szczurka0 09.05.10, 11:09 Moze ktos ostatnio byłw tym hotelu prosze o opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziula53 Re: sol y mar sharmingprosba o opinie 14.05.10, 16:14 Ja byłam tam we wrzesniu 09 i wg mnie to bardzo fajny hotel Obiekt spory bardzo ładny basen ma fantazyjne kształty no i mini grota zrobiona z głazów naprawde bardzo fajnie to wyglada , a że w basenie dość tłoczno to inna sprawa;) W hotelu przynajmniej jak ja byłam nie było prawie w ogóle Polaków dominowali Anglicy , Niemcy i (niestety)Rosjanie mega głośni i beszczelni, ale da sie wytrzymac Jedzonko baaardzo smaczne plaża troszke daleko , ale busiki kursują co 15-20minut, a druga plaża przy hotelu to plaża prywatna chyba 10 funtów za wejscie całkiem oki W razie jakis konkretnych pytan służę pomocą Wg mnie to bardzo fajny hotelik ja go mogę polecić bo bardzo dobrze w nim się bawiłam Odpowiedz Link Zgłoś
szczurka0 Re: sol y mar sharmingprosba o opinie 14.05.10, 18:27 moze masz jakies fotki a jak z jedzeniem da sie przezyc z jakiego biura leciałas Odpowiedz Link Zgłoś
madziula53 Re: sol y mar sharmingprosba o opinie 16.06.10, 20:38 Nie wiem czy ci sie jeszcze to przyda nie było mnie tu ostatnio długo , ale jesli tak to podaj maila to wyśle jakies fotki to bardzo ładne miejsce , A co do jedzonka to mmmmm pychotka:P jeśli jestes zwolennikiem kuchni włoskiej to tam bedziesz miał raj , ja przynajmniej miałam . Jedzonko świeże i bardzo urozmaicone no może poza śniadaniem na którym zawsze jest to samo ale też duży wybór więc każdy znajdzie coś dla siebie. Za to obiady i kolacje ... nie mam pytań , co wieczór maja potrawy tematyczne np kuchnia chińska , włoska właśnie choć makaron , lazanie czy pizze można zjeść codziennie .Desery też niczego sobie choć ja już nie miałam an nie siły hehe , podają też zawsze świeże owoce , uważam że jedzenie to ich duuuży plus o to można być spokojnym :) Pozdrawiam i może się jeszcze przydam Odpowiedz Link Zgłoś
szczurka0 Re: sol y mar sharmingprosba o opinie 17.06.10, 07:02 witam dzieki bardzo mnie uspokoiłas my lecimy 05.07 ze scan hol prosze 1.z jakiego biura leciałas 2.długo trwa dojaz do hotelu z lotniska 3.jak pokoje i jak postarac sie o dobry pokój bylismy rok temu w hughadzie i wystarczyło 10$ w paszport i był extra 4.jak działa klima 5.czy była szuszarka w łazience 6.jak wyglada sprawa z płatna plażą ile kosztuje i gdzie jest lepiej czy na hotelowej czy na miejskiej 7.jak sie ma sytuacja z sejfami 8.czy korzystałas z usług wycieczkowych biur lokalnych moze polecisz 9.jakimi liniami leciałas 10.iel mozna bagazu kg 11.duzo ruskich to tyle jak bym cos sobie przypomniał napisze,miałem pewne obawy bo kupilismy wycieczke w styczniu po b.dobrej cenie ale nie wiem czy to nie odbije sie lece z żoną i synem{13} mysle ze bedzie dobrze bylismy rok temu w hurghadzie w hotelu palm beach wspaniały polecam i tak chciałbym by i ten urlop był udany podaje meila jfabisiak@anwa-tech.pl z góry dziekuje i prosze o duzo duzo wrazen Odpowiedz Link Zgłoś
madziula53 Re: sol y mar sharmingprosba o opinie 17.06.10, 14:50 Hmm dużo pytań na raz ale postaram się odpowiedzieć jak tylko będę mogła najlepiej Ad1 Lecieliśmy z Sun&Fun osobiście uważam że było wszystko Oki , rezydentka nie miała z nami za dużo pracy bo w Sharmie byliśmy już wczesniej więc wszystko wiedzieliśmy ale uważam że biuro jak najbardziej na plus Ad2 O ile dobrze pamiętam to jakieś 20-30 minut zależy to do jakich jeszcze hoteli będziecie jechać i rozwozić pozostałych gości , generalnie jest dość znośnie można się przemęczyć Ad3 Co do tego to bywa różnie , zależy od ilości gości Jak my byliśmy we wrześniu to hotel był bardzo obładowany i w sumie pokoje były już przydzielane z góry do danego nazwiska ale my w sumie też daliśmy po kilka $ w paszport i jeden pokój nam wymienili czy na lepszy czy gorszy nie wiem ale chociaż byliśmy obok siebie (lecieliśmy w cztery osoby) A co do samego pokoju to tak , nie jest zły tyle że większość nie posiada balkonu tylko taką barierke że ledwo stopa się mieści ;) Pokoje z balkonami są z widokiem na basen i jak my byliśmy to zamieszkiwane były głównie przez Anglików… Ale jeśli ci to nie przeszkadza to cała reszta Oki , jest lodówka ,mini barek, TV (bez polskich kanałów) , duża czysta łazienka z prysznicem… Ad4 U nas działała bez problemu na każdym poziomie chłodzenia , no może czasami w nocy nie dawała spać bo trochę głośno pracowała … Ad5 Nie nie było… Ad6 Hmm wiesz co z plażą prywatną było tak że na miejscu płaciło się 20 funtów od osoby za wstęp , ale hotelu można było też kupić bilet i wtedy kosztowała taka przyjemność 10 funtów;) A gdzie lepiej … w sumie i tu i tu były plusy na prywatnej zawsze znajdzie się wolny leżak na hotelowej niekoniecznie…(plaża hotelowa jest jeszcze dla kilku innych hoteli więc sporo ludzi) Na prywatna to minut spacerkiem w dół ulicą od hotelu na hotelową minut busem;) Busy kursują co 15 minut więc też fajnie a nio i na hotelowej masz All-a tzn tylko napoje bezalkoholowe ale w tym upale to plus;) a na prywatnej niby nie można wnosić własnych napojów ale wiadomo jak z tym bywa… Co do wrażeń z nurkowania to ja sama osobiście nie pomogę bo nie pływam…na hotelowej można pospacerować po mini plaży na prywatnej raczej posiedzieć na głazach , znajomi mówili że na prywatnej są ładniejsze rafy i rybki …. Podsumowując i tu i tu warto być Ad7 Sejf o ile dobrze pamiętam był bezpłatny ale nic więcej nie powiem bo nie korzystałam Ad8 Nie, byłam w Kairze ale 2lata temu wtedy leciałam z rainbow Tours , a z lokalnych to tylko rejs łodzią z przeszklonym dnem – kupiliśmy ją od sprzedawcy plażowego Podczas pobytu w solymar nie korzystałam z wycieczek słyszałam tylko o polskich biurach ale nie powiem nic pewnego wiecej info znajdziesz na forum od bardziej obeznanych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
madziula53 Re: sol y mar sharmingprosba o opinie 17.06.10, 14:53 Ad9/10 Były to linie air cairo , lecieliśmy z Krakowa z międzylądowaniem w Poznaniu ;) Bardzo miły rejs – dość nowy samolot air bus , tylko te 6h to ciut sporo Ale co do lotu nie mam uwag , zaserwowali nam obiad i generalnie podróż bardzo miła Co do bagażu to 20kg główny 5kg podręczny –w Krakowie nie przekroczyliśmy limitu a w sharmie było troszkę gorzej ale przymknęli oko na nasz nadbagaż Ad11 Ojj ruskich niestety jest masa …. A co za tym idzie czują się tam znakomicie …Barek okupowany od rana również przez ruskie niewiasty;)Akurat tak się składa że trochę znam rosyjski więc słuchałam ciekawych komentarzy ;) a o tym że podkradali materace i ręczniki nie wspomne…. Wydaje mi się że będziecie zadowoleni , my byliśmy … hotel jest naprawdę spory i każdy znajdzie coś dla siebie , jeśli chce się trochę odpocząć to można na mniejszym basenie jeśli raczej pobawić to na basenie głównym i np wziąść udział w licznych animacjach … jest też siłownia, Shisza bar , i inne atrakcje Co do lokalizacji to też nie jest najgorzej ok20 minut drogi od hotelu jest centrum 1001 nocy a tam różne kramiki , bary nawet dyskoteka, obok delfinarium i Aqua park ,show z krokodylami … po drodze jest spory tor gokartowy i nowsze centrum il merkato (tam też jest maszyna do wymiany pieniędzy – polecam a jeśli wolicie bank to bank jest właśnie nieco dalej w 1001 nocy..)tam też europejskie restauracje typu mc donalds , kfc , pizza hut Do old market tez niedaleko chociaż my jechaliśmy taxi – jakieś grosze 15funtów max do Namma kursują 3busy hotelowe codziennie za darmo ale trzeba się wcześniej zapisać w recepcji Bardzo przyjazna obsługa , kelnerzy barmani super klimat Jestem ciekawa czy będzie z wami więcej Polaków u nas było ich jak na lekarstwo , tylko Anglicy , Rosjanie Niemcy…jeśli jeszcze coś się wam przypomni albo mi to dam znać a zdjęcia wyślę jesczez dzisiaj Pozdrawiam i mam nadzieję że choć trochę pomogłam Odpowiedz Link Zgłoś
madziula53 Re: sol y mar sharmingprosba o opinie 17.06.10, 15:09 A tak mi się jeszcze przypomniało, że moze jak lecicie w trójkę to dostaniecie pokój rodzinny w bungalowach , mają kilka takich oddzielnych domków - powiedzilei wam w biurze jaki macie rodzaj pokoju i jaka wersja wyżywienia hb czy all ? Odpowiedz Link Zgłoś
szczurka0 Re: sol y mar sharmingprosba o opinie 17.06.10, 18:10 dieki za fotki dotarły i prosze o wiecej tak jak wspomniałem lecimy ze Scan Holiday mamy wykupiony all jesli chodzi o zakwaterowanie to moja znajoma ktora pracuje w owym biurze wysłała do hotelu taką prosbe o ładny pokoik i mowi ze czasem to sie sprawdza w praktyce aczkolwiek zycie pokaze co bedzie bedac w hurghadzie dałem 10% i był przecudowny bo inni z grupy mieli gdzies na pietrze a my przy samym basenie z pieknym tarasem tak na marginesie polecam ten hotel warty jest odwiedzenia my lecimy z warszawy i podejzewam ze tez mamy miedzylądowanie w katowicach poniewaz jest tam tego smego dnia wylot do tego hotelu, jeszcze jedno pytanko rozumiem ze wody nie mieliscie w lodówkach i sejfu nie ma w pokoiu moze cos ci wpadnie jeszcze to prosze o wszystki komentarze dzieki serdeczne napewno po powrocie sie odezwe Odpowiedz Link Zgłoś
madziula53 Re: sol y mar sharmingprosba o opinie 20.06.10, 13:59 My właśnie chcielibyśmy wybrać się do Hurghady więc będziemy mieli wasz hotel na uwadze;) Tak dobrze rozumiesz sejfu w pokoju nie ma , a woda w lodówce jest ale płatna (jak reszta mini baru) jeśli z niego nie korzystasz to spokojnie można poprosić o opróżnienie zawartości i nie dokładanie produktów. Nic mi więcej nie przychodzi do głowy , jeśli jesczez coś się wam nasunie na myśl to piszcie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś