itp. W przeciwnym wypadku nie byłoby cywilizowanego świata i każdy robiłby co chce, jak chce i kiedy chce, bo jedynym obowiązującym prawem byłoby "żadnych zasad". Jednak oceniając powinniśmy pamietać by stosować jednakowe kryteria wobec wszystkich, bez względu na pochodzenie, rasę czy religię. Skoro ktoś nie pochwala "naiwnego seksu z egipskim chłopcem" to czy pochwala naiwny seks z polskim chłopcem? Więc o co chodzi: O naiwny seks czy o to że z Egipcjaninem? Jak dla mnie w tym stwierdzeniu kryje się nieco podwójna moralność , którą zarzuca się własnie Egipcjanom.Każdego kwalifikuje się jednoznacznie, nie bacząc jakim jest faktycznie człowiekiem -wystarczy, że jest Egipcjaninem i z góry jest traktowany jak oszust, naciągacz, kłamca. Odpowiedz Link Zgłoś
yamyam Re: Arab lepszy od Polaka? 01.10.09, 17:23 wyjasniam...i posluze sie cytatem z Pana Szymczaka :"Gdyby ta sama kobieta dała się nabrać na marnej jakości podryw, bo chciałaby być najpiękniejszą, naj naj naj, to to już jest dla mnie kurestwo...". Ja to odebralam jako okreslenie tej kobiety jako ku**y. jesli mi sie nie podoba czyjes zachowanie to mowie sobie "to jest kur**two", a nie wypowiadam sie na publicznym forum, ze to "kurestwo"...widac roznice? to co ja sobie pomysle to jest moje, a takie wypowiedzi na forum i "ocenianie" sa dla mnie nie do przyjecia Odpowiedz Link Zgłoś
mmankaa Re: Arab lepszy od Polaka? 01.10.09, 19:20 W tej kwestii masz rację i tu nie będę polemizować. Chodziło mi raczej , że mamy prawo oceniać zachowania, ale obiektywnie a nie w oparciu o narodowosć jedynie. I generalnie nie zgadzam się z opinią tego forumowicza co możesz wyczytać w moich postach powyżej. I napisałam również, że tego Pana cechuje swoisty relatywizm moralny w ocenie, gdyż ocenia tylko przez pryzmat Egipcjanina. A poza tym to ma problem z rozumieniem pojęcia "k...twa". Odpowiedz Link Zgłoś
szymczak.piotr Re: Arab lepszy od Polaka? 03.10.09, 11:18 Mylisz się, moja notka powstała na bazie dyskusji na blogu Religia Islam i tego forum(Faceci z Egiptu), gdybym trafił na blog, dyskusję na temat podobnych zachowań Polek czy kobiet innych nacji. Notka na blogu była moim głosem w danej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
szymczak.piotr Re: Arab lepszy od Polaka? 05.10.09, 21:48 Drogie Panie, widzę że wiele z Was odwiedza mojego bloga, kilka z Was postanowiło zostawić komentarz, udało mi się odpisać na kilka, więc zainteresowane zapraszam do lektury :) Podniósł się też zarzut o tym że w Polsce nie ma opalonych facetów, ja od kilku lat spędzam z znajomymi urlop na plaży naturystycznej w Grzybowie i tam pełno nagich opalonych i wysportowanych facetów. Odpowiedz Link Zgłoś
latika101 Re: Arab lepszy od Polaka? 30.09.09, 01:22 Arab lepszy od Polaka ? pytanie samo w sobie jest absurdalne . Równie dobrze zapytajmy czy lepszy jest blondyn czy brunet. Nie ma odpowiedzi na to pytanie , bo ile jest historii miłosnych i romansów tyle będzie opinii i odpowiedzi. Czytając wszystkie pełne potępienia i oburzenia komentarze , odnoszę wrażenie ,że wychodzi na wierz nasz narodowy brak obycia z innymi rasami i kulturami , można to też nazwać rasizmem. W Anglii , czy we Itali , nikt by nie napisał „ czarni oszuści i białe idiotki „ a coś podobnego znalazłam w necie. Reasumując do wszystkich zbulwersowanych rozwiązłym zachowanie „ seksturystek” , nasze wdzięki to nie bogactwo narodowe i nikt nie ma prawa nam mówić ,ze to nie moralne . Człowiek sam w sobie wyznacza granice moralności i niech sam siebie ocenia. A osoby szczególnie zacięte w swoich ocenia ,zapraszam na chwile refleksji czy ich postępowanie jest zawsze nieskazitelnie czyste .pozdrawiam Latika Odpowiedz Link Zgłoś
ahmed_salim Re: Arab lepszy od Polaka? 30.09.09, 06:11 Nieważne gdzie, nieważne z kim, ale ważny jest fakt, że człowiek ma wrodzoną skłonność do cudzołostwa. A to czy się poddamy takiej pokusie czy też nie zależy od nas samych. Pozdrawiam i życze miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
rades29 Re: Arab lepszy od Polaka? 30.09.09, 06:25 latika101 napisała: > Arab lepszy od Polaka ? pytanie samo w sobie jest absurdalne . > Równie dobrze zapytajmy czy lepszy jest blondyn czy brunet. Nie ma > odpowiedzi na to pytanie , bo ile jest historii miłosnych i romansów > tyle będzie opinii i odpowiedzi. Czytając wszystkie pełne potępienia > i oburzenia komentarze , odnoszę wrażenie ,że wychodzi na wierz > nasz narodowy brak obycia z innymi rasami i kulturami , można to > też nazwać rasizmem. W Anglii , czy we Itali , nikt by nie > napisał „ czarni oszuści i białe idiotki „ a coś podobnego znalazła > m > w necie. Reasumując do wszystkich zbulwersowanych rozwiązłym > zachowanie „ seksturystek” , nasze wdzięki to nie bogactwo narodow > e > i nikt nie ma prawa nam mówić ,ze to nie moralne . Człowiek sam w > sobie wyznacza granice moralności i niech sam siebie ocenia. A > osoby szczególnie zacięte w swoich ocenia ,zapraszam na chwile > refleksji czy ich postępowanie jest zawsze nieskazitelnie > czyste .pozdrawiam Latika A tą młoda Polke uprowadził Włoch czy podszywajacy sie pod Włocha jakis Arab: 2009-09-23 17:08:05 | [ Malgorzata Brzost ] 83.42.231.* Re: Bezprawne uprowadzenie dziecka za granicę Mieszkam w hiszpani na teneryfie moja corka zaginela 8 miesiecy temu ma teraz 15 lat.U CIEKLA Z centrum ktore przejelo nad nia tymczasowa opieke.W ucieczce jej pomogla osoba dorosla aby skrzywdzic moje dziecko i zrujnowac jej i moje zycie.Jest to meszczyzna pochodzenia wloskiego i 51 lat.Poszukiwany przez policje bez skutku. Mojej corki nikt nie szuka, gdyz nie uznano ja za zaginiona.Nie mam rzadnych wiadomosci o moim dziecku nie wiem czy zyje... Nie wie co moge wiecej zrobic i kto moze mi pomoc.Czy wedlug prawa nieletnia ktora uciekla na swoja odpowiedzialnosc moze nie byc poszukiwana? Prosze o pomoc. e-prawnik.pl/domowy/prawo-rodzinne/opieka/artykuly/bezprawne-uprowadzenie-dziecka-za-granice.html Odpowiedz Link Zgłoś
latika101 Re: Arab lepszy od Polaka? 30.09.09, 14:37 Rades29 , a jaki to ma związek uprwadzenie a świadome kontakty bo ja nie roumiem.Z zakładanych przez ciebie wątków emanuje jeden sygnał , że ze to zła kultura i jest przyczyną wielu tragediI a my mamy otworzyc oczy i się opamietać. Kultura jest rzeczywiście inna i trudan dla nas do zrozumenia , dla mnie , ale nie znaczy ,że trzeba ja negować i wyciagac , ekstremalne wypadki . Odpowiedz Link Zgłoś
mmankaa Re: Arab lepszy od Polaka? 30.09.09, 20:31 Rades29 chyba jest przekonany, że ma misję do spełnienia i pod każdym niemal wątkiem przytacza negatywne historie z Arabami w roli głównej. A podobne lub takie same historie tak łatwo można znależć na polskim podwórku. I co to znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
rades29 Re: Arab lepszy od Polaka? 30.09.09, 21:30 W zwiazkach z Polakami ginie 170- 190 z przyczyn skatowania przez faceta. W zwiazkach mieszanych ta liczba osiaga ponad 400 Odpowiedz Link Zgłoś
mmankaa Re: Arab lepszy od Polaka? 30.09.09, 21:57 Ok,nie wiem skąd masz takie statystyki, ale przyjmując, że są prawdziwe to dowodzą jedynie, że statystycznie większe szanse na powodzenie ma małżenswto jednolite kulturowo, nie dowodzą natomiast tego co Ty chcesz udowodnić - a mnianowicie, że każdy Arab jest zły, każdy jest gorszy od Polaka. W życiu nie podejmujemy decyzji w oparciu o rachunek prawdopodobieństwa i generalnie nikt i nic nie da gwarancji ani mi , ani Tobie ani nikomu innemu, że osoba , z którą jesteśmy związani lub związemy się, będzie idealnym partnerem i nigdy nas nie skrzywdzi (skatuje)nawet jeśli tym partnerem będzie Polak/Polka. A takiej porażki nie osłodzi fakt, że ststystycznie szansa na życie z Polakiem była większa niż z męzczyzną innej narodowości. Odpowiedz Link Zgłoś
rades29 Re: Arab lepszy od Polaka? 01.10.09, 18:12 Naglasnianie podobnych spraw daje efekt. Przynajmniej Polskie sady nie traktuja dzieci jako przedmiot: miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34939,7080926,Ojciec__czy_matka__Niech_dziecko_samo_powie.html Koniec dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś