Dodaj do ulubionych

Na jaką wycieczke zabrac 3 -latka ?

17.11.10, 11:48
Kochani, jedziemy do Hurgady w grudniu. Na jaką wycieczkę, atrakcje możemy zabrać synka ?

Obserwuj wątek
    • niiktos Nogami isc nad basen lub nad morze i rybki ogladac 17.11.10, 12:44
      • monjan Re: Nogami isc nad basen lub nad morze i rybki og 17.11.10, 13:00
        nie ma sensu
        ja zabrałam swojego 3,5 latka na oglądanie rybek w submarine
        po pół godziny miał już dość
        ja też...
        a trwa to 2godz
        pieniądze wyrzucone w błoto

w Sharm polecam delfinarium
        • lamciad Re: Nogami isc nad basen lub nad morze i rybki og 17.11.10, 16:20
          Taki bąbel to najlepiej czuje sie na basenie lub nad morzem.Naprawde szkoda szukac atrakcji dla niego.Lepiej wymienic sie z mezem i samemu jechac gdzies dalej (Luksor,Kair,Asuan itp.)
          Mój synek najwiekszą frajdę miał z chodzenia po pomoscie i oglądania rybek!A na basenie namiętnie nurkował,zabawa była przednia,mysle,że wszelkie inne atrakcje przegrały by w przedbiegach;-)
          • colin1974 Re: Nogami isc nad basen lub nad morze i rybki og 17.11.10, 16:39
            Nasza w tym wieku była pierwszy raz na Giftunie i bardzo jej się podobało.
    • agata99222 Re: Na jaką wycieczke zabrac 3 -latka ? 18.11.10, 11:27
      Na żadną.
      Też mam córke prawie 3-letnią. Była z nami już w Turcji i Tunezji, a w przeszłym roku wybieramy sie z nią do Egiptu. Na wycieczce fakultatywnej nie była żadnej bo uważam że nie są one dla tak małego dziecka. Jeżeli bardzo chcesz z mężem zwiedzać możecie to robić na zmianę lub zabrać na wycieczkę kogoś kto zostanie z dzieckiem, mamę lub siostrę...
      Pozdrawiam.
    • kalmarka Re: Na jaką wycieczke zabrac 3 -latka ? 18.11.10, 17:55
      Wszystko zależy od temperamentu 3 latka. Moją córcię mogłam zabrać wszędzie i była zachwycona, mój synek po 5 min robi afery, jesł zły zmeczony i wsciekły.
      Jeżeli miałbym doradzać, jeżeli nie ma z kim młodego zostawić to ewentualnie rejs na Giftun, reszta - długie i za męczące.
      • ewakac Re: Na jaką wycieczke zabrac 3 -latka ? 19.11.10, 19:11
        Z 13-miesięcznym dzieckiem zwiedziłam Majorkę, tzn. my zwiedzaliśmy, a synek z nami dzielnie jeździł; robilismy duże przerwy; gdy miał 23 miesiące wynajeliśmy w Turcji z przyjaciómi duze auto i zwiedzaliśmy. Dzieci bawiły się kamykami...Z 3-latkiem pojechaliśmy do Tunezji i wykupilismy wszystkie mozliwe wycieczki fakultatywne.Synek był zmęczony i ta różnica temp. pomiędzy autobusem i powietrzem na zewnątrz......Byliśmy później z Nim w Egipcie.... i ani razu On nie brał udziału w wycieczkach, ponieważ uważamy, że większośc z nich jest zbyt daleko. Co prawda podobała Mu sie pustynia i rajd na kładach oraz łódź ze szklanym dnem.... ale to wszystko.
        Nikogo nie krytykuje.Jedni zabierają dziecko wszędzie bez względu na wiek; inni maja dzieci w wieku szkolnym i nie zabirają ich w niektóre miejsca bo twierdzą,że będą sie tam nudzić.
        Pozdrawiam serdecznie
    • joanna_poz Re: Na jaką wycieczke zabrac 3 -latka ? 23.11.10, 10:53
      no ja się też podpiszę pod tymi co to piszą, że na żadną.
      dla mojego dziecka największą frajdą jest basen, morze, zjeżdzalnie i plac zabaw:) a nie wycieczki fakultatywne
    • oliwka254525 Re: Na jaką wycieczke zabrac 3 -latka ? 03.12.10, 13:25
      Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

pozdrawiam
      • kartopaka Re: Na jaką wycieczke zabrac 3 -latka ? 03.12.10, 20:53
        Pierwszy raz w Egipcie byliśmy gdy córka miał 2,9 a syn 5,3 lata. Jadać z dzieciakami wiedzieliśmy, że to będzie pobyt "hotel only". Zdecydowaliśmy się jednak na delfinarium- dzieciom bardzo się podobało, byliśmy też na wycieczce na pustyni (jeepy, przejażdżka na wielbłądach no i po południu więc nie było już takiego skwaru, synek z mężem byli jeszcze na quadach). Za drugim razem rok później w Hurgadzie byliśmy na snurkowaniu i wycieczce łodzią motorową ze szklanym dnem, ale teraz jak słyszałam o rekinie w Sharmie chybabym się już nie odważyła. Myślę, że z małym dzieckiem najlepiej ograniczyć się do hotelu i pomostu- ewentualnie delfinarium. Życzę miłego pobytu.
    • emi28 Re: Na jaką wycieczke zabrac 3 -latka ? 06.12.10, 22:04
      nasza dwulatka była z nami na wyspie Giftun i w Sharm el Naga. Polecam, dziecko miało frajdę a żadna z tych wycieczek szczególnie męcząca nie jest
      • pc_maniac Re: Na jaką wycieczke zabrac 3 -latka ? 06.12.10, 22:48
        Proponuję Aquapark, delfinarium, GlasBoat.
    • mamkaantka żadną! 06.12.10, 23:18
      Egipt to nie jest miejsce na wakacje z maluchami!
      • n.wataha Re: żadną! 07.12.10, 00:33
        mamkaantka napisała:

> Egipt to nie jest miejsce na wakacje z maluchami!

Racja - tam się jeździ "na ochlaj". A takim dzieci przeszkadzają w piciu.
        • mamkaantka Re: żadną! 07.12.10, 10:46
          Nie mierz ludzi swoją miarą!
          • kasian00 Re: żadną! 07.12.10, 13:24
            > Egipt to nie jest miejsce na wakacje z maluchami!

Sorry, ale to co napisałaś jest głupie, więc ktoś Ci tak odpisał.
          • n.wataha Re: żadną! 08.12.10, 21:36
            mamkaantka napisała:

> Nie mierz ludzi swoją miarą!

Ludzi w internecie można mierzyć jedynie miarą tego co piszą. Więc odpowiedź musiała być adekwatna do tej miary.
            Następnym razem może się zastanowisz zanim coś głupiego napiszesz.
    • lula5-0 Re: Na jaką wycieczke zabrac 3 -latka ? 03.01.11, 13:14
      Jeśli jest jakaś wycieczka do zoo albo aqua parku albo krótki rejs np. łodzią z przezroczystym dnem to jak najbardziej - będzie miał frajdę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka