Dodaj do ulubionych

Taba czy Marsa

24.01.11, 02:00
Wybieramy się w marcu do Egiptu. Proszę o podpowiedź, którą miejscowość wybrać. Jedziemy z dziećmi, więc jest dla nas ważne żeby była piękna plaża i łagodne zejście do morza, nie od razu do rafy. Dzięki za wszelkie informacje!
Obserwuj wątek
    • tmaniekt Re: Taba czy Marsa 24.01.11, 08:30
      W Tabie nie byłem, więc mogę polecieć tylko Marsa, hotel soly mar abu dabab, będzie idealny plaża super łagodne zejście do wody a w zatoczce mnóstwo żółwi.
      • malachan Re: Taba czy Marsa 24.01.11, 16:33
        Dziękuję za info!
    • amat1 Re: Taba czy Marsa 24.01.11, 10:42
      Dobre zejście do wody nie jest związane ani z Tabą, ani z Marsa. I tu, i tu są hotele z lepszą plażą jak i gorszą. Za pobytem w Marsa w marcu zdecydowanie przesądza termin wyjazdu. W Marsa będą zdecydowanie przyjemniejsze temperatury powietrza i co ważne w przypadku dzieci, temperatury wody. Tu masz wykaz temperatur wody i powietrza w Marsa w ub. r.
      www.club-mistral.com/en/destinations/weather/23/?From_Day=01&To_Day=31&To_Month=03&To_Year=2010&submit=search
      Nic nie piszesz o wieku dzieci a to jest podstawą doboru hotelu. Solymar jest ciekawa propozycją ale dla starszych. Zatoka lubi sie rozkołysać, a fale są niemal jak na Bałtyku. Chodzenie z dzieckiem na drugi spokojny odcinek plaży przez plażę publiczną może być uciążliwy. Pomyśl może o hotelu Iberotel Lamaya. Spokojna zatoka, pomost, łagodne zejscie do morza, aquapark lub hotel Brayka Bay
      • malachan Re: Taba czy Marsa 24.01.11, 16:38
        Dziękuję!!!
    • banfield Re: Taba czy Marsa 24.01.11, 10:52
      Jak wyżej napisano :
      - ze względu na pogodę i temperatury - w tym okresie polecam Marsę ,
      - łagodne zejście i brak fal w zatoce- polecam hotel "Brayka Bay", którego atutem jest też dobra obsługa i b.dobra kuchnia.
      • malachan Re: Taba czy Marsa 24.01.11, 16:34
        banfield napisał:

> Jak wyżej napisano :
        > - ze względu na pogodę i temperatury - w tym okresie polecam Marsę ,
        > - łagodne zejście i brak fal w zatoce- polecam hotel "Brayka Bay", którego atut
        > em jest też dobra obsługa i b.dobra kuchnia.
        Bardzo dziękuje!
    • katherine1987 Re: Taba czy Marsa 28.01.11, 09:56
      Witam, ja polecam Tabę
      we wtorek wróciłam z Hotelu Sol Y Mar Sea Star
      w trakcie mojego pobytu było wiele rodzin z dziećmi i z tego co wiem byli zadowoleni ! jedzenie dobre.. nie chorowałam
      obsługa bardzo lubi dzieci :)
      podaje link do paru zdjęć stamtąd : www.oceniacz.pl/profil/katrina/albumy/103438
      pozdrawiam i życze udanego wyjazdu gdziekolwiek Pan pojedzie ! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka