Dodaj do ulubionych

jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu

25.11.09, 02:24
czy ktoras z was moglaby napisac jak najlepiej zaplanowac wyjazd do Egiptu.
Tak jak i wiele dziewczyn tutaj poznalam na wakacjach moje Habibi, myslalam ze
przejdzie z czasem niestety nie nie pozostaje nic innego jak pakowac walize i
leciec do Egiptu. Jednakze okazuje sie ze to nie jest takie proste, zadne
biuro podrozy nie moze zarezerwowac hotelu dla egipcjanina, poniewaz ich
religia zakazuje kontaktu z kobieta przed slubem, probowalam zarezerwowac dwa
oddzielne pokoje rowniez okazuje sie to nie mozliwe. Skolei moj Habibi
zaprasza mnie do siebie do rodzinnego domu do Kairu (odpada nie bede mieszkac
z jego rodziacami) lub oferuje mi ze wynajmie mieszkanie dla nas w Hurghadzie.
Nie wiem co robic, dlatego prosze o pomoc, wolalabym hotel bo jednak jestem
tam bezpieczniejsza ale z drugiej strony w hotelu mozemy sie widziec tylko w
recepcji a ja przeciez jade specjalnie do niego, czy jest wiec sens placic za
hotel skoro i tak nie bede tam przebywac, prosze o pomoc i dobra rade
Obserwuj wątek
    • latika101 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 25.11.09, 02:37
      rada numer jeden .... nie jedź wogóle, ale pewnie mnie nie
      posłuchasz. Przypomnę Ci jednak coś , co wielokrotnie tu pisano a co
      zawsze sie wymyka. W Egipcie tak jest ,że jeżeli chlopak mysli
      powaznie o dziewczynie , nigdy nie zaproponuje jej mieszkania przed
      slubem razem , chyba ze jest z super nowoczesnej doskonale
      wykształconej rodziny i bardzo bogatej ale to mało prawdopodobne aby
      tak było. Jeżeli chcesz aby to było cos powaznego , to ty śpij w
      hotelu a ukochany u siebie bez wspólnych nocy.Jeżeli planujesz
      romanisik i wzajemnie od siebie oczekujecie wysokiej jakości usług
      seksulanych , decyduj sie na mieszkani , jest bezpiesznie w
      Hrgadzie. Jak bedziesz wiedziała w jakiej dzielnicy bedziesz
      mieszkac , to daj znac na forum , powiem Ci coś nie coś o dzielnicy .

p.s wybacz bezposredniość , zalecam stostowanie prezerwatyw :-)
      p.s przepraszam za literówki
      • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 25.11.09, 12:07
        witaj, jak dobrze pamiętam z poprzednich postów ty wynajmowałaś mieszkanie w
        Sakali, z twojej odpowiedzi wnioskuje że jednak nie warto było jechać... cały
        czas się nad tym zastanawiam... ale chyba lepiej żałować, że się coś zrobiło,
        niż żałować, że się na to nie odważyło ;)
        jeśli możesz to napisz proszę coś więcej o twoim wyjeździe
        • latika101 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 25.11.09, 16:08
          Mój ostani wyjazd był najbardziej relksujacy bo byłam z koleżankami
          i na nurkach.Nie było randek , ogladania się na faceta, nie musiałam
          kontrolowac w co się ubieram i generalnie robiłam na co miałam
          ochote .Egipt nadal lubie buwam tam od lat po dwa 3 razy w roku ,
          raz w hoteu raz nie. Egipski romans mam za sobą ,
          podsumowaując ,żałę ,że nie słuchałam innych doświadczony
          dziewczyn , które mi to odradzały , nie jestem małolatą mam rózne
          związki za sobą to był jeden z najtrudniejszych bo pełen
          niezrumienia.Moje podjeście do siwata i jego rozumienie było
          zupełnie inne i nie tylko jego.Nie chce do tego wracać.Przemyśl to ,
          naprawdę .
          • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 26.11.09, 00:46
            uwierz codziennie zastanawiam się czy to ma sens, wszyscy wokoło tłumaczą że
            Egipcjanie to oszuści i żebym w końcu się obudziła. codziennie próbuje
            zapomnieć, ale nie potrafię, nie wiem co on ze mną zrobił, nie jestem małolatą
            którą można owinąć sobie wokół paluszka, a jednak nie potrafię, nie wyobrażam
            sobie dnia bez kontaktu z nim, wiem że to jest śmieszne i sama wstydzę się
            mojego zachowania, idąc do biura podróży próbując zarezerwować hotel dla nas,
            czułam wstyd bo domyślałam się co myślą o mnie kobietki tam pracujące, on jest
            jak narkotyk wciąga i wciąga mnie coraz głębiej, nie jest super przystojny a
            jednak zamykam oczy i go widzę, wszystko co robię robię pod kontem wyjazdu do
            Egiptu, myślę co kupić jakie rzeczy ze sobą zabrać żeby mu się podobać.

Jednak serce nie do końca zapanowało nad moim rozumem wiem że to jest tylko
            facet poznany na wakacjach i skoro mam tam pojechać muszę wszystko zrobić żeby
            ten wyjazd był dla mnie bezpieczny.
            • latika101 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazdasa do Egiptu 26.11.09, 02:15
              To nie o to chodzi ,że oni oszukują ale to nie wiem jak to nazwać
              sposób na kobiety. Jak z toba było , wyszukał Cie wzrokiem z tłumu,
              Ciebie akurat, jak sie poczułaś ? wyjątkowa? pisze codziennie smsy ?
              na dzień dobry , kilka razy w ciagu dnia ? wiecziem , w nocy ?
              jest trochę zazdrosny ? umawa sie na skaypie bo tenski ? tak to
              wyglada ? pewnie podobnie , nie tylko u ciebie , nie tylko u mnie
              ale u wielu , wielu innych dziewczn. Zasada jest taka , jeżeli
              chłopak chce się żenic , nie proponuje mieszkania razem przed ślube.
              Ja to nazwałam okresme zalotów , po tym okresie , smsów było duzo
              mniej , a w czasie kazdej kolejenj wizyty czułam sie jak.... drogi
              przedmiot , mozna było mnie ogladac , fajnie przed kumplami
              zaszpanować ładną laska , ale on prawi sie do mnie nie odzywał i w
              nie podobało mu sie jak inni to robia. To podobno tam
              normalne.Najbardziej jednak boli jak jestes 4000 tys kilometró od
              niego a on przestaje sie odzywac smsów jest dwa dziennie , na
              skaypa jest zbyt zajety, niby wszytko dobrze , ale juz nie to samo ,
              bedziesz siedziec i szukac ma forach czy o nim cos
              pisza ,zastanawiac się czy poznał juz kogos innego , a jak pisza to
              nie wiesz czy płakac czy sie wkurzac. A jeszcze jedno , ich
              zachowanie nie wynika , z tego ,że im przeszła już miłośc , tam tak
              jest uczuciami kobiet nikt sie nie przejmuje , że sie je rani... bo
              egipcjanki tam nie przejmują się swoimi męzami , mąż jest od
              zarabiania kasy i płodzenia dzieci a nie od jakiś miłosnych
              unieśien.U nas związek z partnerem jest bardzo emocjonalny , tam to
              jest jak kontrak małżeński i tu leży problem.My nie rozumiemy ich a
              oni tak naprawde nas. My chceny byc takie orientalne a oni tacy
              europejscy , obie strony udają.powodzenia i rozsądku życze .
              • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazdasa do Egiptu 26.11.09, 16:24
                moze rzeczywiscie z nich sa dobrzy aktorzy a my tylko chcemy wierzyc ze taka
                jest prawda... staram sie ograniczac kontakt, teraz wysylam 1 smsa dziennie a
                nawet bylo pare dni wogole bez kontaktu z mojej strony, jednak nadal boje sie ze
                moze nastapic dzien ze on juz wogole sie nie odezwie...
                • madlik30 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazdasa do Egiptu 26.11.09, 17:27
                  Ja myślę,że co by ty nie napisano w odpowiedzi to specjall... i tak
                  poleci bo mimo zachamowań gdzieś głębowo w Tobie jest to juz
                  postanowione!!! Chcesz tego i bez znaczenia co by tu kazda z nas
                  napisała ostrzegając Cię wiesz ,ze musisz spróbować. Może to nie
                  jest jedna z tych tysiąca jednakowych historyjek ( zycze ci tego)
                  ale nie nauczysz się na błędach forumowiczek tylko na swoich... Oby
                  rany leczyły się szybciej bo u nas kobiet już nie pierwszej młodości
                  i po przejściach gorzej się zabliżniają ;) Oczywiście zycze Ci z
                  całegio serca aby tak nie było!
                  • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 26.11.09, 23:24
                    madlik30 masz rację w chwili obecnej na 90% jadę choćby nie wiem co :) ale jak
                    pisałam serce do końca nie zagłuszyło rozumu stąd moje pytanie jak dobrze
                    zaplanować wyjazd do Egiptu? wiem że wiele z was już to przeżywało, wiem że
                    wiele dziewczyn odważyło się na podróż stąd oczekuję jakiejś rady :)
                    nie przypuszczałam że to będzie takie trudne po prostu poszłam do biura podróży
                    i chciałam wykupić wakacje dla 2 osób - problem rozpoczął się przy rezerwacji
                    jak okazało się że druga osoba jest Egipcjaninem :) okazało się że jest to po
                    prostu mnie możliwe próbowałam zarezerwować u wszystkich możliwych organizatorów
                    niestety wszędzie usłyszałam że... muszę przedstawi akt ślubu lub urfi :)
                    wiele organizatorów zaproponowało sam przelot i wynajęcie mieszkania na miejscu
                    jednak nie wiem czy jestem na tyle odważna żeby się na to zdecydować, bo tak
                    naprawdę jadę do faceta którego poznałam na wakacjach, to że mamy kontakt i
                    bardzo często rozmawiamy niczego nie zmienia jadę sama do kraju którego
                    praktycznie nie znam, wiele znajomych mówi że jestem odważna ja jednak twierdzę
                    że to nie odwaga a miłosne opętanie
                    • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 26.11.09, 23:28
                      próbuje zapomnieć i nie potrafię, próbuje go sobie obrzydzić, szukam informacji
                      na jego temat w internecie na islamskich portalach randkowych (wszędzie gdzie
                      jest to możliwe) i na szczęście czy też nie szczęście nigdzie go nie znalazłam
                      a on tak pięknie pisze że mnie kocha i będzie czekał na mnie do końca życia...
                      no i co tu robić... eh.. aż taka naiwna nie jestem żeby w to wierzyć ale...
                      ciągle myślę o wyjeździe...
                      • szalonaburza Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 27.11.09, 00:30
                        Wykup pobyt w hotelu, a jemu powiedz, żeby wynajął mieszkanie w Hurghadzie na
                        czas Twojego pobytu.
                        Możecie spędzać w ten sposób większość czasu ze sobą, a Ty będziesz miała
                        zabezpieczenie w postaci pokoju hotelowego.
                        I broń Boże nie dokładaj się do wynajmu. Jeżeli zapyta Cię o to, powiedz, że Cię
                        na to nie stać, że wyjazd Cię kosztuje i tak już bardzo dużo, a wtedy straci
                        pewnie też zainteresowanie Twoją osobą.
                        • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 27.11.09, 12:42
                          od samego poczatku bylo mowione ze on wynajmuje mieszkanie i jak narazie nigdy
                          nie poprosil mnie o pieniadze, ale nigdy nic nie wiadomo

no i dzieki za rade probuje zorganizowac kolezanki zeby pojechaly ze mna wtedy
                          wrazie czego gdyby np sie nie pojawil na lotnisku lub nagle stalaby sie jakas
                          rodzinna tragedia (tez czytalam o takich przypadkach na forum) zawsze jestem z
                          dziwczynami... no i koszt jest wtedy tez duzo nizszy bo nie doplacam do pokoju
                          jednoosobnowego :)
                      • gabi.sia Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 27.11.09, 06:41
                        Cześć.A moglabys podac namiary na takie portale internetowe?
                        Pozdrawiam.Poszukiwaczka informacji:)
                        • madlik30 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 27.11.09, 10:24
                          Specjall... na 100 % nie znajdziesz hotelu w Hurghadzie, który
                          zakwateruje Egipcjana już nawet pomału biura wycofują się ze
                          sprzedaży lotów czarterowych dla Egipcjan... wiem co o tym bo
                          pracuje w branży turystycznej ;)) Bedzie ciężko ci cos znależć może
                          któreś z Biur niemieckich się zgodzi ale raczej wątpię bo to wymogi
                          nie biura a hotelu. Zostało Ci tu dobrze już poradzone wynajmij
                          sobie singla w hotelu a on niech wynajmie mieszkanie. I PRZEDE
                          WSZYSTKIM nie pac za niego ani za mieszkanie ani za jedzenia ZA
                          NIC !!!! Ewentualnie płac za siebie no bo wiadomo często u nich
                          sytuacja nie ciekawa. Jeśli Twoja miłość mimo,że nie będziesz mu nic
                          sponsorować nadal będzie z Tobą to znaczy ,że może warto temu
                          poświęcić więcej czasu. Jednak może stać się tak jak już tu
                          napisano,że w momencie braku twojego sponsoringu on nie będzie już
                          Tobą zainteresowany ;( Wtedy zwyczajnie potraktuj to jako romas
                          wakacyjny i już broń Boże nie zamęczaj się przez niego- bo nie wart!
                          Oczywiście czekamy na daldzy ciąg historyji i koniecznie napisz już
                          po powrocie. POWODZENIA
                          • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 27.11.09, 12:50
                            madlik30 dzięki za inf znalazłam biuro podroży Sun&Fun oni są skłonni
                            zarezerwować pokój dla Egipcjanina oczywiście z góry zaznaczyli ze oplata jest
                            dużo wyższa, a wiec po przekalkulowaniu takiego wyjazdu 2 pokoje jednoosobowe w
                            tym dla niego droższy w hotelu 4 gwiazdkowym opcja all inclusive -już na last
                            minute wyszło ok 4700 zl stwierdziłam wiec ze to jednak lekka przesada dla
                            gościa którego praktycznie nie znam
                            no i pewnie skończy się ze wykupie hotel a on niech bierze mieszkanie
                        • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 27.11.09, 12:44
                          prosze bardzo:

Muslima.com
                          Shaadi.com
                          Zawag.com

pozdr
    • 2009wa-wa Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 27.11.09, 11:40
      Wez Hotel a z habisiem mozesz sie spotkac w kawiarni lub w
      dyskotece, no i juz rozwiazany problem.
      • madlik30 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 27.11.09, 11:54
        2009wa-wa jeśłi romas w pełni to raczej ich oboje nie zadowoli
        kawiarnia cz dyskoteka...
        • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 27.11.09, 12:58
          dokładnie powiedzmy sobie szczerze jadę tam tylko dla niego a wiec chce spędzać
          z nim dzień i noc :) dlatego ciężko zaplanować taki wyjazd w hotelu z habisiem
          będę mogła się widzie tylko w recepcji podobno dalej nie zostanie wpuszczony,
          czyli wykupię hotel i praktycznie nie będę z tego korzystać.
          nie zdawałam sobie sprawy że tak ciężko będzie zorganizować taki wyjazd ...
          • madlik30 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 27.11.09, 13:05
            I takie właśnie konkretne dziewczyny lubię ;)) Wiem,że to zabrzmi
            dziwnie ale spróbuj pogadac z obsługa na recepcji i ją trochę
            przekupić... Może uda się wpuszczać go do hotelu cichaczem ale to
            oczywiście wiaże się z dodatkowym nakładem finansowym bo za takie
            przysługi od obsługi hotelu trzeba słono płacić.
            Ja myślę,że najlepszym rozwiązaniem jest jednak to mieszkanie w
            mieście jednak z twoim meldunkiem w hotelu w razie gdyby cos ...
            masz gdzie bezpiecznie wrócić !!! A twoje bezpieczeństwo jest jednak
            najważniejsze... Postsram się dziś dokadnie dowiedziec i może uda mi
            się znależć hotel który zgodzi się na zakwaterowanie egipcjanina.
            Pozdr.
            Postarm si w miare szybko odezwać ;)
          • latika101 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 27.11.09, 13:11
            Niech twój chłopak wynajmie mieszaknie w Hurgadzie, przed wyjazdem
            poproś go o adres i zostaw rodzinie namiar na siebie.Nie jestem
            pewna czy dobrze zrozumiałam, chciałaś za niego opłacic hotel?????
            tam kobiety nie płacą za meżczyzn, naprawde nie.Generalnie w
            Hurgadzie jest bardzo bezpiecznie i pary mieszane mieszkajace razem
            to nic dziwnego , ja też wczesniej mieszkałam w prywatnym mieszkanu
            mojego EX i naprawde nikogo to nie szokowało.
            • madlik30 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 27.11.09, 13:20
              Oczywiście nie ma problemu z wynajęciem mieszkania dla pary
              mieszanej tylko chodzi tu również o to,że w razie gdyby coś nie
              wypaliło, coś się " wypaliło" w trakcie bo wiadomo różnie bywa
              dziewczyan musi mieć gdzie wrócić gdy jej egipska miłość powie to
              narazie w połowie pobytu.. Ja wiem,ze to najczarniejszy scenariusz
              ale lepiej się ubezpieczyć z kazdej strony! Niestety zaden hotel
              oficjalnie nie przyjmie was oboje speciall... w hotelu. Wypytałam we
              wszystkich miejscach. W exim tour moga zrobić ci taką rezerwacje ale
              hotelarz może odmówić na miejscu ( może ale nie musi )> Twój chłopak
              jak juz byś wiedziała, który to hotel może sam na własną rękę
              próbowac załatwic sobie tam pokój. To chyba jedyne wyjścia. Fakt
              Hurghada jest bezpieczna tylko ja uważam,że najważniejsze jest
              bezpieczeństwo dziewczyny tam na miejscu bo znam przypadki gdzie
              miłość wygasała w trakcie takiego pobytu bo okazywało się,że
              dziwczyna nie ma na tyle pieniędzy badż chęci by za wszystko
              płacić...a on okazał się jednym z tych oszustów. Oczywiście nie
              szufladkujmy tu nikogo ale przecież różnie bywa...
              • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 27.11.09, 14:44
                madlik30 dzięki za info dokładnie taką samą inf dostałam z eximu mogą
                zarezerwować ale w trakcie zakwaterowania jemu mogą powiedzie do widzenia i nie
                zostanie zakwaterowany także mało to pewne a kasę trzeba wpłacic przed wylotem
                ewentualnie później składa reklamacje ale dokładnej informacji jak takie
                reklamacje są uwzględniane i czy pieniądze są wtedy w 100 % zwrócone nie otrzymałam.
              • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 27.11.09, 14:47
                madlik30 widzę że ty jesteś zorientowana w branży turystycznej może poleciłabyś
                jakiś fajny hotelik w centrum Hurghady Sekali - 4 gwiazdki i opcja all inclusive
                pewnie skończy się na tym że pojedziemy z dziewczynami a on niech wynajmie
                gdzieś obok mieszkanie
              • 2009wa-wa Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 27.11.09, 22:40
                Przyklad z zycia wziete: moja znajoma pojechala do habisia wynajela
                mieszkanie na dwa tygodnie (on jej w tym pomogl oczywiscie on mial
                klucz do mieszkania, pobyli tydzien ze soba i po tygodniu on zniknal
                wraz z kluczem, poza torebka z dokumentami i biletem na przelot(na
                jaj szczescie w nieszczesciu) nic wiecej nie miala, tydzien bez
                dachu nad glowa, jedna noc spala na plazy, gdzie poznala pania z
                Polski ktora udzielila jej pomocy i przygarnela do siebie na
                pozostale 5 dni. Wszystkie rzeczy wraz z walizka pozostaly u
                habisia, rzeczy nie odzyskala byla szczesliwa ze wrocila do domu
                cala i zdrowa, habis milczy zmienil numer komorki i do "widzenia
                zegnaj Gienia".
            • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 27.11.09, 14:40
              tak chciałam zapłacić za hotel - z tym ze on mnie o to nie prosił od razu
              powiedział ze mam przylecieć a on się zajmie wszystkim na miejscu - wynajmie
              mieszkanie, z tym ze to ja wolałam hotel niż nie wiadomo jakie mieszkanie,
              wolałam hotel ze względów bezpieczeństwa, i z wygody wszystko mam na miejscu o
              nic się nie martwię
              jak już szale to na maxa :)
          • szalonaburza Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 27.11.09, 15:08
            Możesz wziąć tani hotel, byleby był. Czasami pełna wycieczka kosztuje mniej niż
            sam przelot.
            A on niech poszuka mieszkania. Teraz może obiecywać Ci cokolwiek, a przylocie
            okaże się, że jest spłukany bo, bo, bo.... a tak by chciał żebyś miała udane
            wakacje, ale za mieszkanie i wyżywienie Ty będziesz musiała zapłacić (z
            nawiązką, o której wiedzieć pewnie nie będziesz).
            Pisałaś wcześniej, że ten facet pracuje w hotelu. To schemat jakim operują
            hotelowi podrywacze. W egipskich realiach o większości kobiet mogą sobie tylko
            pomarzyć, popatrzeć z daleka (choć jak ktoś przyuważy, to dostaną po głowie).
            Ale w hotelach jest dużo turystek, które nie mają pojęcia o tych egipskich
            realiach.
            Dla muzułmanów małżeństwo to jak pójście na randkę. Pieniądze wydane na kobietę
            to inwestycja - bo zwraca im się z nawiązką. Europejki hojne są, szczególnie te
            zakochane.
            • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 27.11.09, 15:21
              czekam na info od madlik30 moze poleci mi jakis fajny hotel w centrum :)
              • madlik30 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 27.11.09, 16:15
                ;)) Speciall... fajne godne polecenia hotele 4 * w centrum to z
                mojego doświadczenia Sea Gull ( jego polecam najbardziej ), La
                Pacha, troszkę kameralniejsza Bella Vista, Sunrise Holidays res ale
                on najsłabszy jest. Wiesz co jeśli myślisz o tym żeby pomieszkiwać w
                wynajętym mieszkaniu to naprawdę nie ma sensu wybierac drogiego
                hotelu. Brac co tańsze i cieszyć się z bycia tam bo przeciez nei do
                Hotelu tam chcesz polecieć ;))) Ja osobiście rezerwowałabym Sea
                Gulla była tam chyba z 10 razy nigdy sie nie rozczarowałam ;))
                • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 27.11.09, 16:34
                  tez zwrocilam uwage na see gula i nawet pokjazywalam go kolezanka - ktore
                  namawiam na wyjazd ale stwierdzily ze to ogromny moloch i wola cos kameralmego,
                  napisz prosze jakie jedzenie rozrywki bo ja pewnie bede sie wymykac z habisiem a
                  one beda siedzialy glownie w hotelu
                  • madlik30 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 27.11.09, 16:45
                    Jak one chcą coś kameralniejszego to Bella Vista ;))
                    Ja uważam,że Sea Gull w pełni zaśługuje na 4 * . Jedzonko dobre nie
                    sposób nudzić się na terenie hotelu. Hotel do najmniejszych nie
                    nalezy ale w środku nie ma się odczucia molochu ;)) hahah Plaża
                    zatokowa myślę,że powinien się Wam podobac jeśłi zależy wam aby
                    hotel był mniejszy no to bella vista lub le pacha nie jest tak duza
                    ja sea gull ;))
                    Aha no to jak koleżanki chca mieć rozrywke na terenie hotelu to
                    raczej weżcie wiekszy hotel , im wiekszy hotel tym wiecej
                    atrakcji ;))
                    • rubio.3 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 27.11.09, 17:34
                      Tez polecam Sea gull , nudzić się tam wieczorami nie sposób. A rzut beretem od
                      hotelu też jest gdzie wyjść. Moloch z zewnątrz ale w środku fajnie i spokojnie
                      można między clubem a resortem się przemieszczać.
                      • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 27.11.09, 23:22
                        no ja tez jestem za sea gullem teraz tylko musze przekonac dziewczyny, no i
                        mysle o jakims malym przetestowaniu mojego habisia czy rzeczywiscie tak bardzo
                        mnie kocha jak twierdzi
                        co o tym myslicie dziewczyny :)
                        jakis maly tescik by sie przydal...
                        • szalonaburza Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 08:18
                          Pierwszy test: zapytaj czego potrzebuje z Polski...
                          • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 10:30
                            o dobry pomysł, myślałam jeszcze o tym żeby wysłać do niego smsa z innego nr od
                            zachwyconej nim dziewczyny która specjalnie dla niego chcę teraz przyjechać do
                            hotelu (on mnie poinf że ma urlop i jest obecnie w Kairze)
                            ogólnie chcę go sprawdzić czy rzeczywiście jest taki zakochany, czy z niego
                            tylko dobry aktor
                            • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 10:32
                              ogólnie dziewczyny znacie jakieś sposoby na takie sprawdzenie - przetestowanie
                              habibka, nie wiem czy z tym smsem się uda on jest dość inteligentny
                              czekam na wasze pomysły no i zaczynam działać
                              • misiek82.1 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 10:53
                                witaj. specjall....poczytaj sobie watek -Z ukochanym pod jednym
                                dachem- tam dziewczyna była w podobnej sytuacji i zobacz jak to sie
                                skonczyło . Moim zdaniem szkoda czasu ,pieniedzy i naszej energi na
                                taka znajomosc ,NIE WARTO sama kiedys dojdziesz do takiego wniosku.
                                • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 11:06
                                  misiek82.1 pewnie masz rację tylko po co czekac skoro mozna sie dowiedziec
                                  teraz, poco czekac az samo przejdzie, skoro mozna sie dowiedziec jakie ktos ma
                                  intencje teraz, skoro twierdzi ze mnie kocha i chce sie ze mna ozenic i ze
                                  nnigdy nie nie zdradzi, inne kobiety go nie interesuja to zobaczymy jak zareaguje

mysle ze w sezonie bylo tyle turystek ze bedzie skolowany nie bedzie wiedzial
                                  ktora i moze polknac haczyk ale jesli jest szczery...
                                  • whitechick Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 11:20
                                    odpuść sobie Egipt, jak Cię stać na wynajęcie hotelu sobie i
                                    habisiowi to leć juz lepiej za ta kasę na Karaiby. tak spytam z
                                    ciekawości co Ty w nim widzisz, czym Cie ujął ten hotelowy pomywacz?
                                    swoją dość inteligencją? co o nim wiesz? pewnie nic, poleciałaś
                                    tylko na jego czułe słówka.i powiem Ci ze wszędzie gdzie nie
                                    pojedziesz takich spotasz na pęczki, a to animator a to kelner a to
                                    sprzatacz, czasem nie obchodzi ich nawet ze jestes z facetem i tak
                                    beda podrywac.i nie tylko egipcjanie;) wystarczy tylko ze dasz im na
                                    to przyzwolenie. szanuj się dziewczyno i odpuśc to sobie bo zostanie
                                    Ci tylko kac moralny.
                                    • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 11:26
                                      nie wiem czym on mnie ujął sama się nad tym zastanawiam po prostu ma to coś w
                                      sobie, za granice wyjeżdżam często czasem kilka razy w roku, w Egipcie nie byłam
                                      pierwszy raz przedtem także inne kraje gdzie można spotkać takich habisi ale
                                      nigdy wcześniej nie wpakowałam się w taki wakacyjny romans, i jadąc teraz do
                                      Egiptu tez nie jechałam z założeniem ze kogoś tam "wyrwę" po prostu stało się
                                      czasu nie cofnę a o nim nie potrafię zapomnieć
                                    • misiek82.1 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 11:32
                                      whitechick napisała:

odpuśc to sobie bo zostanie
                                      > Ci tylko kac moralny.

dokładnie zgadzam sie z tym !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                              • madlik30 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 10:56
                                Speciall..wejdż sobie na stronę o facetach z Tunezji tam jest jeden
                                bardzo ciekawy wątek o tym jak dziewczyna wysyłała do swojego
                                tunezyjskiego faceta sms i maile z 3 różnych tel. o iczywiście jako
                                3 inne dziewczyny. Facet z kazdą kręcił, z jedną chyba tylko niby
                                dla sexu... na koniec przysłał jej wiadomość czy zadzwonił juz nie
                                pamiętam,że on od samego początku wiedział ,że to ona wszystko
                                uknuła i tak się skończyła sprawa. Niestety nie moge sobie
                                przypomniec nazwy wątkum ;( Ale jak mas zczas napewno to tam
                                znajdziesz;) Jaki z tego morał ciężko stwierdzić... Ja myślę,że nie
                                ma co jakoś na siłę czy specjalnie testować, jak kurczaka w
                                hipermarkecie przecież to też człowiek nie koniecznie musiałaś
                                trafic na jednego z "tych ". Jeśli polecisz to zobaczysz jego
                                zachowanie czego będzie od ciebie oczekiwał. Większość związków
                                opiera się tam na ewidentnym wyzysku kobiet z kasy więc myślę,że na
                                to powinnaś zwracać szczególną uwagę ! Miej oczy szeroko
                                otware !
                                • madlik30 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 11:02
                                  Special.. jeszcze kilka słów odnośnie rezerwacji w sun fun... owszem
                                  zrobia Ci rezerw dla Egipcjanina tylko ,ze pamiętaj,że to hotelarz
                                  ma ostatnie zdanie nie Biuro Podróży oni najwyżej jak odmówia
                                  kwatery Egipcjaninowi powiedzą Ci,że masz pisac reklamacje a kasa
                                  tak czy inaczej utopiona na jakiś czas. Potem mogą się zasłaniac
                                  tym,że np Cię informowali,że taka sytuacja może się zdarzyć itp itd
                                  i możesz nie odzyskac całej kwoty...tak czy inaczej zainwestujesz
                                  sporo kasy w tak naprawde niewiadomą! O wiele taniej będzie wynająć
                                  mieszkanie w mieście nawet gdybyś Ty miała za nie zapłacić ( LICZĘ
                                  ŻE NIE !!! )
                                  • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 11:11
                                    madlik30 masz racje z ta rezerwacja to nie pewna sprawa wiec sobie odpuszczę za
                                    jego hacjendę na pewno nie będę płacić jeszcze tak ze mną źle nie jest. Cieszę
                                    się że trafiłam na to forum otworzyło mi oczy na wiele rzeczy o których w ogóle
                                    nie miałam pojęcia, teraz jestem dużo ostrożniejsza, jednak mimo wszystko ciągle
                                    opętana przez niego
                                    poszukam zaraz ten wątek o którym pisałaś wcześniej, chyba jednak się skuszę na
                                    mały teścik habisia, czekam na koleżankę już do mnie jedzie z nowym starterem i
                                    zadziałamy
                                    • madlik30 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 11:22
                                      Speciall , pewnie każdy sposób jest dobry na to żeby sprawdzić
                                      wiarygodność naszego kochanego tylko pamiętaj też czasem same sobie
                                      możemy tym zrobić krzywdę. Jeśli on nawiąże kontakt z tą niby drugą
                                      Ty i bedziesz ewidentnie wiedziała,że to idzie w jednym kierunku daj
                                      sobie z nim spokój odrazu - nie pisz czemu,że go sprawdzałaś czy
                                      stosowałaś dziecinne sztuczki , wyjdz z tego z podniesioną głową .
                                      Bo pewnie jak mu powiesz ze wiesz o niby tej drugiej i takie tam on
                                      zacznie sie bronić może nawet tez powie,że wiedział,że to ty i tez
                                      chciał cie sprawdzić...Ja radzę jeśli to co w/w się zdarzy napisz
                                      krótką wiadomość ,że to koniec czy ze poznałaś kogoś czy coś takiego
                                      nie daj się wplątać w jego tłumaczenia- bo wtedy już nie bedzie
                                      warto! No nic powodzenia. Oczywiście czekam na info w tej sprawie;)
                                      Ja dziś w pracy do 14;00 a potem nie będę miała netu więc w poniedz.
                                      wszystko z ciekawośćią przeczytam. ;) Buziaki
                                      • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 11:31
                                        madlik30 sama nie wiem czy dobrze robię, ale robię starter już uruchomiony
                                        wysyłamy pierwszego smsa
                                    • misiek82.1 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 11:29
                                      specjal... oni znaja takie numery ,które robia im dziewczyny bo ty
                                      nie jestes pierwsza , i nie zawsze daja sie wkrecic nawet jak nie
                                      odpisze tej dziewczynie z nowego numeru to o niczym nie swiadczy.
                                      wiem co pisze przerabiałam to osobiscie i wiem takze ze musisz sama
                                      sie przekonac na własnej skórze. ja nie miałam tyle szczescia co ty
                                      poniewaz na forum trafiłam dopiero po wszystkim ,ty dzieki forum
                                      masz troszke wiedzy .
                                      • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 11:34
                                        misiek82.1 czyli tobie tez po wszystkim odpisał ze wiedział ze to ty, kurde ale
                                        z nich jasnowidze, niby to takie mało inteligentne i nie wykształcone hehe a
                                        jakie przebiegłe

no my już wysłałyśmy pierwszego smsa
                                        • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 11:40
                                          odpisał błyskawicznie - i tu już pierwszy wnerw bo ja czekam na smsa od niego
                                          dość długo
                                          odpisal: jak masz na imię? skąd masz mój nr tel? skąd pochodzisz? nie pamiętam
                                          cię, odp na moje pyt

ale odp i to od razu :(
                                          • madlik30 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 11:43
                                            hmmm niby coś to znaczy ale jeszcze w sumie nic;))No jak juz
                                            zaczęłaś dawaj dalej ;)) Rozłóż na łopatki swojego habibi i juz
                                            zawijaj papiloty na wieczorną imprezę;)) Trzymam kciuki i czekam na
                                            dalsze info !!
                                            • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 11:49
                                              dalszy sms prawie skończony (iny styl pisana niż mój masę byków bez konstrukcji
                                              czasowych, ale na pewno zrozumie o co chodzi :) )
                                              piszemy: mam na imię Katrin, poznaliśmy się w wakacje w hotelu i teraz nie mogę
                                              przestać go zapomnieć dlatego wróciłam specjalnie dla niego. że może mnie nie
                                              pamięta bo spędziliśmy z sobą mało czasu byłam, z mężem. od jego przyjaciela
                                              dostałam nr tel, nie mogę go nigdzie znaleźć w hotelu, no i kiedy mogę go zobaczyć

od razu sprawdzę czy mówił prawdę że ma urlop i jest w Kairze
                                              • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 12:26
                                                habis odp: jest bardzo dociekliwy wypytuje o imię kolegi który dal mi nr, gdzie
                                                się spotkaliśmy, kiedy dokładnie rozmawialiśmy i gdzie bo on mnie nie pamięta

oj dziewczyny nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale mnie to boli, po co on odpisuje
                                                eh.. nie myślałam że jest aż taki łatwy
                                                • madlik30 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 12:30
                                                  Ja myślę,że on chce sprawdzić czy to nie zwyczajna podpucha ( którą
                                                  mu niestety albo stety fundjesz).;)
                                                  Musisz mądrze to rozegrać bo inaczej się skompromitujesz!
                                                  A jak twoja prywatna komóreczka?? dalej milczy !
                                        • misiek82.1 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 11:47
                                          speciallimitededition napisała:

> misiek82.1 czyli tobie tez po wszystkim odpisał ze wiedział ze to
                                          ty, kurde ale
                                          > z nich jasnowidze, niby to takie mało inteligentne i nie
                                          wykształcone hehe a
                                          > jakie przebiegłe
                                          >
                                          to nie sa jasnowidze tylko praktyka moja droga praktyka ,napewno
                                          nie jedna panna zrobiła mu taki numer
                                          > no my już wysłałyśmy pierwszego smsa
                                      • madlik30 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 11:38
                                        Speciall..kochana dziś sobota , weż koleżankę i na imprezę
                                        andrzejkową najlepiej gdzieś wyjdż ;)) Czy na dyskotekę ! Zrób się
                                        na mega bóstwo, może spotkasz kogoś wartego Twojej uwagi i bedziesz
                                        miała możliwość zapomnieć o tamtym. Nie chę tu być wróżką
                                        andrzejkową ;)) haha ale naprawdę takie związki raczej nie mają
                                        przyszłośći! Chcesz być zniewoloną kobietą , uległą bez własnego
                                        zdania??? Bo takich własnie kobiet na codzień potrzebują Egipcjanie!
                                        Chcesz tłumaczyć się po ślubie z każdego odkrytego ubraniem skrawka
                                        twojego ciała??? Chcesz być taką kobietą?? Bojącą się powiedzieć co
                                        myśli??? Posłuchaj naszych rad i daj sobie spokój! Wiem ,że jest Ci
                                        ciężko i tylkó latwo się nam tu to wszystko pisze ale mamy w tym
                                        swój cel !!!
                                        • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 11:43
                                          madlik30 może i imprezka to dobra myśl, tylko od kiedy wróciłam z Egiptu każda
                                          imprezka to niewypał cały czas myślę o nich, wszystkich facetów porównuje do
                                          niego... eh... nigdy więcej takich wakacyjnych zauroczeń, nigdy...
                                          • madlik30 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 11:47
                                            Musisz otworzyć się na innych facetów;)) Ten jeden sms powinien dac
                                            Ci już coś do myślenia. Wiesz,że najlepszym lekarstwem na starą
                                            miłość jest nowa miłość !!! Bedziesz się tylko niepotrzebnie
                                            zadręczać ! Potraktuj to tak jak ja ! Super wakacyjny romans i
                                            tyle ;) Nie mam kaca moralnego ponieważ stwierdziłam,że dając na
                                            wszystko przyzwolenie wiedziałm czego się spodziewać ;) Zrób tak
                                            samo a bedziesz miała spokojniejszą zimę !
                                            • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 11:50
                                              madlik30 jak ty to zrobiłaś że tak szybko zapomniałaś???
                                              • madlik30 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 12:02
                                                Wiesz co ze mną to nie taka długa historia ! Pracuję w branży
                                                turystycznej i trochę wiem jak to wygląda od podszewki dlatego nigdy
                                                nie dawałam się w to wciągnąć. NIGDY do tego roku...i to jeszcze o
                                                zgrozo z ANIMATOREM młodszym o 6 lat !!! O wstydzie haha. Na
                                                szczęście szybko się skończyło i szczerze powiem wyleczyło mnie w
                                                dużym stopniu forum to co pisali ogólnie o wszystkich takich
                                                związkach i kontak z dziewczyną która miała też romans z tym samym
                                                animatorem co ja!Pewnie nie pierwsza i ostatnia Mimo,że na moim
                                                wątku nie dział się praktycznie nic znalazłam tą dziewczynę przez
                                                youtube;) Ona skomentowała hotel w którym byłam a raczej animatorów
                                                więc napisałm jej na priv. I w sumie po kilku mailach z nią przeszło
                                                mi definitywnie ;) Problem w tym,że pewnie wrócę jeszcze nie raz
                                                służbowo do tego hotelu no ale przynajmniej z podniesioną głową ;)
                                                Napisałam mu sms,że dziękuję za ten krótki czas jaki spędziliśmy
                                                razem na wakacjach , że nie ma to najmniejszego sensu i mam
                                                nadziję,że zrozumie.
                                                To był pierwszy i raczej ostatni tego rodzaju romans !Zresztą ja
                                                twierdzę,że związki na odległośc mają marne szanse! ot cała
                                                historia...
                                                • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 12:13
                                                  to rzeczywiście expresowo zakończona sprawa :) ja też sobie tłumaczę że to nie
                                                  ma sensu ale nie potrafię zapomnieć, stąd pomysł żeby go sprawdzi może mi jakoś
                                                  obrzydnie i będę wolna
                                                  • madlik30 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 12:26
                                                    Ja myślę,że poradzisz sobie z tym szybciej niż Ci się wydaje...
                                                    Stwierdzisz,że nie jest on Ciebe wart !!! A tym bardziej,żeby dla
                                                    niego tracić kasę. Wiadomo,nie powinno się wszystkiego mierzyc miarą
                                                    pieniądza ale dlaczego masz potem czuć się wykorzystana. Wiem też,że
                                                    oni w wielu niewygodnych sytuacjach potrafia być bardzo chamscy bo
                                                    tak napradwę ich pojęcie szacunku do kobiet ciut różńi się od
                                                    naszego ;)
                                                    Zresztą najważniejsze !!! Dla nich kobieta godna szacunku takie
                                                    prawdziwego to tak która nie sypia z mężczyzną przed ślubem. I tu
                                                    już jesteśmy ;( na bardzo przegranej pozycji!
                                                  • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 12:30
                                                    madlik30 może i masz rację, już teraz czuję się oszukana takie deklaracje jaki
                                                    mi składał, wielkie wyznania itd a teraz odpisuje na pierwszego lepszego smsa...
                                                    szkoda tylko że te zejście na ziemię tak bardzo boli...
                                                  • madlik30 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 12:34
                                                    Boli i to bardzo!
                                                    Wiem jedno ! W strefie hotelowej nie znajdziesz faceta godnego
                                                    Twojej miłości. Ja w tym roku w Turcji już po swojej przygodzie
                                                    szczególnie przypatrywłam się obsłudze i o zgrozo - wszystko widać
                                                    jak na dłoni tylko trzeba patrzeć pod odpowiednim kątem .Te umizgi
                                                    kobite hihy hahy żenada! Teraz to widzę i wcześneij tez to widziałm
                                                    ale jednak inaczej. Był nawet taki przypadek - mój kolega animator
                                                    obracał na jednym turnusie 3 dziewczyny !!! CZujesz w tym jedną
                                                    nieletnią !!! WIem,że to nie Egipt ale mam odniesienie i widze ,że
                                                    to ten sam rodzaj facetów; Egipt, Tunezja, Turcja !
                                                  • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 12:42
                                                    habis odpisal, nie wiem ale chyba jest bardzo przebiegly i wyczail sprawe:
                                                    odpisał tak
                                                    Katrin naprawde cie nie pamietam, jestem teraz na wakacjach w kairze a moja zona
                                                    jest w polsce i ja nie mysle o tym zeby ja zdradzic poniewaz bardzo ja kocham,
                                                    jesli mnie potrzebujesz to tylko jako przyjaciela ale nic ponad to. ty masz
                                                    jakis problem ktorego ja nie moge rozwiazac. przepraszam za wszytsko, ja szanuja
                                                    ja i moje serce jest teraz z nia, bye

dziewczyny i co w na to, ja juz jestem totalnie zbita z tropu, moze on sie
                                                    domyslil, a moze ma zone w polsce i nie pisze o mnie jestem cala skolowana
                                                  • madlik30 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 12:46
                                                    Kochana jest PEWIEM ,że to ty dlatego tak słodko wszystko opisał aby
                                                    uspic Twoją czujność. W iinym przypadku napisałby zwyczajnie ,ze nie
                                                    jest zainteresowany czy ,że to zwykła pomyłka i tyle !!! czy ty
                                                    dostając takie sms wdawałabyś się w szczegóły odpisując osobie
                                                    której nie znasz ! NIE Speciall... nie daj się wciągnąć BŁAGAM !
                                                  • madlik30 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 12:42
                                                    Nie możemy się też łapać na te ich piękne słówka!!! Kto się chce
                                                    żenić po 2 miesiącach znajomość??? No ja jeszcze w PL takiego nie
                                                    spotkałam ;)) Kto kocha całym sercem w ciągu dwóch tygodni
                                                    znajomośći w wakacje! Kto co chwilę wyznaje miłość nie znając Cię
                                                    tak naprawdę? - ktoś komu uważam zależy na wielu rzeczach ale
                                                    napewno nie na Tobie ;( Przykro mi ale takie jest moje zdanie! Jak
                                                    mój animator pow mi ,że mnie kocha po tyg... to wyśmiałam mu się w
                                                    twarz ale wtedy to było tez miłe i inaczej to odbierałam!
                                                    Wiem jedno miłość taka prawdziwa to również wspólne
                                                    pasje,przeżycia,wspomnienia, wspólna codzienność której niestety nie
                                                    ma! A czy w sms czy mailach pisze co robił w ciągu dnia pyta jak
                                                    tobie minął dzień zna twoje przywyczajenia?? czy tylko pisze,że
                                                    kocha,ze tęskni,ze jestes jedyna itp itd??? Jeśłi tylko to piszę
                                                    wiesz mi Speliall nic dla niego nie znaczysz!
                                                  • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 12:45
                                                    ze mnie kocha napisal mi to po okolo miesiacu, potem czy jajk do niego przyjade
                                                    to czy wyjde za niego czy potrzebuje wiecej czasu, pisze co u niego sie dzieje i
                                                    wypytuje non stop co u mnie czase az za bardzo jest dociekliwy i wrecz mnie to
                                                    drazni

madlik30 czy myslisz ze on sie domyslil ze to ja, ze tak odpisal
                                                  • madlik30 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 12:51
                                                    niestety ale myślę ,że się domyśłił ;( stąd te szczegóły! A spytaj
                                                    się jeszcze jak jego żóna ma na imię !!!! na 100 % napisze twoje, no
                                                    chyba że inne - ale by było
                                                  • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 12:59
                                                    odp1isalysmy ze: mi to nie przeszkadza ze on ma zona bo ja tez mam męża i dla
                                                    mnie to nie problem, oraz kiedy wraca do hotelu bo bardzo chce go jeszcze raz
                                                    zobaczyć, no i że skoro ma żonę tak daleko to musi potrzebować dużo pieniędzy
                                                    żeby się z nią widywać i że mogę mu pomóc
                                                  • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 13:00
                                                    w następnym spytamy o imię
                                                  • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 13:00
                                                    ale też tak sądzę że się domyślił, no i od razu odpisał do nie że co u mnie jak
                                                    się czuje itd przypomniał sobie
                                                  • madlik30 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 13:04
                                                    wiesz co ja to jestem pewna ,że się domyśłił. I wydaje mi się ,że
                                                    troche za szybko chciałaś go wyczuć. Mogłas go delikatnie kokietować
                                                    nawet kilka dni - nie odrazu z grubej rury bo może to go
                                                    naprowadziło na to,że to Ty;) no nie wiem.
                                                    tak czy inaczej nie che sms nie uśpią twojej niepewności
                                                  • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 13:13
                                                    zobaczymy co bedzie dalej...
                                                  • madlik30 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 13:15
                                                    speciall a powiedz co Ty teraz sobie o tym wszystkim myśłisz?
                                                    Uspokoiły Cię te sms-y czy tylko jeszcze bardziej dały do myśłenia ?
                                                  • madlik30 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 13:32
                                                    Ok ja zmykam do domu ;) Niestety mam komputer w naprawie i jestem
                                                    odcięta od świata ;( Zajrzę tu w poniedziałek może Twoja sprawa
                                                    Speciall...jakos ruszy do przodu! Trzymam kciuki !
                                                    Miłego weekendu wszystkim forumowiczom ;)0
                                                  • szalonaburza Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 13:58
                                                    Mógł się domyśleć, bo może w hotelu pracuje krótko i wybiera pomiędzy
                                                    narodowościami, czyli mógł mieć tylko jedną Polkę w tym czasie.
                                                    Na Twoim miejscu byłabym teraz bardziej wylewna jako "ja", chociaż nie
                                                    przyznałabym się, że wysyłałam z innego numeru tel. Tak, żeby on miał pewność,
                                                    że chciałaś go sprawdzić i jesteś uszczęśliwiona.
                                                    I teraz zapytać czy czegoś nie potrzebuje z Polski, bo jest weekend i jedziesz
                                                    na zakupy.
                                                  • misiek82.1 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 14:11
                                                    specjall... oni dobrze wiedza ,ze dziewczyny sprawdzaja ich w ten
                                                    sposób.
                                                  • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 20:04
                                                    szalonaburza masz rację tu trzeba działa na spokojnie i bez emocji, zrobię tak
                                                    jak napisałaś, zobaczymy co sobie zażyczy
                                                  • whitechick Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 14:16
                                                    jesu!niestety takie historie zdażają się często w realu. i co oni
                                                    mogą o nas mysleć jak same siebie nie szanujemy i nie mamy żadnych
                                                    granic i zasad w swoim postępowaniu. jakbyscie siedziały non stop w
                                                    hotelu pełnym atrakcyjnych śniadych facetów to na pewno nie
                                                    myślałybyście rozumem;)ja tam ich rozumiem
                                                  • 2009wa-wa Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 14:31
                                                    Z tym sprawdzaniem to jest bardzo dobry pomysl tylko nie nalezy o
                                                    tym pisac na forum, gdyz jest wielu Egipcjan ktorzy czytaja to
                                                    forum, a trik z SMSami jest bardzo stary.
                                                    Najlepiej mozna faceta sprawdzic nie podajac daty urlopu oraz nazwy
                                                    hotelu, przez zaskoczenie.
                                                  • misiek82.1 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 15:05
                                                    specjall...co słychac w dalszej korespondencji ,dowiedziałas sie jak
                                                    ma na imie zona z polski ?
                                                  • weralive1 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 15:13
                                                    czy ktoś się moze orientuje jak wygląda sprawa zakwaterowania egipcjanina w
                                                    hotelu.w sun fun mozna wykupic opcje osoba lecąca z polski płaci całość a ta na
                                                    dokwaterowanie w egipcie (płaci jakiś 1 tysiąc mniej odliczony jest przelot
                                                    takiej mi udzielono informacji ze nie ma problemu z wykupieniem takiej
                                                    opcji.Domyślam się ze problemem jest to gdy osobą jadaca do hotelu jest kobieta
                                                    i ma byc zakwaterowany do niej egipcjanin ale jak się ma sprawa gdy wycieczke w
                                                    polsce wykupuje facet dla 2 osób pomniejszony o przelot (ok 1tys)i leci na nią
                                                    facet i czy wtedy też jest problem z zakwaterowaniem egipcjanina? 1 pokój dla 2
                                                    facetów.czy ktoś może się orientuje jak to wygląda w praktyce?
                                                  • szalonaburza Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 17:42
                                                    Zależy jakiego Egipcjanina. Jeżeli z dobrej rodziny, zamożnego to nie będzie
                                                    problemu w zakwaterowaniu w jakimkolwiek hotelu. Z tym, że on sobie sam pokój w
                                                    hotelu wynajmie.

Autorka wątku pisała też, że próbowała wynająć dwa osobne pokoje.
                                                  • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 20:09
                                                    nie mam pojęcia ja miałam wielki problem żeby zrobi taką rezerwację i w końcu
                                                    zrezygnowałam z tego pomysłu, wspólny pokój był nie możliwy bo trzeba przedstawi
                                                    orfi lub akt ślubu,
                                                    opcja dwie oddzielne jedynki jest możliwa ale nie masz pewności czy na miejscu
                                                    on zostanie zakwaterowany to zależy już od hotelu i dowiesz się po przylocie
                                                    natomiast jak jest przy opcji dwóch facetów w jednym pokoju - znając Egipcjan to
                                                    też pewnie będzie nie możliwe
    • saretta Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 16:14
      przede wszystkim powinnas poznac jego życie. moim zdaniem powinnaś
      jak najbardziej pojechać do Kairu, zwłaszcza jeżeli Cię zaprasza,
      tam też są hotele. powinnaś zobaczyć prawdziwe zycie twojego habisia
      ale Ty sie boisz ze to nie dla wielkiej pani z miasta
      przyzwyczajonej do luksusów. skoro się boisz to nie traktujesz tego
      poważnie.
      • szalonaburza Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 17:43
        Ale ona jeszcze nie wie, czy chce poznawać jego życie. Najpierw chce poznać jego.
        • saretta Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 18:04
          poznac jego wg Ciebie to się z nim bzykać przez 2 tyg? można i tak
          ale wtedy nie można się nad soba rozczulać. ja nie rozumiem zabardzo
          tego rozgraniczenia: jego i jego życie, nie chodzi przecież o
          poznanie jego żony i dzieci czy tez od razy rodziców choć to mogło
          by być bardzo interesujace zwłaszcza jeśli on sam zaproponuje.
          poznając człowieka warto czasem poznać jego otoczenie a nie tylko
          centymetry jego ciała i nawet jesli by wam nie wyszło to taki wyjazd
          byłby bardziej satysfakcjonujący i pełen nowych doświadczeń.
          niestety, problem jest w tym ze takie wakacyjne panny myslą, ze
          Egipt to all inclusive łącznie z kochankiem, który odda za nie
          życie. a potem płaczą.
          • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 20:26
            saretta po pierwsze jeszcze ze sobą nie spaliśmy co nie znaczy że tego nie
            planuję, i zgadzam się z szalonaburza - najpierw chce poznac jego a nie jego
            rodzinę, ciężko jest mi teraz traktowa ten związek poważnie czas pokaże jak to
            się rozwinie a może i zwinie :) jeszcze przed moim wyjazdem,
            saretta jeżeli uważasz że wakacyjne zauroczenie jest na tyle poważne iż trzeba
            poznawać jego rodzinę i otoczenie, to jest to twoje podejście ja takiej potrzeby
            nie czuję
            a i bardzo lubię opcje all inclusive
            • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 21:24
              moj habis wkoncu odpisal po dlugim milczeniu (niestety imienia zony nie podal)
              pisze:
              Katrin co ty sobie myslisz? ja nie chce od ciebie zadnych pieniedzy, nie
              potrzebuje tego ani innych rzeczy. chcę żebyś mnie szanowala, jesli znasz mnie
              naprawde. Kto ci dal moj nr tel

no i teraz to juz nie wiem czy jest sens cos jeszcze odpisywac
              • rubio.3 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 22:08

> moj habis wkoncu odpisal po dlugim milczeniu (niestety imienia zony nie podal)
                > pisze:
                > Katrin co ty sobie myslisz? ja nie chce od ciebie zadnych pieniedzy, nie
                > potrzebuje tego ani innych rzeczy. chcę żebyś mnie szanowala, jesli znasz mnie
                > naprawde. Kto ci dal moj nr tel
                >
                > no i teraz to juz nie wiem czy jest sens cos jeszcze odpisywac
                Według mnie nie ma sensu ta korespondencja. Ani Ci teraz do niego bliżej ani
                dalej. Na nie jest to , że ciągnie rozmowę nawet nie zobowiązująco, na tak że
                powiedział o żonie w Polsce, być może Ciebie miał na myśli , z kobitą której nie
                jarzy nie musi o jej imieniu rozmawiać. Postaw wszystko na jedną kartę stracisz
                relatywnie nie wiele a właściwie nic, bo jak coś to masz koleżanki pod ręką ,
                bankowo dobrze się będziecie bawić, nawet w disco faraon w sea gullu. A reszta
                jest niewiadomą dla nas wszystkich. Powodzenia i udanej zabawy . Ale Ci
                zazdroszczę, że się wybieracie ja dopiero kwiecień. Buziaki
              • ntvdm Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 21.12.09, 12:27
                Witam,
                od jakiegoś czasu śledzę ten wątek i szczerze powiem trochę mnie
                dziwi to co tutaj piszecie. Nie chcę tutaj oczywiście nikogo oceniać
                ale uważam że Saretta ma rację - albo ci na nim zależy albo nie,
                albo traktujesz go poważnie albo się bawisz - to ty sama musisz
                zdecydować czego chcesz, twoje życie - twój wybór. Skoro uważasz, że
                lepiej coś zrobić a potem żałować niż odwrotnie - na co więc
                czekasz? Słuchaj głosu serca.
                Uważam, że pisanie smsa i podawaniem się za kogoś innego było głupim
                pomysłem, myślę że on odpisuje tylko i wyłącznie z grzeczności,
                ewentualnie z ciekawości.
                Oczywiscie nie powinnaś mu bezgranicznie ufać, jeszcze nie, ale ty
                przeginasz w drugą stronę - ciągle dopatrujesz się jakiś kłamstw z
                jego strony. (Nie wiem dlaczego Polacy to taki podejrzliwy naród?).
                Jeżeli nie masz męża, dzieci ani żadnych innych zobowiązań...jedź.
                Jedź i się przekonaj. Zaufaj sobie.
                Pozdrawiam i życzę powodzenia :-)
                • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 22.12.09, 20:51
                  ntvdm dziekuje, masz duzo racji jestem za bardzo podejrzliwa
      • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 28.11.09, 20:17
        oczywiście że się boję poznalam faceta na wakacjach i mam jechać i zamieszkać z
        jego rodzina, nie nie nie... taka opcja byłaby krępująca dla mnie tu w Polsce, a
        co dopiero tam. poza tym Hurghada jest bardziej cywilizowana a Kair wydaje mi
        się pełen tubylców. Poza tym jak o tym rozmawialiśmy to mój habiś od razu mi
        powiedział że jak przyjadę to żebym zabrała ze sobą inne rzeczy inne w sensie
        bardziej zakrywające ciało, bo u nich na ulicach nie będę mogła chodzi tak
        ubrana jak w hotelu, on sam mi powiedział że to jest inny świat i on nie wiem
        czy chodząc tak ubrana po ulicy, czy będzie w stanie mnie ochronić...
        także gdy to usłyszałam od razu pomysł Kairu przestał istnieć.. choć mój habiś
        wielokrotnie namawia mnie do przyjazdu, twierdzi że bardzo chciałby żebym
        poznała jego rodzinę z tym że ja nie wiem czy tego bym chciała :)
        • madlik30 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 30.11.09, 12:32
          Witam
          Po weekendzie ;) musiałam trochę nadrobić bo ja widzę troche się tu
          dziąło;) Speciall... ja również nie pisałabym się na jakieś
          mieszkanie z jego rodziną ! Nie znasz kraju, ludzi, kultury. Dbaj
          przede wszystkim o swoje bezpieczeństwo i nie ma co bezgranicznie
          ufac takiemu facetowi nawet jak Ci proponuje mieszkanie z rodzicami.
          Rodzice wiesz mogą też ( jeśłi to biedna rodzina) widziec w tobie
          europejce szanse na lepsze życie dla syna i tak Cię " pokochają" ze
          jeszcze trudniej będzie Ci na to wszystko patrzeć racjonalnie !!!
          To,że nie spałaś jeszcze z tym facetem to jedynie na plus bo jak już
          pisąłam dla nich kobieta sypiająca z facetem przed śłubem nie ma
          poszanowania! Jełśi chcesz wiązać z nim przyszłość taka poważną to
          radzę nie sypiać z nim do dnia śłubu. Wiem , wiem to daleka
          przyszłośc ale tak u nich niestety jest! Jesli chcesz przeżyć fajny
          romans to jak najbardziej tylkomusisz liczyć się z tym, przecież
          może to nie przetrwa. A odnośnie tego ,że już prosił cie o inne
          ubrania w celu skromniejszego ubrania to syngał,że potem może być
          już tylko coraz bardziej wymagający, teraz owszem to forma prośby
          niby o twoje bezpieczeństwo , ale potem będzie coraz gorzej. Jeśli
          juz teraz Ci to nie odpowiada Speciall daj spokój z miłością i baw
          się zyciem ;))) buziali no i powodzenia
          • 2009wa-wa Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 30.11.09, 14:11
            madlik30 masz 100% racje trzeba najpierw poznac jego zamiary, oraz
            imie zony z Polski ha ha ha.....
            • madlik30 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 30.11.09, 14:34
              2009wa-wa ciężko będzie poznac to imię bo to przebiegłe liski są ;))
              hahaha ale Speciall... uważam,że powinnaś naprawdę dać sobie spokój
              skoro masz jakiekolwiek wątpliwości i postanowiłaś sprawdzać go na
              początku znajomości! Załóż sobie najlepiej dwie rzeczy! Albo
              przeżywasz super przygodę i jedziesz na żywioł, romasujesz na całego
              i potem miło wspominasz do końca życia albo odmawiasz sobie wielu
              rzeczy i starasz się stworzyć stały związek ( o ile facet jest tego
              wart). Pisząc odmawiasz mam na myśli - oczywiście sexu nawet jak
              bedzie nalegał oraz swojego ja , bo przeciez juz teraz sugerował
              zmiane stylu ubierania. Niestety musisz sama wybrać ;)
              • soni-a121 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 30.11.09, 15:33
                Jak byłam w Sharm, poznałam dziewczynę ,na początku myślałam że to
                hostessa z Rosji, pracowała w C.N. później okazało się że, nie jest
                z Rosji, tylko z Czech i to jest jej „normalna” praca(biurowa) ,
                chodziła normalnie ubrana ,spodenki i T-shirt. Istotną rzeczą jest
                to, że tak jak większość tu dziewczyn zakochała się na wakacjach w
                habisiu, a teraz są już po ślubie. Nie dość że pracuje w zasadzie
                z samymi mężczyznami ( bez męża) to jeszcze nie chodziła specjalnie
                zakryta.
                Hmmm czyżby jakaś nadzieja ................. ?
                • madlik30 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 30.11.09, 17:09
                  Wyjątki się zdarzają jak najbardziej !!! Ale jest ich mało i
                  uważam ,że lepiej się ubezpieczyc niz potem płakac w poduszkę...
                  Nadzieja jest ale myśłę,że mała...
                • szalonaburza Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 30.11.09, 17:28
                  Ale z pewnością mąż na początku nie mówił jej jaką garderobę do Egiptu ma ze
                  sobą przywieźć. Widocznie miała farta i trafiła na bardziej open minded guy.
                  • madlik30 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 30.11.09, 17:40
                    Tez tak uważam a tu Speciall na dzień dobry ma powiedziane,że ma
                    zabrac ze sobą jakieś inne ubrania...a to juz o czymś świadczy !
                    • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 30.11.09, 21:24
                      zacznę od smsow na 100% moj habis wyczail temat bo napisal moje imie i pozatym
                      strasznie zaczal sie wypytywac o nr pokoju w ktorym jest, po co mi imie jego
                      zony itd... takze dalam sobie z tym spokoj
                      zobaczymy jeszce pozniej co odpowie jak zapytam przed wyjazdem czy czegos nie
                      potrzebuje z Polski :)
          • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 30.11.09, 21:29
            madlik30 potraktuje to raczej jako przelotny romans wątpię że byłoby z tego coś
            więcej ta odległość nie wróży dobrze związkom poza tym już teraz zastanawiam się
            czy on jest szczery czy nie poznał jakiejś innej itd.. a co dopiero byłoby potem...
            jeśli pojadę do niego to z założeniem że będzie to fajna przygoda, tylko czasem
            zastanawiam się nad tym: a co będzie jeśli po powrocie naprawdę się w nim
            zakocham, trochę mnie to przeraża..
            • soni-a121 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 01.12.09, 08:59
              a co będzie jeśli po powrocie naprawdę się w nim
              > zakocham, trochę mnie to przeraża..

Wrócisz zakochana jak nic !! ............., mogę się założyć.
              Chyba że na miejscu okaże się draniem ......
              • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 01.12.09, 11:50
                ... albo jeszcze przed wyjazdem ...
              • latika101 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 02.12.09, 12:12
                Specjal , zanim wybrałam sie drugi raz do mojego habisa , tez
                wydawał mi sie kryształowy. Naprawdę sie przygotwałam. Ja miałam
                mase watpliwosci , wiek i takie tam , ale on potrafił mnie
                przekonanć. Róznica wieku dla niego to nie problem , jemu to nie
                przyszkadza , młodo wygldam, jestem niezależna , cudownie on lubi
                samodzielne kobiety. Pisał , tęsknił .. tyle ,że nie tylko do mnie i
                dla niego to nie było nic dziwnego , jak to tłumaczył miał
                koleżanki, taki było koleżeński chłopak. Nie chcaił pieniędzy , ale
                mieszkanie z nim kolejny raz to było koszmar , ciągłe FOCHY. Czy
                ktoś juz napisał ,że oni mają narodową skłonność do obrażania się.
                A obrazić Ich bardzo łatwo. Są okropnie zazrośni. Przelotne
                spojrzenie na kelenra w barze - Foch i scena zazdrości. Na poczatku
                to było nawet zabawne potem juz nie. To ,że chłopak mówi teraz
                wszytko co chcesz usłyszeć , naprawde nic nie znaczy, u nich wszytko
                się może zmienić z dnia na dzien , a Ty nie bedziesz wiedziała
                czemu. ja do teraz sobie nie mogę wybaczyc ,jak mogłam sie tak dać
                omotać i robić wszytko pod jego dyktndo.
            • madlik30 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 01.12.09, 09:39
              Speciall... dobrze,ze podchodzisz do tego chłodniej ;))Pewnie moze
              zdarzyc się tak,że po tym pobycie zakochasz się po uszy bo on
              napewno będzie cię tam na rękach nosił i będziesz miała wiekszy
              kłopot... Postaraj się podejść do tego z dystansem bo czekać cię
              będzie ciezka zima ;)) Wiesz choć przeciez nie jest powiedziane ,że
              Wam się nie uda ;) Ja jednak na Twom miejscu nie angazowałabym się
              za bardzo - dla twoje dobra. Miłego dnia
              • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 01.12.09, 11:53
                te smsy może nie dały jednoznacznej odpowiedzi że jest oszustem, ale na 90%
                domyślił się że go sprawdzam bo dlaczego miałby się tłumaczyć osobie której nie
                zna, że ma żonę w Polsce i od razu napisał moje imię... widzę że jest bardzo
                przebiegły nie mam tu 100% pewności że jest oszustem i chce mnie wykorzystać ale
                te odpowiedzi na moje smsy trochę mnie otrzeźwiły
                • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 01.12.09, 12:04
                  za jakiś czas spytam go co potrzebuje z Polski bo przed wylotem (choć wylot i
                  tak planuje po Nowym Roku) jadę na zakupy no i zobaczymy...
                  chociaż do tej pory nigdy o nic mnie nie prosił, zapraszał mnie do Kairu i do
                  Hurghady gdzie zadeklarował że wynajmie mieszkanie i nie będę musiała się niczym
                  martwic. czyli w sprawach materialnych jak na razie niczego nie żądał, jeśli
                  chodzi o sex to też nie był nachalny chociaż było parę okazji podczas mojego
                  pobytu nie próbował ich wykorzystać, pełna kultura...
                  po historiach dziewczyn opisanych na forum we wszystkim dopatruję się tego że on
                  coś może kombinować, że jednak chce mnie wykorzystać i może to robi delikatnie i
                  z wyczuciem, tak jak rozegrał sprawę smsow po mistrzowsku, napisał to co
                  dokładnie chciałabym usłyszeć...
                  ...jeden wielki mętlik w głowie, i powiem wam że trochę ochłonęłam i staram się
                  kontrolować emocje i uczucia jednak nie potrafię zapomnieć i zerwać jest
                  znajomości z dnia na dzień...
                  • ann232a Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 01.12.09, 12:24
                    Special
                    Zaczelam czytac Twoj watek,fajnie ze chcesz sie dobrze przygotowac do wyjazdu i
                    zakladasz kazda ewentualnosc. Zadko to sie zdarza dziewczyna.
                    Madlik30 dobrze ci radzi. Widac, ze wie co pisze.
                    Badz ostrozna i nie ufaj mu, z nimi jak sama wiesz bywa roznie. Z drugiej jednak
                    strony nie mozna przyczepiac kazdemu tej samej latki.
                    Ja sie sparzylam, ale nie zaluje. Jestem bogatrza w doswiadczenia.
                    • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 01.12.09, 12:33
                      gdyby nie to forum, to na pewno byłabym ślepo zakochana i świata nie widziała
                      poza nim, pamiętam pierwszy miesiąc po przyjeździe chodziłam jak w amoku żyłam
                      tylko od rozmowy z nim.. teraz podchodzę do wszystkiego inaczej, jednakże nie
                      tak łatwo wymazać go sobie z głowy :)
                      pewnie pojadę do niego bo inaczej całe życie bym żałowała że tego nie zrobiłam i
                      myślałaby co by było gdyby...
                      • soni-a121 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 01.12.09, 12:47
                        jedz, ja też wychodzę z tego założenia lepiej żałować tego co się
                        zrobiło niż tego czego się nie zrobiło :-)
                        Ja pojechałam "naga" w doświadczeniach nawet po raz drugi a Ty
                        jesteś bogatsza , więc miej się na baczności. Może się Wam uda.
                        Ja teraz do zestawu podręcznego tj. maski i rurki biorę KRUCYFIKS na
                        te czorty :-)

• madlik30 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 01.12.09, 13:24
                          Special... może okazac się,że po Nowym Roku nie bedzie Cię tam już
                          tak bardzo ciągnęło. MOże spróbuj ograniczyc też korespondencję z
                          nim - może Ci samo przejdzie. Uwazam,że jak chcesz jechać i przezyć
                          coś fajnego to - jedż oczywiście z odpowiednim nastawieniem ale
                          chyba najzdrowiej dla Ciebie byłoby ochłonać zupełnie;)) Wiesz jak
                          to się mówi co ma być to bedzie;) Najważniejsze żebyś pamiętała o
                          swoim bezpieczeństwie i nie dałą się wykorzystywać ;) Reszta może
                          być dobrą zabawą ! Fajnie ,że zajrzałaś na to forum i bierzesz do
                          siebie nasze rady ;) Przynajmniej człowieknie na marne cierpiał ;))
                          hihihi oczywiście nie na naszych błędach się nauczysz musisz sama
                          swoje przeżyć ale raz jeszcze powtarzam - Bezpieczeństwo i
                          chłodniejsze podejśćie NAJWAŻNIEJSZE !!!
                        • bluemalina Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 01.12.09, 13:29
                          Witaj Speciall...
                          Przeczytałam wątek w całości.
                          Chciałabym Ci zadać jedno w sumie istotne pytanie. Czy dowiadywałaś się jak
                          wygląda życie w Egipcie? Jak wygląda od strony "kuchni" i widzisz swoja
                          przyszłość i mieszkanie w Egipcie? Wiem, że teraz tego nie planujesz, nie masz
                          takich zamiarów...poznałaś chłopaka i chciałabyś do niego polecieć, bliżej go
                          poznać, ale powiem Ci coś: ja miałam dokładnie tak samo, kilka lat temu, nic
                          mnie nie obchodziło, ważne było dla mnie po prostu go znowu zobaczyć. Też
                          sprawdzałam go na różne sposoby, wydawał się być szczerym, nie odpowiadał na
                          smsy od nieznajomej, nie czatował z innymi a nawet jak kolezanka do niego
                          napisała w momencie naszej rozmowy na yahoo od razu mi powiedzial, ze ktos do
                          niego pisze nawet powiedział o jakim nicku. I tak brnełam w ten związek tak
                          odegły tak wydawałoby sie nie do spełnienia. Podobało mi się to, bo co dalekie i
                          prawie nie do zrealizowania bardziej pociąga, jak zakazane jabkło na drzewie-
                          najlepiej smakuje. PO czasie dopiero zaczełam myśleć jak będzie wyglądamo moje
                          życie tam, musiałabym na poczatek zostawić wszystko co mam tutaj w Polsce, co
                          osiągnełam, studia, znajomi, rodzina. Zaczęłam się zastanawiać co jest dla mnie
                          najważniejsze. Czy on i nasza miłość( której być może nawet nie było, bo jak
                          można kochać kogoś po tak niedługiej znajomości?) czy to wszystko ma sens,
                          widziałam po jego zachowaniu i tym co do mnie mowi ze moje zycie sie zmieni, nie
                          chciałam tak. A jak prosiłam zebysmy zamieszkami w Polsce to nie było o tym
                          mowy, bo przecież on nie będzie Panem u siebie.
                          Poczatki na prawde byly sodkie, zakochiwałam się bez opamiętania, i dopiero
                          potem zaczynalam myslec co dalej.
                          Dlatego speciall zastanow się do czego chcesz doprowadzic spotkaniem z nim i
                          ewentualnym zwiazkiem w przyszlosci? Ja pojechalam zeby go zobaczyc spotkac i
                          bylo jeszcze gorzej po takim spotkaniu, chcialam rzucic wszystko tutaj i
                          bezgranicznie sie mu oddac, ale oni tego nie doceniaja.
                          Jak bedziesz chciala to polecisz, ale potraktuj to jak zabawe, traktuj go i cala
                          sytuacje z dystansem. Ja jakbym nie poleciala to zalowalabym do konca zycia, ale
                          polecialam i tez załuje bo niepotrzebnie przez nastepny rok bilam sie z myslami.

3mam kciuki za Ciebie
                          • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 01.12.09, 21:20
                            właśnie to jest to rozdarcie tak źle i tak nie dobrze. ja o życiu w Egipcie w
                            ogóle nie myślę, czytam dużo, żeby pozna jego kulturę i religię jeśli czegoś nie
                            rozumiem to rozmawiamy o tym on mi to tłumaczy, jednak sam czasem stwierdza że
                            reguły w jego kraju są dziwne i absurdalne a wręcz zakłamane (chodzi tu o zakaz
                            sexu przed ślubem)
                            od razu mu powiedziałam że nie zamierzam żyć w Egipcie, owszem podoba mi się
                            jego kraj ale tylko na wakacje nie wyobrażam sobie tam życia, on oczywiście może
                            mieszka w Polsce :) to dla niego żadny problem że nie zna języka i itd :)
                            staram się myśleć o wszystkim realnie... staram się :)
                        • asia19l Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 01.12.09, 13:50
                          Witaj.
                          Powinnaś jak najbardziej jechać żeby przekonac się jak jest.
                          Zdecydowanie polecam hotel, a on niech zamartwi sie o mieszkanie.
                          Dobrze bedzie takze jesli na noce bedziesz wracała do swojego
                          hotelowego pokoju...w ciagu dnia czas spędzajcie razem, plażujcie,
                          gotujcie obiadki wspólnie, duzo rozmawiajcie, ale nie daj się karmić
                          miłymi słówkami i nie pozwól aby Ci słodził. Staraj sie być
                          powściagliwa i troche nieczuła...
                          Co napisałam wyżej jest moim doswiatczeniem i nie wyszłam na tym zle.
                          Cd. wizyty u jego rodziny, myśle, że to dobry pomysł...wiesz my w
                          Europie zyjemy wg. innych standardów, warto wiec sprawdzic czy
                          ichniejsze standardy Tobie odpowiadają, myśle że też kiedy sie widzi
                          kogoś w jego normalnym środowisku oczka się szerzej otwierają...w
                          kurorcie wszystko wydaje się piękniejsze.
                          To, że wspomniał o innej garderobie jeszcze o niczym złym nie
                          świadczy...Wiesz jak masz rekawki czy dłuzsze spodnie czy sukienke
                          bardzie wtapiasz sie tłum... A wierz mi, że jedynie na początu jest
                          miło jak się za Tobą na ulicy oglądają...potem juz nie...

Masz jeszcze sporo czasu do wyjazdu, wiec wszystko napewno sobie
                          poukładasz...

Pozdrawiam, Asia
                          • jasneniebo Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 01.12.09, 14:36
                            Nie będę się odnosiła do kwestii wyjazdu, to Twoja decyzja. Natomiast
                            zdecydowanie hotel - gwarantujący niezależność oraz ubranie : ta jak będziesz
                            się ubierała( sugestia słuszna) pozwoli Ci na swobodę poruszania się i zapewni
                            minimum spokoju.
                            Pozdrawiam
                        • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 01.12.09, 21:10
                          soni-a121 niezła jesteś rozbawiłaś mnie pozdrawiam :)
                          • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 01.12.09, 21:27
                            dziewczyny dziś rozmawiałam z moim habisiem powiedział że ma wspaniałe wieści i
                            że w ogóle jest taki szczęśliwy - zmienił pracę i będzie teraz pracował w firmie
                            w Kairze jakiej dokładnie jeszcze nie wiem ale powinnam by szczęśliwa bo nie
                            będzie już pracował w hotelu i nie będzie już widywał turystek - czyli jednym
                            słowem mogę czuć się uspokojona :)
                            no i koniecznie powinnam przyjechać do Kairu pozna jego rodzinę i jego codzienne
                            życie
                            nic z tego... powiedziałam że na nasze pierwsze spotkanie chcę przyjechać do
                            Hurghady, powiedział że będzie jak chcę ale czy mogę mieć pewność że teraz nie
                            pracując tam przyjedzie tyle kilometrów żeby się ze mną spotkać
                            jednym słowem habisie są nieprzewidywalni, w jeden dzień może się wszystko zmienić
                            • misiek82.1 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 01.12.09, 22:12
                              Specjall..dokładnie rok temu miałam ten sam problem co
                              Ty .Pojechałam bo on tak pieknie mnie prosił i usychał tam
                              bezemnie .To był najgorszy urlop w moim zyciu ,płakałam przez cały
                              urlop,ale nie załuje ze pojechałam bo do konca zycia zastanawiałabym
                              sie ,a tak przeszło mi wszystko po powrocie.Słuszna decyzja było
                              kupienie sobie hotelu chociaz mój były habis miał swoje mieszkanie,i
                              zle zrobiłam ze pojechałam sama poniewaz cały urlop byłam sama w
                              hotelu .
                              • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 02.12.09, 16:33
                                misiek82.1 co się stało nie przyszedł czy jakaś inna tragedia, w ogóle to nie
                                wiem czy zaóważyłyście habisie mają ciągle problemy jak to w rodzinie ktoś nie
                                choruje to w pracy mają jakieś stresy non stop coś nei tak... zwariowa można
                                • misiek82.1 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 02.12.09, 18:16

> misiek82.1 co się stało nie przyszedł czy jakaś inna tragedia,

Przyszedł i nie stała sie zadna tragedia tylko całkowicie mielismy
                                  odmienne wyobrazenie o tym spotkaniu ,totalne nie zrozumienie
                                  sie ,teraz wiem dlaczego, wtedy nie miałam pojecia o co naprawde
                                  chodzi .Ja chciałam spotkac sie ,pobyc razem ,mysle ,ze wszystkie
                                  tego chcemy jadac na takie spotkanie . On natomiast wciagał mnie do
                                  sklepów wybierał sobie ubrania i mówił zebym zapłaciła,bo on nie ma
                                  przy sobie kasy.... i tu była jakas wymówka .Raz dałam sie naciagnac
                                  a pózniej jak odmawiałam zapłaty to sie obrazał ,był zły nie odzywał
                                  sie do mnie, ogólnie koszmar .
                            • 2009wa-wa Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 01.12.09, 23:06
                              Jezeli habis nie pracuje w Hurghadzie ,nie moze przyjechac do H gdyz
                              przy najblizszej kontroli policji zostanie aresztowany, tylko osoby
                              pracujace w H no i mieszkancy, moga przebywac w tym miescie,
                              ostatnio nasilily sie kontrole policji, widzialam na wlasne oczy jak
                              obok sklepu Abu Ashara aresztowali facetow ktorzy nie mieli
                              zezwolenia na pobyt.
                              • zulus1230 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 02.12.09, 07:04
                                Bez przesady z tą policją. Mój mąż nidgy nie pracował w HRG,ale
                                jakiś kumpel załatwił mu karte, że pracuje w hotelu (nie ma tam
                                żadnych dat) i na tej karcie już parę lat jeździ do Hrg. Żadnych
                                problemów, więc jak chłopak autorki pracował i ma jakąś karte czy
                                cos to też raczej nie będzie miał żadnych problemów.
                                • 2009wa-wa Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 02.12.09, 07:33
                                  zulus1230 napisała:

> Bez przesady z tą policją. Mój mąż nidgy nie pracował w HRG,ale
                                  > jakiś kumpel załatwił mu karte, że pracuje w hotelu (nie ma tam
                                  > żadnych dat) i na tej karcie już parę lat jeździ do Hrg. Żadnych
                                  > problemów, więc jak chłopak autorki pracował i ma jakąś karte czy
                                  > cos to też raczej nie będzie miał żadnych problemów.
                                  To nie przesada to szczera prawda i rzeczywistosc zycia w Egipcie,
                                  bez zezwolenia ani rusz, taka karta jest wazna tylko 3 miesiace i
                                  jezeli ktos nie mieszka i nie pracuje w H nie dostanie przedluzenia.
                                  • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 02.12.09, 16:36
                                    zgadzam się z zulus1230 dla chcącego nic trudnego i jak będzie chciał to coś
                                    wykombinuje i przyjedzie już oni znają różne sposoby żeby obejść te swoje zakazy
                                    :) a nawet jeśli nie to skoro karta taka jest ważna 3 miesiące to jeszcze się
                                    załapie na mój przyjazd :)
                                    • madlik30 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 02.12.09, 17:51
                                      tak samo jak znają sposoby na rozkochanie w sobie kobiety, zwodzenie
                                      jej i oczywiście masę sposobów na wyłudzenie kasy !
                                      Speciall trzymam kciuki aby Tobie się udało ;)) Pamietaj bedę to
                                      powtarzać w kółko - Bezpieczeństwo i odpowiednie nastawienie ;))(
                                      najlepiej na zabawe ) pozdrawiam
                                      • casy15 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 02.12.09, 18:53
                                        Speciall leć, baw się dobrze ale uważaj na siebie i myśl przede wszystkim o
                                        sobie i swoim bezpieczeństwie. I proszę zamieszkaj w hotelu...tak abyś w razie
                                        nieudanego spotkania z habisiem resztę czasu mogła spędzić z koleżankami
                                        rozkoszując się nocnym życiem Hurgady. A tak poza tym myśl tam cały czas głową a
                                        nie endorfią- której poziom Ci na pewno wzrośnie ...oczywiście ze szczęścia;) A
                                        tak w ogóle zazdroszczę Ci my lecimy dopiero w lutym. Masakra jak ja tu w Polsce
                                        bez ciepełka i słoneczka wytrzymam tak długo?
                                      • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 02.12.09, 21:22
                                        madlik30 jeśli pojadę to tylko do hotelu, to jucz postanowione :) natomiast
                                        chciałam napisać że może odnalazłam mojego habisia tu na forum teraz czekam
                                        tylko na fotki żeby mieć 100 % pewności że to ten

no i jeszcze nie wiedziałam że oni mają takie trudności z przemieszczaniem się
                                        wewnątrz własnego kraju, dramat!!!
                                        • soni-a121 speciall 03.12.09, 08:50
                                          Speciall to "Ten" habiś???
                                          Wciągnął mnie Twój wątek jak brazylijski serial, daj znać.

• zulus1230 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 03.12.09, 06:46
                                    Chyba jednak nie znasz aż tak dobrze tego złego (jak wszędzie
                                    twierdzisz) Egiptu jak to wszystkim chcesz udowodnić.
                                    Ja nie pisze, że o czymś słyszałam, tylko co widzialam na własne
                                    oczy.
                                    Teraz jak byliśmy w Egipcie i pare razy wyjeżdżaliśmy z Hrg to nadal
                                    przy powrocie mąż pokazywał tą samą kartę i wszystko było ok. Ja nie
                                    wiem jak inne takie karty wyglądają ale na jego nie ma żadnych dat.
                                    • madlik30 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 03.12.09, 10:05
                                      Speciall...czekam jak kura na grzędzie na info czy to ten sam
                                      habiś????
                                      • casy15 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 03.12.09, 12:34
                                        Ja również czekam...w nocy przecież przesłałam Speciall zdjęcia. Mam nadzieję,
                                        że dotarły. Ale i tak myślę, że to dwaj różni faceci. Aha mój się wczoraj
                                        odezwał o 1:34 w nocy. Ma facet właściwe wyczucie czasu. Myślałam, że mój ślubny
                                        go zabije...i ja też.
                                        • madlik30 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 03.12.09, 13:18
                                          ło Casy15 widzę,że u Ciebie ciekawie się dzieje. A coś na temat
                                          pisania nocnych sms-ów coś wiem ;)) Maja faeci wyczucie czasu co
                                          nie ?
                                          No wiesz nawet jeśli to dwaj różńi faceci lepiej sprawdzić dwa razy
                                          w końcu speciall ma jeszcze wszystko przed sobą ;) Pozdr.
                                          • casy15 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 03.12.09, 13:34
                                            W sumie tak...życie zaczyna się po trzydziestce:) A tak w ogóle czy ci faceci
                                            czytają co do nich piszemy. Wiem, że mój angielski jest jaki jest, ale wyraźnie
                                            napisałam, że do Hurgady przyjedziemy w lutym, bo podobno na 30grudnia nie ma
                                            już miejsc w samolotach i do zobaczenia w lutym a on mi na to w środku nocy że
                                            byłby szczęśliwy gdybyśmy przylecieli na Sylwestra... bo w Prima jest wtedy
                                            super impreza. Urwał się z choinki czy co?
                                            • madlik30 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 03.12.09, 13:44
                                              Może bidny tak się ucieszył,że napisałaś że nie dokońca zrozumiał
                                              treść wiadomośći;) Nie wiem o jaki hotel ci chodzi i na jak długo
                                              ale exim i alfa star maja miejsca na 2 tyg;)) Ale tak z drugiej
                                              strony po co tak przepłacac za sylwestra jak do lutego nie daleko ;)
                                              • casy15 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 03.12.09, 13:55
                                                No właśnie i tak stwierdziliśmy, że wolimy pobawić się w znanym i fajnym
                                                towarzystwie w Polsce niż z nieznanym tam za o wiele większą kasę ... A tak w
                                                ogóle to my latamy z eximem, chcieliśmy do Prima Life albo innego z 5* w
                                                Hurgadzie na 7 dni wyskoczyć, pobalować, zaszaleć, i grzecznie wrócić do domu...
                                                • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 03.12.09, 15:06
                                                  dziewczyny przed chwilą oglądałam zdjęcia to nie ten, już mi się nie zgadzała
                                                  końcówka telefonu którą casy15 podała ale lepiej się upewnić, bo mógłby mieć 2 nr :)
                                                  • soni-a121 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 03.12.09, 15:17
                                                    ufffff ..... kamień z serca .... ;-)
                                    • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 03.12.09, 15:08
                                      zulus1230 dzięki za informację jeden problem mniej, cieszę się że z tymi kartami
                                      nie ma takiego problemu jak opisywała 2009wa-wa trochę wydawało mi się to nie realne
                                      a z drugiej strony to mi ich trochę żal same zakazy i nakazy i ten ciągły rygor
                                      • casy15 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 03.12.09, 15:12
                                        A ja już się martwiłam,że coś jednak nie tak z tym Romy...
                                        • madlik30 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 03.12.09, 17:09
                                          No Special... bardzo się cieszę ;) że to nie ten... To kiedy w takim
                                          razieplanujesz wylot di Hurghady??;)
                                          • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 03.12.09, 18:13
                                            najchętniej to bym poleciała już jutro, jednakże nie jest to takie proste,
                                            paluje w styczniu chciałabym w drugiej połowie ale to tez zależy od dziewczyn
                                            czy one dadzą radę tak jak pisałam wcześniej planuje polecieć z 2 koleżankami,
                                            tym bardziej teraz kiedy mi napisał że zmienia pracę i przenosi się do Kairu a
                                            więc nie mam na 100% pewności że rzeczywiście do mnie przyjedzie, poza tym to
                                            nasze pierwsze spotkanie więc gdyby coś nie wypaliło to będę z dziewczynami a
                                            wtedy na pewno nie będę wylewa łez w poduszkę w hotelowym pokoju :)
                                        • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 03.12.09, 18:08
                                          casy15 wyslalam ci zdjecia mojego Ramiego na maila zobacz powinnas go kojarzyc
                                          • casy15 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 03.12.09, 18:53
                                            speciall widziałam i kojarzę, Odpisałam a tak dla informacji pozostałych, którzy
                                            faceta nie widzieli jest na co popatrzeć:)
                                            • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 03.12.09, 19:04
                                              casy15 dzięki za odp zaraz zerknę na pocztę
                                            • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 04.12.09, 16:16
                                              dziewczyny cały czas się zastanawiam czy jednak nie zarezerwować dla niego
                                              pokoju w hotelu w którym tez będziemy, a z drugiej się obawiam że jak to zrobię
                                              to nigdy nie sprawdzę czy on jest ze mną dla pieniędzy czy dlatego że naprawdę
                                              mu zależy.
                                              pokój w tym samym hotelu co my będziemy z dziewczynami to jedynie wygoda, nie
                                              musiałabym opuszcza terenu hotelu żeby się z nim spotkać

czy któraś z was rezerwowała pokój dla Egipcjanina, jak on na to zareagował - bo
                                              mój jeszcze nie wie że mam taki zamiar
                                              • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 05.12.09, 00:13
                                                dziewczyny wlasnie skonczylam rozmawiac z moim habisiem, wszystko nieaktualne
                                                prawdopodbnie wszystko skonczone, teraz nawet nie mam ochoty tam jechac...
                                                jestem zla, rozczarowana i wiele innych uczuc... a przede wszystki smutek...
                                                przepraszam za wszelkie literowki badz zdania bez ladu i skaldu ale to moze byc
                                                wyniekiem za duzej ilosci alkoholu...

jest piatek siedze sama w domu pije kolejnego drinka, zamiast bawic sie ze
                                                znajomymi gdzies na imprezie wolalam spedzic wieczor w domu zeby moc porozmawiac
                                                z moim habisiem, czy to wszystko nie jest zalosne....
                                                pytam sie go czy teraz kiedy zmienil prace nie bedzie dla niego problemu
                                                przyjechac do Hurghady kiedy tam bede... a on mi na to
                                                kochanie mysle ze to jest teraz nie mozliwe, poniewaz musze pracowac i bede mial
                                                szkolenia przez 6 miesiecy wiec przez ten czas nie bede mogl wziac urlopu, musze
                                                sie sprawdzic w tej pracy...

zalamka... generalnie wniosek jeden facet zminil prace nie bedzie juz w
                                                Hurgadzie więc...
                                                • casy15 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 05.12.09, 01:19
                                                  Wiesz co pakuj się jestem ze świetnymi ludźmi w spa Klimek w Szczyrku
                                                  odpoczywamy, bawimy się pijemy itp(właśnie sprawdzam w pokoju czy dzieci już
                                                  śpią, bo teraz przypadła moja kolejka). Jak na razie weź głęboki oddech, ochłoń
                                                  i dopiero na spokojnie podejmij jakąkolwiek decyzję . Sorki za brak składni ale
                                                  już jestem po paru Kuba Libre. Jak chcesz to przez naszego Ramiego sprawdzę
                                                  Twojego Ramiego. Może coś więcej będziemy wiedzieć. Trzymaj się cieplutko. Idę
                                                  już na dół do Jamy, bo chłopaki mnie wołają i co chwilę dzwonią na komórkę.
                                                  Zajrzę na wątek lub pocztę za godzinkę jak chcesz pogadać to nie ma problemu,
                                                  chyba będę jeszcze w stanie...
                                                • 2009wa-wa Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 05.12.09, 07:29
                                                  speciallimitededition: brawo zal mi Ciebie ale musisz bogu dziekowac
                                                  ze sie przed czasem wszystko wyjasnilo, jak juz wspomnialam w
                                                  ktoryms z postow ze jezeli egipcjanin nie pracuje w H nie otrzyma
                                                  zezwolenia na pobyt w H.
                                                  Te wszystkie inne wymowki z jego steony wygladaja na to ze jest
                                                  zonaty i musi pracowac i byc u boku zony.
                                                  Szkoda dla niego wylewac lez to zwykly oszust i hotelowy
                                                  podrywacz,zabaw sie z przyjaciolkami jest tyle innych mozliwosci
                                                  zeby sie rozerwac i spedzic mily urlop z przyjaciolmi a nie z
                                                  oszustem. Trzymam kciuki i zycze Ci zebys szybko zapomniala
                                                  habisia,"SZKODA TWOICH LEZ DZIEWCZYNO"
                                                  • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 05.12.09, 10:43
                                                    czesc dziewczyny musialam przeczytac co wczoraj do was napisalam, wyobrazcie
                                                    sobie ze ten bezczel napisal do mnie jeszcze w nocy smsa:
                                                    kochanie wiem ze jest ci ciezko, mnie tak samo,ale od samego poczatku mowilem ci
                                                    ze nasz zwiazek bedzie bardzo trudny ze wzgeldu na odleglosc ktora nas dzieli,
                                                    dlatego kazdy z nas potrzebuje relaxu i ostroznego myslenia. potrzebuje tej
                                                    pracy zeby przejsc swoja droga nie tylko dla mnie i mojej rodziny ale i dla
                                                    ciebie. kiedy bede mial lepsza pozycje i odnajde swoja kariere w tym momencie my
                                                    jestesmy wygrani, zycz mi szczescia dla nas. kiss

jak to przeczytalam to nie wiedzialam czy smiac sie czy plakac
                                                  • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 05.12.09, 10:45
                                                    ciesze sie ze jeszcze nie wykupiłam hotelu, powiem wam szczerze ze w tej chwili
                                                    nie mam ochoty tam jechac, jak o tym pomysle to...

oni sa nieprzewidywalnie i ciezko z nimi cokolwiek zaplanowac bo w ostatecznosci
                                                    zawsze moze sie cos wydarzyc
                                                  • misiek82.1 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 05.12.09, 10:59

> ciesze sie ze jeszcze nie wykupiłam hotelu, powiem wam szczerze ze
                                                    w tej chwili
                                                    > nie mam ochoty tam jechac, jak o tym pomysle to...
                                                    >
                                                    > oni sa nieprzewidywalnie i ciezko z nimi cokolwiek zaplanowac bo w
                                                    ostatecznosc
                                                    > i
                                                    > zawsze moze sie cos
                                                    wydarzyc

specjall... w innym watku to dziewczyna kupiła juz wycieczke i jak
                                                    napisała ,ze bedzie ze nie moze sie doczekac spotkania to habis
                                                    odpisał jej ze jego nie bedzie w Hurgadzie bo ojciec mu umarł i
                                                    jedzie do domu,a w rzeczywistosci to był Hurghadzie normalnie
                                                    pracował w hotelu i umawiał sie na spotkania z innymi kobietami .
                                                  • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 05.12.09, 11:20
                                                    misiek82.1 marne pocieszenie kiedy serca peka ale masz racje lepiej ze teraz sie
                                                    to wyjasnilo niz przed samym wylotem lub moze i na miejscu.. nie mniej nie da
                                                    sie ukryc ze boli...
                                                    mam mozliwosc sprawdzenia czy rzeczywiscie zmienil prace czy nadal pracuje w
                                                    makadi w hotelu a historia i zmianie pracy to wykret zeby zerwac znajomosc.
                                                    casy15 utrzymuje kontakt z jednym z pracownikow i na pewno moglaby sie
                                                    dowiedziec czy moj habis rzeczywiscie juz tam nie pracuje
                                                    ale nie wiem czy jest sens, chyba tylko taki zeby jeszcze bardziej zejsc na
                                                    ziemie i przekonac sie ze to skonczony dran
                                                  • misiek82.1 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 05.12.09, 11:32
                                                    specjall... wiem ze teraz czujesz sie zle, dobrze to rozumiem ,ale
                                                    przestan pisac i odpisywac na smsy to zobaczysz ,ze z kazdym
                                                    nastepnym dniem bedzie lepiej ,i tak masz duzo szczescia ,ze to
                                                    wszystko tak sie potoczyło i nie zabrnełas jeszcze dalej.Ja uwazam
                                                    ze szkoda zycia na takie znajomsci chyba ,ze traktujesz to jako
                                                    wakacyjna miłosc i tylko tyle. trzymaj sie bedzie dobrze
                                                  • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 05.12.09, 11:41
                                                    na poczatku zakladalam ze to wakacyjna znajomosc fajna przygoda, ale z czasem
                                                    (nasz kontakt trwal 11 tyg po moim powrocie) z kazda rozmowa, kazdym smsem,
                                                    coraz bardziej mnie to wciągało, i niestety zaczęłam angażowa w to także swoje
                                                    uczucia, niestety taki habis potrafi zdrowo namiszac w glowce

teraz nie pozostaje mi nic innego jak szybko zapomniec, bedzie trudno ale musze
                                                    normalnie zaczac funkcjonowac, bo tak naprawde nie zapomne go konca zycia,
                                                    ciesze sie ze nie zostalam oszukana ani wykorzystana finansowo,m ftedy mysle ze
                                                    mialabym niezlego kaca moralnego
    • bet-i-75 mamy znajomego Egipcjanina w Hurghadzie 04.12.09, 21:40
      mamy znajomego Egipcjanina może on zawieśc panstwa w rózne ciekawe
      miejsca ,wioska Beduinów,
      rejs na Giftun, to bardzo miły i fajny człowiek. znamy go już 3 lata
      ma na imie Ali ,jest uczciwy ,naprawde polecam mówi on po angielsku,
      rosyjsku, troche niemiecku i polsku .
      podaje namiary jezeli chcecie sie państwo cos wiecej dowiedziec
      gg.373749 lub e-mail basia.pisaniec@interia.pl lub
      barbara.pisaniec@wp.pl
      • madlik30 Re: mamy znajomego Egipcjanina w Hurghadzie 05.12.09, 10:56
        Speciall... te pierwsze chwilę będą najtrudniejsze ale zobacz ile na
        tym wyjaśnieniu skorzystałaś. Po pierwsze kasa której nie wydałaś za
        jego pokój, po drugie brak stresu i ciągłego czekania na niego w
        Egipcie bo przecież niewiadomo było czy bedzie teraz miał możliwość
        przyjechać z Kairu,a przede wszystkim kochana uniknęłas ciagłej
        meczarni z myśłami i tej głupiej tęsknoty przez te miesiące gdy
        byście sie nie widzieli no i BA tej NIEPEWNOŚCI co do jego
        uczciwości wobec ciebie. Zobacz ile na tym zyskałaś. Ja na twoim
        miejscu nie utrzymywałabym z nim kontaktu bo to nie ma sensu będzie
        cię tylko dręczył smsami a jak znowu bedziesz chciała cos zaplanowac
        nagle okarze się,ze coś mu wypada, coś się zmienia w jego planach.
        Ja dziś jadąc do pracy na stacji spotkałam 3 baaardzo przystojnych
        habisiów ciężko powiedzic czy byli to egipcjanie czy tunezyjczycy
        czy jordańczycy no ale arabowi napewno i tak się im przygladałam i
        przez moment poczułam w sercu takie lekkie ukłucie spowodowane
        wspomnieniem ale potem stwierdziłam ,że nie ma co na nich wszystkich
        tracić czasu bo może przez to ,że oni teraz tu sa płakało kilka
        bardzo zakochanych kobiet?? Kto wie ? Speciall trzymaj się i uwierz
        mi dobrze się stało jak się stało ;))
        • speciallimitededition Re: mamy znajomego Egipcjanina w Hurghadzie 05.12.09, 11:27
          madlik30 przed chwila napisal mi smsa nie wiem po co on to ciagnie:

Kochanie, jak sie dzisiaj czujesz? prosze nie mysl wiecej i nie placz. ja czuje
          ze wszystko bedzie dobrze, naprawde. mnie tez jest ciezko bez ciebie ale ja
          czekan na ciebie 4ever wiec potrzebuje zebys i ty poczekala.

odpisalam: ze to jest jego zycie i jego decyzja (zmiana pracy i 6 miesieczne
          szkolenie) i ze zycze mu powodzenia
          • speciallimitededition Re: 05.12.09, 11:34
            dla mnie wszystko jest jasne po co on to jeszcze ciagnie tymi glupimy smsami, ze
            bedzie na mnie czekal do konca zycia... smiechu warte
            • madlik30 Re: 05.12.09, 11:44
              Speciall jakie do końca życia..proszę odpuść sobie to bedzie tylko
              takie ciagnięcie smsami i dręczenie ciebie zupełnie
              niepotrzebnie !!! On myśłi ze złapiesz sie na jego piękne słówka i
              gdy on bedzie miał ochotę ( ON a nie TY ) to napisze ci kochanie
              przylatuj bo mam wolne !!! Uwierz to nie ma sensu , zwyczajnie nie
              pisz do niego, nie odpisuj olej sprawę
              • rubio.3 Re: 05.12.09, 11:53
                Special zrób poprawkę dzisiaj z wczorajszego wieczora i daj sobie spokój. Ty już
                jesteś w domu tylko jeszcze o tym nie wiesz. 11 tygodni to nie jest aż tak dużo
                żeby żałować czegokolwiek i za mało żeby sobie układać życie . Madlik napisała
                że spotkała Arabów i zakłuło w sercu, tak będzie już zawsze, bo jesteśmy skażone
                tym klimatem. Jedź z koleżankami i baw się dobrze, jak powiedział ostatnio mój
                ginekolog : "ma Pani teraz najlepszy okres swojego życia proszę mi wierzyć wiem
                co mówię, niech Pani z niego korzysta najlepiej jak Pani potrafi". Czego Tobie
                specjall życzę bardzo
                • speciallimitededition Re: 05.12.09, 11:58
                  dziewczyny dziękuje za mile slowa nie odpisuje postaram sie byc twarda
                  • speciallimitededition Re: 05.12.09, 11:59
                    wkoncu zdawalam sobie sprawe ze przedzej czy pozniej to sie skonczy
                    • madlik30 Re: 05.12.09, 12:12
                      Speciall naprawdę ciesz się,że skończyło się zanim tak naprawdę się
                      rozpoczęło !!! O wiele więcej na tym zyskasz niż staracisz UWIERZ
                      MI !!! Skoro teraz jest ci ciężko wyobraź sobie co czułabyc po raku
                      takiego pisania sms-ów, jednym czy dwóch spotkaniach...Ja uważam ,że
                      takie coś nie ma przyszłośći zresztą rozmawiac połowę zycia o
                      miłośći w nie swoim języku też byłoby mi ciężko ;)) Angielksi znam
                      bardzo dobrze jednak nie wyobrażam sobie życ i mieszkac z osobą nie
                      mówiącą po polsku...to taki drobny szczegół ale ziarko do
                      ziarnka ....Pamietajmy ,ze pisać i bałamucic głowe sms-ami mozna
                      bardzo łatwo i szybko, przecież i tak ta druga osoba nie widzi co w
                      tym czasie robimy no i w jakim towarzystwie! Speciall trzymaj się
                      cieplutko i nie daj zmanipulować ;)
                      • soni-a121 Re: 05.12.09, 15:06
                        specjall żadne pocieszenia tak na prawdę Tobie nie ulżą, jedynie co mogę napisać to : "czas goi rany" wiem coś o tym.
                        A ty się nie zadręczaj bo On nie jest tego wart, baw się pełnią życia, jedz do Egiptu żyj swoim życiem ... a nie dla niego.
                        Jak go tam spotkasz to pamiętaj:głowa do góry, pierś do przodu Krucyfiks pod pachą i z koleżankami ha ha ha hi hi hi hi.

Ps. Te 3 habisie co madlik30 spotkała,pewnie zatankowali,kupili Red bulle i gnali do Szwajcarii ;-)

• jasneniebo Do speciallimitededition 05.12.09, 15:19
                      Kochana musisz to przetrawić i dziękuj Bogu, że w nic nie wdepnęłaś. Ból jeszcze
                      nie jest duży...a mogło być gorzej. Mała pocieszanka...

www.youtube.com/watch?v=4VHMKp4Uvm4
                      Pozdrawiam
    • 2009wa-wa Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 06.12.09, 10:46
      Wczoraj znalazlam ciekawy film na niemieckiej telewizji, o matce i
      corce ktore uwierzyly w piekne slowka habisiow, ale czym sie to
      skonczylo mozecie sobie zobaczyc tutaj:
      www.prosieben.de/video/we-are-fa ... 1.1232580/
      • 2009wa-wa Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 06.12.09, 11:00
        2009wa-wa napisała:

> Wczoraj znalazlam ciekawy film na niemieckiej telewizji, o matce i
        > corce ktore uwierzyly w piekne slowka habisiow, ale czym sie to
        > skonczylo mozecie sobie zobaczyc tutaj:
        > www.prosieben.de/video/we-are-fa ... 1.1232580/
        www.prosieben.de/video/we-are-family-0312-1.1232580/
        • szalonaburza Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 06.12.09, 12:00
          This video is not available in my country, więc proszę o ściągę:)
          • 2009wa-wa Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 06.12.09, 13:04
            szalonaburza napisała:

> This video is not available in my country, więc proszę o ściągę:)
            Przepraszam dlatego podalam drugi link i trzeba otworzyc program z
            Mi 2.12 09
            www.prosieben.de/video/we-are-family-0312-1.1232580/
            To jest wlasciwy link przepraszam.
            • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 06.12.09, 16:41
              nic z tego film się nadal nie otwiera
              • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 06.12.09, 16:54
                dziewczyny nie rozumiem tych habisiow...

facet pisze mi ze przez pol roku nie bedzie mogl sie ze mna spotkac a tym samym
                nie przyjedzie do mnie do Hurgady... wiec dla mnie sprawa jasna... jednakze
                okazuje sie ze z nimi cos jest nie tak...

wczoraj rozmawialam z habisiem no i co... uslyszalam ze on to robi dla nas,
                poniewaz chce mi zapewnic lepsza przyszlosc :) no i jak zwykle ma mase
                problemow, tata stracil prace, mama chora, najmlodsze siostra na studiach,
                potrzebuje pieniedzy a on jest sam nie ma brata zeby mogl mu pomoc... wiec sie
                go pytam czy potrzebuje pieniedzy (oczywiscie bylo to tylko pytanie) odpowiedz
                ze on nie bierze pieniedzy od kobiet, i jest prawdziwym mezczyzna i sam musi
                sobie ze wszystkim poradzic...

kocha bezgranicznie i bedzie czekal te pol roku :) no i ze nie chce mnie
                stracic, itd itp odpowiedzialam mu tylko jedno ze czas wszystko pokaze.. a teraz
                postanowilam sie zajac soba i moze zamiast wyjazdu do Egiptu zafunduje sobie
                maly zabieg w klinice chirurgii plastycznej.. zawsze mialam na to ochote...
                • 2009wa-wa Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 06.12.09, 17:03

> dziewczyny nie rozumiem tych habisiow...
                  >
                  > facet pisze mi ze przez pol roku nie bedzie mogl sie ze mna
                  spotkac a tym samym
                  > nie przyjedzie do mnie do Hurgady... wiec dla mnie sprawa jasna...
                  jednakze
                  > okazuje sie ze z nimi cos jest nie tak...
                  >
                  > wczoraj rozmawialam z habisiem no i co... uslyszalam ze on to robi
                  dla nas,
                  > poniewaz chce mi zapewnic lepsza przyszlosc :) no i jak zwykle ma
                  mase
                  > problemow, tata stracil prace, mama chora, najmlodsze siostra na
                  studiach,
                  > potrzebuje pieniedzy a on jest sam nie ma brata zeby mogl mu
                  pomoc... wiec sie
                  > go pytam czy potrzebuje pieniedzy (oczywiscie bylo to tylko
                  pytanie) odpowiedz
                  > ze on nie bierze pieniedzy od kobiet, i jest prawdziwym mezczyzna
                  i sam musi
                  > sobie ze wszystkim poradzic...
                  >
                  > kocha bezgranicznie i bedzie czekal te pol roku :) no i ze nie
                  chce mnie
                  > stracic, itd itp odpowiedzialam mu tylko jedno ze czas wszystko
                  pokaze.. a tera
                  > z
                  > postanowilam sie zajac soba i moze zamiast wyjazdu do Egiptu
                  zafunduje sobie
                  > maly zabieg w klinice chirurgii plastycznej.. zawsze mialam na to
                  ochote...
                  Nie wierz w te wszystkie bajeczki, on po jakims czasie poprosi
                  Ciebie o kase, zrob cos dla siebie i zapomnij szybko o nim "bo nie
                  warta skorka wyprawki"
                  • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 06.12.09, 21:02
                    2009wa-wa dzięki, staram się zapomnieć, ale naprawdę nie jest to łatwe, sama się
                    dziwię przecież tak naprawdę nic z tym facetem mnie nie łączyło, żadnego
                    wspólnego życia nic... czemu tak trudno zapomnieć o habisiu
                • misiek82.1 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 06.12.09, 21:51
                  >
                  > wczoraj rozmawialam z habisiem no i co... uslyszalam ze on to robi
                  dla nas,
                  > poniewaz chce mi zapewnic lepsza przyszlosc :) no i jak zwykle ma
                  mase
                  > problemow, tata stracil prace, mama chora, najmlodsze siostra na
                  studiach,
                  > potrzebuje pieniedzy a on jest sam nie ma brata zeby mogl mu
                  pomoc... wiec sie
                  > go pytam czy potrzebuje pieniedzy (oczywiscie bylo to tylko
                  pytanie) odpowiedz
                  > ze on nie bierze pieniedzy od kobiet, i jest prawdziwym mezczyzna
                  i sam musi
                  > sobie ze wszystkim poradzic...

specjall...on zaczyna cie urabiac , poproszenie o pieniadze to
                  kwestia czasu
              • 2009wa-wa Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 06.12.09, 16:58

> nic z tego film się nadal nie otwiera

U mnie sie otwiera bez problemu, a szkoda bo dobry przyklad dla
                Ciebie, o pewnej 19 letniej dziewczynie, ktora wyjechala na stale do
                habisia i po dwoch dniach on jej dal do zrozumienia ze koniec
                wielkiej milosci.
                • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 06.12.09, 21:04
                  szkoda chętnie bym obejrzała, chociaż już nie pamiętam kiedy miałam 19-lat, ale
                  mój habiś omamił mnie jak nastkę :)
                  • casy15 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 06.12.09, 22:09
                    Nie ty pierwsza nie ostatnia jak widzę po forum zostałaś zraniona przez habiśka
                    w ten sposób. A mała korekta plastyczna dobrze zrobiona jest zbawienna.
                    Pozdrawiam i trzymaj się cieplutko...
                    • soni-a121 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 07.12.09, 09:31
                      Dziewczyny w weekend byłam w kinie. Obok usiadła dziewczyna z
                      dwoma habisiami
                      Made In Tunis (tak mi się wydawało), dobrze po Polsku mówili, do
                      jednego z nich cały czas przychodziły sms-y.
                      Jak to w kinie, ciemno, lekki odchył na prawo i przeczytałam sobie
                      kilka:
                      1. i jak się bawisz ? mam nadzieje ze zobaczymy się wkrótce nr
                      888 …
                      2. tęsknie za Tobą nr 694 …
                      3. zobaczy się jutro ? nr 502 ..
                      Nawet nie miał wpisanych ich imion, nie odpisywał tylko pokazywał
                      koledze i kasował.
                      Ale my jesteśmy naiwne !! Jak dobrze że ŚWIŃSKA grypa już mi
                      przeszła !!!
                      HURA, HURA, HURA !!
                      • 2009wa-wa Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 07.12.09, 09:43
                        Niestety to jeden z wielu dobrych przykladow.
                        Wszystkie znajomosci koncza sie najczesciej odkryciem klamst,
                        oszstwa i cierpieniem kobiety, habisie nie maja zadnych skrupulow.
                        Nie nalezy ich traktowac powaznie, bo oni sie wami tylko bawia.
                        • latika101 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 07.12.09, 12:25
                          Ja też to znam z doświadczenia. Do mojego też przychodziły smsy ,
                          czasami o 3 i 4 nad ranem w ciagu dnia. Jak się pytałam od kogo ,
                          zawsze ta sama odpowiedz o znajomuch z Polski , co należy rozumiec
                          dziewczyny w wieku od 20 do 40 lat , panny , mężatki. Kontaktowy był
                          chłopak. A ja się dziwiłam czemu on lepiej pisze niż mówi. :-):-)
                          • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 07.12.09, 13:39
                            jednym slowem dobrzy z nich aktorzy, moj habis zachowuje sie tak jakby nic sie
                            nie stalo, dzis dostalam od niego sms ze kazdego dnia milosc do mnie w jego
                            sercu rosnie...
                            ...nie odpisuje bo dla mnie wszystko jest jasne...

kolejny sms... dlaczego milcze co sie dzieje, czy jestem na niego zla, czy go
                            nie nawidze.. prosze odpisz nie chce cie stracic.. kocham cie..

rece opadaja...
                            • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 07.12.09, 13:40
                              nie rozumiem czego on chce, przeciez wszystko jest jasne jak egipskie slonce...

po co on to robi...
                              • latika101 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 07.12.09, 13:54

Specjal co jest jasne ??? coś się zmieniło ?
                                • soni-a121 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 07.12.09, 14:15
                                  nie będzie go w HRG jak wcześniej zapowiedział, cały misterny plan
                                  poszedł ................
                              • 2009wa-wa Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 07.12.09, 14:28

> nie rozumiem czego on chce, przeciez wszystko jest jasne jak
                                egipskie slonce...
                                >
                                > po co on to robi...
                                Zeby Ciebie troche pognebic taka ich natura.
                                • latika101 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 07.12.09, 14:35
                                  no to pięknie , czemu mnie to nie dziwi. Szkoda ,naprawdę szkoda na
                                  nich czasu. Fakt jest jednak taki , że Specjal , jak kazda normalna
                                  dziewczyna , pewnie polubiła habisia i jest jej teraz źle , moim
                                  zdaniem właśnie im o to chodzi, przywyczaić i rozkochać.
                                  • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 07.12.09, 17:00
                                    do tej pory nie dotarlo do mnie ze to juz koniec ale postanowione, staram sie
                                    byc twarda i nie odpisywac, a on na co liczyl ze jak napisze mi ze zmienil prace
                                    i teraz jest w kairze i nie przyjedzie do mnie w styczniu do hurgady bo przez
                                    pol roku nie moze wziac urlopu, to co...
                                    napisalam jasno twoje zycie twoja decyzja , zycze ci powodzenia

po co on jeszcze pisze ze ja go zranilam ze on mnie kocha itd

tak ciezko mi nie odpisywac, po co on to ciagnie...
                                    • szalonaburza Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 07.12.09, 17:38
                                      Speciall, jeżeli ten facet jest poniżej 25.go roku życia, to rzeczywiście może
                                      ma szansę na rozwój w Kairze. Powyżej - to chyba jakaś pomyłka. Nawet ci, z
                                      bogatszych rodzin wiedzą, że miejscowości turystyczne dają większe możliwości
                                      finansowe.
                                      Do czego zmierzam? Do tego, że prawdopodobnie (mogę się mylić, ale niestety
                                      rzadko mi się to zdarza w tych przypadkach) wciąż pracuje na terenie
                                      Hurghady/okolic, może zmienił hotel, ale jest dość... zajęty...
                                      Egipcjanin, który KOCHA, jest niecierpliwy w tej kwestii, pewnie nalegałby na
                                      Twój przyjazd do Kairu. Zaprosiłby do siebie i dał alternatywną wersję z
                                      rezerwacją miejsca dla Ciebie w hotelu, gdybyś nie czuła się komfortowo w domu z
                                      jego rodzicami. I za hotel sam by zapłacił, nawet nie mając większych zasobów
                                      finansowych dałby radę, naprawdę.
                                      Przekonywałby Cię atrakcjami, jakimi mogłabyś się nacieszyć podczas swojego
                                      pobytu, mówił o Europejczykach, którzy mieszkają tam na stałe. A podczas jego
                                      pracy, miałabyś super opiekę w hotelu, bądź też jego znajomych (to zupełnie
                                      normalne i tak właśnie jest - podczas moich wyjazdów do Kairu na zakupy, znajomi
                                      znajomych - których wcześniej na oczy nie widziałam - wożą mnie i wyszukują
                                      miejsca, o które wcześniej pytałam).
                                      Ciągnie, bo oni się nie poddają i w głowie mają zaklepane, że kobitki to takie
                                      głupie istotki, co potrzebują po prostu mężczyzny, aby je poprowadził przez życie.
                                      • jasneniebo Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 07.12.09, 19:11
                                        Szalonaburzo święte słowa, zgadzam się w 100%. Speciall daj na luz , to właśnie tak wygląda jak szalona napisała, już najgorsze masz za sobą , bo W I E S Z , że nie koniecznie to jest TO czego Ci w życiu potrzeba.Żeby tam się "poruszać" trzeba bardzo dobrze poznać ich życie ale nawet wtedy mogą zaskoczyć. Są bardzo wytrwali i konsekwentni w dotarciu do wytyczonego celu. Nie pakuj się w to , nie warto.
                                        Pozdrawiam
                                        • casy15 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 07.12.09, 19:55
                                          Koleżanki mają rację najważniejsze: jest to, że jest już po wszystkim i to na
                                          szczęście nie trwało aż tak długo. A jak facet dzwoni pisze itp wyczynia cuda,
                                          to bądź twarda i nie daj się sprowokować (czytaj odezwać do niego) pod żadnym
                                          pozorem. Facet jak zobaczy, że ta znajomość to inwestycja wysokiego ryzyka i
                                          może się nie zwrócić, to odpuści i znajdzie nowy naiwny lub nieuświadomiony
                                          obiekt, który tym razem może przynieść mu wymierne zyski. A tak w ogóle ktoś już
                                          tu na forum zaznaczył, że Egipcjanin jak chce i jest szczery nie oszczędza a
                                          osobą, na których mu zależy nieba przychyli. My z mężem jak byliśmy w Sharm ze
                                          znajomym Egipcjaninem, to on płacił za taxi, knajpy itp rozrywki a jak mój mąż
                                          chciał pół na pół to się prawie obraził i powiedział, że nie ma takiej opcji i
                                          że jesteśmy jego gośćmi i tak nie można. Jak by twojemu habiśkowi zależało
                                          wymyśliłby jakąś alternatywę i Ci ją zaproponował żebyś była szczęśliwa, a on
                                          nic tylko jedno wielkie ZERO tylko kocha i tęskni szkoda, że przez telefon...
                                          Pozdrawiam i trzymaj się dzielnie
                                        • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 07.12.09, 21:07
                                          jasneniebo ja naprawde staram sie zakonczyc ta znajomosc, staram sie choc to
                                          bardzo boli, bo wylal na mnie kubel zimnej wody, czemu wiec on nie potrafi dac
                                          mi spokoju
                                          to bardziej boli niz definitywne zakonczenie, to takie ciagniecie przedluzanie
                                          itd...
                                          • jasneniebo Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 07.12.09, 22:08
                                            Speciall, bo oni właśnie tacy są nie przyjmują do wiadomości,że mogłaś się połapać,że to gra. Jeśli chcesz wygrać to mogę Ci poradzić jedno. Nie odpowiadaj na sms-y maile'e telefony- obojętność to jest coś co boli ich najbardziej, nie mogą znieść świadomości,że uciekłaś spod kontroli i nie dajesz sobą manipulować. Przeanalizuj wszystkie fakty i spróbuj wykorzystać moją radę NIE ISTNIEJESZ DLA NIEGO- nie pisz nie ma Cię i wreszcie to się skończy.Musisz być jedynie konsekwentna.
                                            Jak chcesz więcej pogadać napisz na mail'a odpiszę, pomogę CI.
                                            pozdrawiam
                                      • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 07.12.09, 21:05
                                        moj ma 27 lat, wczesniej nalegal wlasnie na moj przyjazd do kairu ale stanowczo
                                        odmowilam nie chcialam poznawac jego rodziny ani tym bardziej z nimi mieszkac...
                                        zwlaszcza ze poznalam faceta na wakacjach i to mialo byc nasze pierwsze spotkanie...

teraz pisze ze musi sie rozwijac zawodowo i ze robi to dla nas... no i przez pol
                                        roku ma szkolenia (w co trudno mi uwierzyc) no i bez sensu zebym przyjezdzala do
                                        kairu bo caly dzien siedzialabym w domu z jego mama i czekala na niego...
                                        biedaka zapracowanego... :)

ale wszystkie wiem ze to bajeczka wyssana z palca, chodzi mi tylko o to ze
                                        definitywnie postanowilam skonczyc ta znajomosc, czemu neka mnie smsami, mailami
                                        przeciez sam tego wyraznie chcial, chcial zakonczyc to wszystko po co teraz mnie
                                        neka
                                        • soni-a121 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 08.12.09, 09:02
                                          czemu neka mnie smsami, mailam i
                                          przeciez sam tego wyraznie chcial, chcial zakonczyc to wszystko po
                                          co teraz mnie neka

Bo ono tacy są ,bo oni zawsze wiedzą czego chcą, tylko Ty nigdy nie
                                          wiesz na czym stoisz ................
                                          • agaargus Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 08.12.09, 14:28
                                            hej, czytam tak sobie własnie wasze posty i postanowiłam cos dodac od siebie... tez jestem ciagle chyba zakochana, ale nie o tym teraz... dzis rano dostałam maila od znajomego który opisał mi swoja miłość... odpisał na mojego maila w którym oczywiście mu się pożaliłam że nadal kocham egicjanina... przeczytajcie... może i wam pomoże, mi pomogło (mam nadzieje że autor się nie obrazi):

A true story for you.
                                            4 years ago, in a summer holiday,i had a girlfriend. She was from Belarus. She was so nice, so beautiful, so smart. We loved too much eachother. But of course she had to go back. Then we messaged, called eachother almost everyday.Sent e-mails full of love and romantizm. I composed a song for her. I wrote its lyrics. And i made a music video for that song.And sent that DVD her. It was a good work. I sent her some gifts. But in time, neither i could go to Belarus, nor she could come. We had to finish. I never forgot her,i saved her in the treasure room of my heart.
                                            What did he do after you? Did he do even 10% of these?
                                            So love is something like that.
                                            bye

p.s. zdradze ze autor nie jest egipcjaninem tylko turkiem...
                                            i jak wam się podoba definicja miłości wg niego?
                                            ja po przeczytaniu tego maila doszłam do wniosku że faktycznie ten jełop z egiptu ma mnie w dupie... przepraszam za słowa... ale taka prawda :/

• speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 08.12.09, 22:04
                                              tylko czemu jestesmy takie naiwne i tak latwo dajemy sie nabrac na te piekne
                                              słowka...
                                              moj habis nie odpuszcza ciagle pisze... teraz sie o mnie martwi, czy cos mi sie
                                              nie stalo bo ciagle milcze, i prosi o sms ze u mnie wszystko ok, wtedy bedzie
                                              spokojny :)
                                              • rubio.3 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 08.12.09, 22:15
                                                teraz sie o mnie martwi, czy cos mi sie
                                                > nie stalo bo ciagle milcze, i prosi o sms ze u mnie wszystko ok, wtedy bedzie
                                                > spokojny :)

to napisz mu że jest ok , bo jeszcze gotowy te kursy i szkolenia zawalić ze
                                                zgryzoty. Szkoda by było talentu habibka marnować a nuż świetlaną karierę przed
                                                nim otworzył jakiś świat businessu. Nie zadręczaj się tymi smsami , nie wiem czy
                                                to lipa czy nie ale bez przesady , każde z Was ma swoja bajkę , które na razie
                                                nijak się nie łączą. Tym bardziej , że "Ty stara d**a jesteś "i tak musisz się
                                                sama zdecydować na coś , my Ci tu nie bardzo konkretnie pomożemy w podjęciu
                                                decyzji . Powodzenia i trzymaj pion
                                                • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 08.12.09, 22:39
                                                  rubio.3 rozbawilas mnie z ta stara dupa :)

moze dlatego tak wszystko przezywam ze mam dopiero ponad 20-lat do 30-tki jestem
                                                  ciut w ponad polowie drogi :)

decyzja podjeta koniec kontaktu ale... druga strona nie moze tego zrozumiec,
                                                  wyciagam z tego jeden wniosek habisie koncza wtedy kiedy oni tak zdecyduja kiedy
                                                  to my mowimy ze jest koniec to udaja ze nie rozumieja o co chodzi :)
                                                  • rubio.3 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 08.12.09, 22:52

> rubio.3 rozbawilas mnie z ta stara dupa :)
                                                    >
                                                    > moze dlatego tak wszystko przezywam ze mam dopiero ponad 20-lat do 30-tki jeste
                                                    > m
                                                    > ciut w ponad polowie drogi :)

Andżela nawet chyba nie pełnoletnia była . Ciesz się kobieto bo dla nie których
                                                    z nas to już nazwy przyzwoitej nie długo braknie z racji wieku. A jak chcesz z
                                                    habibkiem kontakt utrzymać to pamiętaj , że on wróci z pytaniami i
                                                    zainteresowaniem , za miesiąc ,za dwa za rok przypomni sobie ale Ty już wtedy
                                                    będziesz o ten czas mądrzejsza. Buziaki
                                                  • rubio.3 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 08.12.09, 22:56
                                                    i masz rację , że to oni maja zdanie kończące z sobie wiadomych powodów, ale
                                                    mając taką wiedzę to inicjatywa należy do Ciebie
                                                  • soni-a121 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 09.12.09, 09:17
                                                    'jeden wniosek habisie koncza wtedy kiedy oni tak zdecyduja kiedy
                                                    to my mowimy ze jest koniec to udaja ze nie rozumieja o co chodzi :)

Masz rację że tak jest, to dla Nich należy ostatnie zdanie, ale masz
                                                    szansę zmienić ten schemat, i owe zdanie niech należy do Ciebie (do
                                                    Nas)niech sobie nie myślą że mogą z Nami pogrywać !!! Bo są śniadymi
                                                    przystojniakami, mają to coś ,piękne oczy i tylko obiecują :
                                                    "Tyle co ja Ci naobiecuje, nikt Ci nie da !!! ;-) hehe
                                                  • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 11.12.09, 11:05
                                                    dziewczyny wyjechalam na pare dni, chcialam zmienic klimat otoczenie, a tak
                                                    szczerze myślałam że mi to pomoże zapomniec ale chyba jest jeszcze gorzej...
                                                    moj habis caly czas pisze... ze nie chce mnie stracic i kazdy dzien udowadnia mu
                                                    ze mnie naprawde kocha... no coz zalozylam ze bede twrada... odpisalam wiec mu
                                                    ze... nie wierzez w zwiazaki na odleglosci, i ze poznalam tutaj kogos, i chce go
                                                    lepiej poznac...

myslalm ze bedzie zly i da mi spokoj ale odpowiedz przszla natychmiast... prosze
                                                    nie tancz z zadnymi mezczyznami i nie dotykaj zadnego.. boje sie o ciebie,
                                                    kocham... wiem ze to dlugi okres czasu, ze jemu tez jest ciezko, ze nie widze
                                                    jak on teraz zyje bez swojej krolowej... jest bardzo samotny, ale dla niego ten
                                                    czas to test, ktory udowodni czy to jest prawdziwa milosc, jesli chce byc z kims
                                                    innym to jest to moj wybor i moje zycie, jestem wolna kobieta, ale mam nie
                                                    zapomniec ze on na mnie czeka...
                                                  • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 11.12.09, 11:07
                                                    pozatym chyba w tej chwili przechodze najgorszy kryzys.. nic mnie nie cieszy, na
                                                    mysl o swietach dostaje gesiej skorki, nie mam ochoty nawet robic prezentow dla
                                                    najblizszych a zawsze to sprawialo mi najwieksza radosc
                                                  • 2009wa-wa Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 11.12.09, 12:11
                                                    Jestes dorosla i wiesz co robisz, moja kolezanka tez to przeszla,
                                                    dopiero doszla do siebie jak zmienila numer komorki i byl spokoj, on
                                                    Ciebie tylko dreczy gdyz nie moze sie pogodzic z tym ze to ty z nim
                                                    zerwalas, ze ty nie chcesz go wiecej widziec, wolalby odwrotna
                                                    sytuacje, to by mu lepiej odpowiadalo, gdyby on z toba zerwal wtedy
                                                    bylby gora(pamietaj o tym ze dla niego jestes tylko kobieta)
                                                    Zafunduj sobie na swieta nowy numer i bedziesz miala spokoj, on sie
                                                    teraz tylko toba bawi, zycze duzo cierpliwosci wytrwalosci i radosci.
                                                  • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 11.12.09, 20:58
                                                    2009wa-wa dzięki przyda sie

co do zmiany telefonu to nie bardzo mam ten telefon pare lat pozaty to telefon
                                                    firmowy musialabym wiec zmieniac reklame, wizytowki itd itd nie za bardzo wiec
                                                    jest mi na reke zmienic nr choc wiem ze to byloby najprostsze rozwiazanie
                                                  • rubio.3 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 11.12.09, 12:12
                                                    Specjall nasze zbliżające się święta są naprawdę bardzo fajne , być może będą
                                                    najlepsze w Twoim życiu , bo spędzisz je myśląc co by było gdyby. A tak między
                                                    świętami a sylwestrem mam nadzieję , że dojdziesz do wniosku że szkoda , że je
                                                    zmarnowałaś na taką głupotę. Oczywiście , że wybór faceta należy do Ciebie a te
                                                    jego bla bla ,że pamiętaj królowo ja samotny czekam i umieram na suchoty to
                                                    standarcik. Pozdrawiam i zabieraj sie za robienie prezentów
                                                  • gabi.sia Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 11.12.09, 20:29
                                                    Dziewczyny mają rację.Oni dzwonią i mówia,ze jestesmy jedynymi,ale
                                                    tak nie jest.To co sie tam dzieje to wielki teatr, przedstawienie.Sa
                                                    bardzo praktyczni i dzialają tak,żeby wyjsc na tym
                                                    najlepiej.Najczęsciej chodzi o wizę.Ja tez jak pogadalam z
                                                    dziewczyną, która byla jego jedyną w tym samym czasie co ja:), nie
                                                    moglam uwierzyc jak oni perfekcyjnie zagrywają(nie tylko oni,ale
                                                    również ich rodziny, znajomi), a jednak...Warto szukac informacji na
                                                    facebooku.
                                                  • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 11.12.09, 21:01
                                                    dziewczyny dziekuje za wszystkjie slowa pocieszenie jestescie kochane, macie
                                                    racje ze musze sie wziac w garsc... a swieta niestety piekne ale samotnosc
                                                    zwlaszcza w swieta najbardziej doskwiera...
    • soni-a121 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 11.12.09, 13:16
      Prawie na temat ;-)
      poczytałam sobie trochę forum - arabia i muszę stwierdzić że
      znalazłam szczęsliwe żony, dziewczyny ... dodam że a Arabami .....
      czy to jest możliwe ???
      • jasneniebo Do speciall 11.12.09, 15:53
        Kochana według mnie to niestety działa już schemat pozwalający zrobić Ci wodę z mózgu niestety- trzymaj się z daleka i na wszystko nie odpisuj!!!!!! to jedyna linia obrony i możliwość powrotu do normalności. Sorry za szczerość ale to typowe ich działania.
        Pozdrawiam
      • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 11.12.09, 21:05
        wczesniej myslalm ze to mozliwe teraz... mysle ze jeden na 100 arabow pewnie
        jest szczery i jest w stanie pokochac nas za to jakie jestesmy a nie za to ze
        mozemy stac sie dla nich przepustka do latwiejszego zycia itd
        tylko czemu ja nie trafilam na takiego :(

moj habis caly czas pisze i sa chwile zwatpienia czy robie dobrze ze chce to
        wszystko zakonczyc moze on naprawde mnie kocha itp... nie badz naiwna :) :(
        • misiek82.1 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 12.12.09, 11:29
          specjall...a ja poradziłabym Ci zebys poczytała troszke o
          kulturze ,mentalnosci,tradycjach ,zyciu i ich religi.Dobrze byłoby
          zebys odpowiedziała sobie na kilka pytan ,wybiegajac troszke w
          przyszłosc np.jak bedzie wygladała twoja przyszłosc ...itd.
          • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 12.12.09, 12:37
            misiek82.1 czytalam o ich religii i kulturze i dlatego gdybym kiedykolwiek miala
            zwiazac sie z arabem (w co watpie ze doszloby do skutku) to na pewno nie
            zgodzilabym sie na zycie tam...
            zreszt mysle ze jak dwoje ludzi naprawde chce ze soba spedzic reszte zycia i
            jest to prawdziwa milosc to kultura i religia nie ma znaczenia bo zwiazek tych
            ludzi i chec bycia razem jest ponad wszystkim
            • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 12.12.09, 12:40
              dziewczyny moj habis przeszedl samego siebie otoz napisal mi tak, ze jesli chce
              przyjechac to owszem moge, ale czy bede chcaial wyjsc za niego za maz jesli tak
              to nie dba wtedy o swoja prace i szkolenia i przyjedzie do mnie i sie pobierzemy

szczenka mi opadla nie wytrzymalam i odpisalam...

dziewczyny co w o tym myslicie, bo jak na moje to facet ewidentnie potrzbuje
              malzenstwa z europejka

zapomnialam dodac ze napisal potrzebuje zebys mnie stad zabrala :)
              • misiek82.1 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 12.12.09, 13:24
                speciall
                >
                > szczenka mi opadla nie wytrzymalam i odpisalam...

>
                > zapomnialam dodac ze napisal potrzebuje zebys mnie stad zabrala :)

i co mu odpisałas ???
                • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 12.12.09, 18:26
                  misiek82.1 odpisalam zeby skonczyl propozycje skladac mi propozycje malzenstwa
                  bo jest smieszny jesli uwaza ze wyjde za maz za czloweika ktorego nie znam, i ze
                  teraz sprawa jest jasna do czego mnie potrzebuje
                  • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 12.12.09, 18:29
                    oczywiscie teraz przysyla mase sms ze zle mysle ze to jedyny sposob zebysmy byli
                    razem itd itp

najgorsze jest rozczarowanie bo inaczej go ocenialam, albo moze tak bardzo
                    chcialam zeby on byl inny niz cala reszta przypadkow opisanych tu na forum...
              • whitechick Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 12.12.09, 13:25
                żenujące. rozmawiałam kiedyś z kilkoma egicjaninami na fb i wszyscy
                jak jednen mąż chcieli tego samego, aby jakas laska ich stamtąd
                zabrała, nieważne jaka jak twierdzili, ważna aby sie jakaś wogóle
                zgodziła,nawet błagali mnie o swatowanie a w zamian jedyne co mogle
                zaproponować ze swojej strony to ich tą ,,miłość".naprawde żenujące,
                ze Ty wogóle znim jeszcze sie kontaktujesz. napisz mu dziewczyno że
                poznałaś tu kogoś super kto jest w stanie zapewnic Ci wspaniałą
                przyszłość i przestań sie poniżać.
              • 2009wa-wa Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 12.12.09, 16:16

> malzenstwa z europejka
                >
                > zapomnialam dodac ze napisal potrzebuje zebys mnie stad zabrala :)
                No tak to wszystko jasne szuka glupiej ktora umozliwi mu przyjazd do
                Europy, tylko on nie zdaje sobie z tego sprawy ze to wcale nie jest
                takie proste, przedewszystkim wiaze sie to z wysokimi kosztami,
                nawet jak bedzie w zwiazku malzenskim nie otrzyma od razu wyjazdu.
                A wogole jaka sie ma pewnosc ze pokrywajac wszystkie koszty on
                bedzie mieszkal z toba? Moja kolezanka na malzenstwo z Egipcjaninem
                i przyjazd jego do EU stracila 10000€ Malzenstwo trwalo 3 dni i
                Egipcjanin znalazl sobie inny obiekt zainteresowania, na szczescie
                dla niej malzenstwo zastalo anulowane za bigamie, nie byla jego
                jedyna zona.
                • gabi.sia Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 12.12.09, 17:54
                  Nie odpisuj mu.Zerwij wszelkie kontakty.Oni wszystkim piszą i mówią
                  to samo.Palanty(sory za slownictwo).
                  • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 12.12.09, 18:23
                    dokaldnie palanty...
                    az taka nawina nie jestem zeby jechac do faceta i od razu za maz wychodzic... w
                    glowie mi sie nie miesci ze mozna cos takiego proponowac pozatym, habis pisze
                    przyjedziesz wezmiemy slub i wroce z toba do polski i bedziemy juz zawsze razem,
                    najlepsze jest to ze napisal; ze jego tata tez mu to doradza bo czuje ze ja
                    jestem dobra...
                    dziewczyny jak to czytam to nie moge w to uiwerzyc czy on mysli ze trafil na
                    tepa blondyne ktora uwierzy w takie bajki, jego tat czuje ze ja jestem dobra
                    kobieta hehe k... przeciez on mnie nawet nie widzial... obled
                    • gabi.sia Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 12.12.09, 18:51
                      Bo oni sa nienormalni, ja tez przechodzilam takie rozmowy jak z
                      psychiatryka-ze jego bóg wskazal mu na mnie i takie pierdo...Dobrze
                      Cię rozumiem,że jest cięzko, trzeba chyba czasu,żeby to wszystko
                      przetrawić...Oni stanowia dobre towarzystwo na wakacje,ale nic poza
                      tym...
                      • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 12.12.09, 21:45
                        o bogu jeszcze nie wspominal, ale kto wie co jeszcze wymysli, oni naprawde sa
                        dziwni, te ich bajki z rodzicami ktorzy chca nas poznac i sa tacy szczesliwi ze
                        ich syn znalazl wkoncu prawdziwa milosc... powiem wam jedno laski tak jak mialam
                        watpliwosci czy dobrze robie nie odpisujac i zrywajac kontakt tak teraz po tych
                        jego smsach co chwila nawiazujacych do malzenstwa i opowiesciach dziwnej tresci
                        o rodzicach, zaczynam trzezwiej na to wszystko patrzec to podzialalo na mnie jak
                        kubel zimnej wody
    • whitechick Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 12.12.09, 19:44
      a ja myslę, że ten głupi wątek to marna prowokacja tylko nie wiem po
      co. na poczatku to jescze jeszcze ale jak czytam ostatnie posty
      autorki to włos sie na głowie jeży jak mozna być az tak głupim i
      jeszcze tą głupotą się publicznie chwilić, masakra jakas!
      • 2009wa-wa Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 12.12.09, 19:53
        whitechick napisała:

> a ja myslę, że ten głupi wątek to marna prowokacja tylko nie wiem
        po
        > co. na poczatku to jescze jeszcze ale jak czytam ostatnie posty
        > autorki to włos sie na głowie jeży jak mozna być az tak głupim i
        > jeszcze tą głupotą się publicznie chwilić, masakra jakas!
        Mozesz sobie myslec co chcesz, jak tego nie przezylas to nie wiesz
        jak to boli, a dziewczyna szuka tylko pomocy zeby to szybko
        zakonczyc,po to jest to forum zeby dyskutowac a nie myslec.
        • rubio.3 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 12.12.09, 21:14
          Zgadzam się z 2009wa-wa. Jeśli ktoś nie ma pojęcia o tamtym klimacie kulturowym,
          miłosnym i w życiu nie liznął arabskiego świata , to nie można oczekiwać pomocy
          ze strony rodzimych przyjaciół, bo zwyczajnie oni nie mają pojęcia jak to ugryźć.

Specjall pomyliłam się w prognozie o dwa tygodnie, w moim poprzednim poście,
          zejdź do piwnicy , poszukaj choinki i bombek i zabieraj się za uszka i karpika,
          bo czasu do świąt mało. Buziaki pozdrawiam i mam nadzieję , że nadchodzące mrozy
          ostudzą definitywnie Twoje marzenia. Chociaż te ostatnie trzeba mieć zawsze.
          • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 12.12.09, 21:59
            rubio.3 swieta prawda czas sie zabrac za przygotowanie do swiat, tym bardziej ze
            w pierwsze swieto cala rodzinka zwali sie u mnie, no i praktycznie nie mam
            jeszcze kupionych prezentow... habis pewnie bedzie pisal bo jak to habisie maja
            w zwyczaju im bardziej ich olewasz tym bardziej sa natarczywi... a pomyslec ze
            jeszcze 2 tyg temu planowalam wyjazd do Hurgady :) eh...
        • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 12.12.09, 21:52
          2009wa-wa dzięki i pozdrawiam
      • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 12.12.09, 21:46
        whitechick rozumiem ze juz cie wiecej tu nie zobaczymy
      • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 12.12.09, 21:51
        whitechick pozatym nie wiem czym mam sie czym chwalic, moze rzeczywiscie opisuje
        tu wszystko bardzo szczegolowo, ale chyba po to zostalo to forum stworzone,
        wszyscy jestesmy tu anonimowi i mozemy bez wsytdu i zazenowania opowiedziec co
        nas spotkalo ze strony facetow z egiptu, tak przynajmniej jest w moim przypadku
        gdzie o znajomosci z moim habisiem wiedza 2 osoby, nikt pozatym, moze dlatego ze
        jest mi wstyd ze wplatalam sie w taki "romans", może i tez dlatego ze nie
        chcialabym byc przez znajome mi osoby oceniona tak jak ty mnie tu ocenilas
        • rubio.3 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 12.12.09, 23:59
          Speciall ludzie zawsze będą gadać z niewiedzy ,z zazdrości, powodów znajdziesz
          tysiąc, a tymczasem nie ma się czego wstydzić , bo to samo życie. Nikt nie jest
          w stanie przewidzieć jak sie potoczą nasze losy i kogo na swojej drodze spotkamy.
          • 2009wa-wa Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 13.12.09, 10:47
            Dziewczyny tu nie ma sie czego wstdzic, samo zycie!!!!
            Dobrze ze jest to forum i ze co poniektore je znalazly i moga sobie
            podyskutowac zeby im sie ulzylo na sercu, bo z miloscia to jest tak
            roznie,zalezy od partnera.W trudnych chwilach trzeba miec kogos z
            kim mozna podyskutowac, czasem dobrze jest dyskutowac anonimowo.
            ZYCZE WAM MILEJ NIEDZIELI 3 ADWENTU.
        • whitechick Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 13.12.09, 12:06
          przynajmniej masz wytłumaczenie dla swojej głupoty, to już coś
          • gabi.sia Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 13.12.09, 16:07
            Z Twoich wypowiedzi jasno wynika,że nigdy tam nie bylaś, nie znasz
            tamtejszej mentalnośći, sposobów postępowania...tamtego
            świata...który trzeba baaardzo dlugo poznawac,żeby go zrozumieć...
            • casy15 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 13.12.09, 18:30
              No ładnie dziewczyny ...nie zaglądałam jakiś czas na forum z powodu prozaicznego
              braku czasu a tu, aż tyle się dzieje. Po pierwsze speciall ciesz się masz jasną
              sytuację , wiesz o co habisiowi chodziło wiza, wiza i tylko wiza... Teraz możesz
              przejść do kolejnego etapu czyli leczenia ran. Na szczęście mamy okres
              przedświąteczny więc za dużo czasu na myślenie mieć nie możesz karp, choinka,
              prezenty itp "drobiazgi" powinny cię w pełni oderwać od myśli o habibku. Po
              drugie jesteś młodą, atrakcyjną wolną kobietą, która na pewno nie będzie miała
              trudności w znalezieniu sobie faceta z klasą i to niekoniecznie habibka. Ten
              typ faceta jak to ładnie określiła jedna z was jest odpowiedni na wakacje i
              chyba nic poza to a te wyjątki, które się zdarzają potwierdzają regułę.
              Pozdrawiam i miłego wieczoru wam życzę:)
              • szalonaburza Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 13.12.09, 23:52
                > przedświąteczny więc za dużo czasu na myślenie mieć nie możesz karp, choinka,
                > prezenty itp "drobiazgi" powinny cię w pełni oderwać od myśli o habibku.

Wszystkim Wam życzę Wspaniałych Świąt, ale proszę o humanitarne podejście do
                karpika:) Proszę, proszę:)
                Nie kupujcie żywych karpi. One naprawdę cierpią, nie tylko w tych małych
                zbiornikach, ale później bez dostępu do wody podczas podróży do domu i zmianach
                temperatur przy okazji, zmianie zbiornika na wannę lub co gorsza na lodówkę, te
                fortunniejsze kończą żywot przy jednym trzaśnięciu noża, inne są zdane na durne
                zabawy "ukatrupienia karpia o framugę".
                Myślę, że te karpie wolałyby nawet tego najgorszego habibka. Mniej bólu, a
                zabawniej: zero karpia na święta;)
          • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 13.12.09, 21:45
            whitechick twoje wypowiedzi swiadcza tylko o poziomie twojej kultury...
            • latika101 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 14.12.09, 00:25
              Witaj specjal , bardzo mi przykro ,ze przez to przechodzisz,sama
              widzisz jak uzależnające są kontakty z Nim jak ta cała sytuacja
              uzależnia. Wyrwać się z tego to nie take proste. Mi pomogły kontakty
              ze znjaomym nie związanymi z Egiptem ,bo Ciągłe wracanie i
              analizowanie też nie działało na mnie dobrze. Niestety wizyty na
              forum też musiałam ogranczyć , tak aby wpadać tu od czasu do czasu
              juz bez emocji. On nie jest tego wart ,naprawde.
              • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 14.12.09, 11:34
                to fakt potrafia uzaleznic... :)
              • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 14.12.09, 16:39
                dzisiejszej nocy moj habis przeszedl sam siebie, tak jak postanowilam nie
                odpisuje na maile, smsy nie odbieram tel, no i dzis rano nagranie na poczcie...
                nie mialam odwagi go wysluchac caly dzien jednak za mna ta chodzilo.. kobieca
                ciekawosc... myslalam ze mnie zwymysla bedzie krzyczal itp... prawie 3 min
                nagranie... uslyszalam jego glos i przeszly mnie ciarki... mowil szeptem...
                poplakalam sie jak mala dziewczynka...
                • rubio.3 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 14.12.09, 17:11

prawie 3 min
                  > nagranie... uslyszalam jego glos i przeszly mnie ciarki... mowil szeptem...
                  > poplakalam sie jak mala dziewczynka...

Mam nadzieję , że ze śmiechu się popłakałaś, bo jak ze wzruszenia to ja niestety wymiękam. A dlaczego mówił szeptem? Laska mu w drugim pokoju spała i nie chciał jej zbudzić. Specjall jak masz zamiar takie głupawe niusy pisać to daj spokój lepiej , bo ręce opadają. Przez 230 wpisów wiele osób chciało Ci pomóc najpierw wyjechać, potem jak się okazało o co chodzi , wymiksować się z tego jakoś mniej boleśnie trochę i okazuje się , że wszystko na nic. Ja wiem , że to musi trochę potrwać, ale teraz właściwie to ja nie rozumiem po co Ci była nasza pomoc potrzebna, jak Ty mam wrażenie dalej jak mucha do miodu lecisz. Mam nadzieję, że jednak może źle zrozumiałam Twój przekaz o ciarkach i że np to z zimna było a nie ze wzruszenia . Pozdrawiam i albo się otrząśnij albo nie oczekuj pomocy, której nie jesteśmy Ci w stanie udzielić jeśli tak się rzeczy mają. Buziaki
            • whitechick Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 14.12.09, 17:21
              a twoje o poziomie twojej głupoty;)
              • damaris-damaris Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 14.12.09, 17:45
                Droga Rubio!Ależ to oczywiste!Ta Pani się popłakała bo jej Habiś na nią NIE NAKRZYCZAŁ;)fantastyczna dramaturgia!Ciekawe,czy ten wątek skończy się przed Nowym Rokiem?;)od siebie dodam,że pani special to typ emocjonalnej masochistki.Gdyby chciała to naprawdę zakończyć,już dawno by zmieniła numer...
                • rubio.3 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 14.12.09, 19:01
                  Boska Damaris / jak już sobie tak słodzimy :)/, nie wiem kiedy ten wątek się
                  skończy ale ja już się z niego wynoszę w temacie pomocy, bo nie będę się
                  produkować na darmo. Ale oczywiście wrócę tu jak by się przypadkiem zrobiła
                  jakaś lekka zadymka, co by z wprawy nie wyjść. Buziaki pozdrawiam
                  • latika101 do specjal 15.12.09, 01:37
                    przeczytałam to o tej wiadomości na sekretarce, posłuchajm to jest
                    taka gra z ich strny, wiem co czujesz naprawde, tesknisz , czekasz
                    mimo wszytko ze , by napsał ,ze masz przyjechac za tydzien , ale w
                    99 procentach to nic nie znaczy. powidziec i napisać mozna wszytko.
                    Specjal walcz o siebie , Ty jesetś ważna a nie on. Wiesz czemu on
                    tak szaleje bo jak mi kiedys ktos powiedział ich sie nie zostawia to
                    oni zostwaiją kobiete. Specjal musisz znaleść siłę ,że by to
                    zakończyc. buxka
                    • speciallimitededition Re: do specjal 15.12.09, 11:44
                      latika101 dzięki pozdrawiam
                  • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 15.12.09, 11:50
                    dziewczyny watek sie konczy w momencie kiedy nikt juz na nim nie pisze postow :)

rzeczywiscie jak rubio napisala ciagnie mnie do tego araba jak much do miodu,
                    ktos wczesniej napisal ze jestem masochistka znecajaca sie nad soba sama,
                    dochodze do wniosku ze bledem bylo zagladanie na to forum, gratuluje wszystkim
                    dzieczyna ktorym tak latwo udalo sie zapomniec i zyc dalej, ja mojego habisia na
                    pewno nie zapomne do konca zycia, nie wiem jak zakonczy sie ta historia, bo
                    jeszcze trwa
                    • speciallimitededition Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 15.12.09, 11:57
                      wiekszosc osob pisze ze habisie chca nas wykorzystac (materialnie, badz
                      fizycznie - codzi mi o sex) ale czy u nas tego nie ma czy polscy mezczyzni sa
                      inny, lepsi... lajdacy sa wszedzie... wielokrotnie w moim zyciu zastanawialam
                      sie czy ktos jest ze mna dla mnie dlatego jaka jestem czy dlatego ze mam
                      ustawionych rodzicow i moge pozwolic sobie na wiecej niz przecietny czlowiek...
                      niestety wiele razy w zyciu dostalam kopa, wiele razy dowiadywalam sie jak moja
                      najlepsza przyjaciolka obgaduje mnie za plecami a przy mnie swieci oczkami... no
                      coz myslalam ze z habisiem bedzie inaczej ze nie wie kim jestem i ze pokocha
                      mnie po prostu mnie, widocznie kolejny raze sie pomylilam...

zycze wam wszystkiego dobrego, wesolych swiat, i zakonczmy ten watek przed
                      swietami :) pozdrawiam
                      • casy15 Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 15.12.09, 12:45
                        Speciall tak to jest zazwyczaj, jeśli się ma trochę lepszą sytuacje materialną
                        niż przeciętny Polak. Nigdy nie wiesz na kogo się trafi w przyjaźni czy miłości,
                        tak to już jest w życiu. Przecież nie można mieć wszystkiego...ale pamiętaj jak
                        będziesz mądrze i nie na siłę szukać tej drugiej połówki, to sama się
                        znajdzie...uwierz naprawdę:) Ciesz się, że masz kochane i cudowne dziecko, dla
                        którego masz cel w życiu, osobę, małą osóbkę która cię kocha bezgranicznie i
                        rodziców, na których zawsze możesz liczyć, a to naprawdę dużo. Trzymaj się
                        cieplutko, bądź silna w swoich postanowieniach i czasem odezwij na priv.
                        Pozdrawiam.
    • wwmm Re: jak dobrze zaplanowac wyjazd do Egiptu 19.12.09, 15:45
      Nie wiecie dziewczyny o której jest Pasterka w Szarm ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka