Dodaj do ulubionych

Prosze o pomoc doswiadczonych

03.10.10, 13:12
mielismy leciec w pazdzierniku ale nie wyszło. Teraz zastanawiam sie czy jakby sie pojechalo 6 listopada to da sie jeszcze normalnie opalac i snurkowac w Marsa Alam? Ja w ogole do Egiptu 9 raz ale dotad zawsze w czerwcu. Prosze o doradzenie czy warto w listopadzie
Obserwuj wątek
    • olgap1976 Re: Prosze o pomoc doswiadczonych 03.10.10, 13:38
      byłam kiedys 7 listopada wylot, było bardzo ciepło ok 35 C ale szybciej robi się ciemno niż w czerwcu bo juz po 16)
      • ferinox Re: Prosze o pomoc doswiadczonych 03.10.10, 13:55
        a jak z temperatura wody?
        • irhana Re: Prosze o pomoc doswiadczonych 03.10.10, 14:26
          Woda ciepluteńka, ile dokładnie stopni tego nie wiem, ale kąpiel w morzu to przyjemność :) Czasem bywaja pochmurne dni - w zeszłym roku w listopadzie miałam takie 2 dni w czasie 14-dniowego pobytu.
          • ferinox Re: Prosze o pomoc doswiadczonych 03.10.10, 15:32
            irhana w jakim rejonie bylas w listopadzie? i prosze powiedz jak temp. wody w basenach bo na forach strasza, ze w ogole nie mozna sie kapac bo za zimna woda
            • olgap1976 Re: Prosze o pomoc doswiadczonych 03.10.10, 16:02
              ja byłam w Safadze woda była cieplutka w morzu, w basenie zimna, chyba ze w podgrzewanym, teraz lece 25 pazdziernik do Sharm mysle ze bedzie ciepłooo)))
              • irhana Re: Prosze o pomoc doswiadczonych 03.10.10, 16:48
                Ja zazwyczaj latam do Sharm :) Co do wody w basenach- to te niepodgrzewane faktycznie bardzo zimne, ale też da się pływać (ostatnio w takim popływałam i nie umarłam od tego ;) ).
                Specjalistką od basenów jednak nie jestem, bo zazwyczaj w nich nie pływam, w ogóle mało czasu spedzam w hotelu, więc w tym temacie niech się wypowiedzą Ci "leżakowi" turyści :)
                • ferinox Re: Prosze o pomoc doswiadczonych 03.10.10, 17:11
                  ja tez glownie stawiam na morze ale znajomi to lezakowcy:))) no nic; beda musieli liczyc na to, ze trafia na basen podgrzewany:)
    • podroznik321 Re: Prosze o pomoc doswiadczonych 07.10.10, 12:52
      W tej chwili woda w okolicach Marsa el Alam ma ponad 28 stopni. Przez miesiąc nie spadnie na pewno poniżej 24-25 stopni. Dlatego nie będzie problemu ani z pływaniem ani zażywaniem kąpieli słonecznych. Tu link do mapki z temp. wody:
      www.wunderground.com/MAR/eum.html
    • min-a Re: Prosze o pomoc doswiadczonych 07.10.10, 16:52
      W ubiegłym roku byłam od 1-14 listopada w rejonie Makadi Bay. Plażowanie już od 7.oo -16.30 spokojnie. Temp. 27 -30 stopni. Pod wieczór zaczyna troszkę wiac od pustyni.
      W tym okresie są najładniejsze rafy no i niewielka różnica tem. powietrza i wody, z której wprost nie chce się wyjść.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka