Dodaj do ulubionych

Nasze panienki w Egipcie

06.02.11, 16:04
Dziś o godz 21:50 premiera filmu ,,Darling I Love Ju'' o naszych dupo..... w Egipcie.
Film jest kręcony w hotelu Hilto Long Beach w Hurghadzie -może być ciekawie

film.onet.pl/wiadomosci/publikacje/wywiady/polski-turysta-potrafi,1,4165880,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • colin1974 Re: Nasze panienki w Egipcie 06.02.11, 17:20
      Zapomniałem napisać że premiera filmu będzie na kanale HBO i HBO HD
      • jooasiaa Re: Nasze panienki w Egipcie 06.02.11, 20:10
        Oja znam tą panią H. była nasza przewodniczką do Luksoru i Kairu .Pracowała dla Eximu.
        • imonate Re: Nasze panienki w Egipcie 08.02.11, 18:45
          a w zeszłym sezonie pracowała dla BeeFree i wspominała, że odeszła z Eximu razem z szefem.

W sumie podziwiam ją za odwagę, że zgodziła robić w tym "dokumencie" za babcię-turystkę.
    • dariusznow Re: Nasze panienki w Egipcie 06.02.11, 20:47
      z pewnością bedzie ciekawe ale znając nasze media - przejaskrawione

warto zobaczyć, ale nie mam HBO
      może kotoś nagra?

byliśmy w marcu ub roku w tym Hiltonie ale na film się nie załapaliśmy, cho byśmy pasowali - blisko 50 :)
    • maurra film jest st boski :-D 06.02.11, 22:31
      polecam:-D
    • ula_25 Re: Nasze panienki w Egipcie 06.02.11, 22:51
      Również nie posiadam HBO więc jak ktoś będzie wiedział gdzie go można zobaczyć to będę wdzięczna :) Zwiastuny na Youtube żywo przypominają Rejs :)
      • wojtek37k Re: Nasze panienki w Egipcie 06.02.11, 23:04
        Po obejrzeniu , jedno się nasuwa , takie polskie "laski" niech wyrywają ...... panie bez urazy
        ;-))
        • coca.kola Re: Nasze panienki w Egipcie 06.02.11, 23:16
          i jeszcze lekcja dla panów - tak globalnie: zdecydowanie lepiej zaczepić dziewczę słowami "cześć, jak się masz" niż "nas nie dogoniat..." :)
    • coca.kola Re: Nasze panienki w Egipcie 06.02.11, 23:07
      Obejrzałam. Dla mnie najbardziej zaskakujące były wypowiedzi Egipcjan.
      • guolla Re: Nasze panienki w Egipcie 07.02.11, 01:43
        A co mówili? i co za Egipcjanie? wyłącznie obsługa hoteli?
        Nie mam HBO. Może ktoś nagrał?
        • kr_ka_11 Re: Nasze panienki w Egipcie 07.02.11, 07:13
          oglądałam, hehe.. :)

najbardziej podobało mi się:

"idzie taka para i widać, jak ten chłopiec jest dumny, że jest z taką dojrzałą kobietą"
          albo "przecież musi mu zależeć skoro wysyła po 50 smsów dziennie" :)
          żal mi było tej babeczki trochę, naprawdę wierzyła w to co mówi.

o tych młodych lasencjach się nie wypowiadam, szkoda gadać.

warto było obejrzeć, pośmialiśmy się :)
          to będzie seria?
          • zoro27 Re: Nasze panienki w Egipcie 07.02.11, 07:28
            HEHE zajefajny dokument polecił bym go naszym paniom które tam jezdza aby obejrzały co Egipcianie sadze o nich hehe .
            Fakt ze ci polscy mezczyzni którzy tam byli tez troszke buraki ale prawde powiedzieli.
            • zoro27 Jest juz na YT 07.02.11, 08:00
              Mozna obejrzec juz tylko wpiszczie "Darling i lowe you" podzielobne na 4 party
              • colin1974 Re: Jest juz na YT 07.02.11, 08:18
                I pomyśleć że pani H pracowała dla Eximu i dowoziła nas do Long beacha w w 2008 roku ale już wtedy gdy ją zobaczyłem na lotnisku nie wyglądała jak rezydentka tylko .....
                Panowie sami widzieliście jak wyglądają faceci w klapkach i skarpetkach .....
                Uśmialiśmy się jak na dobrej komedii
                • jooasiaa Re: Jest juz na YT 07.02.11, 11:55
                  Pani H. podobno teraz pracuje dla BeeFree.
                  • doiwony12 Re: Jest juz na YT 07.02.11, 13:29
                    Sluchajcie ale numer czy ta pani to jest Halina P bo jesli tak to byla nasza rezydentka w Al Nabila.Nie jestem pewna na 100%ogladajac zdjecia a filmu nie ogladalam
                    • doiwony12 Re: Jest juz na YT 07.02.11, 13:52
                      Obeirzalam na youtube ta babka byla nasza rezydentka
              • wit44 Pustaki 07.02.11, 08:20
                Kobitki puste jak wyschnięta studnia ,chłopaki w klapkach i skarpetach wypas :-)
          • imonate Re: Nasze panienki w Egipcie 08.02.11, 18:52
            nie żebym broniła "tej babeczki" ale przekonana jestem, że akurat ta pani zagrała rolę w tym "dokumencie". Ona jest od wielu lat rezydentem w hurghadzie, w zeszłym roku rozmawiałam z nią i odniosłam wrażenie, że pomimo tego, że jest troszku zakręcona, to wie jak naprawdę wyglądają tam relacje damsko-męskie.
    • 4lata Re: Nasze panienki w Egipcie 07.02.11, 09:47
      panienki jak panienki, jak mogą to korzystają zwłaszcza Pani H. i dobrze. ale te obrzydliwe małpy i ich hipokryzja, mówią że nie szanują europejek, ciekawe czy sami siebie szanują za to co robią . nic im ta rewolucja nie pomoże bo nic nie zmieni ich myślenia. i tak na zawsze pozostaną takimi Mubarakami dla swoich kobiet.
      • guolla Re: Nasze panienki w Egipcie 08.02.11, 02:56
        do 4lata

Jeszcze nie oglądałam tego filmu. Obejrzę, to może się wypowiem :)

Co do Twoich słów.. to wiesz... tego typu koleżków raczej na Placu Tahrir nie zobaczyłoby się.
        Nawet w naszym kraju chyba jesteś w stanie odróżnić człowieka na poziomie od dresiarza. No to zapewne to były takie gadki dresiarzy o blacharach :)
        A Egipt to 80 milionów ludzi i społeczeństwo jest znacznie bardziej zróżnicowane niż polskie. Na rzetelne opisanie tych różnic pewnie trzebaby kilkuset stron dobrej pracy naukowej.

Jedno jest pewne: w tradycji egipskiej (i nie tylko) wzięcie pieniędzy od kobiety jest dla mężczyzny gorsze niż samobójstwo. No to macie mniej więcej rozpiętość w stosunku do kurortowej degradacji.

Może coś jeszcze dodam później w temacie, bo mnie korci :) Ale no time chwilowo :)
        pozdrawiam!
    • gemalla Re: Nasze panienki w Egipcie 07.02.11, 09:52
      Ręce opadają jak się ten dokument ogląda, ciężko uwierzyć że ktoś wierzy w te ściemy typu, że tęski,że kocha i że potrzebuje kase na leczenie matki...dochodzi jeszcze pewność o swojej wyjątkowości bo przecież Egipcjanie są tacy szczerzy bo oni od razu kochają i to na zawsze...cytując jedną z młodych dziewuszek "niezła beka" po obejrzeniu. Ale cóż można się tylko śmiać z tego bo takie osoby współczucia nie potrzebują,wszak przyznali że jak ktoś ma inny pogląd niż ich to na pewno zazdrości.
      • wojtek37k Re: Nasze panienki w Egipcie 07.02.11, 10:21
        Pisząc szczerze , to rzeczywiście "panowie" w tym filmie również błyszczeli , bez dwóch zdań
        Film chyba jednak opowiada jednak o pewnym % wyjazdów , żeńskich wyjazdów :-))
        Panowie , mieli natomiast nadzieje na coś , a został im tylko ewentualnie "zegarek orginalny" ,
        film jest krzywym zwierciadłem NAS i tak go należy chyba traktować , bez przesadnego oburzenia , takie rzeczy sie dzieją i dziać sie będą , ale może pomoże kilku paniom wyleczyc się z habibków , a panom uświadomi , że w celach podbojów kierunek Egioptu , to słaby kierunek ........ za duża konkurencja na miejscu , a i lekcje z zachowania też trzeba by było odrobic
        • kasia_p45 Re: Nasze panienki w Egipcie 07.02.11, 10:41
          Ten film to skierowałabym raczej do zamknietego juz forum: Faceci z Egiptu i tym wszysctkim dziewczynom tam sie rozpisującym. Może wreszcie otworzyły by swoje oczy?
          Nasi panowie rzeczywiście nie popisali sie w tym filmie. Wyszli na takie sierotki w skarpetkach :).. Masz Wojtek racje to takie spojrzenie w krzywe zwierciadło..
          Ale cos w tym jest...
          Jesli dziewczyna jedzie tylko po to aby sie dowartościowac to jeszcze pół biedy gorzej jak sie naprawde zakocha no to dramat gotowy...
          Mnie to tylko utwierdziło w przekonaniu, że do Egiptu lepiej zabierać swoja połówkę i problem z głowy :))
          • wojtek37k Re: Nasze panienki w Egipcie 07.02.11, 13:20
            Panie jadą dowartościować się ???? Coś w tym jest , bohaterki (te młodsze) wyraźnie to powiedziały , ale nienazwały tego po imieniu , one potrzebują flirtu , pewnego zabiegania , chcą się poczuć zdobywane , chcą aby widzieć w nich kobietę . Inną rzeczą jest , że wystarczy im 15 min , jak to jedna z Pań stwierdziła i ....... piorun już strzelił , później łożko , a tam "oświadczyny" , ślub , rozważania na temat wiary ..... ich potencjalnych dzieci , a to wszystko , mam wrażenie podczas jednego turnusu :-)
            Panie są do bólu naiwne , ale my panowie też mamy się nad czym zastanawiać .
            • janusz.amir Re: Nasze panienki w Egipcie 07.02.11, 13:34
              No cóż!! Widziałem wiele podobnych sytuacji jak tam mieszkałem. Filmik może trochę przejaskrawiony ale prawdziwy. Tak niestety jest!!
              Może gdyby ta panienka miała wykształcenie ciut wyższe niż podstawowe to by wiedziała że ORFI w EGIPCIE to tylko przyzwolenie na legalne dymanie a nie ślub!!
              • wojtek37k Re: Nasze panienki w Egipcie 07.02.11, 13:46
                Janusz , za dużo wymagasz ...... ;-)) , po "ślubie" będzie mogła dalej nosić krótkie
                spódnice przed kolana - to bardzo ważna rzecz , no bo jak , tak w habicie - a to chyba jeden z panów błysnął
                • janusz.amir Re: Nasze panienki w Egipcie 07.02.11, 14:15
                  No fakt!!~Jeden a PANÓW zabłysną z tym habitem!!
                  Ale z tego co wiem do do 60. roku życia przyjmują różne szarmuty do klasztorów......tak że wiesz!! zawsze będą mogły wrócić na drogę cnoty... Hahahahaha.
                • irhana Re: Nasze panienki w Egipcie 07.02.11, 14:16
                  Dobry film :))) Wydaje mi się, że najbardziej szczere i prawdziwe były wypowiedzi Egipcjan, bo czy mozna być aż tak naiwnym jak te wszystkie kobiety? Ich role chyba jednak trochę przerysowane, nikt mi nie wmówi, że Pani Halina nie zaje sobie sprawy z nieszczerych łez, no ale i tak się ciesze, że zobaczyłam coś na co jakoś nigdy nie zwracałam uwagi będąc w Egipcie.
                  • parad221 Re: Nasze panienki w Egipcie 07.02.11, 20:20
                    Film rewelacja. Nic , ale to nic nie przejaskrawiony. Kto tam był to wie , że to co na filmie to jeszcze nic . P.Halina to przykład głupoty wieku średniego. Może i lustro to ona ma , ale samokrytyki zero !!! Powiem szczerze ,że brało mnie obrzydzenie , gdy oglądałam te jej amory z egipskimi młokosami. Te dwa " blond-pustaki " tak się zachowywały , na jakie wyglądały. Wystarczyło popatrzeć na "inteligentny " wyraz twarzy owych panienek , a wszystko jasne. Do tego tona ciuchów, sztucznej biżuterii , kosmetyków i wiadomo ,że pojechały jako prawdziwe turystki do Egiptu. Ale jak już otworzyły usta to..................... brak słów. Czysta polszczyzna. Ahhh i jeszcze ORFI oraz pełny plan na długie i szczęśliwe życie. Pękłam ze śmiechy.
                    A panowie , cóż........ . Piwko, łańcuch złoty na szyi , białe skarpety do sandałów i.............. wstyd za rodaczki. Ale chyba bardziej zazdrość , że nic w złowili. Jedyne co było szczere to wypowiedź Egipcjan. Te padalce z taką łatwością szmacili nasze rodaczki. No , ale............. Powinni w każdym samolocie lecącym z Polski do Egiptu obowiązkowo puszczać ten urywek tegoż filmu , w którym Egipcjanie wypowiadają się o Europejkach ( czyt. Polkach).
                    Ciekawa jestem , co na to bohaterki filmu ?
                    Film śmieszy , ale przez łzy.

• n.wataha Re: Nasze panienki w Egipcie 07.02.11, 20:38
                      A czyż nie brakuje pustych facetów, którzy wybierając się do "burdelu" w czasie "szychty" każą panience powtarzać "kocham Cię", "jesteś boski"?

Cóż niektórzy muszą płacić za to by im powtarzano jacy są wspaniali, piękni i mądrzy.
                      Czyż w Polsce nie brakuje przykładów jak to głupie babsko dało oszczędności całego życia jakiemuś tydzień wcześniej poznanemu lovelasowi, tylko dla tego, że ją słodziutko o nie poprosił, po czym dał dyla aż się za nim kurzyło?

Tylko, że w tamtejszych kurortach takich lovelasów jest na pęczki, bo zwietrzyli łatwą kasę a "nasze" (czyli polskie, lecz nie tylko polskie) kobitki jadą tam po to by trochę się pooszukiwać i wyzbyć choć na te 2 tygodnie swoich kompleksów. Za to bezpiecznie, bo nie na widoku sąsiadów z bloku, "którzy by szeptali jak to 40-letnia baba włóczy się z 24 letnim żigolakiem".

Przed wojną również w naszym kraju byli "żigolacy" i obie strony były zadowolone i oni i panie, które im za to płaciły. A, że czasem damie fantazja pomieszała się z rzeczywistością i zapomniała, że jej "amant" za 100$ po jej wyjeździe znajduje sobie nową klientkę...
                      Cóż, widać nie trzeba palić "marychy" by mieć odlot...
                      • ula_25 Re: Nasze panienki w Egipcie 07.02.11, 22:19
                        Świetny film :) I aż mi się wierzyć nie chce, że te dziewczyny nie były aktorkami :) Film chyba powinien rozpoczynać każdy, nowy turnus.
                        • magda1.1 Re: Nasze panienki w Egipcie 08.02.11, 11:43
                          Swietnie , ze ktoś wrzucił ten film na YT bo nie wszyscy maja HBO . Po obejrzeniu stwierdzam , ze to cała prawda o niektórych turystkach . Ta starsza pania nie potempiam , nie robi nikomu krzywdy , poprostu chce jeszcze cos przezyc , te młode dziewczyny az zal mi ich . Wypowiedzi tych Egipcjan powinny dac do myslenia kobietom które sie tam wybieraja , niestety oni tak europejki postrzegaja no ,ale na ta opinie same sobie zapracowały.
                          • renle Re: Nasze panienki w Egipcie 08.02.11, 14:43
                            Obejrzałam ten dokument, fajnie że jest dostępny w sieci. Może i fajnie, że pani w średnim wieku chce jeszcze coś robić w życiu, że jest aktywna, szkoda tylko, że daje się tak łatwo opętać Arabom i tym samym pracuje na opinię wszystkich Europejek. Zastanawia mnie jedna rzecz: Egipcjanie, którzy się wypowiadają, twierdzą, że są wręcz atakowani przez turystki. Tak jakby byli takimi biednymi, niewinnymi i bezbronnymi osóbkami napastowanymi przez Europejki. A jak oni zachowują się na widok turystów??? Żenujące i zniechęcające do dalszych odwiedzin ich kraju.
                            • mariapolo Re: Nasze panienki w Egipcie 08.02.11, 20:29
                              renle napisała:

> Zastanawia mnie jedna rzecz: Egipcjanie, którzy się wypowiadają, twi
                              > erdzą, że są wręcz atakowani przez turystki. Tak jakby byli takimi biednymi, ni
                              > ewinnymi i bezbronnymi osóbkami napastowanymi przez Europejki. A jak oni zachow
                              > ują się na widok turystów??? Żenujące i zniechęcające do dalszych odwiedzin ich
                              > kraju.

dziewczyno kazdy domorosly psycholog i psychiatra powie tobie ze facet ktory posuwa za pieniadze stare torby w wieku swoich mam lub ,,kaszaloty,, ktore w swoich rodzinnych krajach nikt nawet nie chce tknac kijem od szczotki ma zrypana psyche i koszmary. Ci Arabowie naprawde naprawde maja koszmarne zycie ,,dmuchajac,, jedego balerona z drugim i nawijajac im makaron na uszy ze sa piekne madre i nadobne:). Zadna kasa nie jest w stanie im tego zrekompensowac. Zastanow sie jakie to z ich strony poswiecenie??? czy ty sama jako 20 latka poszla bys do lozka nawet za kase z dziadkiem z siwymi jajami ktorymi mozna sie zatruc???? :)
                              • renle Re: Nasze panienki w Egipcie 08.02.11, 20:40
                                Ja myślę, że im to nie przeszkadza, ale tak naprawdę to chciałam powiedzieć, że Egiptole zaczepiają właśnie te młode turystki, które często wcale nie życzą sobie tego. A z wypowiedzi tych gostków z filmu wynika, że to baby ich molestują. Ja byłam w Egiptowie tylko raz i ogrom zaczepek z ich strony naprawdę był przytłaczający. Więc niech nie robią z siebie takich biednych kozłów ofiarnych ;)
                              • janan2 Re: Nasze panienki w Egipcie 13.02.11, 09:48
                                A to ciekawe!!!Poczytałem z nudów i się uśmialem co mariopolo napisała he he.

>czy ty sama jako 20 latka poszła bys do łózka nawet za kasę z dziadkiem z siwymi jajami którymi można się zatruć ???? :)<

A to dobre.Albo nadwartościowa cnota, albo po traumatycznych przejściach.To kwestia ceny i dotychy chyba obojga płci.No i komu tu wierzyć.Albo Berlusconi nie ma racji bzykając prawnuczki czy tam szacowny Lapicki żonaty z wnuczką,albo to cytowane stwierdzenie prawdziwe.No i bądz tu mądry na takie gusty i guściki.A te włoskiego premiera całkiem zdrowo wygłądają,nawet niezłe i kwitnące.Sladów zatrucia brak.
                            • sanaleniefan Re: Nasze panienki w Egipcie 08.02.11, 21:24
                              Obejrzałem i prawdę powiedziawszy słabiutko wypadł w mojej ocenie. Dlaczego jesteście tak krytyczni w stosunku do tych dziewczyn ,tej kobiety w wieku średnim? Wydaje mi się ,że jesteśmy,my Polacy ,bardzo surowi w stosunku do siebie i naszych Pań. Bywam w Egipcie i nie zauważyłem tylko Polek razem z "chłopcami".Słuchajcie,kobiety każdej nacji,w każdym wieku przechadzają się po deptakach ze śniadymi facetami,do łóżek nie zaglądam. Mnie to nie dziwi są wakacje... Ulżyłoby Wam gdyby to był film o Rosjankach?Niemkach?Włoszkach?? itp.Oni tak ze wszystkimi.Dla Egipskich "lovelasów "to zawód i przemysł.Brzydko się wypowiadają o kobietach a wykonują zawód męskich" prostytutek" i udają oburzenie rozwiązłością Europejek.Tym się różnią od prostytutki,że nie podają ceny za usługę,tylko udają zakochanych i wyłudzają pieniądze. Jak widzą w hotelu kobietę singla to już tak śliniących się samców nie widziałem ,przykre , żenada.A na koniec,jakoś nikogo nie dziwi w europejskich kurortach( i nie tylko)widok starszego faceta z młodą laską,to normalne? Wybaczcie ,mam już sporo lat i życie mnie nauczyło ,żeby nie krytykować ,każdy ma swoje szczęście. P.s. O skarpetach do klapek i sandałów też nic nie powiem, panowie gentelmani. Pozdrawiam.
                              • kasia_p45 Re: Nasze panienki w Egipcie 08.02.11, 22:09
                                A ja mówiąc szczerze nie widziałam arabskich lovelasów z białymi dziewczynami. Jak juz to jakies młode dziewczyny własnie z podstarzałymi kochasiami i to nie z Arabami..
                                • cairo7 Do Kasi i Mariapolo 09.02.11, 00:31
                                  Nie komentuje filmu...zrobiłbym ciekawszy:)
                                  Kasia-rozumiem,że Ty turystka...hotelowka skoro nie widzialas tych par.Wyjdz na miasto nocą,wejdz do marketow spozywczych i zobacz jak parki robią zakupy i kto płaci.Przeciez na hotelu ich nie zobaczysz,all nie mają i prawa wejścia tez nie.Madame pichcą w wynajętych mieszkaniach i juz.
                                  Mariapolo-Ty dalej oddawaj się kuracjom u Domorosłych psychologów i psychiatrów(efekty widac)....a ja jakbym mial do wyboru bzykac kozy,wielbłady lub wlasnych kolesi-to bym wybral "kaszaloty"...a uwierz,że nie tylko brzydule się trafiają,że są gusta i guściki...pojęcie piękna jest względne...a jeśli jeszcze jest gratyfikacja....:)
                                  Wracając do filmu-ameryki nikt nie odkrył...za to nuda aż kipi...no ale kto nie zna tematu-ma pozywke do pustych dyskusji:)
                                  • kasia_p45 Re: Do Kasi i Mariapolo 09.02.11, 09:04
                                    Masz racje Cairo .. ja turystka może i hotelowa ale nie szlajam sie po nocy więc faktycznie mogłam nic nie widziec. Na wycieczkach tez tego zjawiska nie widac... Więc cóz pewnie duzo straciam?
                                    • mariapolo dowcip o Egipskich hotelowych loverach :) 09.02.11, 09:17
                                      Ulica Hurghady idzie para on hotelowy lover ,,baazar boys,, czy inny habis w stylu tych z filmu:) ona ,,blondi,, o wagomiarze wieloryba z kilo tapaty na twarzy. A ze w Hurghadzie krawezniki wysokie a czasami bruk nierowny to sie ,,foczka,, potknela i wywrocila na bruku:). Nagle sluchac glos z okolicznego sklepiku:).........tyyyyyyyyyyyyy Ahmed uwazaj , portwel ci upadl na ziemie :)
                                    • cairo7 Re: Do Kasi i Mariapolo 09.02.11, 10:04
                                      Czyli-jak czegoś nie widziałaś -to nie istnieje??
                                      Pisz ty juz lepiej na forum o bigosach i rob dalej z męzem swoje fakultety autokarowe...i dziw sie,że Arabow w busach nie ma:)
                                      Dziwiłem sie kiedys Derduchowi,że Ci tak dokucza...ale on się widocznie szybko poznaje na ludziach:))....oczywiście nie mam do Ciebie nic,ale przodujesz w infantylnych pytaniach i odpowiedziach...oczywiście-wolno CI.
                                      • deoand Re: Do Kasi i Mariapolo 09.02.11, 10:19
                                        Eeee.... szmaty, szmaty, kupuję szmaty !!!
                                      • kasia_p45 Re: Do Kasi i Mariapolo 09.02.11, 10:45
                                        Drogi Cairo. A czy ja gdzies napisałam, że to nie istnieje? Napisałam tylko, że ja osobiście nie zauwazyłam. Ale to nie znaczy, że odrzucam taką mozliwość. Nawet gdyby taka "parka" przeszła obok mnie pewnie nie zwróciłabym uwagi. Nie należe do osób, które zajmuja sie pierdołami i plotkami. Mnie to na dobrą sprawe g.. obchodzi kto z kim, gdzie.. itd
                                        I uwierz mi, że nie dziwi mnie fakt czy Arab w autobusie jest czy go nie ma..
                                        A co jest złego w fakultetach autokarowych?
                                        I jeszcze: wole byc infantylna niz wybitnie zgryźlwa i ziejąca jadem jak niektórzy na forum..

<Nie czyń drugiemu co tobie niemiłe>
                                        • parad221 Re: Do Kasi i Mariapolo 09.02.11, 11:02
                                          Wiesz Kasiu jesteś straszna ignorantka. Jak można być w danym kraju i nie zwracać uwagi na jego mieszkańców. To chyba naturalne ,że turystyka to nie tylko poznawanie kraju, zabytków , ale także ludzi , którzy tam żyją. A przecież "egipskie lovelasy" to szczególni mieszkańcy tego kraju. I sama głowa się odwraca lub wzrok ucieka , gdy widzi się takie szczęśliwie zakochane pary ......
                                          Nie widziałaś tego procederu w hotelach ??? To w jakich ty hotelach w Egipcie bywałaś , że tak z ciekawości zapytam ?? Bo ja widziałam w hotelach takie "polskie pośmiewiska" i to często.
                                          I Kasiu nie o ploty i pierdoły tu chodzi. Owe panie wypracowały w Egipcie piękną opinię wszystkim Polkom , tobie i mnie również. Ty także , mimo ,że prowadzisz się dobrze masz już na wstępie w Egipcie przypiętą łatkę "polskiej szmaty". I to mnie boli ,że byle jaka blond- pusta dziewuch włazi Egiptusowi do wyra w pierwszą noc , a potem smród ciągnie się także i za mną, gdy tylko powiem ,że jestem z Polski. Mam nadzieję ,że ciebie to też spotka to wtedy zrozumiesz , gdzie istnieje problem.
                                          • kasia_p45 Re: Do Kasi i Mariapolo 09.02.11, 11:15
                                            Oj nie mówilam, że mam klapki na oczach i chodze jak slepa kura. Nie interesuje mnie tylko kto z kim sie spotyka i kto z kim sypia. Oczywiscie ze zwracam uwage na egzotyke kraju i jego mieszkanców.. Ale przyznam szczerze, że w hotelach jakich byłam jakos nie zwróciłam uwagi na ten preceder. (Serenity Makadi Bay i LTI Tropicana Grand Azure). Może dlatego, że pochłoneła mnie ta egzotyka i to slonce, które tak nastrajało optymistycznie ? Nie wiem..
                                            A może jestem z innego świata? Wiesz, nie wiem czy tez mam przypieta łatke polskiej szmaty, jakoś tego nie odczułam.. może dlatego, że wszedzie miałam obstawe swojego męża. Arabowie tam pracujący odnosili sie do nas z szacunkiem..
                                            Może gdybym pojechała tam sama to odczułabym na własnej skórze?
                                            Ale to tylko utwierdza mnie jeszcze bardziej, że do Egiptu tylko z własnym facetem :))
                                            • bogusia7012 Re: Do Kasi i Mariapolo 12.02.11, 17:14
                                              masz rację Kasiu , jak tam , to tylko z własnym mężem tam byłam, i mnie nie zaczepiali:)
                                          • irhana Re: Do Kasi i Mariapolo 09.02.11, 11:25
                                            Ja jakoś też tak samo jak Kasia nigdy nie zwracałam uwagi na ten proceder, mimo że wieczorami czasem wychodzę z hotelu, ale jestem zajęta raczej swoim towarzystwem i nie zwracam uwagi na innych. Raz tylko widziałam jak jedna dziewczynka wskoczyła na kolana naszemu przewodnikowi na pustyni, mimo że on cały czas opowiadał o swojej "polskiej nażeczonej" i pokazywał smsy od niej, pamiętam że byłam zniesmaczona jej zachowaniem, a jej rodzice jeszcze się cieszyli, że córeczka ma takie powodzenie u Egipcjan. Dopiero rok temu odkryłam forum "Faceci z Egiptu" i dowiedziałam się o sexturystyce, no ale od tego czasu w egipskim kurorcie nie byłam, gdybym była to zapewne teraz patrzyłabym na to co dzieje się na ulicach innymi oczami. CZy to robi ze mnie ignorantkę? Może i tak, ale przynajmniej urlopy miałam udane, bo nie było mi niedobrze za każdym razem jak wychodziłam na miasto.

A mieszkańców to ja jednak wolę poznawać z dala od kurortów, to inny świat i inni ludzie.
                                            • kasia_p45 Re: Do Kasi i Mariapolo 09.02.11, 11:39
                                              No i dokładnie tak jak mówi Irhana. Ja wprawdzie byłam dopiero dwa razy w egipskich kurortach... przy okazji na kilku fajnych wycieczkach fakultatywnych i jakos mi do glowy nie przyszło, żeby obserwować nasze "panienki" i arabskich lovelasów.. Dopiero to forum i to juz zamknete o facetach z Egiptu otworzyło mi na ten problem oczy.. No teraz jak znów pojadę pewnie zwróce na to uwage:)) Póki co wole swoja uwage skupic na egzotyce, zabytkach.. i przede wszystkim na wypoczynku :))
                                  • egiptosek najtrafniejszy post w tym watku - cairo7 09.02.11, 10:34
                                    cairo7 napisał:

> Nie komentuje filmu...zrobiłbym ciekawszy:)
                                    > Kasia-rozumiem,że Ty turystka...hotelowka skoro nie widzialas tych par.Wyjdz na
                                    > miasto nocą,wejdz do marketow spozywczych i zobacz jak parki robią zakupy i kt
                                    > o płaci.Przeciez na hotelu ich nie zobaczysz,all nie mają i prawa wejścia tez n
                                    > ie.Madame pichcą w wynajętych mieszkaniach i juz.
                                    > Mariapolo-Ty dalej oddawaj się kuracjom u Domorosłych psychologów i psychiatrów
                                    > (efekty widac)....a ja jakbym mial do wyboru bzykac kozy,wielbłady lub wlasnych
                                    > kolesi-to bym wybral "kaszaloty"...a uwierz,że nie tylko brzydule się trafiają
                                    > ,że są gusta i guściki...pojęcie piękna jest względne...a jeśli jeszcze jest gr
                                    > atyfikacja....:)
                                    > Wracając do filmu-ameryki nikt nie odkrył...za to nuda aż kipi...no ale kto nie
                                    > zna tematu-ma pozywke do pustych dyskusji:)
                                    • 78dario Re: najtrafniejszy post w tym watku - cairo7 09.02.11, 11:03
                                      A mi się ten film podobał:-).

Dario.
                                      • stuffonly to nie jest dokument 09.02.11, 11:57
                                        Film nie jest dokumentem, to trzeba jasno powiedzieć. Zjawisko zapewne istnieje, ale nie można wciskać ludziom kitu, że sie tworzy dokument zatrudniając zawodowego aktora:

www.filmpolski.pl/fp/index.php/1150287

Wszyscy są najemnymi "aktorami", ciekawe jak tam pozdrowienia na ulicy? ;) Bohaterom gratuluję rozpoznawalności, warto było? No chyba że nie wyłapałem czegoś?
                                        Uczciwiej by było powiedzieć, że występują aktorzy, że odgrywają pewne sceny dla potrzeby stworzenia obrazu. A tak... kicha, wątpliwości co niemiara.

I udało się wywołać sensację, akurat temat na topie bo Egipt. Ciekawe czy autorka filmu też chciałaby, aby i ją zmierzono tą miarką, która sama utworzyła?
                                        Cóż... żenada. Teraz słowo DOKUMENT zyskało nowe oblicze. Szkoda.
                                        • zoro27 Najpierw podaj prawdziwego linka 09.02.11, 12:20
                                          A pozniej sie wypowiadaj bo to co zapodałes nie działa
                                          • doiwony12 Re: Najpierw podaj prawdziwego linka 09.02.11, 12:28
                                            dziala tylko trzeba wpisac w ptzegladarce.Jest zdjecie tego niby taksowkarza
                                            • doiwony12 Re: Najpierw podaj prawdziwego linka 09.02.11, 12:33
                                              Wieslaw Nizynski zagral okolo 30 epizodow .Ale mi dokument
                                        • imonate Re: to nie jest dokument 09.02.11, 18:31
                                          Zapewne pani, która popełniła to "dzieło" będzie chciała wystawić je na Festiwalu Filmów Dokumentalnych i Krótkometrażowych w Krakowie ... lol

> Uczciwiej by było powiedzieć, że występują aktorzy, że odgrywają pewne sceny dl
                                          > a potrzeby stworzenia obrazu. A tak... kicha, wątpliwości co niemiara.

dokładnie to samo pomyślałam

Smutne jest to, że bardzo wiele osób oglądając ten film wierzyło, że ogląda prawdziwy dokument.
                            • marwa.d Re: Nasze panienki w Egipcie 10.02.11, 09:32
                              tez zobaczyłam ten film....i tego kolesia co sie wypowiadal to znam hehehhe jaki z zasadami a to zwykly animator ,który ma 60 kilkuletnia szwajcarke ;-)
                              zatrudniałam go w mojej agencji animation team,ale wszyscy go wyrzucali za ....
                              no tastarsza pania spotkalam w luksorze-strasznie naiwna i zal mi jej.
                              a te czeresniaczki to dramat ........ czuje obrzydzenie
    • ro_br_rt Re: Nasze panienki w Egipcie 09.02.11, 12:52
      Witam.
      Dajcie sobie spokój z tymi dyskusjami. Chętnie bym przeczytał na forum coś ciekawszego niż dywagacje na temat naszych sex turystek (i nie tylko naszych). Czy w formie damskiej czy męskiej są potrzebne i już. Zresztą poza delatorstwem to najstarszy zawód na świecie. A co do Arabów to oni już tak mają, że r...ąć muszą wszystko co się rusza i wystaje ponad poziom gleby. Mam kilku przyjaciół Arabów jeszcze od czasów studenckich (z Syrii, Iraku i Sudanu). I wtedy i dzisiaj po 35 latach tak samo się ślinią na widok europejskiej d...y. I mimo, że dawno są zeuropeizowani niczym się nie różnią od od tych z Sharmu, Kairu czy Assuanu.
      Pozdrawiam
    • miriam_73 dzisiaj jest powtórka o 22. 09.02.11, 18:18

• deoand Re: dzisiaj jest powtórka o 22. 09.02.11, 18:44
        cytuję

I wtedy i dzisiaj po 35 latach tak samo się ślinią na widok europejskiej d...y. I mimo, że dawno są zeuropeizowani niczym się nie różnią od od tych z Sharmu, Kairu czy Assuanu.

Ale nie w tym rzecz że by chcieli tylko rzecz w tym co mówi znane polskie przysłowie

" Jak suka nie da - pies nie weźmie . ! "
    • miriam_73 ten filmik jest lepszy niż kabaret :))) 09.02.11, 22:16
      chociaż momentami to nie wiem czy śmiać się czy płakać...

Podobał mi się przed chwilą taki polski łysol z mięśniem piwnym, uwalony na leżaku z tekstem "w czym oni (Egipcjanie), są, k...., od nas lepsi???"...
      • zla_wiedzma Re: ten filmik jest lepszy niż kabaret :))) 10.02.11, 08:01
        miriam_73 napisała:

> chociaż momentami to nie wiem czy śmiać się czy płakać...
        >
        > Podobał mi się przed chwilą taki polski łysol z mięśniem piwnym, uwalony na leż
        > aku z tekstem "w czym oni (Egipcjanie), są, k...., od nas lepsi???"...

Dla mnie jak bym "współczesny" Rejs oglądała hm...Kobietki na "poziomie" a faceci też nic dodać nic ująć......
      • gemalla Re: ten filmik jest lepszy niż kabaret :))) 10.02.11, 10:06
        ..."może mają większe?" :D

Ciekawa jestem jak potoczyły się dalsze losy bohaterów?(o ile za jakiś czas nie wyjdzie że tam sami aktorzy byli).Czy matka świeżej żony Egipcjanina słusznie się obawiała że czarne dziecko córka jej przywiezie? ;)
        Młode damy mądre podejście do całej sprawy mają-podryw Polaków ich nie interesuje bo oni tylko do łóżka chcą ale jak z Egipcjaninem po 15 minutach znajomości idzie do wyra to jest w porządku...bo przecież on ją KOCHA, a zakochanie u tamtejszych od razu widać ehhh
        • renle Re: ten filmik jest lepszy niż kabaret :))) 10.02.11, 10:13
          Mnie śmiać się chciało, jak ta blondi, po wyjściu od urzędnika, powiedziała: jestem mężatką ;) Orfi podpisała i myśli, że jest mężatką :)
          • malchance901 Re: ten filmik jest lepszy niż kabaret :))) 10.02.11, 12:05
            Mnie zabiło jej rozgoryczenie jak habiś nie klęknął na kolanko. Może jednak te "chamy i prostaki" z Polski pytające o godzinę nie tacy ostatni?

• insignia928 Re: ten filmik jest lepszy niż kabaret :))) 11.02.11, 00:05
              ja zapamiętałam taką frazę:"...w życiu se w PL bym takiego faceta nie znalazła..."
              Uważam, że to prawda: takiego, którego oczekuje, nie znalazła by, gdyż on nie był by nią zainteresowany. Te dziewczyny i mężczyźni w socks in sandals są na tym samym poziomie:kulturalnym oraz intelektualnym.
              jestem za równouprawnieniem:mężczyźni mogą korzystać z usług róźnych pań, to dlaczego kobiety nie mogą?
              oczywiście, mogą, z tą tylko różnicą, że u kobiet to się nie kończy zaspokajaniem potrzeb, tylko angażują się emocjonalnie, a nawet są w stanie zmienić swoje życie (w mniejszym lub większym stopniu).
              i ktoś kiedyś powiedział, że to niby faceci myślą .... jak widać, nie tylko:-D

Starsza Pani: żal PL. W tym wieku to już inne zainteresowania należało by mieć i cieszyć się z smsów i sukcesów wnucząt, dzieci. Myśle, że czegoś jej w życiu zabrakło, czegoś nie zrobiła a to tylko rodzaj ucieczki od rzeczywistości.
            • zla_wiedzma Re: ten filmik jest lepszy niż kabaret :))) 11.02.11, 07:09
              malchance901 napisała:

> Mnie zabiło jej rozgoryczenie jak habiś nie klęknął na kolanko. Może jednak te
              > "chamy i prostaki" z Polski pytające o godzinę nie tacy ostatni?

Błagam Cię jak można zadać takie chamskie pytanie "która godzina" czy coś podobnego........:)
              • deoand Sex Polki i gołe biusty obaliły Mubaraka 11.02.11, 20:46
                Sex Polki i gołe cycki,nie tylko zreszta Polek, obaliły Mubaraka i moze to nie takie złe bo w przeciwieństwie do Tajek Arabki sa raczej wolne od Aidsu i gdy wprowadzą demokrację to polscy mężczyźni dotąd mogacy sie obejść smakiem moga ruszyć na łowy . Kobitki rabskie zrzucą te szmaty i dawaj na ulice na polowanie na białych a Araby do roboty

Arabka to jest to !!!!!!
                • cairo7 [...] 11.02.11, 23:57
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • elsalvador1 Re: Sex Polki i gołe biusty obaliły Mubaraka 12.02.11, 11:05
                    Hahaha,Krzyś się wściekł ;-))).Deo,powaga,pojechałeś teraz po całości...Amy Farak,słoneczko buziole ;-***
                    • wojtek37k Re: Sex Polki i gołe biusty obaliły Mubaraka 12.02.11, 12:01
                      Deo , już parę tygodni jest chyba pod działaniem , nie wiem czego ....
                      w każdym razie prostota , od tego człowieka , wali na kilometry :(
                      • deoand Re: Sex Polki i gołe biusty obaliły Mubaraka 13.02.11, 21:35
                        Śmieszy mnie zawsze gdy stare chłopy na dzwięk słowa biust wyrywają sobie włosy z głowy jakby zobaczyli szatana przed oczyma . Ale choc tam chyba Freuda nie znają to nurt obyczajowy pewno też odegrał jakas role w tej tzw rewolucji bo młodzi ludzie widzący zachowanie ludzi zachodu i chocby ich mniejsza czy większą rozwiązłosc seksualną - w któryms tam momencie zaczynaja sobie zadawać pytanie a dlaczego nam tego nie wolno .. a kobiety , które patrza jak kobiety europejskie pływaja sobie w morzu w kostiumach a one musza moczyc szmaty - tez zadaja sobie pytanie a dlaczego nam tego nie wolno .

Może to oczywiście nie główny motyw rewolucji ale pewno tez cos tym jest .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka