Dodaj do ulubionych

Linie Enter Air

02.08.11, 12:12
Witajcie:)
Leciał ktos tymi liniami do Egiptu lub gdziekolwiek? Jestem zdziwiona bo to polskie linie czarterowe, a bylam przekonana ze znowu polecimy arabskimi liniami. Opinie maja mało pochlebne...;/Moze ktos sie wypowie?
Obserwuj wątek
    • x20xev Re: Linie Enter Air 02.08.11, 12:20
      Lecieliśmy w ubiegłym roku. Faktycznie są to krajowe linie. Po starcie obsługa straszyła, że spożywanie alkoholu na pokładzie grozi wysadzeniem na najbliższym lotnisku. Po kilku chwilach wjeżdza wózek z napojami i alkoholem w małych buteleczkach za kilka ojro :). Poza tym samolot trochę wiekowy chyba.
      • alfaromeo75 Re: Linie Enter Air 02.08.11, 13:17
        Ja leciałam tymi liniami w lipcu do Hurgady całkeim niezły samolot troche malo miejsca miedzy siedzeniami ale da sie wytrzymać , maja catering kanapki całkiem dobre 10 zł , piwo małe 8 , kawa 6 i tak ogólnie spoko, miła załoga żadnych opóznień wrecz z Hurgady wylecielismy 30 minut wczesniej.
        • madzia112_112 Re: Linie Enter Air 02.08.11, 14:32
          Leciałam z nimi do Marsa Alam, w minioną niedzielę wracałam. Wszystko ok, żadnych problemów, żadnych opóźnień - co dla mnie jest nowością, bo latałam już do Egiptu chyba wszystkimi możliwymi arabskimi czarterami i na bank jakieś opóźnienia zawsze były. Darmowego cateringu nie było, ale to żaden problem.
          Ciasnota to bolączka wszystkich tanich czarterów na krótkich trasach, tu nie widzę absolutnie żadnej różnicy, wszędzie jest tak, że osoby wysokie nie wiedzą co mają zrobić z nogami. No chyba, że jesteś pierwsza przy odprawie i poprosisz o siedzenia przy wyjściu awaryjnym, tam jest więcej miejsca, lub pierwszy rząd.
          Tu masz link do ich strony i info o flocie:
          www.enterair.pl/o-nas/flota
          Dodam jeszcze, że leciałam z Marsa w zasadzie liniami Air Explore ( o czym przekonałam się dopiero na płycie lotniska czytając logo na samolocie ) , bo Enetr też od nich czarteruje samoloty z obsadą.
          www.airexplore.sk/en/aircraft-fleet/
          A na koniec jeszcze moja dobra rada - nie czytaj za wiele wypowiedzi o liniach. No chyba, że chcesz się zdenerwować. Zawsze znajdą się 'eksperci', którzy stan samolotu oszacują po stopniu zużycia tapicerki czy wykładziny dywanowej. Że niby truchło i złom. To o niczym nie świadczy. Też kiedyś czytałam i potem miałam stres, a rzeczywistość okazała się zupełnie inna.
          Pozdrawiam,
          madzia112
          • b-b1 Re: Linie Enter Air 02.08.11, 14:50
            Przyleciałam kilka dni temu(choć nie z Egiptowa). Absolutnie nie mam zastrzeżeń. Wylot i odlot o czasie, obsługa bardzo miła-czego chcieć więcej?:D
    • iwonka19762 Re: Linie Enter Air 02.08.11, 19:18
      Dziekuje Wam za odpowiedzi:) jednak lepej nie czytac o zadnych liniach bo jak widze po wypowiedziach "ekspertow" to kazde linie maja duuuuuzo wad i mozna sie niezle zestresowac przed wylotem. pozdrawiam
      • x20xev Re: Linie Enter Air 05.08.11, 10:51
        iwonka19762 napisała:

> Dziekuje Wam za odpowiedzi:) jednak lepej nie czytac o zadnych liniach bo jak w
        > idze po wypowiedziach "ekspertow" to kazde linie maja duuuuuzo wad i mozna sie
        > niezle zestresowac przed wylotem. pozdrawiam
        Nie ma się co stresować. Dwa drinki przed odlotem i już jest lepiej. :) Nie ma znaczenia czy samolot jest nowy czy stary, jak będzie miał się zepsuć to i nowy się zepsuje.
    • kasian00 Re: Linie Enter Air 02.08.11, 19:44
      Tu masz sporo. Ja leciałam nimi w zeszły roku i w tym. Linie, jak linie, bez cateringu, baaaardzo mało miejsca między rzędami. Najlepiej prosić o miejsca w rzędach z wyjściami ewakuacyjnymi, bo tam normalnie można siąść.
      Gdy ja leciałam nie było żadnych opóźnień w jedną jak i w drugą stronę i żadnych awarii.
      • kasia_p45 Re: Linie Enter Air 02.08.11, 22:51
        A ja wlasnie z nimi przylecialam na Krete.. poza ponad 8 godzinnym opoznieniem wszystko ok.. AA no i ciasne dosc siedzenia. Za bardzo sie nie powiercisz :P
    • caramba68 Re: Linie Enter Air 03.08.11, 14:07
      Wypożyczony samolot z Czech w ramach Enter Air lata na linii Katowice - Marsa Alam. Jest na pewno wygodniejszy od tych, którymi leciałam do Turcji, ale to były linie tureckie. I czystszy. A lądowanie w Katowicach przy okropnie brzydkiej pogodzie i w chmurach bardzo spokojne. Ja w ogóle lubię latać samolotem.
      • zdyszana Re: Linie Enter Air 09.08.11, 19:14
        ja leciałam z tymi idiotami w sierpniu do egiptu ,lot opozniony 13 godzin a z powrotem 2 ,do tego cięzko było uzyskac jakaś informację od nich.Wkolko przekładali lot z 5 na 7 z 7 na 10,potem na 13,15,17 w koncu wylot odbył się o 17:45 dodam ze z odprawą to wyszło 15 godzin na metalowych siedzeniach
    • weroniczka.1 Re: Linie Enter Air 01.09.11, 02:35
      witam.
      Otóż miałam "przyjemność" lecieć ów liniami ENTER AIR. Całe szczęście, że dolecieliśmy, bo w drodze powrotnej coś stało się z samolotem, dalej zwaną "usterką techniczną" przez którą trasę Wrocław-Poznań pokonalismy autokarem...gdzie nabawiłam się choroby przez klimatyzację wiejącą z prędkością światła.
      Może sama usterka nie jest wytyczną do wrzucenia tego przewoźnika do beczki "beznadziejne", ale samo lądowanie we Wrocławiu (dwa razy, bo w obie strony) jak i w Bodrum pozostawiało wiele do życzenia...poza tym obsługa (nie wszyscy of course, ale pamięta się ogół negatywny niestety) była jakby...za karę: nieuprzejmi, średnio zadowolenia lub bez "powołania" do zawodu...takie wrażenie miałam. Nie można powiedzieć, że byli niepomocni i wykonywali swoje obowiązki i to jest najważniejsze.

Zatem jak widzicie - mam nie do końca pozytywne wspomnienia z przelotu z tym przewoźnikiem...ale wakacje - baaardzo udane;-)
      Pozdrawiam.
    • karuzela100 Re: Linie Enter Air 01.09.11, 22:51
      Spokojnie ....
      • brolka35 Re: Linie Enter Air 02.09.11, 08:54
        Leciałam z Sharm w tym roku -lot opóżniony o 6 godzin. Znajomi, którzy wracali po tygodniu lot opóźniony o 8 godzin. w samolocie żadnych luksusów ale idzie przeżyc :)
        • sansibear Re: Linie Enter Air 05.09.11, 14:50
          Leciałem w czerwcu z WAW na Majorkę. Sam lot normalny, bez problemów.
          Wylot z Polski opóźniony o 2 h, ale powrotny bez opóźnienia.
          Za kilka dni lecę na Kretę też Enterem i zobaczymy jak będzie?
          • mr_x Re: Linie Enter Air 15.09.11, 12:53
            W maju zaliczyłem opóźnienie z Sharm w.w. linią ponad 8h.
            Zero informacji, naprawiali samolot, nie podstawili innego.

Ludzie lecący do Sharm mieli taki sam poślizg z dolotem.
            Również nie podstawiono innej maszyny.

Samolot b. ciasny, stary - przy wzroście ponad 175cm miejsca na nogi brak :-(
    • deimos2009 Trochę dla mnie dziwny zwyczaj 15.09.11, 13:47
      W samolotach linii Enter Air jest zakaz używania telefonów komórkowych przez cały czas lotu. Niby nic dziwnego jednak z małym ale... Większość nowszych telefonów jest urządzeniami w których dzwonienie i wysyłanie sms'ów jest jedną z wielu funkcji np. słuchanie plików Mp-3. Więc jeśli chcesz umilić sobie lot słuchaniem muzy albo audiobooka zaopatrz się przed lotem tymi liniami w osobny odtwarzacz. Pani stewardesy nie będzie interesowało że twoja komórka jest przełączona w tryb lotu i przez co technicznie rzecz ujmując telefonem nie jest. Takie mają przepisy.
      • fre-zya2 Re: Trochę dla mnie dziwny zwyczaj 15.09.11, 16:25
        Niektórzy nie wiedzą czy ich telefon jest nowszy czy starszy. Wyobraźmy sobie sytuację: Ty masz nowszy telefon, sąsiad z prawej starszy. Ty właczasz swoj telefon na tryb offline i słuchasz, na co sąsiad stwierdzi, że on tez może. Czy chcesz być na miejscu stewardessy i przepychać się czyj telefon jest lepszy, gorszy? To przecież tylko 4h. Możesz wziąć książkę a liczy się przede wszystkim bezpieczeństwo :)
        • deimos2009 Oczywiście masz rację 15.09.11, 17:03
          Tyle tylko że takie rzeczy warto wiedzieć zanim wejdzie się na pokład samolotu (dlatego napisałem tego posta). Następnym razem jak z nimi polecę to się zaopatrzę w coś takiego. Pozdrawiam
    • o0madziawka0o Re: Linie Enter Air 16.09.11, 18:04
      Witam,
      Leciałam z nimi do Taby 30 sierpnia i niedawno wracałam. Mimo wymogów jakie rzeczywiście obowiązują (tel. kom.) i małej ilości miejsca jestem baaaaaaardzo zadowolona. Lot o czasie, a wręcz pilot tak się super uwinął, że w Tabie byliśmy pół godziny wcześniej. Droga powrotna jeszcze lepsza, gdyż lot zamiast o 19:40 był o 19:00 a powrót do Katowic zamiast 23:50 to 22:40. Wiem, że to pewnie wyjątek od reguły ale byliśmy bardzo zadowoleni.
      • iwonka19762 Re: Linie Enter Air 22.09.11, 13:31
        Ja tez mam już za sobą lot z Enter Air. Jak dla mnie same plusy, Lotu zgodnie z planem, zero zpoznienia, samolot mimo ze stary to dolecia i bylo calkiem wygodnie. Cateringu nie bylo.Zaloga dosc miła, Pilot mowil gdzie obecnie jestesmy itd. Lądowania i starty spokojne.
        Polecam.
        • 2wilku Re: Linie Enter Air 13.06.14, 13:02
          Odświeżam wątek.

Będę wracać tą linią 3.07 z Hurghady do Warszawy (wylot 23.40), czy ktoś ma rozeznanie czy często zmieniają plany i lecą wcześniej/ później?
          Godzinę po powrocie mam pociąg...

PS biuro podróży Rainbow tours
          • white_swan Re: Linie Enter Air 13.06.14, 14:28
            W sumie leciałam z nimi 12 razy na tej trasie. Tylko raz zdarzyła mi się zmiana godziny wylotu.
            Ale mały margines bezpieczeństwa sobie zostawiliście ... Szczęście dla Ciebie, że we wczesnych godzinach rannych ruch na okęciu nie jest jeszcze duży.
            • rajmundas Re: Linie Enter Air 13.06.14, 16:05
              Lecieliśmy z nimi w zaszłym roku do sharm el sheikh. Jak dla mnie bez zastrzeżeń. Start lądowanie bajka. Start o jakieś 20 minut przed czasem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka