Dodaj do ulubionych

KUPCIE SOBIE W EGIPCIE....

IP: *.wroc.zigzag.pl 31.01.04, 18:36
...koniecznie płytkę z egipskimi przebojami- jeśli oczywiście Wam się
spodobają. Nic tak nie przywołuje wspomnień jak wieczór spędzony na n-tym
oglądaniu zdjęć z Egiptu przy rytmach przypominających wspaniały urlop...
pozdrawiam Was
iwka
Obserwuj wątek
    • Gość: turista Re: KUPCIE SOBIE W EGIPCIE.... IP: 62.139.254.* 02.02.04, 22:55
      polecam dwoch moich ulubionych amr diab oraz mohamed munir.
      • beduinka Re: KUPCIE SOBIE W EGIPCIE.... 02.02.04, 23:48
        no to mamy takie same gusta muzyczne jeśli chodzi o Egipt
        • Gość: nija Re: KUPCIE SOBIE W EGIPCIE.... IP: 213.212.203.* 03.02.04, 04:55
          popieram wybor
          Pozdro z Egiptu :)
        • Gość: turista Re: KUPCIE SOBIE W EGIPCIE.... IP: 62.139.254.* 03.02.04, 19:15
          czesc beduinka.ciekaw jestem czy jestes tu na miejscu w hurghada?
          • beduinka Re: KUPCIE SOBIE W EGIPCIE.... 03.02.04, 23:21
            od tygodnia w Polsce, od jutra w Czechach, w Egipcie bywam raz na miesiąc lub 2
            miesiące
            • Gość: turista Re: KUPCIE SOBIE W EGIPCIE.... IP: 62.139.254.* 04.02.04, 14:09
              cze beduinka.nio to jak bedziesz w hurghada to zapraszam na kawke:)
              • beduinka Re: KUPCIE SOBIE W EGIPCIE.... 08.02.04, 19:52
                chętnie... choć ja raczej zdecyduję się na "karkade sohna sukkar barra"
                • Gość: turista Re: KUPCIE SOBIE W EGIPCIE.... IP: 62.139.254.* 09.02.04, 16:17
                  :) moze byc.moj gg 6452189. jak bedziesz daj znac.pozdrawiam
                  • beduinka Re: KUPCIE SOBIE W EGIPCIE.... 09.02.04, 17:35
                    moj to 1185536
      • maissa Re: KUPCIE SOBIE W EGIPCIE.... 03.02.04, 10:09
        No to widzę, że sympatyków muzyki egipskiej jest coraz więcej. Fajne piosenki
        mają też Hesham Abbas i Hakiem.
        Pozdrówka
    • leo76 Re: KUPCIE SOBIE W EGIPCIE.... 03.02.04, 09:36
      a jak jescze zapalicie sobie do tego fajke wodną to odlot!!!!!! ja przywiozłem
      sobie z Egiptyu i płutke i fajke. pozdr.
      • Gość: anmanika Re: KUPCIE SOBIE W EGIPCIE.... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.04, 13:09
        Kupilam sobie plyte "the Best of Muhamed Mounir" ktora facet wyciagnal spod
        lady (ale to pewnie chwyt reklamowy;))), fajna plytka.
    • Gość: ana Re: KUPCIE SOBIE W EGIPCIE.... IP: *.stansat.pl 03.02.04, 19:37
      Mohamed Mounir jest oczywiscie the best, ale ja ostatnio polubilam tez Kazim'a
      Al Saher'a, a teraz na przyklad slucham sobie Abdel'a Halim'a Hafez'a..
      (www.7alim.com) ..ale uwaga! jedna piosenka moze trwac nawet 55 minut!!..ja
      np."Mawood" :))
      aha.. bedac w Egipcie warto takze kupic sobie Karkade, albo inna herbatke:)
      • beduinka Re: KUPCIE SOBIE W EGIPCIE.... 03.02.04, 23:25
        Gość portalu: ana napisał(a):

> Mohamed Mounir jest oczywiscie the best, ale ja ostatnio polubilam tez
        Kazim'a
        > Al Saher'a,

tylko on to jest irackim piosenkarzem, a mówimy chyba o muzyce egipskiej... ale
        jego też lubię, bo śpiewa wiersze mojego ulubionego syryjskiego poety Nizara
        Qabbaniego

a teraz na przyklad slucham sobie Abdel'a Halim'a Hafez'a..
        z jego piosenek lubię "Qira'atu-l-fingan"
        • Gość: ana Re: KUPCIE SOBIE W EGIPCIE.... IP: *.stansat.pl 04.02.04, 14:20
          Kazem oczywiscie jest 100%Irakijczykiem.. ale tworzy obecnie w Egipcie.. a poza
          tym pytanie nie dotyczylo egipskiej muzyki ale tego "co kupic w Egipcie" !
          hehe ;))
          Co do A H H to ja lubie "Mawood" :)
          Pozdrawiam
          • Gość: ana Re: KUPCIE SOBIE W EGIPCIE.... IP: *.stansat.pl 04.02.04, 14:22
            ..o czym juz wczesniej wspomnialam:)
            • Gość: wojt Re: KUPCIE SOBIE W EGIPCIE.... IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.INTELINK.pl 06.02.04, 00:02
              Apropo muzyki pamietam do dzisiaj piosenke która prowadziła nas na
              safari :Habibibi o ja sow czy coś takiego _spiewa ja Mounir -fajna kasetka
              • Gość: ana Re: KUPCIE SOBIE W EGIPCIE.... IP: 80.51.237.* 06.02.04, 00:36
                ..so ya so habibi habasooh.. so ya so habibi habasooh.. habibi ayezlo sokkar
                menan agiblo sokkar.. bab el hokooma misakkar.. habasooni we habasooh! ..so ya
                so habibi habasooh... :)))
                • Gość: wojt Re: KUPCIE SOBIE W EGIPCIE.... IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.INTELINK.pl 06.02.04, 20:45
                  No dokładnie o to chodziło , widze że wiesz dokładnie o co chodzi , w rytm tej
                  piosenko wkraczaliśmy na pustynie z szalonym arabskim kierowcą który kazał nam
                  to spiewac puszczał cały czas kierownice to była miazga, a naokoło pustynia no
                  i Habibi...
              • beduinka Re: KUPCIE SOBIE W EGIPCIE.... 08.02.04, 19:58
                zgadza się - to jest Muhammad Mounir... też b. lubię tę piosenkę
    • Gość: kochający Egipt POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 00:39
      Mam trochę nietypowy problem...
      Bardziej nadaje się na forum muzyka, ale spodziewm się, że tu znajdę więcej
      fanatyków (w pozytywnym tego słowa znaczeniu) Egiptu, przez co więcej osób,
      które będą potrafiły mi pomóc.
      Szukam nazwy utworu, którego słowa w refrenie w zapisie fonetycznym wygądają
      mniej więcej tak: 'Habibi je elee', instrumenty dominują: (nawet nie wiem, jak
      się to nazywa- brzmi jak smyczek, ale na teledyskach widziałem, że podobny
      dziwięk jest wydobywany przez organy klawiszowe). Po głosie i po gramatyce
      (habibi) można się spodziewać, że utwór wykonywany jest przez kobietę.
      Pozdrawiam bardzo
      Dziękuję za każdą odpowiedź
      Tęskniący za Egiptem- wróciłem w środę...
      -kochający Egipt

PS
      Utwór często jest 'puszczany' w autobusie El-Gouna - Hurghada
      • Gość: corrina_f1 Re: POMOCY IP: *.maqs.com 06.02.04, 09:43
        Mniej więcej 90% piosenek arabskich zawiera "habibi" :))
        Tak czy inaczej, nie Ty jeden masz problem, zdaje się że większej liczbie
        turystów przypadają do gustu te kawałki :)
        Spróbuj tutaj, może coś namierzysz:
        groups.google.pl/groups?q=habibi+pl.rec.turystyka&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=pl
        pozdrawiam
        Kasia
        • Gość: photon Re: POMOCY IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 09.02.04, 18:43
          :) ja mam podobny problem jednak znaczny fragment mojego songa utrwalilem
          kamerka przy jednoczesmyn utrwalaniu nauki tanca ... brzucha choc nieylko
          brzuchy tanczyly... ;P
    • Gość: Ania Re: KUPCIE SOBIE W EGIPCIE.... IP: *.poz.cdp.pl / *.poz.cdp.pl 06.02.04, 17:32
      Wiecie może kto śpiewa piosenkę "Amarin" (pisownia fonetyczna bo nie wiem jak
      to jest). To bardzo znany przebój ale nie najnowszy. Powspominałabym sobie przy
      tej piosence grudniowy pobyt a propos pozdrowienia dla fantastycznego
      towarzystwa ze Study z Pegasa :)...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka