fati75 17.05.11, 07:27 jak sadzicie, warto w tym roku, wykupujac teraz wczasy dokupic rowniez gwarancje ceny? czy wg Was ceny paliwa, oplat lotniskowych utp pojda w gore? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anita_i Re: gwarancja ceny 17.05.11, 11:16 ja wykupiłam. koszt u mnie to 50zł/os. a deje to pewne względne poczucie bezpieczeństwa... Odpowiedz Link Zgłoś
alladar Re: gwarancja ceny 17.05.11, 11:58 Gwarancja niezmienności ceny nie jest żadnym dodatkowym kosztem wycieczki , różnica polega na tym że przy rezerwacji płacisz większą zaliczkę , w zamian będziesz mieć gwarancje że nie będzie niespodzianki jak ja 4 lata temu, gdy leciałem do Tunezji .Wczasy rezerwowałem w lutym na 10 czerwca , kiedy przyszło do płacenia reszty kasy , babka wyskoczyła z dopłatami paliwowymi i trzeba było dopłacić 480zł. Od tej pory przy rezerwacji zawsze biore gwarancje niezmienności ceny , w tym roku zamiast 2000 zapłaciłem 2400 zaliczki co nie ma wpływu na ogólny koszt wczasów, reszte ide wpłacić 28 maja , wczasy zamawiałem w grudniu i nie ma pewności czy przy galopujących cenach paliw ci co nie brali gwarancji teraz nie poniosą konsekwencji . Zależy kiedy lecisz, ale cholera wie kiedy wymyślą jakieś podwyżki . Odpowiedz Link Zgłoś