ask-aa2 28.06.10, 12:26 Mam dylemat, którą wycieczkę wybrać. Na Ras Mohammed czy Tiran? Którą z nich bardziej polecacie dla osób, które niezbyt pewnie czują się na głębokiej wodzie i nigdy wcześniej nie snurkowały? Jakieś rady dla początkujących? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beti769 Re: Snurkowanie 28.06.10, 14:49 Ja bym poleciła na snurkowanie Ras Mohammed, chociaż jak masz "ładną" rafę koło hotelu to szkoda pieniędzy. W szczycie sezonu jak cały "motłoch" wskakuje do wody to płoszy wszystkie morskie żyjątka. Dla mnie wycieczka horror. Kupa Rosjan, a w wodzie jedna wielka walka o przetrwanie. W przypadku osób nieczujących się pewnie w wodzie na początek polecam rafę hotelową. W spokoju, bez pośpiechu można sobie posnurkować i nadziwić rybkami, a nie ciągle uważać żeby ktoś ci nie strzelił płetwą w głowę. Jeśli nigdy wcześniej nie miałaś maski i fajki na twarzy to proponuję trening najpierw choćby na osiedlowym basenie w Polsce. To dobry sposób na zapoznanie się ze sprzętem, jego możliwościami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś