Dodaj do ulubionych

ODSZKODOWANIA - WARTA

IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 14.01.04, 14:35
Czy ktos z osób, które były na wczasach z Big Blue (wrzesiń - pażdziernik)
otrzymały juz odszkodowanie z Warty za nie wykorzystane świadczenia? Jeśli
tak to napiszcie jakiesz szczegóły, ja czekam cały czas. Wniosek złozyłam w
październiku i do tej pory cisza. Warta nie udziela zadnych informacji, poza
tym, ze sprawa ma sie zakonczyc w styczniu.
Obserwuj wątek
    • Gość: marsjanka Re: ODSZKODOWANIA - WARTA IP: *.ziel.gazeta.pl 16.01.04, 09:30
      Tak - ja juz otrzymalam odszkodowanie z Warty. Bylam w Long Beach i 5
      pazdziernika wrocilam do kraju. 6 pazdziernika bylam juz w Warcie i zlozylam
      stosowny wniosek. Nasi znajomi, ktorzy byli z nami - jeszcze kasy nie dostali.
      • Gość: salamka Re: ODSZKODOWANIA - WARTA IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 16.01.04, 12:59
        a czy moge miec prosbe. przepraszam, ze zadaje takie pytanie ale: o ile dni
        skrocil wam sie pobyt i ile w związku z ty otrzymaliscie kasy. podaje moj e-
        mail, gdybys nie chciala pisac o tym na forum: nanawawa@wp.pl
        • Gość: Aldek Re: ODSZKODOWANIA - WARTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.04, 14:06
          Czy moze mi ktos cos wytlumaczyc?!
          Czy turysci nie sa aby ubezpieczeni w Warcie od NNW (nastepstw nieszczesliwych
          wypadkow) i KL (kosztow leczenia) i o zwrot kosztow poniesionych z tego tytulu
          mozna sie dobiegac od ubezpieczyciela.
          Niedotrzymanie warunkow umowy/swiadczen zawartych w umowie to inna para
          kaloszy. Odszkodowania mozna sie domagac od biura podrozy nie od
          ubezpieczyciela!? Czy jestem w bledzie?
          • Gość: witek Re: ODSZKODOWANIA - WARTA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.01.04, 14:44
            Wątek dotyczy nie ubezpieczenia KL i NNW, a ubezpieczenia OC biura podróży.
            Zgodnie z ustawą o świadczeniu usług turystycznych każdy organizator musi takie
            ubezpieczenie posiadać. W wypadku nie dotrzymania przez organizatora warunków
            umowy - skrócenia pobytu, nie dojścia do skutku wyjazdu z powodu upadłości
            biura, itp. odpowiedzialność za szkody poniesione przez klienta przejmuje firma
            ubezpieczeniowa, która ponosi koszty sprowadzenia turystów do kraju oraz
            rekompensuje klientom szkody finansowe powstałe w wyniku skrócenia pobytu.
            Pzdr.
          • Gość: salamka Re: ODSZKODOWANIA - WARTA IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 16.01.04, 14:45
            to wynika z umowy jaka ubezpieczyciel zawarl z biurem podr. w naszym przypadku
            mamy prawo domagac sie zwrotu kosztow za swiadczenia, ktore nie zostaly
            dokonane - to wynika z umowy bp z ubezpieczycilem. taka informacje otrzymalam
            od warty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka