artekkavs 13.07.11, 09:23 Pytanko do osób które dopiero wróciły z Hurghady. Jak wygląda centrum Sekala jeżeli chodzi o remonty ? Czy w Seagullu został już zakończony remont ? Ma ktoś może aktualne fotki ? Będe wdzięczny za info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marla79 Re: Sekala Centrum remonty i Seagull 15.07.11, 20:27 witam, tez jestem zainteresowana postepem remontu wiadomo cos? w innym watku ktos wrocil w czerwcu i mial zdac relacje, zdaje sie ze ktos o nicku - ssseeeaaa Odpowiedz Link Zgłoś
yazaman Re: Sekala Centrum remonty i Seagull 15.07.11, 20:40 Nie wiem jak z hotelem ale Sakala wyglądała jeszcze tydzień temu interesująco. Generalnie jak się idzie to sama nasuwają się słowa: "...falowanie i spadanie, falowanie i spadanie..." ;) Tak trochę chodnika jest, potem trochę nie ma, gdzieniegdzie druciki do ewentualnego podpięcia się, gdzieniegdzie dziurka tak metr na metr ;))) Nudno nie jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
yazaman Re: Sekala Centrum remonty i Seagull 15.07.11, 20:42 O, literówka mi się wkradła, oczywiście SE... Odpowiedz Link Zgłoś
poprostuartur1 Re: Sekala Centrum remonty i Seagull 16.07.11, 22:13 Nie byłem w Sea Gull-u więc trudno abym się wypowiedział ale w Sakkali są w chwili obecnej układane chodniki od strony McDonald's i wszędzie widać wystające przewody elektryczne , aby było śmieszne kilkukrotnie będąc w sklepie został wyłączony prąd , dotyczy to także hoteli . Odpowiedz Link Zgłoś
nawynos Re: Sekala Centrum remonty i Seagull 17.07.11, 21:15 Wróciłam w piątek 15 lipca z Sea Gulla. Chodniki w Sakkali już są, jest położona kostka, jedyny mankament to bardzo wysokie krawężniki. Ja jeździłam wózkiem z dzieckiem - niezły tor przeszkód zero podjazdów i pełno gruzu. Jeżeli chodzi o hotel to trwa nadal remont w starej części i drobne prace remontowe w recepcji w starej części. Obłożenie w hotelu to 110% - 10 % to nowi koczujący po kilka godzin w lobby na kanapach w oczekiwaniu na pokój, niestety najczęściej to Polacy. Czegoś takiego jeszcze nigdy nie spotkałam, może miałam szczęście. Jeżeli chodzi o wyżywienie to bardzo smaczne, ale codziennie na obiad było to samo kurczak pieczony i wołowina w sosie. Najsłabsze wyżywienie jakie miałam do tej pory w Egipcie. Byłam z Alfa Star - wszystko było OK , ale robili jakieś kombinacje alpejskie w wylotami - ludziom z Katowic skrócili o 1 dzień pobyt. Jeżeli ktoś ma jakieś pytania to chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
artekkavs Re: Sekala Centrum remonty i Seagull 17.07.11, 21:22 Wrzuć prosze kilka fotek na forum albo do mnie na prv. artur_cudzich@op.pl co remontuja teraz w hotelu i czy to w czyms przeszkadza turystą? Odpowiedz Link Zgłoś
marla79 Re: Sekala Centrum remonty i Seagull 17.07.11, 22:56 dawałas kila usd w paszport by miec lepszy pokój? na stronach internetowych widziala basem prostakatny i taki o kształce "ciekawym" czy z oby dwoch mozna korzystac, jak z atrakcjami dla dzieci - chodzi mi o plac zabaw? jade 24.07 z 2 i pol latkiem i 5 i pol latkiem. no i z mezem oczywiscie :-) przeslij mi kilka aktual. fotek marla79@wp.pl czy daleko jest z hotelu do centrum handlowgo senzo mall?? dziekuje z gory. Odpowiedz Link Zgłoś
marla79 Re: Sekala Centrum remonty i Seagull 17.07.11, 22:58 jak Twoj dzieciaczek zniósł upały? faktycznie taki dramat, ze tak nieziemsko gorąco? czy przy wodzie sie tego nie odczuwa? zabezpieczaliscie sie jakos przed " zemsta" dopadła Was? Odpowiedz Link Zgłoś
marla79 Re: Sekala Centrum remonty i Seagull 17.07.11, 22:59 moze podam Ci moj nr gg i na gadu odpowiesz i popytam dalej, , bo mam setki pytan :-) gg 4752549 Odpowiedz Link Zgłoś
artekkavs Re: Sekala Centrum remonty i Seagull 18.07.11, 11:52 Jakoś niechętnie wszyscy odpowiadają i dzielą się wrażeniamy po pobycie. ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
x20xev Re: Sekala Centrum remonty i Seagull 18.07.11, 12:23 artekkavs napisał: > Jakoś niechętnie wszyscy odpowiadają i dzielą się wrażeniamy po pobycie. ;-( No tajemniczy się wszyscy zrobili :). Nie wspomnę oczywiście o podzieleniu się aktualnymi fotkami z Sakkali :). Cóż, trzeba będzie wytrzymać do października. Odpowiedz Link Zgłoś
adas.rs do marla79 18.07.11, 18:04 z hotelu sea gull do senzo mall jest ok 10 km :) Odpowiedz Link Zgłoś
marla79 Re: do marla79 18.07.11, 19:24 adas.rs napisał: > z hotelu sea gull do senzo mall jest ok 10 km :) uuuu, daleczko trza taxi Odpowiedz Link Zgłoś
nawynos Re: Sekala Centrum remonty i Seagull 18.07.11, 18:09 Jeżeli chodzi o pokoje w hotelu to nie dawałam kasy do paszportu, pokój dostałam ok. Remont w hotelu jest uciążliwy w jednym ze starych skrzydeł ( są tam klucze z żółtą przywieszką) , Polacy którzy tam mieszkali skarżyli się na okropne ilości pyłu. W Recepcji w starej części remontowali filary i kontuary, które były malowane śmierdzącym lakierem, ale w zeszły piątek prace dobiegały końca. W hotelu jest bardzo dużo Egipcjan ( na początku sierpnia zaczyna się Ramadan) i są traktowani priorytetowo. O każdej porze w Restauracji był problem ze stolikami i zawsze była długa kolejka do lady z gorącymi daniami. W hotelu jest naprawdę bardzo dużo gości, chwilami miałam wrażenie , że hotel zaraz pęknie. Kilka razy nie było prądu. Jeżeli chodzi o plaże i baseny to raczej ( o dziwo) nie było problemu z leżakami. Baseny w hotelu są tak umiejscowione, że nigdy nie było tłoku, co innego przy basenach ze zjeżdżalniami, tam zawsze było tłoczno. W hotelu jest wifi - 10 funtów kosztuje godzina , dostęp wykupuje się w recepcji. Jeżeli chodzi o pobyt z małym dzieckiem - dziecko zniosło upały rewelacyjnie, nie było żadnych problemów, jedyny problem w hotelu to brak podjazdów dla wózków. Wszędzie są schody i trzeba wózek nosić. Sakkala - są już wszystkie chodniki, można spacerować bez problemu , jest głośno, gwarno, kolorowo, tłoczno, ale ja tak lubię, nawet nie przeszkadza mi sposób przechodzenia na drugą stronę :-D, i za to również kocham Egipt. Pozdrawiam wszystkich i życzę udanych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
marla79 Re: Sekala Centrum remonty i Seagull 18.07.11, 19:27 ile jest basenow w tym hotelu? mozna korzystac ze wszystkich bez wzgledu na to w ktorej czesci sie jest zakwaterowanym?? dzieki za powyzsze odpowiedzi. jak cos to bede jeszcze pytac. lecimy w niedziele wiec jeszcze pytania bede miala Odpowiedz Link Zgłoś
travelmax do marla79 18.07.11, 19:43 Z basenów można korzystać w starej i nowej części do oporu "ile jest basenów w hotelu?" jest na nowej części o takich fantazyjnych kształtach i na starej też bardzo ciekawy + ten przy zjeżdżalniach. Z twoich pytań odnoszę wrażenie jak by ten hotel trafił Ci się przypadkiem. Wejdź na holidaycheck i poczytaj sobie, pooglądaj zdjęcia jest tam 400 zdjęć całego hotelu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
marla79 Re: do marla79 18.07.11, 20:51 nie przypadkiem, ogladalismy go na holidaycheck i na google map, ale jakos basenow sie nie moge doliczyc. co zdjecie to inny basen mi sie wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
travelmax Re: do marla79 19.07.11, 18:58 No to na szczęście. W nowej części basen jest taki fantazyjny z taką małą wysepką na środku o bardzo ciekawych kształtach, w starej części jest taki kaskadowy. Ale skoro teraz jedziecie to kto by tam siedział w basenie chyba że z dziećmi. Życzę miłego wypoczynku i zadowolenia z hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
marla79 Re: do marla79 19.07.11, 19:51 no pewnie ze w basenie bedziemy siedziec z taki malymi na wycieczki sie nie wybieramy. moze za 5lat Odpowiedz Link Zgłoś
ssseeeaaa Re: do marla79 23.07.11, 18:40 Tak ja już napisałem kiedyś przeżyłem w tym hotelu prawdziwy remont. Jeden był w hotelu drugi w dzielnicy. Większość prac skończyła się równo z moim wyjazdem, co oni tam jeszcze remontują pojęcia nie mam. Chodziłem co wieczór po dzielnicy bez chodników i żyje więc bez obawy. Co do basenów to jeden w starej części był nieczynny wiec nie wiem . W nowej właściwie jest jeden ale taki dzielony więc wygląda na dwa w starej dwa baseny i centrum zabaw dla dzieci zjeżdżalnie i takie tam. Jedzenie monotonne jak wszędzie, ale spokojnie na pewno do syta. W czerwcu nie było kolejek do niczego, więc nie pomogę. Proszę o Ew pytania dotyczące hotelu odpowiem . Odpowiedz Link Zgłoś