Dodaj do ulubionych

Paczka do Egiptu

18.12.10, 19:10
Witam serdecznie
Poszukuję info nt wszelkich tanich możliwości wysłania paczki do Egiptu (zkąd i za ile mniej więcej oczywiście) Moja przyjaciółka ma 3 wspaniałych dzieciaczków i chciała bym zrobić im niespodziankę wysyłąjąc słodycze,zabawki i ubranka. Pewnie ktoś może stwierdzić że mogę zapytać o to moją przyjaciółkę z Kairu,ale...
No właśnie, jak mam ją zapytać skoro to ma być niespodzianka. Jeśli ktoś ma jakieś konkretne informacje, porady - chętnie skorzystam. Pozdrawiam cieplutko i wszystkim forumowiczom życzę wesołych i zdrowych świąt.
Obserwuj wątek
    • pawelmartyna Re: Paczka do Egiptu 19.12.10, 01:45
      Z tego co się orientowałem to albo kurier (drogo dość) albo najlepsza i najtańsza metoda choć wymagająca organizacji to zapytanie osób które właśnie wylatują by wzieły ową paczkę z sobą i w hotelu nadały ją do adresata (oczywiście należało by przekazać do tego niezbęną gotówkę z "bonusem") a i tak wyjdzie o niebo szybciej i taniej niż jakąkolwiek wysyłką. Pozatym nie chciabym Cię martwić, jednak jeżeli masz zamiar zrobić niespodziankę na święta to na kuriera jest już owieeeele zapóóóóźno.
      • walerka_1914 Re: Paczka do Egiptu 19.12.10, 10:48
        Dziewczyno-wolisz tanio czy bezpieczne z pewnością,że paczka dotrze? Bo to jest różnica-a może by tak pocztą polską? My z chłopakiem wysyłamy do zanjomego do luxoru i niema opcji,że nic niedojdzie-kurier z Polski do Egiptu?Heh dobre sobie.
        • mamuskaeb Re: Paczka do Egiptu 19.12.10, 11:25
          Witam serdecznie :-)
          Skorzystanie z pomocy osób lecących do Egiptowa nie wchodzi w grę (paczka będzie ważyć 2-3kg) Nie mogę pozwolić sobie na dodatkowe nadbagaże (bez względu na to czy dam kasę na nadbagaż)Ludzie będą targać swoje własne walizy a ja jeszcze mam ich dodatkowo obarczyć sporą paczką??? Nie, nie taka opcja w grę nie wchodzi. Na szczęście to nie ma być paczka od mikołaja hihihi.
          Mam jednak prośbę do walerka_1914 : jeśli jest to możliwe to bardzo Cię proszę o bliższe info na priwa gazetowego. Będę bardzo wdzięczna.
          Pozdrawiam cieplutko mamuska :-)
        • janusz.amir Re: Paczka do Egiptu 19.12.10, 13:11
          Jak nie wiesz to nie pisz!!
          Wysyłałem przesyłkę DHL-em do Kairu 2 tygodnie temu.
          Szła 1 dzień!!!!
          • pawelmartyna Re: Paczka do Egiptu 21.12.10, 15:04
            No właśnie, dzięki za poparcie w sprawi kuriera.. POCZTA POLSKA... hah dobre sobie... - napisała co wiedziała.
    • allekurier.pl Re: Paczka do Egiptu 21.08.13, 16:55
      Aktualny cennik na naszej stronie allekurier.pl/cennik/eksport/egipt
      • kasia_p45 Re: Paczka do Egiptu 21.08.13, 18:41
        Myślisz, ze czekali 3 lata na odpowiedź?
        • brysia0 Re: Paczka do Egiptu 21.08.13, 19:11
          Tak to jest, jak przeczesuje forum i odpowiada komputer, a nie żywy ludź :-)
          Off topic: Na jakiś czas trzeba niestety zapomniec o rejsach po Nilu, prawda :-(
          • allekurier.pl Re: Paczka do Egiptu 22.08.13, 14:03
            Żywy ludź, nie komputer ;-) Przepraszam za tak daleko idącą archeologię, natomiast moja odpowiedź może się przydać, ponieważ temat stoi wysoko w google i osoby zainteresowane wysłaniem przesyłki do Egiptu mają realną szansę na zapoznanie się z naszą ofertą. Cennik zamieściłem nie bez kozery, ponieważ nasza oferta na kierunku Polska - Egipt jest jedną z najbardziej konkurencyjnych na rynku, proszę sprawdzić porównanie www.kurierem.pl/paczka-Egipt-10.html
            • kasia_p45 Re: Paczka do Egiptu 22.08.13, 16:24
              A widzisz Brysia? Nie miałas racji ;)
              • ania553 Re: Paczka do Egiptu 22.08.13, 22:33
                W zeszłym roku wysyłałam paczkę 6 kg do Hurghady przez Polską Pocztę i zapłaciłam 68 zł.
                Przesyłka nie była wysłana piorytetem tylko zwykła.
                Czekałam od przyjaciół w Hurghadzie na potwierdzenie,dotarła w ciągu 4 tygodni na miejsce nie naruszona.
                • allekurier.pl Re: Paczka do Egiptu 06.09.13, 12:56
                  Przesyłka pocztowa jest bardzo tania i warto ją wybrać w momencie, gdy czas dostarczenia paczki nie jest priorytetem. Jeśli jednak przesyłkę należy dostarczyć szybko, wówczas warto skorzystać z np. firmy kurierskiej. Przykładowo paczka 6 kg u nas, to koszt 379 zł, gdzie czas dostarczenia to 4-5 dni roboczych.

Pozdrawiam, AlleKurier.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka