stedo 18.08.10, 23:51 Jak jest na prowincji, poza kurortami, można przeczytać tutaj: archiwum.polityka.pl/art/niedola-z-boskiej-woli,395633.html Może to Wam trochę wyjaśni kto to są ci Wasi habisie i co nimi kieruje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
walhalla7 Re: Biedny Egipt 19.08.10, 22:20 no właśnie i o to chodzi. przecież oni nie bajerują kobiet bo takie maja zwyczaje, tylko jest to ich sposób na życie i jakiś sposób wybrnięcia z wszechogarniającej biedy. Odpowiedz Link Zgłoś
zla_wiedzma Re: Biedny Egipt 20.08.10, 08:11 Jakże odmienne jest to od tego co rezydenci opowiadają o sytuacji kobiet w Egipcie... Męża musi być "stać" na żonę, mąż musi zapewnić żonie odpowiedni poziom życia itd , itd. Odpowiedz Link Zgłoś
walhalla7 Re: Biedny Egipt 20.08.10, 21:45 ciekawe czy Europejki też oczekują, że Egipcjanie zaopiekują się nimi jak swoimi pierwszymi żonami :) Odpowiedz Link Zgłoś
beta-beta Re: Biedny Egipt 25.08.10, 14:31 www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,53663,7944162,Zebrak_tez_dziecko.html To też niezły artykuł. Przerażające, jak mało wiemy o kraju, na który patrzymy z wakacyjnej perspektywy... Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: Biedny Egipt 25.08.10, 17:55 Przerażające. Dlatego pisałam tutaj że tych habisiów nie można oskarżać o to jakimi są. Trzeba najpierw poznać warunki w jakich żyją a nie myśleć kategoriami własnego miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
samentu Re: Biedny Egipt 25.08.10, 14:39 Męża musi być "stać" na żonę tak, zgodnie z standardem obowiązującym w miejscu pochodzenia męża i klasie do której przynależy poza tym żona muzułmanina nie może być seksturystką, bo te w hierarchii wartości tradycyjnego społeczeństwa stoja znacząco poniżej prostytutek (bo za prostytutke facet płaci za to co seskturystka oferuje mu za darmo) Odpowiedz Link Zgłoś
zla_wiedzma Re: Biedny Egipt 25.08.10, 15:06 A przeczytałeś artykuł ? Bo chyba się nie rozumiemy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Biedny Egipt 26.08.10, 21:27 Męża musi być "stać" na żonę, mąż musi zapewnić żonie odpowiedni > poziom życia itd , itd. Dla różnych warstw "odpowiedni" znaczy zupełnie co innego - i chyba nie sądzisz, że wszyscy Egipcjanie są ubogimi chlopami. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Biedny Egipt 25.08.10, 15:33 dlatego tez nie jezdze na wakacje do egiptu, tunezji etc nie bawi mnie siedzenie tylko w kurorcie, a patrzenie na biede i brud i nieszczescie takze nie Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Biedny Egipt 26.08.10, 10:50 Ale przecież my jesteśmy tego świadome. Ja mojego świadomie chciałabym wyciągnąć z biedy, o której nie mówi, a wręcz, której zaprzecza i kłamie by czymś zaimponować. Odpowiedz Link Zgłoś
odzim22 Re: Biedny Egipt 26.08.10, 12:54 Czyżbyśmy byli świadkami narodzin seksturystyki charytatywnej? Już widzę te tłumy wolontariuszek chętnych do wzięcia udziału w misji wyciągania pognębionych przez życie 'Bobów' z nędzy. Przy takich ilościach możnaby pewnie negocjować ceny przelotów. Cel szczytny, więc nikt nie będzie się czepiał i wyzywał, a sama robota też może być hmm przyjemna. Pytanie tylko pod kogo się podczepić - PCK raczej nie byłoby zainterestowane. Odpowiedz Link Zgłoś
samentu Re: Biedny Egipt 26.08.10, 13:17 mnie tylko jedno frapuje czy gdyby to seksturysta ( a nie seksturystka) użył takiej argumentacji (iż wykupując usługę seksualną pomaga tym biednym Tajkom np) spotkałby się z takim zrozumieniem forumek Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Biedny Egipt 26.08.10, 13:26 Skrzywdził Was chyba jakiś habiś żeście takie zgorzkniałe. ;) Nie wspominałam nigdzie o seksie z habisiem. Owszem składał taką propozycję, ale za krótko się znaliśmy. Poza tym propozycje seksu bez zobowiązań i z zobowiązaniami dostaję w Polsce i poza Polską przynajmniej raz w tygodniu. Nie korzystam z nich jednak, bo nie czuję, że muszę. Ale jasne, jestem seksturystką. ;) Mi się mój Egipcjanin zwyczajnie bardzo podoba, lubię go, bawi mnie, dobrze mi się z nim rozmawia. Jest przystojny, jest dużo starszy, twierdzi, że już się dorobił...tego do końca nie wiem, bo za krótko się znamy aby być pewnym jak to naprawdę wygląda. Nie mam jednak powodów by utrzymywać kogoś dla seksu. Zwyczajnie podona mi się (może się w nim zakochałam) i chciałabym aby się przeprowadził do Polski. Mam ochotę zaryzykować. Każdy ma do tego prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
prezes_pan Re: Biedny Egipt 26.08.10, 13:43 Avital przeczytaj sąsiedni wątek samentu o różnicach kulturowych. Poza tym, co Ty sobie w ogóle wyobrażasz??? Że on tu w Polsce zamieszka z Tobą niczym Europejczyk i będzie uprawiał Wielką Miłość? Pracował może? O święta naiwności! Habiś w Polsce zajmuje się: 1. Namiętnym kontaktowaniem się z rodziną i kolegami, zarówno w Egipcie, jak i z tymi, którym już udało dostać się do europejskiego "raju". 2. Bardzo szybko habisia wywiewa (samego) do Niemiec i na zachód Europy, często wraz z Twoimi pieniędzmi. 3. Jeśli strzelisz sobie z habisiem dziecko, masz olbrzymie szanse na to, że tenże po kryjomu wywiezie ci je do Egiptu, gdzie dziecko przepadnie jak kamień w wodę. Jestem klinicznym przypadkiem totalnej głupoty. Będziesz jak setki tobie podobnych ględzić androny na forum i przekonywać do niemożliwego, być może dopniesz swego (ze sprowadzeniem tego troglodyty do Polski), po czym skończy się to tym, że nagle zamilkniesz. Jak nieoceniona Shakirra - modelowy przykład idiotki z tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Biedny Egipt 26.08.10, 21:33 prezes_pan napisał: > > Jestem klinicznym przypadkiem totalnej głupoty. > Fruedian slip? Odpowiedz Link Zgłoś
resident_troll Re: Biedny Egipt 27.08.10, 16:32 nangaparbat3 napisała: > Fruedian slip? Fruedian. Na 100% fruedian. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Biedny Egipt 26.08.10, 21:34 Oczywiście że każdy ma prawo ryzykowac. Przemyśl jednak dobrze wszystko co pisze Samentu, bo naprawdę ma pojęcie o tym, o czym mowi. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Biedny Egipt 26.08.10, 21:30 Póki co deklaracja foremki spotkała się z brakiem zrozumienia ze strony forowicza. Odpowiedz Link Zgłoś