jasneniebo 30.11.09, 11:08 Proszę komentować w tym wątku, zachowajmy przejrzystość. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jasneniebo Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 30.11.09, 11:12 yamyam 30.11.09, 10:37 Odpowiedz sorki dziewczyny za "zaśmiecanie wątku" 2009wawa - czemu maja służyć twoje wpisy? prowadź konwersacje w innych watkach, bo istnienie tego wątku jest czyste i klarowne (choć chyba nie dla wszystkich) jasneniebo - może tak usunąć niektóre wpisy??? pozdrawiam Re: ZWIĄZKI UDANE I SZCZĘŚLIWE 2009wa-wa 30.11.09, 09:55 Odpowiedz pandolinka24 napisała: > Witajcie,27 lat,od 4 lat zona Egipcjanina,2 córki, bardzo > szczęsliwaaaaaa,w Egipcie mieszkam 5 lat Egipcjanie wola synów niż corki Odpowiedz Link Zgłoś
arabichabibi Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 30.11.09, 13:34 jasneniebo napisała: > yamyam 30.11.09, 10:37 Odpowiedz > sorki dziewczyny za "zaśmiecanie wątku" > 2009wawa - czemu maja służyć twoje wpisy? prowadź konwersacje w > innych watkach, bo istnienie tego wątku jest czyste i klarowne (choć > chyba nie dla wszystkich) > jasneniebo - może tak usunąć niektóre wpisy??? > pozdrawiam > > Re: ZWIĄZKI UDANE I SZCZĘŚLIWE > 2009wa-wa 30.11.09, 09:55 Odpowiedz > pandolinka24 napisała: > > > Witajcie,27 lat,od 4 lat zona Egipcjanina,2 córki, bardzo > > szczęsliwaaaaaa,w Egipcie mieszkam 5 lat > Egipcjanie wola synów niż corki a kto pani 2009wa-wa powiedzial ze Egipcjanie wolą synów? brat mojego ma 2 synów i córke i to właśnie córka jest jego oczkiem w głowie nie mówi o niej inaczej jak "największy skarb naszego domu", " mój śliczny aniołek" czy też " gdy patrzysz w jej oczy widzisz całą miłość tego świata" więc nie wiem czy tak synów wolą, chyba od człowieka zależne. poza tym myśle że rodzice równo kochają swoje dzieci bez względu na płeć Odpowiedz Link Zgłoś
2009wa-wa Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 30.11.09, 14:08 > a kto pani 2009wa-wa powiedzial ze Egipcjanie wolą synów? brat > mojego ma 2 synów i córke i to właśnie córka jest jego oczkiem w > głowie nie mówi o niej inaczej jak "największy skarb naszego > domu", " mój śliczny aniołek" czy też " gdy patrzysz w jej oczy > widzisz całą miłość tego świata" więc nie wiem czy tak synów wolą, > chyba od człowieka zależne. poza tym myśle że rodzice równo kochają > swoje dzieci bez względu na płeć A wiem!!! Moj znajomy ma dwie corki i powiedzial "jak zona nie urodzi mu syna to ozeni sie jeszcze raz" majac nadzieje ze druga zona urodzi mu syna, w takiej samej sytuacja jest jego brata i kolegi z pracy..... Odpowiedz Link Zgłoś
arabichabibi Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 30.11.09, 14:12 czyli masz debilnych znajomych ot co. moi kochaja to co im Allach dal bez wzgledu czy syn czy corka Odpowiedz Link Zgłoś
arabichabibi Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 30.11.09, 14:19 allah sorry :D ale byk :D Odpowiedz Link Zgłoś
happy.end Allach 30.11.09, 14:26 Słowniki języka polskiego uznają również pisownię "Allach". Sienkiewicz pisał Ałłah. Odpowiedz Link Zgłoś
misiek82.1 Re: do arabichabibi 30.11.09, 15:16 arabichabibi napisała: > > a kto pani 2009wa-wa powiedzial ze Egipcjanie wolą synów? brat > mojego ma 2 synów i córke i to właśnie córka jest jego oczkiem w > głowie nie mówi o niej inaczej jak "największy skarb naszego > domu", " mój śliczny aniołek" czy też " gdy patrzysz w jej oczy > widzisz całą miłość tego świata" więc nie wiem czy tak synów wolą, > chyba od człowieka zależne. poza tym myśle że rodzice równo kochają > swoje dzieci bez względu na płeć W Egipcie synowie sa zabezpieczeniem na starosc poniewaz tam nie istnieje system emerytalny i własnie synowie utrzymuja rodziców na starosc. Brat twojego Kamala ma juz 2 synów jak pisałas , wiec ma juz zabezpieczenie. Mój były facet Egipcjanin tez ciagle powtarzał ze chce miec tylko synów.My wychowani w Europie gdzie jest rónouprawnienie ,kobieta i mezczyzna maja takie same prawa nie zawsze takie rzeczy rozumiemy dla nas takie myslenie jest chore,ale tam jest inna kultura czy ty tego nie widzisz?? Odpowiedz Link Zgłoś
szalonaburza Re: do arabichabibi 30.11.09, 17:36 Synów wolą tylko w bardzo biednych (nie tylko finansowo) rodzinach. Odpowiedz Link Zgłoś
goldsztajn wie tyle, ile powiedzia jejl habis 30.11.09, 17:44 Brak syna oznacza tylko tyle, ze dany rod wyginie, bo corka wyjdzie za maz, pojdzie do innej rodziny i tam bedzie rodzila dzieci. Muzulmanin zrobi wszystko, zeby miec syna. A w Polsce to niby inaczej? Dlaczego 99% z was ma nazwiska po tacie, a nie po mamie? Chyba w wiekszosci kultur jest podobnie. W Chinach wolno miec tylko 1 dziecko i co roku gina miliony dziewczynek, tak samo w Indiach i wielu innych krajach. wyborcza.pl/1,86680,2480566.html Chińscy demografowie uważają, że usuwane są głównie ciąże z dziewczynkami, to aż dwie trzecie wszystkich zabiegów. Chińscy rodzice od zawsze marzyli o synach. Sam mistrz Konfucjusz, który od 2500 lat wychowuje Chińczyków, kobiet sobie nie cenił. I nawet Przewodniczący Mao, który powiedział o kobietach, że "podtrzymują połowę nieba", uprzedzeń nie zdołał wyplenić. Sytuacja zmieniła się na lepsze jedynie w dużych miastach, Pekinie, Szanghaju, Kantonie najbardziej otwartych na świat. "Kiedy urodzi się syn ułóż go na łóżku, ubierz w piękne szaty, daj jadeit do zabawy. Kiedy narodzi się córka połóż ją na ziemi, ubierz w byle co, do zabawy niech jej starczy połamana dachówka"- pisze poeta dynastii Song (IX-XIII wiek). Córka jest słaba, w polu większy jest pożytek z syna, rodu nie przedłuży, nie stanie się podporą na starość dla własnych rodziców, bo wychodząc za mąż kobieta staje się częścią rodziny męża. Odpowiedz Link Zgłoś
szalonaburza Re: wie tyle, ile powiedzia jejl habis 30.11.09, 17:50 Rzadko zdarzają się jedynacy w rodzinie egipskiej. Więc jak jeden z synów będzie miał tylko córki, to nic się nie stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
goldsztajn Re: wie tyle, ile powiedzia jejl habis 30.11.09, 17:56 szalonaburza napisała: > Rzadko zdarzają się jedynacy w rodzinie egipskiej. Więc jak jeden z synów będzi > e > miał tylko córki, to nic się nie stanie. Stanie, bo ojciec nie bedzie mial nastepcy. Odpowiedz Link Zgłoś
szalonaburza Re: wie tyle, ile powiedzia jejl habis 30.11.09, 18:13 Znam bogatych Egipcjan, co mają tylko córki (2 lub 3) i mają już tyle lat, że więcej dzieci mieć nie mogą (więc wcale nie próbowali się rozmnażać do skutku). Dziewczyny są dobrze ustawione, mają posiadłości pod Kairem i domy letniskowe nad morzem, dobre pozycje zawodowe i... mnóstwo jeszcze bogatszych Egipcjan starających się o je względy. Odpowiedz Link Zgłoś
goldsztajn i???? 30.11.09, 18:29 szalonaburza napisała: > Znam bogatych Egipcjan, co mają tylko córki (2 lub 3) i mają już tyle lat, że > więcej dzieci mieć nie mogą (więc wcale nie próbowali się rozmnażać do skutku). > Dziewczyny są dobrze ustawione, mają posiadłości pod Kairem i domy letniskowe > nad morzem, dobre pozycje zawodowe i... mnóstwo jeszcze bogatszych Egipcjan > starających się o je względy. > > i ci bogaci Egipcjanie sa reprezentatwyni, tak? W tym kraju prawie 40% ludnosci nie umie pisac i czytac, a kolejne kilkadziesiat procent ledwie umie sie podpisac. Wiec o czym tu gadac. Odpowiedz Link Zgłoś
szalonaburza Re: i???? 30.11.09, 18:35 Nie chodzi tylko o tych bogatych. Ale o tych też z przeciętnej, na normalnym poziomie rodziny. Tylko najbiedniejsi, najbardziej debilni Egipcjanie rozmnażają się do momentu posiadania syna. Córki nie są gorsze, bo później można je wydać za mąż, a mąż z reguły musi być z zamożniejszej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
szalonaburza Re: i???? 30.11.09, 18:37 "i ci bogaci Egipcjanie sa reprezentatwyni, tak?" Bogaci mają więcej do przekazania;) Czyli logicznie bardziej powinno zależeć im na następcy. Odpowiedz Link Zgłoś
goldsztajn Re: i???? 30.11.09, 18:40 szalonaburza napisała: > Nie chodzi tylko o tych bogatych. Ale o tych też z przeciętnej, na normalnym > poziomie rodziny. > Tylko najbiedniejsi, najbardziej debilni Egipcjanie rozmnażają się do momentu > posiadania syna. Córki nie są gorsze, bo później można je wydać za mąż, a mąż z > reguły musi być z zamożniejszej rodziny. Nie tylko biedni sie mnoza. Nie chce mi sie szukac ile dzieci maja znani i bogaci Egipcjanie, ale przykladowo drugi najbogatszy czlowiek w Arabii, ojciec Osamy bin Ladena, w bardzo bogatej Arabii Saudyjskiej, mial..... 55 dzieci. To tylko czesc jego potomstwa. iona.ghandchi.com/binladen.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
szalonaburza Re: i???? 30.11.09, 18:50 W Arabii Saudyjskiej wiekszosc spoleczenstwa jest bogata, praktycznie nie ma tam biednych ludzi. I o niczym to nie swiadczy. Tylko ktos, kto nie ma pojecia o zyciu w Egipcie, moze porownywac 2 tak odlegle swiaty. Egipscy bogacze to w wiekszosci osoby o swiatlych umyslach, ktorzy nie zabraniaja swoim corkom wypadow do drogich kairskich klubow w minispodniczkach. Kobiety w Egipcie prowadza samochody, nawet te z biedniejszych rodzin, same chodza na zakupy, pracuja z mezczyznami itd. Odpowiedz Link Zgłoś
goldsztajn Re: i???? 30.11.09, 19:06 szalonaburza napisała: > W Arabii Saudyjskiej wiekszosc spoleczenstwa jest bogata, > praktycznie nie ma tam biednych ludzi. I o niczym to nie swiadczy. > Tylko ktos, kto nie ma pojecia o zyciu w Egipcie, moze porownywac 2 > tak odlegle swiaty. > Egipscy bogacze to w wiekszosci osoby o swiatlych umyslach, ktorzy > nie zabraniaja swoim corkom wypadow do drogich kairskich klubow w > minispodniczkach. Kobiety w Egipcie prowadza samochody, nawet te z > biedniejszych rodzin, same chodza na zakupy, pracuja z mezczyznami > itd. > > w Arabii nie ma biednych????:-))) Nawet tego nie skomentuje:-))))))) Na przyklad znani calemu swiat Mohamed Atta, Ayman al-Zawahiri czy tez Abu al Masri bochodza z bogatych egiupskich rodzin:-) en.wikipedia.org/wiki/Ayman_al-Zawahiri en.wikipedia.org/wiki/Abu_Ayyub_al-Masri en.wikipedia.org/wiki/Mohamed_Atta Odpowiedz Link Zgłoś
szalonaburza Re: i???? 30.11.09, 19:38 Arabia Saudyjska posiada bardzo nowoczesne szpitale, poziom życia jest na wysokim poziomie, system edukacji gwarantuje wszystkim obywatelom bezpłatną naukę, podręczniki, książki, a prócz tego opiekę zdrowotną. Biedni maja dach nad glowa i bardziej godne warunki zycia niz biedota w Egipcie. Przyklady panow, ktore podales, hmmm. To panowie, ktorzy swietnie odnalezliby sie w Arabii Saudyjskiej, to ludzie oddzialujacy tylko na najbiedniejsza czesc spoleczenstwa. No i ich tez nie spotkasz na ulicach Hurghady, ani ich synow czy corki. Ja mowie o normalnych ludziach, a nie o oszolomach. "Najstraszniejszą rzeczą w życiu mężczyzny jest zaspokojone pragnienie." Bolesław Szczęsny-Herbaczewski Odpowiedz Link Zgłoś
goldsztajn Re: i???? 30.11.09, 19:52 szalonaburza napisała: > > Arabia Saudyjska posiada bardzo nowoczesne szpitale, poziom życia > jest na wysokim poziomie, system edukacji gwarantuje wszystkim > obywatelom bezpłatną naukę, podręczniki, książki, a prócz tego > opiekę zdrowotną. Biedni maja dach nad glowa i bardziej godne > warunki zycia niz biedota w Egipcie. > Z ta edukacja chyba nie najlepiej, bo prawie 1/4 mieszkancow Arabii jest analfabetami, ale jak na kraje arabskie to wskaznik rewelacyjny. www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/sa.html Odpowiedz Link Zgłoś
szalonaburza Re: i???? 30.11.09, 20:04 No, ale w jakiej grupie wiekowej.... ju tej dogorywajacej. Odpowiedz Link Zgłoś
goldsztajn Re: i???? 30.11.09, 20:07 szalonaburza napisała: > > No, ale w jakiej grupie wiekowej.... ju tej dogorywajacej. Chyba nie, bo ponad 65 lat ma tylko 2% Saudyjczykow. 0-14 years: 38% (male 5,557,453/female 5,340,614) 15-64 years: 59.5% (male 9,608,032/female 7,473,543) 65 years and over: 2.5% (male 363,241/female 343,750) (2009 est.) Odpowiedz Link Zgłoś
szalonaburza Re: i???? 30.11.09, 20:48 No dobrze, niech Ci bedzie, ale przeciez nie o tym mowimy. To dwa rozne swiaty i porownywanie AS do Egiptu to jakies nieporozumienie. Jezeli Twoim zdaniem panowie, ktorych wymieniles wczesniej mieliby az tak wielu fanow, nasladowcow czy zwolennikow, sytuacja w Egipcie wygladalaby podobnie jak w AS. Na cale szczescie jest tu wiecej normalnie myslacych ludzi i moze na tym powinnismy sie skupic. Z innej strony kobiety, ktore zostaja oczarowywane przez habisiow na wakacjach, powinny wiedziec, ze jest nieprawda, ze musza zakrywac sie od stop do glow, nie moga nosic krotkich spodniczek, czy rozmawiac z innymi mezczyznami. Jezeli ktos im to wmawia to albo jest low class, albo jesli z lepszej rodziny chorobliwy zazdrosnik, ktory wykorzystuje niewiedze i bezbronnosc kobiety. Egipcjanki dobrze wiedza, ze moga duzo, maja poparcie rodziny. I jezeli chca pracowac, ubiera sie po swojemu, to maz im tego zabronic nie moze. Odpowiedz Link Zgłoś
goldsztajn Re: i???? 30.11.09, 21:19 W hotelach spotykaja raczej chlopcow, ktorzy nosza bagaze i raczej ich ojcowie i dziadkowie nie studiowali na zachodnich uczelniach. Czytajac ich SMSy na tym forum to mam watpliwosci czy oni w ogole chodzili do szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
dagny2009 Re: i???? 01.12.09, 09:23 Europejczykom to ciezko pojac www.filmweb.pl/f538977/Kiedy+w+Indiach+rodzi+si%C4%99+dziewczynka,2007/opisy Dla większości rodziców oczekujących narodzin dziecka ważne jest jego zdrowie, a nie płeć. W Indiach jest inaczej. „Obyś była matką tysiąca synów”- to popularne błogosławieństwo dla kobiet. W wielu indyjskich domach dziewczynki nie są ani oczekiwane, ani chciane. Córka to problem. Postrzega się ją jako ciężar i źródło kłopotów dla rodziny. Nieopłacalną inwestycję. Trzeba ją wydać za mąż, dać olbrzymi posag. Po wyjściu za mąż opuszcza rodzinę. Syn to spadkobierca rodowego nazwiska, podpora dla rodziców na starość, po ich śmierci to on podpala stos pogrzebowy. Realizacji marzeń o męskim potomku nie pozostawia się więc naturze, skutecznie wspomagają ją ultrasonografy i selektywna aborcja - ogromny społeczny problem współczesnych Indii. Podobnie jak mordowanie lub porzucanie dziewczynek zaraz po narodzinach. W wielu hinduskich domach dziecka przebywają wyłącznie dziewczynki. Bohaterką dokumentu jest kierowniczka jednego z takich właśnie domów dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
arabichabibi Re: i???? 01.12.09, 07:03 sluchaj chłopie skończyły sie czasy faraonów nikt nikogo reprezentować nie musi o czym ty wogóle piszesz odezwał się męski szowinista Odpowiedz Link Zgłoś
arabichabibi Re: do arabichabibi 01.12.09, 07:01 misiek82.1 napisał: > arabichabibi napisała: > > > > a kto pani 2009wa-wa powiedzial ze Egipcjanie wolą synów? brat > > mojego ma 2 synów i córke i to właśnie córka jest jego oczkiem w > > głowie nie mówi o niej inaczej jak "największy skarb naszego > > domu", " mój śliczny aniołek" czy też " gdy patrzysz w jej oczy > > widzisz całą miłość tego świata" więc nie wiem czy tak synów wolą, > > chyba od człowieka zależne. poza tym myśle że rodzice równo > kochają > > swoje dzieci bez względu na płeć > > > > > > > > > > > moj egipcjanin to karim nie kamal poza tym wiem o wiekszym prawie dla mezczyzn o dziedziczeniu itd ale mnie chodzi o uczucia co za facet powie zonie rozwiodse sie z toba bo dajesz same corki! > > Odpowiedz Link Zgłoś
jasneniebo Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 30.11.09, 11:15 nahet 28.11.09, 17:21 Odpowiedz Tak jestem zona Egipcjanina mieszkamy w Polsce ale pierwsze 6 lat małżeństwa mieszkaliśmy w Egipcie teraz większość roku spędzamy w Polsce ze względu na prace i dzieci ,choć bardzo często jeździmy do Egiptu to zawsze i tak całe wakacje spędzamy właśnie tam e: ZWIĄZKI UDANE I SZCZĘŚLIWE 2009wa-wa 27.11.09, 22:44 Odpowiedz nahet napisała: > OD 18 LAT W SZCZĘŚLIWYM I UDANYM MAŁŻEŃSTWIE DWIE CÓRCIE, wiek 40 > lat i nadal bardzo kochana i kochająca Mam pytanie czy jesteś żona Egipcjanina? Czy mieszkasz w Egipcie? Odpowiedz Link Zgłoś
misiek82.1 Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 30.11.09, 14:46 dzieki jasneniebo własnie nosiłam sie z zamiarem napisania do ciebie o zrobienie porzadku z tymi komentarzami Odpowiedz Link Zgłoś
rades29 Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 30.11.09, 21:21 jasneniebo napisała: > Proszę komentować w tym wątku, zachowajmy przejrzystość. > Pozdrawiam Cala ta ankieta jest nie wiarygodna. O ile roznice kulkurowe da sie fuksem przeskoczyc o tyle korzeni i starej zasady milosci juz sie nie da Odpowiedz Link Zgłoś
jasneniebo Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 30.11.09, 22:52 Witaj, Potraktuj to jako zabawę i badanie statystyczne. Swoja drogą to jest ciekawe, jaką skalę ma to zjawisko. Grupa wiekowa już się wykrystalizowała odrobinę, na wnioski jeszcze za wcześnie może znajdziemy kilka odpowiedzi. Pozdrawiam Cię. Odpowiedz Link Zgłoś
latika101 Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 01.12.09, 13:09 Cala ta ankieta jest nie wiarygodna. O ile roznice kulkurowe da sie fuksem prze > skoczyc o tyle korzeni i starej zasady milosci juz sie nie da Rades , to nie jest ankieta , juz to wyjaśniałam , celem tych watków jest zbieranie informacji ilu dziewczynom sie udało a ilu nie. Pewnie wiele się nie bedzie miało odwagi się wpisac . Przebywajac na forum poznałam dziewczyny szczęśliwe i nieszczęśliwe w zwiazkach z Egipcjanami. Takie które pobijane po związkach z rodakami odnalazły miłość w Egipcie i takie które nadal maja nadzieje ,że jakoś się ułoż i takie jak ja które maja to zasobą i rozumieja swoje błedy. Nie chodzi o to aby komuś cos udowodnic ,ale zebrać informacje. :-)pozdrawiam Latika Odpowiedz Link Zgłoś
madlik30 Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 01.12.09, 16:55 Latika 100% racji ;)) A swoją drogą jak widac nie każda dziewczyna czyta co napisane w głównym wątku naszych statystyk ;) Czyli bez zbędnych opisów co jak tylko czysta statystyka;) No ale widać my kobiety musimy zawsze dodać swoje 3 grosze ;)) hahah No nic Latika narazie prowadzisz ;)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
latika101 Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 02.12.09, 11:53 madlik30 napisała: > Latika 100% racji ;)) > A swoją drogą jak widac nie każda dziewczyna czyta co napisane w > głównym wątku naszych statystyk ;) Czyli bez zbędnych opisów co jak > tylko czysta statystyka;) No ale widać my kobiety musimy zawsze > dodać swoje 3 grosze ;)) hahah > No nic Latika narazie prowadzisz ;)) > Pozdrawiam No prowadze , :-( ale wolała bym nie , każdy kolejny wpis , to pewnie łyz, nieprzespane noce i pomstowanie na własna guptę , upokorzenie i rozczarowanie. Zobacz Madlik ile dorosłych kobiet , dało się zpalatac w te historie. Ja dopiero podczas ostatniej wizyty dowiedziałam sie , że jeżeli chodzi o stałe ziwązki dla habisiów to najmilej widzane sa dziwewczyny 20 letenie takie są powaznymi kandydatkami , mój ex. tez się za takimi obecnie ugania :-) No a na 20 lat to nas dorogie panie najwybiteniejszy chirurg plastyk nie poprawi. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
casy15 Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 02.12.09, 13:20 latika101 napisała: > madlik30 napisała: > > > Latika 100% racji ;)) > > A swoją drogą jak widac nie każda dziewczyna czyta co napisane w > > głównym wątku naszych statystyk ;) Czyli bez zbędnych opisów co > jak > > tylko czysta statystyka;) No ale widać my kobiety musimy zawsze > > dodać swoje 3 grosze ;)) hahah > > No nic Latika narazie prowadzisz ;)) > > Pozdrawiam > > No prowadze , :-( ale wolała bym nie , każdy kolejny wpis , to > pewnie łyz, nieprzespane noce i pomstowanie na własna guptę , > upokorzenie i rozczarowanie. Zobacz Madlik ile dorosłych kobiet , > dało się zpalatac w te historie. Ja dopiero podczas ostatniej > wizyty dowiedziałam sie , że jeżeli chodzi o stałe ziwązki dla > habisiów to najmilej widzane sa dziwewczyny 20 letenie takie są > powaznymi kandydatkami , mój ex. tez się za takimi obecnie ugania :-) > No a na 20 lat to nas dorogie panie najwybiteniejszy chirurg plastyk > nie poprawi. :-) Latika na coś Ty, aż tak źle nie jest. Pomyśl jesteś młodą, atrakcyjną kobietą z doświadczeniem, umiejętnościami i możliwościami...Ale jak chcesz , to poprawię Ci humor: podobno wino im starsze tym lepsze i tego się trzymajmy, a na dowód facet (nie Egipcjanin), który mnie zobaczył po roku stwierdził, że wyglądam obecnie w myśl tej zasady....a przy mojej obecnej trzydziestce i ciut to chyba nieźle. A tak na marginesie, którego tu brakuje jedź kobieto do Egiptu po to tylko by świetnie się bawić,opalić i odpocząć od polskiej szarości i rzeczywistości, wytworzy Ci się endorfina- hormon szczęścia i na wszystko spojrzysz jakoś inaczej. Pozdrawiam i trzymaj się cieplutko...Ja właśnie zamierzam tak zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
latika101 Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 02.12.09, 14:35 casy15 , tak własnie zrobiłamna ostanich wakacjach bez habisia odpoczełam. Nie zmienia to faktu , że zazwyczaj mądre i dorosłe kobiety wplatuja sie w takie bezsensowe przygody. :-) udanych wakacji w Egipcie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
casy15 Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 02.12.09, 15:16 Co do mądrych i dorosłych wplątujących się w bezsensowne przygody to się zgodzę całkowicie. Co do udanych wakacji to mam nadzieję, że takie będą tym bardziej, że chyba polecą ze mną osoby, z którymi lubię spędzać czas i się bawić. Jak chcesz to dołącz do nas:)Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rades29 Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 02.12.09, 14:53 > No prowadze , :-( ale wolała bym nie , każdy kolejny wpis , to > pewnie łyz, nieprzespane noce i pomstowanie na własna guptę , > upokorzenie i rozczarowanie. Zobacz Madlik ile dorosłych kobiet , > dało się zpalatac w te historie. Ja dopiero podczas ostatniej > wizyty dowiedziałam sie , że jeżeli chodzi o stałe ziwązki dla > habisiów to najmilej widzane sa dziwewczyny 20 letenie takie są > powaznymi kandydatkami , mój ex. tez się za takimi obecnie ugania :-) > No a na 20 lat to nas dorogie panie najwybiteniejszy chirurg plastyk > nie poprawi. :-) A spojrz na to z innej perspektywy. Moze mialas duzo szczescia: www.pressmedia.com.pl/sn/index.php?option=com_content&task=view&id=13005&Itemid=40 Odpowiedz Link Zgłoś
madlik30 Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 02.12.09, 15:29 Kochane może to kryzys 30 latki powinno się nazywać ;)))) hihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
soni-a121 Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 02.12.09, 15:39 Kochane może to kryzys 30 latki powinno się nazywać ;)))) hihihihi też już nad tym myślałam ... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
madlik30 Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 02.12.09, 15:46 Zdecydowanie dobry temat na kolejny wątek ;))) hahah CZy to kryzys 30 latki ??? ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
latika101 Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 02.12.09, 15:49 > Kochane może to kryzys 30 latki powinno się nazywać ;)))) hihihihi > > też już nad tym myślałam ... :-) może coś w tym jest kryzys trzydziestki , a może próżność , a może wychodzą z nas małe ksieżniczki które chciałay mieć swojego śniadoskórego księcia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
madlik30 Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 02.12.09, 15:55 Latika a może wszystko naraz ;))) Próżne 30 letnie księzniczki marzące o śniadym "księciu" ;) dobre ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
casy15 Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 02.12.09, 17:10 To co trzydziestolatki zakładamy nowy wątek pt Próżne 30 letnie księżniczki marzące o śniadym "księciu" jak to trafnie określiła Madlik? Odpowiedz Link Zgłoś
madlik30 Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 02.12.09, 17:48 Casy15 ;)) zakładamy a co ;)) Jak masz czas zrób to dziś bo ja niestety wychodzę już do domciu ;)) Jak coś założę wątek jutro rano ! Odpowiedz Link Zgłoś
jasneniebo Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 02.12.09, 17:35 Witajcie, Widzę,że mamy nowe kółeczko - fajnie. Mnie się wydaje,że tu działa zupełnie inny mechanizm- mianowicie trzydziestolatki są w kręgu ich zainteresowania "biznesowego"- już ustawione w życiu, niezależne i z kasą. Stać nas na wyjazdy i prezenty. Mamy swoje doświadczenie i nie szukamy kogoś na kandydata na męża - czy nie widzicie jakie to wygodne? Tylko tu robią błąd, bo my jak już się zauroczymy zaczynamy snuć plany i sytuacja się komplikuje!!!!!!! Druga grupa będąca w kręgu zainteresowań to przepraszam za określenie małolaty, łatwiejsze do zdobycia ale w innym celu - tu tylko mowa o seksie. To moje obserwacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madlik30 Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 02.12.09, 17:47 Jasneniebo ;) Strzał w dziesiątkę !!! ;) smutne ale prawdziwe... No nic zostaje tylko dodac,że życie zaczyna się po trzydziestce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
casy15 Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 02.12.09, 18:38 Co do założenia dziś wątku nic z tego... jutro mam egzamin a nic jeszcze nie ruszyłam z testami...bo mi POLICJA ku-ku zrobiła na radarek i kamerkę chwyciła, 26 punkcików dała i mam problem...jutro egzamin w WORD, a tak mi się świetnie jeździło moim dużym autkiem... Madalik liczę na ciebie a sama zabieram się za testy.Pozdrawiam i trzymajcie się niezależne trzydzierstki. Odpowiedz Link Zgłoś
jasneniebo Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 02.12.09, 18:48 madlik30 napisała: > Jasneniebo ;) Strzał w dziesiątkę !!! ;) smutne ale prawdziwe... > No nic zostaje tylko dodać,że życie zaczyna się po trzydziestce ;) DOKŁADNIE wszystko już mamy, pracę i dziecko, męża lub już nie:),pełny luzik . Teraz pora na czas dla siebie- byle z głową na karku , a nie w chmurach --- czego wszystkim życzę ( sobie też). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
casy15 Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 02.12.09, 19:04 A tak wracając do wątku głównego znam parę, której się prawie udało lub uda, ale zaraz wyjaśnię w czym tkwi cały problem. On jest Egipcjaninem mieszkającym na stałe w Niemczech a ona Białorusinką polskiego pochodzenia. Ona zna jego familię często z nimi rozmawia. Są razem na razie jako para on jest jak widzę bardzo zaangażowany tylko ona ma mały problem dotyczący na właśnie różnicy kulturowej. Najzabawniejsze jest to, że w Egipcie jak są razem i mieszkają w jednym pokoju to deklaracja brzmi...jesteśmy tylko przyjaciółmi, żadnego seksu między nami...a w Grecji wygląda to już troszkę inaczej...Pozdrawiam Was wszystkie drogie trzydziestki i naprawdę zabieram się do tego co nieuniknione... Odpowiedz Link Zgłoś
madlik30 Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 03.12.09, 10:07 Casy15 no to trzymam kciuki za Twój egzamin !!! ;) Wiesz punkty zawsze można sprzedać na alegro tam się podobno wszystko da opchnąc ;))) hahaha. Daj znać czy zdałaś :) Odpowiedz Link Zgłoś
casy15 Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 03.12.09, 12:26 Nie, nie zdałam wymusiłam na mieście...a moja znajoma mówi, że kobiety mają zawsze pierwszeństwo tym bardziej na drodze;), ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło przynajmniej będę jeszcze jeździć z bardzo fajnym instruktorem... Mój mąż stwierdził, że zrobiłam to specjalnie. Ale i tak go kocham... chociaż habisia nie przypomina. Odpowiedz Link Zgłoś
madlik30 Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 03.12.09, 13:15 ha;) Casy15 nastęnym razem się uda a jak nie to znowu nastęnym;)) No tak Ci nasi tu obecni w niczym nie przypominają Habisi ;)) No i całe szczęście ! Odpowiedz Link Zgłoś
latika101 Re: do Azyl i Intahabity 07.12.09, 15:12 Cześć dziewczyny , dzięki za wpisy , za to ,że chciałayście się z nami podzielić i za odwagę. Azyl bądź odporna na jego smsy , one nic nie znaczą , trzyma sobie Ciebie tak na wszelki wypadek. Mój postępował identycznie i znam to uczucie uskrzydlenia jak przychodziła wiadopmość. Intahabity , 4 lata z nim byłaś. Napisz coś wiecej , czy mieliście jakieś plany , to strasznie długo, czy był młdszy , ale oczywiście jeżeli bedziesz miała ochotę. Pozdrawiam Latika Odpowiedz Link Zgłoś
golmal Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 12.12.09, 20:59 Związków szczęśliwych jest prawie 40 %, nie wszystkie się wpisały,z pewnością,tzn. że tak jak w życiu albo trafisz na dobrego i będziesz miała udany związek albo nie. Ocena ta w żaden sposób nie odzwierciedla rzeczywistości, jest bardzo subiektywna, jak również wpisy na tej stronie internetowej, do których na szczęście już nabrałam dystansu;-)Pozdrawiam serdecznie Jasneniebo. Odpowiedz Link Zgłoś
jasneniebo Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 12.12.09, 22:43 Dziękuję , też Cię pozdrawiam, dawno nie zaglądałaś. Buziaki:) Odpowiedz Link Zgłoś
rubio.3 Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 12.12.09, 23:48 golmal napisała: > Ocena ta w żaden sposób nie odzwierciedla rzeczywistości, jest bardzo > subiektywna, jak również wpisy na tej stronie internetowej, do których na > szczęście już nabrałam dystansu A jak inaczej sobie wyobrażasz wypowiedzi jak nie subiektywnie, z obserwacji sąsiada? Nie można oceniać naszych wpisów właśnie dlatego, że są subiektywne, można się z nimi nie zgadzać , chcieć doświadczeń ze swojego życia ale nie można powiedzieć że się mijają prawdą, bo prawda przekazana tutaj przez nas jest wynikiem naszych doświadczeń. Dystans jak najbardziej wskazany właśnie dlatego żeby sobie samemu zdanie wyrobić a nie ślepo wierzyć w to co piszą inni, Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
misiek82.1 Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 16.12.09, 20:36 Witam ,dzisiaj przegladnełam sobie dwa watki i mam jedno spostrzezenie; w watku ZWIAZKI NIEUDANE nicki pan sa mi znane no moze poza dwoma nickami ,natomiast w watku ZWIAZKI UDANE nicki pan tam wpisanych sa całkiem nowe no oprócz jednego nicku .Przychodzi mi jedno na mysl ,moze to jakas jedna psotna kobietka , pod nowymi nickami wypisuje jak to wspaniale jest w zwiazku z arabem .Nie wiem jak wy ,ale ja mam takie wrazenie. Odpowiedz Link Zgłoś
jasneniebo Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 16.12.09, 21:50 Witaj, Mam takie wrażenie wiele razy. Wydaje mi się,że kilka osób używa więcej niż jeden nick - ale to kwestia uczciwości, na o nie mamy wpływu. Anonimowość w sieci wyzwala wszystkie najgorsze frustracje i kompleksy. Łatwo kryjąc się za nick'iem zagrać kogoś o kim marzymy,że jesteśmy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rubio.3 Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 16.12.09, 22:20 nie wpadłabym na Wasze podejrzenia, bo to jest straszna nie uczciwość. Jeśli tak jest to nie wiem co powiedzieć. Statystyki chcą podciągnąć czy o jaki pieron chodzi? Buziaki ps. Jasna wiadomość obiecana nie dotarła do mnie Odpowiedz Link Zgłoś
misiek82.1 Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 16.12.09, 22:35 No przeciez mamy tutaj na forum jedna pania ,która co chwile pod innym nickiem wymysla nowe swoje osobowosci i wypisuje ,fantazjuje nawet czasem zastanawiam sie czy wszystko u niej z głowa w porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
rubio.3 Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 16.12.09, 22:56 misiek82.1 napisał: > No przeciez mamy tutaj na forum jedna pania ,która co chwile pod > innym nickiem wymysla nowe swoje osobowosci i wypisuje ,fantazjuje > nawet czasem zastanawiam sie czy wszystko u niej z głowa w porzadku. Hi hi misiek ale na mnie chwilowo nie licz w dyskusji na tę okoliczność , zawarłam publiczny można powiedzieć rozejm . Poczekam co będzie dalej , wiesz , że dla mnie to nie problem z przyczajki przyatakować:) Ale narazie pas. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
muslimka Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 17.12.09, 07:56 A ja chce zaprotestowac ,bo nie jestem zmyslona ani wirtualna :) Mam na imie Magdalena i pochodze ze szczecina i od miesiaca jestem w Abu Dhabi .Pozdrawiam wszystkich :) Odpowiedz Link Zgłoś
estel2011 Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 17.12.09, 11:50 Ja się dołączam do protestu. Nikt mnie nie wymyślił ;) Też jestem prawdziwa i kiedyś tam kiedyś już się pytałam na forum o Koptów:) Po prostu raczej Was czytam niż coś piszę. A teraz jestem podwójnie szczęśliwa, bo mój J. przyjeżdża jutro na miesiąc! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jasneniebo Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 17.12.09, 13:16 Dziewczyny nie protestujcie, bo wiem że 99% piszących robi to uczciwie. Ja konkretnie napisałam,że wiem podkreślam słowo WIEM o kilku przypadkach. Nie musicie niczego udowadniać, wiem kto jest prawdziwy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rades29 Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 17.12.09, 15:44 Dziewczynki czuje ze na wasz i Habisiach mozna niezle zarobic. Zrobie sobie studia podyplomowe i bede kasowal: forumprawne.org/prawo-rodzinne-opiekuncze/91632-rozwod-w-obywatelem-algierii-deportacja.html Odpowiedz Link Zgłoś
latika101 Re: Komentarze do wątków związki udane i te nie. 17.12.09, 16:52 estel2011 napisała: > Ja się dołączam do protestu. Nikt mnie nie wymyślił ;) Też jestem prawdziwa i > kiedyś tam kiedyś już się pytałam na forum o Koptów:) Po prostu raczej Was > czytam niż coś piszę. A teraz jestem podwójnie szczęśliwa, bo mój J. przyjeżdża estel a dla jakiego Biura podróży pracuje twój chłopakm, ktoś kogo ja znam tez jutro przylatuje . > jutro na miesiąc! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jasneniebo Autorka postu 2009wa-wa 22.12.09, 18:59 Re: ZWIĄZKI UDANE I SZCZĘŚLIWE 2009wa-wa 22.12.09, 13:39 Odpowiedz mgd20 napisała: > 24 lata w związku ponad 2 lata, szczęśliwa,szczęśliwa,szczęśliwa. w nast. roku > ślub- w Holandii(tutaj się poznaliśmy) Jaki to związek??? To wiza do Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
rades29 Re: Autorka postu 2009wa-wa 22.12.09, 20:33 Lepiej nic nie pisac na tym forum. Zasciankowosc i krotkowzrocznosc zgubi i tak ten kraj;) Odpowiedz Link Zgłoś