Dodaj do ulubionych

Uwaga na Oasis Tours

28.06.11, 13:39
Wczasy wykupilam 7 miesiecy temu na 2 dni przed wylotem zmienili mi hotel na inny,wiec przestzegam innych przed tym biurem podruzy..........
Obserwuj wątek
    • agnieszkakrakow Re: Uwaga na Oasis Tours 28.06.11, 17:44
      1. Do jakiego hotelu miałaś jechać?
      2. Jaki podali podwód zmiany?
      3. Jaki hotel zaoferowali Ci w zamian?
      4. Czy dali Ci możliwość rezygnacji z wycieczki gwarantując zwrot 100% wkładu?
      5. Zaoferowali coś w zamian za niedogodności?

Proszę o szczegóły (jadę z nimi w sierpniu i wolę wiedzieć, co ewentualnie może mnie czekać)

• kkk Re: Uwaga na Oasis Tours 28.06.11, 17:53
        czemu siejecie panike??? coś nie wyjdzie BP jest beee
        Byłam z Oasisem - IDEALNE wakacje, w hotelu który ma ten Neckerman (tunezja) wróciłam zachwycona.
        • agnieszkakrakow Re: Uwaga na Oasis Tours 28.06.11, 17:56
          Ja też już była z Oasis i było wszystko ok.
          Jednak taki sytuacje się zdarzają i wolę dopytać jak w takim momencie zachowuje się biuro.
      • agnieszkakrakow Re: Uwaga na Oasis Tours 28.06.11, 17:54
        A jeszcze jedno pytanie czy w zamian zaoferowali ci jakiś konkretny hotel czy podali kilka hoteli spośród których miałaś sobie wybrać jeden?
        • maciej1ja Re: Uwaga na Oasis Tours 28.06.11, 19:47
          Zaoferowali jeden hotel,i ciekawe jak inni by sie czuli na 2 dni przed wylotem,ja wczasy planowalam od 7 miesiecy i moglam sobie kazdy hotel wybrac jaki chcialam
    • marek.dumle Re: Uwaga na Oasis Tours 28.06.11, 20:26
      Pewnie to żadne pocieszenie, ale mogło być gorzej (bo bywa gorzej).
      Mogli dopiero w hotelu ci obwieścić, że "to jest co prawda zupełnie inny, ale bardzo dobry hotel".
      A tak swoją drogą to się dziwię. Przy tak słabym obłożeniu hoteli mają potrzebę przerzucania ludzi między hotelami?!
      • phyllis Re: Uwaga na Oasis Tours 28.06.11, 20:36
        Takie zarzuty powinny być chyba pod adresem hotelu, który przyjmuje za dużo rezerwacji pokoi niż jest w stanie zaoferować. Overbooking to się nazywa - bardzo popularny ostatnio termin. Sztuka to znaleźć odpowiedni hotel, który takich praktyk nie stosuje...

Z Oasis Tours byłam dwukrotnie na wczasach i z czystym sumieniem biuro polecam.
        • marek.dumle Re: Uwaga na Oasis Tours 28.06.11, 20:41
          Pytanie jaką Oasis ma umowę z hotelem. Najwyraźniej taką, że jak hotel ma przeludnienie to daje Oasisowi figę z makiem. Oczywiście problem nie dotyczy tylko Oasisa. Wszystkie małe "nieskobudżetowe" biura mają takie dziadowskie umowy.
          • phyllis Re: Uwaga na Oasis Tours 28.06.11, 21:00
            A można mieć inną umowę z hotelem? Skoro nie ma miejsc w hotelu, to chyba nie ma innego wyjścia, jak podziękować... Ale może się mylę?
            • marek.dumle Re: Uwaga na Oasis Tours 28.06.11, 21:03
              Jakoś Neckermanów z kwitkiem nie odsyłają...
              W turystyce są równi i równiejsi...
              • erloy3 Re: Uwaga na Oasis Tours 29.06.11, 09:25
                Neckermanowi ostatnio brakło miejsc w samolocie i część turystów wróciła planowo w niedzielę wieczorem do Pyrzowic a część w poniedziałek rano do Warszawy
        • irhana Re: Uwaga na Oasis Tours 29.06.11, 07:26
          phyllis napisała:

> Takie zarzuty powinny być chyba pod adresem hotelu, który przyjmuje za dużo rez
          > erwacji pokoi niż jest w stanie zaoferować. Overbooking to się nazywa - bardzo
          > popularny ostatnio termin. Sztuka to znaleźć odpowiedni hotel, który takich pra
          > ktyk nie stosuje...
          >
          > Z Oasis Tours byłam dwukrotnie na wczasach i z czystym sumieniem biuro polecam.

To co robią BP to nie wina hotelu, to nic innego jak kolejna nieuczciwa praktyka nagminnie stosowana przez BP. W Egipcie teraz chyba ani jeden hotel nie ma 100% obłozenia, te najpopularniejsze może mają ciut więcej gości, ale nie uwierzę że komplet. Co do BP widać fajnie jest mieć szeroką ofertę żeby klienci mieli pozornie z czego wybierać, później się takich turystów pakuje do tego hotelu gdzie BP ma lepsze warunki, turysta się powścieka, ale generalnie i tak pojedzie na wakacje i jak zobaczy , że w innym hotelu też pięknie to odpuści.
          • doral2 Re: Uwaga na Oasis Tours 29.06.11, 07:30
            a zmienili ci hotel z lepszego na gorszy czy odwrotnie??
            bo to dość istotna sprawa.

mnie też raz ecco zmieniło hotel. z czego byłam bardzo zadowolona, bo zakwaterowano mnie w leszym.
            • czarny_login_zajety Re: Uwaga na Oasis Tours 29.06.11, 10:04
              doral2 napisała:
              > mnie też raz ecco zmieniło hotel. z czego byłam bardzo zadowolona, bo zakwatero
              > wano mnie w leszym.

Czy mogłabyś napisać kiedy to było i jaki hotel Ci zamienili?
              Będę wdzięczna :)
              Też lecę z Ecco w sierpniu.

• efka75 Re: Uwaga na Oasis Tours 28.06.11, 21:06
      Kolego dalej nie udzieliłeś informacji na zadane pytania. Konkretnie jaki to hotel?
      • maciej1ja Re: Uwaga na Oasis Tours 29.06.11, 05:13
        Titanik
    • a1563340 Re: Uwaga na Oasis Tours 29.06.11, 09:25
      Nam rok temu zmienili hotel (ale dowiedzieliśmy sie dopiero na miejscu) ale..na lepszy. Mielismy byc w Aqua Blu w Sharm a bylismy w Royal Albatros Moderna. Nie bronie biura ale to byla wina hotelu. Za duzo brali rezerwacji niż miejsc i przerzucali do innych swoich hoteli (chodzi o siec Pickalbatrosa). Porobieni zostali również ludzie z Eximu
    • mimi206 Re: Uwaga na Oasis Tours 29.06.11, 23:42
      Ja wyjeżdżam 8 lipca (z Oasis Tours) i dzisiaj również dowiedziałam się o zmianie hotelu. Z Titanic Resort Aqua Park na Alf Leila Wa Leila z darmowym wstępem do Jungle Agua Park. To chyba nie jest najgorsza zamiana. Hotel wygląda na ciekawszy. Niestety prawdopodobnie plaza jest nieco dalej. W poprzednim hotelu 700m a teraz 1500m. Tyle, że wygląda nieco lepiej. Mam nadzieję, że będziemy zadowoleni.
      • moniczorek Re: Uwaga na Oasis Tours 01.07.11, 12:49
        Będziesz zadowolona...Alf Leila Wa Leila jest o wiele lepszy od Titanica :) poza tym Jungle jest za płotem.

Z tego co wiem w Titanicu jest teraz remont i dlatego akurat zmieniaja hotele.
        • organista_pl Re: Uwaga na Oasis Tours 03.07.11, 13:56
          Najgorsze sku...syństwo to zmiana hotelu na lotnisku w Egipcie wczasy wykupione w lutym wiec jak mogło zabrakłoby dla nas miejsca 3 pary 12 osób pokoje zlikwidowali czy jak
    • j.oker Re: Uwaga na Oasis Tours 03.07.11, 15:35
      podruzy do szkoły won :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka