sebcioo 16.04.10, 12:01 Wyleciec do Egiptu nie mozna, a co z powrotem. Czy ci co teraz mieli wracac zostaja tam dluzej? Czy moze leca do np Pragi i tam kopa w d...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cameltravel Re: Co z wracajacymi z Egiptu? 16.04.10, 21:26 Mają przedłużone doby zależnie od biura z jakim są takie mają warunki ... Opluwana Viva Club wysłała oficjalny komunikat podobnie jak TUI Alfa i Wezyr na bieżąco komunikują na swoich stronach. Inni woda w usta. Jednakże większość klientów dostałą posiłki i noclegi jeśli mieli przesunięte loty - np Wezyr (akurat leci z nimi pracownica) Obecnie wiadomo tylko tyle, ze do jutra do 12 nie ma wylotów. CO dalej - trudno powiedzieć Najlepszą sytuację mają ci TAM na wczasach :) Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Co z wracajacymi z Egiptu? 17.04.10, 09:11 Dziś lotnisko Okecie jest całkowicie zamkniete a jutro pewno tez chocby przez Obame i innych jak przyleca Co robia ci ludzie którym pobyt sie skończył w Egipcie - koczuja na lotnisku czy maja przedłuzony pobyt - a objazdówki ??? nie maja hotelu przecie tylko prosto na lotnisko ?? Odpowiedz Link Zgłoś
flyr Re: Co z wracajacymi z Egiptu? 17.04.10, 09:18 Obama przyleci do Krakowa a nie na Okecie Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Co z wracajacymi z Egiptu? 17.04.10, 10:19 Tak jeśli w ogóle przyleci ale mniejsza z nim - Okecie dziś i tak zamkniete choć Obamy nie ma ... ale co z normalnymi ludźmi , którzy mieli wracac do Polski ... Aż dziwne - jak jakies biuro nawaliło i ludzie koczowali na lotnisku to na forum były alarmujace posty- i dobrze - a teraz lotów nie ma i nic - wszyscy sie cieszą czy co ? gdzie sie podzieli ludzie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
flyr Re: Co z wracajacymi z Egiptu? 17.04.10, 10:32 myslę że teraz jest inna sytuacja bo odwołono kilkanaście tysiecy połaczeń na całym świecie przez te chmure i jest to siła wyższa zupełnie niezależna od nikogo . Jeżeli ewidentnie nawala BP to wtedy zawsze jest duzo postów , poza tym dzisiaj są uroczystości pogrzebowe i być może dlatego jest mała aktywność na forach . Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Co z wracajacymi z Egiptu? 17.04.10, 10:36 Mysle ze ludziom jest obojetne z jakiego powodu i jak wiele polaczen zostalo odwolane. Oni i tak i tak siedza na walizkach na lotniskach i nie wiedza jak dlugo. Faktycznie pocieszenie im ze to przez chmure. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: Co z wracajacymi z Egiptu? 17.04.10, 11:44 Nie siedzą na walizkach, tylko zakwaterowano ich w innych hotelach. Moi znajomi wczoraj dzwonili - i tylko przenieśli ich z Sea Star do Golden Rose. Fakt że spadli z 5* do 4* i mają tylko HB, ale nigdzie nie koczują. Ale za to mają dłuższe wakacje za friko. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarao7 Re: Co z wracajacymi z Egiptu? 17.04.10, 18:54 Dokładnie tak jest jak mówi Janusz.Urlop jest przedłużony i to za free :) Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Co z wracajacymi z Egiptu? 17.04.10, 19:23 To w takiej sytuacji chmura może i dwa tygodnie wisieć nad Europą !! Odpowiedz Link Zgłoś
4przemo77 Re: Co z wracajacymi z Egiptu? 17.04.10, 20:54 Qrcze mam tylko nadzieje ze do 10 maja sytuacja sie unormuje. Za 3 i pol tygodnia mam leciec z POZ do HRG i zaczynam sie obawiac, bo jakis islandzki spec stwierdzil ze to dopiero pocatek i sytuacja moze potrwac nawet kilka tygodni Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Co z wracajacymi z Egiptu? 17.04.10, 22:27 Nie martw sie - słyszałem , że biura podrózy wykupuja w Makro rowery i kajaki aby turysci mogli bezpiecznie dotrzec do Egiptu ... Nawet bez chmury samolotami to najbezpieczniej raczej nie jest !! Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Co z wracajacymi z Egiptu? 17.04.10, 22:29 luzik, ostatni raz jak ten wulkan wybuchł, to dymił przez ponad rok kalendarzowy :) (cytat: ...December 1821 to January 1823) A co więcej, tuż obok jest większy wulkan i mniej wiecej w co drugim wypadku wybuchu tego mniejszego wulkanu, wybuchał także ten większy. Także nikt nie wie co przyniesie jutro. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Co z wracajacymi z Egiptu? 18.04.10, 08:56 Oby tylko nie Wezuwiusz na dokładkę.Coś długo milczy wieć może pierdyknąć.Pozostanie nam siedzenie w domu lub na piechotę.Troszkę daleko.Ale krzyżowcy mogli to i zawzięci turyści też potrafią.Może coś jednak wymyślą bo nie wszystko może stać w turystyce czy przelotach.A może zaraz zacznie zanikać ta chmura po wawelskich uroczystościach. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Co z wracajacymi z Egiptu? 18.04.10, 13:25 Ale kraczecie jak te wrony.. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Co z wracajacymi z Egiptu? 18.04.10, 15:11 >Ale kraczecie jak te wrony.. Ptak jak każdy,tyle że jakby coś pasował wyglądem i zwyczajami do okoliczności maratonu żałobników.Może się niedługo zamknie z tym krakaniem.Faktem jest jak widać,że różne okoliczności trzeba przewidywać,całkiem nadzwyczajne z chmurą pyłu w tle.Też chyba "czarną" z natury.Więc co w tym złego?A będzie jak Alla(ch) postanowi. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona_chm relacja z Egiptu... 20.04.10, 00:52 niestety nie wygląda to tak kolorowo... opiszę sytuację naszej grupy... Przyjechaliśmy do Hurghady z Alfa Star. Wyloty powrotne miały się odbywać w miniony piątek i sobotę w zależności od miast docelowych... Hotel Iberotel Aquamarine - grupa ok 60 osób w tym wiele rodzin z małymi dziećmi. Zamieszanie zaczęło się od piątku. O godz 12 spora grupa turystów miała stawić się w recepcji z bagażami, niektórym ludziom bagaże zaczęto wynosić z pokoi podczas nieobecności, wszystkim zablokowano kary magnetyczne -klucze. Ludzie siedzieli w recepcji na walizkach ok 4 godzin. Rezydent, który się pojawił powiedział, że zostaną przewiezieni do innego hotelu, ostatecznie pozostali na kolejną noc w Aquamarine. Wieczorem w segregatorze pojawiła się informacja, że kolejnego dnia o 12 wszyscy mają się stawić w recepcji z bagażami. W sobotę przed południem po kilku telefonach do rezydenta, udało nam się go ściągnąć przed 11 do hotelu, by wszytsko ustalić... Chcieliśmy wiedzieć, do jakiego hoteu zostaniemy przewiezieni i o której godzinie zostanie podstawiony autokar bo uniknąć kolejnych kilku godzin w recepcji z bagażami i dziećmi. Rezydent przekazał nam bardzo konkretną informację - możemy zostać w hotelu Aquamarine kolejną dobę, wszystko jest załatwione, co 2 godziny mamy szukać nowych informacji w segregatorze biura. Od godziny 12 wszystkie klucze do pokoi zostały zablokowane!!! Ludzie nie byli spakowani, wielu nie wiedziało o problemie, bo nie było ich w pokojach, obsługa hotelu przewiozła bagaże tym, którzy nie zdążyli sami ich wziąć. Rezydent pomimo kilkukrotych zapewnień, że będzie za 5,15,30 minut przyjechał po kilku godzinach... W międzyczasie sami zaczęliśmy rozmawiać z kierownictwem hotelu... Po wielu rozmowach powiedziano nam, że miejsc w hotelu nie ma, ewentualnie możemy liczyć na pokoje, które są jeszcze nie wykończone i nie ma w nich ciepłej wody... Zrobiło się wielkie poruszenie, ściągnięto do pracy ekipę, która przykręcała gniazdka, uruchamiała klimatyzacje itp itd... Grubo ok 19 zosaliśmy zaprowadzeni do nowych pokoi w budynku,który nie został jeszcze oddany do użytku. Dostaliśmy od kierownictwa informację, że możemy korzystać z tych pokoi do godz 11 dnia następnego. wieczorem pojawiła się kolejna kartka w seregatorze, że mamy stawić się z bagażami w holu i zostaniemy przewiezieni do innego hotelu. I znów powtórka, pakowanie, przewożenie... Dostaliśmy taką informację: zostaniemy przewiezieni do hotelu Nefertiti *** HB, albo płacimy sami 150 Euro za 2 osoby+ 40 Euro za każde dziecko i zostajemy w Aquamarine.w międzyczasie dużo zamieszania, bo rececja przy checkoucie żadała od ludzi opłacenie rachunku za ostatnią noc ( w/w kwot - w moim przypadku 230 euro ). Powiedziano nam, że Alfa nie zapłaiła za nas za ostatnie 2 noce, że dlatego zostaliśmy przeniesienie do pokoi nie gotowych bo poprzednia noc też nie została opłacona, zaczęło się straszenie policją... ) Przedsatwiciel Alfa Star twierdził, że wszystko jest ok, potem że za 15 minut przyjedzie księgowy i zapłaci, potem, że za kolejne 20 minut, 5 minut itd. W międzyczasie część ludzi opłaciła zaległość na własny koszt, a część niezdecydowana zaczęłą szukać innego hotelu... W końcu przedstawiciel Alfa Star powiedział, że ma dla nas inny hotel Coral Beach, ale musimy płacić sami - 90 dolarów za osobę. Aquamarine dostał też faks potwierdzający wpłatę, więc spokojnie mogliśmy wyjść z hotelu. Było ok 18.. Częśc ludzi - ok 30 osób zdecydowała się na Coral Beach. Przedstawiciel zebrał od ludzi 90 dolarów za pokój 2 osobowy tłumacząc że jest to cena AlfaStar i jeśli będziemy chcieli zapłacić sami będzie dużo drożej... Co za tym idzie nie mieliśmy możlwiości zapłacić w recepcji. Dojchaliśmy do tego hotelu ok 19 i tu już szybko dostaliśmy zakwaterowanie... Dziś przed południem kolejna zbiórka pieniędy i pobyt został przedłużony do jutra... Oczywiście znów do rąk Pana Przedsatwiciela... Niestety, pomimo usilnych starań, nie dostałam konkretnej infoamcji z recepcji hotelu dotyczących płątności.. wciąż dostawałam infoamcję, że pokoje są zarezerwowane do jutra a w temacie płatności musimy rozmawiać z rezydentem... Jutro więc dopiero okaże się, czy uda nam się bez przeszkód wymeldować, bo najprawdopodobniej jutro zostaniemy przewiezieni do kolejnego hotelu - za który też mamy sami zapłacić, bo tu już nie będzie miejsc. W całej swojej relacji pomijam wiele szczegółów... za dużo czasu i miejca zajęłoby opisywanie wszystkich nieprzyjemnych sytuacji. ostatnie dni były dla nas bardzo trudne - wiele godzin na walizkach w recepcji, bezsilność, ciągłe oszukiwanie, zmiany decyzji... Tym gorzej, że niektórzy z nas są z dziećmi.Mimo świadomości,iż najprawdopodobniej jestemy naciągani i oszukiwani nie możemy zbyt wiele zrobić. Od ludzi, którzy trafili do proponowanego przez Alfę hotelu Nefertiti mamy złe wieci - warunki są koszmarne... Nie wiemy co będzie jutro... Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: relacja z Egiptu... 20.04.10, 07:13 Poczatek sezonu a taki minus u potencjalnych klientow. BTW probowaliscie kontaktowac sie z ambasada RP w Egipcie? Albo z ... panelem kontaktowym tvn24? Pierwsi moze pomoga, drudzy moze naglosnia. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona_chm Re: relacja z Egiptu... 20.04.10, 07:55 z ambasadą próbowaliśmy się skontaktować kilkakrotnie w ciągu niedzieli - bezskutecznie... mój wpis tutaj to pierwszy krok ku nagłośnieniu... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa10-net Re: relacja z Egiptu... 20.04.10, 09:08 Dziwne, przecież inni nie dolecieli do Egiptu, więc miejsca w hotelach powinny być.Najprawdopodobniej nie zapłacili jeszcze za następnych turystów. Dziwna organizacja, ciekawe jak inne biura podróży to rozwiązały.A ja myślałam,że macie przedłużony urlop i się cieszycie. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Alfastar mowi ze wszystko jest cacy 20.04.10, 09:23 wyborcza.pl/1,75477,7791196,Gdzie_utkwili_polscy_turysci.html Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: relacja z Egiptu... 20.04.10, 09:55 czyli klasyka gatunku. Każde BP jest "cacy" dopuki sytuacja nie wykracza poza standardowe ramy. Potem mimo że jest niby rezydent, to radź sobie obywatelu sam. Powyższy opis powinien być przykładem dla tych wszystkich, którzy pytaja o opinię na temat biur podróży. I wręcz jestem pewien, że w wiekszosci innych biur bedzie podobnia sytuacja. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kola.777 Do pozostawionych turystów 20.04.10, 10:08 witam warto płacić za siebie, wynajmowac sobie hotel na własną rękę w dobrych warunkach. Trzeba to dokumentować (rachunki, lub pisemne oświadczenie rezydenta). Nikt tego dobrowolnie nie zapłaci ale sądy nie lubią biur podróży które naciągają klientów i sprawa jest na pewno wygrana. Przećwiczyłem to na Ecco Holiday. Miałem ośiadczenie rezydenta że nie może zrealizować usługi. Ecco zbyło mnie pisemnie ale są przyznał pełna kwotę z odsetkami. Nie dajcie się nabrać i miłych wakacji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwona_chm Re: relacja z Egiptu... 22.04.10, 00:02 dziś słyszałam dobre informacje od turystów ze Scan Holiday... Zostali w hotelu 5gwiazkowym, który wykupili, na koszy biura podróży... Wezyr w hotelu Aquamarine wykupił ludziom pobyt do poniedziałku bez najmniejszego problemu... co było dalej - nie wiem, straciliśmy kontakt... Ale o tym zapewnie opowiedzą sami uczestnicy... Ja moge podać bieżące informacje dotyczące naszego pobytu z Alfa Star... Od ostatniego wpisu niewiele się zmieniło... Wciąż nie wiemy kiedy wylecimy - choć pojawiło się światełko w tunelu - dziś podczas codziennej zbiórki nasz nowy ( któryś z kolei ) rezydent (czy oni specjalnie się tak zmieniają co spotkanie ??? ) powiedział, że być może jutro dowiemy się kiedy mamy szansę wrócić do domu... Zawsze to coś. Wczoraj - w odpowiedzi na moje pytanie, dotyczące polisy ubezpieczeniowej ( czy została przedłużona ) odpowiedział, że nie wie i tak właściwie to nasza wycieczka już się skończyła i teraz to my tu jesteśmy na własną rękę... A pomoc Alfa Star to taka wartość dodana... Na pytanie, czy Dyrekcja Biura w Polsce wie o decyzjach podejmowanych na miejscu w Hurghadzie i czy te decyzje są spójne usłyszeliśmy, że to duże biuro i zapewne w Polsce ma dobrych prawników i zdaje sobie sprawę, że jak wrócimy to pójdziemy do gazet i tv... ????? Pokoje w hotelu zarezerwowane mamy do piątku. Nikt z nas nie oczekuje cudów... Każdy z nas zdaje sobie sprawę, że ostatnie dni były trudne... również dla biur podróży... Jednak ten brak jakichkolwiek konkretów, zbywanie,i ciągłe podkreślanie dosłownie i w przenośni, iż powinniśmy być wdzięczni za to wszystko, co nam robią jest okropne... Odpowiedz Link Zgłoś
evka711 Re: Co z wracajacymi z Egiptu? 20.04.10, 14:09 Chaos Utknęli z kilkunastoosobową grupą turystów z Polski. - Ludzie panikują, okupują jedyny komputer w hotelu, wysyłają maile. Nie można się dopchać. Nikt nas nie informuje, kiedy i jak wrócimy do kraju - relacjonuje w rozmowie z portalem tvn24.pl Ewa Jaworska. - Tu naprawdę panuje chaos - dodaje. Od wczoraj internauci bombardują skrzynkę Kontakt TVN24. Maile z Egiptu, Indii, Hong-Kongu, obu Ameryk i Europy. - W chwili obecnej jestem w Hurghadzie. Na lotnisku panują okropne warunki. Wiele osób z Polski zostało wykwaterowanych z hoteli i w niepewności oczekuje na wytęskniony powrót do domu, gdzie czekają dzieci, rodzina, praca - mówi Jacek Jaworowski, turysta, który wyleciał na wakacje do Egiptu. - Nikt nie jest oczywiście w stanie sprecyzować terminu wylotu. Wiadomości podawane przez obsługę lotniska są ogólnikowe. Wyloty do Polski mogą być wznowione w niedzielę, oczywiście jeśli poprawią się warunki - dodaje Jaworski mówi o frustracji. Organizator nie poczuwa się do pokrycia kosztów dodatkowych noclegów. Jego przypadek nie jest odosobniony: - Zostaliśmy wymeldowani, więc w pierwszej chwili organizator wycieczki obiecał nam nocleg w innym hotelu. Teraz wyrzucają nas jednak na lotnisko - relacjonuje Pamela Szwedko, kolejna turystka uwięziona w Hurghadzie. - Jesteśmy zdesperowani, nasze oczekiwanie na lot zamienia się w koszmar - wyznaje. Odpowiedz Link Zgłoś
nelle76 Re: Co z wracajacymi z Egiptu? 20.04.10, 14:31 Czy jest w tej chwili ktoś w Egipcie kto leciał z Rainbow? jak biuro rozwiązuje sprawę braku mozliwości powrotu? Odpowiedz Link Zgłoś
wana Re: Co z wracajacymi z Egiptu? 20.04.10, 15:03 Dopisuję się w sprawie Itaki. Jak oni się zachowali? Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyna1213 Re: Co z wracajacymi z Egiptu? 20.04.10, 16:46 wana napisała: > Dopisuję się w sprawie Itaki. Jak oni się zachowali? ja tez jestem ciekawa Odpowiedz Link Zgłoś
supersiua Re: Co z wracajacymi z Egiptu? 26.04.10, 09:01 Co do Itaki to moja przyjaciółka miała pobyt przedłużony o 6 dni, została w tym samym hotelu z opcją ALL i nawet osoby które miały HB ze względu na brak pieniędzy na dodatkowe wydatki mieli zmienione na ALL. Znakiem tego Alfa Star wypadło żenująco... Odpowiedz Link Zgłoś
nelle76 Re: Co z wracajacymi z Egiptu? 20.04.10, 20:36 Dot. Rainbow, TUI, Neckermann, Orbis Travel, Itaka: www.tvn24.pl/12692,1652930,0,1,biura-podrozy-licza-straty-w-milionach,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
nene2000 Re: Co z wracajacymi z Egiptu? 20.04.10, 21:27 poczytałam sobie wypowiedzi tych, co koczują w Egipcie i współczuję, nerwówka, niepewność i dziwię się, że niektórzy nazywają to przedłużonym urlopem za free... Odpowiedz Link Zgłoś
nene2000 Re: Co z wracajacymi z Egiptu? 21.04.10, 20:09 Ludziska, dajcie znać, jak wrócicie, na które biura można było liczyć, a na które nie - to będzie ostrzeżenie dla tych, co planują dopiero wakacje! Odpowiedz Link Zgłoś
kierkier Re: Co z wracajacymi z Egiptu? 21.04.10, 23:24 Wróciłem z Selectours-em,pomimo wyjątkowego pecha którego miałem tym razem,biuro zadbało o swoich klientów,rezydent p.Jowita pasjonatka która lubi swoją pracę,pozdrawiam niniejszym. Odpowiedz Link Zgłoś
nene2000 Re: Co z wracajacymi z Egiptu? 22.04.10, 12:27 no to szczęście w nieszczęściu- teraz widać, które biura mają rezydentów z prawdziwego zdarzenia. Które dbają o klientów i nie zostawiają ich w potrzebie. Odpowiedz Link Zgłoś
tom_sob_light Re: Co z wracajacymi z Egiptu? 22.04.10, 19:01 Wróciłem dziś z Sharm. Byłem tam 7 dni w Laguna Vista z WEZYREM. Dzień przed końcem pobytu otrzymałem info o d rezydenta, że z uwagi na chmurę pyłu nie lecimy a WEZYR przedłużył nam pobyt w tym hotelu(5 gwiazdek all inclusive) na 1 dobę na koszt Biura Podróży. Następnego dnia otrzymaliśmy info, że kolejną dobę spędzimy w innym hotelu (Club Farana 4 gwiazdki, wyżywienie HB). Jednak w dniu przeprowadzki do nowego hotelu rezydent przekazał nam info, że zamiast nowego hotelu jedziemy na lotnisko i będzie wylot do Poznania. I tak się stało, lot był przekładany z 20.00 na 20.30, potem na 22.00 a w końcu 0 23.30 wystartowaliśmy. Jestem zadowolony z postawy WEZYRA, nie musiałem sie martwic o pobyt i wyżywienie, standard zaproponowanego hotelu nie był zły. Tyle ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma-mia66 Re: Co z wracajacymi z Egiptu? 23.04.10, 12:09 No to lecieliśmy tym samym lotem, też wczoraj wróciłam, byłam ze ScanHoliday - pobyt przedłużony o prawie dwie doby, żadnych problemów z pobytem, wszystko mieliśmy bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej07p Re: Co z wracajacymi z Egiptu? 24.04.10, 15:02 Witam. Dziś nad ranem (4.30) wróciliśmy z Hurgady z przedłużonego pobytu o 8 dni pobytu. Miało być 7 (9-16.04) a było 15 dni. Biuro Alfa Star. Do niedzieli 18 .04 zostaliśmy w h. Aladdin , wieczorem transfer do przeklętego hotelu o nazwie FRIENDSHIP PALACE podobno 2*. Nasz sprzeciw spowodował kolejny transfer do innego hotelu o nazwie NEFERTITI o którym dostaliśmy inf. od innych Polaków że oferuje mimo 2* całkiem możliwe warunki pobytu. Pragnę nadmienić iż transfer z nory o nazwie Friendship miał nas kosztować po 5$ od osoby.Zastanawiam się czy cały ten cyrk to tylko popis tego rezydenta czy biuro Alfa Star o tym wiedziało. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z warunków jakie zapewniło mi w tej sytuacji biuro Alfa Star wyjmując tylko ten epizod ze wspomnianym hotelem. Chyba zaufam temu biuru w przyszłości.Jeśli przeczyta mój post ktoś z Alfy to prosiłbym tylko o odpowiedź na 2 pytania-czy wiedzieliście jaki standard prezentuje wspomniana nora (na lotnisku byłoby nam lepiej) i czym kierowano się tworząc listy wylotowe gdyż na sam koniec zostawiono rodziny z małymi dziećmi i rodzinę z niepełnosprawnym synem? Więcej zastrzeżeń do biura nie mam. Pozdrawiam wszystkich a szczególnie towarzyszy doli i niedoli :) Odpowiedz Link Zgłoś
iwona_chm Re: Co z wracajacymi z Egiptu? 26.04.10, 00:00 my wróciliśmy 24 ok 10 rano... dzwoniłam do rezydenta, prosiłam, tłumaczyłam, że jesteśmy z 2 dzieci... nic nie pomogło ( mimo, że powiedział, przez telefon, że oczywiście - postara się pomóc i zadzwoni za 15 minut - nie zadzwonił, nie pomógł, opuściliśmy hotel jako ostatni ). za hotelu zabrano nas o 12-30... Mimo tego, że przedstawiciele biura wiedzieli, że lot będzie opóźniony - ściągnęli nas na lotnisko o 1 w nocy i tam koczowaliśmy ( w tym wiele rodzin z małymi dziećmi ) do 5-30... Jedyna osoba, która faktycznie starała się przynajmniej coś zrobić był jeden z przedstawicieli: Michael... Reszta to nie mający do swoich klientów za gros szacunku kłamcy! Odpowiedz Link Zgłoś
tom_sob_light Re: Co z wracajacymi z Egiptu? 25.04.10, 23:44 Witaj, jeśli czekałaś na lotnisku na lot o 20:30 a potem na 22:00 a potem 22:40 i później wybiegł Egipcjanin wołając: Poznań! Poznań! to tak, wróciliśmy tym samym lotem. A propos lotu, czy Ty też czułaś się źle podczas startu i później przez jakieś 15 minut? Dziwnie się trząsł samolot, aż mi sie niedobrze zrobiło. Tez tak się czułaś? Odpowiedz Link Zgłoś
mamma-mia66 Re: Co z wracajacymi z Egiptu? 26.04.10, 21:08 Czułam się dobrze ale faktycznie samolot trząsł się i skrzypiał niemiłosiernie :) Na początu skierowano nas do tylnych drzwi samolotu ale tam nas nie wpuścili tylko kazali się cofnąć do pierwszych. Dlaczego? Bo jak weszliśmy na górę po schodach to w samolocie trwała jakaś szybka naprawa, pełno narzędzi i kilku facetów :) Dobrze że nie boję się latać :) Odpowiedz Link Zgłoś