Dodaj do ulubionych

Muburak ustąpił !!!

11.02.11, 17:31

Teraz władze przejmuje wojsko ,ciewawe co dalej ???
Obserwuj wątek
    • n.wataha Re: Muburak ustąpił !!! 11.02.11, 17:35
      Co dalej?

Dalej każdy założy sobie własny wątek p.t. "Mubarak ustąpił" :)
      • li1210 Re: Muburak ustąpił !!! 11.02.11, 20:04
        Jak to co -do roboty . A my do egiptowa.Pozdrawiam.
        • colin1974 Re: Muburak ustąpił !!! 11.02.11, 20:18

Mam nadzieje że do czerwca się sytuacja wyklaruje i bez problemu będzie można wypoczywać w Egiptowie bo nie mamy ochoty na zmiene na inny kierunek .
          • xagona Re: Muburak ustąpił !!! 11.02.11, 23:25
            Co teraz?

Ja już do Egiptu nie pojadę. Skończyło się najgorzej jak mogło...Wojsko wszystkich trzyma za mordy i rządzi się swoimi prawami. Jeżeli wbrew konstytucji przejęli władzę...to widać, że zasady mają gdzieś.
            • matanzas Re: Muburak ustąpił !!! 12.02.11, 08:05
              xagona napisała:

> Co teraz?
              >
              > Ja już do Egiptu nie pojadę. Skończyło się najgorzej jak mogło...Wojsko wszystk
              > ich trzyma za mordy i rządzi się swoimi prawami. Jeżeli wbrew konstytucji przej
              > ęli władzę...to widać, że zasady mają gdzieś.

dopiero teraz do ciebie to dotarło ? ....stan wyjątkowy trwa tam od 81 r. a wojsko trzyma tam wszystko za morde jeszcze dłużej ...więc w tym przypadku nie zmieniło się nic...
              • wojtek37k Re: Muburak ustąpił !!! 12.02.11, 12:09
                Matanzas ma rację , jak można pisać taką głuptę , w stylu , że teraz to ja nie
                pojadę , bo wojsko ....... Mubarak był generałem , który w "demokratyczny" sposób
                został prezydentem Egiptu 30 lat temu , wojsko od tego momentu miało najwięcej do powiedzenia w tym kraju , a nie władze cywilne ...... to wojsko i generał Mubarak pilnowali
                aby kwitł przemysł turystyczny w Egipcie , jeśli wojsko będzie rządzić , to się turystycznie
                raczej nic nie zmieni własnie
                • xagona Re: Muburak ustąpił !!! 13.02.11, 04:41
                  Co innego wojsko podporządkowane prawnie cywilnej władzy...a co innego wojsko, które nie respektuje prawa i w razie czego jego atutem jest siła fizyczna. Jakoś wątpię by nagle Egipt stał się krainą mlekiem i miodem płynącą. W Egipcie jest źle i będzie jeszcze długo źle....Co nie znaczy, że nie mogło być gorzej. Jednak takiego porównania Egipcjanie nigdy nie mieli okazji doświadczyć, a jak nie ma porównania to nie można obiektywnie czegoś ocenić. Do Egiptu aż do wyborów nie pojadę, a jak po nich do głosu dopuszczą fanatyków religijnych to zdecydowanie skreślę Egipt z miejsc wakacyjnych. Mam prawo mieć swoje zdanie.....jak i wy również. Z tym, że ja Was nie obrażam.
                  • kasia_p45 Re: Muburak ustąpił !!! 13.02.11, 07:35
                    Oczywiscie, ze masz prawo miec własne zdanie i ja akurat myśle podobnie jak ty..
                    Ale bez przesady nikt cie tu nie obrazil :))
                    • matanzas Re: Muburak ustąpił !!! 13.02.11, 09:02
                      kasia_p45 napisała:

> Oczywiscie, ze masz prawo miec własne zdanie i ja akurat myśle podobnie jak ty.

znaczy że nie wierzysz że w Egipcie do tej pory rządziło wojsko ? bo z tego co pisze Xagona
                      tak wychodzi....
                      > .
                      > Ale bez przesady nikt cie tu nie obrazil :))
                      • kasia_p45 Re: Muburak ustąpił !!! 13.02.11, 09:32
                        Tego nie powiedziałam, ze nie wierze. Akurat polityka mnie srednio interesuje albo wcale. Raczej chodzilo mi o to, że nie pojade tam szybciej az sie wszystko unormuje na tyle, ze będzie mozna smiało pojechac. Czyli w tym roku tak jak Xagona tam sie nie wybieram. Zobaczymy co bedzie.. co bedzie po wyborach... kto dojdzie do wladzy.. itd.
                        Póki co jest niespokojnie i wg. mnie nie ma co się tam pchac. Ot tyle i az tyle :))
                        Jak to mówia : pozyjemy zobaczymy.. :)
                        • matanzas Re: Muburak ustąpił !!! 13.02.11, 09:58
                          ja Kasiu tez jestem tego zdania że w tym roku trzeba dać sobie spokój z tym kierunkiem ...a później zobaczymy
                          ( choć były plany na marzec jak co roku :( ...ale niema tego złego ....Afryka pozostaje dalej na tapecie choć kierunek ciut dalszy...)
                          • kasia_p45 Re: Muburak ustąpił !!! 13.02.11, 10:03
                            No i tu jestesmy zgodni :)
                  • matanzas Re: Muburak ustąpił !!! 13.02.11, 08:58
                    xagona napisała:

> Co innego wojsko podporządkowane prawnie cywilnej władzy...

w Egipcie ? kiedy tak było ?

a co innego wojsko,
                    > które nie respektuje prawa i w razie czego jego atutem jest siła fizyczna.

do tej pory Ci to nie przeszkadzało? Generał Sadat ,Mubarak ....

a

Jako
                    > ś wątpię by nagle Egipt stał się krainą mlekiem i miodem płynącą. W Egipcie jes
                    > t źle i będzie jeszcze długo źle....Co nie znaczy, że nie mogło być gorzej. Jed
                    > nak takiego porównania Egipcjanie nigdy nie mieli okazji doświadczyć, a jak nie
                    > ma porównania to nie można obiektywnie czegoś ocenić.
                    Do Egiptu aż do wyborów
                    > nie pojadę,
                    oj to możesz długo poczekać....chociaż może nie Minister obrony Egiptu marszałek Mohammed Husejn Tantawi lub Sulejman zgodzą się objąć prezydenturę..oj przepraszam wygrają wolne wybory

a jak po nich do głosu dopuszczą fanatyków religijnych to zdecydowa
                    > nie skreślę Egipt z miejsc wakacyjnych
                    Mam prawo mieć swoje zdanie.....jak i w
                    > y również
                    oczywiście że masz

Z tym, że ja Was nie obrażam.
                    a kto cię obraża ?
                    • wojtek37k Re: Muburak ustąpił !!! 13.02.11, 09:52
                      xagona , zwrócenie komuś uwagi , że nie ma pojęcia o czym pisze , jest zwróceniem uwagi , a nie obrażaniem . Nie ma obowiązku abyś znała się na sytuacji w Egipcie . Wystarczy , że z wdziękiem potrafisz wykorzystać atuty turystyczne tego kraju ;)
                      • kasia_p45 Re: Muburak ustąpił !!! 13.02.11, 09:53
                        Oj Wojtek, Wojtek.. ;)
                        • iasko123 Re: Muburak ustąpił !!! 13.02.11, 10:45
                          a ja zastanawiam się czy w czerwcu ponownie nie zaliczyć Egiptu.
                          Co prawda nie wierzę aby islamiści przejęli władzę (i skończyły się wyjazdy) ale nie wykluczone że od wyborów bezpieczeństwo turystyczne może być jeszcze mniejsze. Wystarczy że wojsko nie będzie chciało oddać władzy (nowe zamieszki gotowe) Lub odda ale nie zaakceptuje nowego przywódcy (kto będzie pilnował porządku - policja Mubaraka?).
                          Na wszelki wypadek (szczególnie jak lasty będą korzystne) zamienię planowaną Turcję na Egipt (póki jeszcze będzie w Egipcie "po staremu").
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka